İOS Android 5.1 Lollipop uygulamasındaki yeni versionlar

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #31
    Nvidia’nın oyun odaklı tableti Nvidia Shield için yeni bir güncelleme daha yayınlandı…

    Tayvan kökenli önemli grafik işlemci ve ekran kartı üretici firmalardan bir tanesi olan Nvidia, son dönemde mobil platformda yönelerek, Tegra adını verdiği yonga setlerini geliştirmeye başlamıştı. Bu yonga seti bir çok cihazda yer almakta.

    Nvidia, oyun odaklı tablet modelleri de sunarken, 2014 Temmuz ayında Nvidia Shield adında bir tablet modeli ile karşımıza gelmişti. Bu tablet için kısa süre önce Android 5.1 Lollipop güncellemesi sunan firma şimdi de Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini bu cihaz için yayınladı.
    Yeni güncelleme özellikle stabilite arttırımı, performansa yönelik geliştirmeler, batarya performansı iyileştirme, hata düzeltmeleri içeriyor. Ayrıca bir süredir bazı kullanıcılardan gelen ses sorunlarına da çözüm sunuyor.
    Nvidia Shield tablet 8″ büyüklüğünde ve 1920×1200 piksel dokunmatik ekran ile birlikte geliyor. Gücünü ise firma tarafından üretilen Nvidia Tegra K1 dört çekirdekli işlemcili yonga setinden almakta.
    Nvidia Shield tablet 2GB sistem belleği içeriyor ve ayrıca dahili veri kapasitesi de 16GB olarak gelmekte. Tabletin arka yüzünde ise 5MP kamera konumlandırılmış ve ayrıca Selfie çekimler için ön yüzünde de, 5MP ikinci bir kamera daha yer alıyor...

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #32
      HTC’nin yeni amiral gemisi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da da Android 5.1 Lollipop güncellemesine kavuşuyor.

      HTC, geçtiğimiz Mart ayı başında yeni nesil amiral gemisi modeli HTC One M9’u duyurmuş ve satışa sunmuştu. Bu cihaz Android 5.0 Lollipop mobil işletim sistemi ile sunulurken, kısa bir süre önce ABD’de bu cihaz için Android 5.1 Lollipop güncellemesi sunulmuştu.

      Gelen yeni bilgilere göre ise bugün itibari ile de HTC One M9, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika da bu yeni güncellemeye kavuşacak. Bu bilginin HTC’nin Ürün ve Servis Direktörü Graham Wheeler tarafından Twitter üzerinden geldiğini de belirtelim.
      Türkiye’de ki kullanıcılar da bugün itibari ile ya da çok kısa süre içerisinde yeni güncellemeye kavuşabilirler.
      HTC One M9, 5″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Qualcomm’un sekiz çekirdekli 64-bit işlemci ve Adreno 430 grafik işlemci içeren Snapdragon 810 yonga setinden güç alan cihaz 3GB sistem belleği içermekte.
      32GB dahili veri kapasitesi ile gelen cihazın arka yüzünde 20MP kamera bulunurken, ön kamerası da 4MP Ultrapixel olarak gelmekte. Google Android 5.0.2 Lollipop mobil işletim sistemi ile sunulan akıllı telefon 2.840mAh batarya içeriyor.
      HTC One M9’un satış rakamları, bir önce ki model olan HTC One M8’e göre daha kötü gelirken, firmanın bu sene bitmeden yeni bir amiral gemisi sunacağı yönünde bilgiler gelmişti. Bu yeni akıllı telefon büyük ihtimalle sonbaharda resmi olarak duyurulabilir.

      akıllı telefon, Android 5.1 Lollipop, güncelleme, HTC, HTC One M9,

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #33
        Xiaomi’nin yeni MIUI 7 işletim sistemi yarın itibari ile firmanın önemli modelleri için yayınlanacak…

        Çin’in güçlü üreticilerinden olan Xiaomi, bugün düzenlediği etkinlikle bazı yeni duyurular gerçekleştirdi. Bunlar arasında yeni iki akıllı telefon modeli olarak Xiaomi Redmi Note 2 ve Xiaomi Redmi Note 2 Prime yer alırken, ayrıca Android 5.1 Lollipop tabanlı yeni MIUI 7 işletim sistemini de duyurdu.

        Xiaomi’nin yeni MIUI 7’si bir çok yeni özellikle beraber geliyor. Bunlar arasında yer alan önemli özelliklere bakacak olursak eğer, bir tanesi olarak Galeri uygulaması içerisinde yer alan yüz tanıma modu sayılabilir. Böylece görüntü içerisinde yer alan kişiler, kişiler sekmesinde yer alanlar içerisinden bulunabiliyor. Hatta yazılım evcil hayvanları bile tanımlayabiliyor.
        MIUI 7’de yer alan yeniliklerden bir tanesi de yeni temalar olmakta. Bunlar arasında pembe ağırlığı ile “Goddess” yer alırken, bu özellikle kadın kullanıcılar için geliştirilmiş ve mağaza üzerinden yüklenebiliyor.
        Ayrıca başka bir özellik de Mi Roaming adındaki özellik olarak sayılabilir. Bu özellik görsel bir SIM kart olarak da tanımlanabilir ve ülke dışına çıkan kullanıcılar, Xiaomi’den veri paketleri satın alabilecek ve böylece de yeni bir SIM kartı almak zorunda kalmayacak. Ancak şu an için bu özellik sadece Çin’de geçerli.
        MIUI 7 ile arayan kişi için bir video atanabilir ve bu kişi ararken, belirlenen video oynatılabilir. Ayrıca son olarak da önemli özelliklerden bir tanesi olarak Kids Mode gelmekte. Bu özellik ile çocuklar için olan içeriklerle cihaz sınırlandırılabilmekte.
        Xiaomi’nin Mi 2, Mi 2S, Mi 2A, Mi 3, Mi 4, Mi Note, Redmi, ve Redmi Note modelleri için MIUI 7 yarın yayınlanacak ve Hindistan için çıkış tarihi ise 19 Ağustos olarak belirlenmiş.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #34
          Samsung’un geçtiğimiz sene sunulan ilgi gören modeli Galaxy Note 4 için yeni güncelleme geldi…

          Samsung, kısa bir süre önce yeni üst seviye phablet modeli Galaxy Note5’i resmi olarak duyurdu ve farklı pazarlarda bu yeni modelini sunmaya devam ediyor. Üst düzey donanım özellikleri, metal kasa tasarımı ile gelen model son günlerde ise S-Pen’in ters takılması durumunda cihazın zarar görmesi eleştirileri ile karşı karşıya geldi.

          Diğer taraftan, bir yandan yeni modeller sunmaya devam eden firma, ayrıca güncellemeleri de daha önce sunduğu cihazlar için yayınlamaya devam ediyor.
          Samsung’un geçtiğimiz sene sunduğu S-Pen destekli modeli Galaxy Note 4, hatırlanacağı üzere son güncellemesini Nisan ayında almıştı ve gelen bilgilere göre şimdi de yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Bu yeni güncelleme ile Galaxy Note 4, Android 5.1.1 Lollipop sürümüne yükseliyor.
          Yeni güncelleme ile birlikte bazı önemli hata düzeltmeleri de gelmekte. Ayrıca performans geliştirmeleri de içerirken, Stagefright açığına yönelik bir bilgi ise bulunmamakta.
          İki hafta önce Amerika Birleşik Devletleri’nde cep telefonu operatörlerinden Sprint güncellemeyi sunarken, cihazın uluslararası versiyonu ise güncellemeye yeni kavuştu.
          Daha önce de olduğu gibi Galaxy Note 4, Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ilk olarak Polonya’da sunulmuş durumda. Kısa süre içerisinde ülkemiz de dahil olmak üzere diğer ülkelerde de güncellemenin kullanıcılara sunulmasını bekliyoruz....

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #35
            Galaxy Note 4 Avrupa’da Android 5.1.1 Lollipop Güncellemesini Aldı!


            Samsung’un Note serisinin geçen yıl çıkan amiral gemisi Galaxy Note 4 modeli, gerek işlemci performansı gerek ise batarya ömrü konusunda bir çok cihazı geride bırakarak, uzun süre test listelerinin başında yer almıştı ve halen en yeni modeller haricinde bir çok cihazdan iyi.Bu sebeple oldukça popüler olan ve milyonlarca kişi tarafından satın alınanGalaxy Note 4 için Samsung, ilk Lollipop güncellemesini geç yayınlayarak şaşkınlık yaratmıştı. Geçte olsaAndorid 5.0 Lollipopgüncellemesini alan Galaxy Note 4 modeli için şimdi, Lollipop’un son sürümü Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi yayınlandı.

            Samsung, Note 4 için Android 5.1.1 güncellemesini ilk olarak Rusya için yayınlamıştı. Şimdi ise Avrupa’daN910FXXU1COH4 versiyon numarasıyla İsviçre, Avurturya ve İtalya’da yayınlananGalaxy Note 4 Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini, buraya tıklayarak Sammobile’den indirerek Note 4‘ünüze kurabilirsiniz.
            Türkiye için Note 4’e Android 5.1.1 OTA güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda ise henüz kesin bilgi bulunmuyor.....

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #36
              Samsung, 2014 yılında satışa sunduğu Galaxy S5 modeli için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin dağıtımına başladı. İşte Galaxy S5 için Android 5.1.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!


              Samsung, 2014 yılının Nisan ayında amiral gemisi unvanını taşıyan modeliGalaxy S5 ile karşımıza çıkmıştı. Diğer amiral gemisi Galaxy modellerindenfarklı bir tasarıma sahip olan Galaxy S5 için Samsung bugün Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin dağıtımına başladı. Her Android güncellemesi gibi bu güncelleme de bölgesel olarak sunuluyor.
              Galaxy S5 için Android 5.1.1 Lollipop neler getiriyor?

              Galaxy S5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile sistemde performans ve stabilite iyileştirmelerinin yanında güvenlik açıkları da kapatılıyor. Bildiğiniz gibiAndroid platformunu esir alan Stagefright açığı için firmalar güvenlik güncellemesi yayınlamıştı. Samsung bu açığı Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi ile kapatıyor. Galaxy S5 için yayınlanan güncelleme ile ayrıca Android for Work uygulamaları sisteme gömülü olarak geliyor. Ayrıca Ultra Power Saver modunda yaşanan sorunlar da bu güncelleme ile ortadan kaldırılıyor.

              Galaxy S5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi şimdilik AT&Tversiyonuna sunuluyor. Önümüzdeki günlerde diğer ülkelerdeki Galaxy S5 modellerine Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin geleceği söyleniyor.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #37
                Samsung'un orta segmentte yer alan telefonu Android E5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi Türkiye kullanıcılarına sunuldu. İşte güncellemenin ayrıntıları.


                Samsung, Ağustos ayında orta segmentte yer alan Galaxy E5 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin dağıtımına başlamıştı. Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi Galaxy E5 modeline; batarya iyileştirmesi, yeni animasyon eklemeleri ve geliştirilmiş TouchWiz arayüzü gibi yenilik ve iyileştirmeler sunmuştu. Bu güncelleme ile ayrıca Android platformunuderinden etkileyen Stagefrightgüvenlik açığı kapatılmıştı.
                Android ekosisteminin genel sorunu olan “güncelleme” Galaxy E5 modelini de etkilemiş ve Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi bölgesel olarak dağıtılmıştı. Bugün Türkiye’de Galaxy E5 kullananlar için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi nihayet yayınlandı.
                Samsung Galaxy E5 sahipleri; Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım Güncellemeyolunu izleyerek yeni güncellemeyi yükleyebilir. Eğer güncelleme görünmüyorsa bir kaç gün sonra tekrar denemenizde fayda var.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #38
                  Samsung, Ocak ayında satışa sunduğu Galaxy E7 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini yayınladı. İşte Galaxy E7 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin detayları!

                  Samsung, 2015 yılının Ocak ayında Galaxy E7 ile karşımıza çıkmıştı. Diğer Galaxy modelleri ile benzerlik gösteren Galaxy E7 için Samsung bugün Android 5.1.1 Lollipop güncellemesinin dağıtımına başladı. Her Android güncellemesi gibi bu güncelleme de bölgesel olarak sunuluyor.


                  Galaxy E7 için Android 5.1.1 Lollipop Güncellemesi

                  Bir çok kullanıcı ve firma Android 6.0 Marshmallow güncellemesine odaklanmış iken Galaxy E7 gibi modeller henüz 5.1.1 güncellemesinialmaya başladılar. Stagefright açığı başta olmak üzere iyileştirmeler ve performans artışı ile gelen güncelleme Hindistan'da OTA üzerinden dağıtılmaya başlandı. Güncellemenin ülkemize ne zaman geleceği henüz belli değil.

                  Samsung Galaxy E7 sahipleri; Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım Güncellemeyolunu izleyerek yeni güncellemeyi kontrol edebilir. Eğer güncelleme görünmüyorsa bir kaç gün sonra tekrar denemenizde fayda var.

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor
                  X