Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hamza
    Junior Member
    • 27-01-2004
    • 43

    #31
    Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

    Originally posted by hamza
    güvenilir kusursuz metod.ev debiodizel yapımına devam

    Amerikada tavuk yağından biodizel yapılıyormuş.
    bu kusursuz denilen metod bilhassa kullanılmış yağlardan biodizel yaparken ortaya çıkan istenmeyen sabunsu madde oluşmasını en aza indirebilen yollardan biri imiş.
    yine bu metod iki safhada yapılır.birinci kademede katalizör olarak methanol (metil alkol) ile kostik soda yerine bu sefer sülfirik asit (akü asiti) kullanılır(mümkünse %98 saflıkta ama %95 saflıkta olur.
    ilk önce kullanılacak yağ 35 dereceye kadar ısıtılır.içine hacmin % 8 i kadar(her litre başına 0,1 litreden az) metil alkol(methanol)yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.beş dakika karıştırılır.daha sonra kullanılan yağ miktarının her litresine bir mililitre (1.0 mlt.) sülfirik asit göz damlası şırınga veya cam pipet kullanılarak karışıma ilave edilerekyavaş bir hızda bir saat karıştırılır.sonra ısıtma durdurularak bir saat daha karıştırılır.toplam iki saat sonunda dilenmeye bırakılır.bu ara daha önceki gibi metil alkol kostik soda katalizörü hazırlanır.her litre yağ başına hacimsel %12 alkol velitreye 3,5 gram soda tamamen eriyene kadar karıştırılarak hazırlanır.bu karışım ikiye bölünür.yarısı daha önce dilnmeye bırakılan karışımın içine katılır ve beş dakika karıştırılır ve ikinci kademeye geçilir.
    bu baz katalizör kademesidir.yağ tekrar 55 dereceye ısıtılır.kalan yarım methoxide ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.1,5-2 saat sonra karıştırma ve ısıtma durdurulur.bir ssat kadar dinlenmeyi takiben biodizel üstten alınabilir ve yıkama filtre edilebilir.
    dikkat yine tekrar ediyoruz metil alkol benzin gibi yanıcıdır zehirlidir kostik yakıcıdır asit söylemeye gerek yok.cocukları uzak tutun eldiven gözlük mümkünse iş kol ve bacakları koruyan iş elbisesi giyin.yine dikkat birinci kademede sakın asit ve alkolü önceden karıştırmayın şiddetli köpürme sıçrama dökülmeler oluşabilir.önce methanol yağa sonra alkol karışıma.
    pardon son satırda düzeltme
    önce methanol yağa sonra asit karışıma aman dikkat

    Yorum

    • ibocugum
      Member
      • 29-12-2004
      • 613

      #32
      Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

      Originally posted by hamza
      biodizel yapımını geliştirme
      lazım olacaklar
      1.bir litre bitkisel yag ayçiçek mısır pamuk (önce temiz yag ile başlayın sonra yanmış yaga geçersiniz)
      2.dört beş gram kostik soda (levabo açacagı)
      3.200 mililitre (1/5 lt) metil alkol bulamazsanız
      hocam malzeme listesini yayınlaşmışsınız, ben de sabun imalatı ile uğraşan bir kimyager olarak tedarik konusunda yardım edeyim dedim,

      bitkisel yağı en ucuza ve en iyisini nerden alabiriz?
      eğer; yakınlarınızda bir yerlerde ayçiçek tarlaları ve yağ fabrikaları var ise; onlardan hamyağı ucuza alabilirsiniz, rafine edilmeden veya 1 kez rafineden çıkmış yağı alabilirsiniz bu yağlarda az miktarda stearin bulunmaktadır, bu stearin yüksek basınç altında çökeltme işlemi ile ayrıştırılşabilir bu sizin piyasadan tedarik edebileceğiniz(ayçiçek yağı) 2.derece ucuz ürün olur, eğer soya yağı, pamuk yağı bulabilirseniz 3.derece ucuz ürün bulmuşsunuzdur demektir, ayrıca piyasadan(fast food'lardan) yanık yağ bulabilirseniz ne ala; en ucuzunu bulmuş olursunuz...
      kostik soda nedir? nerden bulabilirim?
      öncelikle şunu belirteyim;
      kostik 2 çeşit ve 3 form halde fiyasada mevcuttur, bunlar;
      1.Potasyum Hidroksit(KOH) yalnız payet(pul şeklinde) formda satılmaktadır, ülkemize tamamı ithal olarak gelmektedir.(italya,rusya,romanya ve son zamanlarda çin). saflık derecesi %90'dır
      2. sodyum hidroksit (NaOH)- halk arasında yanlış olmakla birlikte kostik soda diyeadlandırılır, ülkemizde üretilir, dışardan da ithal edilir, sud kostik olarak da adlandırılır...
      formları:
      i) boncuk kostik(lavabo açıcı olarak piyasada satılan) %99,5
      ii) payet kostik %98,5
      iii) sıvı kostik %44-48 (44 bome %46, 46 bome &48'lik)
      kostik konusunda bilmeniz gereken en önemli özelliği aşırı derecede tahriş edici, korrozif(metal aşındırıcı) bir madde olduğudur. KESİNLİKLE ÇIPLAK EL İLE TEMAS ETTİRMEYİN,GÖZÜNÜZÜ KORUYUN(MASKE İLE) VE SOLUMAYINIZ! AKSİ HALDE CİLDİNİZDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN TAHRİŞ YAPABİLİR, TEMASI HALİNDE BOL SU İLE YIKAYINIZ, GÖZE TEMASI HALİNDE BOL SU İLE YIKAYIP, GÖZ BANYOSU İLE EN YAKIN SAÐLIK KURULUŞUNDAN YARDIM TALEP EDİNİZ AKSİ HALİNDE GÖRME KAYBI YAŞAYABİLİRSİNİZ!, SOLUMA YOLU İLE CİÐERLERİNİZE ZARAR VEREBİLİR, AÇIK HAVADA KULLANIN, URUN SÜRE SOLUMA GERÇEKLEŞİRSE; TEMİZ HAVADA DURUN VE BİR SAÐLIK KURULUŞUNA GİDİN.
      kimyevi maddeler demek TEHLİKE demektir, bunu asla gözardı etmeyin,
      metil alkol nedir nerden bulabilirim?
      metil alkol, CH3-OH kimyasal formülü ile gösterilen bir mono alkoldür, alkolün yuva yıkmaktan başka nelere kadir olduğunu da gösteren yegane alkol çeşididir) labaratuar'da hazırlanan saf metil alkol renksiz ve kokusuzdur (diğer zehirli gazlar gibi;ör:karbonmonoksit ) fakat piyasaya sunulan şeklinde zararlı etkisi gözönünde bulundurulduğundan renklendirme ve kokulandırma yapılmaktadır. en yakın ulaşabileceğiniz nokta eski usül çalışan bakkallarda satılan mavi renkli eski rakı şişelerine konan ocak yakmaya ve berberlerin kıl yakmakta kullandıkları MAVİ İSPİRTO'dur.
      eğer bakkallarda bulamazsanız üzülmeyin, sokak sokak aramak istemeyenler biraz paraya kıyacak o zaman büyük hipermarketlerde de satılmaktadır(tabii ki biraz daha pahalıya)
      oto cam suyunu ayrıştırmaya kalkmayın çünkü onun içindeki izo-propil alkol'dür. işinize yarayamabilir, formülünüzü değiştirmenize neden olur...


      BU TÜR DENEYLERİ EVDE YAPARKEN LÜTFEN BİZE ÖZEL GELENEKSEL BİZE BİŞEY OLMAZ DİYE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMAYI İHMAL ETMEYİN, CANINIZIN KIYMETİNİ BİZDEN ÇOK BİLİN...
      HER ŞEYİN TELAFİSİ OLABİLİR AMA KİMYASAL OLAYLARIN TELAFİSİ YOKTUR...
      Son düzenleme ibocugum; 08-02-2006, 13:10.

      Yorum

      • ozkandonmez
        Administrator
        • 30-12-2002
        • 47396

        #33
        Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

        mutlaka öyledir, zaten konuşmalarda dikkat ederseniz sürekli uyarılarda bulunuyo, sizinde kimya dalinda ihtisasınız olduğuna göre bilgilerinizdende faydalanmak isteriz.
        Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



        HAYDI IPTV YAPALIM

        TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

        LÜTFEN OKUYUN

        Yorum

        • hamza
          Junior Member
          • 27-01-2004
          • 43

          #34
          Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

          İbocugum kardeşimin yazısı çok güzel
          ama bunun devamını mümkünse isteriz.özellikle metil alkol etil alkol ve mavi ispirto konusunda daha fazla bilgi
          biodizel yan ürünü ham gliserin nasıl kulanılabilir hale getirilebilir.
          en iyisi sabunda nasıl kullanılabilir.yakıt olarak yakılınca ne kadar zehirli olabilir.nasıl saflaştırılıp kosmetikte kullanılabilir antifriz olarak kullanılabilir mi
          başka neler yapılabilir.bildigim kadarı ile bu konu küçük imalatçılara dert oluyor

          Yorum

          • hamza
            Junior Member
            • 27-01-2004
            • 43

            #35
            Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

            bio dizel uçak yakıtı
            biodizelin 0 derece ve altındaki zorlukları zayıflığı halen bir problem.bu çeşitli kimyasal katkılarla bazen gazyağı ile halledilmeye çalışılıyor.ancak ekonomik en iyi çözüm budur denemiyor.mazota olan karışım miktarı düşürülüyor.mesela yüzde yüz olan miktar(bu na B-100 adı veriliyor) yüzde ikiye kadar(B-2) düşürülüyor.
            bu yüzden atmosferi çok kirleten jet yakıt(jet-a) yerine kullanılması zor görünüyordu.fakat amerikada son günlerde %40 soya yağı biodizeli ile %60 petrol yakıtları araştırılmakta.indiana purdue üniversitesinde araştırmacı Bernard Tao biodizel karışımının -40 dereceye kadar kullanılabileceğini iddia etmektedir.ancak bu yakıt halen hava yollarınca denenmeyi beklemektedir.
            biodizel türevleri deniz motorlarında da sorunsuz.uçak için biraz bekleyebiliriz.belki bizim üniversiteler daha once bir çözüm bulurlar.kızmayın
            insan hayal ettiği müddetce yaşarmış ama ayaklarda yerde olmalı değilmi.

            Yorum

            • hamza
              Junior Member
              • 27-01-2004
              • 43

              #36
              Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

              kükürt ve biodizel yağlama özellikleri
              gelişmiş ülkelerde mazot içindeki kükürt miktarının gittikçe düşürülerek önümüzdeki senelerde neredeyse sıfırlanması gerekiyor.kükürtün çevreyi kirletmesinin yanında motoru yağlama özelliği var.kükürdün olmaması motor imalatçıları için bilhassa yakıt pompaları için bir yağlama sorunu oluyor.
              hatırlayan olabilir kurşunsuz benzine geçişte kurşunun yağlama özelliği olmayınca motorlarda imalatçılarbuna dönük yeni masraflı düzenlemelere gitmek zorunda kaldılar.daha dayanıklı mtor göleği ve sekmanlar gibi.eski motorlar da ise kurşunsuz benzin için katkılar satıldı.
              mazottan kükürdün tamamen çıkarılmasının getireceği yağlama eksikliğinin mesela %2 biodizel katkısı ile giderilmesi imalatçılarında destekledigi en kabul görmüş çözümdür.hava emisyonlarını azaltmasının yanında yağlama özelliği (adı üstünde yağ) biodizelin bir başka ğüzelliği.
              şu anda mazota karıştırılıyor diye karşı çıkanlar acaba kendileri (sözüm petrol lobi ve işbirlikçilerine) karıştırınca ne diyecekler merak ediyorum.

              Yorum

              • hamza
                Junior Member
                • 27-01-2004
                • 43

                #37
                Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                iki zamanlı motor ve motorsikletlerde benzine biodizel katılması

                bazı motorlarda vede çoğu motorsikletlerde benzinin içine bir miktar motor yağı katılır.şimdi bu petrol yağı yerine benzine biodizel katılmasına başlandı .genelde 1 e 20 oranında katılarak kullanılıyor.neticeler iyi ancak hala deneme safhasında ve kesin garanti yok.eksoz emisyonlarını çok iyileştirdiği kesin.hatta bazı eskimiş araçlarda 4 zamanlı benzin motorlarında benzinin içine 50 litreye 200-300 mililitre oranında katılınca eksoz emisyonlarını iyileştirdiği iddia ediliyor.

                Yorum

                • ibocugum
                  Member
                  • 29-12-2004
                  • 613

                  #38
                  Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                  Originally posted by hamza
                  özellikle metil alkol etil alkol ve mavi ispirto konusunda daha fazla bilgi
                  biodizel yan ürünü ham gliserin nasıl kulanılabilir hale getirilebilir.
                  en iyisi sabunda nasıl kullanılabilir.yakıt olarak yakılınca ne kadar zehirli olabilir.nasıl saflaştırılıp kosmetikte kullanılabilir antifriz olarak kullanılabilir mi
                  başka neler yapılabilir.bildigim kadarı ile bu konu küçük imalatçılara dert oluyor
                  maddeleri tek tek açıklamaya çalışayım, geçen yazdım foruma tam send ederken virüslerin gazabına uğradım.. gecikmeden ötürü özür..

                  etil alkol
                  %96lık formlarda ülkemizde sınırlı sayıdaki kişi ya da kuruluşlara satılır. etil alkol, tütün ve alkol yasası gereği alkollü içecek yapımında kullanıldığı ve devletin satılan bu içkilerden ötv alması sözkonusu olduğundan etil alkol(ethanol) kullanıcıları devlet kontrolünde bu hammaddeyi alır ve kendi sektöründe kullanır.. kullanım sektörleri
                  alkollü içecek
                  kozmetik(parfüm,deodorant,kremler vs)
                  deterjan(gerek esansı gerekse temizleme gücü bakımından çoğu deterjanlarda)
                  ilaç(temizleme losyonları,tablet,şurup vs)
                  kolonya imalatçıları(kolonyanın en az %70'nin alkol olduğu ortamda en fazla tüketim alanı)
                  bu sektörler sağlık bakanlığı izni ile üretim yapıyorlarsa kapasite raporundaki onaylatılmış oranlarda ethanolü ya TEKEL 'den alır ya da yurdışından ithal eder.
                  TEKEL izmir fabrikalarında üretilen ethanolün fiyatı yaklaşık 4,50YTL/litre civarında(KDV dahil)
                  ama yurtdışında bu rakam (ötv olmadığından) 0,6$/litre.
                  gördüğnüz gibi aşırı bir fiyat farkı var, hal byle olunca da biz de yurtdışından kapasitemiz kadar getirebiliyoruz. lakin ruhsatsız üretici veya başka amaçla kulanacak kişiler devlet iznine de bi çözüm bulmuş, şöyle ki;
                  ethanol ithalatı yasak, fakat kolonya ithalatı serbest. adamlar %90'lık kolonya adı altında brezilya'dan etil alkol getirtiyorlar, gümrüklerde problem çıkmasın diye varillerin kapağına da bir kaç damla limon esansı damlatıyorlar.. bunların fiyatı da yaklaşık 1YTL/litre 'den satılıyor.
                  biyodizel imalatı açısından ethanol gerek fiyatı gerek tedarik zorluğu bakımından kullanılmamaktadır.
                  methanol
                  metil alkol=methanol=mavi ispirto bu üçü aynı ürünün farklı isimleridir(kimyasal,ticari,halk dilindeki adı)
                  tehlikelerini daha önce söylemiştim. fiyat konusunda ethanole göre oldukça ucuzdur.
                  1 ton 350-400$ civarı
                  gliserin
                  gliserin ağırlıkla kozmetik sanayiinde kullanmaktadır deterjan-sabun sektöründe artık eskisi kadar kullanılmıyor, sebebi; gerek köpük düşürmesi gerekse diğer hammaddelere gre geri yağlandırıcı özelliklerinin daha az oluşu..saflaştırmayı mineral asitlerle yapabilirsiniz..tek başınaantifriz olarak kullanılmaz zaten antifrizin de ara hammaddesi olarak kullanabilirsiniz yani direkt antifriz değildir epey bir işlemden geçirmeniz gerekir..
                  küçük imalatçılara dert olma konusu ise doğrudur fakat bu işe bilinçsizce girişimin neticesidir bence, zira bir işe gireceksen; herşeyden önce en ufak bi ayrıntıyı bile hesaplayacaksın. imarathane açmıyorsun imalathane, ticarethane açıyorsun dertleri bile paraya çevirmeyi bilmen gerek... diğerlerinin başına niye dert olmuyor..? demek ki işi bilmeden işe girmek ne denli karlı en güzel örneği...
                  ben son olarak fiyatları toplam vermek istiyorum herkes kendi maliyetini çıkarsın...

                  kullanılacak yağ fiyatları.
                  * Kanola yağı 643 USD Kanada (litvanya ve romanyada biraz daha ucuz.)
                  * Soya 550 USD Amerika menşeili
                  * Palm oil 450 USD Malezya
                  * Pamuk 550 USD Türkiye Tüm ürünlerde Kdv hariçtir.
                  * Bitkisel atık yağ 300 USD Yerel
                  * hollandada çiçek yağı 350$ civarı
                  yağlarda KDV %8'dir

                  Diğer kullanılan hammddeler
                  Metil alkol 350-400 USD/1000litre
                  Sodyum hidroksit 350-500YTL/ton
                  potasyım hidroksit 1200-1400YTL/ton
                  Fosforik asit 1YTL/kg(çin malı olan)
                  Asetik asit 0,55-65YTL/kg(sirke mevsiminde karaborsaya düşer)
                  Su (bediye fiyatı,yalnız yumuşatma cihazı enucuzu 250YTL, sonraki her 4 ton için 4kg tuz)
                  Tuz.110YTL/ton(1.sınıf pudra)
                  bu ürünlerde KDV %18'dir
                  bilgilerinize saygı ve sevgilerimle..

                  Yorum

                  • hamza
                    Junior Member
                    • 27-01-2004
                    • 43

                    #39
                    Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                    biodizel yaparken ne kadar ham gliserin çöker

                    bitkisel yağlardan biodizel yaparken parmak hesabı olarak her bir litre yağdan 79 mililtre yani %7,9 gliserin çökeltisi beklenebilir. ancak bu çökelti ham gliserin sadece gliserin degildir.içerisinde atık olarak sabunlar methanol fazlası katalizör fazlası soda bulunabilir.
                    bu miktar kullanılan yağ cinsine göre kullanılan imalat metoduna göre vede bilhassa fazla olarak konulan methanol miktarına bağlı olarak değişir.
                    çöken gliserin katı halde değildir.katılık miktarı yine kullanılan yağa göre vede esas olarak oluşan atık sabuna göre değişir.mesela doymuş stearin denilen yağlardan oluşan sabunlar doymamış olein denilen yağdan olan sabunlara kıyasla daha katıdırlar.ancak katılaşmada esas önemli olan sabun miktarıdır.ne kadatr çok sabunlaşma olursa gliserin tabakası o kadar daha fazla koyulaşacaktır.

                    fazla metanol yan ürün katını azaltır ancak maliyeti arttırır.
                    fazla kostik soda fazla subunsu madde oluşturur.az olursa bu defa reaksiyon tam gerçekleşemez vede biodizelin içinde istenmeyen yağ artık miktarı yüksek kalır.

                    ugurcum kardeşime verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.bilhassa mavi ispirto= methanol bilgisi ev yapımcıları için methanol edinme zorluğu açısından çok faydalı
                    ancak tehlikelere çektiği dikkat daha önemli aman dikkat

                    Yorum

                    • hamza
                      Junior Member
                      • 27-01-2004
                      • 43

                      #40
                      Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                      Originally posted by hamza
                      biodizel yaparken ne kadar ham gliserin çöker

                      bitkisel yağlardan biodizel yaparken parmak hesabı olarak her bir litre yağdan 79 mililtre yani %7,9 gliserin çökeltisi beklenebilir. ancak bu çökelti ham gliserin sadece gliserin degildir.içerisinde atık olarak sabunlar methanol fazlası katalizör fazlası soda bulunabilir.
                      bu miktar kullanılan yağ cinsine göre kullanılan imalat metoduna göre vede bilhassa fazla olarak konulan methanol miktarına bağlı olarak değişir.
                      çöken gliserin katı halde değildir.katılık miktarı yine kullanılan yağa göre vede esas olarak oluşan atık sabuna göre değişir.mesela doymuş stearin denilen yağlardan oluşan sabunlar doymamış olein denilen yağdan olan sabunlara kıyasla daha katıdırlar.ancak katılaşmada esas önemli olan sabun miktarıdır.ne kadatr çok sabunlaşma olursa gliserin tabakası o kadar daha fazla koyulaşacaktır.

                      fazla metanol yan ürün katını azaltır ancak maliyeti arttırır.
                      fazla kostik soda fazla subunsu madde oluşturur.az olursa bu defa reaksiyon tam gerçekleşemez vede biodizelin içinde istenmeyen yağ artık miktarı yüksek kalır.

                      ugurcum kardeşime verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.bilhassa mavi ispirto= methanol bilgisi ev yapımcıları için methanol edinme zorluğu açısından çok faydalı
                      ancak tehlikelere çektiği dikkat daha önemli aman dikkat
                      özür ve düzeltme ibocugum kardeşim yanlışlıkla ugurcum olmuş

                      Yorum

                      • hamza
                        Junior Member
                        • 27-01-2004
                        • 43

                        #41
                        Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                        uyducular eski çanaklarınızı atmayın güneş ocağı yapın

                        ankara MTA genel müdürlüğünde enerji parkı denilen bilhassa eğitimciler için çok faydalı bir sergi yeri yapılmış.burada ğüneş ocağı diye adlandırılan bir ocak sergileniyor.rüzgar türbini biodizel tesisi güneş ısıtıcıları yanında.bu biz uyducuların iyi bildigi çanak anten.yere ayarlanabilir bir kaideye yerleştirilmiş üzeri alüminyum folya türü reflekte bir malzeme ile kaplanmış.bizim LNB bağladığımız odak noktasına bir kap koyma çerçevesi yerleştirilmiş üzerine siyaha boyanmış alüminyum bir tencere veya çaydanlık konup ğüneşe odaklayarak kullanılabiliyor.bizim gibi olmadık uyduyu yakalamak yerine koca güneşe odaklanıyorsun.ögle saatlerinde 1-1,5 mt lik çanakla 10-15 dakikada bir çaydanlık su kaynayabiliyormuş.ancak bizim uydular hep aynı pozisyonda kalırken güneş hızla yer değiştiriyor.dünyada güneşi takip etmek için en ekonomik yollar halen aranıyor.bu konuda internette bir çok site var mesela www.solarcooking.org bunlardan biri.
                        aman deneyecek arkadaşlar odak noktası güneşte bilhassa çucuklar için tehlikeli olabilir.aşağıya iki benzer resim koydum
                        uyducular eski çanakları atmayın.

                        Son düzenleme hamza; 17-02-2006, 19:08.

                        Yorum

                        • TDexpert
                          Junior Member
                          • 28-11-2005
                          • 6

                          #42
                          Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                          LNB leri yaktığına göre alternatif enerji kaynaklarından biri olarak kullanılabilirliğini gösteriyor, bilgi için teşekür ederim.

                          Yorum

                          • hamza
                            Junior Member
                            • 27-01-2004
                            • 43

                            #43
                            Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                            dogrudan bitkisel yag kullanımı

                            daha önce bahsettiğimiz gibi biodizel yerine dogrudan dogruya bitkisel yagı dizel araçlarda kullanmak mümkün ve de bazı kişiler deniyor ve araştırıyorlar.şu anda bildiğimiz dört yol var
                            1- yağı dogrudan dogruya depoya koymak.ancak bunu sakın soguk havalarda ve soguk motorla yapmayın.marşa basınca mazot pompa şaftı kesebilir. sıcak havalarda sıcak bölgelerde çok mümkün
                            2-ancak daha iyisi yağın akışkanlığını arttıran ısıtıcı sistemler kullanan modifikasyonları yapıp yağı kullanmak bunlar çeşitli şekillerde.mesela motor suyunu yag deposu içindeki bir ısıtıcıdan geçirmek eksoz gazını geçirmek elektrikli mazot filtresi kullanmak gibi
                            3- mazotun içine dogrudan katmak veya gazyagı ile karıştırıp mazotun içine katmak
                            4- yağın içine % 20 gibi benzin katmak veya inceltici solventler kullanmak hatta bunun için dünyada çeşitli firmalar sihirli büyük buluş gibi isimlerle yagı inceltebilen katkılar satmaya çalışıyorlar.dünyanın her yerinde oldugu gibi bunların içinde de madrabazlar çok.
                            şimdiye kadar en çok ragbet ğören sistem (iki depolu sistem) denilen çözüm.daha önce bahsettiğimiz gibi bu sistem ilk çalıştırma için küçük bir mazot deposunu kullanıyor motor ısınınca büyük yag deposuna bir vana ile geçiliyor.uzun süreli durmalardan önce tekrar mazota dönülerek borular ve pompa mazot ile doluyor.yoksa mesela ertesi gün marşa basmak mümkün olmayabilir.bazı firmalar yag için enjektör deliklerini ve açılarını modifiye ederek püskürtmenin paterni ile oynuyorlar.şu anda BOSCH marka düz sistam mazot pompaları bu konuda en iyi ve dayanıklı pompa.radyal LUCAS/CAV pompalar daha dayanıksız ve arıza nispetleri yüksek.

                            Yorum

                            • ozkandonmez
                              Administrator
                              • 30-12-2002
                              • 47396

                              #44
                              Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                              Biodiesel üretiminde , bitkisel yağın akışkanlığının artırılması için bir takım kimyasal tepkimelerden geçirildiğini biliyoruz. Bu işlem bitkisel bazlı yakıtın daha rahat ateşlenebilmesi ve yakıt pompasına daha az yük getirmesi sağlanıyor.

                              Sosyal hayatta herhangi bir kimse bitkisel yağa yukarıdaki bahsettiğiniz gibi

                              mazotun içine dogrudan katmak veya gazyagı ile karıştırıp mazotun içine katmak
                              bir işlem seçerse, sorunları ne olabilir, yada sorun olurmu.
                              Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                              HAYDI IPTV YAPALIM

                              TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                              LÜTFEN OKUYUN

                              Yorum

                              • gencmayti
                                Junior Member
                                • 21-02-2006
                                • 65

                                #45
                                Konu: Geleceğin Vazgeçilmez Yakıtı BIO DIESEL..

                                arkadaşlar hepinizin ellerine sağlık bilgim daha da arttı. bende size bildiğim kadarını aktarmaya çalışacam.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X