f1 Güncel Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #76
    Konu: f1 Güncel Haberler

    F1 Macaristan'da bir kişi hayatını kaybetti

    Formula 1'in Macaristan ayağında bir seyirci hayatını kaybetti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, yarışmanın yapıldığı Hungarorinğ'de seyirciler arasında bulunan bir kişinin ayakta yarışmayı seyrederken olduğu yere yığıldığı, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan kişinin kalbinin durduğu belirtildi.
    Öte yandan, yarışmada teknik görev yapan bir kişinin de bacaklarının üzerinden Formula 1 yarış arabasının geçmesi nedeniyle yaralandığı bildirildi

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #77
      Konu: f1 Güncel Haberler

      İlk cep Hamilton'a geçti


      Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarını birinci tamamlayan İspanyol Fernando Alonso, sıralamalarda takım arkadaşı Lewis Hamilton'u yavaşlattığı gerekçesiyle 5 cep geriden start alacak.



      Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarında en iyi zamana imza atan McLaren pilotu Fernando Alonso, takım arkadaşı Lewis Hamilton’ı sıralama turlarında yavaşlattığı gerekçesiyle yarışa 6. sıradan başlayacak.

      Yapılan incelemelerde Fernando Alonso'nun sıralamaların son bölümünde pitten kasten geç çıktığı ve takım arkadaşı Lewis Hamilton'un son zaman turunu atmasına engel olduğu saptandı.

      Yarış komisyonu bu saptamasının cezası olarak da İspanyol pilotun Macaristan Grand Prix'sine, sıralamalarda elde ettiği ilk cepten değil, 5 sıra geriden başlamasına karar verdi.


      Ayrıca Renault pilotu Fisichella da sıralama turlarında kurallara uymadığı gerekçesiyle 5 sıra geriden başlayacak. Böylece Fisichella 8. sıradan değil 13. cepten start alacak.

      Yeni sıralamaya ilk 6 pilot şöyle: Hamilton, Hiedfeld, Raikkonen, Rosberg, Ralf Schumacher, Alonso.

      Öte yandan McLaren, bu hafta sonu elde edeceği olası markalar puanlarını da hanesine yazamayacak.

      Pazar günü yapılacak yarış saat 15.00'te başlayacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #78
        Konu: f1 Güncel Haberler

        Hamilton başladığı gibi


        Formula 1 Macaristan Grand Prix'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. İlk sırada başladığı yarışı, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'in 0.7 saniye önünde lider Hamilton, klasman liderliğini sürdürdü.



        Formula 1 sezonunun 11. yarışı Macaristan Grand Prix'si Hungaroring Pisti'nde yapıldı.

        Sıralama turlarında ceza alan Fernando Alonso'nun yerine yarışa ilk sırada başlayan İngiliz pilot Lewis Hamilton, 1 saat 35 dakika 52.9 saniyelik derecesiyle yarışı ilk sırada bitirdi.

        İlk turun ardından 2. sıraya yükselen Ferari pilotu Kimi Raikkonen ile yarış sonuna kadar mücadele eden Hamilton, Fin sürücünün 0.7 saniye önünde sezonun 3. galibiyetine ulaşarak klasman liderliğini sürdürdü.

        İkinci başladığı yarışın startında Kimi Raikkonen'e geçilen BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, liderin 43 saniye gerisinde üçüncü oldu.

        Cezası nedeniyle 6. cepten yarışa başlayan Fernando Alonso, Hamilton’ın 44.8 saniye gerisinde 4. olurken, BMW’nin Polonyalı sürücüsü Robert Kubica 5., Toyota takımından Ralf Schumacher ise 6. oldu.

        Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise 14. başladığı yarışı 13. sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yarattı.

        RAIKKONEN 3. SIRAYA YÜKSELDİ
        Macaristan GP'sinin başından sonuna kadar Hamilton'ı zorlayan fakat ikincilikte kalan Kimi Raikkonen, aldığı 8 puanla klasmanda bir basamak yukarı çıktı.

        Puanını 60'a çıkaran Fin pilot, Macaristan'dan puansız ayrılan takım arkadaşı Massa'nın 1 puan önünde üçüncülüğe yükseldi. Sezonun bitmesine 6 yarış kala, Hamilton 80 paunla liderliğini korurken 73 puanlı Alonso ikinci sırada bulunuyor.

        Sıralama turlarında aldığı ceza nedeniyle Macaristan'dan puan alamayacak olan McLaren ile Ferrari arasındaki fark azaldı. İngiliz takımının 138, Ferrari'nin ise 119 puanı var.

        Sezonun 12. yarışı 26 Ağustos'ta Türkiye'de yapılacak.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #79
          Konu: f1 Güncel Haberler

          Pilotlar Klasmanı:
          -----------------
          1. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren 80 puan
          2. Fernando Alonso (İspanya) McLaren 73
          3. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 60
          4. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 59
          5. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 42
          6. Robert Kubica (Polonya) BMW Sauber 28
          7. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 17
          8. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 16
          9. Alexander Wurz (Avusturya) Williams 13
          10. Mark Webber (Avustralya) Red Bull 8
          11. David Coulthard (İskoçya) Red Bull 8
          12. Nico Rosberg (Almanya) Williams 7
          13. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 7
          14. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 5
          15. Takuma Sato (Japonya) Super Aguri 4
          16. Jenson Button (İngiltere) Honda 1
          17. Sebastian Vettel (Almanya) Toro Rosso 1

          Markalar Klasmanı:
          -----------------
          1. McLaren Mercedes 138 puan*
          2. Ferrari 119
          3. BMW Sauber 71
          4. Renault 33
          5. Williams Toyota 20
          6. RedBull Renault 16
          7. Toyota 12
          8. Super Aguri 4
          9. Honda 1

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #80
            Konu: f1 Güncel Haberler

            Düşman kardeşler

            Olaylı geçen Macaristan Grand Prix'sinin ardından McLaren Mercedes'in yıldız pilotları, İspanyol Fernando Alonso ile İngiliz çaylak Lewis Hamilton'ın birbirleriyle konuşmadıkları öğrenildi. Sıralama turlarında Hamilton'ı yavaşlattığı gerekçesiyle pole pozisyonunu kaybeden Alonso'nun, takım şefi Ron Dennis ile küfürleşmeye varan ölçüde tartıştığı iddia edildi. Macaristan'daki yarış sonrası Hamilton da, son iki sezonun dünya şampiyonunun kendisine soğuk davrandığını itiraf etti.
            ‘Kusursuza yakınlar'
            22 yaşındaki İngilizin McLaren'le farklı bir ilişkisi olduğuna dikkat çeken Alonso, “O, yarış stratejisini takım mühendisleriyle kusursuza yakın bir şekilde yapıyor. Ben de aynısını benim ekibimle yapamaya çalışacağım” diye konuştu. Hamilton ise, kariyerinin en zor yarışlarından birini çıkartığını belirterek, “Benimle konuşmuyor. Ancak onu gördüğüm zaman konuşmaya çalışacağım” dedi. Öte yandan 22 Ağustos Çarşamba günü, Ali Sami Yen Stadı'nda Michael Schumacher'in de katılacağı bir gösteri maçı yapılacak.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #81
              Konu: f1 Güncel Haberler

              McLaren'de Alonso krizi


              Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinin ardından, sıralama turlarında takım arkadaşı Hamilton'ı engellediği gerekçesiyle 5 sıra geriden start alan ve yarışı 4. bitiren Fernando Alonso'nun McLaren takımındaki geleceğine şüpheyle bakılıyor. 2 yıl üst üste Renault ile şampiyonluk yaşadıktan sonra McLaren'e transfer olan İspanyol pilot, takımda kalıp kalmayacağı yolundaki sorulara, "Henüz bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz" diye yanıt verdi. Hamilton, kazandığı Macaristan GP'sinin ardından Alonso'nun kendisiyle konuşmadığını söylemişti.

              Formula 1 Macaristan Grand Prix’si ile birlikte McLaren takımındaki kriz büyüdü.

              Bir yandan teknoloji casusluğu konusunda adını temize çıkarmaya çalışan McLaren'de iki takım arkadaşı Lewis Hamilton ile Fernando Alonso arasında da soğuk rüzgarlar esiyor.

              Fernando Alonso, Macaristan GP'si sıralama turlarında takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın hızlı tur atmasını engellediği gerekçesiyle 5 sıra geriden yarışa başlama cezası almış ve Hamilton'ın kazandığı yarışı 4. sırada tamamlamıştı.

              Yarış sonrası Hamilton, yarış komiserlerinin doğru karar verdiğini savunurken, Alonso'nun olaydan sonra kendisiyle konuşmadığını söylemişti.

              Macaristan GP'sinin ardından özellikle İngiliz ve İspanyol basınında son iki yılın dünya şampiyonunun sezon sonunda McLaren'den ayrılabileceği yolunda haberler çıktı.

              Alonso, hem BBC'nin, hem de İspanyol spor gazetesi Marca'nın, "Takımda kalacak mısın?” sorusuna, "Henüz bilmiyorum. Bekleyip görceğiz" yanıtını verdi.

              McLaren ile 2009 yılı sonuna kadar kontratı bulunan İspanyol şampiyon ile eski takımı Renault'nun ve BMW Sauber'in ilgilendiği yolundaki söylentiler de Formula 1 dünyasında giderek yayılıyor

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #82
                Konu: f1 Güncel Haberler

                Ferrari araçları Shell'de!

                Formula 1'in efsane isimlerinden Ferrari pilotu Michael Schumacher'in 2004 sezonunda pistlerde kullandığı araçla görünüm olarak birebir aynı olan Ferrari Formula 1 araçları, 3-31 Ağustos tarihleri arasında Shell akaryakıt istasyonlarında yarış tutkunlarıyla buluşacak.
                Türk yarış severlerin heyecanla beklediği Formula 1 Türkiye Grand Prix'si öncesinde yarış coşkusunu akaryakıt istasyonlarına taşıyan Shell, Ağustos ayı boyunca ziyaretçilerine Ferrari orijinal Formula 1 aracını yakından görme ve inceleme fırsatını sunacak. Shell'in organizasyonuyla İstanbul'a getirilen araçlar, 3 Ağustos'ta Shell'in Yakacık ve Davutpaşa'daki istasyonlarından başlanarak Ağustos ayı boyunca İstanbul'da bulunan 22 Shell istasyonunda sergilenecek. Eş zamanlı olarak iki istasyonda yer alacak araçlarla Shell, Formula 1 öncesi yarış coşkusunu istasyonlarına taşıyacak.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #83
                  Konu: f1 Güncel Haberler

                  İstanbul Park hazır


                  Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Fırat, 26 Ağustos'ta koşulacak Türkiye Grand Prix'si için İstanbul Park'taki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.



                  Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Fırat, bu yıl Türkiye'de üçüncüsü yapılacak Formula 1 Petrol Ofisi Grand Prix'si için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

                  Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 24-25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde üçüncüsü yapılacak olan Formula 1 Petrol Ofisi Grand Prix yarışları için pist çevresindeki yol, kavşak ve çevre düzenleme çalışmalarının bitirildiği, bu yıl pist içerisinde yarışları izleme imkanı bulamayanlar için de yarışın dev ekranlardan canlı olarak pist dışına taşınacağı belirtildi.

                  Kurulacak tanıtım çadırında, halk oyunları, mini konserler, semazen gösterisi ve çocuklar için çeşitli eğlence mekanları ile yarışların festival havasına sokulacağı ifade edilen açıklamada, bu yıl pist dışına yiyecek ve içecek stantları kurulacağı ve belediyenin seyyar satıcılara karşı 100 kişilik bir zabıta timi kurduğu kaydedildi.

                  Pistin çevresindeki temizlik çalışmaları için 150 kişilik temizlik ekibin hazırlandığı, 2 tam donanımlı ambulans ve 10 kişilik İngilizce-Almanca ve Fransızca bilen rehber ekibiyle hizmet verileceği belirtilen açıklamada ayrıca, tanıtım çadırında ücretsiz çay ikram edileceği ve 10 bin adet güneş şapkası dağıtılacağı ifade edildi.

                  Formula 1'in 56 yıllık tarihini konu alan bir de kitap hazırlandığı ve yarış severlere ücretsiz olarak dağıtılacağı bildirilen açıklamada, beldede görüntü kirliliğine neden olan elektrik direklerinin de sökülerek yer altına alındığı, 22 km'lik alternatif yolların tamamen asfaltlandığı, F1 Ana yol güzergahlarının peyzaj düzenlemelerinin de yapıldığı kaydedildi

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #84
                    Konu: f1 Güncel Haberler

                    Toro Rosso'ya Fransız pilot


                    Champ Car pilotu Fransız Sebastian Bourdias, önümüzdeki sezon Vitantonio Liuzzi'nin yerine Toro Rosso takımı adına yarışacak.

                    Fransız pilot Sebastian Bourdias bu yıl 2 Aralık'ta yapılacak Champ Car Dünya Serisi final turundan sonra Formula 1 takımlarından Toro Rosso'ya transfer olacak.
                    Toro Rosso tarafından bu yıl 3 kez test edilen Fransız yarışçı, ''Buraya gelmek çok uzun zaman aldı ama sonuç olarak burdayım'' derken, ''Red Bull Racing takımına bana inandıkları ve Formula 1'de bana yarışma şansı verdikleri için teşekkür ederim'' diye konuştu.
                    28 yaşındaki Fransız pilot, bu sezon yapılan 11 yarışta halen takımına puan kazandıramayan İtalyan Vitantonio Liuzzi'nin yerini alacak.
                    Sebastian Bourdias, Macaristan Grand Prix'si öncesi Scott Speed'in yerini alan F1'in tek ABD'li pilotu Sebastian Vettel ile birlikte gelecek sezon Toro Rosso'nun başarası için mücadele edecek

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #85
                      Konu: f1 Güncel Haberler

                      Schumacher, Alonso aynı takımda





                      Eski F1 pilotu Riccardo Patrese'nin organize ettiği ve İstanbul'da oynanacak F1 pilotları ile Türkiye'nin ünlüleri arasındaki yardm maçının kadroları açıklandı.
                      Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) öncülüğünde gerçekleştirilerek Formula 1 pilotları ve Türkiye'nin tanınmış isimlerinden oluşan karmayı karşı karşıya getirecek olan yardım maçının kadroları belli oldu.

                      Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü'nün katkılarıyla 22 Ağustos Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak karşılaşmada forma giyecek isimler şöyle:

                      F1 Takımı: Fernando Alonso, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel, Vitantonio Liuzzi, Giorgio Pantano, Luca Filippi, Xandi Negrao, Pastor Maldonado, Khristian Ghedina, Matteo Munari, Riccardo Patrese, Ivan Capelli, Nicolas Todt, Jason Tahincioğlu, Enrico Zanarini.

                      All Stars Takımı: Cüneyt Tanman, Erhan Önal, Zoran Simoviç, Cevad Prekazi, Hakan Ünsal, Tanju Çolak, Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Nurettin Yıldız, Cem Pamiroğlu, Mehmet Özdilek, İskender Gönen, Kerem Alışık, Serhat Ulueren, İlhan Mansız, Onur Belge, Gökmen Özdenak, Rıza Çalımbay, Mahsun Kırmızıgül, Göktuğ Sevinçli, Fatih Altaylı, Necil Ülgen, Sinan Engin.

                      Karşılaşmanın geliri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Umut Çocukları Derneği'ne aktarılacak.

                      1981'den bu yana düzenlenen Riccardo Patrese önderliğindeki organizasyonun biletleri 6 Ağustos'tan itibaren Biletix gişelerinden satışa sunulacak.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #86
                        Konu: f1 Güncel Haberler

                        İstanbul Park mahkemelik oluyor


                        Motosiklet Federasyonu, İstanbul Park Pisti'nin işletmesinin F1 patronu Bernie Ecclestone'a devredilmesiye ilgili olarak dava açmaya hazırlanıyor.



                        Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti'nin, F1'in patronu Bernie Ecclestone'a devri mahkemelik oluyor.

                        Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memnun, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Park Pisti'nin işletmesinin F1 patronu Bernie Ecclestone'a devredildikten sonra kapıların Türk motosiklet sporcularına 2021 yılına kadar tamamen kapanmış olacağını belirterek, ''Bu konuyla ilgili olarak federasyonumuz, kamuya ait bir tesisin Türk sporcularına kapatılmasını engellemek amacıyla, bu işletmenin devrinin iptali için İdari Mahkemede dava açacaktır'' dedi.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #87
                          Konu: f1 Güncel Haberler

                          Türkiye GP'si hazırlıkları


                          24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Park'ta yapılacak Türkiye Grand Prix'si için güvenlik tedbirleri açıkladı.



                          İstanbul Park'ta 24-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i yarışlarında alınacak güvenlik tedbirleri açıklandı.

                          İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve İstanbul Park A.Ş. Genel Müdürü Can Güçlü ile organizasyonun gerçekleşmesinde işbirliği içerisinde bulunacakları kuruluşların temsilcileriyle toplantı yapmadan önce, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

                          Ergun Güngör, İstanbul'da 3. kez düzenlenen organizasyonda deneyim kazandıklarını ve yarışı sorunsuz bir şekilde gerçekleştireceklerine olan inancının tam olduğunu belirterek, ''Başta jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 kuruluşla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organizasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

                          Güngör, yarış süresince toplam 250 bin kişinin yarışı pistte izlenmesinin beklendiğini ifade ederek, ''Yarış nedeniyle yaklaşık 40 bin turistin İstanbul'a gelmesi beklenmektedir. Yarışların İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımı için çok büyük yararlar sağlayacağını ve gelecekte turist sayısında önemli bir artışa neden olacağı düşünülmektedir'' dedi.

                          ALINACAK TEDBİRLER

                          - Yarış dolayısıyla Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında giriş işlemlerinde her türlü kolaylık sağlanacak.

                          - 24 Ağustos Cuma günü saat 10.00'dan itibaren Ergun Güngör başkanlığında, yarış yerinde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Harekat Merkezi oluşturulacak.

                          - Yarışın yapılacağı bölgede genel güvenlik İl Jandarma Komutanlığı'nca sağlanacak ve uygun görülecek yerlerde özel güvenlik görevlileri ve Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde görev alınacak.

                          - Emniyet müdürlüğü şehir genelinde kendi sorumluluk bölgelerinde yarışlar süresince gerekli tüm tedbirleri alacak.

                          - Yarışlar süresince sağlık tedbirleri il sağlık müdürlüğü tarafından gerek yarış pisti civarında gerekse tüm şehir genelinde alınacak.

                          - Yarış esnasında pist içerisinde oluşabilecek yaralanma ve ilk yardım müdahaleleri ise Anadolu Vakfı Hastanesi tarafından sağlanacak.

                          - Türk Telekom ve AYEDAŞ (Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.) tarafından telekomünikasyon ve elektrik konularında sorun yaşanmaması için tedbirler alınacak.

                          - Pist İçinde ve çevresinde gerektiğinde anında müdahale etmek amacıyla yeteri kadar itfaiye araç ve ekipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazır bulundurulacak.

                          - Sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüğü tarafından personel ve araç takviye edilecek.

                          - Yarış sırasında ortaya çıkabilecek kazalarda araçları kaldırmak ve anında müdahale için yeteri kadar kurtarıcı ve çekici araç uygun görülecek yerlerde hazır bulundurulacak.

                          Ergun Güngör ayrıca, ulaşımda ve yarış sonrasında çıkışta herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için alacakları önlemleri de açıkladı.

                          TAHİNCİOĞLU: ÖDÜL TÖRENİNDE SORUN ÇIKMAYACAK
                          TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, önceki iki yılda organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, ''İstanbul bu işi iyi yapıyor. İstanbul'un büyüklüğü göz önüne alındığında çok da başarılı yapıyor'' dedi.

                          Tahincioğlu, geçtiğimiz yılki organizasyonun ödül töreninde yaşanan sorunların bu sene tekrarlanmayacağını da ifade ederek, ''Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), yarıştan 15 gün önce ödül vereceklerin listesini istiyor. Listemiz hazır. Bu sene olağanüstü bir durum söz konusu değil. Bazı kişilerin katılmayacağını düşünerek alternatifli bir liste kurduk. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmayacak'' diye konuştu

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #88
                            Konu: f1 Güncel Haberler

                            DHL'den en hızlıya ödül


                            Formula 1'in resmi lojistik destekçisi DHL, sezon boyunca en fazla 'En Hızlı Tur Zamanı' yapacak pilota kupa verecek.






                            Formula 1 yarışlarına 4 yıldır lojistik desteği sağlayan DHL firması, sezon boyunca en fazla ''En Hızlı Tur Zamanı'' yapacak pilota özel kupa verecek.

                            Yapılan açıklamada, 4 kıtada düzenlenen 17 yarışa takımların zamanında yetişebilmeleri için zamana karşı önemli bir performans sergileyen DHL'in, Formula 1 organizasyonu tarihinde bir ilki gerçekleştireceği belirtilerek, ''Bu sezon en fazla 'En Hızlı Tur Zamanı' yapacak pilota DHL Fastest Lap Kupası verilecek'' denildi.

                            Her bir Formula 1 yarışı için yaklaşık 300 tonluk malzemeyi yarış pistlerine taşıyan DHL'in, 24-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde de 20 kişilik özel uzman ekip çalıştıracağı kaydedildi

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #89
                              Konu: f1 Güncel Haberler

                              Campos Formula 1'de yer arıyor




                              GP2 takım sahibi Adrian Campos, Formula 1'e girmek için Super Aguri ile görüştüklerini açıkladı... Campos, bu anlaşma ile F1'e adım atmayı planlıyor.
                              Ana sponsoru SS United'ın ödemeleri kesmesiyle sıkıntıya düşen ve kaynak arayışına giren Super Aguri, Campos Grand Prix takımının ana hissedarlarından İspanyol işadamı Alejandro Agag ile görüşüyor.

                              Formula 1'e gireceği konusunda uzun süredir spekülasyonlar yapılan Campos Grand Prix'nin sahibi Adrian Campos, Autosport dergisine yaptığı açıklamada bu yönde girişimleri olduğunu doğruladı.

                              Campos, F1'e adım atmak için olanakları incelediklerini belirtti ve bu hedeflerini 2008'de gerçekleştirmelerinin imkansız olmadığını vurguladı.

                              Agag ile Super Aguri arasındaki ilk görüşmenin bu hafta başında yapıldığını söyleyen Campos, "2008 zor ama belli olmaz. Şu an GP2'ye yoğunlaşmış durumdayız" dedi.

                              Super Aguri'nin sahibi Aguri Suzuki, takımın sadece küçük bir hissesini satışa çıkardığını duyurmuştu.

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #90
                                Konu: f1 Güncel Haberler

                                Williams: Rosberg çok büyük olabilir




                                Williams'ın patronu Frank Williams, Rosberg'in başa güreşecek bir araçla F1'in en büyük yıldızlarından biri olabileceğini söyledi...
                                Frank Williams, iyi bir araç verildiği takdirde Nico Rosberg'in Formula 1'in en başarılı pilotları arasına girebileceğini söyledi.

                                F1 kariyerine geçtiğimiz yıl başlayan Rosberg özellikle sıralama turlarındaki performansıyla dikkat çekiyor ancak Williams'ın dayanıklılık problemi yüzünden bu başarısını yarışlara yansıtamıyor.

                                GP2'nin Lewis Hamilton'dan önceki şampiyonu Rosberg, bu sezon 11 yarışta ancak yedi puan topladı.

                                Frank Williams, yılın flaş ismi Hamilton'ın hakkıyla manşetlere çıktığını, Rosberg'in vasatla iyi arası bir araç kullandığı için benzer bir başarı gösteremediğini söyledi.

                                Williams, "Nico'nun altında yarış kazanacak bir araç olsa Formula 1'de çok ses getireceğinden eminim. Lewis için herşey hazırdı, o da kısa sürede inanılmaz işler başardı" dedi.

                                Williams, tüm pilotlarda olduğu gibi Rosberg'in yeteneklerinin de aracın gücüyle anlam kazandığını belirtti:

                                "Nico'nun ilk yılında araç gerilerdeydi, şimdi ise orta sıralarda. Hedefimiz ilk dört veya üç takım arasına girmek. İmkansız değil ama çok zor. bu gerçekleşirse Nico da hak ettiği yerde olacak. Ferrari veya McLaren'de olsa şimdi herkes ondan konuşacaktı."

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X