f1 Güncel Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: f1 Güncel Haberler

    BMW, 2008'e odaklandı


    BMW Motor Sporları Direktörü Mario Theissen, 2007 sezonuna yönelik hedeflerinin tümünü başardıklarını, BMW Sauber olarak artık 2008 aracına yoğunlaştıklarını söyledi.Mario Theissen.



    Formula 1 2007 sezonunda önceki senelere göre önemli bir çıkış yakayan BMW Sauber'de, Motor Sporları Direktörü Mario Theissen, takımın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, "2007 sezonunda gelişme programımızın oldukça önünde bulunuyoruz" dedi.

    Theissen, "Sezon oldukça iyi geçtiği için, şu an tümüyle gelecek yılın yeni aracı üzerine yoğunlaşma imkanı bulduk" şeklinde konuştu.

    Alman ekibi McLaren'ın ihracının ardından markalar klasmanında Ferrari'nin ardından ikinci sırada yer alıyor. McLaren ihraç edilmemiş olsaydı bile BMW Sauber sezonu üçüncü sırada kapatarak hedeflerine ulaşmış olacaktı.

    Gelecek yıl yarış kazanmayı umduklarını belirten Theissen, hayal kurmadıklarını ve bu zor vazifenini bilincinde olduklarını söyledi. Theissen, "Zirveye doğru atılacak son adım kesinlikle en zor olanı. Zirveye yerleşmiş Ferrari ve McLaren-Mercedes'i çözmek çok zor" dedi

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: f1 Güncel Haberler

      Alonso: Pistte konuşacağım


      Formula 1'de yaşanan teknoloji casusluğu sonrası skandala karışmakla suçlanan McLaren pilotu Fernando Alonso, bu konuda söyleyecek bir şeyi olmadığını, gereken cevabı pistte vereceğini söyledi.



      Formula 1'de adı teknoloji casusluğuyla anılan ve son iki aydır spor gündemini meşgul eden McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, spekülasyonlarla ilgili ''Ben pistte konuşacağım'' dedi.

      McLaren takımının 100 milyon dolarına ve markalar klasmanında puanlarının silinmesine neden olan Ferrari'den teknoloji casusluğuyla ilgili skandala karışmakla suçlanan ve sürekli gazetelerde adı geçen Alonso, bu hafta sonu yapılacak sezonun sondan 3. yarışı olan Japonya Grand Prix'sinde iddialı olduğunu söyledi.

      Son iki sezonda Renault ile pilotlar klasmanında dünya şampiyonluğuna ulaşan ve bu yıl McLaren takımında, takım arkadaşı İngiliz çaylak pilot Lewis Hamilton'un 2 puan gerisinde bulunan Alonso, ''Casusluk hakkında söyleyecek birşeyim yok. Pistte konuşmaya çalışacağım ve mesleğimi yapmayı deneyeceğim'' diye konuştu.

      Japonya Grand Prix'si öncesi basın mensuplarıyla biraraya gelen İspanyol pilot, ''Casusluk skandalı ve benimle ilgili çıkan birçok söylenti gerçeği yansıtmıyor. Fakat bu türden şeyler oluyor ve ben bunlara her gün cevap vermeyeceğim. Her Allah'ın günü çıkıp benimle ilgili dedikodulara benim doğrularımı, gerçeklerimi anlatmaya çalışmayacağım. Bununla zaman kaybedemem'' ifadelerini kullandı.

      McLaren'den ayrılacağı yönündeki söylentilere de cevap veren ünlü pilot, McLaren takımıyla 1 yıllık sözleşmesi daha bulunduğunu ve bunu sonuna kadar götürmeyi düşündüğünü söyleyerek, teknik ekip ve mekanik takımla sezon başından bu yana ilişkisinin iyi olduğunun altını çizdi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: f1 Güncel Haberler

        Japonya'da avantaj McLaren'in


        Formula 1 sezonunun 15. yarışı Japonya Grand Prix'sinin sıralama turlarında, McLaren pilotları Lewis Hamilton ve Fernando Alonso ilk iki sırayı aldılar.



        Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı olan Japonya Grand Prix'sinin sıralama turları Fuji Speedway Pisti'nde yapıldı.

        Yağmur ve sis altında yapılan sıralama turlarında McLaren pilotu ve şampiyona lideri Lewis Hamilton pol pozisyonu elde ederken takım arkadaşı Fernando Alonso ikinci sıryı aldı.

        1:25.368'lik derecesiyle en iyi tur zamanına ulaşan Hamilton, İngiltere GP'sinden sonra ilk kariyerinin ise 4. pol pozisyonunu kazandı.

        Formula 1'e 30 yıl aradan sonra ev sahipliği yapan Fuji Pisti'ndeki sıralama turlarında, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen 1:25.516'yla üçüncü, Felipe Massa ise 1:25.765'le dördüncü oldu. BMW Sauber'den Nick Heidfeld 5. olurken Williams'tan Nico Rosberg, altıncı en iyi zamanı yaptı.

        Hiedfeld, cuma günü aracında motor değişikliğine gittiği için pazar günü koşulacak yarışa 10 sıra geriden başlayacak.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: f1 Güncel Haberler

          Hamilton hedefe yakın


          Yağmur altında yapılan ve birçok olayın yaşandığı Japonya Grand Prix'sinde zafer McLaren Mercedes takımından Lewis Hamilton'ın oldu. En yakın rakibi Alonso'nun yarış dışı kalmasıyla puan farkını 12'ye çıkaran İngiliz pilot, son 2 yarışa büyük avantajla girdi.



          Sezonun sondan 3. yarışı Japonya Grand Prix'sini McLaren'in çaylak pilotu Lewis Hamilton kazandı.

          Yağmur altında yapılan yarışta spin atarak gerilere düşmesine rağmen Fuji Pisti'nden zaferle ayrılan İngiliz pilot, sezonun 4. galibiyetini alarak şampiyonluk yolunda önemli avantaj yakaladı.

          Renault'don Heikki Kovalainen, Japonya'da büyük bir başarı elde ederek kariyerinin ilk podyumunu elde etti. Ferrari'den Kimi Raikkonen ise yarışın sonlarındaki performansı ile Japonya'dan üçüncü olarak ayrılmayı başardı ve az da olsa şampiyonluk ümidini korudu.

          30 yıl sonra yeniden takvime giren yarışta Red Bull pilotu David Coulthard dördüncü, Giancarlo Fisichella beşinci olurken son turlardaki atağıyla Felipe Massa altıncılığı elde etti. BMW Sauber'den Robert Kubica 7. olurken İtalyan pilot Vitantonio Liuzzi elde ettiği sekizincilikle Toro Rosso'ya bu sezon ilk puanını kazandırdı.

          Sezonun bitmesine 2 yarış kala 107 puana ulaşan şampiyona lideri Hamilton, en yakın rakibi ve takım arkadaşı Alonso'nun kaza yaparak yarış dışı kalmasıyla puan farkını 12'ye çıkardı. Hamilton'ın, üçüncü sıradaki Raikkonen ile arasında ise 17 puan var.

          YARIŞ
          Yarış startı yoğun yağış nedeniyle güvenlik aracının kontrolünde verildi. Pist şartlarının olumlu hale gelmesi için güvenlik aracı ile birlikte yaklaşık 13 tur atıldıktan sonra geçiş lastikleri ile yarışa başlama stratejisini uygulayan pilotlar pistin ıslaklık seviyesinin yüksek olması nedeniyle pit alanına girerek normal yağmur lastiklerini takmak zorunda kaldılar.

          Ferrari’den ilk olarak Felipe Massa pit alanına girdi ve lastiklerini değiştirdi. Ardından piste tekrar geri dönen Massa geçişin yasak olduğu o turlarda Nick Heidfeld'i geçince bu sefer ceza olarak pitten geçmek zorunda kaldı. Kimi Raikkonen'inde pit alanına girmesi ile birlikte iki Ferrari sürücüsü de gerilere düşmüş oldu.

          Güvenlik aracının pistten ayrılması ile birlikte yarış tekrar başlarken iki McLaren pilotu Alonso ve Hamilton, ilk pit molalarının ardından performans düşüklüğü yaşadılar ve arkalarındaki pilotlarla aralarının kapanmalarına neden oldular. Bu sırada farklı stratejilerle yarışan ve henüz pit stop yapmamış olan pilotlar birbirlerine yakın konumda yaklaşık 10 tur boyunca mücadele ettiler.

          Bu noktada yarışın lideri olan Lewis Hamilton arkasından kendisine yaklaşan Robert Kubica ile bir temas yaşadı ve iki sürücü de spin attı. Kubica bu kontrolsüz atağının ardından pitten geçme cezası aldı.

          Performansı oldukça düşen Fernando Alonso, yarışın bitimine 25 tur kala büyük bir kaza geçirerek yarış dışı kaldı. Alonso'nun kazasından sonra güvenlik aracının piste girmesiyle birlikte aradaki farklar kapandı ve yarışta heyecan yeniden başladı.

          Güvenlik aracının pistte olduğu sürede puan alma ihtimalleri olan Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel ile Red Bull'dan Mark Webber kaza yaparak yarış dışı kaldılar.

          Güvenlik aracı pistten çıktıktan sonra Hamilton ilk turlarda arkasındaki Kovalainen ile farkı açmaya başladı. Bu arada yarışın başında gerilere düşen Felipe Massa bir anda üçüncü sıraya yükseldi. Aynı şekilde Kimi Raikkonen'de yarışın sonlarına doğru performansını arttırarak ön sıralara doğru tırmanmaya başladı.

          Son turlara girildiğinde Massa'nın pit alanına girmesinin ardından Raikkonen üçüncü sıraya yükseldi. Raikkonen yarışın sonuna kadar Kovalainen'i geçmek için çaba harcadıysa da bunda başarılı olamadı ve yarışı üçüncü sırada tamamladı. Kovalainen ise kariyerinin ilk podyumuna Japonya'da kavuşmuş oldu.

          Öte yandan Alman pilot Timo Glock, 2007 GP2 Series'in Valenciya'da yapılan son yarışında zafer kazanarak, şampiyonluğunu ilan etti


          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: f1 Güncel Haberler

            Alonso: İmkansıza ihtiyacım var


            McLaren pilotu Fernando Alonso, Japonya Grand Prix'de yarış dışı kalmasının ardından şampiyonluğa ulaşabilmesi için imkansızı başarması gerektiğini söyledi.



            Japonya Grand Prix'sinde yarış dışı kalan ve şampiyonluk şansını azaltan Fernando Alonso, umutsuz konuştu.

            İspanyol pilot, şampiyonluk mücadelesinin sona ermediğini belirtmekle birlikte, şampiyonluğu kazanmak için artık imkansızı başarmak zorunda olduğunu kabul etti.

            Alonso, "Havlu atmıyorum ancak Hamilton yarış dışı kalmadıkça şampiyonluk gelmez, gerçekçi olmalıyız ve her iki yarışta da altı puan avantaj sağlamanın çok zor olduğunu görmeliyiz" dedi.

            Geriye kalan iki yarışı kazanıp Hamilton'ın gerilerde bitirmesini bekleyeceğini söyleyen Alonso, "Dolayısıyla gerçekçi bir yaklaşımla bu çok karmaşık. Ondan yarış dışı kalmasını beklememiz gerekecek ki, bunu da bu sezon hiç görmedik. Ama belki de son iki yarışta görürüz" diye konuştu.

            Alonso, sezonun bitimine iki yarış kala, Japonya Grand Prix'yi kazanan takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın 12 puan gerisinde bulunuyor.

            HAMİLTON: HAYATIMIN EN UZUN YARIŞIYDI
            Japonya GP'si sonrası açıklama yapan Lewis Hamilton, "Hayatımın en uzun yarışıydı. Gittikçe devam edecek, sanki hiç bitmeyecekmiş gibi görünüyordu" ifalerini kullandı.

            Genç pilot, "Güvenlik aracı piste girdi. Sürekli olarak mühendislerime, Mark Webber'e biraz daha boşluk açmasını söylemesi için Red Bull'a haber vermelerini istedim" dedi.

            Hamilton, "Güvenlik aracının arkasındayken, Kovalainen'e sinirlendim. Fakat iyi iş çıkırdı. En hızlı ikinci pilot oldu. Bana yavaşlamamı söylediler ancak zaten kendimi iyi hissettiğim kadar yavaş gidiyordum" diye konuştu.

            Yarışı kazanmış olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Hamilton, ıslak pistte elde ettiği bu başarının, daha büyük başarılar kazanabileceği şeklinde düşünmesine neden olduğunu kaydetti.

            Hamilton, "Açıkçası ıslak pistte sürmek, yarışı lider götürmek ve Senna ve Prost'un yarışlarını düşünmek beni onlara benzer başarıların yolunda olduğumu hissetmemi sağlıyor" dedi

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: f1 Güncel Haberler

              Liuzzi'nin puanı gitti


              Japonya Grand Prix'sinde 8. olan Toro Rosso pilotu Vitantonio Liuzzi, yarış esnasında sarı bayrakta geçiş yaptığı 25 saniye cezası aldı ve bir sıra geri düşürüldü. Bu sonuçla sekizinciliği elde eden Spyker pilotu Adrian Sutil, kariyerinin ilk puanını aldı.



              Toro Rosso'ya Japonya Grand Prix'sinde sezonun ilk puanını kazandıran Vitantonio Liuzzi sevinci sadece bir kaç saat sürdü.

              Liuzzi, Japonya GP'sinde sarı bayrakta geçiş yaptığı için 25 saniye ceza aldı ve Fuji pistinden elde ettiği 1 puanı kaybetti. Yarışı 9. sırada bitiren Adrian Sutil ise Formula1 kariyerindeki ilk puanına kavuşmuş oldu. Liuzzi 55. turda sarı bayraklar pistte sallanırken Sutil'i geçmiş ve yarışı 8. sırada tamamlamıştı.

              Scuderia Toro Rosso, Liuzzi’ye verilen cezaya itiraz etme kararı verdi

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: f1 Güncel Haberler

                Hamilton kapıyı araladı


                Çin Grand Prix'sini kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek olan McLaren Lewis Hamilton, yarışın sıralama turlarında pol pozisyonu kazandı.

                Formula 1 sezonunu sondan ikinci yarışı Çin Grand Prix'sine McLaren'in çaylak pilotu Lewis Hamilton avantajlı girecek.
                Pazar günü koşulacak yarışı kazanması halinde dünya şampiyonluğunu ilan edecek İngiliz pilot, sıralama turlarında pol pozisyonu kazanarak önemli bir virajı geride bıraktı
                İlk iki seansta Ferrari pilotlarının gerisinde kalan Hamilton, sıralamaların final bölümündeki 1:35.908'lik son tur zamanıyla yarışa ilk cepte başlamaya hak kazandı.
                Şampiyonluk şansı mucizelere kalan Ferrari sürücüsü Kimi Raikkonen, lider bitirdiği ilk iki eleme seansının ardından final bölümünde Hamilton'ın gerisinde kalarak ikinci sırayı elde etti
                Üçüncülüğü Felipe Massa kazanırken, son iki yarışa Hamilton'ın 12 puan gerisinde giren Fernando Alonso, Çin GP'sine dördüncü sırada başlayacak.
                İlk iki eleme seansında Heikki Kovalainen, Nico Rosberg, Giancarlo Fisichella ve Rubens Barrichello gibi pilotlar elenirken iki Red Bull pilotu David Coulthard beşinci, Mark Webber yedinci oldu. Altıncı sırayı ise Toyota'dan Ralf Schumacher elde etti.
                Öte yandan start çıkışında başak bir sürücüyü engellediği gerekçesiyle Toro Rosso pilotu Sebastien Vettel 5 sıra geriden başlama cezası aldı. Vettel pazar günkü yarışa 17. sıradan başlayacak.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: f1 Güncel Haberler

                  Wurz bırakıyor


                  Williams pilotu Alexander Wurz, sezonu sonu Formula 1 kariyerine nokta koyacağını söyledi.



                  Avustralyalı tecrübeli sürücü Alexander Wurz, 2007 sezonunun sonunda Formula 1'den emekli olacağını açıkladı.

                  Kararı Kanada Grand Prix'sinde kazandığı üçüncülükten sonra verdiğini belirten 33 yaşındaki Wurz, takımı Williams'a saygısızlık etmemek için açıklamayı sonraya bıraktığını söyledi

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: f1 Güncel Haberler

                    Final Brezilya'da


                    Formula 1'in sezonun sondan bir önceki yarışı Çin Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Çin'e şampiyonluğunu ilan etmek için gelen Lewis Hamilton, yarış dışı kaldı. Şampiyonluk son yarış olan Brezilya Grand Prix'sine taşındı.

                    Formula 1'de sezonun sondan bir önceki yarışı Çin Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

                    İkinciliği Fernando Alonso kazanırken üçüncü sırayı Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa aldı.

                    Çin Grand Prix'sini kazanması halinde Formula 1'deki ilk yılında şampiyonluğunu ilan edecek olan McLaren Mercedes'in 22 yaşındaki genç pilotu Lewis Hamilton büyük bir şok yaşadı.

                    Pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan İngiliz pilot, mücadelenin bitimine 25 tur kala servis alanı girişinde çakıl havuzuna saplanınca şampiyonluk umudu gelecek hafta yapılacak Brezilya Grand Prix'sine kaldı. Bu sezon Avrupa Grand Prix'si dışında tüm mücadelelerden puan alma başarısını gösteren Hamilton, ilk kez yarış dışında kaldı.

                    Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel, 4. olarak yarışın en sürpriz sonucuna imza attı. Honda'dan Jenson Button'ın beşinci olduğu yarışta Toro Rosso'nun İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi altıncılığı kazandı. McLaren ve Ferrari'den sonra sezonun en istikrarlı takımı BMW'den Nick Heidfeld'in yedinci olurken takım arkadaşı Kubica yarış dışı kaldı.

                    Son yarışa Hamilton 107, Alonso 103 ve Raikkonen 100 puanla girecek. Pilotlar klasmanında şampiyonun belirleneceği Brezilya Grand Prix'i 21 Ekim'de İnterlagos Pisti'nde koşulacak.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: f1 Güncel Haberler


                      FERRARİ 200 DEDİ
                      Sezonun 5 ile en çok, kariyerinin ise 14. galibiyetini alan Kimi Raikkonen, Ferrari'ye Çin'de tarihi bir zafer kazandırdı.

                      Şangay Pisti'nde aldığı birincilikle şampiyonluk şansını sürdüren Fin pilot, bu sonuçla Ferrari'ye tarihinin 200. yarışını kazandırdı.

                      Ayrıca Ferrari, Raikkonen ve Massa'nın Çin'de 1 ve 3. sıraları almasıyla tarihindeki 601. podyumunu elde etti.

                      VETTEL'İN BÜYÜK BAŞARISI
                      Toro Rosso'nun genç Alman pilotu Sebastian Vettel, sıralama turlarında Kovalainen'e engel olduğu gerekçesiyle ceza alip 17. sıradan başladığı yarışta büyük bir başarıya imza attı.
                      Yarış boyunca çok iyi bir performans sergileyen 20 yaşındaki Vettel, kariyerinin ve Toro Rosso'nun en iyi derecesine imza attı. Vettel, Toro Rosso'ya geçmeden önce üçüncü pilotu olduğu BMW ile ABD GP'sinde 8. olarak Formula 1 tarihinde en genç puan alan isim olmuştu.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: f1 Güncel Haberler

                        Whitmarsh: Hata yaptık


                        McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh, Çin GP'sinde yarış dışı kalan Lewis Hamilton'ı erkenden pite çağırmayarak hata yaptıklarını söyledi.

                        McLaren CEO'su Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton'ın Çin Grand Prix'sinde yarış dışı kalmasında takımın sorumlu olduğunu belirtti.
                        Whitmarsh, "Durum oldukça basit, pite çağırmadık. Sanırım bir geç anlama oldu, onu pistte tuttuk fakat lastikleri oldukça aşınmış durumdaydı" dedi.
                        Whitmarsh, "O sırada hava oldukça değişkendi ve risk almayalım istedik. Kimi takip etmek zorundaydık. Sonunda aracı pite çağırmaya karar verdik ama samimi olmak gerekirse artık geç kalmıştık" dedi.
                        Hamilton için çok üzücü bir gün olduğunu belirten Whitmarsh, bununla birlikte Alonso için de, şampiyonluk mücadelesi açısından bir o kadar önemli bir sonuç olduğunu ifade etti.
                        Şampiyonanın son yarışa kaldığını belirten Whitmarsh, tüm Formula 1 severleri Brezilya'da heyecan verici bir yarışın beklediğini kaydetti

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: f1 Güncel Haberler

                          Kimi: İpler elimizde değil


                          Çin Grand Prix'sini kazanarak şampiyonluk umutlarını sürdüren Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, "Şampiyonluk şansımız var ama Interlagos'ta her şey rakiplerimizin ne yapacağına bağlı" dedi.

                          Formula 1'de sezonunun sondan bir önceki yarışı Çin Grand Prix'sini Fernando Alonso ve Felipe Massa'nın önünde kazanarak son yarış Brezilya Grand Prix'sine şampiyon olma şansını sürdürerek giden Kimi Raikkonen, Ferrari'ye tarihteki 200. grand prix birinciliğini kazandırdığı için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

                          Takımdaki ilk sezonunda şu ana kadar 5 yarış kazanan Fin sürücü, "Bu efsanevi takımın bir parçası olmaktan ve tarihinde bir yer edinmekten çok memnunum" dedi.

                          Raikkonen ayrıca, "Son yarışlardaki performansımızı sürdürürsek Sao Paulo'da da kazanabiliriz. Şampiyonluk için hala umudumuz var. Şansımızı deneyeceğiz. Tabii ki Interlagos'ta her şey rakiplerimizin ne yapacağına bağlı" diye konuştu.

                          21 Ekim’de yapılacak son yarış Brezilya Grand Prix'si öncesi McLaren pilotu Lewis Hamilton, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun 4, Kimi Raikkonen'in de 7 puan önünde lider durumda bulunuyor.

                          Kimi Raikkonen son yarışta birinci olması halinde şampiyon olabilmek için Hamilton'un beşincilikten, Alonso'nun da ikincilikten kötü bir derece elde etmesini beklemek durumunda

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: f1 Güncel Haberler

                            McLaren göz hapsinde


                            Formula 1'de gelecek hafta yapılacak olan sezonun son yarışı öncesi gözler McLaren takımına çevrildi. FIA, takımın şampiyonluk şansını son yarışa taşıyan iki pilotuna da eşit fırsat verip vermeyeceğini yakın takibe alma kararı aldı.İki McLaren pilotu Hamilton ve Alonso, Brezilya'da Ferrari'den Raikkonen ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

                            Formula 1'de 2007 sezonunun şampiyonu 21 Ekim'de yapılacak Brezilya Grand Prix'sinde belli olacak.

                            1968 yılından bu yana ilk kez sezonun son yarışına üç pilot birden şampiyonluk iddiasıyla girecek. Her ne kadar Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in şansı sürse de, Fin pilot lider Lewis Hamilton’ın yedi puan arkasında olduğu için şampiyonluğu biraz da McLaren takımının yaşayacağı şansızlıklara bağlı.

                            McLaren cephesinde ise ayrı bir gerilim var. Pek çok kişi takımın genç İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın şampiyonluğu için çalışacağına inanıyor. Takım patronu Ron Dennis'in Hamilton'a olan yakınlığınının yanısıra, Alonso ile kavgalı olduğu da herkesin bildiği bir gerçek.

                            Bu durumda da McLaren'in Alonso'dan çok Hamilton'ın şampiyonluğunu isteyeceği öne sürülüyor. Her ne kadar McLaren yetkilileri son yarışta her iki pilota da her bakımdan eşit imkan sağlayacağını söylese de, Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA da durumu yakın takipe karar verdi.

                            FIA atadığı gözlemcilerle McLaren'in iki sürücüye de eşit davranıp davranmadığını gözlemleyecek.

                            Sezonun son yarışı öncesi Lewis Hamilton, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun dört puan önünde lider durumda bulunuyor

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: f1 Güncel Haberler

                              Hamilton: Kimi kadar sakinim


                              McLaren pilotu Lewis Hamilton, Formula 1'de şampiyonun belli olacağı Brezilya Grand Prix'sinde baskı altında olmadığını belirterek, "En az Kimi Raikkonen kadar sakinim" dedi.
                              Raikkonen ve Hamilton.

                              Formula 1 tarihinin ilk çaylak şampiyonu olmak için mücadele eden geçtiğimiz yılın GP2 şampiyonu Lewis Hamilton, sezonun son yarışı Brezilya GP'si öncesi sakin olduğunu söyledi.

                              Kendisi gibi ilk dünya şampiyonluğu için mücadele eden 'Buz adam' lakaplı Kimi Raikkonen kadar soğukkanlı olduğunu iddia eden Hamilton, "Kimi'nin buz gibi ve çok rahat olduğunu söylüyorlar. Ama ben de en az onun kadar sakin ve soğukkanlıyım" dedi.

                              Raikkonen ve Alonso'nun kendisinden daha tecrübeli olduğunu belirten Genç pilot, "Ama ben de kendimi iyi tanıyorum. Olayları sakin şekilde değerlendiriyorum. Çin'de yaşadıklarımı geride bırakmayı başardım" diye konuştu.

                              22 yaşındaki İngiliz sürücüsü, 21 Ekim'de Interlagos'ta koşulacak son yarışa takım arkadaşı Fernando Alonso'nun dört ve Ferrari'den Kimi Raikkonen'in yedi puan önünde gidiyor.

                              ALONSO: TAKIMIN TERCİHİ HAMİLTON
                              McLaren ile sezon başından bu yana sıkıntılı ve gergin bir ilişki içinde bulunan Alonso ise, takımın şampiyonluk için tercihinin Hamilton olacağını bir kez daha tekrarladı.

                              Son iki yılın dünya şampiyonu, "İmkansızı başarmaya çalışacağız. Ama eminim ki bu mücadelede takım benim yanımda olmayacak" dedi

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: f1 Güncel Haberler

                                Massa 3 yıl daha Ferrari'de


                                Formula 1 takımlarından Ferrari, Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın sözleşmesini 2010 yılına kadar uzattı.

                                Formula 1'de 2007 sezonunun sonuna yaklaşılırken, markalar klasmanında dünya şampiyonluğunu ilan eden Ferrari, Brezilyalı pilotu Felipe Massa ile 2010 yılına kadar sözleşme uzattı.

                                Ferrari'den yapılan açıklamada, Massa ile olan sözleşmenin 2010 yılına kadar uzatıldığı ve Brezilyalı pilotun 3 yıl daha İtalyan takımın başarısı için ter dökeceği kaydedildi.

                                26 yaşındaki pilot, ilk olarak 2001 yılında Ferrari ile sözleşme imzalamasına karşın 2005 yılında Sauber takımından Ferrari'ye katılmış ve eski dünya şampiyonu Alman Michael Schumacher ile iyi bir ikili oluşturmuştu. Schumacher'in geçen sezonun sonunda emekliye ayrılmasının ardından Fin pilot Kimi Raikkonen ile beraber Ferrari'nin pilot koltuğunda oturan Massa, bu sezon 3 yarış kazanarak pilotlar klasmanında 4. sırada bulunuyor.

                                Bu hafta sonu Brezilya'nın Interlagos Pisti'nde yapılacak sezonun son yarışı öncesi pilotlar klasmanında McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 7 puan farkla şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösteriliyor

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X