Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Federer zorlandı

    Dünya klasmanını 1 numarası Roger Federer, Monte Carlo Masters Tenis Turnuvası ikinci turunda karşılaştığı İspanyol Ruben Ramirez Hidalgo'yu, 3 set sonunda 2-1 yenerek tur atladı.





    Geçen hafta Estoril Açık'ı kazanarak sezonun ilk turnuva zaferine imza atan İsviçreli Roger Federer, Monte Carlo Masters Tenis Turnuvası'nda üçüncü tura yükseldi.

    İkinci turda klasmanın 137. basamağında bulunan Ruben Ramirez Hidalgo ile karşılaşan Federer, ilk seti 6-1 kazandı. İsviçreli raket İkinci sette rakibine 6-3 yenilince maç final setine taşındı.

    Zorlu geçen ve 5-4 geriye düştüğü finali setinde durumu 6-6'ya getiren İsviçreli raket, tie-break oyununu 7-1 kazanarak 123 dakika süren maçı 2-1 aldı ve 3. tura adını yazdırdı.

    Federer üçüncü turda, Hırvat Ivo Karlovic’i eleyen Fransız Gael Monfils ile karşılaşacak.

    ALINAN SONUÇLAR
    1-Roger Federer - Ruben Ramirez Hidalgo: 6-1, 3-6, 7-6
    4-Nikolay Davydenko - Simone Bolelli: 6-2, 7-6
    5-David Ferrer - Marat Safin: 6-2, 6-3
    Igor Andreev - 8-Mikhail Youzhny: (Youzhny maçı bıraktı)
    Gael Monfils - 15-Ivo Karlovic: 7-8, 6-1
    16-Philipp Kohlschreiber - Nicolas Kiefer: 6-2, 6-4
    Janko Tipsarevic - Nicolas Lapentti: 5-7, 7-6, 6-4

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      Radwanska da İstanbul Cup'a geliyor

      Bu yıl 4. kez düzenlenecek WTA İstanbul Cup'a, Elena Dementieva, Daniela Hantuchova ve Nadia Petrova'dan sonra, dünya sıralamasının 15 numarası Polonyalı Agnieszka Radwanska'nın da geleceği açıklandı.







      İstanbul'un 17-24 Mayıs'ta 4. kez ev sahipliği yapacağı Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup uluslararası bayanlar turnuvasına katılması kesinleşen tenisçiler belli olmaya başladı.

      Dünyada 8 numara Rus Elena Dementieva, 10 numara Slovak Daniela Hantuchova, 20 numara Rus Nadia Petrova'dan sonra, şu anda dünya sıralamasında 15 numara olan Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska'nın da ''İstanbul Cup'' için geleceği açıklandı.

      Sony Ericsson WTA Tour yönetimi, ''İstanbul Cup''ın 4. yılında turnuvada mücadele edecek tenisçilerin isimlerini ''İstanbul Cup'' turnuva yönetimine iletmeye devam ediyor.

      2007 ABD Açık'ta bir önceki senenin şampiyonu Maria Sharapova'ya ve 2008 Avustralya Açık'ta 2 numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova'ya karşı 3. turda aldığı galibiyetler ve Avustralya Açık'ta 4. turda ''İstanbul Cup''ın bu yılki yıldızlarından Nadia Petrova'yı yenmesiyle dikkati çeken Polonyalı raket Agnieszka Radwanska, ''İstanbul Cup''ın gediklisi.

      Dünya klasmanında 15. sıraya yükselen yıldız oyuncu, geçen yıl İstanbul'da teklerde çeyrek final oynarken, çiftlerde ise kardeşi Urszula Radwanska ile şampiyonluk kupasını kazanmıştı.

      Kuruculuğunu Garanti Koza'nın yaptığı, bu yıl Vitra, Spor Toto ve THY'nin ana sponsor olduğu ''İstanbul Cup'', 4. kez düzenlenip, Sony Ericsson WTA'in 50 turnuvasından biri olarak dünyanın en prestijli spor platformunda Türkiye'yi temsil ediyor.

      Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğinde yapılan ''İstanbul Cup''ın ön eleme maçları, 17-18 Mayıs'ta, ana tablo maçları ise 19-24 Mayıs tarihleri arasında Tekstilkent Tenis Arena'da oynanacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Adana'da şampiyon Tsurenko

        Adana Uluslararası Profesyonel Bayanlar Tenis Turnuvası'nda, Ukraynalı Lesya Tsurenko şampiyonluğa ulaştı.







        Adana Atlıspor Kulübü, Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 26 ülkeden, 60 sporcunun katıldığı ''Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'' sona erdi.

        Atlıspor Kulübü Kortları'nda yapılan final maçında, Brezilyalı Vivian Segnini ile Ukraynalı Lesya Tsurenko karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen maçı 2-1 kazanan Lesya Tsurenko, turnuvanın şampiyonu oldu.

        Final maçının ardından turnuva birincisi Tsurenko'ya kupasını Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale verdi.

        Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve Adana Atlıspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Canver, yaptığı açıklamada, kentte ilk kez profesyonel kapsamlı bir tenis turnuvası düzenlendiğini söyledi.

        Canver, turnuvanın çok iyi geçtiğini belirterek, katılan tüm sporculara başarılarının devamını diledi.

        Final maçını Adana Valisi İlhan Atış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana Defterdarı Tamer Utkucu ve çok sayıda davetli izledi

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Roma Masters Djokovic'in

          Roma Masters Tenis Turnuvası finalinde Stanislas Wawrinka'yı 2-1 yenen Sırp Novak Djokovic, şampiyon oldu.







          İtalya'da düzenlenen 2.27 milyon Euro ödüllü Roma Masters Tenis Turnuvası'nı, dünya klasmanının 3 numarası Novak Djokovic kazandı.

          Sırp raket, son 3 yılın şampiyonu Rafael Nadal'ın ikinci turda, dünya klasmanının 1 numarası Roger Federer'in de üçüncü turda elendiği turnuvanın finalinde, İsviçreli Stanislas Wawrinka ile karşılaştı.

          Djokovic ilk sette rakibine 6-4 yenilerek 1-0 geri düştü. Daha sonra toparlanan Sırp tenisçi, ikinci ve üçüncü setleri 6-3'lük skorlarla alarak mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

          Kariyerinin 10. turnuva zaferini kazanan Djokovic, Masters Serisi'nde ise üçüncü şampiyonluğunu yaşadı.

          Roma Masters öncesi klasmanda 24. sırada bulunan Wawrinka ise, bu turnuvada Juan Carlos Ferrero, Marat Safin, Andy Murray, James Blake ve Andy Roddick karşısında aldığı galibiyetlerin ardından ATP'de 10. sıraya yükseldi.

          ALMANYA AÇIK SAFINA'NIN
          22 yaşındaki Rus tenisçi Dinara Safina, Almanya Açık'ta mutlu sona ulaştı. Safina, turnuvanın finalinde vatandaşı Elene Dementieva karşısında ilk seti 6-3 kaybetse de sonraki iki seti 6-2'lik skorlarla alarak şampiyon oldu.

          Safina finale çıkarken, önce dünya klasmanının bir numarası Justine Henin, ardından da kariyerinde sekiz Grand Slam turnuvası şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ı yenmişti.

          Rus raket, birincilik ödülü olarak da 196 bin doların sahibi oldu

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Almanya Açık Safina'nın

            Almanya Açık Tenis Turnuvası'nda iki Rus raketin final mücadelesinde Dinara Safina, Elena Dementieva'yı yenerek şampiyon oldu.



            22 yaşındaki Rus tenisçi Dinara Safina, Almanya Açık'ta üçüncü kez bir maçı geriden gelip kazanarak mutlu sona ulaştı.

            Safina turnuvanın finalinde vatandaşı Elene Dementieva karşısında ilk seti 6-3 kaybetse de sonraki iki seti 6-2'lik skorlarla alarak şampiyon oldu.

            Safina finale çıkarken, önce dünya klasmanının bir numarası Justine Henin'i, ardından da karilerinde 8 Grand Slam turnuvası şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ı aynı şekilde, ilk seti kaybetmesine karşın sonraki iki seti alarak yenmişti.

            Safina birincilik ödülü olarak 196 bin doların da sahibi oldu

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Henin'den erken veda

              7 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 26 yaşındaki Belçikalı tenisçi Justin Henin, profesyonel tenis kariyerine son verdiğini açıkladı.







              Geçen yıl dünya sıralamasında bir numaraya kadar yükselen Belçikalı Kim Clijters'ın 'erken bırakma kararıyla' sarsılan bayanlar tenisinde bir şok daha yaşanıyor.

              Bayanlar tenisinde dünyanın bir numarası olan Belçikalı Justin Henin de, profesyonel kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı.

              7 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 26 yaşındaki Henin, "Bu kararı almak kolay olmadı ama uzun süredir düşünüyordum. Bu benim için güzel bir maceranın sonu" diye konuştu.

              Wimbledon dışındaki tüm Grand Slam turnuvalarını kazanma başarısı gösteren Justin Henin, son 3 yıldır kazandığı Roland Garros'un bu yıl da en büyük favorisiydi.

              10 yıllık tenis geçmişinde oynadığı 600 maçın 493'ünü kazanan ve 41 turnuva şampiyonluğu yaşayan Belçikalı sporcu, kariyerinde tenisten 20 milyon dolara yakın para kazandı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Zirve Sharapova'ya kaldı

                Bayanlarda Justine Henin'in kariyerini noktalamasının ardından, klasmanda birinciliğe Rus raket Maria Sharapova yükseldi.





                Dünyanın bir numaralı tenisçisi Belçikalı Justine Henin'in kortları bıraktığını açıklamasının ardından, bayanlar sıralamasında 2. sırada bulunan Rus Maria Sharapova, otomatikman birinciliğe yükseldi.
                WTA Tour'dan yapılan açıklamada, Sharapova'nın, tenise veda eden Henin'in derecesine yükseleceği belirtilirken, yeni sıralama listesinin pazartesi günü yayımlanacağı bildirildi.
                Rus raket, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sıralamaların kendisi için hiçbir zaman önem taşımadığına dikkat çekerken, ''Birinci veya beşinci olmuşum, fark etmez. Asıl hedefim maçları kazanmaya devam etmek'' dedi.
                Sharapova, sonuncusu geçen yıl olmak üzere, sıralamada dördüncü kez birinci oldu

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  İstanbul Cup başlıyor

                  Sony Ericsson WTA Tour kapsamında yer alan İstanbul Cup 2008, cumartesi günü oynanacak eleme maçlarıyla başlayacak.

                  Geçen sene İstanbul Cup'ı, Rus Elene Dementieva kazanmıştı.





                  Son dönemde dünya tenisinin önemli isimlerini konuk eden İstanbul, Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup ile yeni konuklarını ağırlamak için hazırlanıyor.

                  Türkiye'nin en önemli uluslararası spor organizasyonlarından biri olan Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2008 Turnuvası, cumartesi günü yapılacak eleme maçlarıyla başlayacak.

                  Dünya tenisinin kalbinin İstanbul'da atacağı organizasyona, dünyanın önemli tenisçilerinden Elena Dementieva, Nadia Petrova ve Agniezska Radwanska gibi isimler de katılacak.

                  Turnuva, Sony Ericsson WTA'in 50 turnuvasından biri olarak, dünyanın prestijli spor platformlarından Tekstilkent Tenis Arena'da bu yıl 4. kez sahne alacak. Bayanlarda gerçekleştirilen organizasyon, 24 Mayıs Cumartesi günü yapılacak final maçlarıyla sona erecek.

                  AÇILIŞ SEREMONİSİ DOLMABAHÇE SARAYI'NDA
                  Önemli tenisçileri İstanbullu sporseverlere seyrettirmesinin yanı sıra kentin sembolik yerlerindeki açılış maçlarıyla dikkatleri çeken turnuvanın bu seneki açılış seremonisi, Dolmabahçe Sarayı'nda yapılacak.

                  18 Mayıs Pazar günkü açılış seremonisine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Tenis Federasyonu Başkanı Azmi Kumova, İstanbul Cup A.Ş. Genel Müdürü Coşkun Erginer de katılacak.

                  Turnuvaya katılan dünyaca ünlü tenis yıldızları Elena Dementieva, Nadia Petrova ve Agniezska Radwanska'nın da hazır bulunacağı gecede, Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası, dünya müzikleri seçkinlerinden oluşan bir konser verecek.

                  HANTUCHOVA'YA SAKATLIK ENGELİ
                  Slovak tenisçi Daniela Hantuchova'nın, sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılamayacağı açıklandı.

                  En son Amelia Island turnuvasında oynadıktan sonra Roma ve Berlin turnuvalarından çekilen Daniela Hantuchova, stres kırığı teşhisi ile bu turnuvalardan sonra İstanbul Cup'tan da çekildiğini açıkladı.

                  Daniela Hantuchova, geçirmiş olduğu sakatlığından henüz kurtulamamış olması nedeniyle bu hafta İstanbul'daki Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2008 turnuvasından çekilmek zorunda olduğunu, turnuva yetkililerine bildirdi.

                  Hantuchova, yetkililere gönderdiği mesajda, İstanbul Cup'da oynayamayacağı için çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, ''İstanbul'a gelip, oyuncular tarafından çok sevilen bu turnuvaya katılıp Roland Garros hazırlıklarımı tamamlamak istiyordum. Doğrusunu söylemek gerekirse iyileşme sürecimi İstanbul'da tamamlamayı düşünüyordum. Maalesef daha dün öğrendim ki oynamaya başlamadan evvel iyileşmem gerekiyor, bir sporcunun hayatı böyle oluyor. Sony Ericsson WTA Tour'a dönmek için var gücümle çalışıyorum, hiç değilse İstanbul Cup 2009'a gelmek istiyorum. Tüm turnuva organizatörlerine bol şans diliyorum. Türkiye'deki tüm tenisseverlere de sevgilerimi yolluyorum'' dedi

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Dementieva-Radwanska finali

                    Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda, geçen yılın şampiyonu Rus Elena Dementieva ile 2 numaralı seri başı Agnieszka Radwanska finale yükseldiler.







                    4. kez düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda, teklerde finalin adı belli oldu.

                    Yarı finalde Bulgar Tsvetana Pironkova'yı 2-1 yenen 2 numaralı seri başı Polonyalı Agnieszka Radwanska’nın ardından 1 numaralı seri başı ve son şampiyon Rus tenisçi Elena Dementieva da finale yükseldi.

                    Tekstilkent Tenis Arena'da yapılan ikinci yarı final maçında, 3 numaralı seri başı Nadia Petrova'yı yenerek sürpriz yapan Özbek Akgül Amanmuradova ile karşılaşan Elena Dementieva, rakibini 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

                    Mücadelenin ilk setinde rahat oynayan Dementieva, bu seti 6-2 kazandı. 75 dakika süren karşılaşmanın ikinci setinde zorlanan Rus raket, özellikle servislerde yaptığı çift hatalar sonrası rakibine sayılar verdi. Servislerdeki hatalarına rağmen rakibinin de kesme toplarda çok hata yapması sonrası üst üste sayılar alan Dementieva, ikinci seti de 6-4 kazandı.

                    Geçen yılın şampiyonu Dementieva, bu sonuçla adını finale yazdırarak, üst üste ikinci kez final oynama hakkını elde etti.

                    Turnuvanın 1 numaralı seri başı Elena Dementieva ile 2 numaralı seri başı Agnieszka Radwanska'yı karşı karşıya getirecek final maçı cumartesi günü yapılacak.

                    Dünya sıralamasında 7. sırada olan Dementieva ile 15. sırada bulunan Radwanska arasındaki karşılaşma, Tekstilkent Tenis Arena'da saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşma CNN Türk’ten canlı olarak ekranlara gelecek.

                    DEMENTIEVA'YA ANNESİNDEN TAKTİK
                    Özbek rakibi karşısında zaman zaman hatalar yapan Dementieva, maç boyunca annesi ve antrenörü Vera Dementieva'dan sık sık taktik aldı.

                    Rus raket, yaptığı hatalı hareketlerin ardından annesiyle diyaloğa girerken, Dementieva'nın annesi de kızına moral vermeye çalıştı

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Çiftlerde finalistler belli oldu

                      Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası çiftler finalinde Jill Craybas/Olga Govortsova çifti ile Marina Erakovic/Polona Hercog çifti karşı karşıya gelecek.






                      İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda, teklerle birlikte çiftlerde de finalistler belli oldu.

                      Tekstilkent Tenis Arena'da çiftlerde yapılan yarı final maçında Jill Craybas (ABD)/Olga Govortsova (Belarus) çifti, Alla Kudryavtseva (Rusya)/Martina Müller (Almanya) ikilisini 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek finale yükseldi.

                      Günün diğer yarı final karşılaşmasında ise Marina Erakovic (Yeni Zelanda)/Polona Hercog (Slovenya) ikilisi, Rus raketler Anastasia Rodionova/Arina Rodionova çiftini 4-6, 6-2 ve 10-0'lık setlerle 2-1 mağlup ederek çiftlerde ikinci finalist oldu.

                      Çiftlerde Marina Erakovic/Polona Hercog ile Jill Craybas/Olga Govortsova arasındaki final maçı 24 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de yapılacak

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Fransa'da yaprak dökümü

                        Roland Garros'un 2. tur mücadeleleri önemli sürprizlere sahne oldu. Erkeklerde 6 numaralı seri başı Nalbandian ve 7 numaralı seri başı Blake, bayanlarda ise eski şampiyonlardan Mauresmo turnuvaya veda ettiler.





                        Teniste sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan 107. Fransa Açık Tenis Turnuvası'na (Roland Garros) ikinci tur karşılaşmalarıyla devam edildi.

                        Başkent Paris'teki Stade Roland Garros Kortları'nda düzenlenen toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü turnuvanın 5. gününde önemli isimler korttan yenilgiyle ayrıldılar.

                        Erkeklerde 6 numaralı seri başı David Nalbandian, turnuvaya elemelerden gelen Jeremy Chardy'e 6-3, 6-4, 2-6, 1-6 ve 2-6'lık setler sonucu 3-2 mağlup oldu. Eski Wimbledon finalisti Arjantinli raket, dünya klasmanında 145. sırada bulunan rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğünü koruyamayarak, 2003'ten bu yana Roland Garros'taki en kötü derecesini elde etti.

                        Yine erkeklerde turnuvanın 7 numaralı seri başı raketi James Blake de Ernests Gulbis'e 6-7, 6-3, 5-7 ve 3-6'lık setlerle 3-1 yenilerek turnuvaya 2. turda veda etti. Dünyanın 80 numarası genç Letonyalı raket 2 saat 36 dakika süren mücadele sonrası bu yılki 2. maçını kazanırken, bugüne kadar Paris'te en fazla 3. tur gören ABD'li Blake ise bu şanssızlığını kıramadı.

                        Bayanlarda da Fransızların en çok güvendiği isim Ameli Mauresmo beklentileri boşa çıkardı. İkinci turda İspanyol Carla Suarez Navarro ile karşılaşan Mauresmo, korttan 3-6 ve 4-6'lık setlerle 2-0 yenik ayrıldı.

                        Karın bölgesindeki sakatlığı nedeniyle bu yıl çok fazla maç yapma imkanı bulamayan dünya klasmanının 29 numarası, 19 yaşındaki rakibi karşısında servis atışlarında çok zorlanırken, çeyrek finalden öteye gidemediği Paris'e 72 dakikalık maç sonrası veda etti.

                        TEK BAYANLAR
                        Tek bayanlarda 3 numaralı seribaşı Sırp tenisçi Jelena Jankovic, Yeni Zelandalı rakibi Marina Erakovic'i 6-2 ve 7-6'lık (7-5) setlerle yenerek, 3. tura yükselen taraf oldu.

                        4 numaralı seribaşı Rus raket Svetlana Kuznetsova ise ABD'li rakibi Vania King'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıkmayı bildi.

                        6 numaralı seribaşı Rus Anna Chakvetadze, Estonyalı Kaia Kanepi'ye 6-4 ve 7-6(2)'lık setlerle 2-0 yenilerek, 3. tura yükselemedi.

                        7 numaralı seribaşı bir başka Rus Elena Dementieva da Polonyalı rakibi Marta Domachowska'yı 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 üstünlük sağlayarak, üst tura yükseldi.


                        8 numaralı seribaşı ABD'li tenisçi Venus Williams da Tunuslu rakibi Selima Sfar'ı 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek, üst tura çıktı.

                        TEK ERKEKLER
                        Tek erkeklerde ise dünya klasmanında ilk sırada bulunan 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, İspanyol rakibi Albert Montanes'i 6-7(5), 6-1, 6-0 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek, 3. tura yükseldi.


                        2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da Fransız rakibi Nicolas Devilder'i 6-4, 6-0 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenerek, tur atladı.

                        4 numaralı seribaşı Rus tenisçi Nikolay Davydenko da Rus tenisçi Marat Safin'i 7-6(4), 6-2 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek, 3. tura yükselmeyi bildi.

                        5 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer, Fransız rakibi Fabrice Santoro'yu 6-0, 6-1 ve 6-0'lık setlerle 3-0 yenerek, üst tura çıktı

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Williams kardeşler havlu attı

                          Fransa Açık'ın 2002 şampiyonu ve 5 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams, 3. turda Sloven Katarina Srebotnik'e 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Serena'nın kardeşi Venus Williams da Flavia Pennetta'ya 2-0 mağlup oldu.







                          Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan Fransa Açık Tenis Turnuvası'na 6. gün oynanan 2. tur maçlarıyla devam edildi.

                          Tek bayanlarda 5 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams, 3. turda elenerek hayranlarını şaşırttı. Williams, 27 numaralı seri başı Slovenyalı Katarina Srebotnik'e 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 boyun eğdi.

                          Williams, 1999 yılından bu yana Rolland Garros'a en erken vedasını yaparken, 27 yaşındaki Srebotnik de kariyerinin en önemli galibiyetini elde etmiş oldu.

                          Serena'nın kardeşi 8 numaralı seri başı Venus Williams da turuvadan 3. turda elendi. Venus, 26 numaralı seri başı İtalyan Flavia Pennetta'ya 7-5 ve 6-3'lük setler sonunda 2-0 yenildi.


                          Turnuvanın 1 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova ise ikinci turda karşılaştığı Bethanie Mattek'i 3 set sonunda mağlup etti.

                          Sharapova, ABD'li rakibini 6-2, 3-6 ve 6-2'lik setler sonunda 2-1 yenerek 3. tura adını yazdırdı. Rus raket 3. turda İtalyan Karin Knapp ile karşılaşacak.


                          Günün diğer tek bayanlar maçında 2 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, 30 numaralı seri başı Danimarkalı rakibi Caroline Wozniacki'yi 6-4 ve 6-1 ile 2-0 yenerek tur atladı.

                          NADAL KISA KESTİ
                          Son 3 yılın Fransa Açık şampiyonu Rafael Nadal, 3. turda karşılaştığı Fin Jarkko Nieminen'i zorlanmadan geçti.

                          İspanyol tenisçi, 1 saat 58 dakika süren maçta, 26 numaralı seri başı Nieminen'i 6-1, 6-3 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenerek 4. tura yükseldi. 2 numaralı seri başı Nadal, böylece Fransa Açık'ta üst üste 24. galibiyetini elde etti.

                          Erkeklerde günün en büyük sürprizi ise 10 numaralı seri başı Andy Murray'in, turnuvaya 3. turda veda etmesi oldu. İskoç raket, Nicolas Almagro'ya 6-3, 6-7, 6-3 ve 7-5'lik setler sonunda 3-1 mağlup oldu. İspanyol Almagro, karşılaşmada 21 ace attı.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Favoriler ilerliyor

                            Fransa Açık Tenis Turnuvası tek bayanlarda favori isimlerden Maria Sharaphova, Jelena Jankovic ve Svetlana Kuznetsova rakiplerini yenerek 4. tura yükseldiler. Erkeklerde ise 4 numaralı seri başı Davydenko ile 9 numaralı seri başı Wawrinka turnuvaya veda ettiler.







                            Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda 3. tur maçları sona erdi.

                            Başkent Paris'teki Stade Roland Garros Kortları'nda düzenlenen toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü turnuvada, tek bayanlarda korta çıkan favori isimler tur atlamayı başardı.

                            1 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova, 32 numaralı seri başı İtalyan Karin Knapp'i 7-6 ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek tur atladı.

                            3 numaralı seri başı Sırp Jelena Jankovic, 28 numaralı seri başı Slovak Dominika Cibulkova'yı 7-5 ve 6-3 yenerek tur atlayan diğer bir seri başı isim oldu.

                            4 numaralı seri başı Rus Svetlana Kuznetsova ise, 25 numaralı seri başı vatandaşı Nadia Petrova'yı 6-2 ve 6-1 yenerek 4. tura yükseldi.

                            Ayrıca 13 numaralı seri başı Rus Dinara Safina, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Zheng Jie'yi 6-2 ve 7-5, 16 numaralı seri başı Belaruslu Victoria Azarenka da 18 numaralı seri başı İtalyan Francesca Schiavone'u 6-1 ve 6-1 ile 2-0 yenerek tur atladı.



                            FEDERER KOLAY GEÇTİ, DAVYDENKO ELENDİ
                            Tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Roger Federer, 3. tur maçında Hırvat Mario Ancic'i 3-0 yendi. Rahat bir maç çıkaran İsviçreli raket, setleri 6-3, 6-4 ve 6-2'lik setlerle aldı.

                            4 numaralı seri başı Rus Nikolay Davydenko ise, Hırvatn Ivan Ljubicic'i 3-2 yenilerek turnuvaya 3. turda veda etti. Rus raket hızlı başladığı maçta 2-0 öne geçmesine rağmen rakibine boyun eğdi.


                            Turnuvanın 5 numaralı ismi İspanyol David Ferrer, eski bir numaralardan Lleyton Hewitt karşısında zor anlar yaşasa da kazanmayı bildi.

                            Avustralyalı rakibini ilk sette 6-2 yenen Ferrer, ikinci ve üçüncü setleri 6-3'lük skorlarla kaybetti. Dördüncü seti 6-3 alan İspanyol tenisçi maçı final setine taşıdı. 5. sette Hewitt'e 6-4 üstünlük kuran Ferrer, 2 saat 35 dakika süren mücadeleden 3-2 galip ayrılarak 4. tura yükseldi.

                            Günün bir diğer çekişmeli maçında ise Fernando Gonzalez, 9 numaralı seri başı Stanislas Wawrinka'yı 3-2 ile geçti.

                            Wawrinka karşısında ilk iki seti 7-5 ve 6-2 kaybeden Şilili raket, sonraki üç seti 6-4'lük skorlarla alarak karşılaşmayı 3-2 kazandı ve 4. tura adını yazdırdı.

                            12 numaralı seri başı İspanyol Tommy Robredo, 21 numaralı seri başı Çek rakibine 6-3, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

                            Öte yandan tek erkeklerde Robby Ginepri, Florent Serra'yı 3-0 yenerek son 5 yılda Fransa Açık'ta 4. tura yükselen ilk ABD'li raket oldu

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Ivanovic süpürdü

                              Fransa Açık'ın 2 numaralı seri başı Ana Ivanovic, 4. tur maçında Çek Petra Cetkovska'yı oyun vermeden 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.







                              Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda 4. tur maçları başladı.

                              Paris'teki Stade Roland Garros Kortları'nda düzenlenen turnuvada, tek bayanlarda korta çıkan 2 numaralı seri başı Ana Ivanovic, çeyrek finalde çok rahat çıktı.

                              Sırp tenisçi, 4. turda karşılaştığı Çek Petra Cetkovska'yı, 54 dakika içinde 6-0'lık iki set sonunda geçerek, rakiplerine gözdağı verdi.

                              Geçen sene Fransa Açık'ta final oynayan Ivanovic çeyrek finalde, Serena Williams'ı eleyen Sloven Katarina Srebotnik'i 6-2 ve 64'lük setlerle 2-0 yenen 10 numaralı seri başı Patty Schnyder ile karşılaşacak.

                              Turnuvanın 3 numaralı seri başı Jelena Jankovic ise, İstanbul Cup'ın galibi 14 numaralı seri başı Agnieszka Radwanska'yı 2-0 yenerek, son 8 raket arasında ismini yazdırdı.

                              İlk seti 6-3 kazanan Jankovic, ikinci sete de iyi başladı ve skoru 5-1 yaptı. Maçı bırakmayan Polonyalı Radwanska, üst üste aldığı 5 oyunla 6-5 öne geçti. Seti 6-6'yı getiren ve tie-break oyununu da 7-3 kazanan Jankovic, mücadeleden 2-0 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

                              Kariyerinin ilk Grand Slam'ini oynayan İspanyol Carlos Suarez Navarro, 3. turda 8 numaralı seri başı Venus Williams'ı saf dışı bırakan 26 numaralı seri başı İtalyan Flavia Pennetta'yı elemeyi başardı. Navarro, Pennetta'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Nadal rakip tanımıyor!

                                Sezonun 2. ''Grand Slam'' mücadelesi olan Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası'na 4. tur maçlarıyla devam edildi. Başkent Paris'te Stade Roland Garros'da düzenlenen toplam 15 milyon 575 bin 960 Avro ödüllü turnuvada, tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı Sırp tenisçi Ana Ivanovic çeyrek finale yükseldi. Avustralya Açık'ın finalisti Ivanovic, Çek rakibi Petra Cetkovska'yı iki sette de 6-0'lık skorla 2-0 yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı.


                                3 numaralı seribaşı Sırp raket Jelena Jankovic de Polonyalı rakibi 14 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska'yı 6-3 ve 7-6 (7-3)'lık setlerle 2-0 yenerek, tur atlayan taraf oldu.

                                Tek erkeklerde ise 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal vatandaşı Fernando Verdasco'yu 6-1, 6-0 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi.
                                3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic de Fransız rakibi 18 numaralı seribaşı Paul-Henri Mathieu'yü 6-4, 6-3 ve 6-4'lük setlere 3-0 yenmeyi başardı ve çeyrek finale çıktı.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X