İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #46
    Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

    Ülkemizde oldukça önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olmayı başaran LINE uygulaması, yeni güncellemesi Popcorn Buzz ile birlikte karşımıza ile birlikte karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

    Tüm dünyada büyük bir beğeni ile kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan LINE, ülkemizde de oldukça önemli bir kitleye sahip. Tamamıyla ücretsiz olarak kullanılan uygulama tıpkı Whatsapp’ta olduğu gibi mesaj gönderimi ve ücretsiz olarak telefon görüşmesi gerçekleştirme imkanını sizlere tanırken, tüm akıllı telefonlarla uyumlu bir yapı içeriyor.
    LINE uygulaması bugün itibariyle yeni güncellemesi Popcorn Buzz ile birlikte karşımıza çıkarken, uygulama aynı anda birden çok kişi ile sesli görüşme olanağı tanıyor. 200 kullanıcı ile aynı anda grup konuşması gerçekleştirebilirken, güncellemenin ilk olarak Android işletim sistemli cihazlar için sunulacağı ve daha sonra ise iPhone için sunulacağı belirtiliyor.
    Bu güncelleme ardından yapılacak olan geliştirme ile birlikte Apple’ın akıllı cep telefonu modeli iPhone ve tablet bilgisayar modeli iPad’de de artık videolu görüşme olanağının sağlanacağı belirtiliyor. Güncellemelerin tamamıyla ücretsiz olacağını ve çok kısa bir süre içerisinde tüm Avrupa’da yayınlanacağını da belirtelim.

    Yorum

    • mehmet karalýlar
      Senior Member
      • 02-06-2009
      • 11564

      #47
      Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

      Facebook Messenger, uygulaması Android kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görürken, uygulama 1 milyar indirme sayısına ulaştı.

      Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, Mark Zuckerberg önderliğinde gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının tercihlerine ve zevklerine göre gelişim gösteren firma, akıllı telefon kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği uygulamalardan anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelmişti.

      Bir taraftan Facebook Messenger adı altında anlık mesajlaşma uygulamasını sunan firma diğer taraftan bir süre önce WhatsApp’ı da bünyesine ekleyerek, farklı bir uygulama ile daha karşımıza gelmişti.
      Hem WhatsApp hem de Facebook Messenger gelişimlerine devam ederken, her iki uygulama da bazı kilometre taşlarını da devirmeye devam ediyorlar.
      Facebook Messenger hem iOS hem de Android platformunda oldukça popüler bir durumda ve gelen bilgilere şu anda Android için sunulan Facebook Messenger uygulaması 1 milyar indirme sayısın geçmiş durumda.
      Daha önce Google Search, Google Maps, Google Gmail, ve Google YouTube uygulamaları benzer şekilde 1 milyar indirme sayısını geçmişlerdi. Facebook Messenger da kulübe katılmış oldu. Baktığımızda Android için sunulan Facebook Messenger uygulaması 3.9 puan almış durumda.
      Facebook Messenger hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Kasım ayında 500 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

      Yorum

      • mehmet karalýlar
        Senior Member
        • 02-06-2009
        • 11564

        #48
        Konu: İOS Android hakkında gelişen önemli haberler

        CloudPlayer ile Birlikte Cloud Ortamında Yer Alan Müzikleri Dinleyin

        Kullanıcıların Android cihazları üzerlerinde hızlı bir şekilde müzik oynatabilmek için birkaç tercih bulunuyor.

        Bu tercihlere yakından baktığımızda ise dilerseniz cihazın hafızasına MP3 taşımak,Stream ya da Müzik servisleri üzerinden yararlanmanız gibi özellikler bulunuyor. Fakat bu seçeneklerden hiç biri bazı kullanıcılar için yeterli olmuyor beraberinde kendi aralarında çok farklı dezavantajlara sahip olmaları kötü bir kullanımı getiriyor.
        CloudPlayer tarafından bu durum ele alınarak sorunu ortadan kaldırabilmek için hızlı ve çok kolay bir şekilde çözüm sunan Android uygulamasını mağazaya sundu.Geliştirilen bulut depolama uygulamalarına baktığımızda ise Dropbox, Google Drive ve OneDriveservisleri üzerinde depolamış olduğunuz müzik dosyalarına erişerek mobil cihazınız üzerinde sizlere uygun bir şarkı dinleme platformu sunuyor. Yanında ek olarak getirmiş olduğu özellikler sayesinde çok daha iyi işler çıkartabiliyor.

        Geliştirilen uygulama üzerinde yer alan ekolayzır desteği, Albüm kapaklarını otomatik olarak sizlere çıkartma, Last FM, Chromecast aynı zamanda AirPlay desteği sayesinde onlarca portal üzerinde sizlere hizmet sağlayan uygulama, Karşınıza yeni ve etkili bir müzik oynatıcısı arayanların ilk tercihleri arasında olmak için çalışmalarını hızlandırıyor.Oldukça yüksek özelliklere sahip olan bu uygulama yalnız internet üzerinden çalıştığı için özellikle mobil sürecindeyken cihazınıza ayrılan internet kotasının çok çabuk bir şekilde bitmesinden dolayı ortaya kötü sonuçlar çıkabiliyor. Firma bu tarz durumu da düşünerekten Offline Müzikleri de beraberinde sizlere sunuyor.
        ChromeCast tarafına baktığımızda bazı özelliklerin ücretli olduğunu görebiliyoruz. Bu yüzden ücreti karşılığında yararlanmanız gerekiyor. Geliştirilen uygulamanın ara yüzü ise materyal dizayndan çok daha da farklı bir yapı ortaya çıkaran CloudPlayer, Böylece en son tasarım kodlarına da devam etmiş oluyor.

        Yorum

        • mehmet karalýlar
          Senior Member
          • 02-06-2009
          • 11564

          #49
          Android Auto kapsamında ilk örnek Honda Accord 2016 ile gerçeğe dönüşüyor! Honda'dan gelen resmi açıklama ile Accord 2016 modellerinde Android Auto sistemi yer alacak!


          İlk olarak Google tarafından biraz da Apple’a rakip olarak resmiyet kazandırılan Android Auto konsepti ile Google otomobil ile ilgili alana daAndroid ismini sokmayı amaçlamıştı. Üzerinden geçen yaklaşık 2 yıllık bir süre zarfından sonra en nihayetinde Android Auto aktif kullanım kazanmış olacak...Honda ve Google işbirliği!

          Honda tarafından yapılan bir açıklamada, 2016 model Honda Accord araçlarında, Android Auto sistemine yer verecekleri ve Android CarPlay sistemini de destekleyecekleri bilgileri yer aldı. Bu açıklamanın ardından ise yeniden Android Auto platformu dillendirilmeye başlandı. Zira şu ana kadar aktif olarak araç üreticilerinin Android Auto sistemini kullanmıyor olmaları, üzerindeki ilgiyi düşürmüştü.iOS ve Android savaşı Otomobil alanına taşıyor!

          Yapılan bu açıklamayla beraber Google’da, Android ile birlikte otomobilalanında daha da büyük yüzdeler elde edebilecek hale gelebilir. Zira Apple’ın birçok ünlü otomobil üretici firma ile bu noktada uzun zamandır yürüttüğü rakipsiz çalışmalara Google’dan “Bende Varım!” cevabı gelmiş oldu.Honda Accord 2016 modeli ile bu sistemlerin ne denli kullanıcı dostu bir deneyim yaşatacağı şu an merak konusu. Öte yandan Honda gibi diğer büyük otomobil üretici firmaların ise Google ile birlikte Android Auto kapsamında bir işbirliğine gidip gitmeyeceğide henüz cevaplanmayan sorulardan oluyor…

          Yorum

          • mehmet karalýlar
            Senior Member
            • 02-06-2009
            • 11564

            #50
            Android MMS (Stagefright) Güvenlik Açığı Nedir ve Nasıl Korunulur?


            Geçtiğimiz günlerde Android işletim sistemiyle alakalı önemli bir güvenlik açığıhaberi internette yayılmaya başlamıştı. MMSile bağlantılı olduğu söylenen bu problem,950 milyon Android cihazını etkilediği söyleniyordu.Peki bu kritik Android MMS güvenlik açığı nedir ve madem böyle büyük bir açık var, bundan nasıl korunur? Bu soruların cevabını yazımızda bulacaksınız.
            Android MMS Güvenlik Açığı Nedir?

            İlk olarak Zimperium Labs mobil güvenlik uzmanı Joshua Drake tarafından fark edilen bu güvenlik açığı, Android işletim sistemindeki PDF gibi multimedya dosyalarının çalışması ve yönetilmesinde kullanılan Stagefright isimli bileşenden kaynaklanıyor ve hemen hemen bütün Android versiyonlarını etkiliyor.
            Bu açık sayesinde saldırganlar, gönderdikleri MMS ile Android cihazlarında istedikleri zararlı kodları çalıştırarak, tüm kişisel bilgileri ele geçirebiliyorlar ve daha da önemlisi, bu zararlı kodlar kendi kendini silerek farkında bile olmamanızı sağlayabiliyor. Aşağıda bu açığın çalışmasını gösteren bir örnek resimlerle gösteriliyor.



            Hackerlar istenildiğinde bu MMS mesajını silebiliyor ve bu açık sayesinde, cihazın kamera veSD kart dahil donanımlarına erişim sağlayabiliyorlar.
            Araştırmacılar bu açığın aynı zamanda Linux hariç tüm platformlarda Firefox internet tarayıcısını da etkilediğini belirtiyorlar. Ancak belirtmek isteriz ki, Firefox 38 ve üstü versiyonlarda bu açık giderilmiş durumda.
            Android MMS (Stagefright) Güvenlik Açığından Nasıl Korunulur?

            Bu açığa yönelik yayınlanacak güvenlik güncellemesi veya güvenlik uygulaması sorunu çözebilir.
            Bu ikisinden birine sahip değilseniz, ilk olarak yapılması gereken şey, gerek Hangoutsüzerinden gerek ise standart mesajlaşma sistemi üzerinden otomatik MMS alımını kapatmak. İkinci adım ise, Android versiyon güncellemeleri kontrol etmek.
            Google, bu önemli açık için bir güncelleme yayınladı, ancak Nexus cihazları haricindekiAndroid telefonları için güncelleme üreticilerin veya operatörlerin elinde olduğu için, bu güncelleme gelene kadar bu açık devam edecektir.

            Yorum

            • mehmet karalýlar
              Senior Member
              • 02-06-2009
              • 11564

              #51
              Android’in son Android sürümü olan Lollipop, diğer sürümler karşısında yükselişine devam ediyor…

              Google’ın açık kaynak kodlu olarak geliştirdiği Android mobil işletim sistemi şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olurken, her sene Google yeni bir Android sürümü ile karşımıza geliyor.

              Geçtiğimiz Mayıs ayında firma Google I/O 2015 Geliştirici Konferansı’nı düzenlerken, Android M adı ile de yeni işletim sistemini duyurmuştu. Büyük ihtimalle bu işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow olarak Kasım ayında sunulabilir. Bu yeni işletim sistemi Google’ın yeni nesil Nexus cihazları ile birlikte pazarda yerini alacak.
              Diğer taraftan Google cephesinden her ay Android sürümlerinin kullanım oranlarına dair de bilgiler gelirken, 3 Ağustos tarihi ile biten son 7 gün için Android kullanım oranları açıklandı.
              Gelen bu bilgilere göre Android 4.4 KitKat hala %39.3 kullanım oranına sahip ve lider durumda. Onun arkasından ise Android Jelly Bean gelirken, bu işletim sistemi de %33.6 pazar payına sahip durumda.
              Geçtiğimiz sene Eylül ayında sunulan son dürüm olan Android 5.x Lollipop yükselişini sürdürürken, %18.1 kullanım oranına ulaştığı görülüyor.
              Diğer işletim sistemleri sürümlerine bakacak olursak eğer, Android 4.0.x Ice Cream Sndwich %4.1, Android 2.3.x GingerBread %4.6 ve Android 2.2 Froyo ise %0.3 pazar payı oranlarına sahipler.

              Yorum

              • mehmet karalýlar
                Senior Member
                • 02-06-2009
                • 11564

                #52
                Microsoft, Android ve iOS uygulamaları Windows platformuna getirerek, daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

                Microsoft teknoloji dünyasında özellikle yazılım alanında liderliğini sürdürürken bir süredir hem tablet hem de akıllı telefon modelleri ile mobil platformda iddiasını sürdürüyor.


                Akıllı telefon platformu için Windows Phone platformunu geliştiren firma, geçtiğimiz sene Nokia’nın cihazlar ve servisler bölümünü satın alarak donanım olarak da akıllı telefon pazarında yer almaya başlamıştı.
                Windows Phone şu anda Android ve iOS’a göre daha geride bulunuyor ve ayrıca her iki platforma göre uygulama açısından da daha zayıf kalmakta. Uygulama geliştiricileri, Windows Phone platformuna Android ve iOS kadar ilgi göstermezken, Microsoft bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
                Bu sene başında Microsoft Build Developer 2015’de Android ve iOS uygulamalarının Windows platformunda çalışabilmesi için geliştiricilere araçlar ve çeşitli programlarla yardım edeceği bilgisini vermişti.
                Microsoft bu konuda adımını attı ve daha önce “Project Islandwood” olarak bilinen Windows Bridge’yi GitHub web sitesinde sundu. Açık kaynak kodlu olarak sunulan proje MIT lisansı altında sunuldu.
                Android geliştiricileri için sunulan Windows Bridge for Android beta sürümünde olmasına karşılık Windows Bridge for iOS şu anda sunulmuş durumda ve Objective-C kullanarak geliştiriciler Windows uygulamalar oluşturabilirler.

                Yorum

                • mehmet karalýlar
                  Senior Member
                  • 02-06-2009
                  • 11564

                  #53
                  Antivirüs yazılım üreticisi AVG, Android telefonların pilini çok tüketen, mobil veriyi çok kullanan ve sistemi yavaşlatan uygulamaları yayınladı. İşte o liste!


                  Android telefon kullanıcıları telefonlarını ilk aldıkları zaman bataryanın daha uzun dayandığını ancak telefonu kullandıkça batarya performansının düştüğünden sıkça şikayet ediyor. Bataryanın daha az dayanmasının en önemli sebebi olarak Google Play Store veya APK. dosyası olarak telefona yüklenen uygulamaları gösterebiliriz. Android uygulamaları sistemin çalışma yapısından dolayı arkaplanda çalışmaya devam ediyor. Her ne kadar uygulamadan çıkış yapsanız da, eğer uygulamanın bir servisi varsa o çalışmasını sürdürüyor.
                  Uygulamaların arkaplanda çalışmasını tamamen kapatmak için Google Play Store'da Greenify gibi çeşitli uyutma uygulamaları bulunuyor. Antivirüsyazılım üreticisiAVG Technologies’in yapmış olduğu yeni araştırma sonucu Android’in kanını emen birer birer gün yüzüne çıktı.
                  Bu uygulamalara dikkat!

                  AVG'in açıklamış olduğu listeye göre telefonun açılışında arkaplandaçalışmaya başlayan ve pil tüketimini olumsuz olarak etkileyen uygulamalar listesinin zirvesinde Facebook yer alıyor. 10 uygulamanın yer aldığı bu listede Facebook'un 4 tane uygulamasının bulunması çok ilginç. Facebook, Messenger, Facebook Pages ve Instagram pili tabiri caizse sömüren uygulamalar arasında bulunuyor.
                  Kullanıcılar tarafından başlatılan ve pili sömüren uygulama listesinin zirvesinde Snapcat ye alıyor. 3. sırada çevrimiçi müzik hizmeti olan Spotifyve 7. sırada ise CleanMaster uygulaması yer alıyor.

                  Yorum

                  • mehmet karalýlar
                    Senior Member
                    • 02-06-2009
                    • 11564

                    #54
                    Mountain View firmasının kullanıma sunuğu iOS 9.1 emojileri, Android için de yakında kullanıma sunulacak. Yeni Emojiler hakkındaki tüm detaylar


                    Birkaç hafta önce Hiroshi Lockheimer Android, Chrome OSveChromecast'in operasyon başkan yardımcısı seçildi. Android'e olan ilgisi daha önceden de bilinen Hiroshi Lockheimer, duyuru amaçlı bir tweet attı. Attığı tweet de sadece iOS 9.1 için olan emojilerin yakın bir zamanda Android'e geleceğini duyurdu.
                    Yeni emojilerin Android 6.1 güncellemesi ile Googletarafından yayınlanması bekleniyor. Hiroshi Lockheimer attığı tweet üzerinden tartışmalar devam derken takipçiler ikiye ayrılmış görünüyor. Kimi takipçilerin Unicode 7 ve 8 ile iOS'a gelen emojilerin Android'e biran önce gelmesini savunurken kimi takipçiler ise bu hareketin yanlış olduğunu ve işletim sisteminin iOS'a benzemeye başlamasından şikayet ediyor.
                    İki işletim sistemi arasında farklar giderek azalmaya devam ediyor. Aradaki farklar giderek azaldıkça iki işletim sistemi için de ortak çalışmalar görmek çok doğal. Özellikle Mountain View firmasının iOS 5 ile tanıttığı emojileri bu gidişle bütün cihazlarda görebiliriz. Ek olarak bu tür çalışmaları daha sık görmek son kullanıcıları her zaman mutlu edecektir.

                    Yorum

                    • mehmet karalýlar
                      Senior Member
                      • 02-06-2009
                      • 11564

                      #55
                      Microsoft Arrow Launcher'i Android Kullanıcılarına Sundu!

                      Microsoft'un Android işletim sistemi için geliştirdiği arayüz uygulaması Arroe Launcher yayınlandı!

                      Dünyanın yazılım devi Microsoft, bugün itibaritle Android için hazırladığı yeni arayüz uygulaması olan Arrow Laucher'ı Google Play Store üzerinden kullanıcılara sundu.
                      Microsoft'un halihazırda Windows Phone gibi bir telefon sektörünün sahibi olduğunu da belirtelim. Zira her ne kadar en büyük rakibi Android üzerine bir "arayüz" geliştirmesi çok da mantıklı gözükmese de "bakın biz yapabiliyoruz bu işi" gibi bir örnek ile Androidkullanıcılarını kendi telefonlarına çekmek için bir fırsat oluşturmak isteyen Microsoft bu yolu seçmiş durumda.

                      Ortaya güzel bir arayüz çıkartan Microsoft, kullanıcılara en çok kullandıkları uygulamalara ulaşmak adına kolay çözümler sunmasının yanı sıra Windows Phoneruhunu da Arrow Launcher sayesinde Android platformuna taşımayı başarmış.
                      Siz de bu laucherı aşağıdaki Google Play bağlantısını kullanarak indirebilirsiniz.
                      Arrow Launcher: Tıkla

                      Yorum

                      • mehmet karalýlar
                        Senior Member
                        • 02-06-2009
                        • 11564

                        #56
                        Android'in mobil cihazlarda yaygınlaşmasından sonra Google, Android'i farklı platformlara taşımaya başlamıştı. Şimdi ki projesi ise Android ile Chrome OS'i birleştirmek!


                        Google, 2017 yılına kadar Chrome OS ile Android'i birleştirip yeni bir işletim sistemi sunmayı planlıyor. Aslında bu düşünce hepimizeMicrosoft'un Windows 10'undan tanıdık geliyor. Tüm laptop, mobil cihaz ve tabletler için tek bir işletim sistemi isteyen Google bu şekilde ayrı ayrı işletim sistemleriyle uğraşmak istemiyor. Şu an dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi olan Androd'i laptoplarda hali hazırda görüyoruz. Ama donanımsal olarak tam uyumluluk sağlanmış diyemeyiz.
                        Wall Street Journal kaynaklı habere göre Google 2 yıldır "her şey için tek işletim sistemi" adını verdiği proje için çalışıyor. Habere göre bu projenin ilk beta sürümünüönümüzdeki sene gerçekleşecek olan Google I/Oetkinliğinde göreceğiz.
                        Chrome OS ölüyor mu?

                        Hayır. Yapılan çoğu haberin aksine, şirketin planladığı şey Chrome OS'i öldürmek değil. Bu proje hayata geçtiğinde de Chrome OS işletim sistemi çalışmayı sürdürecek.

                        Aslında bu projenin geleceğini Google dolaylı yoldan da olsa bizlere söyledi. 2013 yılında geçtiğimiz aylarda Google'ın CEO'su olan Sundar Pichai Android ve Chrome OS'un başına geçtiğinde iki işletim sistemi birleşiyor söylentileri dolaşmaya başlamıştı.
                        Ayrıca geçen sene Google, Android uygulamalarının Chrome OS üzerinden çalışacağını söyleyerek bu konuyla alakalı bir ipucu daha vermişti.

                        Yorum

                        • mehmet karalýlar
                          Senior Member
                          • 02-06-2009
                          • 11564

                          #57
                          PC için geliştirilen Android tabanlı işletim sistemi Remix OS 2.0 yayınlandı. Ücretsiz olarak sunulan Remix OS 2.0 hızı ile eski bilgisayarları yeniden canlandıracak!


                          CES 2016 etkinliğinde boy gösteren Jide, Android tabanlı işletim sistemi Remix OS 2.0 sürümünü tanıtmıştı. Masaüstü ve dizüstü çözümler için geliştirilen Remix OS 2.0, sunduğu hızın yanında ücretsiz olmasıyla da dikkat çekmişti.
                          Android platformundaki tüm uygulama ve oyunları işletim sistemi üzerinde çalıştırabilen Remix OS 2.0, Android-x86 Project kapsamında geliştirildi. Düşük özelliklere sahip 32 Bit sistemlerde bile hızlı bir şekilde çalışan Remix OS 2.0, bugün itibariyle ücretsiz olarak indirime sunuldu.
                          Remix 2.0'ın şimdilik geliştirici sürümü yayınlanıyor. Remix 2.0 indirme linklerinde sürümün Alpha olarak görünmesi, henüz tam anlamıyla işletim sisteminin stabil çalışmama ihtimalini doğuruyor.
                          Ancak kullanıcılardan gelen yorumlar şimdilik Remix 2.0'ın akıcı bir şekildeçalıştığı ve sıkıntı yaşatmadığı doğrultusunda.
                          690 MB büyüklüğündeki Remix 2.0'ı indirdikten sonra Rufus yardımı ileUSB belleğinize yazdırıp yükleyebilirsiniz.
                          Remix OS 2.0 indirmek için tıklayın

                          Yorum

                          • mehmet karalýlar
                            Senior Member
                            • 02-06-2009
                            • 11564

                            #58

                            Android cihazları hedef alan Android.Bankosy virüsü, banka hesaplarınıza erişim sağlayarak, hesabınızdaki paraların boşaltılmasına olanak tanıyor.
                            Kullanım alanları arttıkça, güvenlik konusundaki önemin de kritik seviyelere geldiği akıllı telefonlarımızda, bu pazardaki tüm akıllı telefonların %80’inde bulunanAndroid işletim sistemine karşı kötü niyetli kişilerin geliştirdiği virüslerde de aynı oranda artış yaşanıyor. Farklı amaçlara sahip olsalar da, ana hedefin kullanıcıları mağdur etmek olduğu virüslere son bir yeni si daha eklendi.
                            Symantec tarfından yapılan araştırmada, daha önce banka hesabı kullanıcı adı ve şifre bilgilerini ele geçirmeye çalışan Android.Bankosy virüsü, artık banka hesaplarınıza giriş yaparken telefonunuza gelen tek kullanımlık şifreyi ele geçirerek, hesabınıza erişim sağlanmasının önünü açıyor. Gelen SMS verilerini çalan bu virüsün, aynı zamanda bankadan güvenlik amacıyla kullanıcılara gelen çağrıları da yönlendirebildiği açıklandı.


                            Oldukça etkili olan ve kullanıcılara ciddi zararlara sebebiyet verme olasılığı bulunan bu tehlikeli virüsün, henüz Android cihazara nasıl bulaştığı konusunda kesin bilgiler bulunmazken, uygulamalar ve web siteleri aracılığıyla cihazlara bulaştığı söylenenler arasında.
                            Şimdilik, önlem olarak bir virüs programı kurmanızı, bilmediğiniz uygulamaları indirmemenizi ve bilmediğiniz sitelere girmemenizi tavsiye ederiz.

                            Yorum

                            • mehmet karalýlar
                              Senior Member
                              • 02-06-2009
                              • 11564

                              #59
                              Dünyanın ilk termal kameralı Android akıllı telefonu Bullitt Group ve CAT ortaklığı ile ortaya çıktı. Zorlu kullanım şarlarında maksimum dayanıklılığa odaklanan cihazlar üreten CAT'in yeni telefonu S60, hem özellikleri hem görünümü ile doğaya meydan okuyor.
                              Ağır iş makinaları ve endüstriyel araçlar üreten CAT (uzun söylenişiyle Caterpillar) şirketini bilmeyeniniz yoktur. Belki bir inşaatın önünden gerçerken, belki mahallenizdeki esnafla birlikte asfalt çalışmasını izlerken mutlaka CAT marka bir iş aracı görmüşsünüzdür. Hiçbiri denk gelmediyse, sarı botlardan hatırlarsınız CAT'i... İşte aynı CAT, "madem ağır işlere girdik, bari taş gibi sağlam telefonlar üretelim de bu ortamlara dayansın" düşüncesiyle akıllı telofon üretimi de gerçekleştiriyor. Tabii ki ürettiği telefonlar da bu ağır koşullara dayanıklı olacak şekilde geliştiriliyor ve neredeyse zırhlı bir halde karşımıza çıkıyor.

                              CAT'e ait yeni modellerden birisi de, Mobil Dünya Kongresi öncesi ortaya çıktı. CAT S60 olarak adlandırılan cihazı benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise termal bir kamera barındırıyor olması. Cihaza yerleşik olarak gelen termal kamera yüzey sıcaklığından 100 feet yüksekliğe kadar olan ısı değişimlerini algılayabiliyor. CAT S60 üzerinde bulunan termal kamera FLIR şirketi tarafından geliştirilmiş. Termal kameranın yanı sıra cihaz üzerinde standart bir kamera da yer alıyor.

                              İster suya at, ister duvara çarp bana mısın demiyor!

                              Üzerinde yerleşik olarak sunulan termal kamera bulunan ilk Android akıllı telefon olma özelliğine sahip CAT S60'ın dikkat çekici bir diğer yönü de suya dayanıklılığı. CAT tarafından "dünyanın suya en dayanıklı akıllı telefonu" olarak adlandırılan S60'ı sinirlendiğinizde en fazla 5 metre derinliğindeki denize fırlatabilir, yaptığınızdan pişman olursanız en fazla bir saat içinde dalıp çıkarabilirsiniz. Telefonunuz hala çalışıyor olacaktır.

                              CAT S60'da hangi işlemci kullanılıyor?

                              CAT S60'ın teknik detaylarına hızlıca göz atacak olursak, cihazın gücünü 8 çekirdekli Snapdragon 617'den aldığını ve 3 GB bellek barındırdığını söyleyerek başlayabiliriz. Gorilla Glass 4 ile korunan 4.7 inç'lik bir ekran ile gelen cihazda, su altında kullanılabilen 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, çift LED flash bulunuyor. 720p ekran çözünürlüğü 540 nit parlaklık sunuyor.3800 mAh pil ile gelen cihazın yazılım tarafında Android Marsmallow'a yer verilmiş durumda. Önümüzdeki hafta başlayacak MWC 2016'da lansmanı gerçekleştirecek ürün yıl sonuna doğru 599dolardan satışa sunulacak.


                              Yorum

                              • mehmet karalýlar
                                Senior Member
                                • 02-06-2009
                                • 11564

                                #60


                                Microsoft geçen ay Android kullanıcılarının hizmetine sunduğu Hub Keyboard adlı klavye uygulamasını bu defa iOS platformu için yayınlandı.



                                Microsoft, Android ve iOS tarafındaki yoğun kullanıcı kitlesini hedef alan uygulamalar yayınlamayı sürdürüyor. Yazılım devinin şubat ayında Androidkullanıcıların hizmetine sunduğu “Hub Keyboard Önizleme” adlı klavye uygulaması bu defa iOS platformu için kullanıma sunuldu.










                                Android kullanıcılarıyla önizleme sürümünde tanışan uygulama, iOS tarafına 1.0 numaralı sürüm yani daha kararlı bir yapıda yayınlandı. Ancak buna rağmen klavyenin Android sürümü daha fazla fonksiyon taşıyor. iOSkullanıcıların ücretsiz olarak yararlanacağı klavye uygulaması, günlük kullanımda sık sık e-posta veya kısa mesaj yoluyla bilgi paylaşan kullanıcılar için ideal bir kullanım kolaylığı sunuyor.

                                Office 365 hesabı kullanarak Onedrive ve SharePoint belgelerine, ayrıca rehber kayıtlarına erişebilen klavye içerik gönderimini kolay bir hale getiriyor. Çeviri özelliği de bulunan klavye içerik kopyala-yapıştır noktasında ise Android sürümü kadar fonksiyonlu değil.

                                Microsoft bünyesinde çalışan ve daha çok deneysel çalışmalar sergileyen“Garage Group” tarafından geliştiren Hub Keyboard şimdilik sadece İngilizce dil desteğine sahip. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre dil desteğinin artırılması noktasında çalışmalar sürüyor. Hub Keyboard klavye uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X