İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

    Apple’dan Standartları Değiştirecek Bir SMS Patenti Aldı

    1990 yılından günümüze kadar çok farklı şekillerde bir birlerimize yazılı mesaj atma fırsatlarına sahip olduk. Apple firması da bu durumun farkın olarak yeni almış olduğu patent sayesinde ortaya çok kaliteli bir yazılı mesaj servisi çıkartıyor

    Apple firması tarafından yapılacak olan işlem içerisinde kişinin göndermiş olduğu mesajı çok daha işlevsel hale kılmak için, Sessiz ayarlarda mesajların sessiz ayarlarda kaçırılmaması için alışmış olduğumuz düşüncüleri yok ederek bu sorunları kaleme almaya başladı.Firmanın dikkate almış olduğu bu sıkıntıyla ile olan ilgili çalışmaları uzun bir zaman diliminden bu yana gelişim içerisindeymiş fakat ABD Patent dairesi tarafındanApple’ın vermiş olduğu patenti daha geçtiğimiz günler içerisinde onaylama sürecine getirmiş.

    Apple ise yazılı mesaj sistemini gönderilen mesajlara ek olarak hal ve durum da ekleyebilecek. Biraz daha açıklamak gerekirsek, Mesajları sıkışmış olduğunuz trafik içerisinde ya da yağmurlu bir hava da ve ya bulunmuş olduğunuz bir konum içerisine göre değerlendirerek atabileceksiniz. Mesaj alıcıları ise okumuş olduğu mesajlara baktığında ek olarak gönderdiğiniz bilgilerden haberdar olacak beraberinde şartlar değiştiğinde ise mesajlar kendilerine güncelleyecek.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar


      Microsoft, geçtiğimiz yıl Office 365 üretkenlik setine internet için hızlı biçimde içerik hazırlama ve yayınlama imkanı sunan Sway, isimli bir uygulama eklemişti. Sadece web üzerinden erişilebilmesi, kullananların bir hayli memnun kaldığı Sway’in tek olumsuz yanını teşkil ediyordu.
      Ancak yayınlanan iOS uygulamasıyla birlikte hem iPhone hem de iPad sahipleri, Sway’in sağladığı imkanlardan faydalanabilecek. Sway ile kullanıcılar interaktif raporlar, sunumlar ve kişisel hikayeler gibi içerikler oluşturabilecek, düzenleyebilecek ve paylaşabilecek.
      Sway’den faydalanabilmek için bir Office 365 uygulamasına ihtiyaç duyulmaması da uygulamanın en güzel yönleri arasında yer alıyor, ancak Sway’in iTunes App Store Türkiye mağazası üzerinden indirilememesi bu güzelliğe gölge düşürüyor. Microsoft, Windows 10’un yayınlanmasıyla birlikte yeni işletim sistemi için hazırlanan Sway’in dağıtımına da başlayacağını açıkladı.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar


        Apple iyice eskiyen iPod serisini yeni renk seçenekleriyle yenilemeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Dün yayınlanan ve Türkiye için olmasa da, dünya çapında 100 ülke için Apple Music desteğini getiren iTunes 12.2 güncellemesinde yer alan bir görsel bunu müjdeliyor.
        Güncellemeyle birlikte, bir kullanıcı bir iPod’u ilk kez bilgisayara bağlarsa, yukarıdaki gibi koyu mavi iPod touch, altın renkli iPod nano ve koyu pembe renkli iPod shuffle’ın bir arada bulunduğu bir görsel karşısına çıkıyor. İlginç olan nokta ise henüz bu renk seçeneklerinin hiçbirisinin var olmaması, bu da Apple’ın iPod serisini daha zengin renk tonlarıyla güncelleyeceğini işaret ediyor.
        Tabii ki, bu görselin bir Photoshop hatası olduğunu düşünenler de olabilir, ancak görsel yeni ve belirli bir amaç için tasarlanmış gibi görünüyor.
        iTunes 12.1.2’deki görsel9to5Mac sitesi 12.1.2 sürümünde yer alan ve yukarıda gördüğünüz benzer bir görseli paylaşmış, paylaşılan bu görsel sızan yeni görselden farklı ve gerçekten de belirli bir amaç için tasarlanmış gibi görünüyor. Apple’ın bu yeni iPod renklerini çıkarıp çıkarmayacağı, eğer çıkaracaksa bunun ne zaman olacağı henüz bilinmiyor. Ancak çeşitli ülkelerdeki Apple Store’larda iPod nano stoklarında azalmalar olduğu biliniyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar

          Apple'ın 3. parti aksesuarlar için belirli kuralları var.



          Apple Store'larda satılan ürünler raflardaki yerini almak için sıkı testlere giriyor. Bunun altında yatan sebep ise Apple'ın standartları. Cupertino merkezli şirketin web sayfasında konuyla ilgili olarak, "iPad, iPhone ve iPod touch için çıkan aksesuarlar Apple Store'a ulaşmadan önce bir dizi teste girmek zorunda."açıklaması var.
          Apple tarafından belirtilene göre belirli düşme testleri yapılıyor. Mesela bir kılıfın İOS cihazı günlük kullanımda yeterince koruyup koruyamayacağı değerlendiriliyor.
          Diğer tarafta ise kameranın, flaşın, hoparlörün Lighnnging portunun, Touch ID'nin veya sensörlerin ise engellenmemesi lazım. Testleri geçemeyenlerin ise yeniden tasarlanması gerekebilir. Sonuç olarak bu testler müşterilere en iyi aksesuarı sunmak için gerçekleşiyor.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            Konu: İOS Apple ürünlerindeki önemli detaylar


            Apple‘ın küllerinden doğarak bugünlere gelmesinde önemli bir rol oynayan iPod, son yıllarda iyiden iyiye göz ardı edilmiş, bu da efsanevi medya oynatıcısının geleceğinin sorgulanmasına neden olmuştu. Apple haberleri konusunda iyi bir sicil kaydına sahip olan Fransız internet sitesi iGen’in haberine göre, Apple önümüzdeki hafta iPod ailesinde bir yenileme işlemi gerçekleştirecek.
            Ortada şirket içinde kullanılan model numaraları dışında somut bir bilgi bulunmuyor. Mevcut bilgiler ışığında iPod Shuffle ve iPod Nano için sadece bir renk değişikliğinin gündemde olduğu belirtilirken, iPod Touch için daha kapsamlı bir değişiklik işaret ediliyor.
            iGen’in haberinde iPod Nano’nun model numarasının n31’den n31a’ya, iPod Shuffle’ın model numarasının ise n12b’den n12d’ye yükselmesi küçük değişimlerin işareti olarak niteleniyor. iPod Touch’ın model numarasının n78’den n102’ye geçmesiyse daha büyük bir değişimin yolda olduğunu gösteriyor. iGen’e göre, yeni iPod Touch 64-bit işlemciye sahip olabilir.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              iOS 8.4.1 ve OS X 10.10.5'le birlikte iTunes'un yeni güncellemesi kullanıcıların beğenisine sunuldu.



              Apple dün yeni yazılım paketlerini yayınladı. iOS ve OS X dışında iTunes'u güncelledi. 12.2 sürümündeki güncelleme Mac veWindows platformları için Beats 1, Apple Music ve Connect için bazı düzeltmeleri içeriyor.
              iTunes 12.2 kullanıcıların takip ettiği sanatçıların kontrolünü yapıyor. Bununla birlite Beats 1'in tam yayın zamanına ulaşmak için banner'a tıklamak yeterli oluyor. Apple Music'te bir önceki sayfaya geri dönüşte yerin kaybolması hatası çözümlenirken, müziğimde sanatçıların yanlış sıralamasına sebep olan bir hata ele alınmış. Tüm bunlarla birlikte iTunes'ta genel olarak performans iyileştirmesi var.
              Güncellemeyi Mac App Store'dan indirebilirsiniz. Windows'ta ise iTunes uygulaması güncelleme konusunda otomatik olarak uyarı yapıyor veya güncellemeleri kontrol etme kısmından da yeni yazılım paketini indirebilirsiniz.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Apple'ın 12.9 inç büyüklüğündeki iPad Pro tableti Türkiye'de satışa sunuldu. iPad Pro fiyatı ve özellikleri hakkında her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.


                iPhone 6s etkinliğinde gün yüzüne çıkan iPad Pro, herkesin ilgi odağına takılmıştı. Etkinlik sırasında her zaman olduğu gibi teknik detay vermekten çekinen Apple, iPad Pro hakkında sadece yüzeysel bilgiler vermişti. Etkinliksonrası iPad Pro'nun 4 GB RAM ile geldiği ortaya çıkmıştı. 4 GB RAM ve iOSişletim sisteminin neler yapabileceği merak edilmeye başlamıştı.
                iPad Pro özellikleri

                iPad Pro; 12.9 inç büyüklüğünde 2048x2732 piksel çözünürlüklü ekrana,Apple A9X işlemciye, M9 yardımcı hareket işlemcisine, 8 Megapiksel arka kameraya, 1.2 Megapiksel ön kameraya ve 4 adet hoparlöre sahip.
                Apple, geçtiğimiz gün merakla beklenen iPad Pro modelinin Türkiye satışfiyatını ve tarihini açıkladı. 11 Kasım'ı işaret eden Apple, bugün Apple Store'da iPad Promodelini ve iPad Pro aksesuarlarını satışa sundu.
                iPad Pro fiyatı ne kadar?

                iPad Pro 32 GB fiyatı - 2.999 TL, iPad Pro 128 GB fiyatı - 3.599 TL ve iPad Pro Wi-Fi + Cellular özellikli 128 GB fiyatı - 4.099 TL'den satışa sunuldu.Smart Keyboard ve Apple Pencil aksesuarlarının fiyatları ise iPad Pro fiyatına yakışır türden.

                Apple Pencil fiyatı 379 TL, iPad Pro Smart Keyboard fiyatı 649 TL, iPad Pro Smart Cover fiyatı 219 TL ve iPad Pro silikon kılıf fiyatı 279 TL olarak belirlendi.


                Apple bugün gerçekleşen etkinliğiyle tüm tabularını yıktı. Bugüne kadar 10 inçin üzerinde iPad üretmeye karşı olan Apple tam 12.9 inçlik yeni iPad Proile tablet pazarına yeni bir boyut kazandırıyor.
                iPad Pro özellikleri

                iPad ailesi iPad Pro ile bir boy daha büyüyor. Yüzde 80 daha yüksek bir performansa sahip olacağı iddia edilen iPad Pro gücünü Apple’ın yeni nesil işlemcisi Apple A9X’ten alacak. iPad Pro modelinde 4 GB RAM kullanılıyor.
                12.9 inç boyutunda 2732 x 2048 çözünürlüğünde Retina ekranla gelecek olan iPad Pro, 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip olacak. Yoğun kullanımda 10 saatlik pil ömrü sunacak olan iPad Pro’da tam 4 tane hoparlör bulunuyor. Apple böylece mobil ürünlerinde ilk defa 4 hoparlöre birden yer veriş oldu.
                Touch ID özelliğiyle birlikte gelen iPad Pro, Wi-Fi 802.11 ac bağlantısına ve 150 Mbps LTE teknolojisine de sahip olacak. Diğer bir değişle iPad Proda, diğer yeni nesil Apple ürünleri gibi 4G desteğine sahip olacak.


                iPad Pro fiyatı

                iPad Pro teknik özelliklerine ve boyutuna rağmen son derece ince bir yapıda olacak. 6.9 mm kalınlığında olan iPad Pro kullanıcılarına fiziksel klavye desteği de sunuyor. Apple iPad Pro ile birlikte Stylus kalemini de tanıttı. Kalemin adı Apple Pencil olacak. Apple Pencil, 15 saniye şarj ile tam 30 dakika kullanım ömrü sunuyor.
                iPad Pro fiyatı beklenenin biraz üzerinde açıklandı. iPad Pro fiyatı, iPhone 6s Plus fiyatından bile daha fazla. iPad Pro Amerika'da 799 dolardan satışa sunulacak. iPad Pro Türkiye fiyatı döviz kuru ve vergiler işin içine girdiğinde astronomik rakamlara ulaşıyor. Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı3000-3500 TL arası olacaktır.
                iPad Pro, Kasım ayında Türkiye'de satışa sunulacak.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23

                  iOS, tvOS, OS X ve OS X’in yeni versiyonlarının beta sürümlerini yayınlayan Apple, App Analytics uygulama istatistik aracının da yeni özelliğini duyurdu. Geliştiriciler bundan böyle tvOS uygulamalarının da kullanım ve para kazanma durumlarını ölçümleyebilecekler.
                  Geliştirici web sitesinde yayınlanan duyuruda Apple, App Analytics tvOS aracının iOS ve Mac App Store’da dağıtılan ürünler için sunulanlara benzer veriler sağlayacağını kaydetti. Sayfa görüntüleme, indirme ve genel kullanım sayıları bunlar arasında yer alırken, oturum süresi, aktif cihazlar, çökme sayıları ve uygulama içi satışlar da gösterilen diğer temel veri başlıkları arasında olacak.
                  Yeni bir özellik geliştiricilere birden fazla platformda pazarlama yapmanın etkilerini ölçme imkanı veriyor. iOS kampanyasından kazanılan kullanıcıların ne kadarının aynı uygulamayı Apple TV’de açtığı görülebiliyor. Apple’ın tvOS App Store uygulama mağazasının bu ilk günlerinde, birçok uygulama üreticisi akıllı telefon veya tablet uygulamalarını büyük ekranda çalışır hâle getirirken, iOS ile çapraz platform desteğinin sunulması başarının elde edilmesinde önemli bir unsur gibi görünüyor.
                  Apple App Analytics uygulama analiz aracını geçen nisan ayında kısıtlı beta olarak açmış, bundan iki hafta sonra da kayıtlı tüm geliştiricilere deneme fırsatı sunmuştu. Servis geçtiğimiz haziran ayında beta sürecinden çıktı, çeşitli yeni özelliklerle uygulama geliştiricilerine hizmet vermeye başladı.
                  Bugün de görüldüğü gibi, App Analytics’in performans değerleri uygulama indirmelerinin veya uygulamada geçirilen zamanın günlük şekilde ölçümlenmesinin önüne geçiyor; bölgesel popülerlik, pazarlama etkisi, çökme analizleri ve güçlü karşılaştırma araçları da sunuyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Hearthstone gibi oyunların hakim olduğu mobil kart oyunları pazarında kendisine yer edinmeyi amaçlayan Skylanders, bu hedef doğrultusundaki ilk adımını attı ve Skylanders Battlecast adını taşıyan oyununu iOS ve Android için yayınladı.
                    Popüler Hearthstone formülünü temeline yerleştiren Battlecast, bu formülün üzerine bazı klasik RPG unsurlarını da ekliyor. Oyuncular üç karakterden oluşan bir takımı kontrol ediyor ve sıralı mücadele esası doğrultusunda başka gruplarla savaşıyor. Her raundda oyuncular ön cephedeki karakterlerini değiştirebiliyor. Oyundaki temel amaç ise büyüleri ve karakterleri, kısacası kartların gücünü, kullanarak rakiplerin yoldan çekilmesini sağlamak.


                    Skylanders’ın ayrı bir yerde konumlanmasını sağlayan görsel tarzın Battlecast’e de başarılı biçimde uyarlandığı görülüyor. Çizgi film animasyonu biçiminde gösterilen karakterler kendilerini etkin biçimde ifade etmeyi başarıyor. Oyunda 24 karakter ve 300 farklı kart bulunuyor.

                    Skylanders Battlecast ücretsiz olarak indirilebilse de, dijital kart koleksiyonunu genişletmek hem para hem de zaman konusunda ekstra maliyet yaratıyor. Oyunda sanal para kazanabilmek için maç yapmak veya gerçek para harcamak yani uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanmak gerekiyor. Sanal paralarla farklı kart paketleri satın alınabiliyor.
                    Skylanders dijital koleksiyonu genişletmek için gerçek dünya temelli seçenekler de sunuyor. Oyuncular satın aldıkları fiziksel kartları, akıllı cihazın kamerasıyla tarayarak Skylanders Battlecast’e aktarabiliyor. Bu kartlar oyuncuların dijital koleksiyonunun kalıcı bir parçası haline geliyor.


                    Skylanders geleneksel yaklaşımı sayesinde 2011’den bu yana 3 milyar doları aşkın gelir elde etmeyi başardı. Mobil kart oyunlarının kârlılığını ise ayda 20 milyon dolar gelir yaratan Blizzard imzalı Hearthstone gösteriyor. Battlecast ise hedefini aynı kategoride yeni bir kitleye ulaşmak olarak belirlemiş gibi gözüküyor.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #25
                      Android'den iPhone'a Rehber Aktarmak

                      Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanan kişilerin iPhone’a geçildiğinde rehber konusu sıkıntı olmaktadır.


                      Android’den iOS işletim sistemine geçiş yapan kullanıcıların rehberler üzerinden geçiş yapabilmesi de mümkündür. Bu bakımdan kişilerin haberdeki adımları takip ederek herhangi bir kayıp olmadan aynı rehberi kullanabilmesi mümkündür.

                      Android’den iOS’a geçiş yapıldığında kullanıcıların rehberini de alabilmesi adına Google servislerini kullanması gerekmektedir. Google hesabı üzerinden kişiler kolay bir şekilde senkronize edilebilmektedir. Bu açıdan farklı işletim sistemi kullanmaya başlayan kişiler bu konuda kolay bir şekilde işlem yapabilir.

                      Rehber transferi için ilk olarak Android cihazlarda aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

                      Ayarlar > Hesaplar ve Eşitleme



                      Bu işlemler sonrasında Google rehberi kopyalayacaktır.

                      iPhone üzerinden ise;

                      Ayarlar > Posta, Rehber, Takvim> Hesap Ekle



                      Bu ekranda kullanıcıların Google oturumu açmasının ardından rehber otomatik bir şekilde yeni telefona aktarılacaktır.

                      Belirtilen işlemlerin takip edilmesi ile birlikte kişiler kolay bir şekilde rehber konusunda herhangi bir sorun yaşamadan işlemlerini tamamlayabilecektir. Üstelik Google servisleri üzerinden yedekleme yapmak sadece cep telefonu değiştirildiğinde değil, telefonun çalınması ya da rehberin silinmesi durumlarında dahi kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak ve rehber kaybını önleyecektir.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #26
                        Siri Daha İnsansı Konuşacak!

                        Apple’ın en önemli özelliklerinden birisi olan Siri artık iOS 10 ile birlikte daha insansı konuşacak.


                        Apple tarafından üretimi gerçekleştirilen cihazlarda kişisel asistan olarak kullanılan Siri, bugüne kadar pek çok güncelleme ve yenilik alarak daha kapsamlı ve kullanışlı hale geldi. Siri’de yapılan bu değişiklikler kullanıcılar tarafından da benimsenirken, Siri için yeni bir güncelleme daha yapılacağı belirtildi.

                        iOS 10 İle Yenilecek

                        Siri için iOS 10’da yenilikler planlayan Apple, en önemli hamleyi seste yapacak. Şu andaki kullanımda daha çok robotik bir konuşma sunan Siri, yeni güncelleme ile birlikte daha insansı bir hale gelecek ve konuşması ile birlikte kişilerin bir robottan ziyade sanal bir asistan ile konuşma yapmasını sağlayacak.

                        Sevildi

                        Konuyla ilgili yapılan açıklamalar sonrasında Siri’de yapılacak bu yenilikler kullanıcılar tarafından da benimsenirken, pek çok kişi yapılacak bu değişiklikleri onayladı.

                        Kabiliyetleri Değişecek

                        Piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren sadece kadın sesinin bulunduğu Siri’de üstelik bu açıdan da yenilik yapılacak. Yapılacak yeniliklerde artık kadın seçeneğinin yanı sıra Siri’de erkek seçeneği de bulunacak.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #27
                          WhatsApp İndir - WhatsApp Güncelleme ve Yükleme

                          WhatsApp akıllı telefonların vazgeçilmez en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp hemen indir, ücretsiz sesli arama ve sms göndermenin tadını çıkar!


                          WhatsApp ile dilediğiniz kadar mesaj gönderimi ve alımı yapabilirsiniz. Uygulama yıllık çok düşük ücretle kullanabilirsiniz. İlk 6 ay ücretsiz olmak üzere daha sonraki her yıl için 1.50 TL gibi ücret almaktadır. :: İNDİR ::

                          WhatsApp daha önce sadece mesajlaşma özelliği bulunurken daha sonra Facebook tarafından 19 milyar dolar gibi bir ücretle satın alındıktan sonra yeni özellikler eklenerek geliştirildi ve popülerliğini korudu.

                          WhatsApp Nasıl İndirilir?

                          WhatsApp Android indir (Ayrıca Samsung için uygundur) linkine tıklayarak Android akıllı telefonunuza WhatsApp yükleyebilirsiniz. WhatsApp iPhone indir linkine tıklayarak iOS işletim sistemine cihaz cihazlarınıza uygulamayı yükleyebilirsiniz.

                          Eğer Windows 8 ve üstü masaüstü veya laptop kullanıyorsanız WhatsApp Bilgisayar indir bağlantısına tıklayarak bilgisayar için olan sürümü yükleyebilirsiniz.

                          Uygulamayı yükledikten sonra telefon numaranızı girmeniz gerekiyor. Telefon numaranızı girdikten sonra bir doğrulama kodu tarafınıza gönderilecek bu kodu girdikten sonra arkadaşlarınız ile sınırsız bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.

                          WhatsApp Android Cihazlara Nasıl Yüklenir?

                          Sitemizden indirme bağlantısına tıkladığınızda otomatik olarak Google Play'e yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğğiniz sayfadan WhatsApp'ı yükleyin. Ardından aşağıdaki işlemleri sırası ile yapmalısınız.

                          WhatsApp'ı telefonunuza yükledikten sonra Lisans Sözleşmesini kabul etmeniz gerekiyor. Kabul Et ve Devam et butonuna dokunun daha sonra devam ettikten sonra aşağıdaki ekranda göreeğiniz gibi Türkiye’yi seçin ve cep telefonu numaranızı yazıp doğrulama kısmına geçeceksiniz.



                          Numara doğrulama işleminden sonra isim belirliyoruz.



                          İsminizi de belirleyip devam edince karşınıza hoş geldin ekranı gelecektir.Ve işlem tamamdır.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #28
                            Apple OS X'a Güvenlik Yaması Geldi

                            iOS 9.3.5 versiyonunda tespit edilen güvenlik açıkları Mac için de kapatıldı.


                            Apple tarafından geçtiğimiz günlerde sunulan iOS 9.3.5 güncellemesi ile birlikte güvenlik açlıklarının olduğu tespit edilirken, bu güvenlik açıklarının giderilmesi adına mobil sürümlerde güncelleme yayınlanmıştı. Yayınlanan bu güncelleme ile birlikte telefonlarda daha güvenli ve iyi bir işletim sistem yaratılırken, benzer bir güncelleme Apple OS X için de yapıldı.

                            Apple OS X’de Güncellendi

                            Apple OS X için yapılan bu açıklamanın ardından güvenlik güncellemesinin resmen sunulduğu da öğrenilirken, mac kullanıcıları cihazlarında yapacakları güncelleme ile birlikte bu güvenlik açığını kapatabilecek.

                            Hedef Safari!

                            Apple OS X’te tespit edilen güvenlik açıkları daha çok Safari internet tarayıcısında gerçekleşirken, yamanın büyük bir bölümü Safari için geliştirildi. Yama ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda tüm mac kullanıcılarına önemli bir çağrı yapılırken, güncellemenin mutlaka alınması gerektiği belirtildi.

                            Çekirdeğe Erişim Sağlanabiliyor!

                            Apple OS X için geliştirilen güncelleme cihazın çekirdeğine olan erişimi engelliyor. Bu bakımdan cihaz için çok kritik bir güvenlik açığı kapatılmış durumda ve bu nedenle de güncellemenin alınması bir anlamda zorunlu. Güncellemenin alınması sayesine cihazlar güvenil bir hale gelirken, doğrulama ya da bellek bozulması gibi pek çok sorunun da önüne geçmek bu sayede mümkün olabiliyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #29
                              Google Play Store İndir! Oyunlar ve Uygulamalar Yükle

                              Google Play Store indirme uygulaması ile akıllı cihazınızdan uygulamaları direkt olarak cihazınıza yükleyebilirsiniz.


                              Google Play Store Android işletim sistemi için geliştirilen bir market uygulamasıdır. Bir çok kişi uygulamaları internet üzerinden ararken bazen karışıklıklar oluşabiliyor. Bu yüzden Google Play uygulaması ile bu karışıklıkları ortadan kaldırabilirsiniz. Play Store ile cihazınıza dilediğiniz ücretli ve ücretsiz oyun ve uygulamaları tek yerden yükleyebilirsiniz. :: İNDİR ::

                              Google Play Store Nasıl İndirilir?

                              Öncelikle Google Play indir linkine tıklayarak indirme sayfasına gidin. İndirme sayfamızdan Adrese git linkini tıkladıktan sonra Google Play indirme sayfasına yönlendirileceksiniz. Buradan uygulamayı cihazınıza yükleyin, yükleme işlemi bittikten sonra uygulama cihazınıza başarı ile yüklenmiş demektir.

                              Peki Google Play Store Nasıl Kullanılır?

                              Öncelikle Google Play uygulamasından akıllı telefonunuza veya tabletinize uygulama yüklemej için Gmail hesap bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Gmail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra Google Play'ın arama bölümünden istediğiniz uygulama veya oyunu arayarak rahatlıkla indirebilirsiniz.

                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #30
                                Apple Uygulama İle Anlık Destek Verecek

                                Apple tarafından yapılan açıklamalarda yeni bir destek uygulamasının yayına alındığı belirtildi. İşte konuyla ilgili detaylar.


                                Özellikle Hollanda'ya yönelik son zamanlarda özel işlemler yürüten Apple, geliştirdiği yeni bir uygulamayı resmen kullanıma çıkardı. Yapılan açıklamalarda kullanıcıların destek alabilmesi adına uygulamayı kullanmasının yeterli olabileceği belirtilirken Apple cihazlar için anlık olarak alınabilecek destek sayesinde cihazda yaşanan tüm sorunlar giderilebilecek.

                                Başlangıç Hollanda’da

                                Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda hizmetin şu an için sadece Hollanda ile sınırlı olacağı belirtilirken Hollanda'da yapılacak destek çalışmalarının ardından bu çalışmadan iyi sonuçların alınması halinde benzer çalışmaların diğer ülkeler için de sunulması bekleniyor. Üstelik destek alınmasının yeterli olmadığı durumlarda kişilere farklı tüm yönlendirmeler yapılarak sorunlarını çözebilmesini ya da sorunların çözülememesi halinde ise servis için randevu alarak cihazlarda yaşanan problemlerin giderilmesinin sağlanması mümkün.

                                Bu bakımdan Apple tarafından yapılan çalışma cihazlarda yaşanan sorunların giderilmesi için çok daha pratik bir çözüm sunacak. Şu an için Hollanda'da başlatılan çalışmaların sonuçlanmasının ardından ise paylaşılacak raporlarda kullanıcıların bu yeni uygulamaya ne kadar ilgi gösterdiği ve Apple için işlerin ne kadar kolay hale geldiği net bir şekilde görülecek. Kullanıcılar için destek vermek ve sorunların hemen giderilmesi sağlamak artık çok daha fazla önem kazanırken Apple tarafından böyle bir hamlenin yapılması da kullanıcılara ciddi bir fırsat yaratacak.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X