İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

    HTC Desire 820 için güncelleme takvimi netlik kazandı. HTC İngiltere'den gelen açıklamaya göre modele güncelleme Eylül ayında dağıtılmaya başlanacak.



    Rakiplerine kıyasla güncelleme konusunda daha hızlı ilerleyen HTC,geçtiğimiz günlerde One M8 modeline Android'in son sürümü 5.1 Lollipopve Sense 7güncellemesini Ağustos ayında yayınlayacağını açıklamıştı.
    HTC'den gelen yeni haber ise Desire 820 için oldu twitter üzerinden gelen bir soru üzerinde Tayvanlı üreticinin orta segmentteki en iddialı modellerinden birisi olan Desire 820 için Android 5.1 ve Sense 7 güncellemesinin Eylül ayına doğru yayınlanacağı bilgisini verdi.
    Qualcomm'un 64 bit destekli 6 çekirdekli Snapdragon 610 işlemcisinden gücünü alan modelde 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı yer alıyor. 5.5 inçbüyüklüğünde ekranı bulunan model 720p çözünürlük sunuyor. 13 Megapiksel ana ve 8 Megapiksel ön kamerası bulunan modele 2600 mAhbatarya konumlandırılmış.
    HTC ayrıca geçtiğimiz günlerde One Mini ve One Mini 2'ye Android 5.0 Lollipop güncellemesinin verilmeyeceğini açıklamıştı.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

      • Google Nexus 9’u Bugün Android 5.1 ile Buluşturuyor!
        Google geçtiğimiz haftalarda Nexus 9cihazına Andorid 5.1 güncellemesini duyurdu. Fakat beklenen olmadı ve güncelleme biraz gecikti. Kullanıcılar geçen zamanı Google’ın Nexus için farklı planları olduğu şeklinde yorumladı ve bunun için beklemeye değer görüşü yaygınlaştı.Yani duyurulan güncellemeyi atlayıp direk Android 5.1.1 veya Android 5.0.2 ile buluşması bekleniyordu. Ancak böyle olmadı. Google, Nexus’un resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ileAndroid 5.1 Lollipop güncellemesinin gün içerisinde dağıtımına sunulacağını duyurdu.
        Kullanıcılar ise çok kızgın. Rakiplerine göre kısmen gecikmeli sunulan güncellemeye kavuşmuş olsalar da bu gecikmenin ilerideki güncellemelerde de yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyorlar.

        Eğer güncelleme duyurulmuş olmasına rağmen OTA olarak telefonunuzda görünmüyor veya PC bağlantısında cihazınız güncel görünüyorsa şaşırmayın çünkü bu Google’ın geleneksel modası.
        Gelelim güncellemenin olası getirilerine; sızdırılan bilgilere göre arayüz bazında aşırı bir değişim söz konusu değil, bir takım hata düzeltmeleri ve ufak optimizasyon ayarları ile gelmesi bekleniyor güncellemenin. Daha kapsamlı değişimlerin sonraki sürümde ortaya çıkması beklenmekte. Android 5.0.2 için herhangi bir takvim öngörülmüyor şu aşamada.



      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar
        • Sony Cihazlarına Güncelleme Desteği Sunuyor

          Son zamanlarda çıkartmış olduğu yeni cihazlardan dolayı çok fazla eleştiri altında kalsa da bu cihazlara Google firmasının son geliştirmiş olduğu Android Lollipop güncellemelerini yayınladı.


          Japon sınırları çerisinde adını altın harflerle yazan Sony, Son zamanlarda çıkartmış olduğu yeni cihazlardan dolayı çok fazla eleştiri altında kalsa da bu cihazlara Googlefirmasının son geliştirmiş olduğu Android Lollipop güncellemelerini yayınladı.
          Daha öncelerinde Xperia Z2 ve Z3 modellerine Android 5.0.2 güncellemesi sağlanmış, Beraberinde Xperia Z modeline de bir sonraki hafta Android 5.0 Lollipop sürümünün geleceğini dile getirmişti. Firma yapmış olduğu açıklama içerisinde Xperia Z, Xperia Z1ve Xperia Z1 Compact modellerine Android 5.1 Lollipop sürümü güncellemesini vereceği ile ilgili detaylar sızdırıldı.

          Avustralyalı Telstra operatörünün yapmış olduğu güncelleme takvimine göre, Sony’ninXperia Z, Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact modelleirne 10 Ağustos tarihinde Android 5.1 Lollipop sürümünün güncellemesini sağlayacak. Türkiye sınırları içerisinde güncellemenin ne zaman geleceği belli değil.



        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

          Asus’un ZenWatch akıllı saat modeli Android Wear 5.1.1 sürümüne kavuştu.

          Son dönemin popüler cihazları arasında yer alan akıllı saatler, teknolojinin dev isimleri tarafından satışa sunuldu. Satışa sunulan bu akıllı saatler, Google tarafından geliştirilen Android Wear işletim sistemini kullanıyor.

          Google’ın akıllı saatler için tasarladığı Android Wear işletim sistemi üzerinde çalışan bir çok farklı model var. Bu modellerden biride Tayvan kökenli Asus’un sunmuş olduğu Zenwatch oldu. Teknolojinin dev isimleri sundukları cihazlar haricinde verdikleri yazılım desteği ile de bir rekabet içerisindeler. Sundukları modellere yazlım desteği vererek müşteri memnuniyetini artırmak isteyen firmalardan Asus, Android Wera işletim sisteminin kullanan Asus ZenWatch modeline Android’in son sürümü 5.1.1 sürümünü yayınladı. Akıllı telefonlarda verilen yazılım güncellemeleri giyilebilir cihazlarda da verilmeye başlandı. Asus ZenWatch, LG Watch Urbane’den sonra Android Wear 5.1.1 güncellemesini alan ikinci akıllı saat oldu.

          Yayınlanan güncelleme 1.1.1.1910765 versiyon koduna sahip ve Google Play’de 7.3.36 koduna güncellendi. Yeni güncelleme ile birlikte Asus Zenwatch, yeni yönlendirme hareketlerine sahip olurken ayrıca arka planda yer alan uygulamalarda devamlı olarak çalışabilecek. Cihazın özelliklerini hatırlayacak olursak; 1,63” büyüklüğünde ve 320 x 320 piksel çözünürlüğünde ekran, 1.2GHz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 400 yonga seti, 512MB sistem belleği ve 4GB dahili veri kapasitesi özelliklerine sahip.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

            Android 5.1.1 OTA ve Fabrika İmajları Nexus Cihazlar İçin Yayınlandı!




            Android işletim sisteminin son şekeriLollipop gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Google’ın son olarak Android 5.1‘i yayınlamasının ardından, şimdi de Android 5.1.1OTA ve fabrika imajları Nexus cihazlar için yayınlandı.Güncellemeleri ilk alan Nexus cihazlarının yanı sıra, geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışan sunulan ilk Android One telefonu olan General Mobile 4G‘de Android 5.1.1 Lollipop sürümüyle geliyor.
            Aşağıda kendi cihazınıza uygun Android 5.1.1 fabrika imajı veya OTA güncellemesi dosyasını hemen indirebilir ve Android 5.1.1 Lollipop’un tadını çıkarabilirsiniz.
            Factory Images



            OTA Files



            Ayrıca tüm liste için Google’ın resmi sayfasına da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

              Samsung’un yeni üst seviye modelleri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge gelecek ay Android 5.1 Lollipop güncellemesi alacak….

              Samsung, Mart ayı başında İspanya, Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde iki önemli akıllı telefon modelini duyurdu. Bu cihazların başında firmanın yeni amiral gemisi modeli Galaxy S6 gelirken, ayrıca bu akıllı telefonun iki yanı kavisli ekrana sahip versiyonu da Galaxy S6 edge adı ile gün yüzüne kavuştu.

              Google’ın Android 5.0.2 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonlar için çok yakında yeni önemli bir güncelleme sunulacak. Bu yeni güncelleme Google tarafından kısa bir süre önce sunulan Android 5.1 olurken, gelen bilgilere göre Haziran ayı içerisinde Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge akıllı telefonlar için yayınlanacak.
              Gelen bilgilere göre Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge için sunulacak bu güncelleme ile yeni kamera arayüzü geliyor ve ayrıca kamera özellikleri de arttırılıyor. Galaxy’nin bu akıllı telefon modellerinin arka yüzünde 16MP ISOCELL kamera yer alırken, ön kamera da 16MP çözünürlükte gelmekte.
              Yeni güncelleme ile birlikte bu cihazlar artık RAW format desteğine kavuşacak. Ayrıca bir çok farklı özellik de kamera uygulaması ile geliyor.
              Cihazlarının teknik özelliklerini hatırlayacak olursak eğer, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, 5.1″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD ekran, 3GB sistem belleği, 32GB/64GB/128GB dahili veri kapasitesi, 64-bit sekiz çekirdekli işlemcili Exynos 7420 yonga seti gibi özellikler içermekteler.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                Samsung, gelen bilgilere göre Haziran ayının sonuna doğru Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini duyuracak.




                Samsung'un 2014'ün son dönemlerinde satışa sunduğu amiral gemisiGalaxy Note 4, oldukça yüksek satış başarıları ve yoğun ilgi toplamayı başaran bir modeli oldu.
                Samsung'un ülkemizde fiyatı 1999 TL seviyesine kadar düşen Galaxy Note 4 modeli, hala fiyat performans oranıyla alınabilecek en iyi modellerden biri
                Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi geliyor
                Android
                5.0.1 Lollipop güncellemesini alan Galaxy Note 4'e, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinden önce ya da aynı zamanda, gelen bilgilere göre Haziran ayının sonuna doğru Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi gelebilir.

                Samsung'un daha önce Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için de haberini paylaştığımız yeni kamera uygulamaları, Android 5.1.1 Lollipop güncellemesiyle beraber Galaxy Note 4'e de gelecek.
                Samsung'un Android 5.0.1 ve 5.0.2 sürümlerinde yaşanan yüksek batarya tüketimi ve RAM tüketimi gibi sorunları ortadan kaldıracağı söylenenAndroid 5.1.1 güncellemesi, ayrıca Galaxy Note 4'e yenilenen TouchWizarayüzünü de getirecek.
                Böylelikle telefon Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerindeki gibi bir görünüme sahip olacak.
                Hedef Android M'e kadar cihazları Android 5.1.1 yapmak

                Gelen bilgilere göre Samsung, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Android M sürümü final olarak piyasaya sunulmadan, mevcut üst seviye cihazlarınıAndroid 5.1.1 Lollipop sürümüne güncellemek istiyor.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                  Samsung Galaxy Note için Android 5.1.1 Güncellemesi Yolda

                  Samsung kullanıcılarından gelen ortak şikayeti her zamanki gibi güncellemeler oluyor. İçi çok dolu bir arayüz yapısına sahip olan TouchWiz UI hem çok güncelleme alıyo hemde bir süre sonrasında oldukça fazla ağır yapıya ulaşıyordu.

                  Samsung kullanıcılarından gelen ortak şikayeti her zamanki gibi güncellemeler oluyor. İçi çok dolu bir arayüz yapısına sahip olan TouchWiz UI hem çok güncelleme alıyo hemde bir süre sonrasında oldukça fazla ağır yapıya ulaşıyordu. Samsung geçtiğimiz yıl tanıtmış olduğu yeni amiral gemisi phablet modeline sahip Galaxy Note 4için Android 5.1.1 güncellemesi ilerleyen günlerde yayınlanabilir. Sammobile tarafından açıklanan verilere göre güncelleme şuanda test sürecinde.
                  Test sürecinde olan güncellemenin Antutu üzerindeki sonuçları Sammobile tarafından açıklanınınca ortaya çıkan bir ayrıntı çoğu kişinin dikkatini çekti. x64 tabanınıa sahip CPU'ya sahip olmasına rağmen Galaxy Note 4'ün bu sürüm ieçrisinde x86 olarak karşımıza çıkması beraberinde Samsung x64'i kapattı mı sorularını akıllara getirdi.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                    Samsung’un yeni amiral gemi cihazları için Android 5.1.1 güncellemesinde bekleyiş sona erdi.

                    Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Mart ayındaki Dünya Mobil Kongresi kapsamında düzenlediği Unpacked etkinliğinde bu yılki amiral gemi cihazları Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefonlarını Android 5.0 Lolipop güncellemesi ön yüklü olarak duyurmuştu.
                    Nisan ayının ilk yarısında başlayan satışları ile birlikte Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge akıllı telefonlarda başta sistem belleği yönetimi olmak üzere bazı yazılım sorunları çıkmış ve bu sorunların gelecek güncelleme ile gidebileceği açıklanmıştı. Nihayet uzun bekleyiş sona erdi ve Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için Android 5.1.1 güncellemesini OTA (Over the Air) üzerinden başlattığını duyurdu.

                    Google’ın Android platformu için son güncellemesi olan Android 5.1.1 Lollipop sürümü LG G Flex 2 ve Nexus cihazlar için yayınlanmıştı. Bugüne kadar güncelleme ile herhangi bir tarih vermeyen Samsung da Touchwiz ara yüzündeki yeni değişikliklerle birlikte Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini ilk olarak Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için sunduğunu duyurdu.
                    Android 5.1.1 ve yeni Touchwiz ara yüzü, basitleştirilmiş pozları kontrolü yeni özellikleri standart kamera uygulamasına getiriyor. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge bu güncelleme ile birlikte ayrıca parallax duvar kağıdı efektleri, S bulucu, Quick Connect gibi yeni özelliklere de kavuşuyor.
                    Samsung’un phablet segmentindeki akıllı telefonu Galaxy Note 4 için Android 5.1.1 güncellemesini ise Temmuz ayında yayınlanması bekleniyor.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #25
                      Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                      Huawei, önümüzdeki dönemde bazı önemli akıllı telefon modelleri için Android 5.1 Lollipop güncellemesi yayınlayacak…

                      Google’ın geliştirdiği Android mobil işletim sistemi sayısız akıllı telefon üreticisi tarafından cihazlarında kullanılırken, bunlardan bir tanesi de Huawei olmakta, Çin kökenli firma, bu sene de bir çok yeni model sundu ve özellikle Huawei P8 dikkatleri üzerine çekerken, bu cihazların Android işletim sistemi üzerinde çalıştığını da belirtelim.

                      Geçtiğimiz Kasım ayında Google’ın Android 5.0 Lollipop’u sunmasının ardından firmalar yeni modellerini bu işletim sistemi ile sunmaya başladılar ve eski bazı modelleri için de güncelleme olarak sunuyorlar. Her cihaz farklı bir zamanda güncelleme alırken, ayrıca ülkeden ülkeye de farklılık göstermekte.
                      Bir kaç gün önce Huawei’nin Ascend P7 adındaki geçtiğimiz sene satışa sunulan akıllı telefonu için İtalya ve İspanya’da Android Lollipop güncellemesi beta testlerin başladığı bilgisi gelmişti. Şimdi de benzer bir haber firmanın bir başka akıllı telefonu Huawei Honor 6 için geldi.
                      Fransa, Almanya ve İngiltere’den sınırlı sayıda kullanıcının dahil olacağı belirtilirken, Huawei Honor 6 akıllı telefon sahibi olanların beta teste katılabilmeleri için, cihazlarının IMEI numaralarını ve bazı bilgileri myhonor@hihonor.com adresine göndermeleri gerekiyor.
                      İlk 100 başvurunun değerlendirileceği belirtilirken, başvuru için son tarih 20 Haziran olarak belirlenmiş.
                      Huawei Honor 6 için Android 5.1 Lollipop güncellemesinin bu yaz içerisinde sunulması bekleniyor. Büyük ihtimalle Ağustos ayında gün yüzüne çıkabilir. Güncelleme Android 5.1 Lollipop ve EMUI 3.1’i içerecek.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #26
                        Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                        HTC One M9 Developer Edition Android 5.1 Lollipop güncellemesi almaya başladı

                        HTC’nin amiral gemisinin farklı versiyonları Android 5.1 Lollipop güncellemesi almaya devam ediyor…


                        Akıllı telefon pazarının öne çıkan isimlerinden olan HTC, kısa süre önce yeni amiral gemisi HTC One M9’u Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtırken, bir çok pazarda da satışa sunmuştu. Her ne kadar satış rakamları açısından önceki model HTC One M8’e göre geride olsa da yine de yeni model oldukça iddialı.

                        HTC bu cihazını farklı ülkeler de farklı versiyonlar olarak da sunarken, bu versiyonlardan bir tanesi de geliştiriciler için özel olarak gelen ve “unlocked bootloader” ile sunulan HTC One M9 Developer Edition olmuştu.
                        Firma bu cihazı için de güncelleme desteğini üst düzeyde sürdürürken, gelen bilgilere göre OTA üzerinden Android 5.1 Lollipop güncellemesini bu cihaz için sunmaya başladı. Yazılım numarası 2.6.651.11 olan güncelleme ile amiral gemisi akıllı telefonu bazı yenilikler geliyor.
                        Android 5.1 Lollipop güncellemesi ile HTC One M9 Developer Edition veri performansı ve arama ve konuşma yönünde iyileştirmelere kavuşurken, ayrıca güncelleme ile kamera tarafında da geliştirme ve iyileştirmeler gelmekte.
                        Ayrıca bu cihaz Qualcomm Snapdragon 810 ile geldiğinden, aşırı ısınma sorunları da maruz kalırken, bu yeni güncellemenin bu konuda da ince ayarlar taşıdığını ekleyelim. HTC One M9 Developer Edition için sunulan güncelleme dosya büyüklüğü ise 800 MB olmakta.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #27
                          Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                          HTC One M9 Developer Edition Android 5.1 Lollipop güncellemesi almaya başladı

                          HTC’nin amiral gemisinin farklı versiyonları Android 5.1 Lollipop güncellemesi almaya devam ediyor…


                          Akıllı telefon pazarının öne çıkan isimlerinden olan HTC, kısa süre önce yeni amiral gemisi HTC One M9’u Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtırken, bir çok pazarda da satışa sunmuştu. Her ne kadar satış rakamları açısından önceki model HTC One M8’e göre geride olsa da yine de yeni model oldukça iddialı.

                          HTC bu cihazını farklı ülkeler de farklı versiyonlar olarak da sunarken, bu versiyonlardan bir tanesi de geliştiriciler için özel olarak gelen ve “unlocked bootloader” ile sunulan HTC One M9 Developer Edition olmuştu.
                          Firma bu cihazı için de güncelleme desteğini üst düzeyde sürdürürken, gelen bilgilere göre OTA üzerinden Android 5.1 Lollipop güncellemesini bu cihaz için sunmaya başladı. Yazılım numarası 2.6.651.11 olan güncelleme ile amiral gemisi akıllı telefonu bazı yenilikler geliyor.
                          Android 5.1 Lollipop güncellemesi ile HTC One M9 Developer Edition veri performansı ve arama ve konuşma yönünde iyileştirmelere kavuşurken, ayrıca güncelleme ile kamera tarafında da geliştirme ve iyileştirmeler gelmekte.
                          Ayrıca bu cihaz Qualcomm Snapdragon 810 ile geldiğinden, aşırı ısınma sorunları da maruz kalırken, bu yeni güncellemenin bu konuda da ince ayarlar taşıdığını ekleyelim. HTC One M9 Developer Edition için sunulan güncelleme dosya büyüklüğü ise 800 MB olmakta.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #28
                            Konu: İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

                            LG, güncelleme konusundaki istikrarlı tutumunu sürdürmeye devam ediyor. LG G2 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi yakında geliyor. İşte güncelleme tarihi!



                            Türkiye’de agresif fiyat politikası izleyip amiral gemisi modellerini makul seviyelerde satışa sunan LG, bu hareketi ile birçok kullanıcıyı kendine bağlamayı başarmıştı. 2013 yılında satışa sunulan LG G2 ile başlayan bu satış politikası LG G4 ile de devam etti. Android’in firmalardan kaynaklanan güncelleme sıkıntısı ise LG’nin üst düzey modellerinde çok daha az yaşanıyor. Son gelen bilgiler de bunu doğruluyor.
                            LG G2, Android 5.1.1 Lollipop Güncellemesine Kavuşuyor!

                            LG, güncelleme konusundaki istikrarını LG G2 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile sürdürecek. LG’nin açıklamasına göre LG G2 Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi önümüzdeki 2 ay içerisinde kullanıcılara sunulacak. Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile LG G2, LG UX 4.0 arayüzüne sahip olacak.
                            LG, belirlemiş olduğu 2 aylık bekleme süresinde, LG G2'nin daha stabil ve sorun yaratmaması için titizlikle test edileceğini belirtiyor. Anlaşılana göre LG sorunsuz bir Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile LG G2 sahiplerinin karşısına çıkacak.


                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #29
                              Sony bu ay sonunda bazı modelleri için yeni Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini yayınlayacak…

                              Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Japonya merkezli Sony, Ericsson ile birlikte girdiği akıllı telefon pazarında şu anda tek başına mücadelesini sürdürürken, Xperia modelleri ile ses getirmekte. Son olarak en önemli modeli Xperia Z4/Z3+ kısa süre önce duyurulmuş ve satışa sunulmuştu.

                              Sony, yeni modeller sunmaya devam ederken, ayrıca özellikle Xperia Z serisi için güncelleme desteğini üst düzeyde sunma çabasında. Sony cephesinden de gelen bilgilere göre Xperia Z3 ve Xperia Z2 modelleri için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi sunulacak.
                              Bir kaç gün önce Xperia Z3 ve Xperia Z2 modelleri için Android 5.1.1 güncelleme sertifikasyon süreci ortaya çıkarken, içinde bulunduğumuz Temmuz ayı içerisinde yeni güncellemenin sunulacağı kaydedilmekte.
                              Yeni güncelleme ile birlikte gelecek olan yeniliklere bakacak olursak eğer, ek Wi-Fi ve Bluetooth seçenekleri bildirim ekranında yer alacak ve ayrıca ayarlar menüsünde de yeni simgeleri ile görünecekler.
                              Ayrıca şu bilgiyi de verelim, Sony, çok yakında iki yeni akıllı telefonunu duyuracak ve ayrıca Eylül ya da Ekim ayında da yeni amiral gemisinin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bu yeni amiral gemisi farklı bir tasarım ve üst düzey donanım özellikleri ile gelecek…

                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #30
                                Nvidia cihazları için Android Lollipop güncellemesi desteğini üst düzeyde sürdürüyor…

                                Teknoloji dünyasında yer alan önemli firmalardan bir tanesi olan Nvidia, her ne kadar grafik işlemcileri ile daha çok biliniyor olsa da son dönemde mobil platformda hem yonga seti üreticisi olarak hem de oyun konsolu ve tablet üreticisi olarak adından söz ettiriyor.

                                Nvidia, cihazlarında Google tarafından geliştirilen Android mobil işletim sistemini kullanan Nvidia, ayrıca güncelleme olarak da desteğini en hızlı veren firmalar arasında yer alıyor.
                                Firma daha önce Shield Tablet için Andoid 5.1 Lollipop güncellemesi sunmuştu ve şimdi de gelen bilgilere göre Tegra Note 7 için Android 5.1 Lollipop güncellemesi gelmişti. Bilindiği üzere bu tablet Nvidia tarafından üretilirken, Evga, Xolo gibi bazı farklı firmalar üzerinden pazara sunulmuştu.
                                Nvidia’nın yeni güncellemesi 446MB dosya büyüklüğüne sahip ve Lasso ve DirectStylus özelliklerini güncelliyor. Ayrıca optimizasyon yönünden geliştirmeler sunarken, iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri de içerdiğini belirtelim.
                                Tegra Note 7 tablet 7″ büyüklüğünde ve 1280×800 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. 1GB sistem belleği yanı sıra 16GB dahili veri kapasitesi içeren akıllı telefon 1.8Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemcili Nvidia Tegra 4 yonga setinden güç alıyor.
                                5MP arka kamera içeren cihaz VGA ön kamera içerirken, ayrıca 4.100mAh batarya içermekte...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X