İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #16
    Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

    Chrome OS'un mevcut beta versiyonu çok yakında alacağı büyük bir güncelleme ile birlikte Material Design da dahil olmak üzere çok sayıda yeniliğe kavuşacak.



    Mevcut Chrome OS beta sürümünü kullananlar çok yakında oldukçabüyük bir güncelleme ile birlikte yepyeni özelliklere kavuşacaklar. Chrome Launcher 2.0 sayesinde artık Chrome tarayıcıdaki sekmelerde olduğu gibi bir arayüz söz konusu oluyor. Böylece uygulamaları gösteren alışıldık pencere anlayışından uzaklaşılıyor, hatta bir arama çubuğu geliyor.
    Google Now ile entegre edilen Chrome Launcher 2.0, randevularınızı, uçuşlarınızı ve diğer hatırlatılması gereken önemli olayları direkt olarak kullanıcısına bildiriyor. Öte yandan halen uygulama listesine de erişmek mümkün oluyor.
    Bu özelliklere ek olarak, yolda olan büyük güncelleme Chrome OS beta sürümüne otomatik olarak bölgesel saat yenilemesi ve şifreli dosyaları da açma özelliği veriyor. En dikkat çekici yenilik ise, güncelleme ile birlikte meşhur Material Design'ın arayüze yerleşmesi. Tabii bu yenileme şimdilik sadece File için geçerli.
    Güncellemenin çok yakın bir zamanda geleceği söylenirken, tahminler ise önümüzdeki haftayı işaret ediyor.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #17
      Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

      WhatsApp Android kullanıcıları için sesli görüşme imkanı sunmaya başladı, iOS için de yolda


      Click here to view the original image of 800x536px.

      Android kullanıcıları sessizce yayınlanan büyük ve önemli bir güncelleme sonunda nihayet WhatsApp üzerinden sesli görüşmeler gerçekleştirebilecek. Aylardır hakkında çeşitli bilgilerin sızdırıldığı, hatta WhatsApp’ın web sitesi üzerinden de daha önce yayınlanan bu son güncellemeyle birlikte WhatsApp hem sesli görüşme desteği sunmaya başladı, hem de daha düzenli bir tasarıma kavuştu.
      WhatsApp’ın yeni tasarımında Çağrılar, Sohbetler ve Kişiler olmak üzere üç tane sekme bulunuyor. Çağrılar sekmesine tıklatarak aranacak kişiyi seçebilirsiniz.
      Güncelleme hem WhatsApp’ın kendi sitesinden hem de Google Play mağazasından yayınlandı. Çağrının gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafın da WhatsApp’ın en güncel sürümüne sahip olması gerekiyor.
      Telefon görüşmeleri özelliği birkaç hafta içinde iOS’e de gelecek.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #18
        Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

        Piiyasada büyük ilgi ile karşılanan OnePlus One akıllı telefonun büyük kardeşi yakında bizlerle olacak! Üretici OnePlus yeni cihazları OnePlus 2 için duyuru yapmaya hazırlanıyor.



        Üretici OnePlus'ın uygun fiyat ve güçlü donanım sloganı ile satışa sunduğu, sadece davetiye sistemiyle satın alınabildiği için de büyük ses getiren akıllı telefonu OnePlus One yerini ağabeyine bırakmak üzere. Şirket bu yılın sonu gelmeden iki ayrı yeni cihaz tanıtacağını söylemiş ve akıllara ise direkt olarak OnePlus 2 gelmişti.
        OnePlus, üzerinde çalıştığı akıllı telefonlardan birinin OnePlus 2 olduğunu inkar etmezken, resmi duyuru konusunda herhangi bir ipucu vermemişti.
        Davetiyeler yollanıyor!
        Şirket geçtiğimiz gün başlattığı sanal davetiye gönderme işlemi ile birlikteOnePlus 2 için ilk işaret fişeğini ateşlemiş oldu. Davetiyede yer alan bilgiye göre OnePlus, 20 Nisan Pazartesi günü çok özel bir etkinlik gerçekleştirecek, yepyeni bir ürünü dünya ile tanıştıracak.
        Geçtiğimiz yıl aynı dönemde duyurusu yapılan OnePlus One'ın yeni versiyonu OnePlus 2'nun Snapdragon 810, genişletilebilir bellek, parmak izi tarayıcı ve 5.5 inç ekran ile üretimden çıkacağı bir süredir dolaşan dedikodular arasındaydı.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #19
          Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

          Windows'un sesli asistanı Cortana, Android platformu için portlandı. Portana ismini alan yeni sesli asistanın özellikleri




          iOS ve Android platformlarında yer alan sesli asistan özelliği günlük yaşamı kolaylaştıran unsular arasında yer alıyor. Microsoft da rakiplerinin gerisinde kalmamak için geçtiğimiz yıl Cortana ismini verdiği sesli asistanını duyurmuştu. Windows Phone 8.1 yüklü cihazlarda kullanılabilenCortana bugün bir ekip tarafından Android platformu için portlandı.
          DroidCon 2015 Konferansında gün yüzüne çıkan Portana ismini alan portlanmış Cortana'nın tüm özellikleri Android cihazlarda kullanılabiliyor. OrangeSec ekibi tarafından gerçekleştirilen bu portlama işlemi biraz karmaşık bir yapıda olduğu için normal kullanıcıların beğenisine sunulmayacak.


          Ekibin diğer açıklamasına göre Microsoft, Cortana'yı Android veya iOSplatformuna da taşımayı düşünürse firmaya destek verecek. Bakalım önümüzdeki günlerdePortana.apk dosyası XDA forumlardaki yerini alacak mı?



          HoloLens ve Windows 10 ile 2015'e hızlı başlayan Microsoft, Cortana'yı iOSve Android platformalarına sunmaya hazırlanıyor.
          Geçtiğimiz Şubat ayında 87. Oscar ödül töreninde verilecek ödüllerin %83'ünü doğru tahmin eden Cortana, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.
          Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre iOS ve Android kullanan cihazlar için Windows'dan bağımsız bir sürüm hazırlanmış durumda.Cortana, uygulama marketlere girmek için hazır olsa da maalesef ilk başta Beta olacak ve sadece belli bölgeler için dağıtılacak.
          Ürünün stabil versiyonu 2015'in ilerleyen dönemlerinde marketlere giriş yapacak, dedikodular arasında Microsoft'un yeni bir Cortana sürümü hakkında çalıştığı da var, yeni gelecek sürümün adı ise Einstein projesi olacak. Projenin adından da anlaşılacağı üzere Microsoft, akıllı asistanları bambaşka bir yapay zeka boyutuna taşımayı hedefliyor.
          Sanal Asistan Savaşı Kızışıyor!
          Google'ın Google Now'ı ve Apple'ın Siri'si Cortana'nın en büyük rakipleri konumunda fakat Microsoft'un bu akıllı hamlesi Cortana için olumlu sonuçlar doğuracak gibi görünüyor. Cortana'nın üç büyük platformda da hizmet vermesi hem popülerliğini hem de kullanımını büyük oranda arttıracaktır.
          Google Now servisinin ülkemiz için açık olmadığı düşünüldüğünde Android kullanıcılar için Cortana iyi bir alternatif olacaktır.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #20
            Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler


            Sahte İOS Android Telefonu Kullanıp Kullanmadığınızı Öğrenin!

            En başında teknoloji, sonrasında internet,akıllı telefonlar, akıllı saatler ve diğer akıllı cihazlar derken, onlara sahip olmak isteyen biz kullanıcılar, bunu en rahat ve kolay yoldan yapma isteğimize yenik düşerek, “akıllı” bazı kişilerin internetten bize gönderdiği telefon kutusundaki bir adet “hıyar”a sahip olabiliyoruz.Tabi bu işin uç örneklerinden de olsa, aslında durum bu kadar vahim. Malum günümüzde neredeyse tüm ürünlerin sahtesi mevcut ve bilhassa internetten aldığımız ve hatta görerek mağazadan dahi aldığımız telefonlar veya diğer ürünler sahte çıkabiliyor.
            Telefonlar için performans testlerinden tanıdığımız AnTuTu, geliştirdiği AnTuTu Officer isimli yeni uygulama ile Android telefonunuzun sahte olup olmadığını öğrenmenizi sağlıyor.

            Öncelikle AnTuTu Officer uygulamasını indirin ve sonrasında y.antutu.com adresindeki QR kodunu telefonunuzdan tarattığınız takdirde, uygulama cihazınızdaki seri numaralarından ve diğer bilgilerden, telefonunuzun sahte olup olmadığını kolaylıkla size söyleyebiliyor.
            AnTuTu Officer uygulamasını Google Play Store’dan indirmek için buraya tıklayınız.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #21
              Konu: Genel Android İOS ta gelişen önemli haberler

              iOS 6 İle YouTube Uygulaması Çalışmayacak !

              iOS 6 sürümüne yavaş yavaş uygulama destekleri azalıyor. Şimdi de YouTube iOS 6 yüklü cihazlarda çalışmayacağı bilgisi paylaşıldı.


              Apple’ın iOS 8 sürümünün yaygınlaşması ile bu desteği alamayan cihazlara uygulama desteği azalıyor.

              YouTube mobil uygulamasının son sürümünde iOS 6 yüklü cihazlarda direkt olarak çalışmayacağı bilgisi paylaşıldı. Buna göre iOS 6 yüklü cihazların YouTube’a erişimin resmi uygulamasıyla kullanımı artık mümkün olmayacağı sonucu çıkıyor.
              YouTube yayınlamaya hazırladığı uygulamasında yeni API’de eski nesil iPhone cihazlara yer vermeyeceğini bildirdi. Yeni API ile uygulamanın kullanımı mümkün olmayacak cihazların sahipleri ise duruma şimdiden tepki göstermeye başladığı görülüyor.

              AppStore‘a onaya gönderdiği yeni YouTube uygulaması ile iOS 7 ve üzeri kullanım zorunluluğu getirilmiş durumda. Bu bağlamda örnek vermek gerekirse iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 veiPod touch 4 cihazlar artık YouTube uygulamasını Safari veya diğer tarayıcılar üzerinden ulaşabilecek.
              Kullanıcıların bu duruma sosyal medya aracılığıyla tepki göstermesi geri adım attırır mı bilinmez ancak bu durumun daha önce de yaşandığını ve eski nesil cihazlara uygulama desteğinin kesildiğini unutmamak gerekir.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #22
                Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


                Facebook Hello Arama ve Caller ID Uygulaması Android İçin Yayınlandı! [Apk İndir]

                İnsanları adeta birbirine bağlayan, Dünya’nın en büyük sosyal ağı Facebook, kendini geliştirerek yeni hizmetlerini ve uygulamalarını sunmaya devam ediyor.Bundan kısa bir süre önce, sizlere “Facebook, Android için arama ve Caller ID uygulaması geliştiriyor” başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz an geldi ve çattı. Facebook, arayan kişinin kim olduğunu öğrenebileceğiniz, gerektiğinde engelleyebileceğiniz akıllı arama uygulaması Facebook Hello‘yu Android için yayınladı.
                Truecaller benzeri olan, ancak daha gelişmişi ve güçlü versiyonu diyebileceğimiz Facebook Hello uygulaması ile, Facebook’un devasa veri tabanındaki kişi bilgilerinin yardımıyla kimin aradığını öğrenmenin yanı sıra, arayan kişi hakkında bugün Bilmem Kimin doğum günü gibi kısa bilgileri de arama ekranından görebileceksiniz.



                Diğer taraftan, bir numaranın diğer kişiler tarafından engellemesini takip eden akıllı spam filtresi sayesinde, gelen spam aramalardan da kurtulacaksınız. Aşağıdaki Facebook Hello’nun tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

                Facebook Hello uygulamasını doğrudan telefonunuza yüklemek için Facebook Hello indirbağlantısına veya Google Play Store’dan indirmek için buraya veya apk dosyası için burayatıklayabilirsiniz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #23
                  Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                  Microsoft Office’in iOS ve Android uygulamalarının indirme sayısı 100 milyonu geçti




                  Microsoft, Office iPhone uygulamasını 2013’ün haziran ayında yayınlamış, ancak kullanım için aboneliğin şart koşulması nedeniyle ilgi düşük kalmıştı. Geçtiğimiz yıl iPad uygulamasını yayınladıktan kısa bir süre sonra Office’i iOS ve Android’de ücretsiz hâle getiren Microsoft, uygulamanın popülaritesini artırmayı başarmıştı.
                  Şirketin finansal sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, Office iOS ve Android uygulamalarının indirme sayısının 100 milyonu geçtiği belirtildi.
                  Uygulamalar ücretsiz yayınlandığı için açıklanan bu rakam kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Gelinen nokta, Microsoft Office’in farklı platformlarda gördüğü ilginin daha net biçimde anlaşılmasını sağlıyor. Son yıllarda iOS ve Android gibi rakip platformlardaki etkinliğini artırmayı başaran şirket, pek çok uygulamasını en çok indirilenler listesine sokabilmişti.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #24
                    Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                    Samsung Galaxy Note 4 Duos İçin Android Lollipop Güncellemesi Yolda

                    Standart Samsung Galaxy Not 4 modeli yaklaşık olarak iki hafta önce Android Lollipop güncellemesi var. Brezilya, Avrupa Hindistan, BAE ve ABD genelinde kullanıcılara yeni ürünün yazılımı ve diğer farklı özellikleri hızlı bir şekilde gelecek.

                    Standart Samsung Galaxy Not 4 modeli yaklaşık olarak iki hafta önce Android Lollipop güncellemesi var. Brezilya, Avrupa Hindistan, BAE ve ABD genelinde kullanıcılara yeni ürünün yazılımı ve diğer farklı özellikleri hızlı bir şekilde gelecek. Galaxy Not 4 Duos modeli Samsung firması tarafından amiral gemisi olarak tanıtılan phablet modeli aynı zaman da Çift SIM versiyonu için aynı güncelleştirmelere sunmaya başladı. Bu güncelleştirmeler sadece Çin ve Hong Kong aynı zaman da OTA üretici yazılımı için bölgesel modellere de sahip.

                    OTA güncellemesi için yaklaşık olarak sadece 1 GB büyük ve doğru düzgün yükleme için yaklaşık olarak 3 GB alan gerektiriyor.Android 5.0.1 Lollipop güncellemesi için Android OS beraberinde yeni UI olan TouchWiz Launcher ile güzel bir kullanım sağlıyor.Çin ülkesinde ki kullanıcılara sunulan bu güncelleştirme kurulmayı bekliyor.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #25
                      Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                      Microsoft, iOS platformundaki bazı popüler uygulamaları için Apple Watch desteği sundu. Bu uygulamalar arasında Skype, PowerPoint ve OneDrive bulunuyor.




                      Yazılım devi Microsoft, iOS platformundaki bazı uygulamaları için Apple Watch desteği sundu. Şirketin güncellediği uygulamalar arasında çapraz platform video konferans uygulaması Skype, sunum editörü PowerPoint ve bulut uygulamasıOneDrive bulunuyor.
                      Sesli yanıtlar, emoji kullanımı

                      Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamada üç uygulamanın güncellendiği ve yeni sürümlerinde Apple Watch desteğine sahip olduğu açıklandı. Skype uygulamasının Apple Watch sürümü hakkında detaylar da paylaşılan açıklamada, uygulamanın akıllı saat üzerinden sesli mesajlar hazır cevaplar ve emoji kullanımına izin vereceği bildiriliyor.



                      OneDrive'daki Fotoğraflar Apple Watch'ta

                      OneDrive ve PowerPoint uygulamalarında ise bulut ortamındaki bazı dosyalara erişilebilmesi, fotoğrafların OneDrive alanındaki fotoğraflarınApple Watch üzerinde görüntülenebilmesi gibi özellikler yer alıyor. Bakalım Apple'ın 3 günde 1 milyon ön sipariş alan akıllı saatine başka hangi yazılımlar için destek sağlanacak?

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #26
                        Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                        Galaxy Tab S 8.4 modeli için Lollipop güncellemesi yayınlandı

                        Samsung firması Galaxy Tab S 8.4 tablet modeli için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini yayınladı.


                        Mobil cihazların popülerliği her geçen gün biraz daha artmakta. Akıllı telefonlardan sonra en büyük ilgiyi gören cihazlar arasında hiç şüphesiz tabletler yer alıyor.

                        Tablet pazarında ise en büyük rekabet Apple ile Samsung arasında yaşanmakta. Android işletim sistemi üzerinde çalışan tablet modellerinin yükselişi son zamanlarda artmakta. Samsung’un kırılmaya karşı en dayanıklı tablet modeli olan Galaxy Tab S 8.4, için yazılım desteği geldi. Samsung kullanıma sunduğu cihazlara yazılım desteği sunabilmek için çalışmalarına devam ettiği görülüyor. Samsung firması Galaxy Tab S 8.4 modeli için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini yayınladı, Samsung geçtiğimiz ayda diğer bir üst modeli olan Galaxy Tab S 10.5 modeli için Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınlamıştı.
                        Güncelleme cihazın Wifi modeli için öncelikli olarak Kore’de OTA üzerinden yayınlanmaya başladı. Güncellemenin kısa sürede tüm ülkelerde yayınlaması bekleniyor. Gelen bu Lollipop güncellemesi, Samsung’un Tab S modelleri için yayınladığı son büyük güncelleme olabilir. Gelen güncelleme ile birlikte Galaxy Tab S 8.4’ün arayüzü farklı bir görünüme sahip olacak. Samsung firmasının ilerleyen zaman içerisinde diğer Galaxy serisi tablet modellerine de Lollipop güncellemesini vermesi bekleniyor.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #27
                          Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


                          InstaCam Camera Pro Selfie Apk Full 1.27 İndir Android
                          XınstaCam Camera Pro Selfie Apk Full 1.27 İndir Android

                          XınstaCam Camera Pro Selfie Apk,ile nostaljik harika fotoğraflar çekebileceksiniz ayrıca çektiklerinizi
                          sosyal ağda paylaşma albümünüzden içeri aktarma gibi özellikleride bulunuyor.




                          ————————————————————-

                          Boyut:6-mb
                          Sıkıştırma: Rar / Şifresiz
                          Tarama: Webroot. / Durum Temiz

                          ————————————————————–



                          Xnlnstant Camera Pro Selfie Apk

                          (((Alternatif)))

                          Xnlnstant Camera Pro Selfie Apk

                          (((Alternatif)))

                          Xnlnstant Camera Pro Selfie Apk
                          ======================
                          Xnlnstant Camera Pro Selfie Apk
                          yeni




                          InstaCam Camera Pro Selfie Apk Full 1.27 İndir Android

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #28
                            Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                            Microsoft Build 2015’te Windows Platformları için Android Uygulama Desteği Duyurabilir

                            Android uygulamaları Windows platformlarına gelebilir. Microsoft, Windows Phone platformunun uygulama sorununu nasıl çözecek.


                            Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone platformunun uygulama sorununu çözmek için alternatif seçenekleri değerlendiriyor. Bu seçenekler arasında ise Android uygulamalarının desteklenmesi de var.
                            Kıdemli Microsoft bilgi kaynaklarından Paul Thurrott bloğunda yayınladığı bir yazıda, Microsoft’un yarın düzenlenecek olan Build Geliştirici Konferansında Windows platfotmları için Android uygulamalarına destek vereceğini duyurabilir.
                            Bu iddialar aslında uzun zamandır diye getiriliyor. Fakat ilk kez Microsoft kaynaklarına bu kadar yakın bir isim bu iddiaları dinlendiriyor. Öte yandan mevcut Microsoft geliştiricilerin ise Android Uygulamalarının Windows platfotmlarında çalışmasına pek de sıcak baktığı söylenemez.
                            İddialara göre Microsoft, Android uygulamaları için Windows platformlarının direk olarak APK dosyası yükleme gibi bir seçenek sunmayacağı belirtiliyor. Amazon’da olduğu gibi uygulama mağazası içinde ekstra mağazalar oluşturulacağı belirtiliyor.
                            Öte yandan Microsoft’un Windows 10 Evrensel Uygulama stratejisi de bu adımla uyuşuyor. Zira Microsoft Evrensel Uygulama sisteminde, tek geliştirme kiti üzerinden tüm platformlar için ortak uygulama geliştirme üzerine kurulu.
                            Bu konudaki tüm ayrıntılar ise 29 Nisan saat 18:30’da başlayacak olan Build Geliştirici Konferansında ortaya çıkacak.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #29
                              Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                              Apple Watch, iOS 8'in kullanım oranını olumlu yönde etkiledi. Peki, iOS 8'in kullanım oranıyla Apple Watch'un bağlantısı ne?




                              Apple mobil işletim sistemi iOS 8’in kullanım oranlarını her ay düzenli olarak yayınlıyor. Geçtiğimiz ay açıklanan rakamlara göre iOS 8’in kullanım oranı %75 seviyesinde iken Nisan ayı başında açıklanan kullanım oranı%79 seviyesindeydi. Bu ay açıklanan rakamlar ise iOS 8’in artık benimsendiği açıkça ortaya koyuyor.
                              Açıklanan son rakamlara göre iOS 8’in kullanım oranı %81’e yükseldi.Apple Watch ile büyük ses getiren Apple, ön siparişleri tüketmiş ve akıllı saatinin stokları için Haziran ayını göstermişti. Apple Watch’un iOS 8.2 ve üzerinde sistemlerde çalışması , hala iOS 7 sürümlerini kullanan iPhone ve iPad sahiplerinin sistemlerini güncellemesine neden olduğu düşünülüyor.



                              iOS 8.3 güncellemesi ile performans iyileştirmelerin yapılması ve Türkçedil seçeneği dahil olmak üzere yeni dillerin Siri’ye de gelmesi, kullanıcıları iOS 8’e yönlendirdi. Bakalım ilerleyen günlerde iOS 8’in kullanım oranındaki artış devam edecek mi?

                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #30
                                Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                                Zenfone modelleri için Android 5.0 Lollipop güncellemesini Nisan 2015'te vereceğini açıklayan Asus, güncellemeyi erteledi. İşte Asus'un Lollipop güncellemesi




                                Akıllı telefon pazarında yılardır bulunan ve uygun fiyatlı modelleri ile öne çıkan Asus, güncelleme konusunda pek çok rakibinin gerisinde kaldı.
                                2014 yılı sonlarında yapılan açıklamada Android 5.0 Lollipopgüncellemesinin Nisan ayında geleceğini söyleyen marka, ne yazık ki sözünü tutmayı başaramadı.
                                Lollipop güncellemesi Mayıs'ta başlıyor Nisan ayının sonuna gelmişken Asus'tan yeni bir açıklama daha geldi. Marka, Asus TenTalk forumunda yaptığı açıklamada, Lollipopgüncellemesinin ertelendiğini ve Mayıs ayında Android 5.0 Lollipopdağıtımının başlayacağını belirtti.

                                Belirtilene göre ilk olarak Asus Zenfone 5 A500KL LTE modeline gelecek Lollipop güncellemesi, Mayıs ayının ilk haftasında yani önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacak.
                                Mayıs ayının ortasından itibaren ise diğer Asus Zenfone 6, Zenfone 5 veZenfone 4 modelleri Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacaklar.
                                En alt seviye modele bile Lollipop gelecek

                                Her ne kadar güncelleme gecikmiş olsa da, en alt seviye modeli Zenfone 4'e bile Android 5.0 Lollipop'u veren Asus'un takdir edilmesi gerekiyor. Zira pek çok popüler marka orta seviye modellerine bile Android 5.0 Lollipop'u vermeyebiliyor.
                                Zenfone modellerine Android 5.0 Lollipop'un material design arayüzünü ve diğer tüm yeniliklerini getirecek güncelleme için akıllı telefonunuzda güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X