İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #31
    Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


    Windows 10’da Android ve iOS Uygulamaları Çalışabilecek!

    Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, mobil cihazlara yönelik sunduğu esnek kullanım imkanlarıyla dikkatleri çekmeye devam ediyor.Çoklu platform desteğine sahip olacak olanWindows 10, masaüstü bilgisayarlar, tablet pc’ler ve mobil cihazlarda çalışabilecek. Mobil işletim sistemi pazarındaki rekabet oldukça büyük ve zorlu ve bu pazarın iki hakimi var, Google ve Apple. Ancak Microsoft’un bu pazardaki dengeleri değiştirecek çok ciddi bir adım atması bekleniyor.
    Söylenenlere göre Microsoft, yeni Windows 10 işletim sistemi için, en büyük rakiplerindeki uygulama sayısı ve kalitesi avantajını ortadan kaldıracak, Android ve iOS uygulamalarının çalışmasını sağlayacak bir sistem geliştirdi.

    Windows 10‘da Android ve iOS uygulamalarının kullanılmasının önünü açacak olan bu sistem sonrasında,Windows 10 yüklü akıllı telefonların sayısında çok ciddi bir artış görülebilir.
    Yeni Windows 10’un Java, C++ ve Objective C‘ye tam destek vererek önünü açtığı milyonlarca Android ve iOS uygulamasının Windows 10 için uyarlanması kopyala yapıştırma işlemi kadar çok basit olacak.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #32
      Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


      Microsoft’un yazılımlar ve kodlamayla ilgili son gelişmeleri ve yenilikleri paylaştığıBuild 2015 etkinliğinde Skype ile ilgili bir şeyler de söylendi. Microsoft CEO’su Satya Nadella Skype’ın en son yeniliğini burada duyurdu. Web tabanlı yeni bir yazılım geliştirme aracı (SDK) çıkaracak olan Skype böylelikle doğrudan diğer uygulamalar içine eklenebilecek. Yerel sohbet istemcisi geliştirmek yerine geliştiricler, Skype’ın arama ve sohbet işlevlerinden yararlanabilecek.
      Bu yenilik açık bir şekilde duyurulmadı, sadece Office’in içinde bulunan sohbet istemcisinden söz edilirken bu yeniliğin de açıklaması yapılmış oldu. Ancak bu yeni SDK sadece Office’te değil, ister masaüstü ister mobil olsun, herhangi bir web uygulamasında kullanılabilecek.
      Geliştiriciler bu SDK sayesinde Skype hesabı da olan 1.5 milyar Office kullanıcısına anında erişebilecek. Kullanıcıların yapması gereken tek şey başka bir uygulamada Skype’ı kullanmak olacak. Aslında çoğu kullanıcı otomatik olarak giriş yapmış olacağı için daha önce çıkış yapmadıkları sürece kullanabilecek. Nadella Skype’ın bu işlevinin görüntülü görüşmeleri de kapsayacağının altını çizdi.

      Söz konusu SDK özellikle yerel uygulamalardan çok web uygulamalarına bağlı olan geliştirmekte olan pazarlar için kullanışlı olacak. Üstelik Microsoft’un Skype için gerçek zamanlı çeviri araçları üzerinde çalıştığını da belirtmek gerekiyor.
      Microsoft SDK’yı yayınlamış olsa da, bu işlevden son kullanıcıların ne zaman yararlanacağı bilinmiyor. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde Skype destekli web uygulamalarını görmeye başlarız.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #33
        Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


        Dropbox’ta gerçekleştirilen son değişikliklerle birlikte Microsoft Office entegrasyonu daha üst bir seviyeye taşınmıştı. İki şirket arasında geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma sayesinde Dropbox’ta depolanan Office dosyalarının doğrudan Office Online’da açılması mümkün hâle gelmişti. Bu işbirliğinin en yeni halkası ise Dropbox iOS uygulamasıyla ilgili. Yakında Dropbox iOS uygulaması üzerinden Office dokümanı oluşturulabilecek.
        Dropbox iOS uygulaması üzerinden oluşturulan dosyaların Office Online veya geleneksel masaüstü uygulamalarında açılabilmesi öngörülüyor. Söz konusu özelliğin mayıs ayı içinde aktif hâle geleceği belirtilirken, Dropbox ve Microsoft’un eline Google Drive ve Dokümanlar uygulamaları arasındaki uyuma karşı sağlam bir koz geçiyor.
        Geçtiğimiz hafta yorum özelliğini duyuran Dropbox, kullanıcılarının ortak çalıştıkları dosyalara yorum bırakmasını mümkün kılmıştı. İlk olarak web uygulamasında kullanıma sunulan özellik, yayınlanan son güncellemeyle birlikte iOS uygulamasına da eklendi.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #34
          Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

          Google, bu ay sonu düzenleyeceği Google I/O 2015 etkinliğinde Android’in yeni sürümü Android M’yi tanıtacak. Android M hakkındaki detaylar haberimizde.

          07.05.2015 / 10:30Her yıl düzenlenen Google I/O etkinliği özellikle Android tutkunları tarafından yakından takip ediliyor. Google bu etkinlikte Android’in yeni sürümü, yeni cihazlarını ve yeni hizmetlerinin duyurusunu yapıyor. Firma, geçtiğimiz yıl düzenlenen Google I/O 2014 etkinliğinde de AndroidL'yi tanıtmıştı.Android M Geliyor!

          Uzun süre test aşamasında olan Android L daha sonra Android 5.0 Lollipopolarak karşımıza çıkmıştı. Google’ın 28 Mayıs 2015 tarihinde düzenleyeceği Google I/O etkinliğinde Android’in yeni sürümünü tanıtması bekleniyordu. Bu beklentiler Google’ın, “İş için Android” güncelleme içeriğini yayınlamasıyla daha da güçlendi.İş için Android güncellemesinde “AndroidM” işletim sisteminin adı geçiyor.Muffin veya Marshmallow ismini alması beklenen Android M hakkında henüz bilgi bulunmuyor. Ancak Google’ın Android M sürümü ile sistemde performans odaklı iyileştirmeler yapıp özellikle de RAMtüketimindeyaşanan sorunları çözmesi bekleniyor.

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #35
            Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

            Yeni nesil Motorola Moto X akıllı telefonun 16 Megapiksellik kamerasının OIS desteği ile birlikte geleceği iddia ediliyor. Cihazın detayları ise haberimizde sizi bekliyor.





            Geçtiğimiz günlerde Motorola'nın yeni nesil Moto X cihazının bazı özellikleri sızmış ve verilere bakacak olursak telefonun 16 Megapiksel Clear Pixel teknolojisi sahip bir ana kamera ile geleceği belli olmuştu. Ön yüz kamerası ise selfie ve video sohbetler için hazırlanmış, 5 Megapiksellik bir kamera olarak bizleri selamlayacaktı. İkinci nesil Motorola Moto X kameraları ise 13 Megapiksel ve 2 Megapiksel değerinde merhaba diyordu.
            Bugün gelen dedikodular üçüncü nesil Motorola Moto X'in 16 Megapiksellik ana kamerasının OIS desteğine sahip olacağını söylüyor. Kameranınslow-motion modunda da videolar çekebildiği belirtilirken,1080p modunda 120fps ve 720p için 240fps değeri dile getiriliyor.

            Pek tabii bunların birer söylenti olduğu ve şirket tarafından onaylanmadığını da hatırlatmamız gerekiyor.Cihazın daha önce sızan özellikleri ise şu şekildeydi; Snapdragon 808 işlemci yonga seti, 5.2 inç QHD AMOLED ekran, 4 GB RAM, 32 ve 64 GB dahili depolama alanı seçeneği ve Android 5.1.1 Lollipop.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #36
              Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

              Android’in uygulama mağazası Google Play, uygulama gelir düzeyinde iOS’un mağazası App Store’u ilk defa geride bıraktı.




              Google ile Apple arasındaki savaşta firmalar uygulama mağazaları ile birbirine meydan okumaya başlamıştı. Android platformu gelişmekte olduğu yıllarda iOS’un uygulama mağazası App Store’un gerisinde kalıyordu. Ancak gelişim süreci hızlı ilerleyen Android, bu farkı kapatmayı başarmıştı.Ancak geliştiriciler, iOS’a illegaluygulama yüklenemediği için App Store üzerinden Google Play’e oranla daha fazla gelir elde ediyordu. Son dönemlerde Android kullanıcılarının bilinçlenmesi veAPK dosyalarını kullanarak illegal uygulama yüklemeyen kalitelikullanıcıların artması geliştiricilerin Android uygulamalardan da yüksek gelir elde etmesini sağladı.Bugün açıklanan rakmalar Android mağazası Google Play’in geliştiriciler için olumlu yönde performans izlediğinin haberlerini veriyor. Açıklanan rakamlara göreGoogle Play tarihinde ilkkez geliştiricilere App Store’dan daha fazla gelir sağladı. Opera Mediaworks raporuna göre uygulamalardaki reklam gelirlerinin%45.77’si Google Play’e ait. iOS’un uygulama mağazasındaki reklam gelirleri ise %45.44’te kalıyor.

              Bu gelir artışının, Android kullanıcı sayısının artması ile doğru orantılı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde Android bu farkı daha da açıp uygulama geliştiricileri için ilk tercih edilen platform haline gelebilecek mi?

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #37
                Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                Güney Koreli teknoloji devi Samsung, giriş seviye akıllı telefonu Galaxy Core Prime için Android 5.0 Lollipop güncellemesini dağıtmaya başladı.


                Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonlarına güncelleme desteği sunmaya devam ediyor. Bir çok üst seviye modelini Android'in son sürümü 5.0 Lollipop'a güncelleyen Samsung şimdi ise bir giriş seviye modelin Android'in son sürümüne yükseltiyor.
                Galaxy Note 3, Galaxy Alpha gibi modeller için güncellemeyi yayınlayan Samsung şimdi ise Galaxy Core Prime modeli için Android 5.0.2 Lollipopgüncellemesini başlattı. SM-G360F kod adlı cihaz için güncelleme ilkPolonya'da dağıtılmaya başlandı.Kısa süre içerisinde diğer ülkelere de ulaşması beklenilen güncellemeyiKies veya OTA yoluyla cihazınıza kurabileceksiniz. Güncelleme ile Samsung'un kullanıcı arayüzü TouchWiz'i Material Tasarımlauyumlu hale getiriliyor. performans geliştirmeleri, hata ve güvenlik düzenlemeleri dışında pil verimliliğini de arttırması beklenilen güncelleme yakın zamaniçerisinde ülkemiz içinde yayınlanacaktır diye düşünüyoruz.Güncellemenin cihazınıza gelip gelmediğini ise Ayarlar>Cihaz Hakkında>Yazılım güncellemeleri>Şimdi Güncelle bölümünden denetleyebilir ve eğer mevcutsa yükleyebilirsiniz.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #38
                  Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                  YU Yureka akıllı telefon için batarya performansını geliştiren yeni bir güncelleme sunuldu. Güncelleme ile Android 5.0.2 Lollipop geliyor.

                  Hindistan’da faaliyet gösteren büyük yerel akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Micromax, pazarda hakimiyetini sürdürürken, bir süre önce YU markası altında farklı modeller sunmaya başladı. Bu açıdan ilk akıllı telefon YU Yureka adı ile gelirken, ayrıca kısa bir süre önce de farklı bir model olarak YU Yuphoria gün yüzüne çıktı.

                  YU modelleri için Micromax, Android Custom ROM olarak en ünlüsü olan CyanogenMod takımı ile de işbirliği içerisine gitmişti. CyanogenMod ile Hindistan için anlaşma gerçekleştiren firma, ayrıca geçtiğimiz dönemde CyanogenMod ile Hindistan pazarında sunulan OnePlus One için de OnePlus ile karşı karşıya gelmişti.
                  Micromax’ın YU modelleri için güncelleme desteği de üst seviyede devam ederken, kısa bir süre önce YU Yureka için Android 5.0 Lolliopop güncellemesi gelmişti. Şimdi de gelen bilgilere göre bu cihaz için Android 5.0.2 Lolllipop güncellemesi sunulmaya başlandı.
                  Firma, resmi forumu üzerinden “YUREKA batarya performansını arttıran yeni yazılım güncellemesini sunmaktan mutluyuz” şeklinde açıklama yaptı. Güncelleme dosya boyutu 130MB ve Android 5.0.2 Lollipop tabanlı Cyanogen OS 12 yapım numarası ise YNG1TAS1K0 olmakta.
                  YU Yureka akıllı telefon 5.5″ 1280×720 piksel dokunmatik IPS LCD ekran, 2 GB sistem belleği, 16 GB dahili veri kapasitesi, 64 – bit sekiz çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 615 yonga seti, 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 2.500 mAh batarya gibi teknik özelliklerle sunuluyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #39
                    Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                    Samsung’un Android Lollipop güncellemesi almaya başlayan cihazları arasına Galaxy S5 mini de katıldı…

                    Samsung, yeni modellerini 2015’de sunmaya devam ederken, diğer taraftan cihazları için Android Lollipop güncellemelerini de geliştirip yayınlamaya devam ediyor. Firmanın en önemli modelleri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge kısa süre önce sunulmuştu ve önümüzdeki günlerde bu cihazlar Android 5.1 Lollipop güncellemesine kavuşacak.

                    Özellikle 2015’de sunulan modeller için Android Lollipop güncellemesi öncelikli olurken, gelen yeni bilgilere göre yeni güncellemeye kavuşan cihazlardan bir tanesi de Samsung Galaxy S5 mini (SM-G800) oldu. Samsung Danimarka tarafından sunulan bilgiye göre bu akıllı telefon Android 5.0.1 Lollipop güncellemesine kavuştu.
                    Samsung Galaxy S5 mini akıllı telefon Google Android 4.4.2 KitKat mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyordu. BU cihaz geçtiğimiz sene firmanın amiral gemisi olan Galaxy X5’in daha küçük ve düşük özellikli versiyonu olurken, Galaxy S5 ise Şubat ayında Android Lollipop güncellemesi almıştı.
                    Hatırlanacağı üzere yine Şubat ayı içerisinde Samsung Fransa, Galaxy S5 mini için Android Lollipop güncellemesini 2015 2. çeyrek içerisinde alacağı bilgisini sunmuştu. Bu da süre olarak en sonra Haziran sonuna işaret ederken, güncelleme beklenenden erken geldi.
                    Samsung Galaxy S5 mini akıllı telefon 4.5″ büyüklüğünde ve 1280×720 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Super AMOLED ekran ile geliyor. 1.5GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefon Samsung tarafından üretilen 1.4Ghz saat hızında dört çekirdekli işlemcili Exynos 3740 yonga setinden güç almakta.
                    Akıllı telefonun dahili veri kapasitesi ise 16GB olarak belirlenmiş ve bu kapasite microSD kart desteği ile arttırılabilir. 8MP arka kamera ve 2.1MP ön kamera içeren Samsung Galaxy S5 mini akılı telefon ayrıca 2.100mAh batarya içermekte.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #40
                      Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                      Daha önce yaptığımız haberlerde Samsung Galaxy A serisi telefonların Android 5.0 Lollipop güncellemesini alacağını duyurmuştuk.




                      Samsung'u diğer teknoloji devlerinden ayıran en önemli tarafı, kuşkusuz birçok farklı telefon modeli ile her kesimden teknoloji meraklısına hitap edebilmesi. Alt ve orta sınıf için çıkarılan A serisi modeller de bunun en açık göstergesi. Ancak bu durum Samsung'un çokça eleştirilen noktalarından da birisi. Çünkü teknoloji devi, bu kadar çok farklı model çıkarınca hepsine birden yetişemiyor ve birçoğu da güncellemelerden mahrum kalıyor. Ancak A serisi için bu kaygılara gerek yok. En azından 5.0 Lollipop güncellemesi için.

                      Samsung'un A3, A5 ve A7 modelleri için güncelleme hazırlığı içerisinde olduğunu duyurmuş ancak zamanın henüz netleşmediğini söylemiştik. İşte an itibariyle artık güncellemenin ne zaman geleceğini de biliyoruz. A3'e çıkarılacak 5.0 Lollipop güncellemesinin Haziran ayı içerisinde servis edileceği daha önce kesinleşmişti. Bugün gelen haberlere göre A5 ve A7 modelleri de A3 ile birlikte Haziran ayı içerisindE YENİ işletim sistemi sürümüne kavuşacak.Eğer akıllı telefon tercihinizi Samsung Galaxy A serisinden yana kullandıysanız, güncellemenin keyfini çıkarmaya bakın. Çünkü bundanbaşka güncelleme alamayabilirsiniz.

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #41
                        Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler


                        Google, işletim sistemi Chrome OS’i başarıya ulaştırmak adına yazılımcıların desteğini almaya büyük önem veriyor. Donanım üreticileri Chromebook fiyatlarını makul bir seviyede kendilerine düşen görevi yerine getirirken, Google da popüler uygulamaları platforma çekerek tüm parçaları birleştirmeye çalışıyor.
                        Google’ın çabaları sonunda Chrome OS’e giriş yapan son uygulama ise popüler haberleşme platformu Viber oldu. Viber kullanıcıları bundan böyle Chromebook’ları üzerinden iOS, Android ve Windows Phone cihaz sahibi arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek.
                        Viber ile kullanıcılar karşı tarafa yazılı mesaj ve fotoğraf gönderebiliyor. Buna ek olarak, sesli ve görüntülü sohbet de Viber’ın teklifleri arasında yer alıyor. Bütün bunları ücretsiz sunması ise Viber’ın büyük artısı olarak göze çarpıyor.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #42
                          Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                          Google, yeni bir Android sürümü daha hazırlıyor. Yeni Android sütümü IoT hatlarda kullanılacak.

                          Akıllı telefon pazarında Android platformu ile liderliğini devam ettiren Google, şimdi de gözünü Nesnelerin interneti (Internet of Things) pazarına dikti. The Information tarafından yayınlanan bir habere göre Google, Nesnelerin İnterneti pazarını hedefleyen yeni bir Android sürümü üzerinde çalışıyor.
                          Brillo adı verilen yeni Android versiyonu iddialarda belirtilenlere göre 32GB Ram’e sahip, örnek olarak, sensörler ve dongle gibi nesnelerin interneti için sistemlerde çalışacak. Google’ın mevcut işletim sistemi için minimum RAM gereksinimi sınırının 512MB olduğunu hatırlatmakta fayda var.
                          Raporda ayrıca Brillo kod adlı sistemin şu anki hali ile sadece IOTcihazların hedef alındığı, ev otomasyon cihazlarının ise bir alt hedef olduğu belirtiliyor. Ancak, yeni bir proje olan Nest çerçevesinde (Google’ın ev otomasyon projesi) yeni yazılımın bu alanı da kaplayacağı tahmin ediliyor.
                          Nesnelerin interneti pazarı oldukça hızlı gelişiyor. Hayatın her alanında kullanılabilen bu cihazlar için Redmond merkezli yazılım devi Microsoft da Windows 10 güncellemesinin bir versiyonunu çıkaracağını resmi olarak açıklamıştı.
                          Brillo kod adlı yeni yazılımın şirketin San Francisco’da düzenleyeceği I / O geliştirici konferansında önümüzdeki hafta resmi bir tanıtımı yapılabilir.

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #43
                            Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                            Google’ın yeni mobil işletim sistemi sürümü Android M, bir kaç gün sonra Google I/O 2015’de resmi olarak duyurulacak.

                            Google, bir süredir geliştirdiği Android mobil işletim sistemi ile büyük başarı kazanırken, şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında Android en çok kullanılan işletim sistemi olmakta. Google Play Store üzerinden onbinlerce oyun ve uygulama desteği yanı sıra Android açık kaynak kodlu yapısı ile özelleştirmeye imkan sağlaması ile de büyük ilgi görmekte.

                            Her sene Google, yeni bir sürüm ile karşımıza gelirken, geçtiğimiz sene Kasım ayında Android 5.0 Lollipop’u yayınlamıştı. Bilindiği üzere firma Android sürümlerine alfabe sırasına göre tatlı isimleri verirken, bu sene de Android M ile gelecek ancak henüz M’in hangi tatlı ismi olacağına dair bilgi bulunmamakta.
                            Bir çok kaynak büyük ihtimalle Android M’in Marshmallow ismi ile gelebileceğini kaydediyorlar.
                            Bu hafta sonunda Google, heyecanla beklenen geliştirici Konferansı, Google I/O 2015’i düzenleyecek ve Android M’in bu etkinlikte resmi olarak duyurulacağını söyleyebiliriz. Bu yeni işletim sistemi sürümü hakkında bilgiler de verilecek.
                            Google cephesinden gelen bilgilere göre Android M özellikle RAM optimizasyonu yanı sıra batarya performansı üzerine yoğunlaşacak. Cihazın kullanımına göre daha başarılı bir batarya kullanımı yönetimi gelecek.
                            Android M’in final sürümünün Ağustos ayında bir tarihte sunulabileceği kaydedilirken, ayrıca gelen bazı iddialar Android M’de parmak izi tarayıcıları için yerleşik desteğin de yer alabileceği şeklinde.
                            Ayrıca Google’ın, geliştirici etkinliğinde ayrıca Android Wear ile giyilebilir cihazlara yönelik yeniliklerini de tanıtması bekleniyor.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #44
                              Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                              Google'ın San Francisco'da düzenlediği I/O 2015 etkinliği kapsamında giyilebilir cihazlar için tasarlanan işletim sistemi Android Wear'da yeni özelliklere kavuştu.




                              Google'ın San Francisco'da düzenlediği I/O 2015 etkinliği kapsamında herkesin merakla beklediği Android'in yeni sürümü tanıtıldı. M kod adlı yeni sürümün yanı sıra etkinlikte Google yazılımlarının kullanım oranları da paylaşıldı. Bu içeriklere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
                              Ayrıca etkinlik kapsamında Google'ın giyilebilir cihazlar için üretmiş olduğu işletim sistemi Android Wear hakkında da bilgiler ve yenilikler duyuruldu.
                              Etkinlikte Google, ilk yaşını doldurmaya hazırlayan Android Wear için hazırlanan uygulama sayısının 4000 ulaştığını belirtirken platforma Uber, Foursquare ve Citymapper gibi popüler uygulamalarında ekleneceği belirtildi.



                              Görsele tıklayarak yeni özelliklerin nasıl çalıştığını görebilirsiniz
                              Bu sayede kullanıcılar Google Now aracılığıyla "Bana bir araba çağır."komutunu verdiğiniz taktirde Uber sürücüsü en hızlı şekilde konumunuza yönlendirilebilidiği gibi Foursquare uygulaması sayesinde yeni mekanlar hakkıdaki bilgilere oldukça hızlı bir şekilde ulaşabileceksiniz. AyrıcaShazam'da akıllı saatin mikrofonunu kullanarak merak ettiğiniz şarkıları kolayca öğrenmenizi sağlayabilecek.

                              Görsele tıklayarak yeni özelliklerin nasıl çalıştığını görebilirsiniz
                              Etkinlikte Android Wear'a yönelik dikkat çeken bir diğer yenilik ise emojidesteği ile hareketle kontrol oldu. Kolunuzu sallayarak sayfalar arasında geçiş yapmanız mümkün olacakken ayrıca ekrana çizdiğiniz bir emojideotomatik olarak uyan bir emojiye çevrilecek.

                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #45
                                Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

                                HTC’dan resmi açıklama geldi; One M9 ve One M9+ modeller Android M güncellemesi alacak

                                HTC’nin yeni üst seviye akıllı telefon modelleri gelecek sene başında Android M mobil işletim sistemine kavuşabilirler.


                                Google, bugün yeni geliştirici konferansını düzenlemeye başladı. İki gün sürecek olan ve Google I/O olarak adlandırılan bu etkinlikte bir çok yeni duyuru gerçekleştirilecek ve bu sene gelen en önemli duyurulardan bir tanesi de yeni Android M adındaki mobil işletim sistemi sürümü oldu.

                                Henüz Android M olarak gelen ve adı bilinmeyen yeni mobil işletim sisteminin Ekim ayında adının açıklanması ve Kasım ayında da kaynak dosyalarının sunulması bekleniyor.
                                Android işletim sistemi açık kaynak kodlu yapısı ve Google Play Store üzerinden sayısız uygulama desteği sayesinde üreticiler tarafından tercih edilirken, bu firmalar arasında Tayvan’ın teknoloji devi HTC de yer almakta.
                                HTC, bazı önemli modellerine Android M işletim sistemini sunacak ve bunların başında da HTC One M9 ve HTC One M9+ yer almakta. HTC’nin Kıdemli Global Online İletişim Yöneticisi Jeff Gordon kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak HTC One M9 ve HTC One M9+ için güncelleme sunulacağını duyurdu.
                                Ayrıca Gordon, diğer bazı modellerin de yakında duyurulacağını kaydetti. Yeni Android M mobil işletim sistemi bir çok iyileştirme, hata düzeltme ve geliştirme ile gelirken, özellikle batarya performsına yönelik bazı yeni geliştirmeler bulunmakta.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X