İşte O an

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    #61
    Konu: İşte O an


    HİNDİSTAN'IN KUZEYDOÐU EYALETLERİNDEN TRİPURA'DAKİ BİR TUÐLA OCAÐINDA ÇALIŞAN KADINLAR... GÜNDE 1 DOLAR'A YENİ TÜRK PARASIYLA YAKLAŞIK 1 BUÇUK LİRA'YA BU AÐIR İŞİ YAPIYORLAR... BU KADAR AZ PARA ALMALARI YETMİYORMUŞ GİBİ HEYKELİMSİ HALLERİYLE 'O' ANDA ÇALIŞMA PİYASASINDAKİ ARZ TALEP DENGESİZLİÐİNİN KATILIÐINI DA ÜSTLENMİŞ GÖRÜNÜYORLAR. KENDİLERİ FARKINDA DEÐİL AMA SİLUETLERİNİN ŞEKİLSİZLİÐİ İLE BİLMEDEN İNSANLIKTAN ÇIKARILMIŞLIKLARINI ANLATIYORLAR. GÜNEŞİN DE BU SÖMÜRÜYÜ DUYURMA ÇABASINI FARKETMİYORLAR.



    SUDAN'DA DARFUR BÖLGESİ'NDE HÜKÜMETİN DESTEKLEDİÐİ ARAP MİLİTANLAR TOPRAK VE SU KULLANIMINDA ANLAŞMAZLIÐA DÜŞTÜKLERİ AFRİKALI ÇİFTÇİLERE YİNE SALDIRMAYA BAŞLADI. SON OLAYDA BİR KÖYE YAPTIKLARI BASKINDA 40 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER. KALANLAR DA KOMŞU ÇAD'A DOÐRU KAÇMAYA BAŞLADI. AP'DEN CHRİSTOPHE ENA... BU İNSANLARI GEÇİCİ OLARAK KURDUKLARI BİR KAMPTA BULDU VE OBJEKTİFİNİ ÇOCUKLARA YÖNELTTİ. İÇ İÇE GEÇMİŞ İKİ 'O' ANI ORTAYA ÇIKARDI. VAHŞETE TANIK OLAN BİR BEBEÐİN NASIL BÜYÜK İNSAN GİBİ OLGUNLAŞTIÐINI GÖSTEREN 'O' ANI VE O DURUMDAKİ BİR BEBEÐİN JİLET GİBİ KESKİN BAKIŞLARIYLA KENDİSİNE BAKAN HASSAS İNSANLARIN DUYGUSAL BEDENLERİNDE SÜREKLİ OLARAK NASIL YARALAR AÇIP DURDUÐUNU ORTAYA KOYAN 'O' ANI...



    KUZEY KORE İLE GÜNEY KORE SINIRINDA, GÜNEY KORE TARAFINDA BİR AMERİKALI ASKER, AMERİKALILARIN TESİSİNDE PROJEKTÖRLE BRİFİNG VERİYOR. PROJEKTÖRDE BAŞKANININ ''ŞER EKSENİ''NDE DİYE TANIMLADIÐI ÜLKENİN KUZEY KORE'NİN BAYRAÐI VAR. ASKER, IŞIKLA PROJEKTÖRÜN YANSITILDIÐI DUVAR ARASINA GİRİNCE BU 'O' AN OLUŞUYOR. KENDİSİ FARKINDA DEÐİL BELKİ AMA BAKIŞLARI GÖZÖNÜNDE BULUNDURULDUÐUNDA BİLİNÇALTI BU İSTENMEYEN BULUŞMANIN FARKINDA..



    MISIR'DA TURİSTLERİ TAŞIYAN BALON KRALLAR VADİSİ DİYE BİLİNEN ÖREN YERİNDE BULUNAN QURNA KÖYÜ'NÜN ÜZERİNDEN GEÇİYOR. BU İNSANLAR YÜZYILLARDIR YERALTINDAKİ PAHA BİÇİLMEZ KÜLTÜREL ZENGİNLERİN ÜSTÜNDE YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYORLAR. MISIR HÜKÜMETİ BÖLGEDEKİ KÖYLERİ MİLYONLARCA DOLARLIK BİR PROJEYLE YENİ YERLEŞİM YERLERİNE TAŞIMAYA HAZIRLANIYOR. TURİSTLERİN KARŞISINA YERALTINDAKİ ZENGİNLİKLERE TEZAT BU GÜYA UTANDIRICI GÖRÜNTÜ ÇIKMASIN VE ARKEOLOGLAR DAHA RAHAT ÇALIŞSIN DİYE. TURİST BALONUNUN GÖLGESİ KÖYÜN YOKSULLUÐUNA BU HUZURSUZLUK VERİCİ YAKIN GELECEÐİ HATIRLATIYOR.



    KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN KATAR'IN BAŞKENTİ DOHA'DA YAPILAN ASYA OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA BOWLİNG SEANSI... BİR OYUNCU ATIŞINI YAPARKEN İZLEYİCİLERİN ORTAK İLGİSİ BAŞKA BİR ATIŞA ODAKLANMIŞ. AP FOTO-MUHABİR SAURABH DAS... OBJEKTİFİYLE ZOOM YAPARKEN DEKLANŞÖRE BASINCA BERİDEKİ SPORCUYA AİT HAREKETİN 'O' ANDA AÐIR BASAN ORTAK İNSAN DUYGUSUNUN ÇEKİM GÜCÜNE KAPILIŞINI GÖSTERMİŞ.



    KUZEY İSPANYA'DAKİ SAN SEBASTİAN KENTİ'NİN SAHİLİNDE İNSANLAR DEV DALGADAN KAÇIŞIYOR. YA DA DENİZ ''ŞİMDİ GEZİNTİNİN ZAMANI DEÐİL'' DERCESİNE YARI ŞAKA YARI CİDDİ İNSANLARI KOVALIYOR

    Yorum

    • Sniper®
      Senior Member
      • 22-06-2005
      • 12987

      #62
      Konu: İşte O an


      Haiti'de neredeyse bütün mutfaklarda odun kömürü kullanıldığından bu ülkenin orman varlığının yüzde 90'ının yokolduğuna yine bir fotoğrafla değinmiştik. Haiti'nin başkenti Port-au Prince'de bir seyyar satıcı odun kömürü çuvalını kamyondan alıyor. Seyyar satıcının adalelerinin durumuna bakılırsa belli ki çuval ağır. Ama 'o' anda içindekilerden ötürü bir ağacın devrilişi rolünü üstlenen çuvalla ölen ormanların ağırlığı da sorumlu gördüğü yoksulluğun üzerine biniyor.




      Önce işgalcilerin getirdiği bulaşıcı hastalıklar kırdı Amerikalıları, sonra kölelik, sonra katliamlar, sonra sömürgecilik, sonra da emperyalizm... 514 yıllık bir öykünün önemli bir bölümü bu felaketlerle geçti. Ve Guatemalalı bu yaşlı yerli kadın Amerika'nın keşfinin 514'üncü yıldönümünde Colombus Günü'nün ırkçılığı protesto günü olarak algılandığı yürüyüşe katıldı. Ne kendisi ve belki ne de fotoğrafını çeken AP foto-muhabir Alexandre Meneghini 'o' anın farkındaydı. Oysa yarım bin yüzyıllık hoyratlığın biriktirdiği acı, keskin ama can yakmayacak kadar olgun bir sızı halinde 'o' anda oradaydı.




      İsrail'de ya da musevilerde her yılın ekim ayının ortasında 7 gün boyunca Sukkot kutlamaları yapılıyor. Bu inanışa göre, musevilerin Mısır'dan çıktıktan sonra çölde geçirdikleri 40 yılda tanrı'nın kendilerine bahşettiği nimetlere şükran sunma dönemi. Domates festivali de Sukkot Bayramı'nın bir parçası. Mısır sınırı yakınlarındaki bir İsrail köyünde domateslerle dolu bir havuzda bütün saflığı ve güzelliğiyle poz veriyor.





      Yunanistan'ın Pire kentindeki Karaiskaki Stadyumunda Olimpiyakos'la Roma arasında oynanan şampiyonlar ligi maçından bir enstantane. Olimpiyakos kalecisi Nikopolidis'le Roma takımının oyuncusu Casetti mücadelesinin kritik anlarından biri. Öncelikle Olimpiyakoslu kaleci top yerine rakibinin kafasını yakalamış görünüyor. Foto-muhabir Thanasis Stavrakis, oyunculara odaklandığından seyirciler flu çıkıyor. Seyirciler flu çıkıyor ama heyacanları kareye yayılarak bu hoş anın gergin zeminini oluşturuyor.






      Danimarka'daki dünya jimnastik şampiyonası'nda bir sporcu denge aletinde. Ap foto-muhabir ayağına odaklanıyor. Kan ayaklardan çekilmiş geriye güç, kararlılık ve konsantrasyon kalmış. Sporcunun 'o' anda adeta bütün eklemlere ve kaslara hükmederek parmaklara yüklediği sorumluluk bütün ayrıntılarıyla görülebiliyor. Elbette jimnastik karşılaşmalı bir spor değil ama foto-muhabir Matt Durham, rakiplerin adeta 'o' anda bu sporcuyla yarışan parmak izlerini de göstererek jimnastiğe karşılaşmalı bir spor boyutu kazandırıyor.





      Hayvanat bahçelerinde barındırılan hayvanların sağlıklı yavrular dünyaya getirmesi olasılığı düşük bir durum. Bu nedenle son yıllarda yaygınlaşan bir uygulamayla, sağlıklı büyüyeceklerine inanıldığında yeni doğan yavrular, törenlerle medyaya dolayısıyla kamuoyuna gösteriliyor. Hamburg'taki hayvanat bahçesinde anne arslan, iki aylık 5 yavrusunun sosyeteye tanıştırılma töreninde çok güzel bir evlat sevgisi anı sunuyor. Yavrusunu yalarken, devrilmesin diye tetisiyle destek vererek, tabiatın en güçlü dürtüsünü sergiliyor. Yakın plan çalışma, yavrunun ağzındaki harika memnuniyet çizgisini de yakalıyor.

      Yorum

      • Sniper®
        Senior Member
        • 22-06-2005
        • 12987

        #63
        Konu: İşte O an


        Sessiz yalnızlık içinde
        Afganistandaki Kabil yakınlarında bulunan Policharki Cezaevinde çıkan isyanla ilgili bir fotoğraf. İçeridekilerin yakınları bilgi almak için Afgan askerden medet umuyor. Kadınlardan ikisinin yalvaran bakışları, görünecek yer bulamayınca vücutlarının duruşuna yayılıyor. Ve gözyaşlarını silmek için burkasını açan kadın... Ağlayışı hem üzüntüsünün boyutunu hem de onca kalabalığın içinde çaresiz, sessiz yalnızlığını anlatıyor.



        Bizim sadece babamızdı�
        Filistinde Gazze Şeridinde İslami Cihadın Askeri Kanadının Komutanı Khaled Dahdouh öldürüldü. Filistinliler, Dahdouhun İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü söylüyor. İsrail Ordusu ise Hayır biz değildik diyor. Fotoğraf, Khaled Dahdouhun cenazesi evden çıkarılırken çekildi. Dauhdouh, İsraile göre terörist, Filistinlilere göreyse direnişçi komutandı. Çocukların o anda hem korkan hem de ağlayan gözyaşları ise Babamızdı diyor.




        Shakespare ve Maskeleri
        Kübanın Başkenti Havanada Ulusal Bale, Shakespare ve Maskeleri adlı eseri sergiliyor. Etkinlik, 8. Küba Cigar Festivali şerefine yapılıyor. Karenin içinden bize doğru geliyormuş gibi görünen baletin o andaki hareketi kusursuz görünüyor. Dolayısıyla o andaki ışık da, renkler de, gölgeler de baletin rahatlığına ve hareketinin kusursuzluğuna eşlik ediyor. Sonuçta da AP foto muhabiri Javier Galeano, bu eşgüdümün en olgun anını yakaladığında güzel bir fotoğraf oluşuyor.





        Bilin bakalım...
        Hani gazetelerin eklerinde bazen bulmacalar olur. Bu resimde ne var? diye sorulur. Bu da öyle bir o an sayılır. O anda Ohiodaki Elyria Kenti parkında sahibinin gezmeye çıkardığı dalmaçya cinsi bir köpek vardır.





        Galaksi
        Hubble Uzay Teleskopuyla çekilen bir fotoğraf. 25 milyon yıl önceki o ana bakıyoruz. O anın önemi, bugüne kadar çekilen en iyi, en net spiral galaksi fotoğrafı olması. Büyüklüğü ve aradaki mesafe hesap makinelere sığacak gibi değil... Bu dev yıldız adacıkları ve yıldızlar topluluğunun genişliği, bir ucundan bir ucuna 1,6 kentilyon kilometre. Bizlerden uzaklığı 25 milyon ışık yılı ya da başka bir deyişle 25 milyon kere 9 buçuk trilyon kilometre. Dev Fırıldak Galaksisi, adına yaraşır muzip bir edayla evrene yıldızlar saçarak geçip gidiyormuş gibi görünüyor.

        Yorum

        • Sniper®
          Senior Member
          • 22-06-2005
          • 12987

          #64
          Konu: İşte O an


          KİMİ ZAMAN GERİYE ÇEKİLİP BAKILDIÐINDA, KİMİ ZAMAN DA YAKLAŞILDIÐINDA HİKAYESİNİ ANLATIR FOTOÐRAF... LÜBNAN'DA ÖLDÜRÜLEN HRİSTİYAN, SURİYE KARŞITI ENDÜSTRİ BAKANI 34 YAŞINDAKİ GENÇ POLİTİKACI PİERRE GEMAYEL'İN CENAZESİ, KÖYÜNDE EVİNİN ÖNÜNE GÖTÜRÜLDÜÐÜNDE BİR YAKINI GÖZYAŞLARINI SİLİYOR. FOTOÐRAF UZAKTAN ÇEKİLSEYDİ, AÐLAYAN BİR YAŞLI KADININ FOTOÐRAFI OLURDU. AMA FOTO-MUHABİR BEN CURTİS YAKIN PLAN ÇALIŞINCA 'O' ANA DA YAKLAŞTI. 'O' ANDA KADININ İÇİNDE ENDİŞE GÖLGELERİ DOLAŞAN, HÜZÜN PINARINDAN YETİNMEMİŞ GÖZÜ YAKINDA BİR YERLERDE TESELLİ ARIYORDU. YÜZÜNÜN ÇİZGİLERİ İSE DİNİ KULLANARAK LÜBNAN'I BÖLMEYE YA DA KARGAŞAYA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARIN NEDEN OLDUÐU ACI HATIRALARI ANIMSIYORDU.



          BENZERİ BİR ÇATIŞMANIN BU KEZ TAZE BİR ZİHNE DOLAYISIYLA DA YÜZE YANSIMASI... HİNDİSTAN KEŞMİRİ... GUJAR KÖYÜ SAKİNLERİ, KEŞMİR'DEKİ AYRILIKÇI MİLİTANLARIN BÜTÜN KÖYÜ YAKMASI ÜZERİNE GÖÇ YOLLARINA DÜŞTÜLER. BABASININ KUCAÐINDAKİ PARVEN 1 BUÇUK YAŞINDA. TERÖRLE, ŞİDDETLE TANIŞMASININ YARATTIÐI ŞAŞKINLIK VE KORKU IŞIÐIN 'O' ANKİ ZİYARETİYLE KENDİNİ GÖSTERME FIRSATI BULUYOR. KOCAMAN BAKIŞI BABASININ BENZER DUYGULARINA BASKIN ÇIKIYOR. AMA DİKKAT EDİN... 'O' AN, GÖZLERİNİN ORALARDA ÖFKE GÖLGELERİNİN FİLİZLENMEKTE OLDUÐUNU DA GÖSTERİYOR.



          YİNE BİR ÇATIŞMA VE YİNE İNSANLAR ÜZERİNDEKİ DERİN ETKİLERİ... BU DEFA FİLİSTİN GAZZE... İSRAİL ORDUSU'NUN BOMBALADIÐI EVDE AİLENİN KIZ ÇOCUÐU ANNE BABASININ YATAK ODASINDA... İSRAİL ORDUSU BU EVİ CEPHANE OLARAK KULLANILDIÐI GEREKÇESİYLE BOMBALADI . IŞIK, ODADAKİ DEKORDAN VE O DÜZENLEMENİN TEMSİL ETTİÐİ MASUMİYETTEN VAZGEÇMEK İSTEMEZMİŞ GİBİ DOLAŞIYOR. ŞÖYLE BİR BAKIN... IŞIÐIN BELKİ BİR BAŞKA GAYRETİ DAHA VAR... BU TÜR OLAYLARA TANIK OLMASINDAN UTANMIŞCASINA KIZ ÇOCUÐUNU ZAMANIN DONMASINDAN DA YARARLANARAK SANKİ OYUNCAK BEBEK GİBİ GÖSTERİYOR.




          VENEZUELLA... BAŞKENT CARACAS'IN GECEKONDU SEMTLERİNDEN BİRİNDE VALERY HERNANDEZ, BÖLGEDE YENİ AÇILAN DEVLETE AİT BİR SÜPERMARKETTEN DÖNEN ANNESİNİN ÖNÜNDE MAKARNA PAKETİYLE POZ VERİYOR. ANNE DEVLET MARKETİNDEN NORMALİN YARI FİYATLARIYLA ALDIÐI ÜRÜNLERİ YATAÐA YAYMIŞ. GERİDE DUVARIN ÜZERİNDE DE BU ''YENİ'' FİKRİ UYGULAMAYA GEÇİREN DEVLET BAŞKANI HUGO CHAVEZ, POSTERDE BU HİÇ DENENMEMİŞ PROPAGANDAYI SELAMLIYOR. FOTOÐRAF BU İZLENİMİ DOÐURABİLİR. ÇOCUÐUN GÜLÜŞÜ YAPMACIK OLABİLİR. NEYSE Kİ 'O' ANDA DUVARDA GÖLGEYE DÖNÜŞEN, ANNENİN YÜZÜNDEKİ İKİRCİKLİ MEMNUNİYETİN ÇİZGİLERİNİ KALINLAŞTIRAN YOKSULLUK GERÇEÐİ DE ARAYA GİRİYOR



          11 EYLÜL OLAYINDAN SONRA AMERİKAN BAŞKANI BUSH, BEYAZ SARAY'DAN YÖNETİLEN BİR ÖRGÜT KURDU. ÖZGÜRLÜK KOLORDUSU YA DA TEŞKİLATI VEYA ÖZGÜRLÜK BİRLİKLERİ... BAŞKAN, AMERİKALILARI BU GÖNÜLLÜ DAYANIŞMA VE YARDIM ORGANİZASYONA KATILMAYA ÇAÐIRDI. GİTTİÐİ HER YERDE BU ÖRGÜTÜN MENSUPLARI TARAFINDAN KARŞILANIR OLDU. HAWAİİ'NİN BAŞKENTİ HONOLULU'YA GİTTİÐİNDE DE FREEDOM CORPS ADLI BU ÖRGÜTÜN MENSUPLARINDAN BİRİ HAWAİİ'NİN GELENEÐİ UYARINCA BAŞKANA ÇELENK TAKMAYA ÇALIŞIRKEN SORUN ÇIKTI. FREEDOM CORPS ÜYESİNİN BOYU UYGUNDU DA ÇELENGİN GENİŞLİÐİ DÜŞÜNÜLMEMİŞTİ. TABİİ BU DURUMUN 'O' ANLARINDAN BİRİNDE BAŞKANIN DOLANMIŞ GÖRÜNECEÐİ DE...



          AMERİKA'NIN EYALETLERİNDEN ALASKA'DAKİ DONMUŞ WESTCHESTER GÖLÜ'NÜN KAYMAYA UYGUN YERLERİNDE GÜN BATIMINDA PATEN ***Fİ... FOTOÐRAF, 19 KASIM PAZAR GÜNÜ ÇEKİLDİ. TATİL ÇOKTAN GEÇTİ. AMA ÖYLESİNE BİR FOTOÐRAF Kİ BU, SANKİ BUZ YAPANLARIN BEDENLERİ ORADAN AYRILMIŞTI DA GERİDE ***İFLİ SAATLERİN ORADAN AYRILMAK İSTEMEYEN İZİ KALMIŞTI.



          ZAMAN ZAMAN FOTOÐRAFLARINA YER VERDİÐİMİZ İSVEÇ'TE YAŞAYAN DOÐA FOTOÐRAFÇISI SERKAN GÜNEŞ'İN ÇALIŞMALARINDAN BİRİ. SERKAN GÜNEŞ, FOTOÐRAFA ''MANTAR DÜNYASI'' ADINI VERMİŞ. DEKLANŞÖRE BASTIÐIN IŞIÐIN ADETA YEŞİLİN KISKANÇ BASKISINA RAZI MANTARLARIN ÖZEL ANLARINDAN BİRİNİ AÇIK ETMEYE ÇALIŞTIÐI ANI YAKALAMIŞ. BİR DE TABİATIN O KÜÇÜCÜK ALANINDAKİ BU CANLILARIN, GÖRÜNMEK İSTEMEZCESİNE NETLİÐİ KENDİLERİNDEN UZAKLAŞTIRMA ÇABASINI KAYDA GEÇİRMİŞ

          Yorum

          • Sniper®
            Senior Member
            • 22-06-2005
            • 12987

            #65
            Konu: İşte O an


            AFGANİSTAN'DAN GELEN FOTOÐRAFLARIN BU ÜLKENİN GENEL DURUMUNU ÇAÐRIŞTIRMASI NE KADAR TESADÜF ACABA? FOTOÐRAFA BAKINCA AKLA İLK BU GELİYOR. KABİL BURASI. BİR PARK ALANI... KARAMSAR, BEZGİN BİR HAVA... BU ÜLKENİN YAKIN TARİHİ BOYUNCA UNUTULMUŞLUÐUNU ANIMSAYIP İÇ ÇEKEN TOPRAK... ÖTELERDE ADETA SİSİN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIÐI TEK TÜK İNSANLAR VE ÖNDEKİ YALNIZ ADAM AFGANİSTAN'DA YILLARDIR İNSANIN GÖZARDI EDİLİŞİNİ ÇAÐRIŞTIRIYOR



            YARIN DÜNYA AİDS GÜNÜ... ULUSLARARASI HABER AJANSLARI EPEYDİR BU GÜN DOLAYISIYLA ÖYKÜLER DERLİYORLAR. 9 YAŞINDAKİ ÇİNLİ WANG KAİJİA DA BU ÖYKÜLERDEN BİRİ. BİR DÖNEM ÇİN'DEKİ KONTROLSÜZ VE KAÇAK KAN TRANSFERLERİ YÜZÜNDEN WANG'A HAMİLEYKEN ANNESİ AİDS'E YAKALANMIŞ VE ÖLMÜŞ. HALİYLE WANG DA AİDS VİRÜSÜ TAŞIYICISI. FOTOÐRAFIN EVİN PENCERESİNİN GERİSİNDEYKEN ÇEKİLMESİ WANG'IN ÖNYARGILAR VE YANLIŞ BİLGİLER YÜZÜNDEN DIŞLANIŞINI GÖSTERMEK İÇİN OLSA GEREK. YİNE DE SANKİ BU TÜRLÜ KULLANILMAKTAN HOŞLANMAYAN PENCER, WANG'IN MASUMİYETİNİ SÜSLEYEREK TESELLİ DOKUYOR.




            KANADA'NIN QUİNTER KENTİNDE YAŞAYAN WALDO MCBURNEY, ARI KOVANLARIYLA UÐRAŞTIKTAN SONRA BİRAZ NEFESLENİYOR. MCBURNEY, 104 YAŞINDA VE EMEKLİ DEÐİL. AMERİKA KITASI'NIN EN YAŞLI İŞÇİSİ..



            GENÇ KIZ, BİRAZ ÖNCE ÇERÇEVE İÇİNDE HİKAYESİ DE EPEY TANINMIŞ ÜNLÜ BİR TABLOYU CANLANDIRDI. DANİMARKA'NIN CHRİSTİNA'SI ADLI TABLOYU... TABLONUN ASLI BU... BU DAHA DOÐRUSU BÜYÜK TABLONUN DETAYI. DANİMARKALI CHRİSTİNA KRALİYET AİLESİNDEN BİR SOYLU. EŞLERİ VE EŞLERİNE KARŞI KÖTÜ TUTUMUYLA BİLİNEN İNGİLTERE KRALI VII EDWARD BU GENÇ KIZA GÖZ KOYMUŞ. NASIL BİRİ OLDUÐUNU ÖÐRENMEK İÇİN DE RESSAM HOLBEİN'İ GÖNDERİP RESMİNİ YAPTIRDI. ARDINDAN DA TEKLİF GELDİ. VE GENÇ CHRİSTİAN EDWARD'I REDDETTİ. FAKAT TABLO ÖNEMİNİ KORUDU. İNGİLİZLER KURDUKLARI BİR FON ARACILIÐIYLA PARA TOPLAYIP BU TABLOYU 1909 YILINDA GERİ ALDILAR. 850 BİN ESER TOPLAYAN FON HALA ÇALIŞIYOR VE İNGİLTERE'YE AİT ÜLKE DIŞINDAKİ KÜLTÜR MİRASINI DERLEMEYE DEVAM EDİYOR. 'O' AN FONA PARA TOPLAMAK İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİK SIRASINDA ÜNLÜ TABLONUN CANLANDIRILMASINDAN SONRA ÇEKİLDİ. ELBİSENİN KIVRIMLARI , O CANLANDIRMA ANLARININ ***FİNE DOYAMAMIŞ IŞIÐIN ADETA CANLANDIRMAYI BIRAKMAK İSTEMEYİŞİNİ GÖSTERMEKTEYDİ.




            HİNDİSTAN'DA AHMEDABAT'TA SABARMATİ NEHRİ KIYISINDA BİR ENGELLİ SALIK TUTUYOR. NEHİR, GÖKYÜZÜ VE BATAN GÜNEŞ, SEVECENLİKLE ADAMA GİTME ZAMANININ GELDİÐİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYOR.



            AMERİKA NEW YORK ROCKEFELLER VAKFI'NIN NOEL İÇİN 74 YILDIR GELENEKSEL OLARAK DÜZENLEDİÐİ IŞIKLANDIRMA DEKORUNDA BİR ÇİFT... BU TÜR DÜZENLEMELER, KUŞKUSUZ İNSANLARDA BAŞTA YAŞAMA SEVİNCİ OLMAK ÜZERE HOŞ DUYGULAR UYANDIRIYOR. AMA 'O' AN SANKİ FARKLI... ETKİLENEN İNSANLAR DEÐİL DE İÇTEN SEVGİDEN ETKİLENEN AÐAÇLAR VE IŞIKLAR.

            Yorum

            • Sniper®
              Senior Member
              • 22-06-2005
              • 12987

              #66
              Konu: İşte O an


              Filistin'de Gazze'de Yaser Arafat'ın anma töreninde El-fetih taraftarları toplanıyor. 'O' anda görüntünün yanıltıcılığı ile gerçekler buluşuyor. O kadar ön planda olsa da, yakından çekildiği için kalabalığın iriliğine baskın çıksa da, damdaki askerin sarkan postalı, 'o' an... Geçen onca haksızlıkla dolu yılın doğal sonucu olarak militarizmin oradaki varlığının boyutunu ortaya koyuyor. Postaldaki kimliğini silersek eğer, bu kez İsrailin askeri gücünün Filistin kitleleri üzerindeki etkisi kendini gösteriyor. Ayrıca 'o' an, asker postalının sivil hayat üzerinde militarist gücün simgesi oluşunu bir kez daha doğruluyor.



              Silahlı kuvvetlerin etkisinden sivil kuvvetlerin etkisine... Bangladeş... Ana muhalefet Awami Birliği'nin gençlik kolları mensupları başkent Dakka'da bir protesto gösterisinde... Muhalefet partisi, seçimlere gidilirken atanan geçici hükümeti istemediğini ilan etmiş, protesto gösterilerinde ölenler olmuştu. Bu gösterilerden kısa bir süre sonra cumhurbaşkanı bu hükümeti görevden alıp kendisi bir hükümet kurmuştu. 'O' anda dikenli tellerin bükülüşü belki de bu gelişmelerin sonucunu... Sivil kuvvetlerin silahsız kuvvetlerin gücünü anlatmayı üstlenmişti.



              13 Kasım Pazartesi günü Irak'ta bir günde en fazla sivil kayıp verilmişti. Şii-Sunni gerilimli terör olaylarında 46 kişi ölmüştü. Ertesi gün çekilen fotoğrafta başkent Bağdat'taki Yarmuk Hastanesi'nin dışında terör mağdurlarının yakınları bekleşiyordu. Gün ışığı orada ne kadar güçlü olursa olsun foto-muhabir Samir Mizban, uygun açıyı keşfettiğinde ışığın çekingen bir edayla bu insanları teselli etmeye çalıştığı ve hüzünlerine eşlik ettiği 'o' anı yakalıyordu.



              Bu fotoğraf doğrudan ilgisi olmasa da pop şarkıcısı Madonna'nın Malawi'de bir çocuk evlat edinmesi üzerine başlayan tartışmalar üzerine çekildi. Madonna malum, Malawi'de kuralları epey de hızlı işleterek bir çocuk evlat edinmiş ancak bu uygulamayı ahlaki bulmayan uluslararası insan hakları örgütü bu süreç içinde yer almak için Malawi yüksek mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme 20 Kasım'da sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini dikkate alıp almayacağı yolundaki kararını 20 kasım'da açıklayacağını duyurmuştu. 'O' ana gelince... 'O' anda Malawili Yohanna 3 yaşındaki evlatlık kardeşi Gift'le oynarken çekilmişti. 'O' anda ''yoksulların evlat edindiği çocuklar da mutlu olabilir. '' cümlesinin kelimeleri şöyle bir dolaşmış foto-muhabir meslektaşımız da bunu kayda geçirmişti.



              Hindistan'ın kontrolündeki Keşmir... Bir işçi öğle tatilinde kestiriyor. Yanında da uyanıkkenki anıları havaya dağıtan ateş ve bekleyen nargile... Keşmirlinin uykusu öylesine mayalanmış ki, bundan etkilenen ve dolayısıyla 'o' anda öne çıkan, adamın uykusunun bekçiliğini yapan yapraklar ''şiiiiişt'' sesiyle hışırdıyor..



              İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea ile Watford arasında oynanan karşılaşmada Chelsea'nun oyuncusu Frank Lampard topa sıçrıyor. AP'den San Tan, futbolda güç kontrolünun, anlık estetiğin ve konsantrasyonun topla esprili kaynaşmasını kayda geçiriyor.

              Yorum

              • Sniper®
                Senior Member
                • 22-06-2005
                • 12987

                #67
                Konu: İşte O an


                Sunucu, 'o' anların metinlerini hazırlarken genellikle fotoğrafla gelen bilginin yetersizliği ile karşılaşır. Sık sık daha fazla araştırma yapması gerekir. 'O' anın uyandırdığı duyguları, verdiği ipuçlarını keşfetmesi de uzun sürebilir. Bazen de 'o' an iyi niyetli davranır. Bunda da öyle oldu. 'O' anın fısıltısını duymak fazla zaman almadı. Fotoğrafla gelen bilgide Kudüs'te El Aksa Camiindeki namazdan sonra bir Filistinli çocuğun annesinin peşinden koştuğu yazmaktaydı. Çocuk aydınlığa doğru mu yoksa bu tarafa doğru mu koşmaktaydı. Yakından bakıldı. Bu tarafa koştuğu anlaşıldı. Demek ki 'o' an, içinde bulundukları koşullarda ve yalnızlıklarında en önemli sığınakları ve umutları olan inançlarının aydınlığını geride bırakarak gündelik yaşantılarının ışıksızlığına dönen Filistinlileri simgelemekteydi



                Afrika'da yeni bir göç dalgası başlıyor. Somali'deki iç çatışmalar yüzünden binlerce göçmen Kenya'ya sığınıyor. Anne ve bebeği de onlar arasında. Kenya'da Somali sınırından 20 kilometre içerdeki aktarma merkezinde kendisi ve çocuğu için kayıt yaptırmış. O her ikisi için son derece değerli göçmen sağlık karnesini plastik bir koruyucunun içine koymuş. Önemli bir aşamayı halletmiş. Ama kuşkusuz zorluklar bitmemiş. 'O' an çeşitli unsurlarıyla bunu bilir gibi... Umudundaki zayıflığı yansıtan eli ve kucağındaki bebeğinin yüzündeki özet... Belli ki bebek, uykuya dalmadan çok kısa bir süre önce ağlamış. Böylece 'o' an, göçmenlikte geçecek günlerin özet falını da kayda geçirmiş. Kırık, seyrek huzur ve ağır, kalıcı gözyaşı.




                Filipinlerde 31 Ekim... Bu katolik nüfusun inancına göre Azizler Günü'ydü. Geleneklere göre, bu günde ölen yakınlar ziyaret edildi. Mezarların bakımı yapıldı. Başkent Manila'nın kuzey'inde yer alan yoksul semtlerden birinde de bir Filipinli üst üste bölümlerden oluşan mezarlıkta yakınlarının mezarlarını ziyaret etmiş, temizlemiş, elinde kovasıyla oradan ayrılıyor. Bu dünyanın kendisine verebildiği ölçüde, yakınlarının mezarlarının bakımına da o kadar katkısı olabilmiş. Sanki bu ziyaret mezarları teskin edememiş. Zaten mekan; mezarlık, çöplük karışımı bir yer. Ölenler, mezarlarından orada o koşullarda bu dünyaya dargınlıklarını yansıtıyorlar. Sanki hala yaşamlarındaki yoksulluktan kopamıyorlar.




                Hollanda iki gün süren şiddetli yağışın etkisi altında kaldı. Marrum adlı bölgede bir at sürüsü bu süre boyunca küçük bir tepede mahsur kaldı. 100 attan 18'i öldü. Bir traktör ölen atlardan birini götürüyor. O sırada da ufukta güneş doğuyor. Sanki oraya vuran günün ilk ışıkları bu tatsız görüntünün şaşkınlığıyla irkilip gökyüzüne şaşkınlık demetleri salıyor.




                Beyzbol sporunda oyunculardan statta imza almak zor iş... Ama sorunları çözmenin bir yolu bulunuyor. Amerikan beyzbol ligi'nde oynayan Japon oyuncu Tadahito Lguchi, Tokyo'da yapılan bir özel maçtan önce hayranlarına imza veriyor. Daha doğrusu hayranları vatandaşları olan oyuncudan imza almaya çalışıyor. Sarkıtılan iplerin ucuna tutturulmuş kağıtlara imza almak tamam da... Bazıları toplara veya t-shirlere imza almaya uğraşıyor. Top veya bluz ve kalem aşağıya bırakılacak, imza atılacak sonra da bunlar tekrar yukarı fırlatılacak. Zor, meşakkatli bir iş..



                Kuşlar arasındaki dayanışmanın bir örneği gibi duruyor ama hiç de öyle değil. Britanya krallarından II. Charles 17'inci yüzyılda halkına ülkede pek görülmeyen su kuşlarını tanıtmak için Londra'daki St. James Parkı'na bir su yolu yaptırıp pelikanlar getirtmiş. Yapma su yolunda fazla balık yakalayamadıklarından olsa gerek bu aç gözlü su kuşları gagalarındaki kepçeleri dolduracak yeni bir yiyecek bulmuş. Güvercin... Yüzyıllar içinde pelikanlar bu işi öğrenmiş ama oralarda dolaşan güvercinler genetik olarak bu tehdidi bir türlü beyinlerine nakşedememiş. Güvercin yakalanmış, çok kısa bir süre sonra gaga kapanacak ve pelikan, güvercini torbasının içinde başaşağı çevirerek sallaya sallaya yutacak. 'O' anda ışık bile tedirgin ama ne yapsın? Güvercin başına gelecekleri bilmediğinden donup kalmış

                Yorum

                • Sniper®
                  Senior Member
                  • 22-06-2005
                  • 12987

                  #68
                  Konu: İşte O an


                  Filistinlilerin uğradıkları haksızlıklar ve buna karşılık uluslararası camianın durumu acaba daha iyi nasıl anlatılabilirdi? Fotoğraf bir bakışta söylüyor işte. O uzakta görünen yakası rozetli olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bayan Louise Arbour... Filistin'de Beit Hanoun'da İsrail topçusunun açtığı ateş sonucu 19 kişinin öldüğü evde inceleme yapıyor. Ev sahibi El Athamma ailesinden kadın ziyaretçisini beklerken bir elbise bulunca ölen yakınlarından ötürü acısı depreşmiş ağlıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri uluslararası camianın yaptığı ve yapacağı pek bir şey olmadığına koşut olarak içeri girince evdeki yıkıma ve kadının acısına tanık olunca 'o' anın o bölümü bayan Arbourla birlikte donup kalıyor... Ama ağlayan kadının da yapacağı pek bir şey olmadığına koşut olarak 'o' anın bu tarafı baktıkça yaşıyor.



                  Çin Devlet Başkanı Hu Jintao Hindistan'a resmi ziyarette bulundu. Hindistan'da sürgün yaşayan, ülkeleri Çin'in işgali altında bulunan Tibetliler de başkent Yeni Delhi'de protesto gösterileri yaptı. Bu gösterilerden birinde yakın planda Tibetli bir budist keşiş görülüyor. Keşişin etrafında öfke var. O sırada Çin bayrakları ayaklar altında eziliyor. Keşişse çevresinde devinen öfkeden korunmak için cübbesinden yararlanırcasına kendi olgunluğuna çekilmiş olanları izliyor. Göstericilerden biri de tepkisi nedir? Diye keşişi süzüyor. Gösterici göremiyor ama bu açıdan keşişin icindeki hıncı süzdükten sonra gözlerinden bırakışı da farkediliyor.




                  Gülümsüyor aslında ama yüzünde kolaylıkla anlaşılabilecek başka bir ifade de var... Kadın Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi için memleketine giden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George Bush'un konvoyunu seyrediyor. 'O' an, Vietnam'da Başkent Ho Chi Minh Kenti'nde yaşandı. Sanki yakın geçmişte Amerikan ordusunun varlığı sırasında Vietnam'da yaşananların biriktirdikleri gülümsese de kadının yüzündeki çizgileri başka bir ifadeye çekmekteydi.



                  Romanya'nın başkenti Bükreş'te 18 Kasım günü bir Guiness Rekoru denendi. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in de desteğiyle öğrenciler dünyanın en uzun tuvali üzerine çiçek resimleri yaptı. Rekor onaylandı. Etkinlik sona erdiğinde, batan güneş yapanları okşarcasına çocukların bıraktıklarını okşarken bir çocuk tuval şeritlerinin üzerinde koşmaktaydı. Hani çocuklara kızmış gibi yaparız ya işte öyle bir 'o' an... Ap foto-muhabir bu haşarılığı fotoğraflarken ışığın hoşgörülü ya da yalancıktan kızgınlığını da yakalamaktaydı.



                  Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Sürat Pateni Dünya Kupası'ndan bir enstantane... Erkekler ikili takipte Hollanda takımı birinci geldikleri yarış sırasında değişim sırasında. Hollandalı sporcular, eşgüdümü ve takım ruhunu tekvücut görünümüne büründürüyorlar.


                  Internet ya da cep telefonlarından haberleştikten sonra belirlenen saatte ve belirlenen yerde birden başlayan ve sonra da katılanların birden dağıldığı, ''flash mob'' denen eğlenceli eylemin sonuncusu. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan yastık dövüşü... Ap foto-muhabir Natacha Pisarenko ters açıdan çekim yapınca havada uçuşan tüyleri de 'o' anın hengamesine katıyor. Böylelikle bağıran, çığlık atan ve özellikle de puflayan 'o' anın sesini de bakanlara aktarıyor.

                  Yorum

                  • Sniper®
                    Senior Member
                    • 22-06-2005
                    • 12987

                    #69
                    Konu: İşte O an


                    HİNDİSTAN'IN KONTROLÜNDEKİ KEŞMİR'DE ÜLKENİN GÜVENLİK GÜÇLERİYLE AYRILIKÇI MİLİTANLAR ARASINDA İKİ ÇATIŞMA OLDU. ÜÇ KEŞMİRLİ MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ. İÇLERİNDEN İKİSİNİN CENAZESİ SIRASINDA ÇEKİLEN FOTOÐRAFLARDAN BİRİ DE BUYDU. DUA EDEN ÇOCUÐUN GÖZLERİNDE BİR ŞİKAYET Mİ VARDI ? IŞIK, ÇOCUÐUN ZAYIFLIÐINI GÖLGELERLE PEKİŞTİRİRKEN KEŞMİRLİLERİN HİNDİSTAN'DAKİ GENEL DURUMUNU GÖSTERMEYİ FIRSAT MI BİLDİ ? YİNE IŞIK, 'O' ANA FON OLUŞTURAN HÜZÜN KUMAŞLARININ DOKUSUNDA YAS İLMİKLERİ Mİ ATTI ? FOTOÐRAF BUNLARI SORDURDU...



                    AP AJANSI'NDAN HATEM MOUSSA'NIN FİLİSTİN'DEKİ SON GELİŞMELERİ YANSITAN BAŞARILI BİR ÇALIŞMASI... İLAN EDİLEN ATEŞ-KES UYARINCA İSRAİL BİRLİKLERİNİN GAZZE'DEN ÇEKİLMESİNİN ARDINDAN BİR GRUP FİLİSTİNLİ ÇOCUK BEYT LAHİYA'DA FİLİSTİN BAYRAÐIYLA BİR TEPEYE TIRMANIYOR. KARENİN YIPRANMIŞ FİLİSTİN BAYRAÐINDAN BAŞLAYAN KÖŞESİYLE ZİRVEYE ULAŞANIN BULUNDUÐU KÖŞE ARASINDA KIRIK BİR UMUT VE GURUR HİKAYESİ ÖZETLENMİŞ SANKİ... AYRICA HATEM MOUSSA ÖYLESİNE BİR AN YAKALAMIŞ Kİ, FOTOÐRAF BAYRAÐIN HAMASETİNİ GERİDEN BIRAKAN ÇOCUKSU ORTAK SEVİNÇ KOŞUSUNUN AŞAMALARI GİBİ ÇIKMIŞ. BEŞ ÇOCUÐUN KOŞUSU DEÐİL DE TEK BİR ÇOCUÐUN HAREKETLERİNİN DEÐİŞİK AŞAMALARI SANKİ TEK BİR ANDA BİRARAYA GELMİŞ...




                    SOMALİ'DE SON 10 YILIN EN BÜYÜK SEL FELAKETİ YAŞANIYOR. İÇ SAVAŞ DA CABASI... BÖLGEDEKİ İNSANİ YARDIM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ, SELDEN 400 BİN KİŞİNİN ETKİLENDİÐİNİ, BU İNSANLARIN GÜVENLİ VE SAÐLIK HİZMETİ VERİLEBİLEN BÖLGELERE GEÇEBİLMELERİ İÇİN SOMALİ'DEKİ SAVAŞ AÐALARININ BİR İNSANİ KORİDOR AÇMASI GEREKTİÐİNİ BİLDİRİYORLAR. SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN NİSPETEN GÜVENLİ BÖLGESİNDEKİ HASTANEYE ULAŞAN BU KADIN ŞANSLI OLANLARDAN. TEDİRGİNLİÐİNİ ANLAYIŞLA KARŞILAYAN IŞIKLA BİRLİKTE TEDAVİ OLMAYI BEKLİYOR. BAŞININ ÜSTÜNDE DE SİVRİSİNEKLERDEN KORUNMASINA YARAYACAK AMA HENÜZ İHTİYAÇ DUYULMAYAN AÇILMAMIŞ CİBİNLİKLER... . SANKİ 'O' ANDA SİYASETİN ISIRIKLARININ HENÜZ ORAYA ULAŞMADIÐINI ANLATMAKTALAR..



                    PARİS'TEKİ STADE DE FRANCE'TA ARJANTİN'LE FRANSA RUGBY TAKIMLARI ARASINDA OYNANAN MAÇTAN BİR ENSTANTANE... FRANSIZ MİLLİ TAKIMI OYUNCUSU RAPHAEL IBANEZ, ARJANTİN TAKIMI SAVUNMASINI KOLLUYOR. MAÇIN BU SPORA ÖZGÜ SERTLİÐİNE DAİR İZLER ARJANTİNLİLERİN BEDENLERİNE SİNMİŞ... . BENZERİ BİR DURUM FRANSIZ OYUNCUNUN BAKIŞLARINDA DA GEZİNİYOR. ENDİŞE ÇİZGİLERİ DE ŞÖYLE BİR BELİRİYOR. RUGBY SPORUNUN NİTELİKLERİNİ ÖZETLEYEN BİR 'O'AN...



                    SUDAN'DAKİ ARAP MİLİTAN GRUPLARIN ZULMÜNDEN KAÇARAK ÇAD'A SIÐINAN ONBİNLERCE GÖÇMENİN BARINDIÐI KAMPLARDAN BİRİNDE İKİ ÇOCUK... GÖÇMENLERİN EV SAHİBİ ÇAD'IN ENFORMASYON BAKANI, SUDAN HÜKÜMETİ'NİN BU KAMPLARA CASUS SOKTUÐUNU VE HUZURSUZLUK ÇIKARMAK İSTEDİÐİNİ ÖNE SÜRDÜ. ÇOCUKLARIN BUNLARDAN HABERİ YOKTU. AMA ORTADAKİ BİR ŞÖYLER SÖYLEMEK İSTİYORDU DA BU ARZUSU 'O' ANIN YANISIRA 'ŞU' ANDA DA KIPIRDIYORDU. IŞIK HER İŞİNİ BIRAKIYOR VE BİR YANDAN MASUMİYETİN PÜRÜZSÜZLÜÐÜNDEN AŞAÐI DÖKÜLÜP YÜZÜNÜ YIKARKEN BİR YANDAN DA SÖYLEYEBİLMESİ İÇİN ÇOCUÐA CESARET VERİYORDU.



                    KEŞMİR'İN HİNDİSTAN'IN KONTROLÜNDE BULUNAN BÖLGESİNDE YENİ DELHİ HÜKÜMETİ'NE BAÐLI BİRLİKLERLE AYRILIKÇI MİLİTANLAR ARASINDA 28 KASIM GÜNÜ ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI. BİR HİNT SUBAYLA, HİZB-U MÜCAHİDDİN GRUBU'NUN KOMUTANI ÖLDÜ. MİLİTAN KOMUTAN SİRİNAGAR YAKINLARINDA TOPRAÐA VERİLDİ. KOMUTANIN KÖYLÜLERİ TARAFINDAN ELLER ÜZERİNDE TAŞINAN CENAZESİ 'O' ANDA TOPRAÐA DEÐİL DE IŞIÐA VERİLMEKTEYDİ.



                    KONGO'DA SEÇİMLER YAPILMASINA VE SONUÇLARIN YASAL OLARAK ONAYLANMASINA RAÐMEN BEKLENDİÐİ GİBİ GERGİNLİK BİTMEDİ. ÜLKENİN DOÐUSUNDA BU KEZ ESKİ BİR ORDU GENERALİNİN DEVŞİRDİÐİ ASKERLERDEN OLUŞAN MİLİSLER HÜKÜMETE KARŞI AYAKLANDI. BİR KASABAYI BASTILAR VE ÇATIŞMALAR BAŞLADI. HALİYLE BÖLGEDE KENDİ HALLERİNDE YAŞAMA SAVAŞI VEREN SİVİLLER DE YÖREYİ TERKETMEK ÜZERE YOLLARA DÜŞTÜ. BİR KADIN MİLİTARİZMİN KATILIK ZERRELERİNİN HAKİM OLDUÐU O ORTAMDA HAYATINI SIRTINA YÜKLEMİŞ HÜKÜMETE BAÐLI ASKERLERİN ARASINDAN İLERLEMEKTEYDİ. AP FOTO-MUHABİR RİCCARDO GANGALE DERİNLİÐİ GÖZETİP DEKLANŞÖRE BASTIÐINDA KONGO'NUN GERÇEÐİ KENDİNİ GÖSTERDİ. KADIN SIRTINDAKİ YÜKTEN ÖTÜRÜ ZORLANMAMAKTAYDI. ÇOK ZENGİN YERALTI KAYNAKLARINA SAHİP BU ÜLKEDE KENDİSİ VE KENDİSİ GİBİ KONGOLULARI DİBE İTEN HESAPLARIN YOKUŞUNU TIRMANMAKTAYDI.



                    AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN KUZEY BATISI'NDA YOÐUN KAR YAÐIŞI OLDU VE DON MEYDANA GELDİ. SEATTLE'DA 4 YAŞINDAKİ JADA DA ARABASINI TEMİZLEYEN BÜYÜKANNESİNE YARDIM ETMEKTEYDİ. ELBETTE İŞİ BÖYLE YAPMAMAKTAYDI. SADECE O SIRADA ÇOCUKLUÐU İYİCE BASKIN ÇIKMAKTA VE BUZUN TADINA BAKMAKTAYDI.



                    TAYVAN'DA CLOUD GATE ADLI ÜNLÜ TİYATRO TOPLULUÐUNUN SAHNEYE KOYDUÐU SON GÖSTERİDEN BİR 'O' AN... GÖSTERİNİN ADI ''RÜZGAR GÖLGESİ''... BEYAZ BİR ARKA PLAN ÖNÜNDE SİYAH GİYİNMİŞ OYUNCULARIN DANSINI ESAS ALIYOR. CHAN YİNG YİNG'İN YAKALADIÐI ENSTANTANE, OYUNUN TEMASINA UYGUN OLARAK RENKLERİN ARADAN ÇEKİLİŞİNİ, GÖLGELERİN HAKİMİYETİNİ ONAYLIYOR

                    Yorum

                    • Sniper®
                      Senior Member
                      • 22-06-2005
                      • 12987

                      #70
                      Konu: İşte O an


                      SAVAŞLARIN EN BÜYÜK KURBANLARI HEP ÇOCUKLAR... DÜNYAYA GÖZLERİNİ AÇTIKLARINDA HAYATIN KARANLIK YÜZÜYLE TANIŞIYORLAR... SİLAHLAR. CESETLER. YOKLUKLAR VE HASTALIKLARLA BÜYÜYORLAR... TIPKI AFRİKA ÜLKESİ DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ'NİN ÇOCUKLARI GİBİ... ÇOCUK FELCİ RİSKİNİN EN FAZLA OLDUÐU ÜLKELERİN BAŞINDA GELEN KONGO'DA BİTMEK BİLMEYEN İÇ SAVAŞ YÜZÜNDEN SAÐLIK SİSTEMİ DE ÇOKMÜŞ DURUMDA... YERDE YATAN BU ÇOCUK DA ÇOCUK FELCİ MAÐDURU... MERKEZİ KONGO'DA BULUNAN ULUSLARARASI ÇOCUK FELCİ MAÐDURLARI İÇİN KURULAN KOMİTENİN SAÐLADIÐI BİR DESTEK ÜNİTESİYLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR... GÖRÜNEN MANZARA VEHAMETİN BOYUTUNU ANLATMAYA YETİYOR ZATEN...



                      YAŞADIÐI ÜLKENİN HÜZNÜNÜ BAKIŞLARIYLA. DURUŞUYLA ÇOK İYİ YANSITIYOR BU KIZ ÇOCUÐU... ÜLKENİN KARANLIÐI VE UMUTSUZLUÐU BU SINIFA DA YANSIMIŞ... KORKUNUN VE TALİBAN BASKISININ KARANLIÐI BU... AMA YİNE DE BİRŞEYLER DEÐİŞİYOR AFGANİSTAN'DA... MESELA TALİBAN DÖNEMİNDE OKULA GİTMELERİ YASAK OLAN KIZ ÇOCUKLARI ARTIK OKULA GİDEBİLİYOR... BAŞLARI KAPALI DİÐER ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE ÖÐRETMENİNİ DİNLİYOR BU ÖÐRENCİ DE... AMA GELECEÐE DAİR KORKUSUNU ATAMAMIŞ ÜSTÜNDEN... ÇÜNKÜ TALİBAN HALA YAKINLARINDA. BİRYERLERDE ONLARI GÖLGE GİBİ TAKİP EDİYOR.



                      BİR ANNE VE İKİZ ÇOCUKLARI. ANNE EVİN DIŞINDA CAMLARI SİLİYOR... AMA AFACAN İKİZLER ERİC VE ERİN ALFONS İÇERİDEN CAMLARA ELLERİYLE DOKUNARAK KİRLETİYOR. PARMAK İZLERİNİ BIRAKIYOR... ANNE DE BUNDAN HİÇ ŞİKAYETÇİ GÖRÜNMÜYOR. HEP BİRLİKTE EÐLENİYORLAR... BAYAN RONDA TAVEY BU İKİZLERİN GERÇEK ANNESİ DEÐİL. KATRİNA TAYFUNUNDA EVLERİNİ TERKETMEK ZORUNDA KALAN NEW ORLEANS'LI ALPHONS AİLESİNİN BEŞ ÇOCUÐUNDAN İKİSİ SADECE ONLAR... BEKAR OLAN BAYAN TAVEY BU MAÐDUR AİLEYE HUSTON'DAKİ EVİNİ AÇMIŞ VE ÇOCUKLARIN BAKIMINI ÜSTLENMİŞ... ERİC'LE ERİN'İ DE EVLAT EDİNMİŞ... İŞTE İNSAN SEVGİSİNİN FOTOÐRAFI KISACASI.



                      AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ INDIANA'DAN BİR O AN VAR SIRADA... BİR ŞİRKETİN BİNASINDA İKİ GÜN ÖNCE ÇIKAN YANGIN SIRASINDA ÇEKİLMİŞ... PORTAGE KENT İTFAİYECİLERİ BİR YANDAN YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR. BİR YANDAN DA İÇERİYE GİREBİLMEK İÇİN DUVARIN BİR BÖLÜMÜNÜ YIKMAK İÇİN UÐRAŞIYOR... AMA O AN BİZE BİR GÖKKUŞAÐI GÖRÜNTÜSÜNÜ YANSITIYOR... YANİ GÖKKUŞAÐI SADECE YAÐMURDAN SONRA AÇIKHAVADA GÖRÜLMÜYOR. SİS VE DUMANLA IŞIÐIN BİRARAYA GELDİÐİ ANLARDA DA BÖYLE GÖKKUŞAÐI MANZARALARI OLUŞABİLİYOR...



                      DÜNYANIN EN RENKLİ ÜLKELERİNDEN HİNDİSTAN'DA BİR ÇİFTCİ TARLASINDA YÜRÜYOR... ALACAÐI MAHSULÜ TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYOR... BU SAPSARI, YILLIK OTSU BİTKİLERİN BOYU YAKLAŞIK BİR METRE KADAR... BURASI BİR HARDAL BAHÇESİ... SARI ÇİÇEKLERLE DOLU ALANDA BU YAŞLI HİNT ÇİFTÇİSİ VAKUR ADIMLARLA İLERLİYOR O ANDA...



                      GÜNÜN SON FOTOÐRAFI PİTTSBURG HAYVANAT BAHÇESİ'NDEN... EN ÖNEMLİ İKİ KONUÐUNDAN BİRİ O ANDA KENDİSİ İÇİN ÖZEL HAZIRLANMIŞ KORUMA TÜNELİNDE YÜZÜYOR... VE BU KUTUP AYISINI GÖZLEMLEMEK İSTEYENLER DE O'NUN FOTOÐRAFINI ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR... VE MAVİNİN HAKİMİYETİNDEKİ BU AN BİZLERE SANKİ KUTUP AYISI HAVADA UÇUYOR İZLENİMİ VERİYOR.

                      Yorum

                      • Sniper®
                        Senior Member
                        • 22-06-2005
                        • 12987

                        #71
                        Konu: İşte O an


                        Ortak duygular
                        Hindistanda dünya medyasının ilgisini çeken bir eylem var. Madhya Pradeshte inşa edilen dünyanın en büyük ikinci barajının daha da yükseltilmesine karşı çıkan ve açlık grevine başlayan eylemci Medha Patkar, 6 Nisanda polis zoruyla hastaneye kaldırıldı. Eylemcinin destekçilerinden biri olan köylü, o sırada Yeni Delhide Patkar için yapılan mitingde konuşmalardan birini dinlemekteydi. Işığın yüzdeki yerleşimi, çakır bakışlarındaki gölgeler, kalın çizgiler ve hatta duruş... Öylesine bir o an yakalamıştı ki Gurinder Osan, adam o anda orada bulunanların ortak duygularını yüklenmekteydi.



                        Dün, bugün ve sefalet
                        Afganistanın başkenti Kabil... İç savaşta harap olmuş bir binanın önünde iki kadın halı silkiyor. Beride derin bir kültürün parlak ürünü Afgan halısı, ötede ise modern bir camii. Ortada da geçmişle bugün arasındaki bağlantıyı kopartan sefalet.



                        Muhalif hareket
                        Belarusta kısa bir süre önce yapılan seçimlerin sonuçlarına itiraz edenlerin oluşturduğu muhalif hareket, iktidardakilerin sert müdahelesiyle karşılaştı. Sonuçta gösteriler sırasında çok sayıda muhalif tutuklandı. Bu genç o anda tutuklu yoldaşlarının adlarının yazılı olduğu kağıttan kayıkları suya bırakmaktaydı.



                        2007ye hazırlık
                        Jamaikanın başkenti Kingstonda göstericilerle polis çatışıyor. Aslında bu bir tatbikat. İngilizler tarafından eğitilen güvenlik güçleri, Jamaikada 2007de yapılacak Dünya Kriket Şampiyonasına hazırlanıyor. Anlaşılan özellikle gösterici rolündekiler işi epey ciddiye alıyor. Haliyle hareketten ve sahte de olsa ortamdaki gerilimden etkilenen ışık da işi ciddiye alıyor.



                        Sel sularında
                        Avustralya, ülkenin kuzeyindeki Katherine Kasabası... Kız çocuğunun saflığı, masumiyeti gibi sözler edilebilir belki ama o anda bu tür yaklaşımlara soğuk duran bir şeyler hemen seziliyor. Bu çocuk, kasabayı basan sel sularında eğleniyor.




                        Teknolojinin işi
                        O an, yüksek teknolojinin hoş bir sürprizi. Bir insan parmağının metal yüzeyde bıraktığı terden izin fotoğrafı...

                        Yorum

                        • Sniper®
                          Senior Member
                          • 22-06-2005
                          • 12987

                          #72
                          Konu: İşte O an


                          Savaşın unutulmaz fotoğraflarından biri. 2003 dünya basın fotoğrafları birincisi. 31 Mart günü Necefte çekildi. Iraklı savaş esiri, 4 yaşındaki oğlunu teselli ediyor. Fotoğraf, esir babanın kafasına geçirilen çuvalın içinden aşağıya dökülüp konuşuyor. Babanın o koşullarda vücut dili adeta Geçecek oğlum, geçecek, merak etme diyor..



                          Onlar aslında her gün Ramazanı yaşıyor, zorunlu olarak her gün oruç tutuyorlar. Çünkü açlar, susuzlar, yoksullar. Fotoğraf Sudanın felaket bölgelerinden Darfurda çekilmiş. Her şeye rağmen yaşama sevincini kaybetmemiş engelli bir kadın, el-Şerif mülteci kampında bayramlık yiyecek hazırlıyor. Tabak büyük, ama elindeki malzeme çok az. Jiletle küçük parçalara ayrılmış yemek. Onlar da o yıl bayrama böyle girmişlerdi işte...



                          Tanrıya değil, gıda yardımı dağıtan bir askeri helikoptere uzanmış bu bakışlar ve eller. Endonezyada Banda Açede, tsunami öncesinin pirinç tarlaları bataklığa dönüşmüş. Tepeden tırnağa çamura bulanmış çocukların vücut dilleri ve bakışları, bir başka atmosfer de oluşturuyor. Çocuklar adeta, araçlarıyla oraya inmekte olan uzaylıları bekliyor. Birkaç şişe su bulmuşlar, biraz da yiyecek olsa, bataklık haline gelmiş bu ülkenin gelecek nesilleri bir gün daha çamurun üstünde kalabilmeyi başaracaklar. Ya yarın? Yarın bu bataklıktan kurtulabilmeleri o anda olduğu gibi dünyanın dört bir yanından gidecek yardımlara bağlı. Üstelik tabiatın acımasız kuralı bir ayrıntıyla o anda da işliyor. Güçlü olanlar öne çıkıyor, güçsüz ya da küçük olansa geride kalıyor. Elinde suyuyla küçük çocuk, yardım alabilmek için geride çamurla boğuşuyor.



                          Haitide iç karışıklığın doruğa çıktığı günlerde yaşanan yağmadan bir enstantane. Çocuk yağmacı, ama değil O anda öyle görünmüyor.



                          Birbirlerinin hiç umurunda değiller. Ne gerideki güzeller, ne de muhtemelen evsiz olan öndeki Japon adam. Bütün varlığını arabaya yüklemiş, şahane sofranın önündeki şık kadınların önünden geçip gidiyor. Zaten geridekilerle öndeki ayrı dünyaların insanları. Zaten geridekiler fiziken orada değiller. Bir moda mecmuasının dev reklam panosunda kendi alemlerinde poz veriyorlar. Yaşamların birbirine teğet geçtiği bir o an.




                          O anda bize göre, berideki önündekinin sırtına elini koymasaydı bu iyi bir haber fotoğrafı olmayacaktı... Ulltra radikal Yahudi müritleri, Mussar öğretisinin liderlerinden Sholomo Wolbenin Kudüsteki cenaze törenini seyrediyor... Ve giysileri nedeniyle neredeyse hepsi birbirinin aynıymış gibi görünenlerin oluşturduğu siyahlığın içinden uzanan bir el, derin bir tutuculukla aynı öğretiyi takip edenlerin aslında birbirinden farklı insanlar olduklarını gösteriyor...




                          Kâbilde ışığın anlık hareketinden izler ve mesajlar bıraktığı bir o an. Işık, iç savaş sırasında hasar görmüş bir binanın duvarından geçerken, artık kanıksadığı çatışma izlerine dargınlık gölgeleri bırakıyor. Ama kareyi terk etmeden önce o anın farklılığında, yani çocuklarda şöyle bir oyalanıp anlık umut hatıralarını geride bırakmayı da ihmal etmiyor.




                          Ramallahtaki Yahudi yerleşim yerlerinin boşaltılmasından bir enstantane. Yerleşimciler, son binanın yıkılması sırasında güvenlik güçlerine direndi. Koca bir polis taburu tek bir kişiye yükleniyor. O anda genç kız, tek başına direniyormuş gibi görünüyor. Polisin asıl hedefi, ötedeki o dumanı tüten yapılar. Bu nedenle bir akıldışılık sözkonusu. Bu insanlar, İsrailin geçmişteki politikası uyarınca hiç hakları olmadığı halde bu yerlere yerleşmeye teşvik edildi. Sonra da, birazcık da uluslararası politik baskı sonucu yine İsrail hükümetinin girişimi ve yargı kararıyla çıkarıldılar. Hasılı, sadece o an değil o anın geçmişinde yatan hikâye de akıldışı...




                          Amerikanın Teksas eyaletindeki Palestine gölünde çekildi fotoğraf. Beride yaban ördekleri, ötede bir ağacın üzerine tüneyerek adeta sisin okşamalarına kendilerini bırakmış bir karabatak sürüsü. Yerel gazete The Tyler Morning Telegraphtan David Branch, tabiatın fısıldamasına tercüman oluyor: Beni rahat bırakın...

                          Yorum

                          • Sniper®
                            Senior Member
                            • 22-06-2005
                            • 12987

                            #73
                            Konu: İşte O an


                            Fotoğraf Hindistan'ın kuzey'inde yüksek kesimlerdeki bir Budist manastırda çekildi. Budist alemin en önde gelen ve en büyük dini kurumlardan biri olan Tawang Manastırı'nda o sırada yine budist alemin önde gelen isimlerinden Jangtse Choeje Rimpoche için bir ayin yapılmaktaydı. Çocuk keşiş adayı ayin sırasında bir müzik aletine refes vermekteydi. Çocuğunki de dahil olgun, görmüş geçirmiş bir gülümseme 'o' an'a yayılmaktaydı. Zaten onuruna ayin yaptıkları izleyicisi oldukları dini lider, ''aklın mükemmele dönüşmesi'' öğretisiyle bilinmekteydi. Hasılı bakışlardan yayılan sıcaklık 'o' anda renklerin sıcaklığında, ışığın bu renklere eşlik edişinde değildi. Aklın mükemmele ulaşmasını arayış, 'o' anda herşeye kadifemsi olgun sıcak bir hareket vermekteydi.



                            Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da çalışan AP foto-muhabir Peter Dejong'a toplu taşıma grevini fotoğralaması görevi verilmiş. Pek çok fotoğraf içinde bu 'o' anı da çekmiş. Hollanda'daki diğer üç büyük kentte olduğu gibi Amsterdam merkez istasyonu da grev yüzünden boş... Meslektaşımız istasyonun durumunu göstermek için bir aynadan yararlanmış. Ve sanki, foto-muhabir Dejong, boşluğu doldurmanın, biraz öfkenin, biraz sıkıntıların bir şekilde kendini göstermesine yardımcı olmuş.



                            Finlandiya Levi'de yapılan dünya kupası kayak turnuvası'nda Avusturyalı sporcu Benjamin Raich, kazandığı açılış slalomunun bitiş çizgisini geçtikten hemen sonra... Raich çok ama çok parlak dönemler geçiriyor. Geçen yıl slalomdaki bütün dallarda birinci olmuştu. Birinci geldiği bu yarışla toplam zafer sayısını 24'e ulaştırmıştı. Bitiş çizgisini geçtikten sonra yaptığı manevranın kaldırdığı kar tozu fizik kurallarıyla peşinden gelmişti ama, belki 'o' anda yakın geçmişteki zaferleri de zerrelere sinip bir desen oluşturmak istemişti.



                            İngiltere'nin başkenti Londra'da 18 Kasım'da bir sergi açılıyor. Britanya'da yaşayan türk fotoğrafçıların karma sergisi. Bu serginin düzenleyicisi Vehbi Koca'nın bir çalışması. Kuzey İrlanda Belfast... Çocuklar 40 yıllık mezhep çatışmalarının izi olan bir duvar resminin önünde kentin bölünmesine 'o' anda çocuksu ama bölge koşullarında büyümüş de küçülmüş eda yüklü izlerini bırakıyorlar. Soldaki çocuk başka mezhepten akranlarıyla kendilerini ayıran duvar nedeniyle politikacılara el işaretiyle mesaj gönderiyor. Vehbi Koca, deklanşöre bastığında çocuksu buğunun karamsarlığın içindeki dağılışını yakalıyor. Karenin sol üst köşesindeki kuş, çizgisiyle de olsa karenin içinde gezinen masumiyetden yararlanıp kendini gösteriyor.



                            Aynı sergiden bir başka çalışma... Handan Erek'in fotoğrafı. Britanya'daki en büyük sosyal sorunlardan birinin genç anneler sorununun özünü ortaya çıkaran bir fotoğraf. Anne Stephanie 17 yaşında. Aynı erkek arkadaşından bir düşük yapmış sonra da kızı dünyaya gelmiş. Çocuğunun babası Stephanie'yi terketmiş. Stephanie de genç yaşta bu ağır sorumlulukla başbaşa kalmış. Fiziksel görünümü açısından kendini de bırakmış. Ama çocukluğuna ya da pek yaşayamadığı gençliğine özlemi, kucağındaki kızının harika mutluluğundan da esinlenip 'o' anda yüzüne vurmuş. Anne kızın benzerliği özlem ve mutlulukla bezenmiş

                            Yorum

                            • Sniper®
                              Senior Member
                              • 22-06-2005
                              • 12987

                              #74
                              Konu: İşte O an


                              Yer güney Kore-Kuzey Kore sınırı. Daha doğrusu sınırda bir süre önce iki ül***i birleştirmesi önrgörülen ama öte tarafı bitirilmeyen Inter-kore demiryolu hattı'nda son güney kore istasyonu. Kuzey kore'nin nükleer deneme yaptığını açıklamasından sonra... Görünmeyenin ve görünenlerin 'o' anı... Görünmeyen ışığın berisine gömülen son gelişmenin ardından bölgedeki yakın gelecek. Görünense güney koreli bir nöbetçi asker. Mevcut koşullarda görünen bir durum daha var. Kuzey kore'nin aç insanlarının bu gerilimden sonra uluslararası yardım alamama umudu.




                              Hindistan'da hindu milliyetçi görüşün savunucusu olarak bilinen halk partisi'nin yani BJP'NİN gençlik kollarının düzenlediği bir protesto gösterisi. Gösteri 5 yıl önce parlamentoya saldıranlar arasında bulunan ve idama mahkum olan keşmirli Muhammed Afzal'ın infazının geciktirilmemesi içindi. Göstericiler ''bir an önce asın'' çağrısı yaptı. Polis gösteriyi dağıtırken tazyikli su isabet ettiğinde göstericinin üzerinde oluşan 'o' an, öfkeden arınmayı talep eder gibiydi.





                              Kohenler Kudüs'teki ağlama duvarı'nın önünde ibadet ediyor. Musa peygamberin kardeşi Aaron'un soyundan geldiklerine inanılan Kohenler, museviler arasında köktendincilikte en uçtaki ortodoks yahudilerden de ayrı tutuluyorlar. Dua sırasındaki başlarında bulunan hemen hemen aynı tondaki örtülerde ışığın farklı yansımaları hatta birinin daha az örtünmesi bireyler arasındaki ton farklarını ortaya koymak ister gibi.





                              Nijerya'da ordu bu insanların evlerini yıktı. ''İntikam için'' diyorlar... Nijerya ordusu bu köydekilerin o yörede petrol çıkaran şirket çalışanının kaçırılmasında payları olduğunu düşünüyor. Ülke yönetimi bu insanlara o yörede petrol çıkarılmasına rağmen normal hayat standartlarının dibini bile vermedi. Ne elektrik, ne temiz içme suyu. Onlar da topraklarından petrol çıkaran şirketlerden medet umdu. Ama şirketlerin bütün güya projeleri yolsuzluk nedeniyle işlemedi. Her şey üstlerine geldi yani. 'O' anda kompozisyonun genelinde renklerdeki ve ışıktaki utanç çocukları bu nedenle gizlemek istedi belki...





                              Afganistan'ın başkenti Kabil... Geri kalmış alt yapı dokusunun altında bir kent ve çobanlarıyla sürüleri... Rodrigo Abd kalkan tozdan yararlanarak iki 'o' an'ı biraraya getiriyor. Çobanlar ve sürüleri uzak geçmişe dönmüş ve donup bekleyen kent yaşantısı panosunun önünden geçiyor.





                              Ve harika bir doğa fotoğrafı... Amerika'nın Ohio eyaletindeki Willoughby Hills doğal koruma alanında bir yaban ördeği... Tabiatın o yöredeki hüzün süprizi solan yapraklar da göldeki yansımalarıyla poz verip yaban ördeğinin gururlu güzelliğini kutsuyor

                              Yorum

                              • Sniper®
                                Senior Member
                                • 22-06-2005
                                • 12987

                                #75
                                Konu: İşte O an


                                Teselli kucağı
                                Bulgaristanın Başkenti Sofyadaki Çingene Mahallesindeki kaçak yapılar, yani mahalle yıkılacaktı. Ancak insan hakları örgütlerinin ve çingenelerin karşı çıkışları sonucunda Sofya yerel yönetimi yıkım planlarını iptal etti. AP Ajansından Petar Petrov mahalleye gittiğinde bu fotoğrafı çekti. Çocuğun sabah mahmurluğu ile kaplı hüznü ne kadar da saftı. Sanki mahalle o anda kendi derdini unutmuş, sadece duvarlarla değil topyekün ama sessiz, çocuğa yaslanacak bir teselli kucağı olmuştu.



                                Umudun gömüldüğü an
                                Kudüste Zeytindağında, Filistinli gerillaların kaçırıp öldürdüğü İsrailli 18 yaşındaki Eliahu Asherinin cenazesi... Yakınlarından ikisi, gencin mezara konmasını izliyor. O anda birinin duyguları çakır gözlerini başka yöne çeviriyor. Yüzünde yakınını öyle görmenin dehşeti diğeri ise o ana kadar saklamış gibi, bakışlarında umudunu da bakışlarını kullanarak içine gömüyor


                                İşi şişirme

                                Amerika Birleşik Devletlerinin Kolorado Eyaletinde düzenlenen balon festivali sırasında çekilmiş bir fotoğraf. Katılımcılardan Todd Schweer, dev balonunun şişirilmesine nezaret ediyor. O anda ne kadar küçük görünürse görünsün hala o sırada yapılan işin patronu olduğu farkediliyor.



                                Yıldırım aşkı


                                İsviçrenin Zurih Kentine yıldırım düşüyor. Ama fotoğrafçı bu kadar yakından yıldırım görüntüleyebilecek kadar şanslı, donanımlı ve becerikli ki o an, gökyüzünün çatırdadığı ve öte tarafın göz kamaştırıcı ışığının göründüğü bir fotoğrafa dönüşüyor

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X