Samsung ürünleri hakkında önemli detaylar

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #31
    Samsung, halen üst seviye bir akıllı telefon olan Galaxy Note 4 modeli için yeni bir güncelleme yayınladı. Peki, güncelleme ile birlikte Galaxy Note 4 ne gibi yenilikler sunuyor?



    Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung tarafından 2014 yılında satışa sunulan Galaxy Note 4 modeli, sahip olduğu donanımı ile günümüz şartlarında halen oldukça yeterli bir performans sunabili
    Note serisinde büyük değişimi başlatan telefon için işletim sistemi sürümü konusunda Android 6.0.1 Marshmallow ile son noktayı koyan Samsung, ara güncellemeleri vermeye devam ediyor.
    Galaxy Note 4 kullanıcıları son dönemde pil tüketiminin ciddi oranda arttığına dair geri bildirimlerde bulunmaya başlamışlardı. Yayınlanan bu güncelleme ile birlikte yaşanan sorunlar çözülmüşe benziyor.
    Galaxy Note 4 için Yeni Bir Güncelleme Yayınlandı!

    Ülkemizde bulunan Galaxy Note 4 kullanıcıları, son birkaç gündür telefonlarında yeni bir güncelleme uyarısı ile karşılaşmaya başladılar.
    OTA yoluyla dağıtılan 371,66 MB boyutundaki N910CXXS2DPHE yapım numarasına sahip olan güncelleme ile telefonda yer alan güvenlik açıkları kapatılırken, pil tüketimi konusunda optimizasyonlar yapılıyor.

    Hafıza yönetiminde yapılan iyileştirmeler ile telefonun daha iyi bir performans sunduğu belirtilirken Samsung, güncellemenin yüklenmesi halinde güvenlik ilkesi de güncelleneceği için eski versiyona dönüş yapılamayacağı konusunda uyarıyor.
    Eğer telefonunuza henüz güncelleme uyarısı gelmediyse, Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım Güncelleme bölümünden kontrol edebilirsiniz.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #32
      Yılın Cep Telefonu Ödülü Galaxy S7 Edge'ye Gitti

      Her yıl belirlenen ve büyük bir ilgi gören Mobile Choice Awards açıklandı. Yılın telefonu Galaxy S7 Edge oldu.


      Samsung bu yıl her ne kadar Galaxy Note 7 modeli nedeniyle sorunlu bir dönemden geçse de Samsung, yılın telefonu ödülünü almayı başardı. Galaxy S7 Edge ile bu ödüle layık görüldü. Satışa çıkarıldığı ilk günden itibaren piyasada ilgi gören ve Samsung’un bu anlamda yüzünü güldürmeyi başaran Galaxy S7 Edge, aldığı ödülle de bu alanda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

      Prestijli Ödül Samsung’a Yaradı

      Galaxy S7 Edge ile ödül alan Samsung, bu anlamda yılı prestijli ödülü alarak kapatmayı da başardı. 16 yıldan beri sektörde yer alan ve teknolojidünyasında önemsenen Mobile Choice Consumer Awards’tan en iyi telefon modelinin yanı sıra bir ödül almayı daha başaran Samsung, yılın en iyi üreticisi ödülüne de layık görüldü. Bu bakımdan yapılan açıklamalar ile birlikte iki farklı dalda ödül almayı kazanan Samsung, ödüllere de böylece damga vurmayı başardı.

      Galaxy S7 Edge ve Samsung dışında ödül alan diğer marka ve cihazlar ise şöyle oldu;

      En iyi telefon kamerası ödülü: Huawei P9

      En iyi tablet modeli ödülü: Apple iPad Pro

      En iyi sanal gerçeklik başlığı ödülü: HTC Vive

      En iyi yenilikçi cihaz ödülü: Lenovo Moto Z

      En iyi network ödülü: EE

      En iyi network firma ödülü: Vergin Media

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #33
        Son günlerde planlandığı tarihten önce duyurulabileceği söylentileri dolaşan Galaxy S8 için duyuru tarihi kesinleşti. Samsung Galaxy S8'i Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtmaya kararlı.


        Dünya'nın her yerinden Galaxy Note 7'nin patlama haberleri gelirken, kimileri Samsung'un Galaxy Note 7 modelinden beklentilerini minimize edip, Galaxy S8'in erken tanıtılıpsatışlarının başlaması gerektiğini düşünüyor.
        Son amiral gemisi Galaxy Note 7'den bu kadar çabuk vazgeçmek istemeyenSamsung, Galaxy S8 tanıtımıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.
        Galaxy S8 Şubat sonunda duyurulacak

        Samsung yeni Galaxy serisini her sene Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde duyuruyor. Mobil Dünya Kongresi bu sene 27 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ve bugün doğrulanan bir bilgiye göreGalaxy S8planlandığı gibi Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulacak.

        Gelen bilgilerle Samsung'un Galaxy S8'i erken duyurma gibi bir planının olmadığı ve Galaxy S8'in Galaxy Unpacked 2017 etkinliğinde duyurulacağı kesinleşti. Galaxy Unpacked 2017 26 Şubat'ta gerçekleşecek.
        Daha önce ortaya çıkan raporlara göre Galaxy Note 7'deki patlama sorununun sebeplerinden biri Samsung'un Note 7'yi iPhone 7'den önce çıkartmak için acele etmesi ve üretimde kimi aksaklıkların gerçekleşmesi olabilir.
        Bu sebeple Samsung Galaxy S8 duyurusunu daha erkene çekerek aynı problemlerle tekrar karşılaşmak istemiyor gibi görünüyor.






        Galaxy Note 7'nin çıkışıyla beraber üst seviye bir satış grafiği çizenSamsung, yaşanan patlama hadiseleri ve geri çağırmalardan sonra Galaxy S8 modeline odaklanacağı bilinen bir gerçek.
        Galaxy Note 7 hem tasarım hem de teknik özellikler açısından oldukça başarılı bir modeldi fakat yaşanan aksilikler başarısını baltaladı. Şimdi ise akıllardaki soru şu: Galaxy S8 nasıl olacak?
        Galaxy S8 nasıl olacak?

        Galaxy S8'de Samsung'un ses çıkışını USB Type C'den vereceğini iletmiştik. Yani iddialara göre iPhone 7ve iPhone 7 Plus'taki gibi artık ses çıkışı için 3.5mm'lik çıkış kullanılmayacak.
        3.5mm'lik jack konusundan sonra gelen bilgiler, Galaxy S8'in iPhone 7 Plus ile başka benzer özelliklerinin olacağını gösteriyor. Tabii kesinliğinin onaylanmadığını da hatırlatalım.
        Home butonu kalkacak ya da fiziksel olmayacak!

        Taptic Engine ile desteklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın baskıya duyarlıdijital home butonunun benzeri, Galaxy S8'de de kullanılabilir.
        İddialar ikiye ayrılıyor. Tasarımsal anlamda Galaxy S6 ve S7 benzer telefonlardı. İlk iddiaya göre Samsung, Galaxy S8'de tasarımsal değişiklikler yapacak ve bunların başında da home butonun kaldırılması yer alacak.
        Gelen bir diğer bilgiler ışığında birebir iPhone benzeri olmamak adına Samsung'un home butonunu kaldırabileceği de konuşuluyor. Sadece ekrandan oluşan bir ön tasarım, karşımıza Galaxy S8 ile çıkabilir.
        Gear S2 ve S3 modellerindeki gibi bezel kullanılan bir güç butonu karşımıza çıkabilir. Bu iddia ise biraz düşük bir ihtimal olarak görülüyor.
        Diğer iddia ise Apple'ın iPhone 7'de yaptığı gibi, Galaxy S ve Note serisinde gördüğümüz fiziksel home butonu, dijital forma dönüştürülebilir.
        Çift kamera

        Daha önce HTC One M8 modelinde gördüğümüz, Huawei P9 ve LG G5'te de kullanılan, iPhone 7 Plus'ta da kullanılan çift kamera, Galaxy S8'de karşımıza çıkacak gibi.
        Burada da iki farklı iddia karşımıza çıkıyor. Bir tanesi iki farklı lens ile diğer modellerdeki gibi kullanım. Bir diğer iddia ise tek modül iki lens gibi, hepsi bir arada yaklaşımı.
        Henüz tam olarak hangisi kullanılmaya başlanacak kesinleşmese de, kamera Megapiksel değeri olarak 16 Megapiksel seviyesine çıkacak. İkinci kamera, tek modül kullanılacaksa 8 Megapiksel değerinde olacağı söyleniyor.
        Galaxy S8 donanım

        Geçen günlerde yaptığımız habere göre Samsung ile Qualcomm arasındaki anlaşma, Snapdragon 830 işlemcisinin Samsung tarafından kullanılacağı yönünde.
        Snapdragon 830'u Samsung üretecek

        Samsung kendi Exynos 8895 işlemcisi yerine Galaxy S8 modelinde Snapdragon 830 işlemcisini de kullanabilir. Henüz yüzde 50 50 ihtimal diyebiliriz. Yapılacak testlerdeki performanslar değerlendirilecek ve kullanılacak işlemci bu şekilde seçilecek.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #34
          Samsung’un Galaxy Note 7 üretim ve satışını geçici olarak durduğu haber verildi.

          Samsung’un Galaxy Note 7 modeliyle yaşadığı sorunlar henüz bitmemiş gibi görünüyor. Çıktığından beri yaklaşık 2,5 milyon adet satılan Note 7 modeli, batarya arızası nedeniyle çıkan yangınlarla gündeme gelmişti.

          Bu sorunla karşılaşanların sayısı dünya genelinde bir kaç düzineyle kısıtlı kalmış, ancak yine de sorunun ciddiyetini gören Samsung bir geri çağırma duyurusu yayınlamıştı. Ne var ki değiştirilen ve güvenli olduğu düşünülen telefonlardan bazılarında da aynı sorunların devam etmesi, şirketi daha acil karar almaya zorlamış gibi görünüyor.

          Hem Batı, hem de Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, şirket Note 7 modelinin üretim, dağıtım ve satışını belirsiz bir süre için durdurmuş. Note 7 telefonların ana montaj ve dağıtımını yapan Vietnam tesislerinde de bir iç soruşturmanın başlatıldığı söyleniyor.

          Samsung’un ikinci bir geri çağırma yapma ihtimali olduğu da söyleniyor. Ancak şirketin Note 7 modelini tekrar üretip üretmeyeceği şimdilik belli değil. Samsung bu konuyla ilgili henüz bir resmi bir açıklama yapmadı. Resmi açıklama gelirse sizlerle paylaşacağız.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #35

            Samsung, Galaxy Note 7 telefonları geri alacağını pek çok ülkede resmen duyurdu.

            tüm cihazları geri çağırmaya hazırlandığı yolundaki söylentileri sizlere duyurmuştuk. Bataryası sorunlu ilk seri telefonların yerine verilen yeni parti telefonlarda da aynı problemin devam ettiği ortaya çıkmıştı. Samsung’un bu yüzden Note 7 serisini tamamen piyasadan çekmeye hazırlandığı iddia ediliyordu.
            Samsung’un Note 7 ile ilgili uzun vadeli planları halen kesinlik kazanmış değil. Ancak söylentilerin bir kısmının doğru olduğu ortaya çıktı. Samsung’un başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere pek çok ülkede resmen Note 7 satışlarını durdurduğu, Note 7 kullanıcılarını telefonlarını iade etmeye çağırdığı bildirildi.
            Bu bildiriye göre Samsung kullanıcılara Note 7 modelini S7 ile değiştirme, ya da tam para iadesi alma seçeneği sunuyor. Note 7 sahiplerine telefonlarını kullanmaya devam etmemeleri, iade etmeleri gerektiği de kesin bir dille vurgulanıyor. Buna daha önce değiştirilmiş ve bataryası güvenli kabul edilen Note 7 telefonlar da dahil.
            Samsung Türkiye henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak şirketin diğer ülkelerde izlediği yola bakılırsa, burada da benzer bir duyurunun yapılması uzak olmayabilir. Samsung’un Note 7 serilerinin kaderine karar vermesi ise biraz daha zaman alabilir.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #36
              Galaxy Note 7 neden patlıyor?

              Samsung Galaxy Note 7 akıllı telefonların patlama nedeni ne olabilir? Uzmanlar Galaxy Note 7'lerin neden patladığına dair görüşlerini açıkladı.




              Galaxy Note 7 ilk patlamaya başladığında ilk odaklanma pil arızası üzerinde olmuştu. Patlayan Note 7’lerin pilleri Samsung tarafından üretilmişti ve suçluda üreticinin kendisiydi. Çinli pil üreticisi ATL, orijinal Galaxy Note 7 pillerinin yüzde 30 kadarını üretmişti ve yedek birimlerin pil temini görevi de bu firmaya verildi.
              Samsung Galaxy Note 7 neden patlıyor?
              Ancak sözde güvenli denilen Galaxy note 7 modelleri de yanmaya ve patlamaya başladı. Yenilenmiş Galaxy Note 7’lerin de patlaması, gerçek sorunun pilin de ötesinde olduğunu gösteriyor.
              Carnegie Mellon Üniversitesi'nde makine mühendisliği yardımcı doçent olan Venkat Viswanathan, bataryanın gerilim kontrol sisteminin hatalı olabileceğini söylüyor. Profesör aynı zamanda, hücre içinde kullanılan düşük kaliteli malzemenin de patlamaya neden olan bir etken olabileceği görüşünde.




              Future Batteries Research Center direktörü Cho Jae-phil ise bu kadar kısa sürede yedek birimler için pil üretmeye çalışmanın eksikliklere yol açmış olabileceğini söylüyor. Cho, kısa sürede pil üretmenin kalite sorunlarını ortaya çıkaracağı görüşünde.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #37
                Galaxy Note 7'nin Yarattığı Zarar Ne Kadar?

                Samsung’a Galaxy Note 7 için yaptığı işlemler ve son olarak satışın durdurulması ciddi bir zarar kaybı yarattı. Peki, zarar ne kadar?


                Samsung tarafından Ağustos ayı içerisinde piyasaya sunulan Galaxy Note 7 modelinde batarya patlama problemlerinin yaşanması cihazların iadesine kadar ciddi bir sürecin başlamasına neden olurken bugüne kadar Samsung’un ne kadar zarar ettiği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Öyle ki markanın yapılan işlemler nedeniyle yüksek bir oranda zarar ettiği ve telefonların satışının da azalması nedeniyle beklentilerin altında kaldığı belirtiliyor. Üstelik tahminlerde 1 milyar dolar gibi bir rakamdan söz ediliyordu.

                Konu ile ilgili gündeme gelen son haberlerde ise oldukça güvenilir kaynaklara dayandırılan bilgilerde 17 milyar dolarlık bir zarardan söz edildi. Samsung gibi dev bir marka da olsa 17 milyar dolarlık bir zarar markaya ciddi bir darbe vurabilecek durumda. Üstelik yapılan son açıklamalar ile birlikte tüm üretimlerin durdurulması ve kullanıcıların telefonlarını kullanmaması istenmesi prestij anlamında da ciddi bir kayıp yaşatacak gibi.

                Yapılan resmi açıklamalarda markanın 19 milyon cihazın satılmaması nedeniyle gelirden ziyade zarar yaşaması ve tüm bu olayların dünya genelinde büyük bir handikap olarak görülmesi Samsung'un daha zorlu bir süreç içerisine girmesine neden oluyor. Önümüzdeki günlerde marka tarafından yapılacak çalışmalar sorunları çözebilecek olsa da kullanıcılar tarafından yeni cihazlara ilgi gösterilmemesi de beklentiler arasında. Bu bakımdan Samsung Note 7 modelleri için tamamen piyasadan toplama ve ücret iade işlemlerinin başlaması da mümkün.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #38
                  Samsung J5'e Android Güncellemesi Geldi

                  Samsung tarafından 2015 yılı içerisinde piyasaya sunulan J5 modeline yeni bir güncellemenin geldiği belirtildi.


                  Samsung orta segmente yönelik geliştirdiği modelleriyle de piyasada yer alırken 2015 yılı içerisinde sunulan J5 modeli için yine bir güncellemenin geleceğini duyurdu. J5 ile j serisi için de önemli bir destek sunulurken özellikle Android 5 işletim sistemi ile gelen telefonun işletim sisteminin güncellenmesi özellikle J5 kullanıcılarına önemli bir imkan sağlayacak.

                  Android 6.0 Geliyor

                  Konu ile ilgili elde edilen bilgilerde önümüzdeki günlerde kademeli olarak güncellemenin sunulacağı belirtilirken bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar J5 modelini yeni bir işletim sistemi üzerinde kullanmaya başlayabilecek. Yapılan resmi açıklamalarda Android 6.0 Marshmallow sürümü için güncellemelerin alınması istenirken tüm kullanıcıların güncelleme kontrolü sonrasında güncellemenin görülmesi halinde bu güncellemeyi yüklemesi gerektiği belirtildi.

                  Yeni güncellemeyle birlikte telefonda performans anlamında çok önemli artışlar yaşanacak. Bu bakımdan kullanıcılar eski dönemlere göre çok daha iyi bir telefona sahip olabilecek. Önümüzdeki günlerde sunulacak güncelleme böylece telefonu bir üst seviyeye geçirmiş olacak.

                  Teknik Özellikleri Neler?

                  Cihazda yer alan önemli özellikler ise şöyle;

                  Kamera
                  • Video Kayıt Çözünürlüğü: FHD (1920 x 1080) @30fps
                  • Kamera - Çözünürlük: CMOS 13.0 MP
                  • Ön Kamera - Çözünürlük: CMOS 5.0 MP
                  • Arka Kamera - Flaş: Var
                  • Arka Kamera - Otomatik Odaklama: Var

                  Hafıza
                  • RAM Boyutu (GB): 1.5 GB
                  • ROM Boyutu (GB): 8 GB
                  • Kullanılabilir Hafıza: 4.3 GB
                  • Harici Hafıza Desteği: MikroSD (128GB'a kadar)

                  Ekran
                  • Boyut (Ana Ekran): 5.0"
                  • Çözünürlük (Ana Ekran): 720 x 1280 (HD)
                  • Teknoloji(Ana Ekran): Süper AMOLED
                  • Renk Derinliği (Ana Ekran): 16M
                  • S Pen Desteği: Hayır

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #39
                    Galaxy Note 7 Sahiplerine Ödünç Telefonlar Veriliyor

                    Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan sorunlar nedeniyle kullanıcılara kısa süreli ödünç telefonlar verilmeye başlandı. İşte detaylar


                    Samsung, Galaxy Note 7 sorunları nedeniyle şu anda bir çözüm bulmaya çalışırken, Galaxy Note 7 kullanıcılarının mağdur olmaması adına geçici olarak ödünç telefonlar verilmeye başlandı. Galaxy Note 7 kullanıcılarının tümünün yararlanabileceği bu imkan sayesinde telefonlardaki sorunlar giderilene kadar Galaxy Note 7 yerine verilecek telefonlar ile ihtiyaçlar karşılanabilecek. Bu bakımdan Türkiye2deki Galaxy Note 7 kullanıcıları ad ödünç telefonlar için müracaatta bulunabilecek.

                    Sorunlar Çözülmedi!

                    Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan sorunların çözülememesi bu konuda en büyük handikap olarak görülürken, yenilenen modellerin de patlamaya başlaması, sorunu daha da büyüttü. Bu bakımdan kapsamlı bir düzenleme kararı alan Samsung, Galaxy Note 7 onarım süreci içerisinde ödünç telefonlar ile ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacak. Bu kapsamda ise ilk olarak Singapur’da başlayan ödünç telefon işlemleri dünya genelinde yayınlaştırılacak.

                    Samsung tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte bu durum hakkında bilgiler verilirken, kullanıcıların her türlü konuda destek alabileceği ifade edildi. Bu bakımdan yaşanan sorunlar

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #40
                      Samsung Note 7'leri Özel Kutularda Taşıyacak

                      Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan patlamaların ardından iade sürecini başlatan Samsung cihazların taşınması için özel kutu üretimine başladı.


                      Samsung Galaxy Note 7 modellerini dünya genelinde tekrar geri alarak toplamaya başlarken bu konuda herhangi bir güvenlik İhtilalinin yaşanmaması adına özel kutu üretildi. İade alınan telefonların bu özel kutular içerisinde taşınacağı ve böylece herhangi bir patlamaya sebebiyet verilmeyeceği açıklanırken bu konuda kullanıcılar ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu da göstermiş oldu.

                      Öyle ki Galaxy Note 7 modellerinin her an patlayabilecek durumda olması Samsung adına da önemli bir tehlike yaratıyor. Özellikle telefonların iade ile alındıktan sonra fabrikalara kadar götürülecek süre içerisinde patlamanın yaşanması ciddi bir tehlikeye sebebiyet verebilir. Bu nedenle güvenliği elden bırakmak istemeyen Samsung telefonların taşınması için özel kutular kullanarak bu konudan riski minimuma indirecek.

                      Isı Kontrol Edilecek

                      Aynı zamanda telefonlar bu kutular içerisinde de ısının artmasını önleyecek özel aparatlar yer alacak. Böylece telefonların taşınması sırasında ısı artışı yaşanmayacağı için telefonlardaki patlama durumu da minimuma indirilecek. Sunulan imkanlar ile birlikte Samsung iade sürecini çok kısa bir süre içerisinde tamamlayarak telefonlardaki sorunları kalıcı bir şekilde çözmek ve piyasada yaşanan tüm bu olumsuz havayı dağıtmak istiyor.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #41

                        Galaxy A8 (2016) Özellikleri Nelerdir? Galaxy A8 (2016) Alınır mı? Galaxy A8 (2016) Fiyatı Nedir?
                        Akıllı telefon pazarında Samsung, iphone rekabeti tüm hızıyla sürmekte. Bu iki firmanın çıkardığı son ürünler büyük lansmanlar ile tüketicilere tanıtılmakta, tüketiciler yeni çıkacak ürünleri ilk alan kişiler olmak için, geceden kuyruğa girmektedir. Bu rekabette Samsung Galaxy A8 ürünü ile tüketicilerin karşısına çıkıyor.

                        Samsung Galaxy A8 (2016) Teknik Özellikler ve Fiyatı
                        Samsung bu yeni ürününde inceliğe önem vermiş. Tamamen metalden oluşan gövdesi, kolay tutuş sağlamak için metalden bir gövde tercih edilmiş. Daha parlak ve net görüntüler elde etmek için Samsung Galaxy A8 telefonda arka kamera 16 mega piksel iken, ön kamera 6 mega piksel ile sınırlı tutulmuş. HDR özelliği ile düşük ışıklı ortamlarda da net bir görüntü elde edebilirsiniz. Samsung, her ne kadar telefonunda inceliği ön plana çıkarsa da bu durum batarya ömrünü olumsuz etkilemiyor.

                        3050 mAh kapasiteli bataryası ile cihazınızı şarj sorunu olmadan daha uzun süre kullanabilirsiniz. Galaxy A8'de iki tane sim yuvası var. Fakat bu sim yuvalarından bir tanesine isterseniz hafıza kartı da takabilirsiniz. Ben telefonumda çift sim kart kullanmak istiyorum diyorsanız, bu da sizin tercihiniz. Samsung bu ürünün de güvenlikten de ödün vermemiş durumda. Parmak izi tarayıcısı ile yabancı eller cihazınızdan uzak duracak. 5.7 inç boyutlarındaki cihazımızda süper AMOLED teknolojisi kullanılmış. Ayrıca Smart Manager uygulaması ile şarj kullanımı, depolama, ram yönetimi, anti virüs korumanızı tek elden yönetin.

                        - Android Marsmallow işletim sistemi
                        - 5.7 inç ekran
                        - Ekran çözünürlüğü: 1920*1080 pixel
                        - 8 çekirdekli işlemci
                        - 3 GB Ram
                        - 7.2 mm ağırlık, 182 gr ağırlık

                        Samsung Galaxy A8 inci beyazı, gece siyahı, nane rengi, şampanya altın seçenekleriyle sizleri bekliyor. Galaxy A8 ürünleri, 1500 TL ile 2000 TL arasında fiyatlarla satılıyor.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #42
                          Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'ye Güncelleme Geldi

                          Samsung'un şu anda piyasadaki en önemli modellerinden olan Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge için güncellemenin yapıldığı duyuruldu.


                          Özellikle Galaxy Note 7 versiyonlarının geri çekilmesiyle birlikte piyasada sadece S7 amiral gemi serisi ile kalan Samsung, bu cihazlar için ekstra bir mesai harcıyor. S7 kullanıcılarının herhangi bir sorun yaşamaması ve cihazların pazardan daha fazla pay alabilmesi adına önemli güncellemeleri yapmayı ihmal etmeyen Samsung, yaptığı son açıklamada yeni bir güncellemenin daha sunulduğunu belirtti.

                          Yeni Güncelleme Geldi

                          Sunulan güncellemenin 162 MB büyüklüğünde olduğu belirtilirken açıklamalarda güncelleme ile birlikte gelen yenilikler hakkında da bilgiler paylaşıldı. Güncelleme ile birlikte cihazdaki pek çok kararlılık geliştirmesinin yapılarak hataların düzeltildiği belirtilirken, yeni geliştirilmiş özellikler de sisteme eklenmiş durumda.

                          Üstelik performans açısından da pek çok iyileştirmenin güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunulduğu belirtildi. Kullanıcıların yeni sunulacak güncellemeyi alması istenirken güncellemeyi almak isteyen kişilerin cihazlarının ayarlar bölümüne giriş yapması gerekir. Cihaz hakkında seçeneği üzerinden güncellemeleri manuel indir seçeneği ile güncellemenin indirilmesi mümkün.

                          Yapılacak güncellemeyle birlikte telefonda yeni bir sürüm kullanılmaya başlanacak. Güncellemeyi alan kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirmelerde ise güncellemenin ciddi bir fark yaratmadığı fakat performans anlamında oldukça iyi bir optimizasyonun gerçekleştirildiği söyleniyor. Bu bakımdan yeni güncelleme ile birlikte telefonlarda özellikle performans sorunu yaşayan kişilerin bu sorunlarından kurtulması mümkün olacak.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #43
                            Galaxy C7 Pro Özellikleri Neler?

                            Samsung tarafından yapılan yeni çalışmalar doğrultusunda Galaxy C7 Pro modelinin piyasaya sunulacağı öğrenildi.


                            Samsung C serisi için özel çalışmalar yaparken bu çalışmalar kapsamında çok önemli bir amiral gemisinin daha piyasaya sunulacağı belirtildi. Bugüne kadar görmeye alışkın olmadığımız bir amiral gemisinin piyasaya sunulacağı öne sürülürken, Galaxy C7 Pro adını alacak telefonun özellikleri şimdiden paylaşılmış durumda.

                            Yüksek Özelliklerde Olacak

                            Amiral gemileri ile yarışacak durumda olacak yeni model önümüzdeki aylar içerisinde Samsung tarafından tanıtılarak resmiyet kazanacak. Fakat şimdiden paylaşılan özelliklere göz atmak gerekirse telefondan ilk olarak dikkat çeken detay bütün bir metal kasanın kullanılması. Bu açıdan telefon tasarım açısından büyük bir bütünlük halinde görülecek ve metalik şıklığı ile birlikte telefonun tasarımı kullanıcıları etkileyebilecek.

                            Telefonda 5.7 inç ekran boyutunun kullanılması özellikle büyük ekran seven kişiler için de cazip bir seçenek yaratacak. İşlemcinin modeli ve markası hakkında henüz detaylar paylaşılması da Samsung'un Qualcomm ile işbirliğine gitmesi bekleniyor. 200 dolar gibi bir etiket fiyatına sahip olması beklenen telefon aynı zamanda bütçe açısından da çok fazla zorlamayacak. Yeni telefon modeli hakkında şimdiye kadar gelen teknik detaylar paylaşılanlar ile sınırlı. Fakat önümüzdeki günlerde telefon hakkında daha fazla bilgilerin sızdırılması bekleniyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #44
                              Jet Black Galaxy S7 Geliyor

                              Samsung Galaxy S7 modelleri için yapılan açıklamalarda Jet Black adı verilen yeni bir renk seçeneğinin daha ekleneceği belirtildi.


                              Samsung Galaxy S7 özellikle Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan hatalar sonrasında daha çok ön plana çıkarken bu model için Samsung geliştirmelerini sürdürüyor. Konu ile ilgili elde edilen son bilgilerde özellikle Galaxy S7 ve S7 Edge’nin yeni parlak siyah versiyonunun geliştirilebileceği cihazlardaki mevcut siyah rengine göre çok daha parlak ve farklı göz rengi piyasaya sunulacağı belirtildi.

                              Detaylar Sızdırıldı

                              Konu ile ilgili Samsung tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da sızdırılan bilgiler doğrultusunda Samsung'un yeni bir renk seçeneği ile satışlarını hareketlenmesini istediği öğrenildi. Parlak modellerin kullanıcılar tarafından sevilebilir olması satışların hızlanması konusunda umut veriyor. Galaxy S7 modeli ile yeni bir renk seçeneğini kullanarak piyasaya giriş yapacak olan Samsung'un bu hamlesinin ne kadar etkili olacağı ve cihazların satış rakamlarını ne kadar artıracağı önümüzdeki süreçte görülecek.

                              Şu anda yeni renk için Samsung tarafından çalışmaların yapıldığı öğrenilirken önümüzdeki dönemlerde tamamlanması beklenen bu çalışmaların ardından kullanıcılar yeni renk seçeneğine sahip telefonu kullanma imkanı elde edebilecek. Şu an için yeni renk için görüntü sızdırılmadı.

                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #45
                                Samsung Alt Seviyeye Parmak İzi Tarayıcısı Getirebilir

                                Samsung, telefonlarda kullanılan parmak izi tarayıcısı için yeni geliştirmeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.


                                PARMAK izi taraması telefonlardaki güvenliğini üst seviyelere çıkarılmasını sağlarken kişilere özgü bir telefon kullanımı da mümkün kılıyor. Parmak izinin kolay bir şekilde kopyalanabilir olmaması kişilerin telefon güvenliğini kolay bir şekilde sağlamasını mümkün hale getirirken Samsung alt seviye telefonlar için de parmak izi konusunda özel çalışmalar yapıyor.

                                Görüşmelere Başlandı

                                Özellikle alt seviye telefonlarda ekonomik bir şekilde parmak izi okuyucusuna yer vermek isteyen Samsung farklı tedarikçiler ile görüşmeler yaparken özellikle Güney Kore'de yapılan üretimler için yerel sağlayıcılar ile görüşülüyor.

                                Yapılan görüşmelerden uygun bir sonucun alınması halinde ise Samsung'un piyasada daha çok ilgi görmesi bekleniyor. Öyle ki parmak izi okuyucusu kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilirken Samsung alt versiyonlarında dahi böyle bir özelliğe yer vermesi telefonların daha çok ilgi çekmesini sağlayacak. Bu da telefon satışlarını doğrudan etkileyecek. Bu açıdan Samsung'un yapacağı görüşmelerde başarılı sonuçlar alınması firmanın geleceği adına da büyük bir önem taşıyor. bugüne kadar orta seviye pek çok farklı telefon modelinde kullanılan parmak izi okuyucusu telefonların fiyatının artmasına neden olduğu gibi ekonomik bir çözüm üzerinde çalışan Samsung'un maliyetleri minimuma indirmesi telefonların daha uygun fiyatlar ile satılmasını sağlayacak. Pek çok kişi şu anda Samsung'un bu görüşmelerden nasıl bir sonuç alacağını takip altına almış durumda.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X