Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Güncel Tenis Haberleri

    Montreal'de yaprak dökümü


    ATP Montreal Masters'ta, Tomas Berdych, Ivan Ljubicic ve Guillermo Canas'tan sonra 6 numaralı seri başı Şilili Fernando Gonzalez de elenerek turnuvaya erken veda etti.Çek Stepanek, Gonzalez'i 2-1 mağlup etti.



    2.45 milyon dolar ödüllü ATP Montreal Masters Tenis Turnuvası'nda, 10 numaralı seri başı Tomas Berdych, 11 numaralı seri başı Ivan Ljubicic ve 15 numaralı seri başı Guillermo Canas'tan sonra 6 numaralı Fernando Gonzalez de elendi.

    Şilli raket 2. turda karşılaştığı Çek Radek Stepanek karşısında ilk seti tie-break ile kazansa da sonraki setleri kaybetmekten kurtulamadı.

    Stepanek ikinci seti tie-break'te 7-6 ile, üçüncü seti ise 6-4'lük skorla kazanarak 3. tura yükseldi.

    3 numaralı seri başı Sırp Novak Djokoviç ise Alman Nicolas Kiefer'i yenerek üçüncü tura yükseldi. Bu sezon Miami Masters'ı kazanan ve Wimbledon'da yarı final oynayan Djokoviç , maçı 6-3'lük iki setle kazandı.

    Turnuvanın ikinci gününde korta çıkan diğer seri başı raketlerden 9 numaralı seri başı James Blake, Avusturyalı Juergen Melzer'i, 12 numaralı seri başı Tommy Haas da kariyerinin 400. galibiyerini aldığı maçta Arjantinli Agustin Calleri'yi yenerek ikinci tura yükseldi.

    Sakatlığı sebebiyle 3 aydır turnuvay oynamayan 13 numaralı seri başı İskoç Andy Murray ise ABD'li Robby Ginepri'yi mağlup ederek kortlara galibiyetle döndü
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Sharapova kupayla döndü


    Rus Maria Sharapova, Wimbledon'dan sonra katıldığı ilk turnuva olan San Diego Klasik'in finalinde İsviçreli Patty Schnyder'i 2-1 mağlup ederek sezonun ilk zaferine ulaştı.


    Toplam 1.34 milyon dolar ödüllü San Diego Klasik Tenis Turnuvası'nı, dünya klasmanının 2 numarası Rus Maria Sharapova kazandı.

    Omzundaki sakatlığı nedeniyle Wimbledon'dan sonra ilk turnuvasını oynayan Rus raket, finalde karşılaştığı İsviçreli Patty Schnyder'i 2-1 yenerek sezonun ilk kupasına uzandı.

    Schnyder karşısında ilk seti 6-2 kazanan Sharapova, ikinci seti 6-3 kaybetti. Etkili bir performans sergilediği final setini 6-0 kazanan Rus raket, geçen sene olduğu gibi San Diego'dan mutlu ayrıldı.

    WASHINGTON'DA RODDICK GÜLDÜ
    ABD'nin Washington kentinde düzenlenen Legg Mason Klasik Tenis Turnuvası'nı Andy Roddick kazandı.

    Finalde 'wild card' ile turnuvaya katılan John Isner ile karşılaşan Roddick, 6-4 ve 7-6'lık setlerle korttan 2-0 galip ayrılarak bu turnuvadaki 3. zaferini elde etti.

    Legg Mason Klasik'i 2001 ve 2005 senelerinde de kazanan Roddick, kariyerinin ise 23. kupasını kaldırdı

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      Hingis'e neler oluyor?



      Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen East West Bank Classic Tenis Turnuvası 2. tur mücadelesinde, bayanlarda dünyanın eski 1 numaralı raketi İsviçreli Martina Hingis, Hindistanlı raket Sania Mirza'ya 6-2, 2-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenilerek, elendi.
      Martina Hingis sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da da 3. turda Amerikalı Laura Granville'e elenmekten kurtulamamıştı. Hingis'in hayranları İsviçreli raketin eski günlerine dönmesini beklerken, efsane tenisçinin bir türlü istenilen performansı yakalayamaması hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.


      East West Bank Classic 2. tur sonuçları:
      Maria Kirilenko - Marion Bartoli (6), 7-6 (7-2), 6-3
      Sania Mirza - Martina Hingis (7), 6-2, 2-6, 6-4
      Kateryna Bondarenko - Dinara Safina (8), 6-2, 7-5
      Gisela Dulko - Tamarine Tanasugarn, 6-1, 6-3
      Michaella Krajicek - Yuliana Fedak, 6-4, 6-3

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Şanslı Sharapova!

        Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen East West Bank Classic Tenis Turnuvası 2. tur mücadelesinde, turnuvanın bir numaralı raketi Rus Maria Sharapova, Yunanlı tenisçi Eleni Daniilidou karşısında ilk seti 7-6 almayı başardı. İkinci sette de 3-1 öndeyken, Yunanlı raketin sakatlığından ötürü maçtan çekilmesi sonucu adını bir üst tura yazdırdı.
        Sharapova geçtiğimiz günlerde sona eren Acura Classic Tenis Turnuvası'nda finalde İsviçreli raket Patty Schnyder'i yenerek, şampiyonluğa ulaşmıştı.


        East West Bank Classic 2. tur sonuçları:
        Maria Sharapova (1) - Eleni Daniilidou, 7-6 (7-5), 3-1 Daniilidou çekildi.
        Jelena Jankovic (2)
        - Shuai Peng, 6-1, 6-1
        Ana Ivanovic (3) - Ashley Harkleroad, 6-4, 6-2
        Nadia Petrova (4) - Lilia Osterloh, 7-5, 6-3
        Daniela Hantuchova (5) - Jill Craybas, 6-3, 7-6 (7-5)
        Elena Dementieva (9) - Madison Brengle, 6-2, 6-0
        Virginie Razzano - Shahar Peer (10), 6-1, 4-6, 7-6 (8-6)
        Sybille Bammer (13) - Olga Govortsova, 6-2, 6-1
        Katarina Srebotnik (15) - Mara Santangelo, 5-0 Santangelo çekildi.
        Lucie Safarova (16)
        - Ai Sugiyama, 6-3, 6-4
        Victoria Azarenka - Meghann Shaughnessy, 6-2, 6-3

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Federer zorlandı


          Dünya klasmanının 1 numarası İsviçreli Roger Federer, Montreal Masters Tenis Turnuvası'nda, Hırvat Ivo Karlovic'i 7-6'lık iki set sonunda mağlup ederek 3. tura yükseldi.

          İsviçreli tenisçi Roger Federer, şampiyon olduğu Wimbledon'dan sonra katıldığı ilk turnuva olan Montreal Masters Tenis Turnuvası'nda zor da olsa 3. tura yükseldi.
          Dünya klasmanının 1 numarası, 2. turda karşılaştığı Hırvat Ivo Karloviç'i, 7-6'lık iki set sonunda mağlup etti. Federer, 3. turda, 13 numaralı seri başı Andy Murray'i eleyen İtalyan Fabio Fognini ile karşılaşacak.
          Günün diğer maçında ise 5 numaralı seri başı Andy Roddick, Fransız Arnaund Clement'i 6-3 ve 7-6’lık setler sonunda mağlup ederek tur atladı. ABD'li raket 3. turda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis ile karşı karşıya gelecek

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Montreal'de favoriler kayıpsız


            Montreal Masters Tenis Turnuvası'nda ilk 5 seribaşı raket çeyrek finale yükseldi. Roger Federer, Rafel Nadal, Novak Djokoviç, Nikolay Davydenko ve Andy Roddick çeyrek finale yükselen isimler oldular.

            Montreal Masters Teni Turnuvası’nın üçüncü turunda dünya klasmanının bir numarası İsviçreli Roger Federer, İtalyan Fabio Fognini'yi rahat geçti. Bir önceki turda İskoç Andy Murray'i yenen ve dünya klasmanında 139. sırada bulunan Fognini, Federer'den yalnızca iki oyun alabildi.

            45 dakika içinde iki seti de 6-1 alan Federer çeyrek finale yükseldi. Federer çeyrek finalde dünya klasmanının eski bir numaralarından Avustralyalı Lleyton Hewitt ile karşı karşıya gelecek.

            2 numaralı seribaşı Rafael Nadal ise Fransız Paul Henri Mathieu karşısında ilk seti 6-3 kaybetmesine karşın, sonraki setleri 6-3 ve 6-2'lik skorlarla kazandı. İspanyol tenisçi çeyrek finalde 1989'dan bu yana Montreal'de çeyrek finale yükselmeyi başaran ilk evsahibi tenisçi olan Frank Danceviç ile karşılaşacak.

            Diğer çeyrek final maçları ise 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile 5 numaralı seribaşı Birleşik Amerikalı Andy Roddick ve 4 numaralı seribaşı Rus Ricolay Davydenko ile Çek Radek Stepanek arasında oynanacak

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Montreal'de Federer-Djokovic finali


              Çek Radek Stepanek'i mağlup eden erkekler dünya klasmanının bir numarası Roger Federer ile Rafael Nadal'ı eleyen Sırp Novak Djokovic, Montreal Masters'ta finale yükseldi.

              Toplam 2.45 milyon dolar ödüllü ATP Montreal Masters Tenis Turnuvası'nda finalistler belli oldu.



              Şampiyon olduğu Wimbledon'dan sonra ilk kez bir turnuva oynayan dünya klasmanının bir numarası İsviçreli Roger Federer, yarı finalde karşılaştığı turnuvanın sürpriz ismi Çek Radek Stepanek'i 2-0 mağlup etti.



              Bu turnuvanın son şampiyonu Federer, ilk sette rakibi karşısında zor anlar yaşasa da seti tie-break'te 7-6 kazandı. Maç boyunca 13 ace atan Federer, ikinci seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak finale yükselen ilk raket oldu.



              Günün diğer yarı final mücadelsinde ise bu turnuvayı 2005'te kazanan dünya klasmanını 2 numarası İspanyol Rafael Nadal ile sezonun flaş ismi Sırp Novak Djokovic karşılaştı.



              3 numaralı seri başı Djokovic, daha önce 6 kez karşılaştığı ve 5 kez yenildiği Nadal karşısında ilk seti tie-break'te 7-5 kazandı. İkinci sette de rakibine 6-3 üstünlük kuran Sırp raket, korttan 2-0 galip ayrılarak finalde Federer'in rakibi oldu.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                SHARAPOVA'YA SAKATLIK ENGELİ

                Toplam 600 bin dolar para ödüllü Los Angeles Tenis Turnuvası'nda, 1 numaralı seri başı olarak mücadele eden Maria Sharapova yarı fnal maçına çıkmadı.

                Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ı kazanan ve bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamayı hedefleyen Rus tenisçi, sol bacağındaki çekme nedeniyle maçtan çekildiğini ve bu hafta Toronto'da yapılacak turnuvaya da katılmayacağını açıkladı. Sharapova'nın çekilmesiyle bir başka Rus tenisçi Nadia Petrova, Los Angeles'ta finale yükseldi.
                Petrova'nın finaldeki rakibi Ana Ivanoviç olacak.
                19 yaşındaki Sırp tenisçi, yarı final maçında vatandaşı Jelena Jankoviç'i üç set sonunda yendi. İvanoviç ilk seti 6-4 kaybetmesine karşın sonraki setleri 6-3 ve 7-5 alarak finalist oldu

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Djokovic Federer'i devirdi


                  Sırp raket Novak Djokovic, Montreal Masters finalinde, turnuvanın son şampiyonu ve dünya klasmanının bir numarası İsviçreli Roger Federer'i 2-1 mağlup etti.



                  2.45 milyon dolar ödüllü ATP Montreal Masters Tenis Turnuvası’nı sırp Novak Djokovic kazandı.

                  Turnuvanın 3 numaralı seri başı Djokovic, finalde karşılaştığı dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i, 3 set sonunda mağlup etmeyi başardı.

                  Yarı finalde Nadal'ı eleyen Djokovic, geçen sene Montreal'den zaferle ayrılan Federer karşısında, 6 kez set puanını çevirdiği ilk seti, tie-break'te 7-6 kazandı. Djokovic, İsviçreli raket karşısında pek varlık gösteremediği ikinci seti 6-2 kaybetti.

                  Büyük çekişme içinde geçen final setini yine tie-break'te 7-6 kazanan Sırp raket, daha önce 4 kez yenildiği rakibini 2-1 mağlup ederek bu sezonki ikinci Masters turnuvasını kazandı.

                  Daha önce Miami Masters'ı da kazanan genç raket, sezonun ise 4. kupasını kazandı.

                  LOS ANGELES'TA ZAFER IVANOVIC'İN
                  Los Angeles Klasik Tenis Turnuvası’nı Sırp raket Ana Ivanovic kazandı.

                  Finalde karşılaştığı Rus Nadia Petrova’yı 7-5 ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek turnuvayı kazananIvanovic, bu başarısıyla dünya klasmanında 4. sıraya yükseldi

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Safin'e Cincinnati şoku


                    Cincinnati Masters Tenis Turnuvası’nın ilk turunda dünya klasmanının eski bir numaralarından Marat Safin elendi. Seri başı raketlerden Tomas Berdych, Ivan Ljubiçiç ve Mikhail Youzny ise tur atladı.

                    Cincinnati Masters Tenis Turnuvası’nın ilk turunda dünya klasmanının eski bir numaralarından Rus Marat Safin ile Alman Nicolas Kiefer karşı karşıya geldi.

                    Maça çok kötü başlayan Safin, peşpeşe beş oyun kaybetti. Daha sonra üç oyun alan Safin yine de ilk seti 6-3 kaybetmekten kurtulamadı.

                    Nicolas Kiefer ikinci seti de 7-1'lik tie break ile alarak tur atlayan taraf oldu.

                    10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdich, Alman Benjamin Becker'i 6-3 ve 6-4'lük iki setle geçti.

                    11 numaralı seribaşı Hırvat Ivan Ljubiçiç, Birleşik Amerikalı Amer Deliç'i, 13 numaralı seribaşı Rus Mikhail Youzny, Slovak Dominik Hrbaty'i, 16 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer de Birleşik Amerikalı John İsner'i yenerek ikinci tura yükseldi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Ivanovic hızla yükseliyor


                      Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen East West Bank Classic Tenis Turnuvası final mücadelesinde, turnuvanın 3 numaralı raketi Sırp Ana Ivanovic, Rus tenisçi Nadia Petrova'yı iki set sonunda 7-5 ve 6-4 yenerek, şampiyon oldu.
                      Maça çok hızlı başlayan Ivanovic rakibinin oyunda üstünlük kurmasına izin vermeyerek, oynadığı güzel oyunla adeta rakibinin direncini kırdı. Oyunun kırılma anlarında aldığı güzel sayılarla rakibinin moralini bozan Ivanovic, şampiyonluğa rahat bir şekilde uzandı.
                      Bu şampiyonlukla kariyerindeki 4. tekler zaferine ulaşan Ivanovic, bu sene Grand Slam turnuvalarında da üstün bir performans gösterdi. Roland Garros'ta finalde dünyanın bir numarası Justine Henin'e kaybeden Ivanovic, Wimbledon'da ise yarı finalde sonradan turnuvayı kazanan Venus Williams'a elendi.
                      Kariyerinde çok hızlı bir şekilde yükselen Ana Ivanovic'in hedefi sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık'ta şampiyonluğa ulaşmak.


                      Kaynak : Sporx.com

                      Yorum

                      • cemal344
                        Senior Member
                        • 03-11-2005
                        • 3977

                        #12
                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        tşk.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Nadal sakatlığa takıldı!

                          Tenis Masters Series Cincinnati 2. tur mücadelesinde, turnuvanın iki numaralı raketi İspanyol Rafael Nadal, Arjantinli tenisçi Juan Monaco ile yaptığı karşılaşmadan sakatlığı nedeniyle çekilmek zorunda kaldı.
                          Maça iyi başlayan son zamanların başarılı raketi Arjantinli Juan Monaco ilk sette üstünlüğü ele geçirdi ve seti tie-break sonucu 7-6 almayı başardı. İkinci sete de iyi başlayan Monaco 4-1 öne geçtiği bu sette rakibi Nadal'ın sakatlanarak mücadeleden çekilmesi sonucu bir üst tura yükseldi.
                          Gecenin en sürpriz sonucuna ise Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen Kanada Masters Tenis Turnuvası'nı Nadal ve Federer'i sırasıyla yenip, kupaya uzanan Novak Djokovic imza attı. Djokovic iki set sonucunda Carlos Moya'ya yenilerek, turnuvaya 2. turda veda etti.
                          Tenis Masters Series Cincinnati 2. tur sonuçlar:
                          Roger Federer (1) - Julien Benneteau, 6-3, 6-3
                          Juan Monaco - Rafael Nadal (2), 7-6 (7-5), 4-1 Nadal çekildi.
                          Carlos Moya
                          - Novak Djokovic (4), 6-4, 6-1
                          Nikolay Davydenko (5) - Robby Ginepri, 6-2, 6-7 (7-9), 6-3
                          Juan Carlos Ferrero - Fernando Gonzalez (6), 6-2, 7-6 (9-7)
                          Lleyton Hewitt - Richard Gasquet (8), 6-1, 3-2 Gasquet çekildi.
                          James Blake (9)
                          - Nicolas Kiefer, 6-4, 6-4
                          Tomas Berdych (10) - Arnaud Clement, 7-6 (7-1), 7-6 (7-4)
                          Nicolas Almagro - Ivan Ljubicic (11), 6-4, 6-4
                          Sam Querrey - Mikhail Youzhny (13), 5-7, 6-3, 6-4
                          David Ferrer (16) - Radek Stepanek, 6-2, 7-5
                          Marcos Baghdatis - Juan Ignacio Chela, 6-7 (6-8), 6-4, 6-2
                          Juan Martin Del Potro - Philipp Kohlschreiber, 6-1, 2-6, 6-4
                          Jurgen Melzer - Mario Ancic, 6-3, 2-6, 7-6 (11-9)

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #14
                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Ne yaptın Ivanovic?

                            Kanada'nın Montreal şehrinde düzenlenen Rogers Cup ikinci tur mücadelesinde, turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi Sırp Ana Ivanovic, Çinli tenisçi Zi Yan'a iki set sonunda 6-3 ve 6-1 yenilerek, büyük bir süprize imza attı.
                            Geçenlerde sona eren ve Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde düzenlenen East West Bank Classic Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşan Ana Ivanovic'in Kanada'da turnuvaya erkenden veda etmesi, bütün otoriteleri ve hayranlarını hayrete düşürdü.
                            Rogers Cup 2. tur sonuçları:
                            Justine Henin (1) - Andreja Klepac, 6-3, 6-1
                            Jelena Jankovic (2) - Marie-Eve Pelletier, 6-0, 6-1
                            Zi Yan - Ana Ivanovic (4), 6-3, 6-1
                            Virginie Razzano - Anna Chakvetadze (5), 7-6 (7-5), 2-0 Chakvetadze çekildi.
                            Nadia Petrova (6) - Stephanie Dubois, 6-7 (4-7), 6-2, 6-1
                            Marion Bartoli (7) - Maria Kirilenko, 6-2, 2-1 Kirilenko çekildi.
                            Francesca Schiavone
                            - Elena Dementieva (8), 6-7 (5-7), 6-3, 6-2
                            Dinara Safina (9) - Nathalie Dechy, 6-1, 6-2
                            Patty Schnyder (10) - Flavia Pennetta, 6-3, 6-2
                            Tatiana Golovin (12) - Dominika Cibulkova, 6-4, 6-3
                            Sybille Bammer (13) - Aleksandra Wozniak, 6-4, 6-2
                            Meghann Shaughnessy - Lucie Safarova (16), 3-6, 6-4, 7-5
                            Eleni Daniilidou - Maria Camerin, 7-6 (7-5), 4-6, 7-5

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #15
                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Federer devam, Roddick tamam


                              Cincinnati Masters Tenis Turnuvasında Roger Federer çeyrek finale yükselirken, geçen yılın şampiyonu Andy Roddick üçüncü turda elendi.İsviçreli Roger Federer, Marcos Baghdatis karşısında zorlansa da çeyrek finale yükselen isim oldu.

                              Cincinnati Masters Turnuvası’nın üçüncü turunda dünya klasmanının bir numarası Roger Federer ile Güney Kıbrıslı Marcos Baghdatis karşı karşıya geldi.

                              Daha önce oynadıkları 5 maçta Federer'e boyun eğen Baghdatis, bu kez güçlü rakibini bir hayli zorladı. Ancak, yine de Federer ilk seti 7-5'lik tie-break ile ikinci seti de 7-5 alarak çeyrek finale yükseldi.

                              Turnuvanın geçtiğimiz yılki şampiyonu Andy Roddick ise üçüncü turda 16 numaralı seribaşı David Ferrer'e yenilmekten kurtulamadı. İspanyol Ferrer, ilk seti 7-4'lük tie-break ile aldıktan sonra ikinci seti de 6-4 kazanarak turu geçti.

                              5 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko, 10 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'i zorlanmadan 6-3 ve 6-2'lik iki setle geçti.

                              Avustralyalı Lleyton Hewitt, Birleşik Amerikalı tenisçiler James Blake ile Sam Querrey, İspanyol raketler Carlos Moya ve Nicolas Almagro çeyrek finale yükselen diğer isimler oldular

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X