Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Ivanovic havlu attı

    Wimbledon Tenis Turnuvası'nın beşinci gününde tek bayanlarda bir numaralı seri başı Ana Ivanovic, Jie Zheng'e sürpriz bir şekilde 2-0 yenilerek turnuvaya veda ederken, tek erkeklerde bir numaralı seri başı Roger Federer, Marc Gicquel'i 3-0 mağlup ederek 4. tura yükseldi.





    Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, 3. tur maçları ile devam edildi.

    İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın 5. gününde, turnuvanın en büyük sürprizlerinden biri yaşandı. Tek bayanlarda bir numaralı seri başı Ana Ivanovic, Çinli raket Jie Zheng'e 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup olarak elendi. Tek erkeklerde bir numaralı seri başı Roger Federer ise, Fransız raket Marc Gicquel'i 6-3, 6-3 ve 6-1'lik setlerle 3-0 yenerek bir üst tura yükseldi.


    Sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi Roland Garros'u kazanarak tek bayanlarda dünya sıralamasında ilk sıraya yükselen Ana Ivanovic, yaklaşık 1 saat 12 dakika süren mücadelenin ilk setinde varlık gösteremezken, ikinci sette de Çinli rakibinin oyunu kontrol etmesine engel olamadı. 17 kez basit hata yapan Sırp raket, geçtiğimiz yıl yarı final oynadığı turnuvaya 3. turda veda etmek zorunda kaldı.

    Tek bayanlarda turnuvanın dört numaralı seri başı Svetlana Kuznetsova ise, Çek rakibi Barbora Zahlavova Strycova'yı 6-2, 6-4'lük setlerle geçerek zorlanmadan bir üst tura çıkmayı başardı.

    Sekiz numaralı seri başı Anna Chakvetadze, yurttaşı Evgeniya Rodina'yı 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup ederek dördüncü tura yükseldi.

    Son 5 yıl üst üste Wimbledon Tenis Turnuvası'nda mutlu sona ulaşan Federer yaklaşık 1 saat 11 dakika süren mücadelede rakibini 16 kez basit hataya zorlarken, 9 kez de 'aces' ile sayı kazandı. Servis kullanmakta ve karşılamakta zorlanan Gicquel ise, güçlü rakibi karşısında varlık gösteremedi

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      Jankovic sürprize izin vermedi

      Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 2 numaralı seribaşı Jelena Jankovic, Danimarkalı raket Caroline Wozniacki'yi 2-1 yenerek tur atladı.





      Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda, 2 numaralı seribaşı Jelena Jankovic tur atladı. Danimarkalı raket Caroline Wozniacki'yi 2-6, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenen Sırp Jelena Jankovic bir üst tura adını yazdırmayı bildi.

      Tek bayanlarda 7 numaralı seribaşı ABD'li Wenüs Williams, İspanyol Marie Jose Martinez Sanchez'i 6-1 ve 7-5'lik setlerle, 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, Arjantinli raket Gisela Dulko'yu 7-6 (2) ve 7-5'lik setlerle, 21 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova da 16 numaralı seribaşı Belarus Victoria Azarenka'yı 7-6 (11) ve 7-6 (4)'lık setlerle 2-0 yendi.

      Tek erkeklerde ise 8 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet, 28 numaralı seribaşı vatandaşı Gilles Simon'u 6-3, 6-3, 6-7 (3) ve 6-3'lük setlerle 3-1 yenmeyi başardı.

      12 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray, Alman Tommy Haas'ı 6-4, 6-7 (4), 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-1, Sırp Janko Tipsarevic, 25 numaralı seribaşı Rus Dmitry Tursunov'u 7-6 (1), 7-6 (3) ve 6-3'lük setlerle 3-0, Alman raket Rainer Schuettler da İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'i 6-2, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yendi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Jankovic de elendi

        Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda iki numaralı seri başı Jelena Jankovic, Taylandlı raket Tamarine Tanasugarn'a 2-0 yenilerek elenirken, tek erkeklerde bir numaralı seri başı Roger Federer ise Avusturalyalı rakibi Lleyton Hewitt'i set vermeden 3-0 mağlup ederek tur atladı.





        Wimbledon Tenis Turnuvası'na bugün yapılan karşılaşmalarla devam edildi.

        Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda, iki numaralı seribaşı Jelena Jankovic elendi. Taylandlı raketTamarine Tanasugarn'a 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0'lık sonuçla mağlup olan Sırp tenisçi, sürpriz bir şekilde turnuvaya veda etti.

        Turnuvanın 7 numaralı seri başı Venus Williams ise, Rus rakibi Alisa Kleybanova'yı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek tur atlarken, 15 numaralı seri başı Macar Agnes Szavay'ı sürpriz bir şekilde 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 gibi net bir skorla yenen Çinli Jie Zheng bir üst tura yükselme başarısını gösterdi.

        Tek erkeklerde, 1 numaralı seribaşı Roger Federer set vermeden tur atladı. Avusturalyalı raket Lleyton Hewitt' i 7-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup eden İsviçreli raket zorlanmadan tur atlamayı bildi

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Williams kardeşler yarı finalde

          Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda rakiplerini mağlup etmeyi başaran Venus Williams, Serena Williams, Elena Dementieva ve Jie Zheng yarı finale yükselen raketler oldu.





          Wimbledon Tenis Turnuvası’nda Williams kardeşler emin adımlarla finale doğru ilerliyor.

          Bu turnuvayı daha önce 4 kez kazanan Venus Williams, çeyrek finalde Taylandlı Tamarine Tanasugarn'ı 6-4 ve 6-3'lük iki setle zorlanmadan geçti.

          Taylandlı rakipi karşısında fazla zorlanmayan Williams, 6 kez daha önce yenmeyi başardığı rakibini 7. kez yenmeyi başardı.

          Tayladlı raket, bir önceki turda turnuvanın iki numaralı seri başı Jelena Jankoviç'i elemişti.

          Bu sonuçla ABD'li tenisçi yarı finalde Dünyanın 5 numaralı tenisçisi Elena Dementieva'ya rakip oldu.

          Daha önce Dementieva'yla 7 kez karşı karşıya gelen Williams, bu maçların beşinde galip, diğer ikisinde de mağlup olmuştu.



          Serena Williams da, Polonyalı Agnieszka Radwanska'yı 6-4 ve 6-0'lık iki set sonunda eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

          DEMENTIEVA VE ZHENG DE YARI FİNALDE
          Diğer maçlarda vatandaşı Rus Nadia Petrova'yı 6-1, 6-7, 6-3 skorlarla mağlup eden Elena Dementieva ve Çek Nicole Vaidisova'yı 6-2, 5-7, 6-3 skorlarla mağlup eden Çinli raket
          Jie Zheng yarı finale yükselen diğer isimler oldu

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Marsel İlhan yola devam ediyor

            Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'nda Güney Koreli rakibi Hyun Woo Nam'ı 2-0 mağlup eden Türk sporcu Marsel İlhan, teklerde çeyrek finale yükseldi.






            Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'na, bugün yapılan karşılaşmalarla devam edildi.

            Taçspor Kulübü Kortları'nda yapılan ve 6 Temmuz Pazar gününe dek sürecek olan turnuvanın 3. gününde korta çıkan Türk sporcu Marsel İlhan, teklerde Güney Koreli rakibi Hyun Woo Nam'ı 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. 2. turda mücadele eden diğer Türk sporcu Barış Ergüden ise Dzmitry Zhrmont'a (Belarus) 2-1 yenilerek elendi.

            Teklerde günün diğer maçlarında alınan sonuçlar ise,

            Jiri Krkoska (Cezayir)-Ludoviç Walter (Fransa): 2-0
            Clement Reix (Fransa)-Simeon Ivanov (Bulgaristan): 2-1
            Pierre Ludoviç Duclos (Kanada)-Rudy Coco (Fransa): 2-0
            Sebastian Rieschick (Almanya)-Valentin Sanon (Fildişi Kıyısı): 2-0
            Vaja Uzakov (Özbekistan)-Arsen Asanov (Özbekistan): 2-0
            Marcus Daniell (Yeni Zelanda)-Valentin Dimov (Bulgaristan): 2-1

            İLHAN, ÇİFTLERDE YARI FİNALDE
            Teklerde çeyrek finale yükselen Marsel İlhan, çiftler maçını da kazanarak tur atladı.
            Partneri Özbek Arsen Asanov ile birlikte mücadele eden İlhan, bugün 2. tur maçında Simon Cauvard (Fransa)/Marcus Daniell (Yeni Zelanda) çifti karşısında 2-1 (6-2, 3-6, 10-6) galip gelerek yarı finale çıkan taraf oldu.

            Teklerde yarın sabah Cezayirli Jiri Krkoska ile çeyrek final maçı yapacak olan İlhan, öğleden sonra da çiftlerde Vladyslav Klymenko (Ukrayna)/Deniss Pavlovs (Litvanya) çiftiyle yarı final mücadelesi verecek

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Federer ve Nadal yarı finalde

              Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Roger Federer, Mario Ancic'i 6-1, 7-5 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek yarı finale yükselirken, 2 numaralı seri başı Rafael Nadal da Andy Murray'i 6-3, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek yarı final vizesi aldı.





              Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Roger Federer, Hırvat raket Mario Ancic'i 3-0, 2 numaralı seri başı Rafel Nadal ise Andy Murray'i 3-0 mağlup ederek yarı finale çıktı.

              İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen, toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın dokuzuncu gününde, dünyanın 1 numarası Roger Federer, ilk seti 20 dakika içinde zorlanmadan 6-1 kazandı. İsviçreli raket, büyük bir mücadeleye sahne olan ikinci seti 7-5, üçüncü seti de 6-4 kazanarak Wimbledon Tenis Turnuvası'nda üst üste 6. kez yarı finale yükselme başarısı gösterdi.



              Karşılaşma boyunca 16 kez basit hata yapan Ancic karşısında 15 kez 'aces' ile sayı kazanan Federer sadece 6 basit hata yaparken, çift hata yapmadı ve servislerdeki başarısıyla set vermeden Hırvat rakibini saf dışı bıraktı.

              2005 ve 2006 yıllarında finalde Roger Federer'e yenilmekten kurtulamayan tek erkeklerde 2 numaralı seri başı Rafael Nadal ise, çeyrek finalde turnuvanın 12 numaralı seri başı İngiliz raket Andy Murray ile karşılaştı.

              Güçlü rakibini kendi seyircisi önünde 3-0 mağlup etmeyi başaran İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 35 dakika süren ilk seti 6-3 kazanmayı bildi. İkinci seti de 6-2 gibi net bir sonuçla alan dünyanın 2 numarası, üçüncü seti de 47 dakika içinde 6-4 kazanarak korttan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

              Bu galibiyetle birlikte üst üste 3. kez yarı finale yükselen İspanyol raket, İngiliz rakibinin yaptığı 20 basit hatayı çok iyi değerlendirdi ve kullandığı ilk servislerdeki başarısıyla kolay bir galibiyet daha alarak yoluna devam etti.

              Tek erkeklerde 4 Temmuz Cuma günü yapılacak yarı finallerde, Federer-Safin ve Nadal-(Clement-Schüttler) galibi karşılaşacak.

              Turnuvada yarın TSİ 15.00'de başlayacak tek bayanlar yarı final karşılaşmalarında ise 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, bu turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan geçen yılın şampiyonu ABD'li Venus Williams; Venus'un kardeşi ve 2002 ile 2003 yıllarının şampiyonu olan 6 numaralı seribaşı Serena Williams da Çinli Zheng Jie ile mücadele edecek.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Williams kardeşler yarı finalde

                Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda rakiplerini mağlup etmeyi başaran Venus Williams, Serena Williams, Elena Dementieva ve Jie Zheng yarı finale yükselen raketler oldu.





                Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanların çeyrek final maçları tamamlandı.

                İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen, toplam 14 milyon 966 bin avro ödüllü turnuvanın sekizinci gününde, tek bayanlarda 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva, vatandaşı 21 numaralı seribaşı Nadia Petrova'yı 6-1, 6-7(6) ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek, yarı finale yükseldi.

                6 numaralı seribaşı Serena Williams da Polonyalı rakibi Agnieszka Radwanska'yı 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale çıkan diğer bir isim oldu.

                7 numaralı seribaşı Venus Williams da Taylandlı rakibi Tamarine Tanasugarn'ı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenmeyi bildi. Williams'ın yarı finaldeki rakibi, Elena Dementieva oldu.

                18 numaralı seribaşı Çek Nicole Vaidisova ise Çinli rakibi Jie Zheng'e 6-2, 5-7 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenilerek, turnuvaya veda eden taraf oldu.



                Bu durumda Serena Williams, yarı finalde Çinli Zheng ile karşılaşacak.

                Turnuva, tek erkekler çeyrek final maçları ile devam edecek

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Marsel İlhan yarı finalde

                  Taçspor kortlarında gerçekleştirilen ITF Uluslararası Erkekler Turnuvası'nda Marsel İlhan yarı finale çıktı.





                  Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Türkiye Tenis Federasyonu ve Taçspor tarafından organize edilen ITF Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'nda Türk tenisçi Marsel İlhan, teklerde yarı finale yükseldi.

                  Taçspor Kulübü kortlarında gerçekleştirilen turnuvada, Marsel İlhan, çeyrek finalde Cezayir'li rakibi Jiri Krkoska'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek yarı finale çıktı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Williams kardeşler finalde

                    Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda Çinli rakibi Jie Zheng'i 2-0 yenen Serena Williams ile Rus Elena Dementieva'yı 2-0 mağlup eden Venus Williams finale yükseldi. İki kardeş 5 Temmuz Cumartesi şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.


                    Serena Williams, 2002 ve 2003 yıllarında ablası Venus'ü finalde yenerek Wimbledon'da 2 şampiyonluk elde etmişti.



                    Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda ABD'li kardeşler Venus ve Serena Williams finale yükseldi.

                    Toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuvanın 10. gününde, tek bayanlar yarı final maçları yapıldı.

                    2002 ve 2003 yıllarında Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan 6 numaralı seri başı Serena Williams, yağmur nedeniyle 2 kez kesintiye uğrayan maçta Çinli rakibi Jie Zheng'i 6-2 ve 7-6'lık (7-5) setlerle 2-0 yenerek finalist oldu.

                    Geçen yıl Wimbledon'da şampiyon olan 7 numaralı seri başı Venus Williams ise, yarı finalde karşılaştığı 5 numaralı seri başı Rus Elena Dementieva'ya 6-1 ve 7-6'lık (7-3) setlerle 2-0 üstünlük sağladı ve kendisinden 1 yaş küçük kardeşinin finaldeki rakibi oldu.

                    Williams kardeşler arasındaki final maçı, 5 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.00'de yapılacak.

                    SERENA'NIN ÜSTÜNLÜÐÜ VAR
                    Dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler, Wimbledon'da üçüncü, Grand Slam turnuvalarında ise yedinci kez finalde karşı karşıya gelecekler.

                    Wimbledon'da 2002 ve 2003 yıllarında ablası Venus'ü finalde yenerek 2 şampiyonluk elde eden Serena, ablasına ayrıca 2002'de ABD ve Roland Garros, 2003'de de Avustralya turnuvalarının finallerinde üstünlük sağlarken, 2001'deki ABD Turnuvası'nın finalinde ablasından tek yenilgisini aldı.

                    Williams kardeşler arasında bugüne dek kariyerleri boyunca yapılan toplam 15 maçta da yine Serena'nın 8-7 üstünlüğü bulunuyor.

                    TEK ERKEKLERDE SON YARI FİNALİST SCHÜTTLER
                    Öte yandan bir önceki gün havanın kararması nedeniyle 2. setin sonunda ertelenen tek erkeklerin son çeyrek final mücadelesi de 3. setin başından itibaren yapıldı ve yarı finale yükselen 4. ve son isim Alman Rainer Schüttler oldu.

                    Schüttler, Fransız Arnaud Clement'i, toplam 5 saat 12 dakika süren zorlu mücadelede 6-3, 5-7, 7-6 (8-6), 6-7 (7-9) ve 8-6'lık setlerle 3-2 yenerek, yarı finalde 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ın rakibi oldu

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Finalin adı Federer-Nadal

                      Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Marat Safin'i 6-3, 7-6 ve 6-4'lük setlerle yenen 1 numaralı seribaşı Roger Federer ve Rainer Schuettler'i 6-1, 7-6 ve 6-4'lük setlerle geçen Rafael Nadal üst üste 3. kez finalde karşı karşıya gelecek.





                      Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Roger Federer, 6. kez üst üste finale yükselirken, geçtiğimiz son iki yıl finalde Federer'e yenilmekten kurtulamayan Rafael Nadal, Alman raket Schuettler'i 6-1, 7-6 ve 6-4'lük setlerle mağlup ederek İsviçreli raketin rakibi oldu.

                      Turnuvanın 3 numaralı seribaşı Djokovic'i eleyerek dikkatleri üzerine çeken Rus raket Marat Safin ile yarı finalde karşılaşan 1 numaralı seri başı Roger Federer, güçlü rakibini 6-3, 7-6 ve 6-4'lük setlerle geçerek adını finale yazdırdı.

                      » WIMBLEDON'DA 11. GÜN

                      Dünyanın 1 numaralı raketi Roger Federer, sadece 24 dakika süren ilk seti 6-3 kazanırken, ikinci seti zorlanmasına rağmen 7-6, üçüncü seti de 6-4'lük sonuçlarla kazandı. 25 kez basit hata yapan Safin'den 14 kez 'aces' ile sayı alan Federer, 14 kez de basit hata yaptı.

                      Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda Federer'i mağlup etmeyi başaran Rafeal Nadal, 23 dakika süren ilk sette Alman rakibine 6-1 üstünlük kurdu. Yaklaşık 1 saat süren ikinci sette oldukça zorlanan İspanyol tenisçi, üçüncü seti de 6-4 kazanarak finale yükseldi. 18 kez basit hata yapan Nadal, servislerdeki üstünlüğüyle rakibini zorlanmdan saf dışı bırakmayı başardı.

                      Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda final maçı 5 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.00'de, tek erkekler final maçı ise 6 Temmuz Pazar günü yapılacak

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Şampiyon Venus Williams

                        Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda Venus Williams, kardeşi Serena Williams'ı 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup ederek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.





                        Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda şampiyonluğu, ABD'li Venus Williams, finalde kardeşi Serena'yı yenerek 5. kez kazandı.

                        İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Avro ödüllü turnuvanın 12. gününde, tek bayanlar final maçı yapıldı.

                        Bu turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan ve geçen yılın şampiyonu olan 7 numaralı seribaşı Venus Williams, kardeşi 2002 ve 2003 yıllarının şampiyonu olan 6 numaralı seribaşı Serena karşısında geride başladığı ve büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 7-5, 2. seti de 6-4 kazanarak, toplam 1 saat 52 dakika süren maçtan 2-0'lık galibiyetle 5. kez şampiyon olarak ayrıldı.

                        Dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler, Wimbledon'da 3., ''Grand Slam'' turnuvalarında ise 7. kez finalde karşı karşıya geldiler. Wimbledon'da 2002 ve 2003 yıllarında ablası Venus'ü finalde yenerek 2 şampiyonluk elde eden Serena, ablasına ayrıca 2002'de ABD ve Roland Garros, 2003'de de Avustralya turnuvalarının finallerinde üstünlük sağlarken, 2001'deki ABD Turnuvası'nın finalinde ablasına yenildi. Böylece Serena, ablasına karşın ''Grand Slam'' finallerinde 2. kez maç yitirmiş oldu.

                        Williams kardeşler arasında bugüne dek kariyerleri boyunca yapılan toplam 16 maçta da 8-8'lik eşitlik sağlandı.

                        Kariyerindeki 37. tekler şampiyonluğuna ulaşan abla Venus, bu turnuvada 7., ''Grand Slam'' turnuvalarında ise 13. kez final oynarken, bu turnuvalarda aldığı 7 şampiyonlukla dikkati çekiyor. 4. kez bu turnuvada, 11. kez ise bir ''Grand Slam'' turnuvası finalinde yer alan Serena'nın ise bu turnuvalarda 8 şampiyonluğu bulunuyor.

                        Turnuva, yarın tek erkeklerde dünya klasmanında ilk sırada bulunan son 5 yılın şampiyonu İsviçreli Roger Federer ile son 4 yılın Fransa (Roland Garros) Turnuvası Şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal arasında TSİ 16.00'da başlayacak tek erkekler final maçıyla sona erecek.

                        Nadal'ın, iki raket arasında bugüne dek yapılan toplamda 17 maçta 11-6, ''Grand Slam'' turnuvalarında da 4-2 üstünlüğü bulunuyor. Son 3 yılda Roland Garros Turnuvası'nın finalinde karşılaşan iki rakettten Nadal, bu 3 maçı da kazanmayı başarırken, iki raketi karşı karşıya getiren 2006 ve 2007'deki Wimbledon Turnuvası finallerinde ise gülen taraf Federer olmuştu

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          İpek Şenoğlu çiftlerde şampiyon

                          ITF Circiut Tenis Turnuvası'nda mücadele eden Milli tenisçi İpek Şenoğlu ile Portekizli Neuza Silva ikilisi, Avusturyalı Melanie Klafiner-Portekizli Frederica'yı 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.






                          Fransa'nın Mont De Marsan kentinde düzenlenen ITF Circiut Tenis Turnuvası'na katılan milli sporcu İpek Şenoğlu, çiftlerde şampiyon oldu.

                          Toplam 25 bin dolar ödüllü turnuvada çiftler finalinde İpek Şenoğlu ve Portekizli Neuza Silva, Avusturyalı Melanie Klaffner-Portekizli Frederica Piedade ikilisini 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

                          Şenoğlu, geçen hafta da Fransa'nın Periquex kentinde gerçekleştirilen ve toplam ödülü yine 25 bin dolar olan aynı adlı turnuvada şampiyonluk sevinci yaşayarak başarılı bir hafta geçirdi

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Wimbledon'da gülen Nadal

                            Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalinde Roger Federer'i 3-2 mağlup eden Rafael Nadal, bu turnuvada ilk kez şampiyon oldu ve İsviçreli raketin üst üste 6. kez mutlu sona ulaşmasına izin vermedi.





                            Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nı, tek erkekler final maçında bir numaralı seribaşı Roger Federer'i 3-2 yenen iki numaralı seribaşı Rafael Nadal kazandı.

                            İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuva, tek erkekler final maçı ile sona erdi.

                            Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın final maçında da İsviçreli raketi mağlup etmeyi başaran Nadal, Wimbledon Tenis Turnuvası finalinde güçlü rakibini ilk kez yendi ve Federer'in üst üste 6. kez mutlu sona ulaşarak bir rekor kırmasına şans tanımadı.

                            Karşılaşmaya iyi başlayan dünyanın iki numaralı ismi Rafael Nadal, güçlü rakibinin servisini kırmayı başardı ve 48 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sete çok hızlı başlayan İsviçreli Roger Federer, servis kırarak 3-0 öne geçmeyi bildi. Farkın açılmasına rağmen seti bırakmayan Nadal, yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek ikinci seti de 6-4'lük sonuçla aldı ve 2-0 öne geçti.

                            Üçüncü sete de iyi başlayan İsviçreli raket olurken, birçok servis kırma şansını kullanamayan Federer, 0-40'tan geri gelerek Nadal'ın servisini kırmasına izin vermedi ve İsviçreli raket 5-4 öndeyken yağmur nedeni ile karşılaşmaya ara verildi. Aradan sonra Nadal'ın servisini kırmaya çok yaklaşan Federer, seti noktalamayı başaramadı. Tie Break'de servisleriyle daha etkili olan Federer, rakibine 7-5 üstünlük kurarak üçüncü seti kazandı ve setlerde durumu 2-1'e getirdi.

                            Dördüncü set büyük mücadeleye sahne olurken, üst üste şampiyonluk sayılarını çevirerek olağanüstü bir şekilde tie break'i 10-8 kazanmayı başaran Federer, setlere 2-2 eşitlik getirdi. Beşinci ve son set de çok zorlu geçerken, yağmur nedeniyle maça yeniden ara verildi. İkinci kez korta döndükten sonra Federer'in servisini kırmayı başaran Nadal, servis kullandığı oyunu da alarak seti 9-7, maçı da 3-2 kazanarak şampiyon oldu

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Nadal Mercedes Kupası'nda yok

                              Wimbledon Tenis Turnuvası finalinde Roger Federer'i 3-2 mağlup ederek bu turnuvada ilk kez şampiyonluğa ulaşan Rafael Nadal'ın Mercedes Kupası'na katılmayacağı açıklandı.





                              Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler şampiyonu İspanyol tenisçi Nadal, Mercedes Kupası'ndan çekildi.

                              Nadal, dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ATP Tour tarafından Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen ve 13 Temmuz'da sona erecek olan Mercedes Kupası'na katılamayacağını bildirdi.

                              Doktorların, birkaç gün istirahat önerdiği Nadal, turnuvaya katılamamasından duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

                              Nadal, toprak kort mücadelesi olan Mercedes Kupası'nın 2005 ve 2007 yılı şampiyonuydu

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Marsel İlhan teklerde de şampiyon

                                ITF Uluslararası Erkekler Turnuvası'nda tek erkeklerde Milli tenisçi Marsel İlhan, Alman rakibi Sebastian Rieschicki'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu.






                                Milli tenisçi Marsel İlhan, ITF Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'nda çiftlerden sonra teklerde de şampiyonluğa ulaştı.

                                Taçspor Kulübü kortlarında gerçekleştirilen organizasyonda yapılan tekler final maçında Alman rakibi Sebastian Rieschick'i 6-3, 5-7 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenen Marsel İlhan, şampiyon oldu.

                                İlhan, ITF Uluslararası Erkekler Turnuvası'nda çiftlerde partneri Özbek Arsen Asanov ile dünkü final maçında Riccardo Ghedin (İtalya)-Jiri Krkoska (Çek Cumhuriyeti) çiftini 6-4 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı.

                                Marsel İlhan, böylece turnuvada hem teklerde hem de çiftlerde şampiyonluk sevinci yaşadı

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X