İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

    Windows 10 Lumia Cihazlara Yeni Neler Getiriyor?

    Windows 10 güncellemesi son günlerde Lumia sahipleri tarafından en çok merak edilen güncelleme oldu. Windows 10 güncellemesinde neler yeni detaylarıyla bu haberde…




    Microsoft, son günlerde yoğun bir şekilde Windows 10 güncellemesi ve mobil cihazlara odaklanmış durumda. Windows 10 güncellemesi ile yıllardır planlanan “Tek Platform” hayalini gerçekleştirmeye çok yaklaşan Microsoft bu konuda bir çok yenilik ve özellikle Lumia sahiplerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
    İlk tanıtımı 20 Ocak’ta yapılan Windows 10 güncellemesi, içerdiği ara yüzdeğişiklikleri, yeni özellikler ve sağlanan yeni bağlantı destekleriyle neredeyse eksiklerinin tamamını gideriyor. “Hamburger Menü” ile yeni daha Kişiselleştirilebilir ara yüz, yeni “Evrensel Uygulama” yapısıyla bilgisayar ve tabletlerle aynı kullanıcı deneyimi, USB bağlanılabilirliği ve yeni kodek destekleriyle gelişmiş bir multimedya deneyimi Windows Phone işletim sistemli Lumia sahiplerini bekliyor.
    Kişiselleştirilebilir Ara Yüz

    Windows 10 güncellemesi ile kullanıcılar Lumia akıllı telefonlarında yepyeni bir ara yüze sahip olacaklar. Daha fazla Kişiselleştirme olanağı sağlayan Windows 10 ara yüzü ile kullanıcılar telefonlarında Başlat Ekranı arka planına tam ekran fotoğraf ekleyebilirken, yeni canlı karo boyutları ekran düzenlemesi için daha fazla seçenek sunacak. Başlat Ekranı arka planına atanan fotoğraf attık uygulama listesinin de arka planında görünecek.



    Yeni Canlı Karo boyutları ise mevcut üç farklı seçeneğe üç yeni canlı karo boyutu daha ekliyor. Bunlar arasında 6×6 ve 2×6 Boyutlar en çok dikkat canlı karolar oluyor. Öte yandan Microsoft’un bazı ekran görüntülerinde ortaya çıkan fakat resmi olarak açıklanmayan bir kaç canlı karo seçeneğini daha Build Geliştirici Konferansında yapacağı tanıtımda duyurması bekleniyor.

    Multimedya Deneyimi

    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile zaten çok iyi multimedya seçeneklerine sahip olan Lumia akıllı telefonların yeteneklerini daha da fazla geliştiriyor. Öncelikle USB OTG bağlantı seçeneği, Bluetooth klavye ve mouse bağlantı desteği gibi bağlantı özellikleri ile Lumia akıllı telefonlar birer medya merkezine çevrilecek.
    Bağlantı özelliklerine ek olarak sağlanan yeni ses ve görüntü kodekleri sayesinde oynatılabilir medya dosyası yelpazesi genişletiliyor. Bu dosyalar arasında .MKV ve .FLAC dosyalar öne çıkıyor. Bu sayede Lumia akıllı telefon sahipleri dahili medya oynatıcı ile ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan çok yüksek kaliteli video ve müzik dosyalarını telefonları üzerinden otnatabilirken, yüksek bağlantı seçenekleri sayesinde sunum ve paylaşım da yapabilecekler.
    Öte yandan Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte kamera özelliklerini de genişletiyor. Microsoft Kamera uygulaması Lumia Kamera uygulamasındaki tüm özelliklere ek olarak Slow Motion çekim gibi yeni özellikler de kazanıyor.



    Yenilikler ve Değişiklikler

    1-Bildirimler: Windows 10 güncellemesi günlük kullanımda oldukça büyük kolaylıklar sağlayacak. Bunlar arasında ilk dikkat çeken ise yeni bildirim sistemi. Herhangi bir uygulamadan örnek olarak Whatsapp, Skype veya SMS mesajı geldiğinde, o an gerçekleştirilen eylem (tarayıcı, video oynatma veya oyun oynama) kapatılmadan açılan otomatik klavye ile bildirim penceresi aynı ekranda açılarak cevap yazılabiliyor.
    2-Klavye: Windows 10 güncellemesi klavye konusunda da geliştirmeler içeriyor. Windows Phone klavyesi zaten oldukça gelişmiş kelime ve metin tahminlerine sahipti. Bu güçlü özelliklere ek olarak imleç taşıma için yeni bir navigasyon tuşu klavyeye ekleniyor. Kullanıcı imleç taşımak için parmağını ekranda gezdirmek yerine klavye üzerindeki navigasyon tuşunu kullanabiliyor. Yani artık imleç taşıma çok çok kolay.

    Bunlara ek olarak 5″ ve üzeri büyük ekranlı telefonlar için ekstra klavye geliştirmeleri de mevcut. Bunlar ise klavye taşıma özelliği ile klavyeyi ekranın herhangi bir yerine taşıyabilirsiniz. Bunun yanında “Tek el kullanım modu” ile klavyeyi ekranın sağına ya da sol tarafına yaslarak tek elle yazmanın keyfini sürebilirsiniz.
    3-Ayarlar: Windows Phone Ayarlar menüsündeki karışıklığa Windows 10 güncellemesi ile birlikte son veriliyor. Uzayıp giden liste yerine Ayarlar Menüsü artık kategorilendiriliyor. Bu sayede istenilen ayar sekmesine daha kolay ulaşılabiliyor. Ayrıca Ayarlar Menüsüne eklenen bir butonla menü içinde arama yapmak da mümkün.
    4-Bildirim Merkezi ve Eylemler: Windows Phone 8.1 güncellemesi ile kullanıcılara sunulan Bildirim merkezi ve Eylemler Menüsü artık çok daha gelişmiş olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ekran boyutuna bağlı olarak tek satır 4-5 eylem ayar kısa yolu butonu yerine artık 3 satır ayar kısa yolu ile daha ayar Eylem Merkezinde yer alıyor.



    Bildirimler ise yeni gelen bir özellikle yine bildirim merkezi içinde satıriçi yanıtlanabiliyor. Kullanıcı gelen bildirimlere telefon o an hangi işlerde olursa olsun bildirim merkezinde yanıt yazıp yönetim işlemlerini yapabiliyor.
    Windows 10 güncellemesi ile Lumia akıllı telefonların kazanacağı yeni özellikleri “kısaca” sizlerle tekrar paylaşmak istedik. Bunlara ek olarak küçük ama önemli dokunuşlar da bulunmakta. Örnek olarak telefonunuzu kapatırken gözden kaçırdığınız bir bildirim varsa telefonunuz sizi bu bildirim konusunda uyarıyor.
    Windows 10 Hangi Cihazlara Gelecek?

    Windows 10 güncellemesi mevcut tüm Windows Phone 8.1 ile çalışan akıllı telefonları destekliyor. Yani en ucuz Lumia cihazı olan Lumia 520 de en pahalıdır olan Lumia 930 da Windows 10 güncellemesi alacak. Fakat tabiki donanım ve ekran boyutlarından dolayı desteklenecek özelliklerde farklılıklar olacak.
    Windows 10 Ne Zaman Geliyor?

    Windows 10 güncellemesi, halihazırda Lumia 930 hariç Türkiye’de satışı yapılan tüm Lumia telefonlar için Windows Insider programı çerçevesinde ön izleme olarak sunulmuş durumda. Fakat geliştirilmesi süreci devam eden Windows 10 güncellemesi için resmi bir yayınlanma tarihi açıklanmadı.
    Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre “yaz aylarında” tamamlanması beklenen Windows 10 güncellemesinin yılın ikinci yarısında tüm Windows Phone akıllı telefonlar için yayınlanacağını tahmin ediyoruz.
    Evrensel Uygulamalar

    Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte kullanımda süreklilik sağlamak adına Evrensel Uygulama sistemine geçiş yapıyor. Bu sistem bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda aynı ara yüz ve aynı kullanıcı deneyimini sağlamak üzerine kurulu. Bu sayede kullanıcı, herhangi bir Windows 10 cihaz kullanırken cihazlar arası geçişlerde aynı deneyimi yaşayabiliyor.



    Evrensel Uygulama sistemi şu anda Microsoft’un Outlook, Spartan Browser, Takvim gibi uygulamalarında Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde kullanıcılara test amaçlı sunulmuş durumda. Build Geliştirici Konferansından sonra yayınlanacak yeni ön izleme güncellemesi ile birlikte bu uygulamalara Office uygulamaları da eklenecek. Ayrıca üçüncü taraf geliştiricilerin Windows 10 Yazılım Geliştirme Kiti’ne (SDK) göre yapacağı uygulama güncellemeleri ile Evrensel Uygulama sistemi Windows Phone mağazadaki tüm uygulamalar için geçerli olacak.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

      Windows’un mobil işletim sistemi Windows Phone 8.1’e gelecek olan güncellemenin detayları belli oldu. Çoklu pencere özelliği WP 8.1’e gelebilir.




      Tüm gözler Microsoft'un akıllı telefonlar için yaklaşan Windows10güncellemesine çevrildi. Ancak, yeni bir sızıntı Windows Phone 8.1 için yeni bir güncellemenin geleceğini açığa çıkarıyor. Sızan fotoğraflar,Windows Phone 8.1 içinçoklu pencere özelliğinin geleceğini gösteriyor.
      Sızıntılarda Lumia 930’da aynı anda ekranda birden fazla pencere açmak için yeni bir özellik göze çarpıyor. Samsung ve LG’nin amiral gemisi cihazlarında bulunan çoklu pencere özelliğinin Windows Phone 8.1 cihazlara küçük bir güncelleme ile sunulması tahmin ediliyor.
      Çoklu pencere özelliği RAM’i fazla tükettiği için 2 GB RAM bulunan cihazlarda kullanılacağı tahmin ediliyor. Bakalım yakında Microsoft yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkacak mı?

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

        LG'nin Windows Phone akıllı telefonu LG Lancet hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Cihazın teknik özellikleri de yeni bir sızıntı ile belli oldu.



        LG'nin kısa süre önce varlığından haberdar olduğumuz Windows Phone telefonu en sonunda gözler önüne serildi. Şirketin android platformundan sonra Windows Phone için de başarılı bir grafik çizmeyi planladığı söylenirken, ilk LG WP cihazın adının da LG Lancet olduğu ortaya çıktı.Her şeyden önce LG Lancet şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Verizon üzerinden satışa sunulacak. Cihaz kavisli köşeleri ile dikkat çekerken, 4.5 inç'lik TFT ekran için 854 x 480 piksel çözünürlüğünden bahsediliyor. Arka yüzde bulunan 8 Megapiksellik kamera 1080p video kaydıyapabilirken LG Lancet, Qualcomm'un Snapdragon 410 işlemci yonga seti ile birlikte geliyor.8GB dahili depolama alanının sadece 4GB'lıkkısmının kullanıma açık olduğu belirtilirken, microSD kartlar ile belleğin yükseltilme şansı olduğu da not düşülüyor. Cihaz son olarak Windows Phone 8.1 Update 2 sürümüyle kutusuna giriyor. LG Lancet aynı zamanda Android platformunda da kullanılan "knock on" özelliğiyle kullanılabilecekmiş.

        LG Lancet'in resmi çıkış tarihi ve son kullanıcı için satış fiyatı belirsizken, ürünün orta segmentteki Lumia 640 ile kapışacağı belirtiliyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

          Lg’nin Windows Phone platformuna geri dönüşünü simgeleyen akıllı telefonu LG Lancet, Verizon tarafından ön siparişe sunuldu.

          Bugün sabah saatlerinde, Lg’nin Windows Phone telefonu LG Lancet’in 21 Mayıs’ta Verizon üzerinden satışa sunulacağı bilgisini paylaşmıştık. Fakat gelen bilgilere bakılırsa Verizon o kadar da sabırlı değil. Amerikalı operatör, Lg’nin 2015 yılındaki ilk Windows Phone akıllı telefonu LG Lancet’i ön siparişle satışa çıkardı bile.

          LG Lancet adı ilegelen cihaz, 120$ perakende satış fiyatına sahip. Kontratlı olarak da satışa sunulan LG Lancet, aylık 5$ ödeme ile 24 ayda sahip olunabiliyor.
          LG Lancet Teknik Özellikleri

          İşletim Sistemi Windows Phone 8.1
          İŞLEMCİ 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916)
          Ekran boyutu 4.5-inç
          Ekran çözünürlüğü 854 x 480
          Dahili depolama 8GB (4GB kullanılabilir)
          microSD kart yuvası Evet (microSDXC uyumlu)
          Boyutlar 10.6 x 64.7 x 129.8 mm
          Ağırlık 143g
          Pil 2100mAh
          Arka kamera 8MP (1080p video kaydı)
          Ön kamera VGA
          CDMA LTE
          Wifi 802.11 b / g / n
          LG özellikleri KnockOn, QuickMemo, Gesture Shot (ön kamera), Soft Light selfies (ön kamera), Live Shot (LG kamera için)
          LG’nin yıllar sonra Windows Phone platformuna dönüşünü simgeleyen LG Lancet, Windows Phone 8.1 GDR 2 güncellemesi ön yüklü olarak satışa sunuluyor. Bu güncelleme Windows Phone akıllı telefonlar, Bluetooth klavye desteğine ve ara yüzde bazı geliştirmelere kavuşmuştu

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar


            Windows Phone 7.5, 8, 8.1 cihazlar ve Windows 8.1 bilgisayarlar için hazırlanan alternatif YouTube istemcisi Tubecast, yeni özelliklerle Windows tarafında güncellendi.

            Dünyanın en popüler video ağı YouTube'a bağlanılmasına ve burada yer alan içeriklerin oynatılmasına imkan tanıyan Tubecast uygulaması, Windows için aldığı son sürümüyle ROKU ile Google TV desteklerine kavuşuyor, Chromecast odaklı hatalardan kurtuluyor, arayüz geliştirmeleri alıyor, düşük seviye cihazlar için bellek optimizasyonları alıyor ve Philips TV'ler için DLNA odaklı "dosya desteklenmiyor" sorunundan kurtuluyor.





            Ücretsiz sunulan Tubecast uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

              Microsoft’un Windows 10 güncellemesi yüklü olan yeni bir akıllı telefon daha Basemark Benchmark sitesinde ortaya çıktı.

              Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için yoğun mesaisini devam ettirirken, Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanan akıllı telefonlar da kendilerini göstermeye başladı. MDG Chi adlı yeni OEM de Windows 10 Mobile güncellemesi ile Windows Phone ekosistemine katılmaya hazırlanan yeni bir üretici olarak dikkat çekti.
              Nokiapoweruser’ın haberine göre, 1280×720 ekran çözünürlüğüne ve Octa-Core sekiz çekirdekli işlemciye sahip yeni bir Windows 10 Mobile akıllı telefon Basemark Benchmark sitesinde ortaya çıktı.

              MDG Chi adı ile Basemark OS 2 benchmark sçsayfasında yer alan cihaz, Windows NT 8.15 çekirdeğine ve dolayısı ile Windows 10 Mobile işletim sistemine sahip. Her ne kadar sekiz çekirdekli Octa-Core işlemciye sahip olsa da bu testlerde performans puanı olarak Snapdragon 800 yonga setine sahip Lumia 930’a gerisinde kalıyor. Bu nedenle MDG Chi akıllı telefonda Qualcomm’un ilk Octa-Core sekiz çekirdekli işlemcisi olan Snapdragon 615 yonga seti kullanılıyor olması güçlü bir ihtimal.
              Windows 10 Mobile güncellemesi, hali hazırda Windows Insider programı çerçevesinde Preview olarak yaklaşık üç milyon kullanıcı tarafından test ediliyor. Bu testlerin ardından yaz sonunda tamamlanması planlanan Windows 10 Mobile güncellemesi, yılın son çeyreğinde kullanıcılara dağıtılacak. Dolayısıyla Windows 10 Mobile güncellemesi ile ekosistemi katılacak cihazların da 2015 yılı dördüncü çeyreğinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

                AdDuplex tarafından sunulan veriler Windows Phone pazarının en çok tercih edilen örneğini ortaya çıkarttı. En popüler Windows Phone sizi epeyce şaşırtabilir.




                Reklam ağı AdDuplex'in tam tamına 5 bin farklı uygulama üzerinden sunduğuveriler windows Phone'lar arasında en çok tercih edilen ve kullanılan modeli ortaya çıkarttı. Sonuç ise pek beklendiği gibi değil ve en popüler Windows Phone bir hayli şaşırtıcı bir model olarak karşımızda.
                Son olarak 14 Mayıs günü elde edilen bilgiler ışığında, en çok tercih edilenWindows Phone modeli Nokia Lumia 520! Bu Lumia modeli yaklaşık 2 yıl önce piyasaya sürülmüş ve giriş seviyesi cihazlar arasında yükselmişti. Öte yandan Lumia 520 pazarın yüzde 21.6'sına sahip. Nokia Lumia 630 iseyüzde 10.2 ile diğer talep gören Windows Phone.
                En çok tercih gören diğer modeller ise şu şekilde; Lumia 535 (yüzde 6.7),Lumia 625 (yüzde 6.3) ve Lumia 635 (6.3). Bir başka deyişle ağırlık ekonomik cihazlarda ve amiral gemileri pek ortada yok!
                Windows Phone'ların en sevileni Lumia 520 modelinin donanımsal özellikleri ise şu şekilde; 480 x 800 piksel 4 inç IPS ekran, 1Ghz çift çekirdekli işlemci, 512MB RAMve 5 Megapiksellik ana kamera!

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  Konu: İOS Windows Phone hakkında önemli detaylar

                  Microsoft, partnerlik ile buluşacağı WPC 2015 Konferansı’nın için resmi Windows Phone uygulamasını yayınladı.

                  Microsoft bugün WPC 2015 Windows Phone uygulamasını duyurdu. Bu uygulama ile mobil cihazınıza Connect profili ile WPC deneyimi getirebilirsiniz. Basit ara yüzü ile güçlü özelliklere sahip olan uygulama Windows Phone kullanıcıları için sunulmuş durumda.
                  Özellikler:

                  • İlginizi çeken oturumları, kolay filtre ve arama özellikleri ile bulun
                  • Connect profili ile entegre kişiselleştirilmiş bir program oluşturun
                  • Sponsorların listesine bir göz atın ve Expo Salonu’nda yerlerini bulun
                  • Orlando Kongre merkezinin alan ve kat planları Erişim haritaları
                  • Ödül kazanmak için oturum değerlendirmelerini paylaşın
                  • Her zaman cebinizde konferans kılavuzunu ve gündemi tutun


                  Microsoft, tüm dünyadaki üretim partnerleri ile her yıl düzenli olarak WPC konferanslarında bir araya geliyor. Microsoft, Windows ve Windows Phone platformlarının yeniliklerine dair bilgilendirme ve duyurular yaparken, Microsoft’un üretim ortakları da Windows ve Windows Phone platformları altında ürettikleri yeni bilgisayar ve akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkartıyor.
                  Bu yıl Orlando Kongre merkezinde 13-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan WPC 2015 Konferansı’nın Windows 10 ve Windows 10 Mobile güncellemesi nedeni ile oldukça renkli geçmesi bekleniyor
                  Windows Phone için Microsoft Worldwide Partner Conferance uygulamasını burada Windows Phone Store linkinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Microsoft araştırma ekibinin MobileFusion adını verdiği projesi, telefon kameraları ile 3D modeller oluşturulmasına imkan sağlıyor. Peki 3D modeller nasıl oluşturuluyor? İşte detaylar!


                    Microsoft araştırma ekibinin yaptığı MobileFusion ismindeki yeni uygulaması ile akıllı telefonlar, 3D tarayıcı olarak kullanılabilecek ve bu şekilde kolayca 3D modeller oluşturulabilecek. Peki Microsoft'un, akıllı telefon kameralarını 3D tarayıcı yapacak uygulaması nasıl çalışıyor ?
                    Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'un tüm detayları!

                    Microsoft'un 3D tarayıcı uygulaması, oldukça basit bir mantıkla çalışıyor ve hızlı bir şekilde 3D modelleme yapabiliyor. 3D modeliçıkartmak istenilen insanlar ya da nesneler, uygulamada 3D model yapılacak bölgeyi temsil eden kırmızı alanın içerisine alınıyor ve yan açılarından görüntüleri çekiliyor. Çekim sırasında derinliklerine göre, anlık olarak yapılmaya başlanan 3D modeller yüksek bir kalitede kısa sürede hazırlanıyorlar. HattaMicrosoft araştırma ekibine göre, kısa sürede hazırlanabilen bu 3D modeller, oyun yapımlarında ve 3D baskılarda bile kullanılabilecek kaliteye sahipler.


                    MobileFusion 3D tarayıcı uygulamasının sunduğu bir diğer avantaj ise, internete veya herhangi bir şekilde bağlantı arabirimine ihtiyaç duymaması. Uygulama doğrudan telefon üzerinden tüm modelleme işlemlerini halledebiliyor. Bu sayede internet erişiminin olmadığı yerlerde de tıpkı fotoğraf/video çeker gibi 3D modeller elde edilebiliyor.

                    Microsoft araştırma ekibi, şu anda iOS, Android ve Windows Phoneüzerinde uygulamanın kusursuz çalışması için testlerini sürdürüyor ve Ekimayına kadar testleri bitirip uygulamayı herkese açık şekilde yayınlamaya çabalıyorlar. Bakalım Microsoft'un, sunduğu avantajlarıyla rakiplerine fark atmayı başarabilen 3D tarayıcı uygulaması MobileFusion'u, ne zaman akıllı telefonlarımızda görebileceğiz..

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X