Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Sharapova'ya şok

    Fransa Açık'ın en büyük sürprizi 4. turda gerçekleşti. İki Rus raketi karşı karşıya getiren tek bayanlar mücadelesinde 1 numaralı seri başı Maria Sharapova'yı 2-1 yenen Dinara Safina, çeyrek finale yükselen taraf oldu.





    Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü Fransa Açık Tenis Turnuvası'na 4. tur maçları ile devam edildi.

    Paris'teki Stade Roland Garros Kortları'nda düzenlenen turnuvanın 9. günü çekişmeli maçlara sahne oldu. Tek bayanlarda iki Rus raket Maria Sharapova ile Dinara Safina'yı karşı karşıya getiren mücadelede gülen taraf, Safina oldu ve turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizi gerçekleşti.

    Suzanne Lenglen Kortu'ndaki maçın ilk seti 7-6 Sharapova'nın üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci sette de 5-2 öne geçen dünya klasmanının 1 numarası, bu setin de tie-break'e gitmesine engel olamadı. Sharapova karşısında tie-break oyununda da 5-2 geriye düşen,ancak 3 kez maç puanını çeviren Safina, oyunu ve seti 7-6 alarak durumu 1-1'e getirdi.

    Son sete her iki isim de birbirlerinin servisini kırarak başlarken, rakibinin servisini 2 kez kıran Safina, seti 6-2, maçı da 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.



    Henin'in emeklilik kararının ardından dünya klasmanında 1 numaraya yükselen Maria Sharapova, kariyerinde kazanamadığı tek Gand Sam olan Roland Garros'a 2 saat 52 dakikalık mücadele sonrası 4. turda veda etmek zorunda kaldı.

    Rakibini 2006'dan sonra bir kez daha 4. turda geçmeyi başaran 13 numaralı seri başı Dinara Safina ise kariyerinin 3. grand slam çeyrek finaline yükseldi. Safina çeyrek finalde bir başka Rus raket Elena Dementieva ile karşılaşacak.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      FEDERER RAHAT
      Erkeklerde 1 numaralı seri başı Roger Federer ise 4. tur mücadelesini set vermeden geçti. Bu turda Fransız Julien Benneteau ile karşılaşan İsviçreli tenisçi, 6-4, 7-5 ve 7-5'lik setlerle 3-0 kazanarak adını son 8'e yazdırmayı başardı.

      Roger Federer, yağmur nedeniyle ara verilen ve 2 saat 26 dakika süren maçta dünya klasmanında 55. sırada bulunan rakibinden daha fazla basit hata yapmasına rağmen, servislerde ve file önündeki etkili oyunuyla sonuca gitti. Paris'te üst üste 4. kez son 8'e kalan dünyanın 1 numarası, çeyrek finalde Şilili Fernando Gonzalez ile karşılaşacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Ivanovic-Safina finali

        Fransa Açık'ta bayanlar finali beli oldu. Kuznetsova'yı 2-0 yenen 13 numaralı seri başı Dinara Safina ve Jankovic'i 2-1 yenen Ana Ivanovic Roland Garros'ta finale yükseldiler.





        Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın 12. gününde tek bayanlar finalinin adı kondu. Rakiplerini eleyen Rus Dinara Safina ve Sırp Ana Ivanovic Paris'te finale yükselen isimler oldular.
        Paris'teki Philippe Chatrier Kortu'nda oynanan Dinara Safina-Svetlana Kuznetsova maçının ardından ilk finalist belli oldu. Daha önce 1 numaralı seri başı Maria Sharapova ve 7 numaralı seri başı Elene Dementieva gibi güçlü rakiplerini saf dışı bırakan Safina, yarı finalde de Kuznetsova'yı 2-0'la geçerek finale yükselmeyi başardı.

        Toplam 1 saat 27 dakika süren mücadele sonrası vatandaşını 6-3 ve 6-2'lik set sonuçlarıyla mağlup eden 13 numaralı seri başı Dinara Safina, kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finali oynamaya hak kazandı.

        Daha önce bu turnuvada 2006'da final oynayan 4 numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova ise kariyerinde ilk kez bir yarı final maçını kaybederken, 4. kez final oynama şansını kaçırdı.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          SIRP SAVAŞI IVANOVIC'İN
          Günün diğer yarı final mücadelesinde iki Sırp raket karşı karşıya geldi.

          2 numaralı seri başı Ana Ivanovic ile 3 numaralı seri başı Jelena Jankovic'in karşılaşmasında gülen taraf 2-1'lik skorla Ivanovic oldu.

          Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan ve 2 saat 15 dakika süren maçı 6-4, 3-6 ve 6-4'lük setlerle kazanan Ivanovic Fransa Açık'ta üst üste ikinci, kariyerinde üçüncü finaline yükseldi.

          Vatandaşı Jankovic ise kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükselme şansını kaçırdı.

          Dianara Safina ile Ana Ivanovic arasında tek bayanlar şampiyonunu belirleyecek final mücadelesi 7 Haziran Cumartesi günü oynanacak

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Paris'te beklenen final

            Roland Garros'ta son 2 yılda olduğu gibi tek erkekler finalinin adı değişmedi. Novak Djokovic'i 3-0 yenen Rafael Nadal ile Gael Monfils'i 3-1'le geçen Roger Federer, üst üste 3. kez Fransa Açık finalinde karşı karşıya gelecekler.





            Sezonun 2. Grand Slam mücadelesi olan toplam 15 milyon 576 bin Euro ödüllü Fransa Açık Tenis Turnuvası'na 13. gün maçlarıyla devam edildi.

            Paris'teki turnuvada tek bayanların ardından tek erkeklerde de finale yükselen isimler belli oldu. Son 2 Roland Garros finalinde karşılaşan dünyanın 1 numarası Roger Federer ile dünyanın 2 numarası Rafael Nadal bir kez daha birbirlerine rakip oldular.

            Fransa Açık'ın 2 favori ismini karşı karşıya getiren maçta dünyanın 3 numarası Novak Djokovic ile karşılaşan son 3 yılın şampiyonu Rafael Nadal rakibini 3-0 yenerek finale kalan ilk tenisçi oldu.
            Philippe Chatrier Kortu'nda baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan 2 numaralı seri başı İspanyol raket, 2 saat 49 dakika süren mücadeleyi 6-4, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-0 kazanarak, Paris'te üst üste 4., kariyerinin ise 6. finalini oynamaya hak kazandı.

            Son 2 Grand Slam olan Amerika Açık ve Avustralya Açık'ta final oynayan dünyanın 2 numarası Novak Djokovic ise kariyerinde 3. kez bir Grand Slam'e yarı finalde veda etti.
            Turnuva boyunca set vermeden finale çıkan 22 yaşındaki Rafael Nadal'ın finaldeki rakibi Gael Monfils'i 3-1 yenen dünyanın 1 numarası Roger Federer oldu.
            Bjorn Borg ve Ivan Lendl'dan sonra tarihte üst üste 4. kez finale yükselen üçüncü isim olan Nadal, şampiyon olduğu takdirde Borg'un üst üste 4 şampiyonluk rekoruna da ortak olacak

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Federer Finalde

              Tek erkeklerde yarı finalin diğer maçında, dünyanın 1 numarası Roger Federer ile Fransız raket Gael Monfils karşı karşıya geldi.

              İlk seti zorlanmadan 6-2 kazanan Federer, 2. sette Fransız rakibi karşısında etkili olmadı ve seti 7-5 kaybetti. Üçüncü sette yeniden oyuna ağırlığını koyan İsviçreli raket seti 6-3 kazanmayı bildi. Büyük bir çekişmeye sahne olan 4. sette Monfils'e 7-5 üstünlük kurmayı başaran Federer, 3 saat 5 dakika süren maçta rakibini 3-1 ile geçerek bu turnuvada üst üste 3. kez adını finale yazdırdı.

              Son iki yıl finalde Nadal'a mağlup olan İsviçreli raket, bu yıl finalde İspanyol rakibini yenerek kazanamayı başaramadığı tek Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık'ta da mutlu sona ulaşmak istiyor.

              Kariyerinde 12 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer, bu sonuçla 15. Grand Slam finalini oynamaya hak kazandı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Marsel İlhan İngiltere'ye gitti

                Sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'a katılacak olan Türk tenisçi Marsel İlhan, ana tabloya yükselme maçları için İngiltere'ye gitti.






                Taç Spor forması altında kariyerini sürdüren Türk tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'na katılmak üzere İngiltere'ye gitti.

                Başarılı tenisçi, Wimbledon'da 16 Haziran'da ana tabloya çıkmak için mücadele etmeye başlayacak.

                Türk tenisinin son dönemde parlayan yıldızı İlhan, İngiltere'deki turnuvada dünyanın en iyi oyuncularına karşı mücadele verecek.
                2007 yılına dünya sıralamasında 1400. sıradan başlayan Marsel İlhan, Taçspor'un desteğiyle performansını her geçen gün arttırarak yıl içerisinde oynadığı 11 uluslararası turnuvada, bin 80 puan aldı ve yıl sonunda 320 numaraya kadar yükselmeyi başardı. İlhan, bu başarısı ile dünya (ATP) sıralamasında ilk 400'e giren ilk Türk sporcu olarak Türk tenisinde bir ilke imza attı.
                İlhan, 2008 yılının ilk yarısında katıldığı 14 uluslararası turnuvada, aldığı 94 puanla ismini 227 numaraya taşıyarak tarihi bir başarıya ulaştı

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Nadal çimde de hızlı

                  Stella Artois Şampiyonasının 3. gününde, korta Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal çıktı. Usta toprak kort oyuncusu, bu sene çim kortta oynadığı ilk maçta, daha önce Wimbledon'da yarı final oynayan Jonas Bjorkman karşısında zorlanmadı.






                  Dördüncü kez üst üste Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda zafer yaşayan Rafael Nadal, ara vermeden çim kort sezonuna başladı.

                  İngiltere'de düzenlenen Stella Artois Şampiyonası’na 2. turdan başlayan İspanyol raketin rakibi çim kortta başarılı maçlar çıkaran ve kariyerinde Wimbledon yarı finali bulunan Jonas Bjorkman'dı.

                  Bjorkman karşısında sadece 4 oyun kaybeden Nadal, maçı 6-2'lik iki setle kazandı. Geçtiğimiz yıllarda Wimbledon'da finale yükselerek otoriteleri şaşırtan Nadal bu sene bu başarıyı bir adım öteye taşımak istiyor.

                  Turnuvada oynanan diğer maçlarda son şampiyon Andy Roddick ilk seti kaybettiği maçta Robby Ginepri'yi 6-7, 6-1 ve 6-1'lik setlerle geçerken, Novak Djokovic ise hırvat Roko Karanusic karşısında zorlanmadı. Sırp raket maçı 6-2 ve 7-6'lık setler kazandı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Marsel İlhan elendi

                    Taçsporlu tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon'da eleme turu maçında Gilles Müller'e setlerde 2-1 yenilerek elendi.






                    Türk tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tabloya kalabilmek için mücadele ettiği eleme turu maçını kaybetti.

                    Taçsporlu tenisçi, eleme turunun 1 numaralı seribaşı olan Lüksemburglu Gilles Müller ile yaptığı karşılaşmadan 7/6, 4/6, 4/6'lık setlerle 2-1 yenik ayrıldı ve elendi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Wimbledon'da seri başları açıklandı

                      23 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda erkeklerde Roger Federer, bayanlarda ise Ana Ivanovic bir numaralı seri başı olarak mücadele edecekler.





                      Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler ve tek bayanlardaki seri başları açıklandı.

                      23 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında İngiltere'deki Wimbledon kortlarında yapılacak turnuvada, tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer birinci, İspanyol Rafael Nadal ikinci, Sırp Novak Djokovic ise üçüncü sıradan seri başı oldu.

                      Tek bayanlarda ise 1 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic olurken, vatandaşı Jelena Jankovic 2, Rus Maria Sharapova da 3 numaralı olarak mücadele edecek.

                      TEK ERKEKLER
                      1. Roger Federer, İsviçre (1)
                      2. Rafael Nadal, İspanya (2)
                      3. Novak Djokovic, Sırbistan (3)
                      4. Nikolay Davydenko, Rusya (4)
                      5. David Ferrer, İspanya (5)
                      6. Andy Roddick, ABD (6)
                      7. David Nalbandian, Arjantin (7)
                      8. Richard Gasquet, Fransa (9)
                      9. James Blake, ABD (8)
                      10. Marcos Baghdatis, Güney Kıbrıs (25)
                      11. Tomas Berdych, Çek Cumhuriyeti (19)
                      12. Andy Murray, İngiltere (11)
                      13. Stanislas Wawrinka, İsviçre (10)
                      14. Paul-Henri Mathieu, Fransa (16)
                      15. Fernando Gonzalez, Şili (14)
                      16. Radek Stepanek Stepanek, Çek Cumhuriyeti (15)
                      17. Mikhail Youzhny, Rusya (17)
                      18. Ivo Karlovic, Hırvatistan (22)
                      19. Nicolas Almagro, İspanya (12)
                      20. Lleyton Hewitt, Avustralya (27)

                      TEK BAYANLAR
                      1. Ana Ivanovic, Sırbistan (1)
                      2. Jelena Jankovic, Sırbistan (2)
                      3. Maria Sharapova, Rusya (3)
                      4. Svetlana Kuznetsova, Rusya (4)
                      5. Elena Dementieva, Rusya (5)
                      6. Serena Williams, ABD (6)
                      7. Venus Williams, ABD (7)
                      8. Anna Chakvetadze, Rusya (8)
                      9. Dinara Safina, Rusya (9)
                      10. Daniela Hantuchova, Slovakya (10)
                      11. Marion Bartoli, Fransa (11)
                      12. Patty Schnyder, İsviçre (12)
                      13. Vera Zvonareva, Rusya (13)
                      14. Agnieszka Radwanska, Polonya (14)
                      15. Agnes Szavay, Macaristan (15)
                      16. Victoria Azarenka, Belarus (16)
                      17. Alize Cornet, Fransa (17)
                      18. Nicole Vaidisova, Çek Cumhuriyeti (18)
                      19. Maria Kirilenko, Rusya (19)
                      20. Francesca Schiavone, İtalya (20

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Wimbledon'da eşleşmeler belli oldu

                        Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nda, ilk tur eşleşmeleri belli oldu. Tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Roger Federer, Dominik Hrbaty ile eşleşirken, tek bayanlarda 1 numaralı seri başı Ana Ivanovic, Rossana De los Rios ile karşı karşıya gelecek.

                        Dünyanın 1 numarası Roger Federer, Wimbledon'ı son 5 yıldır kazanan isim...



                        Merakla beklenen Wimbledon Açık Tenis Turnuvası, 23 Haziran'da oynanacak ilk tur maçlarıyla başlayacak.

                        Tek Erkeklerde dünyanın 1 numarası Roger Federer ilk turda Dominik Hrbaty ile eşleşirken, Fransa Açık Tenis Turnuvası finalinde Roger Federer'i 3-0 mağlup ederek üst üste üçüncü kez bu turnuvayı kazanan Rafael Nadal, Alman Andreas Beck ile Avusturalya Açık Tenis Turnuvası'nda mutlu sona ulaşan turnuvanın 3 numaralı seri başı Novak Djokovic ise Alman raket Michael Berrer ile eşleşti.

                        Tek bayanlarda ise, Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanarak dünya sıralamasında 1. sıraya yerleşen Ana Ivanovic ilk turda Rossana De los rios ile karşılaşacak. İki numaralı seri başı Jelena Jankovic Ukraynalı Olga Savchuk'la, üç numaralı seri başı Maria Sharapova ise Fransız tenisçi Stephanie Foretz ile bir üst tura yükselebilmek için mücadele edecek.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Favoriler rahat başladı

                          Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon başladı. Turnuvanın ilk gününde bir numaralı seribaşı raketler Roger Federer ile Ana Ivanovic turu set vermeden geçtiler.





                          Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası, ilk tur maçlarıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

                          Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın ilk gününde, genellikle seribaşı raketler rakiplerine üstünlük sağlayarak tur atladılar.

                          Tek erkekler ve bayanlarda dünya sıralamasında ilk sırada bulunan raketler Roger Federer ve Ana Ivanovic zorlanmadan rakiplerini mağlup etti.

                          Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon Açık tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde dünyanın bir numarası İsviçreli raket Roger Federer, turnuvanın ilk gününde Slovak Dominik Hrbaty ile karşılaştı. İlk seti 6-3 kazanan Federer, diğer iki seti de 6-2'lik sonuçla alarak zorlanmadan ikinci tur vizesi aldı.

                          Wimbledon'da peşpeşe altıncı şampiyonlugunu kovalayan Roger Federer, bu sonuçla çim korttaki yenilgisizlik serisini de 60 maça çıkardı.

                          Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanarak tek bayanlarda dünya sıralamasında ilk sıraya yükselen Ana Ivanovic ise, ilk turda Paraguaylı Rossana De los rios ile karşı karşıya geldi.

                          1 saatten daha az süren mücadelede ilk seti 6-1 kazanan Sırp raket, ikinci seti de 6-2 kazanarak ikinci tura yükseldi.

                          Sırp raket Ivanovic, ikinci turda Fransız tenisçi Nathalie Dechy'la, İsviçreli Roger Federer ise İsveçli Robin Soderling ile karşılaşacak

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            WIMBLEDON'DA 1. GÜN

                            Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon Tenis Turnuvası ilk gün maçlarıyla başladı. İlk turda en büyük sürpriz bayanlarda 4 seri başı ismin rakipleri karşısında korttan yenilgiyle ayrılmaları oldu.

                            12 numaralı seri başı İsviçreli Patty Schnyder, Kanadalı Casey Dellacqua'ya 2-1 yenilerek
                            Wimbledon'a ilk turda veda etti.




                            1. TUR İLK GÜN SONUÇLARI / ERKEKLER


                            R. Federer (İsviçre) (1)- D. Hrbaty (Slovakya)6-3, 6-2, 6-2




                            N. Djokovic (Sırbistan) (3)- M. Berrer (Almanya) 7-5, 2-6, 6-3, 6-0



                            L. Hewitt (Avustralya) (20) R. Haase (Hollanda) 6-7,6-3,6-3,6-7,6-2



                            M. Baghdatis (G. Kıbrıs) (10) S. Darcis (Belçika) 6-3, 6-2, 6-7, 6-3



                            D. Ferrer (İspanya) (5) S. Stakhocsky (Ukrayna) 7-6, 6-3, 1-3, bıraktı



                            F. Gonzalez (Şili) (15) R. Ginepri (ABD) 7-6, 7-5, 7-5



                            M. Ancic (Hırvatistan) M. Llodra (Fransa) (32) 6-4, 7-6, 2-0, bıraktı



                            T. Bellucci (Brezilya) I. Kunitsyn (Rusya) 7-6, 7-6, 3-6, 6-2



                            O. Rochus (Belçika) D. Sela (İsrail) 6-4, 7-5, 6-4



                            T. Johansson (İsveç) V. Spadea (ABD) 6-7,6-7,6-3,6-4,6-3



                            M. Gicquel (Fransa) K. Nishikori (Japonya) 4-6, 7-5, bıraktı



                            F. Lopez (İspanya) (31) B. Dabul (Arjantin) 7-6, 3-6, 6-3, 6-4



                            F. Serra (Fransa) Y. Hsun-Lu (Tayvan) 6-4, 6-4, 6-7, 6-3



                            A. Montanes (İspanya) C. Berlocq (Arjantin) 6-3, 7-6, 6-4



                            V. Hanescu (Romanya) A. Falla (Kolombiya) 6-3, 6-7, 6-0, 6-4



                            R. Karanusic (Hırvatistan) L. Horna (Peru) 7-6, 6-3, 6-1



                            P. Petzschner (Almanya) H. Taik Lee (Kore) 6-7, 6-1, 6-4, bıraktı



                            S. Bolelli (İtalya) A. Bogdanovic (Almanya) 7-6, 4-6,6-3,7-6



                            M. Safin (Rusya) F. Fognini (İtalya) 6-1, 6-2, 7-6



                            T. Berdych (Çek Cum.) (11) E. Korolev (Rusya) 4-6,6-1,6-4,3-6,7-5



                            S. Wawrinka (İsviçre) (13) M. Daniel (Brezilya) 6-3, 6-2, 7-5



                            B. Reynolds (ABD) F. Volandri (İtalya) 6-2, 6-2, bıraktı



                            A. Seppi (İtalya) (29) T. Kamke (Almanya) 5-7, 6-3, 6-2, 6-4



                            J.M. Del Potro (Arjantin) P. Snobel (Çek Cum.) 6-4, 6-2, 6-3



                            R. Soderling (İsveç) K. Kim (ABD) 7-5, 0-6, 6-3, 6-4



                            F. Verdasco (İspanya) (22) P. Kohlschreiber (Almanya) 6-4, 6-3, 6-2



                            J.C. Ferrero (İspanya) (21) S. Querrey (ABD) 2-6, 6-4, 6-4, 6-4



                            I. Bozoljac (Sırbistan) C. Guccione (Avustralya) 3-6,6-4,6-4,6-3



                            M. Zverev (Almanya) A. Peya (Avusturya) 6-3, 6-4, 6-4



                            S. Stadler (Almanya) I. Karlovic (Hırvatistan) (18) 4-6,7-6,6-3, 7-5



                            1. TUR İLK GÜN SONUÇLARI / BAYANLAR

                            A. Ivanovic (Sırbistan) (1)- R. De Los Rios (Paraguay)6-1, 6-2




                            S. Williams (ABD) 6)- K. Kanepi (Estonya)7-5, 6-3




                            S. Kuznetsova (Rusya) (4)-M. Johansson (Fransa) 6-7, 7-5, 6-3




                            A. Radwanska (Pol.) (14)- I. Benesova (Çek Cum.) 6-3, 6-0




                            S. Stosur (Avustralya) -I. Olaru (Romanya) 6-2, 6-2


                            A. Chakvetadze (Rusya) (8) S. Dubois (Kanada) 2-6, 6-1, 8-6


                            E. Vesnina (Rusya) N. Vives (İspanya) 6-7, 6-4, 6-4


                            E. Rodina (Rusya) V. Razzano (Fransa) (27) 0-6, 6-2, 6-4


                            P. Parmentier (Fransa) A. Amanmuradova (Özbekistan) 7-5, 6-4


                            C. Dellacqua (Avustralya) P. Schnyder (İsviçre) (12) 6-4, 3-6, 6-1


                            U. Radwanska (Polonya) K. Zakopalova (Çek Cum.) 6-1, 6-4


                            Na Li (Çin) A. Rodionova (Avustralya) 3-6, 6-0, 6-1


                            E. Gallovits (Romanya) Y. Meusburger (Avusturya) 6-1, 6-2


                            E. Baltacha (İngiltere) A. Kerber (Almanya) 6-3, 2-6, 7-5


                            N. Dechy (Fransa) M. Yuan (Çin) 6-7, 6-3, 6-0


                            J. Zeng (Çin) D. Cibulkova (Slovakya) (30) 6-4, 6-3


                            A. Pavlyuchenkova (Rusya) A. Cornet (Fransa) (17) 7-6, 7-6


                            B. Mattek (ABD) S. Bremond (Fransa) 5-7, 6-0, 6-1


                            K. Bondarenko (Ukrayna) R. Fujiwara (Japonya) 1-6, 6-4, 6-3


                            V. Dushevina (Rusya) M. Kirilenko (Rusya) (19) 6-3, 6-3


                            N. Vaidisova (Çek Cu.) (18) Z. Ondraskova (Çek Cu.) 6-2, 6-2

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Sharapova ve Roddick elendi

                              Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ikinci tur maçları tamamlanırken, tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, tek bayanlarda da 3 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova elendi.





                              Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, 2. tur maçları tamamlandı.

                              İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın 4. gününde, tek erkekler ve tek bayanlarda 1'er sürpriz sonuç alındı.

                              Tek erkeklerde 2003 yılının ABD Turnuvası Şampiyonu olan, bu turnuvada da 2004 ve 2005 yıllarında final oynayan 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, 2. turda, son yıllarda bu sporda büyük atılım yapan Sırbistan'ın temsilcisi Janko Tipsareviç'e, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4 ve 7-6'lık (7-4) setlerle 3-1 yenilerek, elenmekten kurtulamadı.


                              Tek erkeklerde ayrıca, son 2 yılın finalisti ve Roland Garros'da son 4 yılın şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Letonyalı Ernests Gulbis'i 5-7, 6-2, 7-6 (7-2) ve 6-3'lük setlerle 3-1 yenerek 3. tura yükselirken, 9 numaralı seribaşı ABD'li James Blake de Alman rakibi Rainer Schüttler'e, 6-3, 6-7 (8-10), 4-6, 6-4 v e 6-4'lük setlerle 3-2 yenilerek, turnuvaya erken veda etti.

                              8 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet ise yurttaşı Sebastien Grosjean karşısında ilk 2 seti 6-2'lik setlerle kazandıktan sonra rakibi, sakatlığı nedeniyle maçtan çekilince, hükmen galip gelerek tur atladı.
                              Günün sürpriz sonuçlarından biri de, bu yılki Avustralya Açık Turnuvası ve Wimbledon'ın da 2004 yılı şampiyonu olan 3 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova’nın, yurttaşı Alla Kudryavtseva'ya 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek elenmesi oldu.

                              Turnuvanın 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankoviç, İspanyol Carla Suarez Navarro'yu 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, 3. tura çıkmayı başardı.

                              Tek bayanların diğer karşılaşmalarında, 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, İsviçreli Timea Bacsinszky önünde 4-6, 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-1, bu turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan geçen yılın şampiyonu 7 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams, İngiliz Anne Keothavong karşısında 7-5 ve 6-2, 9 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da Tayvanlı Hsieh Su-wei önünde 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 galip gelerek 3. tura çıktılar.

                              Bu arada 10 numaralı seribaşı Slovak Daniela Hantuchova, Rus Alisa Kleybanova'ya 6-3, 4-6 ve 6-1'lik setler ve 2-1'lik skorla yenilerek turnuvaya erken veda ederken, 1999 yılının şampiyonu olan 25 numaralı seribaşı ABD'li Lindsay Davenport da sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Wimbledon'da favoriler zorlanmadı

                                Wimbledon Tenis Turnuvası'nın beşinci gününde tek erkeklerde bir numaralı seri başı Roger Federer, Marc Gicquel'i 3-0 yenerken, tek bayanlarda dört numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova ise Barbora Zahlavova Strycova'yı 2-0 mağlup ederek dördüncü tur vizesi aldı.





                                Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, 3. tur maçları ile devam edildi.

                                İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın 5. gününde, tek erkeklerde bir numaralı seri başı Roger Federer, Fransız raket Marc Gicquel'i 6-3, 6-3 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.


                                Yaklaşık 1 saat 11 dakika süren mücadelede rakibini 16 kez basit hataya zorlayan Federer, 9 kez de ‘aces' ile sayı buldu. Servis kullanmakta ve karşılamakta zorlanan Gicquel ise, güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi.

                                Tek bayanlarda turnuvanın dört numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova ise, Çek rakibi Barbora Zahlavova Strycova'yı 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek zorlanmadan bir üst tura çıkmayı başardı.

                                Sekiz numaralı seri başı Anna Chakvetadze, yurttaşı Evgeniya Rodina'yı 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup ederek dördüncü tura yükseldi

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X