İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


    Android 5.1 Mart ayında sunulabilir

    Android 5.1, çok yakında sunulabilir.

    Google, bir çok farklı alanda faaliyetini sürdürürken, özellikle son dönemde hem yazılım hem de donanım olarak mobil platforma yönelmiş durumda. Bir süredir Android adındaki mobil işletim sistemini açık kaynak kodlu olarak geliştiren Google’ın bu işletim sistemi hem akıllı telefon hem de tablet pazarında liderliğini sürdürüyor.Google, her sene yeni bir Android sürümü sunarken, geçtiğimiz sene Kasım ayında Android 5.0 Lollipop’u yayınlamıştı. Şu anda bir çok yeni cihaz Lollipop ile sunulurken, firmalar önceki modelleri için de güncelleme çalışmalarını sürdürüyorlar.Android 5.0 Lollipop’da geliştirilmeye devam ederken, son olarak Google’dan Android 5.0.2 gelmişti. Şimdi de gözler Android 5.1’e çevrilmiş durumda. Kısa süre önce Asya’da bazı Android One modellerle birlikte ortaya çıkan Android 5.1 Lollipop çok yakında sunulabilir.Henüz resmi olarak duyurulmayan Android 5.1 Lollipop, sürpriz olmayacak biçimde ilk olarak Google’ın Nexus akıllı telefon ve tabletleri için sunulacak.Android 5.1’in ne zaman sunulacağı hakkında bilgi ise HTC’den geldi. HTC’nin Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Mo Mersi’den yeni Android sürümünün Mart ayında geleceği bilgisi geldi.HTC One Google Play Edition sahibinin hata giderimi beklediği sorusuna Mo Versi, “Google’ın yeni MR’si Mart ayında” şeklinde cevap verdi. MR “maintenance release” olurken, Android 5.1’in sadece bundan ibaret olabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


    Lollipop’lu yeni Sony Xperia akıllı telefon benchmark sonuçlarında ortaya çıktı

    Sony’nin yeni orta seviye akıllısı MWC 2015’de gün yüzüne çıkabilir.

    Japonya merkezli Sony, bu ay başında yeni bir akıllı telefon duyurusu gerçekleştirdi. Sony Xperia E4 adı ile gelen giriş seviyesi modeli İngiltere ve Almanya’da ön siparişe sunulurken, büyük bir merakla firmanın yeni amiral gemisi Xperia Z4 ve bu cihazın küçük ve büyük ekranlı versiyonları Xperia Z4Compact ve Xperia Z4 Ultra bekleniyor.Sadece bu cihazlarla sınırlı kalmayan Sony’nin farklı modeller üzerinde de çalışmaları devam ederken, bunlardan bir tanesi benchmark sonuçlarında ortaya çıktı. 5.2″ ekrana sahip olan yeni akıllı telefon hem Geekbench hem de GFXBench’de görüldü.Geekbench ve GFXBench üzerinden gelen bilgilere bakacak olursak eğer, E2303 model numarasına sahip olan bu yeni akıllı telefon Google’ın yeni Android 5.0 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.Yeni akıllı telefon 5.2″ büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip ve ekran çözünürlüğü ise 1280×720 piksel HD olarak belirlenmiş. Cihazın arka yüzünde 12MP kamera yer alırken, ön yüzünde de Selfie çekimler için konumlandırılmış 5MP kamera bulunduğu görülmekte.2GB sistem belleği içeren Sony E2303 akıllı telefonun her nedense 4GB dahili veri kapasitesine sahip olduğu görülüyor.Orta seviye bir cihaz olacağını söyleyebileceğimiz bu yeni akıllı telefon firmanın geçtiğimiz sene sunduğu Xperia C3 modelinin halefi olarak sunulabileceği gelen bilgiler arasında yer almakta. Büyük ihtimalle bu yeni cihaz MWC 2015’de gün yüzüne çıkabilir.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #3
      Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

      Android 5.1 Lollipop
      Android 5.0 Lollipop’un ardından Android 5.1 güncellemesinin muhtemel tarihi ve getireceği özellikle ortaya çıkmaya başladı. İşte Android 5.1 ile gelmesi gerekenler…

      Henüz pek çok telefon için Android 5.0 güncellemesi gelmedi. HTC’den Mo Versi’ye göre yeni Android sürümü Mart 2015’te gelecek. Bu bir Maintenance Relesase yani bakım ve güncelleme sürümü olacak. Bu ne demek? Bu, Android 5.0 ile birlikte ortaya çıkan hataların giderilerek, işletim sisteminin daha istikrarlı hale gelmesi demek.
      Mo Versi’nin açıklamasının altında HTC’nin One M7 Google Play Edition telefonundaki hatalara gelen tepkiler yatıyor. HTC’nin Android 5.0’a geçen telefonlarında ortaya çıkan kapasitif tuşların ışıklarının hatalı çalışması gibi sorunların çözümü Mart ayındaki güncellemeye bırakılıyor.
      Elbette Android 5.0 ile birlikte gelen yeniliklerin yanında hatalar da bekleniyordu. İşletim sistemlerinin güncelleme döngülerinde her zaman ana sürümlerin ardından güvenlik, istikrar ve performans arttırıcı takviye güncellemeler hazırlanır. Android için planlanan Mart güncellemesinin de Android 5.1 olması kuvvetle muhtemel. İnternette dolaşan ve henüz sızıntıdan ibaret olan Android 5.1 ile düzeltilecek olan Android 5.0 hataları şöyle:
      • Sessiz modun ortadan kalkması sorunu,
      • Sistem istikrarsızlıkları,
      • RAM yönetim sorunları,
      • Ani program kapanması,
      • Batarya yönetim sorunları,
      • WiFi üzerinden aşırı ağ kullanımı,
      • Kablosuz ağ problemleri,
      • Bildirim problemleri,
      • Belirli cihazlarda ses problemleri.

      Özetle Android 5.1 ile birlikte bildirim, ağ kullanımı, RAM kullanımı, bağlantı, pil ömrü ve kullanım modları konularında iyileştirmeler gelecek. Şifreleme konusunda da henüz net olmayan iddialar var ancak bunları daha güvenilir, resmi bir açıklamaya bırakıyoruz. Burada sıralanan ve resmi olmayan düzeltme listesi, Android 5.0’da görülen hatalara bakıldığında oldukça gerçekçi ve güvenilir görünüyor.

      Bugün ise Android 5.1, herhangi bir medya olayı olmamasına rağmen Endonezya'da yayınlandı. Ayrıca Andorid 5.1'in, Endonezya'daki Android One sitesinde açıklandığını da belirtelim.
      Öte yandan Android 5.1'in beraberinde getirdikleri ise şu şekilde;
      -Sistem stabilitesinde genel gelişmeler,
      -RAM yönetimi geliştirildi,
      -Uygulamaların ani şekilde kapanması düzeltildi,
      -Pil yönetimi geliştirildi,
      -Wi-Fi sorunları düzeltildi,
      -Bildirim sorunları düzeltildi

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #4
        Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

        Google'ın işletim sistemi Android'in en büyük güncellemesi olan Android 5.0 Lollipop, geçtiğimiz gün itibariyle yeni tanıtılan Nexus 6 ve Nexus 9 hariç, Google'ın güncelleme vereceği Nexus modellerine verilmeye başlandı.

        Google'ın Devoxx geliştirici konferansı sırasında ortaya çıkan görüntü, Android 5.1 hazırlıklarına şimdiden başlandığını ortaya çıkarttı. Devoxx konferansında Android geliştiricilerinden Romain Guy ve Chet Haase, sunumlarını yaptıkları sırada gösterdikleri bir kod örneği Nexus 5 üzerinde çalışan Android Lollipop MR1'e (5.1) ait ilk izleri gün yüzüne çıkartmış oldu.
        Geçmişe baktığımızda pek yabancı gelmeyen bu durum, genel olarak sistemin hatalarını düzeltmek için çıkarılan güncellemeler olmuştu.
        Android'in 2. sürümü olan Eclair, 2.0 ile başlamış ve Android Eclair 2.1 olarak devam etmişti. Aynı şekilde Android Honey, 3.0 başlayıp 3.1 ve 3.2 sürümleri olarak yayınlanmıştı. Aynısı durum Jelly Bean içinde devamlılığını korudu. İlk olarak 4.1 olarak sunulan güncelleme daha sonra 4.2 ve 4.3 ekleriyle kullanıcıya sunuldu.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #5
          Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


          Android 5.0.1 Lollipop güncellemesi yaklaşık 2 hafta önce kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bu güncellemenin çıkarılmasının amacı ise Android 5.0’daki bug’ların temizlenmesiydi. Ancak 5.0.1 güncellemesi eski sorunları ortadan kaldırırken yeni ve ufak sorunlara neden oldu. Durumu değerlendiren Google, dış basında yer alan haberlere göre Şubat ayında Android 5.1’i kullanıma sunacak.

          Alınan bilgilere göre Şubat ayında gelecek Android 5.1, yeni özelliklerin dışında bir çokta iyileştirme içerecek. Buna göre Android 5.1 ile gelmesi beklenen özellikler şöyle:

          - İşletim sistemine “Sessiz Mod” eklemesi

          - Sistem istikrarı için genel iyileştirmeler

          - Geliştirilmiş RAM yönetimi

          - Ani uygulama kapanmaları için düzeltmeler

          - Geliştirilmiş pil yönetimi

          - Sabit Wifi kullanan cihazlarda ortaya çıkan aşırı tüketimin düzeltilmesi

          - Kablosuz bağlantıyla ilgili sorunların çözümü

          - “Okay Google” fonksiyonu ile ilgili sorunların çözümü

          - Bildirimler sorunun çözümü

          - Bazı cihazlarda rapor edilen ses sorunun düzeltilmesi

          - Diğer geliştirmeler ve değişiklikler

          - “Materyal Tasarım” renk paletinde değişimler
          Google’ın son büyük güncellemesi olan Android 5.0 Lollipop, Nexus 6 ve 9 dışındaki tüm Nexus modellerine verilmeye başlandı.

          Fakat son Android güncellemesinin çoğu telefona gelmeden, Google’ın Android 5.1 üzerindeki hazırlıklarına şimdiden başladığı görüldü. Devoxx konferansında Android geliştiricilerinden Romain Guy ve Chet Haase’in sunumlarını yaptıkları sırada Android Lollipop MR1’e (5.1) ait görüntüler ortaya çıktı.

          Bu güncellemenin, Android 5.0’daki hataları düzeltmek için yapıldığını söyleyebiliriz. Zira önceki güncellemelerin çıkmasının asıl sebebi, genel olarak sistemin hatalarını düzeltmekti.



          Geçmişe baktığımızda 1 rakamı bize aslında yabancı değil. Örneğin Android Eclair, 2.0 ile başladı ve Android Eclair 2.1 olarak devam etti. Android Honey’de 3.0 ile başlayıp 3.1 olarak devam etmişti.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #6
            Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

            Şubat ayında duyurulması beklenmesine karşın bir takım hatalar nedeniyle geciken Android 5.1, sonunda resmi olarak duyuruldu. İşte Android 5.1 Lollipop ile gelen yenilikler.

            Google'ın 2008'den bu yana geliştirdiği ve iOS ile beraber akıllı telefon ve tablet pazarını domine ettiği işletim sistemi Android'in yeni sürümü resmen duyuruldu.
            ART yapısı ve Material Design arayüz ile birlikte hem performans hem de görsel açıdan çok daha başarılı hale gelen Android'in 5.1 Lollipop sürümü de resmi olarak duyuruldu.
            Çoğunlukla performans, verimlilik ve iyileştirme odaklı olan Android 5.1 Lollipop, birkaç yeniliği de beraberinde getiriyor.

            Android 5.1 Lollipop ile neler geliyor?

            Açıklamalara göre Android 5.1 Lollipop ile birlikte, Android 5.0 Lollipop'ta olmayan gerçek sessiz mod geldi. RAM yönetimi hatası düzeltildi ve geliştirmeler yapıldı.
            Ani uygulama kapanması sorunu çözüldü.
            Pil yönetimi geliştirildi
            Wifi ile aşırı güç tüketimi sorunu giderildi
            Kablosuz bağlantı sorunu giderildi
            Ok Google sorunları giderildi
            Bildirimlerdeki sorunlar giderildi
            Materyal tasarım renkleri güncellendi
            Resmi çift SIM kart desteği geldi
            HD ses kalitesinde aramalar yapabilme ve aygıt koruması özellikleri geldi.

            Buna göre Android 5.1 Lollipop ile birlikte Android 5.0 Lollipop'ta yaşanan sorunlar ortadan kalkacak, taşıyıcı desteklediği takdirde HD ses kalitesinde aramalar yapılabilecek, şifrelenen verilen Google hesaplarında korunacak ve resmi çift SIM kart desteği kullanılabilir olacak.

            Yani resmi Çift SIM kart desteğinin gelmesiyle birlikte, önümüzdeki dönemde çift SIM kartlı Nexus modelleri de görebilecekmişiz gibi görünüyor.
            İlk etapta Endonezya'dan başlanarak Nexus modelleri için yayınlanan güncelleme, muhtemelen önümüzdeki haftalarda ülkemizdeki Nexuskullanıcılarına ulaşacak.
            Bakalım kullanıcılar Android 5.1 Lollipop'u beğenecek mi? Yoksa yeni sürümleri birlikte yeni hatalarla mı karşılaşacağız?

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #7
              Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

              Geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanan Android'in en son sürümü 5.1 Lollipop, OTA yoluyla Nexus 5 için dağıtılmaya başlandı. İşte güncellemenin getirdiği yenilikler.

              Google geçtiğimiz günlerde 2008'den bu yana geliştirdiği işletim sistemiAndroid'in yeni sürümünü resmen duyurmuştu. Android'in 5.1 Lollipopsürümü çoğunlukla performans, verimlilik ve iyileştirme odaklı bir sürüm olsa da beraberinde birkaç yeniliği de getiriyor.
              OTA yoluyla dağıtımına başlanılan yeni güncelleme, zaten geçtiğimiz ayGeekbench performans testlerinde Nexus 5 için görüntülenmişti.
              Android'in yeni sürümüyle birlikte Nexus 5'de kullanıcıya daha uzun bir pil ömrü sunulurken performansta da iyileştirmeler söz konusu. 64 bit ARTüzerinde iyileştirmeler içeren yeni güncelleme RAM yönetimi iyileştirirken ayrıca "OK Google" hatası da giderilmiş durumda.
              Telefonunuza çalıntı veya kayıp durumlarında daha iyi bir koruma sağlamasının yanında Android 5.1 ile birlikte ani uygulama kapanması sorunu da çözüldü.
              220.7 MB boyutunda olan ve OTA yoluyla gönderilen güncelleme kısa süre içerisinde ülkemizdeki kullanıcılara da sunulacaktır.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #8
                Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


                Android 5.1 Lollipop Android One modellere sunulmaya başlandı

                Micromax Canvas A1 akıllı telefon Android 5.1 Lollipop güncellemesi almaya başladı…

                Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi dünya genelinde sayısız üretici tarafından kullanılırken, firma Nexus modelleri ile akıllı telefon ve tablet pazarında donanım olarak da yer almakta. Ayrıca bunların yanı sıra farklı projelerle de karşımıza geliyor.
                Click here to view the original image of 590x439px.
                Geçtiğimiz sene Google Android One adındaki bir projesini duyurmuştu. Gelişmekte olan ülkeler için geliştirilen proje belli bir düzeyde akıllı telefon modellerinin uygun fiyatlı olarak teknoloji meraklılarına sunulması esasına dayanıyor.2014 sonuna doğu Android One’ın hayata geçtiği ilk ülke ise Hindistan olurken, bu ülkede Micromax Canvas A1, Karbonn Sparkle V, ve Spice Dream Uno olarak ilk Android One modelleri de üreticiler tarafından sunulmuştu.Google’ın kısa süre önce Android 5.1 Lollipop güncellemesini duyurmasının ardından ilk güncelleme alanlar Nexus modeller olurken, ayrıca Android One modeller de güncelleme almaya başladı. Gelen bilgilere göre Micromax Canvas A1 güncelleme alan cihazlar arasına katıldı.Yeni güncelleme ile bir çok hata düzeltme gelirken, merakla beklenen “Silent Mode” geri dönüyor. Ayrıca Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları da iyileştirilmiş.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #9
                  Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


                  HTC One M7 akıllı telefon Android 5.1 Lollipop güncellemesi alabilir

                  HTC’nin ilk One versiyonu için Android 5.1 güncellemesi gelebilir…

                  Tayvan merkezli HTC, yeni amiral gemisi modeli HTC One M9’u kısa süre önce sunarken, kendi anavatanında satışa sundu ve kısa süre sonra da dünya genelinde satışa çıkartacak. Diğer taraftan firma, önceki HTC One modelleri için de güncelleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. HTC, Google’ın geçtiğimiz sene Kasım ayında kaynak dosyalarını sunduğu Android 5.0 Lollipop güncellemesini HTC One modelleri için 90 gün içerisinde sunacağını duyurmuş. Kısa süreli gecikme ile de olsa güncellemeyi HTC One M7 ve One M8 modelleri için yayınlamıştı. Şu sıralar Android 5.1 Lollipop üzerinde çalışan firma HTC One M8 için bu güncellemeyi sunacak ancak HTC One M7 kullanıcıları için kötü haber gelmişti. Twitter üzerinden bir duyuru yapan Mo Versi, Android 5.1 Lollipop güncellemesinin sadece HTC One M7 Google Play Edition versiyonu için planlandığını açıklamıştı. Bu kötü haberin ardından Mo Versi şimdi de HTC One M7 kullanıcılarını umutlandıran yeni bir Twitter üzerinden açıklama ile karşımıza geldi. Her ne kadar açıklama ABD üzerinden sunulan operaö versiyonları için olsa da diğer versiyonların da güncellemeyi alabileceğini tahmin ediyoruz. Henüz güncellemenin sunulup sunulmayacağı yönünde kesin bir bilgi olmasa da bu açıklamanın ardından tersi bir durumun yaşanmasının düşük ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #10
                    Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


                    Google, Android 5.1.1 Lollipop çalışmalarına başladı

                    Google, çok yakında Android 5.1.1’i sunabilir.

                    Google mobil platformun en güçlü firmalarından bir tanesi ve yazılım alanında Android’i geliştirirken, donanım olarak da Nexus çatısı altında akıllı telefon ve tablet modelleri ile adından söz ettiriyor.
                    Click here to view the original image of 600x335px.
                    Firma bir süredir Android adındaki işletim sistemini geliştirmekte ve şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olurken, açık kaynak kodlu yapısı ve Google Play Store gibi mağazalar üzerinden sayısız uygulama ve oyun desteği ilgi görmesine neden oluyor.Her sene yeni büyük güncelleme ile Android’i geliştiren firma, son olarak geçtiğimiz sene Kasım ayı başında yeni Nexus modellerini sunmuş ve Android 5.0 Lollipop olarak da yeni işletim sistemi sürümünü sunmaya başlamıştı.İlk olarak Android 5.0 Lollipop Nexus modelleri ile gelirken, yine daha önceki Nexus modellerine güncelleme olarak yayınlamıştı ve başta Samsung, HTC, Sony, LG gibi firmalar olmak üzere Android işletim sistemini kullanan üreticiler bir yandan yeni cihazlarında bu işletim sistemi sürümüne yer veriyorlar diğer taraftan önceki modelleri için de güncelleme olarak yayınlıyorlar.Kısa süre önce Google Android 5.1 Lollipop’u yayınlarken, şimdi de gelen yeni bilgilere göre Android 5.1.1 üzerinde çalışmalarına başlamış durumda. Bu yeni güncellemenin ne zaman duyurulacağına dair bilgi gelmese de özellikle son dönemde konuşulan bellek hatasına da çözüm olabileceği kaydedilmekte.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #11
                      Konu: Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar


                      Nexus 4 İçin Android 5.1 OTA Güncellemesi Yayınlandı! [Hemen Yükle]


                      Google’ın son
                      Android şekeri Lollipopgelişimini sürdürerek daha fazla cihaza ulaşıyor. Android güncellemelerini ilk alan Nexus cihazlarından LG’nin üretti Nexus 4için daha önce yayınlanan Android 5.0.1 imaj değişikliğindan sonra, şimdi de Android 5.1 geldi.OTA yoluyla yayınlanan bu 174MB’lık güncellemeyle birlikte Android 5.1 Lollipop sürümüne kavuşan Nexus kullanıcıları oldukça mutlu olacaklar.
                      Android 5.1’e güncelledikten sonra daha önceki LRX22C yapı numarasının yerine LMY47O geliyor. Bir çok açıdan cihazda yenilikler getiren Andorid 5.1 ile Nexus 4’ünüzde ciddi derecede performans artığı görecek ve öncekiLollipop sürümlerindeki hata ve bellek problemleriyle karşılaşmayacaksınız.
                      Android 5.1 güncellemesi Nexus 4’ünüze OTA ile henüz gelmediyse, aşağıdaki bağlantıdan Nexus 4 Andorid 5.1 OTA güncellemesini indirerek kendiniz kurabilirsiniz.
                      occam-mako LMY47O from LRX22C

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #12
                        Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                        Android'in son sürümü Lollipop güncellenmeye devam ediyor. Google'ın geliştirici sayfasında yayınlanan Android 5.1.1 güncellemesini alan ilk model ise Nexus Player oldu.


                        Google'ınmobil işletim sistemi Android'in son sürümü olan 5.1.1 Lollipopgüncellemesi geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.
                        İlk olarak Nexus cihazlara sunulması beklenilen güncellemeyi ilk alan model ise Nexus Player oldu. LMY47V yapı numarası ile geliştirici sayfasında yer alan güncellemenin diğer cihazlara ne zaman sunulacağına dair bir bilgi ise henüz bulunmuyor.

                        Özellikle Nexus 5'de karşımıza çıkan aşırı bellek tüketimi sorununu çözmeye çalışan Google'ın bu bağlamda ilk olarak5.1 güncellemesini çıkarttığını biliyoruz.
                        Ancak Nexus 4, Nexus 7 (2013) ve Nexus 9 gibi cihazlara bu güncellemenin verilmemesi bize sorunun çözülmediğini işaret ediyordu. Yakın zamanda diğer cihazlara da ulaşması beklenilen güncelleme ile yaşanılan sorunların çözülmesi bekleniyor.
                        Üretimi Asus tarafından gerçekleştirilen set üstü kutu Nexus Player, 1.8 GHz Intel Atom işlemciden gücünü alıyor.1GB bellek ve 8 GB dahili hafızaya sahip cihaz, 802.11ac Wi-Fi kablosuz bağlantı sunuyor.
                        4 inç büyüklüğünde olan ve görünümüyle buz okeyi toplunu andıran Nexus Player, hem bir dijital medya oynatıcı hem de oyun konsolu olarak kullanılabiliyor. Doğrudan TV'ye bağlanabilen Nexus Player ile film ve TV şovlarını izlemek ve Android oyunları oynamak mümkün.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #13
                          Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                          HTC’nin bir önceki amiral gemisi HTC One M8, çok yakında Android 5.1 Lollipop güncellemesine kavuşacak. Ayrıca yeni Sense 7.0 arayüzü de geliyor.

                          Akıllı telefon pazarında yeni modellerle mücadelesini sürdüren HTC, 2015’de de arka arkaya yeni modellerinin duyurularını gerçekleştirdi. Mart ayı başında HTC One M9 amiral gemisini duyuran firma, daha sonra HTC One M9+, HTC One E9+ ve HTC One M8i adında yeni akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkarmıştı.

                          Özellikle One modelleri için Android güncelleme desteğini de üst seviyede sürdürmeyi amaçlayan firma One serisi başta olmak üzere Android Lollipop güncellemeleri yayınlamaya devam ediyor.
                          HTC’nin bir önceki amiral gemisi olan HTC One M8 de Lollipop güncellemesi alan cihazlardan bir tanesiydi ve Ocak ayı sonunda Android 5.0 Lollipop güncellemesi almaya başlamıştı. Şimdi de gelen bilgilere göre yakında Android 5.1 Lollipop güncellemesi alacak.
                          Bilgi HTC UK tarafından Twitter üzerinden verilirken, sorulan bir soruya karşılık HTC UK, akıllı telefon HTC One M8 için Android 5.1 Lollipop güncellemesinin 7 Mayıs tarihinde sunulmaya başlanacağını belirtiyor.
                          Ayrıca HTC UK, sadece bununla da sınırlı kalmazken, ayrıca HTC One M8’e Sense 7.0 arayüzünün de Androdi 5.1 güncellemesi ile geleceğini müjdeliyor. Sense 7.0 hatırlanacağı üzere kısa süre önce HTC One M9 ile gelmişti.
                          Twitter’ın HTC’nin İngiltere bölümü tarafından verildiği düşünüldüğünde 7 Mayıs tarihinde İngiltere için yayınlanacağını söyleyebiliriz. Diğer ülkeler için ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #14
                            Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                            Android 5.1.1 kamera hatası ve bellek sızıntısı sorununu çözdü!

                            Android 5.1.1'in Nexus 7 ve Nexus 10'daki bellek sızıntısı ve kamera sorununu giderdiği bildirildi.


                            Google, Android işletim sisteminin sürümlerini belli aralıklarla Nexus cihazlarına sunarak onları güncel tutmaya çalışıyor. Şirket bu bağlamda Android 5.0 ve sonraki güncellemelerle gelen hataları düzeltmek için geçtiğimiz gün Android 5.1.1 sürümünü yayınladı. Peki Android 5.1.1 güncellemesi Nexus cihazlardaki sorunları çözdü mü?
                            Bildiğiniz gibi Android 5.0, dalvik sanal makinesinin yerini alan ART'deki adaptasyondan kaynaklandığı söylenen cihazların istikrarsız çalışması, arka plandan kaldırılan uygulamaların kapatıldığı halde son uygulama ekranında görünmesi, uygulamalardan atma ve yeniden başlatma, bellek sızıntısı ve zaman zaman kamera sorunları kullanıcıyı uzun süre bu sorunlarla başbaşa bırakmıştı. Bazı sorunlar Android 5.0.1, 5.0.2 ve 5.1.0 ile ortadan kaldırıldı ancak, bellek sızıntısı ve kamera sorunu halen devam ediyordu.

                            Google sonunda bu sorunları gidermek için Android 5.1.1 sürümünü Nexus 10 ve Nexus 7(2012-2013)Wi-Fi modelleri için kullanıma sundu. Android 5.1.1'de yapılan değişiklikler gelen bilgilere göre yaşanan sorunları çözmüş. Güncellemede yapılan değişiklikler kısaca şöyle:
                            ●"Kamera durduruldu" sorununun ortadan kaldırılması
                            ●Kernel güncellemesi
                            ●Olası bellek sızıntılarının giderilmesi
                            ●Nexus telefonlarda çağrı bitirme düğmesinin çağrı bitmeden kaybolması sorunu
                            ●SIM kart düzenlemeleri
                            ●Kulaklıklar bağlı olduğunda harici hoparlörden gelen ses sorununun düzeltilmesi
                            Google'ın Nexus 10 sahipleri için "OTA" yoluyla güncellemeyi sundu. Nexus 7 içinse fabrika imajları resmi geliştirici sayfasında indirilebilir durumda. Google'ın diğer geri kalan Nexus cihazları için Android 5.1.1 güncellemesini önümüzdeki günlerde yayınlaması bekleniyor. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte bu sorunların çözülüp çözülmediğini Nexus 5 kullanıcısı olarak sizlere ayrıntılı şekilde anlatmaya çalışacağım.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #15
                              Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                              Android 5.1.1 fabrika imaj dosyaları Nexus 7 ve Nexus 10 için yayınlandı

                              Google, yeni güncellemeleri vakit geçirmeden Nexus serisi akıllı telefon ve tablet modelleri için yayınlamaya devam ediyor.


                              Google, Android işletim sistemi ile hem akıllı telefon hem de tablet pazarında lider durumda. Özellikle açık kaynak kodlu olması bu nedenle de üreticilerin özelleştirebilmesine imkan tanıması yanı sıra kullanıcı cephesinde de Google Play Store üzerinden on binlerce uygulama ve oyun desteği bu işletim sistemini rakipsiz kılıyor.

                              Android işletim sistemini sayısız üretici kullanırken, Google da Nexus çatısı altında akıllı telefon ve tablet modelleri sunmakta. Son işletim sistemi sürümü Android 5.0 Lollipop ile birlikte firma Nexus 6 akıllı telefon ve Nexus 9 tablet modellerini de sunmuştu. Nexus 6’yı Motorola üretirken, Nexus 9 ise HTC tarafından üretilmekte.
                              Google, Android işletim sistemini sürekli geliştirmeye devam ediyor ve yenilikler ve iyileştirmeler ile farklı sürümleri yayınlıyor. Kısa bir süre önce de Android 5.1 Lollipop’u yayınlamıştı.
                              Google’ın güncellemelerini ilk alan cihazlar arasında Nexus modelleri başı çekerken, şimdi de gelen bilgilere göre Nexus 7 (2013) ve Nexus 10 tabletler için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi fabrika imaj dosyalarını yayınladı.
                              Her iki tablet modelinin de Wi-Fi versiyonları için yayınlanan güncelleme LMY47V yapım numarasına sahip ve bazı performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içeriyor.
                              Siz de bu tabletlere sahipseniz daha detaylı bilgiye ve dosyalara BURADAN ulaşabilirsiniz.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X