İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

    Bir zamanlar Steve Jobs: "Kim stylus kalem kullanmak ister?" demiş ve buna gerek olmadığını belirtmişti.



    Genellikle Apple ürünleriyle ilgili yaptığı tahminlerle bilinen KGI Securities analisti Ming Chi-Kuo, daha önce de söylentileri çıkan stylus kalem üzerinde tahminlerde bulundu.
    Ming Chi-Kuo'nun söylediğine bakılırsa Apple, 2015'in ikinci çeyreği itibarıyla görücüye çıkaracağı 12.9 inç ekranlı yeni tablet modeli Apple iPad Pro'da stylus kaleme de yer verebilir. Ming Chi-Kuo, bu kalem sayesinde kullanıcı deneyimlerinin yeni bir boyuta ulaşacağını belirtirken böylelikle Apple'ın ticari kurumlar ve eğitim sektörüne yönelik tablet çözümleri sunabileceğini de düşünüyor.
    Bir süre önce yaptığımız patent dayanaklı haberde, Apple'ın yazılanları hafızasında tutabilen ve cihazlara aktarabilen özel bir stylus üzerine çalışmaları olabileceğinden söz etmiştik. Analistin söylediğine göre bu tip özelliklere sahip stylus'lara daha vakit var. Bu sene gelmesi beklenen kalemde bu tip özelliklerin olması beklenmiyor. 2 - 2.5 milyon adet dağıtılması beklenen stylus'un lightning connector ile şarj edileceği de söyleniyor.
    iPad'lerden ayrı olarak satılması beklenen kalem, sonraki dönemlerde daha da geliştirilerek iPhone'larla da sunulabilir. Apple, iPhone 6 Plus ile kullanıcıların "büyük ekran" beklentisine cevap vermişti. Ancak büyük ekranın yanında bir de kalem desteği sunan Samsung'un Note serisinin başarısı ortada. Apple da iOS'ta kendi çözümünü oluşturabilir.
    Ve biraz geriye gidecek olursak, Steve Jobs'ın hem büyük ekrana karşı geldiğini hem de kimsenin stylus kalem kullanmak istemediğini dile getirmişti. Jobs, bunları yaklaşık 8 sene önce söylemişti ve onun ölümünden sonra Apple'ın politikalarında değişimlerin yaşandığına tanıklık etmiştik ve bu sürecek gibi görünüyor...
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar

    OS X 10.10.2 İçin Bir Beta Daha


    OS X 10.10.2 için geçtiğimiz hafta geliştiricilere yeni sürüm yayınlayan Apple, sadece 7 gün sonra bir sürüm daha yayınlandı. OS X 10.10.2 hakkında son detaylar


    Geçtiğimiz yıl düzenlenen WWDC etkinliğinde hem iOS 8 hem de OS X 10.10 Yosemite ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple, yeni nesil işletim sistemlerini sırasıyla Eylül ve Ekim ayında kullanıcılara sundu.

    Yayınlanan ilk sürümlerin ardından hem mobil işletim sistemi iOS hem de Mac kullanıcılarına sunulan OS X konusunda çalışmalarını sürdürüe Apple, iOS için çalışmalarına iOS 8.2'nin beta sürümleri ile devam ederken, OS X konusunda ise 10.10.2 üzerinde çalışıyor.

    İlk olarak 20 Kasım tarihinde beta testlerine geçilen OS X 10.10.2, 17 Kasım'da final sürümü yayınlanan OS X 10.10.1'de yer alan hataları düzeltmeyi hedefliyor.

    Aralarında Wi-Fi güvenilirliği, Exchange Server'a bağlanma, e-posta göndermed, uzak bilgisayara bağlanma gibi konuların da bulunduğu birçok konuya çözüm getirmeyi hedefleyen OS X 10.10.2'nin test sürümleri ise artan sıklıklar ile gelmeye devam ediyor.



    En son geçtiğimiz hafta 14C99d sürüm numaralı güncelleme ile karşımıza çıkan Apple, bugün de 14C106a seri numaralı yeni güncellemeyi yayınladı.

    Yaklaşık 564 MB boyutundaki güncelleme Mac App Store'da yer alan güncellemeler bölümünden indirebiliyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar


      iCloud Web Sürümü Yeni Özellikleri İle Güncellendi

      Apple’ın bir süredir başını ağrıtan iCloud, web sayfasına bazı yenilikler eklendi.

      Apple bir süredir prestiji sarsılan iCloud hizmetine son olarak getirdiği yenilikler ile tekrardan kullanımını artırmayı hedefliyor.Apple Web tabanlı erişim desteği sunan iCloud.com adresinde bazı küçük yenilikler eklemiş durumda. Bir süre gündemde çalınan fotoğraflar ile gündeme gelse de, şirket bu durumun izlerini silmeye devam edecek gibi. Kişilerin fotoğraflarının depoladığı hizmet olan iCloud.com adresi üzerinde görsellerini daha hızlı görüntüleme imkanı verilmiş durumda.Apple güvenliğin sıkı tutulduğu söylese de kullanıcıların henüz bu durumu tam olarak kabullenmiş değil. iCloud.com adresi üzerinde bulunan fotoğraflar uygulamasına e-posta gönderimi, yakınlaştırma gibi yenilikler eklendiği görülüyor. Kullanıcıların iCloud.com üzerindeki görsellerini daha hızlı ve verimli kullanması amaçlanmış.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar

        Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 9'un Haziran ayındaki WWDC’de tanıtılması bekleniyor. Yeni işletiminin tanıtılmasına daha 5 ay varken, iOS 9’un iPhone 6 üzerindeki Benchmark testi, Basemark OS II üzerinde yapıldı.

        Şunu da unutmamak gerekiyor ki Apple, WWDC etkinliğinde yeni işletim sistemini sadece geliştiriciler için de sunabiliyor. Yani son kullanıcılar biraz daha geç çıkabilir. Aşağıdaki Basemark OS II testindeki sonuçlar, nihai sürüm ortaya çıktığı zaman değişiklik gösterebilir.


        Click here to view the original image of 597x109px and 54KB.


        Grafik açısından istenilen veriler şu anda pek tatmin edici görünmüyor, daha doğru veriler elde edilebilecek Basemark X test sonuçlarını beklemekte fayda var.

        Tabloda görüldüğü üzere web performansı dışında rakamların bir önceki sürüme göre iOS 9’un daha yüksek performansla geleceğini bize gösteriyor. Bu süre içerisinde yapılan iyileştirme sonucu web performansının da artış göstereceğini umarsak, iOS 9’un çok daha efektif bir kullanım sağlayacağını söyleyebiliriz.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar

          Apple'ın 12.9 inç'lik dev tabletinin özellikleri hakkında yeni iddialar geldi. Cihazın hem ince hem de çok hafif olacağı, donanım açısından ise bir hayli memnun edeceği belirtiliyor.



          Apple'ın uzun süredir merakla beklenen 12.9 inç'lik iPad'inden yeni haberler var. Büyük boyutlu Apple iPad'in ismi, paylaşılan iddialara göre Apple iPad Plus şeklinde olacak. Weibo'daki bir mesajda ortaya atılan iddia, şirketin iPhone 6 Plus ile başlattığı Plus akımını bu şekile devam ettireceğini dile getiriyor.
          Gelen bilgiler bununla da sınırlı değil. Mesaja göre iPad Plus'ın özellikleri de bekleneni verebilecek. Apple tablet 12.9 inç boyutlarında bir ekrana ve 2K çözünürlüğe sahip olacak. İncelik için paylaşılan değer 7mm iken, ağırlığın da sadece 700 gram olacağı bildiriliyor.

          Bataryan değerinin 11000mAh olduğunu iddia eden mesaj sahibi, bu miktarın mevcut üst seviye Apple tabletlerden yüzde 50 oranında daha yüksek olduğunu söylüyor. Öte yandan cihaz için özel koruma kılıfları ve kapakları da üretilecekmiş.
          Bir başka sevindirici haber ise Apple'ın, iPad mini 3 tabletlerini Apple iPad mini 4 ile değiştireceği söylentisi. Şirket değişim yapacak ancak arzu dedaha düşük fiyattan mini 2 satmaya devam edecek. Tüm bu gelişmelerin ne zaman hayata geçeceği ise şimdilik belirsiz.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar


            Apple iPad tablet satışları bu sene önemli oranda düşebilir

            Apple, 2015’de tablet cephesinde sıkıntı çekebilir.

            Tablet pazarı, teknoloji devi Apple’ın ilk iPad modelini 2010 senesinde sunmasının ardından şu anda milyarlarca dolarlık hacme ulaşmış durumda. Her sene yeni modeller sunan firma, geçtiğimiz Ekim ayında da iPad Air 2 ve iPad Mini 3 adında son nesil tablet modelleri ile karşımıza geldi.Apple, iPhone akıllı telefon modelleri ile her geçen sene daha başarılı sonuçlara ulaşıyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefon modellerini sunan firma, 2014 4. çeyrekte 74.5 milyon gibi rekor seviyede iPhone satışı ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı.Hatırlanacağı üzere KGI Securities’den Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2014 son çeyrekte 73 milyon iPhone satacağını tahmin etmişti.Ancak iPhone ile elde ettiği başarıyı Apple, iPad cihazları ile gösteremiyor. Ming-Chi Kuo 2015 senesi için iPad satış rakamları için de tahminlerden bulunurken, Apple’ın 2015 senesinde bir önceki seneye göre %30 oranında düşüş yaşayacağını belirtiyor.2015 ilk yarı için analistler 18 milyon civarında iPad satışı gerçekleştirmesini bekliyor. Tüm sene için ise 45 milyon seviyesine ulaşacağı tahminleri gelirken, geçtiğimiz sene 63.4 milyon iPad tablet satışı gerçekleştirildiğini belirtelim.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Apple İOS ürünlerindeki önemli detaylar

              Bu iPhone 6, tam 3,5 milyon dolar!

              iPhone 6 size ucuz geliyorsa, "cebinizi delecek" bu özel iPhone 6'ya mutlaka göz atın!


              Click here to view the original image of 620x420px.

              iPhone 6'nın pek ucuz olmadığı, ülkemizde bazı modellerinin fiyatının 3.000 TL'nin bile üzerinde olduğu bir gerçek. Ancak her şeye rağmen iPhone'un ucuz olduğunu düşünüyorsanız, size göre bir çözüm var.
              Goldgenie'nin özel iPhone'u, yaklaşık 3.5 milyon dolarasatışa sunuluyor. 24 ayar altınla, kırmızı altınla veya platinle kaplı özel iPhone, Daily Star'ın haberine göre "geleneksel beyaz elmaslara" ve safir, zümrüt, yakut, topaz ve turmalin gibi çeşitli değerli taşlara sahip olabiliyor. Kullanıcılar, Apple logosunun Swarovski kristalleriyle kaplanmasını talep edebiliyorlar.

              Click here to view the original image of 760x380px.
              Firmanın "Limited Edition Gulf Elite" adı altında sattığı iPhone 6'lar ise arka taraflarında Bahreyn, Irak, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin armasını taşıyor.
              Satılan lüks iPhone'lar, sahiplerine yukarıda gördüğünüz gibi meşe kaplı kutularda ulaştırılıyor.
              Bu pahalı iPhone'larla ilgileniyorsanız, Goldgenie'nin web sitesine göz atabilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar


                Apple’ın Beats Music servisini elden geçirip yeniden faaliyete sokmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cupertino merkezli şirketin bu hamlesinden en çok etkilenecek platform olarak ise Spotify’ın adı anılıyor. Apple’ın teklifleri öncesinde elini güçlendirmek isteyen Spotify, 20 Mayısta bir etkinlik gerçekleştireceğini açıklayarak gözlerin üzerine çevrilmesini sağladı. Çevrim içi müzik servisinin New York’ta gerçekleşecek etkinlik için basın kuruluşlarına gönderdiği davetiyede sadece “size haberlerimiz var” ifadesine yer verilirken, etkinliğin içeriğine dair herhangi bir ipucu paylaşılmadı.
                Spotify’ın düzenleyeceği etkinlikte Apple’ın potansiyel tekliflerine karşı önlem almanın yanı sıra, ünlü müzisyen Jay-Z’nin sahibi olduğu çevrim içi müzik servisi Tidal’ın tekliflerine de yanıt vermesi bekleniyor. Tidal, Spotify’ın karşısına müzikseverlere özel içerik ve yüksek ses kalitesi sunma vaadiyle çıkmıştı.

                Spotify’ın Apple ve Tidal’ın ataklarına karşı koruma kalkanlarını açacağı etkinlik 20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek ve Türkiye saatiyle 18:00’da başlayacak.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                  iTunes Üzerinden Nasıl Hediye Gönderilir

                  Mobil Cihazlar ve Uygulama Marketler hayatımızı oldukça farklı alanlarında yeni soluklar getirerek beraberinde bazı alışkanlıklarımızı köklü bir şekilde değişime aldı.

                  Mobil Cihazlar ve Uygulama Marketler hayatımızı oldukça farklı alanlarında yeni soluklar getirerek beraberinde bazı alışkanlıklarımızı köklü bir şekilde değişime aldı. Yapılan bu değişim sürecinde cihazların alışkanlıklarımızdan bir tanesi de, Telefonlar üzerinden yapılan hediye gönderme ve hediye alma dönemine giriş yapılmasıydı.
                  Apple firmasının bünyesi altında olan iTunes Store, iBooks Store aynı zamanda App Store içerisinde birbirinden farklı içeriklere sahip olan ürünleri satın alarak onları sevdiklerinize yada arkadaşlarınıza hediye olarak gönderebiliyorsunuz. Uzun zamandır faaliyet içerisinde olan bu özelliği Türkiye sınırları içerisinde pek fazla kullanan kullanıcılar bulunmuyor.
                  Eğer sizlerde sevdiklerine karşı özel günlerde onlara çeşitli hediyeler vermek istiyorsanız bu sistemden faydalanabilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için ise aşağıda ki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.
                  App Store ya da iTunes üzerinden hesabınıza giriş yapın. Ücretli olarak sunulan bir içeriğie giriş yaparak seçenekler simgesine tıklayın.

                  Karşınıza gelecek olan alandan Hediye ibaresine tıklayın.



                  Bu alandan e-Posta seçimini yapın. Hediyeyi göndereceğiniz kişinin e-Posta adresini yazın.

                  Bu işleme ek olarak sevdiklerimize parasal tutar da gönderebilme şansına sahibiz. Bunun için;
                  App Store ya da iTunes üzerinden giriş yapın ve ekranın alt bölümüne inin Hediye Gönder'e basın.

                  Bu alandan para miktarını belirleyerek gönderme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                    Teknoloji dünyasının en önemli firmalarından biri olan Apple, zayıf olduğu GPS kanadını güçlendirmek için Coherent Navigation'ı satın aldı.





                    Teknoloji dünyasının güçlü firmalarından Apple, zayıf olduğu alanları güçlendirmek adına yaptığı hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Apple'ın, standart GPS'lere göre daha doğru sonuçlar veren Coherent Navigation'ı satın aldığı ortaya çıktı.MacRumors'un bu satın alma olayını ortaya çıkarmasının ardındanApple'dan doğrulama gelse bile, satın almaya ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Şu an için bu anlaşmayla ilgili bilinen tek şey, Coherent Navigation çatısı altında bulunanların artık birer Apple çalışanı oldukları.Otonom Araçlar için de Kullanılabilir

                    Harita ve GPS sistemi konusunda Google'ın bir hayli gerisinde bulunanApple'ın bu hamlesiyle aradaki makası daraltmak istediği düşünülüyor. Zira Coherent Navigation, GPS konusunda en verimli şirketlerden biri olarak biliniyor. Apple yetkilileri satın almayla ilgili olarak genelde kendilerine katkı sağlayacak ufak şirketleri satın aldıklarını ve bu yüzden kimseye hesap vermediklerini belirttiler.Öte yandan bu satın alımla ilgili olarak Apple'ın, üreteceği elektrikli arabada da bu sistemi kullanabileceği ve hatta gelişmiş navigasyon sistemi sayesinde aracın otonom bir otomobil olarak karşımıza çıkabileceğini iddia edenlerde mevcut.Apple'ın yenilikçi kimliğini düşündüğümüzde böyle gelişmiş bir GPSsistemini otonom araçlar üzerinde kullanmak istemesinin mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.Bu satın almanın ana amacı ne olursa olsun, Coherent Navigationsayesinde iOS'ta ki haritalar sisteminin daha iyi bir formata kavuşacağı da kesin gibi görünüyor.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar


                      Teknoloji dünyasının en değerli şirketi Apple, bildiğiniz gibi uzun zamandır kendi televizyonunu duyuracak dedikodularıyla gündeme geliyordu. The Wall Street Journal'ın haberine göre ise Apple bu amacından uzun zaman önce vazgeçmiş.

                      Geçmiş dönemde bünyesinde sensör tabanlı kamera taşıyacağı ve bu sayede direkt olarak televizyon üzerinden video konferans yapılmasına imkan tanıyacağı söylenen Apple HDTV, gelen son bilgilere göreyse yaklaşık bir yıl önce rafa kaldırılmış durumda. Buna neden olaraksa Apple'ın televizyonu için diğer modellerden farklı özellikler geliştiremediği söyleniyor.

                      Apple'ın televizyon dünyasındaki en önemlisi temsilcisi Apple TV ise yoluna devam ediyor. Şirket önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC 2015 kapsamında Apple TV'nin yeni versiyonunu duyurmaya hazırlanıyor. Elde edilen bilgilere göre yeni Apple TV'nin fiziksel tasarımının yenileneceği, yeni bir yazılım geliştirme kiti (Cihaz için oyun ve uygulama geliştirmek için) ile kendi uygulama marketiyle geleceği, arayüzünün güncelleneceği, Siri entegrasyonu alacağı ve beklentilerin aksine 4K yerine Full HD çözünürlük desteğinde kalacağı belirtiliyor.

                      Daha önce de haberine yerdiğimiz doğrultuda yeni Apple TV'nin dokunmatik panel taşıyan bir kumada ile gelme ihtimali de bulunuyor. Bu kumandanın mevcut modelden daha ince olacağı ve üzerinde iki adet fiziksel buton taşıyacağı söylentiler arasında yer alıyor.
                      Son düzenleme mehmet karalılar; 15-08-2015, 00:49.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                        Uzun zamandır eski ürünlerine destek veren Apple yeni bir başlangıç yapıyor. Apple, eski cihazlarına artık destek vermeyeceğini açıkladı. İşte destek almayacak cihazlar.







                        Apple, piyasaya çıkardığı ürünlerin yazılım ve garanti konusunda yıllarca tam destek verdi. Bu süre 5 ve 7 yıl arasında değişime uğrarken, Apple’ın önümüzdeki aydan itibaren eski ürünlerine olan desteği yavaş yavaş keseceğini öğrendik. Bu gelişme bizim için üzücü olsa da Apple açısından büyük bir yükün atılması anlamına geliyor.İşte Apple’ın desteğini kestiği cihazlar

                        iPhone 3G iPhone 3G (Çin)iPhone 3GSiPhone 3GS (Çin)MacBook Pro (17 inç, 2009)iMac (20 inç, 2007)iMac (24 inç, 2007)MacBook Pro (15 inç, 2,4/2,2 GHZ)MacBook Pro (17 inç, 2,4 GHZ)

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                          Apple gelecek ay içerisinde WWDC 2015, Geliştirici Konferansı’nı düzenleyecek ve bu etkinlikte yeni iOS 9.0 işletim sisteminin de detayları gün yüzüne çıkacak.

                          Sunduğu cihazlar ile teknoloji dünyasına yön veren Apple, özellikle iPhone modelleri ile büyük başarı kazanırken, yeniliklerle de adından söz ettiriyor. Firma bu sene büyük ihtimalle yine Eylül ayında bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikle de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini gün yüzüne çıkartacak.

                          Mobil cihazlarında iOS adını verdiği ve kendi geliştirdiği işletim sistemini de sunan firma, her sene yeni iPhone modelleri ile birlikte bir üst iOS sürümünü sunarken, geçtiğimiz sene iOS 8.0’ı sunmuştu. Bu sene de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte iOS 9.0’ı sunmaya hazırlanıyor.
                          iOS 9.0, gelecek ay Apple tarafından düzenlenecek olan WorldWide Developer Conference adındaki etkinlikle resmi olarak duyurulacak. Son kullanıcı olarak yayınlanması ise Eylül ayında yeni iPhone modellerinin sunulmasının hemen öncesinde gerçekleşecek.
                          iOS 9.0 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ederken, 9to5Mac’den Mark Gurman’dan gelen habere göre Apple, iOS 9.0 ile birlikte yeni “Home” uygulamasını da sunacak. Bu uygulama ile Apple HomeKit cihazlar kontrol edilebilecek.
                          Apple gelecek ay WWDC 2015’de iOS 9.0 ile gelen yeniliklerini tanıtacak ve bunlardan bir tanesi de “Home” uygulaması olacak.
                          Home uygulaması ve Apple’ın kişisel sesli asistanı Siri ile birlikte iPhone ve iPad gibi cihazlar ile Nest termostat, kablosuz iletişim destekli kapı gibi cihazlar da kolaylıkla kontrol edilebilecek.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                            App Store Üzerinde 25 Bin Uygulama Risk Taşıyor

                            Geçtiğimiz hafta içerisinde, App Store üzerine yaşanan bir HTTPS hatası nedeniyle yaklaşık olarak 500’e yakın uygulamanın tehlike yaratabilecek konuma geldiğini internet üzerinde haberler üzerinde açıklanmıştı

                            Geçtiğimiz hafta içerisinde, App Store üzerine yaşanan bir HTTPS hatası nedeniyle yaklaşık olarak 500’e yakın uygulamanın tehlike yaratabilecek konuma geldiğini internet üzerinde haberler üzerinde açıklanmıştı. Yapılan araştırma sonucunda 1.500 olarak tahmin edilen sorunlu uygulama yaklaşık olarak 25 bin civarında olduğunu haberi açıklandı.
                            HTTPS güvenlik protokolünü geride bırakarak sisteme girilen kişisel bilgilere ulaşılmasını sağlayan aynı zamanda yaşanan bu hata ile ilgili olarak App Store üzerinde güvenlik için uygulama temizleme çalışmaları devam ediyor. HTTPS üzerinden gerçekleştirilen tümSSL güvenlik veri akışlarının kontrol edilmesine aynı zamanda izlenmesine sebep olan açık, Uygulamaların gerçekleştirmiş olduğu güvenlik sorgulamasında ortaya çıkarak bilgi sızdırmayı başarıyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

                              Microsoft, Skype for iPhone uygulamasının yeni sürümü Skype 5.13'ü kullanıma sundu. Yeni versiyon ile birlikte Apple Watch merkezli pek çok yenilik iPhone sahiplerini bekliyor.



                              Microsoft, iPhone akıllı telefon kullanıcıları için Skype'ın yeni sürümünükullanıma sundu. Skype 5.13 ile birlikte iPhone sahipleri artık kendilerine uygulama üzerinden gönderilen linklerin içeriklerini adrese gitmeden degörebilecekler. Apple Watch ile de uyumlu olan Skype 5.13 versiyonu sayesinde akıllı saatin kullanıcıları, iPhone'larını ceplerinden çıkartmadan gelen Skype çağrılarına sesiyle yanıt verebilecek.
                              Apple Watch üzerinden, Skype listenizdeki favori kişilerinizle sadece akıllısaati kullanarak da konuşmanız artık mümkün. Bunun için yapmanız gerekense Skype for iPhone uygulamasını açmanız, favoriler sekmesine gelip, alttaki favorilere ekle kısmına dokunmak. Böylece saat üzerindeniPhone aracılığıyla Skype sohbetigerçekleştirebilirsiniz.

                              Skype iPhone daha da güçlendi
                              Skype for iPhone son sürüm ile birlikte aynı zamanda tüm konuşmalarıForce Touch özelliğiyle seçebilmek de mümkün.
                              Ayrıca listenizdeki arkadaşlarınızdan bir tanesi sizi Skype for iPhone ile aradığında Apple Watch bildirimde bulunuyor, red ya da onay verebiliyorsunuz. Çağrıya onay verirseniz telefonunuzu kullanmak durumunda kalıyorsunuz.
                              Ücretsiz olan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
                              Uygulama içi ödeme seçenekleri olduğunu da hatırlatmış olalım.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X