Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    İlk finalist Tsonga


    Yarı finalde 2 numaralı seri başı Rafael Nadal ile karşılaşan Jo-Wilfried Tsonga, Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinin ilk ismi oldu. Rakibini 3-0 mağlup eden genç Fransız, kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi.

    Toplam 20.6 milyon dolar ödüllü 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde ilk finalist sürpriz bir isim oldu. Yarı finalde 2 numaralı seri başı Rafael Nadal ile karşılaşan Jo-Wilfried Tsonga rakibini 3-0 mağlup etti.
    Güçlü İspanyol rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen Fransız tenisçi, 32 dakika süren ilk seti 6-2'lik skorla aldı. Güçlü voleleriyle rakibini çaresiz bırakan genç Fransız, 50 dakika süren ikinci seti 6-3 kazanırken, moral motivasyonunu kaybeden Nadal karşısında son seti de 6-2 aldı ve 3-0'lık skorla korttan galip ayrıldı.


    Geçen yıl ilk kez katıldığı Avustralya Açık'a ilk turda veda eden Tsonga, bu sonuçla ikinci şampiyonasında finale yükselmeyi başardı. Bu turnuva öncesi en büyük başarısı 2007'de Wimbledon'da 4.tur olan Tsonga, 5 kez katıldığı Grand Slam'lerde kariyerinin ilk finaline yükseldi.
    Dünya klasmanında 38. sırada bulunan 22 yaşındaki raket, aynı zamanda seri başı olmayıp Avustralya'da finale çıkan ilk Fransız tenisçi oldu.
    Daha önce Amerika Açık'ın 3. turunda yendiği rakibine bu kez boyun eğen dünya klasmanının 2 numarası Rafael Nadal ise 6 kez katıldığı Avustralya Açık'ta bir kez daha finale yükselmeyi başaramadı.


    FİNALE NASIL GELDİ
    1. Tur - Andy Murray (9): 7-5, 6-4, 0-6, 7-5
    2. Tur - Sam Warburg: 6-4, 7-6, 6-2
    3. Tur - Guillermo Garcia-Lopez: 6-3, 6-4, 6-2
    4. Tur - Richard Gasquet (8): 6-2, 6-7, 7-6, 6-3
    Çeyrek final: Mikhail Youzhny (14): 7-5, 6-0, 7-6
    Yarı final: Rafael Nadal (2): 6-2, 6-3, 6-2
    Finale yükselerek bütün dikkatleri üzerine çeken Tsonga maç sonrası yaptığı açıklamada, sonucun kendisi için inanılmaz olduğunu belirterek, ''Beni hiçbir şey durduramadı. Ne diyebilirim ki... Ailem, sonucun onlar için de rüya olduğunu söylüyor. Fransa'da herkes mutlu. Final karşılaşmasında elimden gelenin en iyisini yapacağım'' diye konuştu.
    Tsonga'nın finaldeki rakibi ise Roger Federer veya Novak Djokovic olacak. Dünya klasmanının 1 numarası Federer ile 3 numaralı seri başı Djokovic arasındaki yarı final maçı yarın TSİ 10.30'da başlayacak.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      IVANOVIC AVUSTRALYA'DA İLK KEZ

      4 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, turnuvanın 9 numarası Slovak Daniel Hantuchova'yı, 2 saat 10 dakika süren üç set sonunda eleyerek finale yükseldi.

      20 yaşındaki Ivanovic, ilk seti oyun alamadan 6-0 kaybetti. Sırp raket, ikinci seti 6-3 kazanarak maçı final setine taşıdı. Kazandığı moralle final setini de 6-4 alan Ivanovic, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak Avustralya Açık'ta ilk kez finale yükseldi.

      Kariyerinde Grand Slam şampiyonluğu bulunmayan Ivanovic, geçen sene final oynadığı Roland Garros'ta Belçikalı Justine Henin'e yenilmişti.

      Sırtındaki sakatlığa rağmen mücadeleyi elden bırakmayan Jankovic, maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Oyundan çekilmeyi düşündüm, ancak bu, seyircilere haksızlık olurdu. Yarı finalde oynuyordum, maçı nasıl bitiririm diye düşünerek oynadım'' dedi.



      FİNALE NASIL GELDİ

      1. Tur - Sorana Cirstea: 7-5, 6-3
      2. Tur - Tathiana Garbin: 6-0, 6-3
      3. Tur - Katarina Srebotnik (28): 6-3 6-4
      3. Tur - Caroline Wozniacki: 6-1, 7-6
      Çeyrek final - Venus Williams (8): 7-6, 6-4
      Yarı final - Daniela Hantuchova (9): 0-6, 6-3

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Bu kez Djokovic


        Avustralya Açık'ın yarı finalinde dünyanın 1 numarası Roger Federer ile karşılaşan Novak Djokovic, rakibini 3-0 yenerek finale yükseldi. Rakibine karşı 7. maçta ikinci galibiyetini alan Sırp raket, Federer'in üst üste 11. kez final oynama rekoruna da engel oldu.

        Djokovic, 96 yıllık Avustralya Açık tarihinde set vermeden finale yükselen 9. tenisçi oldu.

        Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinin adı belli oldu: Jo-Wilfried Tosnga-Novak Djokovic.


        Toplam 20.6 milyon dolar ödüllü 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde Roger Federer ile karşılaşan Novak Djokovic rakibini 3-0 mağlup etti ve finale yükselen taraf oldu.

        Merkez Kort'ta oynanan maçın ilk setinde büyük çekişme vardı. Başa baş giden mücadelede Federer, 7. younda rakibinin servisini kırıp 4-3 öne geçmesine karşın, Djokovic 2 kez servis kırıp oyunu lehine çevirdi ve seti 7-5 kazandı. İkinci sette Djokovic için daha rahat geçerken, Sırp raket 2 kez servis kırdığı seti 6-3 alarak durumu 2-0'a getirdi. Her iki oyuncunun da servis oyunlarında başarılı olduğu son sette heyecan tie-break'e taşınırken, tie-break oyununu ve seti 7-5 alan Djokovic 3-0'lık skorla korttan galip ayrıldı.

        Bu sonuçla dünya klasmanında 209 haftadır 1 numarada bulunan Roger Federer üst üste 11. kez Grand Slam finali oynama rekorunu kaçırırken, 3 numaralı seri başı Novak Djokovic ise kariyerinin ikinci Grand Slam finaline yükseldi.
        3'ü Avustralya'da olmak üzere 12 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer ile oynadığı 6 maçta sadece bir galibiyet alabilen 21 yaşındaki Sırp raket, bu galibiyetle rakibinden Amerika Açık finalinin rövanşını da almış oldu.
        Novak Djokovic Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde kariyerinin ilk finalini oynayacak olan Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile 27 Ocak Pazar günü TSİ 10.30'da karşı karşıya gelecek.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Zafer Sharapova'nın


          Maria Sharapova, Avustralya Açık tek bayanlar finalinde karşılaştığı Ana Ivanovic'i, 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek kariyerinin üçüncü Grand Slam turnuvasını kazandı.

          20.6 milyon dolar ödüllü sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan 96. Avustralya Açık'ta, tek bayanlarda zafer Rus Maria Sharapova'nın oldu.

          5 numaralı seri başı Sharapova, finalde karşılaştığı 4 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic'i 2-0 mağlup ederek zafere ulaştı. Rus raket 91 dakika süren mücadelede setleri 7-5 ve 6-3'lük skorlarla aldı.

          Geçen sene Avustralya Açık'ın finalinde ABD'li Serena Williams'a yenilen Sharapova, bu sonuçla Wibledon ve Amerika Açık'tan sonra üçüncü Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı.

          2007 Fransa Açık yarı finalinde yenildiği Ivanovic'ten rövanşı alan 20 yaşındaki tenisçi, Avustralya Açık'ı set vermeden kazandı ve birincilik ödülü olarak 1.370.000 doların sahibi oldu.

          Sharapova, maçtan sonra yaptığı konuşmada, "Geçen yıl birisi bana 2008'de sizlerin önünde bu kupayı kaldıracağımı söyleseydi asla inanmazdım. Bu sabah Billi Jean King'den bir mesaj aldım, 'şampiyonlar şansları değerlendirir ve baskıyı kaldırır' diyordu. Şansları değerlendirdiğim için mutluyum" dedi.

          YENDİĞİ RAKİPLER
          1. Tur - Jelena Kostanic Tosic: 6-4, 6-3
          2. Tur - Lindsay Davenport: 6-1, 6-3
          3. Tur - Elena Vesnina: 6-3, 6-0
          4. Tur - Elena Dementieva (11): 6-2, 6-0
          Çeyrek final: Justine Henin (1): 6-4, 6-0
          Yarı final: Jelena Jankovic (3): 6-3, 6-1
          Final: Ana Ivanovic (4): 7-5, 6-3

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Şampiyon Djokovic


            Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyonu Novak Djokovic oldu. Finalde turnuvanın sürpriz ismi Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-1 yenen Sırp raket kariyerinin ilk Grand Slam'ini kazandı.

            96. kez düzenlenen toplam 20.6 milyon ödüllü sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde şampiyonluğu Sırp raket Novak Djokovic kazandı.
            Finalde karşılaştığı turnuvanın sürpriz ismi Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-1 mağlup eden 20 yaşındaki Djokovic, ikinci kez finalist olduğu bir Grand Slam'de ilk zaferini kazandı. 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 almayı başaran Djokovic, ayrıca Avustralya Açık'ı kazanan ilk Sırp tenisçi oldu.

            Merkez Kort'ta yapılan maça iki tenisçi de tutuk başlarken, rakibinin basit hatalarını iyi değerlendiren Tsonga 49 dakika süren seti 6-4 alarak 1-0 öne geçti.
            İkinci sette bu kez basit hata sayısını artıran Tsonga oldu. Etkili back-hand'leriyle rakibini zorlayan Djokovic, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırdı ve kendi servis oyununu da alarak, 6-4'lük set skoruyla durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sette de agresif oyunu ile rakibinin iki kez servisini kırmayı başaran Sırp raket, seti 6-3 alarak 2-1 öne geçti.

            Dördüncü sette her iki oyuncu da servis oyunlarına tutundu. Başa baş mücadele tie-break'e taşınırken, tie-break'i 7-2, seti de 7-6 kazanan Novak Djokovic karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

            Turnuvada ilk kez Tsonga'ya set kaybeden Sırp raket, Avustralya Açık'ı kazanan en genç 4. raket olurken şampiyonluk ödülü olarak da 1.370.000 doların sahibi oldu.

            Djokovic, maç sonrası yaptığı açıklamada, ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kalabalığa hitaben de, ''Sizi bundan sonraki turnuvalarda da bu pozisyonda görmeyi ümit ediyorum'' dedi.

            20 yaşındaki şampiyon, ''Beni destelemek için buraya gelen tüm Sırp taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan ilk Sırp sporcu olmaktan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Djokovic emin adımlarla

              ABD'de düzenlenen Pasifik Life Open Tenis Turnuvası'nda geçen senenin finalisti Sırp Novak Djokovic, Alman Philipp Kohlschreiber'i 2-0 yenerek 4. tura yükseldi.







              ATP ve WTA takviminde yer alan Indian Wells Pasifik Life Open Tenis Turnuvası'nda 3. tur maçları başladı.

              Erkeklerde 8 raket, rakiplerini eleyerek 4. tura adını yazdırdılar.

              Geçen sezon bu turnuvada final oynayan ve Rafael Nadal'a kaybeden Avustralya Açık şampiyonu Sırp Novak Djokovic, 3. turda karşılaştığı Philipp Kohlschreiber’i zorlanmadan geçti.

              Alman rakibi karşısında ilk seti 6-3, ikinci seti de 6-2'lik skorlarla kazanan Djokovic, korttan 2-0 üstün ayrıldı. Sırp tenisçi 4. turda Arjantinli Guillermo Canas ile karşılaşacak.

              Geçen senenin şampiyonu Rafael Nadal da, ABD’li Donald Young'ı 2-0 ile geçerek 4. tura yükselen bir başka isim oldu. İspanyol raket setleri 6-1 ve 6-3 kazandı. Nadal 4. turda Fransız Tsonga ile karşılaşacak.

              Günün en büyük sürprizine ise Hyung-Taik Lee imza attı. Koreli tenisçi, 3. turda karşılaştığı 5 numaralı seri başı David Ferrer'i 3 set sonunda elemeyi başardı. İlk seti 7-6 kazanan Lee, sonraki seti aynı skorla kaybetti. Final setinde Ferrer'e 7-6 üstünlük kuran Lee, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak 4. tura yükseldi.

              ALINAN SONUÇLAR
              R. Nadal (2) – D. Young: 6-1, 6-3
              N. Djokovic (3) – P. Kohlschreiber: 6-3, 6-2
              H. Lee - D. Ferrer (5): 7-6, 6- 7, 7-6
              R Gasquet (8) –J.I. Chela: 6-2, 6-1
              J. Blake (9) – C. Moya: 6-3, 6-4
              J. Tsonga – P. Mathieu (14): 7-6, 6-4
              G. Canas – J. Monaco: 6-3, 6-7, 6-2
              S. Wawrinka – M. Baghdatis: 6-3, 6-7, 6-0

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Pasifik'te Sırp hakimiyeti

                Pasifik Life Açık Tenis Turnuvası’na, Sırp sporcular damgasını vurdu. Şampiyonluğu erkeklerde Novak Djokoviç, bayanlarda da Ana Ivanoviç kazandı.

                Ana Ivanovic, kariyerin altıncı turnuva şampiyonluğunu Svetlana Kuznetsova'yı 2-0 yenerek kazandı.



                ABD'nin California eyaletinde düzenlenen Pasifik Life Açık Tenis Turnuvası'nda erkekler finalini üç numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç ile ev sahibi ülkeden Mardy Fish oynadı.

                Dünya klasmanında 98. sırada yer almasına karşın finale gelirken dünya klasmanının bir numarası Roger Federer, dört numarası Nikolay Davydenko ve yedi numarası David Nalbaldian'ı eleyen Fish aynı başarıyı finalde tekrarlayamadı.

                Karşılaşmanın ilk setini 6-3 alan Djokoviç, ikinci seti 7-5 kaybetse de galibi belirleyen üçüncü seti 6-3 kazanarak kariyerinin dokuzuncu şampiyonluğunu elde etti.

                Bayanlar finalinde ise bir ve iki numaralı seribaşı raketler Sırp Ana Ivanoviç ile Rus Svetlana Kuznetsova karşı karşıya geldi.

                20 yaşındaki Ivanoviç ilk setin dokuzuncu oyununda rakibinin servisini kırdıktan sonra seti de 6-4 aldı. İkinci sette 3-2 yenik duruma düşmesine karşın son dört oyunu alan Ivanoviç kariyerin altıncı turnuva şampiyonluğunu kazandı.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Djokoviç şaşırttı

                  Geçen hafta Pasifik Life Open Tenis Turnuvası'nı kazanan sezonun formda ismi Novak Djokoviç, Maimi Masters'ta ilk maçında, dünya klasmanında 122. sırada bulunan Güney Afrikalı Kevin Anderson'a 2-1 yenilerek turnuvadan elendi.





                  Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık ve geçen hafta sona eren Pasifik Life Open Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşan dünya klasmanının üç numarası Sırp Novak Djokoviç, Miami Masters'a erken veda etti.

                  Geçen yıl kazandığı bu turnuvada ilk turu bay geçen Djokoviç, ikinci turda Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Kevin Anderson ile karşılaştı. Sırp raket, ilk seti 7-6 kaybederek 1-0 geriye düştü. İkinci sette toparlanan Djokoviç, 6-3'lük skorla maçı final setine taşıdı. Karşılaşma boyunca yorgun olduğu gözlenen Djokoviç, final setini 6-4 kaybederek turnuvadan elendi.

                  Sırp raket, geçen yıl Miami Masters'ı kazanarak bu turnuvada şampiyon olan en genç tenisçi ünvanını elde etmişti. Dünya klasmanının 122. basamağında bulunan Kevin Anderson ise, kariyerine ilk kez klasmanda ilk 10 içinde yer alan bir ismi yenme başarısı gösterdi.

                  Turnuvanın iki numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal ise, Alman Benjamin Becker'i 7-5 ve 6-2'lik setlerle geçerek adını 3. tura yazdırdı. Turnuvada tek bayanlarda ise favori isimlerden Justine Henin, Svetlana Kuznetsova ve Williams kardeşler rakiplerini elemeyi başardılar.

                  ERKEKLER İKİNCİ TUR SONUÇLARI
                  Fernando Gonzalez - Pablo Cuevas: 6-3, 6-3
                  Xavier Malisse - David Nalbandian: 6-1, 6-4
                  Carlos Moya - Nicolas Mahut: 7-6, 6-4
                  Guillermo Canas - Sam Warburg: 6-3, 4-6, 7-5
                  Dmitry Tursunov - Richard Gasquet: 6-3, 6-7, 7-6
                  Tomas Berdych - Sam Querrey: 6-1, 6-2
                  Fabrice Santoro - Ivan Ljubicic: 7-6, 2-6, 6-3
                  Feliciano Lopez - Juan Martin Del Potro: 6-4, 6-2
                  James Blake - Andreas Seppi: 7-5, 6-3
                  Juan Carlos Ferrero - Albert Montanes: 6-3, 6-2
                  Nicolas Kiefer - Jarkko Nieminen: 6-3, 6-2
                  Radek Stepanek - Sebastien Grosjean: 6-3, 6-3
                  Paul-Henri Mathieu - Marin Cilic: 4-6, 6-1, 6-4
                  Igor Andreev - Michael Berrer: 6-2, 6-1

                  BAYANLAR İKİNCİ TUR SONUÇLARI
                  Venus Williams - Marta Domachowska: 6-4, 6-3
                  Victoria Azarenka - Tatiana Perebiynis: 6-2, 6-4
                  Patty Schnyder - Vania King: 7-6, 4-6, 6-2
                  Caroline Wozniacki - Marion Bartoli: 6-3, 6-1
                  Michelle Larcher de Brito – Agnieszka Radwanska: 2-6, 6-3, 7-5
                  Sara Errani - Maria Kirilenko: 6-4, 4-6, 7-6
                  Flavia Pennetta - Anastasia Rodionova: 6-4, 6-2
                  Svetlana Kuznetsova - Chan Yung-Jan: 6-1, 3-6, 6-0
                  Kaia Kanepi - Alona Bondarenko: 7-6, 1-6, 6-3
                  Serena Williams - Edina Gallovits: 6-1, 6-2
                  Katarina Srebotnik - Rossana De Los Rios: 6-2, 6-2
                  Elena Vesnina - Agnes Szavay: 6-2, 4-6, 6-1
                  Shahar Peer - Nathalie Dechy: 7-6, 6-3
                  Justine Henin - Angelique Kerber: 6-4, 6-2
                  Marina Erakovic - Michaella Krajicek: 6-2, 3-6, 6-2
                  Ashley Harkleroad - Virginie Razzano: 6-4, 6-4

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Serena Henin'i yine yendi

                    Miami'de düzenlenen Sony Ericcson Tenis Turnuvası'nda, son şampiyon Serena Williams, dünya klasmanının bir numarası Justine Henin'i eleyerek yarı finale yükseldi.







                    Sony Ericcson Tenis Turnuvası'nda geçen yıl final oynayan iki raket ABD'li Serena Williams ile Belçikalı Justine Henin bu kez çeyrek finalde karşı karşıya geldiler.

                    Serena Williams, dünya klasmanının zirvesinde yeralan rakibini bir kez kez daha yenmeyi bildi.

                    Turnuvada sekiz numaralı seri başı olan Williams, fazla zorlanmadığı ve 79 dakikada süren maçı 6-2 ve 6-0'lık setlerle kazandı.

                    Bayanlarda üç numaralı seri başı Rus Svetlana Kuznetsova Venus Williams’ı 2-0 yenerek yarı finale yükselen isim olurken, bir diğer Rus raket Vera Zvonavera da Ai Sugiyama’yı 4. turda 2-1 ile geçerek çeyrek finale yükseldi.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      FEDERER VE NADAL ÇEYREK FİNALDE

                      Erkeklerde ise turnuvanın seri başı isimleri son 8 raket arasına kaldılar.

                      Bir numaralı seri başı Roger Federer, Arjantinli Jose Acasuso'yu iki set sonunda yenmeyi başardı. 2005 ve 2006'da bu turnuvada şampiyon olan İsviçreli raket, zorlandığı ilk seti 7-6ü ikinci seti ise 6-2'lik skorlarla aldı.

                      İki numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal ise, Fransız Paul-Henri Mathieu’yu 6-4’lük iki setle geçmeyi bildi.

                      Alınan diğer sonuçlar:
                      Nikolay Davydenko (4) - Mario Ancic: 4-6, 6-3, 7-5
                      Andy Roddick (6) - Julien Benneteau: 4-6, 6-3, 6-2
                      James Blake (9) - Radek Stepanek: 6-3, 6-4
                      Igor Andreev (31) - Guillermo Canas (15): 6-4, 7-6
                      Tomas Berdych (10) - Dmitry Tursunov: 6-2, 6-2
                      Janko Tipsarevic - Mikhail Youzhny (11): 3-6, 6-0, 6-3

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Milli Takım Madagaskar'ı da yendi

                        Davis Kupası Avrupa-Afrika 3. Grup'ta yer alan Türkiye, 2. maçında Madagaskar'ı da 3-0




                        Davis Kupası Avrupa-Afrika 3. Grup'ta yer alan Türkiye, 2. maçında Madagaskar'ı da 3-0 yendi.

                        Bulgaristan'ın Filibe kentindeki Lokomotif Plovdiv Tenis Kulübü Kortları'nda, 6 takımın katılmasıyla tek devreli lig usulüne göre 6 gün sürecek turnuvada Bulgaristan, Karadağ, Zimbabwe, Madagaskar ve Fildişi Kıyısı ile birlikte bulunan Türkiye, ilk gün Zimbabwe karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından, bugün de Madagaskar'ı aynı skorla yendi.

                        Antrenörlüğünü Erhan Oral'ın yaptığı, Marsel İlhan, Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu ve Serkan Akın Dilek'ten oluşan Türk Milli Takımı, Madagaskar karşısında maçlarını 2-1'lik setlerle kazandı. Teklerde Haluk Akkoyun, Jacob Rasolondrazana'yı ve Marsel İlhan, Tony Rajobelina'yı; çiftlerle ise Haluk Akkoyun-Ergün Zorlu ikilisi, Germain Rasolondrazana-Jacob Rasolondrazana ikilisini yenerek Türkiye'yi galibiyete taşıdı.

                        Türkiye, 13 Nisan Pazar günü sona sürecek mücadelede ilk 2 takım arasına girmesi durumunda, 2009 yılında 2. Grup'ta mücadele etme hakkını elde edecek. Son 2 sırayı alacak ekipler ise 4. Grup'a düşecek.

                        Türkiye, 3. maçını Karadağ ile yapacak

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Davis Kupası puan verecek

                          Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere Davis Kupası Dünya Grubu'nda mücadele edecek olan tenisçiler sıralama puanı alacak.






                          Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), üst düzey tenisçileri Davis Kupası'nda oynamaya teşvik etmek sıralama puanı verilmesi kararı alındığını açıkladı.


                          Dünya sıralamasında ilk 10'da bulunan sekiz tenisçi Cuma günü başlayacak olan Dünya Grubu çeyrek final maçlarında ülkeleri adına oynayacak olmalarına rağmen, dünyanın bir numarası Roger Federer, yine Davis Kupası'nda mücadele etmeyecek.

                          Tenisçiler yalnızca her galibiyet için puan almayacak, sezon boyunca belli bir galibiyet sayısına ulaşan oyuncu ekstra puanlar da kazanabilecek.

                          "2009 yılında yürürlüğe girecek olan yeni ATP yapısı hem seyircilere, hem sponsorlara hem de yayıncılara en iyi kadroyu sunacak" diyen ATP Başkanı Etienne de Villiers, "Turnuvalarda olduğu gibi Davis Kupası'nda da amacımız tenisin geleceğini düşünmek ve bu sporu geliştirmek" diyerek bu uygulamadan beklentisini dile getirdi.

                          Davis Kupası'nda Türkiye ise bu haftayı Bulgaristan'ın Filibe kentinde geçiriyor. Avrupa-Afrika Bölgesi 3. Grup'ta Marcel İlhan, Ergun Zorlu ve Haluk Akkoyun'dan kurulu takımla mücadele eden Türkiye önce Zimbabve'yi ardında Madagaskar'ı 3-0'lık skorlarla geçti. Millilerimizin bir sonraki rakibi Karadağ olacak

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Türkiye gruptan çıkamadı

                            Türkiye, Davis Kupası 3. Grup son maçında Fildişi Sahilleri'ni 3-0 yenmesine rağmen grupta ilk ikiye giremedi.








                            Teniste Davis Kupası Avrupa-Afrika 3. Grup'taki 5. ve son maçında Fildişi Sahilleri'ni 3-0 yenen Türkiye, grupta 3. sırayı aldı ve 2. Grup'a yükselemedi.

                            Bulgaristan'ın Filibe kentindeki Lokomotiv Plovdiv Tenis Kulübü Kortları'nda, 6 takımın katılmasıyla tek devreli lig usulüne göre gerçekleştirilen 3. Grup mücadelesi, 5 gün sürdü.

                            Erhan Oral'ın takım kaptanlığında Haluk Akkoyun, Marsel İlhan ve Ergun Zorlu'dan oluşan Türkiye, bugün Fildişi Sahiller karşısında 3-0 galip gelirken, milli takım, 2 tekler ve 1 çiftler maçından galibiyetle ayrıldı.

                            Grupta daha önce de Madagaskar ve Zimbabve'yi 3-0 yenen milli takım, Karadağ'a 2-1 ve evsahibi Bulgaristan'a ise 3-0 yenildi.

                            Gruptaki 5 maçını da kazanan Bulgaristan ve 4 galibiyeti bulunan Karadağ, ilk 2 sırada yer alarak 2. Grup'a yükselirlerken, 3 galibiyetle 3. sırada kalan Türkiye ise gelecek yıl yine 3. Grup'ta mücadele edecek. Son 2 sırayı alan Fildişi Sahilleri ve Zimbabve ise 4. Grup'a düştüler

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Dementieva İstanbul'a geliyor

                              Rus tenisçi Elena Dementieva, 19-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Cup'a katılacağı açıklandı.





                              İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda son şampiyon Rus tenisçi Elena Dementieva, bu yıl unvanını korumak için mücadele edecek.

                              İstanbul'da 19-24 Mayıs tarihleri arasında 4'üncüsü yapılacak turnuvaya katılması kesinleşen ilk ünlü tenisçinin, Rus Elena Dementieva olduğu açıklandı.

                              Kariyeri boyunca 9 kez şampiyonluk yaşayan Dementieva, geçen yıl İstanbul Cup'ın finalinde Fransız Averane Rezai'yi yenerek, şampiyonluğa ulaşmıştı. Yıl içinde yaptığı 17 maçın 13'ünü kazanan 27 yaşındaki Rus tenisçi, şu anda WTA klasmanında 8. sırada bulunuyor.

                              Kuruculuğunu Garanti Koza'nın yaptığı, Vitra, SporToto ve THY'nin ana sponsor olduğu ''İstanbul Cup'', Sony Ericsson WTA Tour turnuva takviminde yer alıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğinde yapılan ''İstanbul Cup''ın ön eleme maçları, 17-18 Mayıs tarihlerinde, ana tablo maçları ise 19-24 Mayıs tarihleri arasında Tekstilkent Tenis Arena'da yapılacak.

                              Turnuvada geçen yıl Dementieva'nın yanı sıra Rus Maria Sharapova, ABD'li Venus Williams, İsviçreli Patty Schnyder gibi ünlü tenisçiler yer almış, İran asıllı Fransız oyuncu Arevane Rezai ise Willams ve Sharapova gibi ünlü tenisçileri eleyerek finale çıkmıştı.

                              Tenisseverler, turnuvanın biletlerini, - Ticketturk - Türkiye'nin ve dünyanın biletleri burada!.. - Ana Sayfa - Ticketturk - Türkiye'nin ve dünyanın biletleri burada!.. internet sitesinden, Tickettürk satış noktalarından veya 0212-478 0 600 nolu Tickettürk Çağrı Merkezi'nden satın alabilecekler.

                              ''İstanbul Cup 2008''in, turnuvayı üç kez kazanacak olan sporcuya verilen ''Altın Raket'' nedeniyle ''İstanbul Cup Sultanını Arıyor'' sloganı ile Türk ve dünya tenisseverlerinin karşısına çıkacağı bildirildi

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Nadal zorlanmadı

                                Son 3 yılın Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal, toprak kort sezonuna Monaco'da iyi bir başlangıç yaptı. ATP Tur Masters Serisi Monte Carlo ayağında Mario Ancic ile karşılaşan İspanyol raket, maçı 6-0 ve 6-3'lük setlerle kazandı.





                                Dünya sıralamasının 2 numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal, geçtiğimiz sene şampiyonluk yaşadığı Monte Carlo Masters Tenis Turnuvası ikinci turunda Hırvat Mario Ancic ile karşılaştı.

                                Etkili vuruşlarıyla oyununu rakibine kabul ettiren Nadal, ilk seti oyun vermeden 6-0 kazandı. İkinci sete de rakibinin servisini kırarak başlayan Nadal, toplam 75 dakika süren maçın ikinci setini de 6-3 kazandı.

                                Maç sonrası bir açıklama yapan Rafael Nadal, uzun bir aradan sonra toprak kortta oynamanın büyük bir zevk olduğunu söyledi.

                                İspanyol raket maç boyunca rakibinin onu zorlamasına rağmen maça daha iyi odaklanan taraf olduğu için maçı kazandığını da sözlerine ekledi.

                                9 aydır turnuva kazanamayan Rafael Nadal, 3. tur maçında Juan Carlos Ferrero ile karşılaşacak

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X