f1 Güncel Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: f1 Güncel Haberler

    McLaren'e ret, Kimi şampiyon


    FIA, McLaren takımının sezonun son yarışına yaptığı itirazı reddetti. Böylece Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in şampiyonluğu da tescillenmiş oldu.

    Formula 1'de şampiyonluğa ulaşan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in zaferi resmiyet kazandı.

    Uluslararası Otomobil Federasyonu, McLaren takımının sezonun son yarışı olan Brezilya GP'sine yaptığı itirazı reddetti. Alınan bu kararla Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Rakkionen'in şampiyonluğu da kesinleşmiş oldu.

    McLaren Mercedes takımı, Brezilya GP'sini 4, 5 ve 6. sırada tamamlayan Nico Rosberg, Robert Kubica ve Nick Heidfeld'in kural dışı yakıtla yarıştığını öne sürmüş ve bu üç pilotun diskalifiye edilerek şampiyona klasmanının yeniden düzenlenmesini talep etmişti.

    Formula 1'de büyük çekişmeye sahne olan 2007 sezonunu, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen 1 puan farkla şampiyon tamamlamıştı. Son iki yarışa 17 puan önde giren 22 yaşındaki Hamilton ise, tarihin en genç şampiyonu olma şansını kaçırmıştı

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: f1 Güncel Haberler

      Schumacher'in yerine Glock


      Formula 1 takımlarından Toyota, GP2 serisi şampiyonu Timo Glock ile 2 yıllık anlaşma imzaladı.

      Formula 1 2007 sezonunda bekleneni veremeyen ve Ralf Schumacher ile yollarını ayıran Panasonic Toyota Racing, GP2 serisi şampiyonu Timo Glock ile sözleşme imzaladı.

      BMW Sauber ile test pilotluğu sözleşmesi olduğu için Alman pilot ile anlaşma yapamayan ve FIA Sözleşme Kurulu'nın kararını bekleyen Toyota Racing, kararın olumlu çıkmasının ardından resmi açıklamayı yaptı. Toyota, 25 yaşındaki pilotla 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

      Takım yöneticisi Tadashi Yamshina konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Büyük bir mutlulukla söylüyorum ki, Timo Glock 2008 sezonunda Toyota Racing adına yarışacak. Timo'nun takımı ileri götürebilmek için gereken potansiyele sahip olduğuna eminim" dedi.

      Glock, gelecek sezon Toyota'da İtalyan pilot Jarno Trulli ile beraber yarışacak. Formula 1'in en büyük bütçesine sahip olan Toyota Racing, geçen sezonu 13 puanla 6. sırada bitirmişti

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: f1 Güncel Haberler

        'Schumacher dönse şampiyon olur'


        Williams teknik direktörü Sam Michael, 2006 sezonu sonunda Formula 1'e veda eden efsanevi pilot Michael Schumacher'in tekrar F1'e dönmesi halinde yine şampiyon olacağını söyledi.
        7 Formula 1 şampiyonluğu yaşayan Alman pilot, 2006 sezonu sonunda kariyerine noktayı koymuştu.

        Williams teknik direktörü Sam Michael, Ferrari ile testlere çıkan ve çok iyi dereceler yapan eski Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher'in hala çok formda olduğunu söyledi.

        Sam Michael, Schumacher'in Barselona'daki testlerde gösterdiği performansının 38 yaşındaki pilotun kolayca yeniden pistlere dönebileceğini gösterdiğini söyledi. Michael, "Barselona'daki formu gerçekten etkileyiciydi. İnanılmazdı" dedi.

        Schumacher'in yeniden yarışmamasının önünde bir engel görmediğini ifade eden Michael, "Eğer gelecek yıl iyi bir araçta geri dönerse yeniden dünya şampiyonluğunu elde edebilir. Fakat sanırım kararını kesin olarak vermiş" dedi.

        Öte yandan Michael Schumacher'in, Ferrari ile 4 Aralık'ta Jerez Pisti'nde iki gün testlerde yer alacağı açıklandı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: f1 Güncel Haberler

          Raikkonen: Son durak Ferrari


          Formula 1'de 2007 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, kariyerini İtalyan takımında noktalayacağını söyledi.

          Sezonun son yarışında dramatik bir finalle Lewis Hamilton'ı geride bırakarak pilotlar klasmanında şampiyon olan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, takımından memnun olduğunu, başka bir yere gitmeyeceğini söyledi.
          "Ferrari benim son takımım" diyen Fin pilot, "Başkalarıyla ilgilenmiyorum ve tekliflere kapalıyım. 2 yıllık daha sözleşmem var ancak bu son anlaşmam olmayacak" dedi.
          2006 yılında efsane pilot Michael Schumacher'in yerine geçen 28 yaşındaki Raikkonen, McLaren pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso'nun domine ettiği sezonu son anda birinci tamamlayarak, kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaşmıştı.
          Geçtiğimiz sezon hakkında da değerlendirmede bulunan Fin pilot, 22 yaşındaki Hamilton'ın tecrübesizlik kurbanı olduğunu söyledi.
          Raikkonen, "Hamilton Çin GP'sinde hata yaptı ve ondan sonra Brezilya'da da bir şeyler ters gitti. Sonuçta biz de adil bir şekilde ödülümüzü aldık. Baskı altında olmadığını söylüyordu ancak, bu o kadar kolay değil. Herkes baskı altındaydı" diye konuştu.
          Şampiyon olduktan sonra hayat tarzının değişmediğini belirten Kimi Raikkonen, hakkında yapılan dedikodulara aldırmadığını belirterek, "Özellikle aldığım ücret üzerinden yapılan spekülasyonlarla ilgilenmiyorum. Söylenenler, takımımdan ve onlarla birlikte kazandığım şampiyonluktan daha değerli değil" dedi

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: f1 Güncel Haberler

            Renault'ya ceza yok


            Dünya Motor Sporları Konseyi, McLaren Mercedes'e ait gizli bilgi ve belgeleri yetki almadan kullandığı belirlenen Renault'ya ceza vermedi.

            Dünya Motor Sporları Konseyi (WMSC), teknoloji casusluğu yaptığı belirlenen Renault'ya ceza vermedi.

            WMSC tarafından yapılan açıklamada, Renault'nun McLaren'a ait teknik bilgiye sahip olmaktan suçlu bulunmasına rağmen, bu bilgiyi aracında kullanmadığı için ceza almadığı ifade edildi.

            FIA açıklamasında, Renault mühendisi Phil Mackereth tarafından McLaren'dan alınan kapsamlı dokümanların detaylı incelemesi sırasında, sadece birkaç parçanın Renault içinde gösterilmiş olduğu sonucuna varıldığı kaydedildi.

            Araştırma sonucunda, Mackereth'in sadece dört çizimi Renault çalışanlarına gösterdiği bunların da yakıt sistemleri, vites kutusu tasırımı ve süspansiyon dizaynıyla ilgili olduğu kaydedildi. FIA bununla birlikte, takımın bu çizimlerden hiçbir şekilde fayda sağlamadığı hükmüne vardı

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: f1 Güncel Haberler

              Renault-Alonso'da sona doğru


              İspanyol basını, Fernando Alonso'nun, casusluk davasında ceza almaktan kurtulan Renault ile iki yıllık anlaşma yapacağını iddia etti.

              İspanyol Diario AS gazetesi, Fernando Alonso'nun 2005 ve 2006 yıllarında şampiyonluk yaşadığı Renault ile anlaşmaya çok yakın olduğunu iddia etti.

              Renault'nun casusluk davasında ceza almaktan kurtulmasının ardından 26 yaşındaki İspanyol pilotun, eski takımıyla gelecek sezon için anlaşması önünde bir engel kalmadığı ifade edildi.

              Haberde, 2 yıllık anlaşma yapacağı öne sürülen Alonso'nun sözleşmesinde, yeni işbirliğinin çeşitli nedenlerden dolayı yürümemesi halinde sözleşmenin fesh edilmesine dair bir maddenin de bulunacağı iddia edildi.

              Gazete ayrıca anlaşmanın çok kısa süre içinde duyurulacağını bunun önümüzdeki pazartesi olabileceğini yazdı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: f1 Güncel Haberler

                Alonso Reanult'da iddiası


                Formula 1 2007 sezonunu McLaren Mercedes'de geçiren fakat yaşadığı sorunlar nedeniyle İngiliz ekibiden ayrılan İspanyol pilot Fernando Alonso'nun, 2005 ve 2006'da şampiyonluk yaşadığı Renault ile gelecek sene için sözleşme imzaladığı iddia edildi.


                İspanyol basını, yaşadığı sorunlar nedeniyle McLaren Mercedes ile yollarını ayıran Fernando Alonso'nun, 2008 sezonu için eski takımı Renault ile anlaştığını iddia etti.

                İspanyol El Mundo Gazetesi'nin haberinde, iki kez dünya şampiyonu olan Alonso'nun 51.3 milyon dolarlık anlaşmaya imza attığı ifade edilirken, sözleşmenin bitiş tarihi belirtilmedi.

                Kariyerine 2001 yılında Renault'da başlayan 26 yaşındaki İspanyol pilot, 2007 sezonunu üçüncü bitirmişti. Giancarlo Fisichella ve Heiki Kovalainen'ın geçen sezon Renault için yarıştığı hatırlatılan haberde, Alonso'nun takım arkadaşının Nelson Piquet Jr. olacağı açıklandı

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: f1 Güncel Haberler

                  Alonso Reanult'ya döndü


                  McLaren'den ayrıldıktan sonra ne yapacağı merakla beklenen Formula 1 pilotu Fernando Alonso, eski takımı Renault ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İspanyol basını Alonso'nun yılda 50 milyon dolar kazanacağını ve F1'in en pahalı pilotu olacağını yazdı.


                  Yaşadığı sorunlar nedeniyle McLaren Mercedes ile yollarını ayıran Fernando Alonso, 2008 sezonu için eski takımı Renault ile anlaştı.

                  İki kez dünya şampiyonu olan Alonso'nun 51.3 milyon dolarlık anlaşmaya imza attığı ifade edilirken, sözleşmenin 1 yıllık olduğu belirtildi.

                  Kariyerine 2001 yılında Renault'da başlayan 26 yaşındaki İspanyol pilot, 2007 sezonunu üçüncü bitirmişti. Giancarlo Fisichella ve Heiki Kovalainen'ın geçen sezon Renault için yarıştığı hatırlatılan haberde, Alonso'nun takım arkadaşının Nelson Piquet Jr. olacağı açıklandı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: f1 Güncel Haberler

                    Kovalainen McLaren'de


                    McLaren, Renault ile yollarını ayıran Fin pilot Heikki Kovalainen ile anlaştı.

                    McLaren Mercedes, 2008 Formula 1 sezonunda Lewis Hamilton-Heikki Kovalainen ikilisiyle mücadele edecek.

                    İngiliz takımından yapılan açıklamada, geçtiğimiz sezon Japonya'da ikinci olarak F1'deki ilk ve tek podyum başarısına ulaşan 26 yaşındaki Fin sürücüyle anlaşma sağlandığı belirtildi.

                    2002 yılında Renault geliştirme programına katılan, 2005 yılında GP2 serisinde ikinciliği elde eden Kovalainen, geçtiğimiz sezon ilk kez Formula 1'de mücadele etti.

                    Formula 1'deki ilk sezonunda 30 puan toplayarak deneyimli takım arkadaşı Giancarlo Fisichella'yı geride bırakan Kovalainen, Renault'nun Fernando Alonso ve Nelson Piquet Jr. ile anlaşmasıyla Fransız takımındaki yerini kaybetmişti.

                    McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh, "Pilot seçimi konusunda çok sayıda opsiyonumuz vardı. Her zaman ki gibi, en rekabetçi pilot kadrosuna sahip olmak istiyorduk. Lewis ve Heikki'ni müthiş bir kombinasyon olacağını düşünüyorum" dedi.

                    Whitmarsh, "Her ikisi de 2007'de ilk sezonlarını geçirdiler ve kazanmanın ve en iyi olmanın gerçek tutkusunu paylaştılar. Heikki çok güçlü bir izlenim bıraktı ve Lewis'in performansı da zaten ortada" dedi.

                    KOVALAİNEN: MIKA VE KIMI'NİN İZİNDEN GİTMEK BENİM İÇİN ONURDUR
                    Kovalainen ise, "Vodafone McLaren Mercedes gibi bir takıma katılmaktan büyük heyecan duyuyorum. Mika ve Kimi'nin izinden gitmek bir Fin pilot olarak benim için onurdur" diye konuştu.

                    Kovalainen, "Şu ana kadar Lewis'le çok fazla zaman geçirmedim. Ancak gördüğüm kadarıyla, birlikte çok iyi bir çalışma sergileyip takım için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

                    Hamilton ise yeni takım arkadaşının takıma gelmesini sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, "Brezilya'da damalı bayrağı geçer geçmez, Avustralya öncesinde geri sayıma başladım. Gelecek sezonu ve yeni takım arkadaşım Heikki ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

                    McLaren Mercedes, İspanyol Pedro de la Rosa'nın test pilotu olarak takımda kalacağını da açıkladı. Aynı zamanda Gary Paffet'in de test pilotu olarak kalacağını teyit etti

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: f1 Güncel Haberler

                      Hamilton'a çevirmeye takıldı


                      Saatte 196 kilometre sürat yaparken yakalanan McLaren Mercedes pilotlarından Lewis Hamilton'un ehliyetine 1 ay süreyle el konuldu.

                      Fransa'nın Laon kenti yakınlarında Mercedes marka aracıyla seyreden F1 pilotu Lewis Hamilton, Fransız polisine yakalandı. 600 Euro para cezası alan Hamilton'un, ehliyetine 1 ay süreyle el konuldu.

                      Emniyet sözcüsü, 22 yaşındaki pilotun oldukça kibar olduğunu ve kendilerine zorluk çıkarmadığını kaydetti.

                      Hamilton, 2007 sezonunu Ferrari'nin pilotu Kimi Raikkonen'ın gerisinde, ikinci olarak bitirmişti

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: f1 Güncel Haberler

                        Kovalainen kalıcı olmak istiyor


                        McLaren'in yeni pilotu Heikki Kovalainen, İngiliz ekibinde uzun süreli kalmak istediğini açıkladı.



                        Heikki Kovalainen gelecek sene mücadele edeceği McLaren'da mümkün olduğunca uzun süre kalmayı amaçladığını kaydetti.

                        26 yaşındaki Kovalainen, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "McLaren'da mümkün olduğunca uzun süre kalmak istiyorum. McLaren çocukluğumdan beri benim favori takımımdı. Her zaman bu takımın bir parçası olmak istemişimdir. Şimdi bu oldu ve her şey yolunda gidiyor" dedi.


                        Kovalainen, İngiliz takım arkadaşı Lewis Hamilton hakkında ise, "Çok güçlü bir pilot, şampiyonanın favorilerinden biri olduğu ortada. Rekabetçi olabilmek ve bunun avantajını kullanabilmek için takımla iyi bir ilişki kurmak istiyorum" dedi.

                        Fin pilot, Fernando Alonso'nun yerini almak üzere Renault'dan İngiliz ekibine transfer olmuştu. En iyi derecesi geçtiğimiz sezon Japonya'da ikincilik olan Kovalainen, ilk yılını genel klasmanda yedinci sırada tamamlamıştı

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: f1 Güncel Haberler

                          Hamilton'a doğumgünü armağanı: MP4-23


                          Ferrari'den sonra McLaren de yeni sezonda kullanacağı otomobili tanıttı. Tanıtımda İngiliz pilot Lewis Hamilton da 23. yaşını kutladı.

                          McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 23. yaşını takımının yeni aracı MP4-23'ü tanıtarak kutladı.
                          MP4-23'ün Mercedes müzesinde tanıtım toplantısında 23. yaşını da kutlayan Hamilton, kendini daha güçlü hissettiğini belirterek, bu sezon her zamankinden daha kararlı ve hevesli olduğunu söyledi.
                          Hamilton, yarışları dört gözle beklediğini ifade ederek, ilk yarış için oldukça heyecanlı olduğunu kaydetti

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: f1 Güncel Haberler

                            Domenicali: Raikonnen ve Massa eşit


                            Formula 1'de geçen senen markalar şampiyonu Ferrari'de, takım patronu Stefano Domenicali, pilotlar şampiyonu Kimi Raikonnen ile Felipe Massa'nın eşit şartlar altında yarışacağını söyledi.



                            Formula 1 takımlarından Ferrari'nin yeni takım patronu Stefano Domenicali, geçen yılın şampiyonu Kimi Raikkonen'e öncelik hakkı tanınmayacağını belirterek, ''Raikkonen ve Massa yarışa eşit başlayacak'' dedi.

                            Jean Todt'un yerini alan Domenicali, Ferrari'nin kış kampında düzenlediği basın toplantısında, yarış politikalarında ufak tefek değişikliklere gidildiğini söyledi.

                            Domenicali, yarışta önceliği Raikkonen'e değil, takımın başarısına verdiklerini ifade ederek, bu kapsamda Raikkonen ve Massa'nın yarışa eşit başlayacaklarını bildirdi.

                            Todt'un, McLaren'in sezona daha avantajlı başlayacağına dair ifadelerini onaylayan Domenicali, ''Çünkü McLaren, bu yıl tüm takımlarda bulunması gereken yeni elektronik sisteme sahip. Zor bir sezon olacak, ancak geçen yılki sonucu almayı amaçlıyoruz. Alçak gönüllü bir şekilde çalışıyoruz, rakiplerimize saygı duyuyoruz. Pilotlarımız gibi araçlarımız da rekabetçi'' diye konuştu

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: f1 Güncel Haberler

                              Honda yedeği sağlama aldı


                              Geçtiğimiz sezon emekli olduğunu açılayan Alexander Wurz, Honda takımının test pilotu oldu.

                              Formula 1 takımlarından Honda, tesp pilotluğuna Alexander Wurz’u getirdi.

                              33 yaşındaki eski Williams sürücüsü 2008 sezonunda Jenson Button ve Rubens Barrichello’nun arkasında görev alacak.

                              Geçtiğimiz sezon Kanada Grand Prix’sinde podyuma çıkan ve sezonu 13 puanla tamamlayan Alexander Wurz, 2007 Ekim ayında emekliye ayrıldığını açıklamıştı.

                              Wurz, 10 yıllık Formula 1 kariyerinde Benetton, McLaren ve Williams takımları ile 69 kez Grand Prix’ye çıkmıştı.

                              Honda takım şefi Ross Brawn, Wurz gibi tecrübeli bir isimle anlaşarak, kendilerini güven altına aldıklarını belirtirken, Avusturyalı pilot da eski Ferrari patronu ile çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: f1 Güncel Haberler

                                Ferrari, F2008'i tanıttı


                                Formula 1 2007 sezonunda takımlar şampiyonu olan Ferrari, 2008'de kullanacağı yeni aracını İtalya'daki merkezinde tanıttı.F2008 ile ik sürüşü Fin pilot Kimi Raikkonen, İtalya'nın Fiorano pistinde yaptı.



                                Formula 1 takımlarından Ferrari, bir dizi teknik yenilikler içeren ve ''F2008'' adını verdiği yeni aracını basına tanıttı.

                                Ferrari'den yapılan açıklamada, Ferrari Maranello'nun ürettiği 54. araç olan F2008'in, SECU (Standart Elektronik Kontrol Birimi) adı verilen yeni elektronik sisteme sahip olduğu ifade edildi.

                                Daha fazla güvenlik sağlayan ve pilot kasklarının yanında ek korumaların bulunduğu belirtilen açıklamada, F2008'in aerodinamiklerinin tüm kontrolünün yapıldığı kaydedildi.

                                İLK DENEME KİMİ'DEN
                                Ferrari'nin yeni aracında, Mart ayındaki Avustralya Grand Prix'inden önce başka değişikliklerin de yapılacağını ifade edilirken, aracın ilk test sürüşü son şampiyon Fin pilot Kimi Raikkonen tarafından yapıldı.
                                Islak pistte 20 tur atan Fin pilotun, araçla ilgili bir sorun yaşamadığı bildirildi.

                                Bu sezon uygulanacak yeni kurallara göre, F2008'de çekiş kontrol sistemi bulunmadığını ifade eden yetkililer, bunun yağmurlu havalarda sorun yaratabileceğini kaydettiler.

                                Test sürüşünü, Ferrari'nin özel danışmanı, 7 kez Formula 1 şampiyonu Michael Schumacher'in de izlediği bildirildi.

                                Kimi Raikonen, yeni kurallar gereği araçlardan hakimiyeti kolaylaştıran ‘traction control - çekiş denetimi’ sisteminin kaldırıldığının altını çizdi. Raikonen, "Artık elektronik bir yardımcımız olmayacak. Ama bu yarışların daha eğlenceli geçmesini sağlayacaktır. Yarışlara insanların ilgisinin artacağını tahmin ediyorum. Elektronik destek olsun ya da olmasın bu spor tehlikeli ve eğer korkan varsa, ona başka spor dalı seçmesini tavsiye ediyorum" dedi.

                                Ferrari'nin diğer pilotu Felipe Massa ise takım arkadaşından farklı düşünüyor. Brezilyalı pilot, "Bu çok önemli bir değişiklik. Bence güvenlik hiçbir zaman ikinci plana itilmemeli. Formula 1 pilotları olarak FIA'dan önlemlerin daha çok üzerinde durulmasını istedik" dedi

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X