f1 Güncel Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • DERYAILTER
    Member
    • 21-07-2005
    • 531

    Konu: f1 Güncel Haberler



    İspanya Katalunya pisti

    Yorum

    • DERYAILTER
      Member
      • 21-07-2005
      • 531

      Konu: f1 Güncel Haberler

      İspanya GP sonuçları

      01 Kimi Räikkönen Ferrari 1:38:19.051
      02 Felipe Massa Ferrari 3.228
      03 Lewis Hamilton McLaren 4.187
      04 Robert Kubica BMW 5.694
      05 Mark Webber Red Bull 35.938
      06 Jenson Button Honda 53.010
      07 Kazuki Nakajima Williams 58.244
      08 Jarno Trulli Toyota 59.435
      09 Nick Heidfeld BMW 1:03.073
      10 Giancarlo Fisichella Force India *at 1 lap
      11 Timo Glock Toyota *at 1 lap
      12 David Coulthard Red Bull *at 1 lap
      13 Takuma Sato Super Aguri *at 1 lap
      14 Nico Rosberg Williams *out
      15 Fernando Alonso Renault *out
      16 Rubens Barrichello Honda *out
      17 Heikki Kovalainen McLaren *out
      18 Anthony Davidson Super Aguri *out
      19 Sebastien Bourdais Toro Rosso *out
      20 Nelsinho Piquet Jr Renault *out
      21 Adrian Sutil Force India *out
      22 Sebastien Vettel Toro Rosso *out

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: f1 Güncel Haberler

        Zirvenin rengi 'kırmızı'

        Formula 1 sezonunun 4. yarışı İspanya Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Fin pilotun takım arkadaşı Felipe Massa ikinci olurken, Bahreyn'den sonra İspanya'da da duble yapan Ferrari, takımlar sıralamasında liderliğe yükseldi.







        Formula 1'de sezonun dördüncü ayağı İspanya Grand Prix'sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

        Katalunya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılan yarışa ilk sıradan başlayan Fin pilot, yarış sonuna kadar liderliğini korudu ve sezonun 2. galibiyetini elde etti. Kariyerinin 17. zaferine ulaşan Raikkonen, bu sonuçla pilotlar klasmanında da 29 puanla liderliğini sürdürdü.

        Yarışa üçüncü sıradan başlayan ve ilk turda Fernando Alonso'yu geçerek ikinci sıraya kurulan Ferrari'nin bir diğer pilotu Felipe Massa ise, 66 tur sonunda ikinci sıradan finiş gördü.

        6. sıradan start alan McLaren pilotu Lewis Hamilton üçüncü, BMW Sauber'den Robert Kubica ise dördüncü oldu. Beşinciliği Redbull'dan Mark Webber elde ederken altıncı sırayı alan Jenson Button, Honda'ya sezonun ilk puanlarını kazandırdı.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: f1 Güncel Haberler

          Yeni lider Ferrari
          İspanya Grand Prix'sinin ardından Ferrari markalar klasmanında liderliği ele geçirmiş oldu. Aldığı 18 puanla Ferrari, markalar klasmanındaki puanını 47'ye çıkardı. BMW-Sauber 35 puana yükselirken, McLaren Mercedes puanını 34 yaptı.


          Sürücüler klasmanı
          1 Kimi Raikkonen (FİN) 29
          2 Lewis Hamilton (İNG) 20
          3 Robert Kubica (POL) 19
          4 Felipe Massa (BRE) 18
          5 Nick Heidfeld (ALM) 16
          6 Heikki Kovalainen (FİN) 14
          7 Jarno Trulli (İTA) 9
          8 Mark Webber (AVU) 8
          9 Nico Rosberg (ALM) 7
          10 Fernando Alonso (İSP) 6

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: f1 Güncel Haberler

            Raikkonen: İstanbul Park harika bir pist

            Ferrari'nin şampiyon pilotu Kimi Raikkonen, Türkiye Grand Prix'sine evsahipliği yapacak İstanbul Park'ın çok iyi bir pist olduğunu söyledi.








            İspanya Grand Prix'sinden zaferle ayrılan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, 11 Mayıs'ta koşulaşacak Türkiye Grand Prix'si öncesi İstanbul Park'tan övgüyle söz etti.

            İspanya'da hafta sonu boyunca hızlı olduklarını kaydeden Fin sürücü, son iki sezondur galibiyet yaşadıkları Türkiye'de de takımın bir kez daha aynı başarıyı tekrarlayacağına inandıklarını belirtti.

            Raikkonen, "Aracın Türkiye'de oldukça güçlü olacağını düşünüyorum. İstanbul Park harika bir pist. İstanbul'a gitmeyi ve orada elimizden gelinin en iyisini yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik, bunu Türkiye'de de tekrarlamaya çalışacağız" dedi.

            İspanya GP'si sonrası sürücüler klasmanında 9 puan farkla Lewis Hamilton'ın önünde liderliğini sürdüren Raikkonen ayrıca, vatandaşı Heikki Kovalainen'in yaptığı kazanın ardından sağlık durumunun iyi olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: f1 Güncel Haberler

              Kovalainen İstanbul'a yetişiyor

              Formula 1 İspanya Grand Prix'inde yaptığı kaza sonucu bilincini kaybeden McLaren pilotu Heikki Kovalainen, hastanede iki gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Fin pilotun 11 Mayıs'taki İstanbul Grand Prix'inde büyük ihtimalle yarışabileceği açıklandı.








              Formula 1 takımlarından McLaren'in Fin pilotu Heikki Kovalaınen, İspanya Grand Prix'inin 22. turunda aracının sol ön tekerinin patlaması sonucu yaklaşık 240 kilometre hızla bariyerlere çarparak hayranlarını korkutmuştu.

              Çarpma sonucu bilincini kaybeden Kovalainen, Barcelona'daki bir hastanede iki gün müşahede altında tutulduktan sonra taburcu oldu. Takım patronu Ron Dennis, Kovalaınen'in 11 Mayıs'ta koşulacak İstanbul Grand Prix'inde büyük ihtimalle yarışabileceğini açıkladı.

              Öte yandan McLaren takımı, kazaya jant hatasının neden olduğunu bildirdi

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: f1 Güncel Haberler

                İstanbul Park'ın rekorları Montoya'da

                Bir süre önce Formula 1'i bırakarak NASCAR'a geçen Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya, İstanbul Park Pisti'nin en hızlı tur zamanı ve en yüksek hız rekorunu elinde bulunduruyor.





                Formula 1'e 4. kez ev sahipliği yapacak olan İstanbul Park Pisti'nin rekorları Kolombiyalı pilot Juan Pablo Montoya'ya ait.

                2006 sezonunun ortasında F1'den ayrılıp NASCAR'da yarışma kararı alan Montoya, 2005 yılındaki 1.24.770'lik derecesiyle İstanbul Park Pisti'nin en hızlı tur zamanına sahip pilotu oldu. 2005 yılındaki yarışı 3. sırada tamamlayan Montoya, aynı zamanda yarışta 330.3 kilometre hıza ulaşarak, en yüksek hıza ulaşan pilot unvanını da ele geçirdi.

                2006'da İstanbul Park'ta yapılan yarışta İtalyan Giancarlo Fisichella 317.8 kilometre hızla en yüksek hıza ulaşan pilot oldu. Yarışta en hızlı tur zamanını ise 1.28.005 ile Michael Schumacher yaptı.

                Geçen yıl ise Mc Laren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, 320.2 kilometre ile yarışın en yüksek hızına çıkan pilot olurken, yarışın en hızlı tur zamanını ise Kimi Raikkonen, 1.27.295'lik derecesiyle elde etti

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: f1 Güncel Haberler

                  F1 Türkiye'de

                  Bu hafta sonu İstanbul'da düzenlenecek F1 Türkiye Grand Prix'iyle yarışseveler, en son teknolojiyle donatılmış araçları izleme fırsatını yakalayacaklar.





                  F1 Türkiye Grand Prix'i bu hafta sonu İstanbul'da koşulacak. Bütün dünya tarafından merakla izlenen bu teknoloji harikası araçları kısaca tanıyalım.
                  Yarışlarda kullanılan Formula 1 otomobillerinin 100 kilometre hıza ulaşmaları yaklaşık 3 saniyelik bir zaman dilimine sığarken, pistin durumuna göre seçilen değişik kanat grupları ve ayarlar nedeniyle hız limitleri değişiklik gösterebiliyor.

                  Araçlarda motorun beslenmesi için ekstra takviye sağlayan Supercharging ve Turbocharging sistemlerinin kullanımı F1'de yasaklanırken, motor yapısı ise çelik ile dökme demirden yapılmak zorunda. Pistonlar, silindir başı ve silindir yataklarının yapay kimyasal bileşenlerden üretilmesinin yasak olduğu organizasyonda, araçların egzoz sisteminin uzunluğu da değişken olamıyor.

                  OTOMATİK VİTES YASAK
                  F1'de araçlarda sadece ön tekerlerin direksiyona bağlı olma zorunluluğu bulunurken, otomatik vites kullanımı ise yasaktır. Otomatik vites kutusu kullanılamadığı için vites değişikliği yalnızca pilotlar tarafından yapılabilen araçlarda, vites sayısı ise en az 4, en fazla da 7 olarak belirlenmiştir.

                  Spin atmayı engelleyici herhangi bir sistemin kullanılamadığı araçlarda, teker çapları 66 cm. ile sabitlenirken, jantlar metalden yapılmak zorunda, ön tekerlerin genişliği en fazla 33.5 en az 30.5, arka tekerlerin genişliği ise en fazla 38 en az da 36.5 olmalı.

                  FREN SİSTEMLERİ ÇOK GÜÇLÜ
                  Yüksek hızlardan kısa süre içerisinde düşük hızlara inebilme kabiliyetine sahip F1araçlarında oldukça güçlü fren sistemleri kullanılmakta. Karbon balata ve karbon disk kullanımı nedeniyle çok kuvvetli frenlere sahip olan F1 araçlarında bu sistem, yaklaşık 700 derece sıcaklığa ulaştığında en yüksek performansı vermekte. Diğer yandan, otomobilin fren sistemine yardımcı olan bir diğer etken de aerodinamik aksesuarlar.

                  Kanat gruplarının yere basma etkisinin yanı sıra bir de otomobilin frenleme etkisi bulunmakta. Bu sayede F1 otomobili, pilot ayağını gazdan çektiği anda, hiç frene basmasa bile, standart bir otomobilin frenine sonuna kadar basılmasına eşit bir frenleme yapar. Söz konusu F1 aracının toplam fren gücü ise, yer çekiminin 4 katı olarak kabul edilen 4G civarında.

                  Formula 1 araçlarında sadece hidrolik fren sistemi kullanılabilir ve iki tane hidrolik fren devresi bulundurulabilir. Tekerlerin fren esnasında kilitlenmesini engelleyen ABS'nin kullanımı ise yasaklar arasında. Her tekerlekte en fazla 6 pistonlu fren kalibresi kullanılabilir ve bu diskin kalınlığı da en fazla 2.8 cm., dış çapı ise en fazla 27.8 cm. olabilir.

                  ARAÇ AZAMİ AÐIRLIÐI 600 KG İLE SINIRLI
                  F1 yarışlarında kullanılan otomobillerin ortalama ağırlığı 550 kilo olarak gösterilirken, araçların azami ağırlığı ise tam teçhizatlı pilotla birlikte en fazla 600 kilo olmak zorunda. Yapılan tetkiklerde araç ağırlığının 600 kilo'nun üzerinde çıkması durumunda ise, spor komiserleri tarafından araç yarıştan ihraç edilir. Aracın genişliği lastikler ve jantlar da dahil olmak üzere en fazla 180 cm, aracın uzunluğu en fazla 420 cm, yüksekliği en fazla 95 cm ve iki tekerlek arası da en fazla 140 cm olabilir. Ayrıca, şasiye sabitlenmiş ve hava akımlarından hareket etmemesi zorunluluğu bulunan kanat sistemlerinde, arka kanat genişliği en fazla 100 cm, yüksekliği en fazla 30 cm. olabilir. Ön kanatlar ise 50 kilogram'a dayanabilecek seviyede olmalı ve en fazla 0.5 cm. esneyebilmelidir.

                  PİLOT GÜVENLİÐİ ÖN PLANDA
                  Formula 1 araçlarını kullanan pilotların güvenliği organizasyonun en önemli kısımlarından biri olarak dikkat çekerken, darbeleri emen arka çarpma modülleri 1997 sezonu başında her otomobil için zorunlu kılındı. Ayrıca, her otomobilde olası bir kaza anında ve hemen öncesinde meydana gelen gelişmeleri, bilgileri kaydetmek üzere bir kaza bilgi kayıt cihazı (ADR) bulundurma zorunluluğu var

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: f1 Güncel Haberler

                    İlk cebin sahibi yarışı kazanıyor

                    Türkiye Grand Prix'sinde bugüne dek yapılan 3 yarışı da pol pozisyonu elde eden pilotlar kazandı.





                    İstanbul Park'ta 2005 yılında sıralama turlarının galibi Kimi Raikkonen, 2006 ve 2007'de de pol pozisyon sahibi Felipe Massa yarışı da ilk sırada tamamlamayı başardılar.

                    Sıralama turlarında 3. olanlar ise geride kalan 3 yarışta da 2. sırayı elde etti. 2005 ve 2007'de İspanyol Fernando Alonso, 2006'da da Raikkonen sıralama turlarını 3. sırada tamamlayıp, yarışı da 2. sırada bitirdi.

                    İSTANBUL'DA FERRARİ ÜSTÜNLÜÐÜ
                    İstanbul Park'ta hafta sonunda dördüncüsü yapılacak olan Formula 1'de, önceki 3 yarışın sıralama turları galipleri şu an Ferrari'de yarışan Kimi Raikkonen ve Felipe Massa oldu.

                    2005 yılında ilk kez yapılan Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turlarında o dönemde McLaren Mercedes adına yarışan Fin pilot Kimi Raikkonen, 1.26.797'lik tur zamanı ile ilk sırayı elde etti.

                    2006 yılında Ferrari pilotu Brezilyalı Felipe Massa, 3 aşamalı sıralama turlarında 1.26.907'lik derecesiyle pol pozisyonun sahibi olurken, Brezilyalı pilot geçen sezon da 1.28.51.082 ile sıralama turlarını önde bitirdi.

                    Sadece 2005 yılında ilk 3'te yer almayan Ferrari'ler, daha sonraki 2 yılda da sıralama turlarında ilk 3'te yer almayı başardı

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: f1 Güncel Haberler

                      Ferrari 3. dublenin peşinde

                      Bahreyn ve İspanya GP'lerinde duble yapan Ferrari takımı, sezonun 5 yarışı Türkiye Grand Prix'sinde de aynı başarıyı sürdürmek istiyor.








                      Ferrari takımı, İstanbul'da 11 Mayıs'ta 5. ayağı koşulacak Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde, sezonun 3. dublesini yapmak istiyor.

                      Avustralya GP'sinden sadece 1 puanla ayrılan, ancak sonraki 3 yarışta toplam 46 puan toplayan ve hem takım, hem de pilotlar sıralamasında ilk sırada bulunan Ferrari takımının pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen, son iki yarışı 1. ve 2. sırada tamamlama başarısını gösterdi.

                      Son 2 yıl Türkiye GP'sinin galibi olan ve İstanbul Fatihi olarak anılan Massa ile 2005 yılındaki ilk Türkiye GP'sini, McLaren Mercedes pilotu olarak kazanan Raikkonen'i bünyesinde bulunduran Ferrari, 2008'in de en büyük favorileri arasında bulunuyor.

                      Ferrari'nin sportif direktörü Stefano Dominicali, tüm takımların, daha iyi tur zamanı elde etme yönünde önemli adımlar attığını, ancak bunu beklediklerini belirterek, ''Şimdi, başlıca rakiplerimizin Türkiye GP'si için kat ettikleri mesafeye dikkat etmeliyiz. Ardından yarışacağımız Monte Carlo ise Formula 1 camiası için oldukça ilginç olacak. Burada dayanıklılığın önemli olduğu bilinse de pistin korkuluklarla sınırlandırılmış olması, elektronik destek sistemlerinin kullanımının yasaklanmasıyla birlikte heyecan verici bir yarış vaat ediyor. Elbette bundan önce Türkiye'deki yarışı düşünmeliyiz'' dedi

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: f1 Güncel Haberler

                        İstanbul'un rengi 'kırmızı'

                        İlk olarak 2005 yılında yapılan Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde geride kalan 3 yarış sonunda en başarılı pilot 2 kez birincilik kürsüsüne çıkan Brezilyalı Felipe Massa, en iyi takım ise Ferrari oldu.





                        Ferrari pilotu Felipe Massa, İstanbul Park'taki son 2 yarışı da birinci sırada tamamlarken, 2005'teki ilk Türkiye Grand Prix'sinde ise o zaman Mc Laren Mercedes adına yarışan, son 2 sezon ise Ferrari'de yer alan Fin pilot Kimi Raikkonen birincilik kürsüsüne çıktı. Ferrari pilotları Massa ve Raikkonen, bu sezon da İstanbul Park'ın fovorileri arasında gösteriliyor.

                        Geçen yıl Massa ve Raikkonen ile ilk 2 sırayı elde edip İstanbul'da ''duble'' yapan Ferrari, 2006'da da Massa'nın birinciliği, Michael Schumacher'in üçüncülüğüyle 2 pilotuyla podyuma çıkarak, en başarılı takım olarak dikkat çekti. Ferrari, sadece 2005 yılında İstanbul Park'ta podyum göremedi.

                        MASSA'NIN İLK BİRİNCİLİÐİ İSTANBUL'DA
                        İstanbul Park'ta 2005 yılındaki ilk yarışta McLaren Mercedes adına yarışan Fin pilot Raikkonen, 1.24.34.254'lük derecesiyle ilk sırayı elde ederken, 2006'da Felipe Massa kariyerindeki ilk birinciliği 1.28.51.082'lik derecesiyle aldı. Massa, geçen yıl da 1.26.42.161'lik derecesiyle İstanbul Park'ta üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı.

                        ALONSO'NUN BİRİNCİLİÐİ YOK
                        2005 ve 2006'da dünya şampiyonu olan İspanyol Fernando Alonso, İstanbul Park Pisti'nde geride kalan 3 yarışta birincilik elde edemedi ama 3 yarışta da podyuma çıkmayı başardı. Alonso, İstanbul'daki ilk 2 yarışı 2. sırada tamamlarken, geçen yıl da 3. olup istikrarlı bir grafik çizdi, ancak podyumun en üst basamağına çıkamadı.

                        EN ÇOK PUANI ALONSO ALDI
                        İstanbul Park'ta birincilik kürsüsüne çıkamamasına rağmen en çok puanı Fernando Alonso aldı. İstanbul'daki 3 yarışı da herhangi bir sorun yaşamadan tamamlamayı başaran Alonso, 2 ikincilik, 1 de üçüncülükle toplam 22 puan elde ederken, Massa 2 birincilikle 20, Raikkonen ise 1 birincilik, 1 de ikincilikle 18 puan elde edebildi. Massa, 2005'te Sauber Petronas takımındayken İstanbul Park'ta motor sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamamıştı. Raikkonen de 2006 yılında yarışın henüz başında kaza geçirerek yarış dışı kalmıştı.

                        MONTOYA VE SCHUMACHER BIRAKTILAR
                        İstanbul Park'ta Massa, Raikkonen ve Alonso dışında podyuma çıkmayı başaran 2 pilottan Kolombiyalı Juan Pablo Montoya, 2006 sezonunun ortasında NASCAR'a geçerken, efsane pilot Michael Schumacher de 2006 sezonu sonunda F1'i bıraktı.

                        Montoya 2005'te, Schumacher ise 2006 yılında İstanbul Park'taki yarışları 3. sırada tamamlamışlardı

                        Yorum

                        • DERYAILTER
                          Member
                          • 21-07-2005
                          • 531

                          Konu: f1 Güncel Haberler

                          Kovalainen Türkiye GP'de yarışacak

                          Heikki Kovalainen, bu sabah gerçekleştirilen sağlık testlerinden geçerek hafta sonundaki Türkiye Grand Prix'de yarışmak için gerekli FIA onayını almış oldu.

                          McLaren'dan bir sözcü yaptığı açıklamada, İspanya Grand Prix'de ciddi bir kaza geçiren Fin sürücünün, İstanbul'da takım arkadaşı Lewis Hamilton ile birlikte yarışaca çıkacağını doğruladı.
                          FIA'dan yapılan açıklamada ise, "Bu sabah FIA Sağlık Heyeti Başkanı Prof. Jean-Charles Piette ve TOMSFED Sağlık Kurulu Başkanı ve Formula 1 şef doktoru Cem Boneval tarafından gerçekleştirilen kontrollerin ardından, Heikki Kovalainen'in 2008 Türkiye Grand Prix'de yarışmasına onay verilmiştir" denildi.
                          İspanya GP' ;deki kazanın ardından hastaneye kaldırılan Kovalainen, Barselona'dan ayrılmadan önce bir gece müşahade altında tutulmuştu.
                          Daha sonra ülkesine dönen Fin sürücü geçtiğimiz hafta normal fitness antremanlarına başlayarak, Türkiye'de yarışmaya hazır olduğunu açıklamıştı.
                          Kovalainen, "Mümkün olan en kısa süre içinde yarışmaya dönmek istiyorum. Barselona'daki kaza nedeniyle şu an sadece yarışa odaklanmış durumdayım" demişti. Kovalainen ayrıca, "F1'le ilgili olan herkes, özellikle de FIA, sürücülerin güvenliği artırmak için sürekli çalışıyor. Fakat Formula 1 reskli bir spor. Bir pilot olarak bunun farkındasınız. Ancak bu konuyu pek düşünmezsiniz. Bu tür şeylerden endişe ederseniz, konsantrasyonunuzu kaybedersiniz" ifadelerini kullanmıştı.

                          Yorum

                          • DERYAILTER
                            Member
                            • 21-07-2005
                            • 531

                            Konu: f1 Güncel Haberler

                            Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i

                            Sıralama sonuçları

                            1. Felipe Massa Ferrari 1.25.994 1.26.192 1.27.617
                            2. Heikki Kovalainen McLaren-M. 1.26.736 1.26.290 1.27.808
                            3. Lewis Hamilton McLaren-M. 1.26.192 1.26.477 1.27.923
                            4. Kimi Raikkonen Ferrari 1.26.457 1.26.050 1.27.936
                            5. Robert Kubica BMW Sauber 1.26.761 1.26.129 1.28.390
                            6. Mark Webber Red Bull 1.26.773 1.26.466 1.28.417
                            7. Fernando Alonso Renault 1.26.836 1.26.522 1.28.422
                            8. Jarno Trulli Toyota 1.26.695 1.26.822 1.28.836
                            9. Nick Heidfeld BMW Sauber 1.27.107 1.26.607 1.28.882
                            10. David Coulthard Red Bull 1.26.939 1.26.520 1.29.959

                            --------------------------------------------------------------------

                            11. Nico Rosberg Williams 1.27.367 1.27.012
                            12. Rubens Barrichello Honda 1.27.355 1.27.219
                            13. Jenson Button Honda 1.27.428 1.27.298
                            14. Sebastian Vettel Toro Rosso 1.27.442 1.27.412
                            15. Timo Glock Toyota 1.26.614 1.27.806

                            --------------------------------------------------------------------

                            16. Kazuki Nakajima Williams 1.27.547
                            17. Nelson Piquet Jr. Renault 1.27.568
                            18. Sebastien Bourdais Toro Rosso 1.27.621
                            19. Giancarlo Fisichella Force India 1.27.807
                            20. Adrian Sutil Force India 1.28.325

                            Yorum

                            • DERYAILTER
                              Member
                              • 21-07-2005
                              • 531

                              Konu: f1 Güncel Haberler

                              Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i

                              Yarış sonuçları

                              1 F. Massa Ferrari 1 saat 26 dakika 49.451 saniye
                              2 L. Hamilton McLaren + 3.779
                              3 K. Raikkonen Ferrari + 4.271
                              4 R. Kubica BMW + 21.945
                              5 N. Heidfeld BMW + 38.741
                              6 F. Alonso Renault + 53.724
                              7 M. Webber Red Bull + 1:04.229
                              8 N. Rosberg Williams + 1:11.406
                              9 D. Coulthard Red Bull + 1:15.270
                              10 J. Trulli Toyota + 1:16.344
                              11 J. Button Honda + 1 tur
                              12 H. Kovalainen McLaren + 1 tur
                              13 T. Glock Toyota + 1 tur
                              14 R. Barrichello Honda + 1 tur
                              15 N. Piquet jr. Renault + 1 tur
                              16 A. Sutil Force India F1 + 1 tur
                              17 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 1 tur
                              b. S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 34 tur
                              b K. Nakajima Williams + 57 tur
                              b. G. Fisichella Force India F1 + 58 tur

                              Yorum

                              • DERYAILTER
                                Member
                                • 21-07-2005
                                • 531

                                Konu: f1 Güncel Haberler

                                Massa İstanbul Park'ta üçledi



                                Ferrari pilotu Felipe Massa üst üste üçüncü kez pole position'da başladığı Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye'sini üçüncü kez kazanmayı başardı.

                                Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari'den takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in önünde zafere ulaşan Massa, İstanbul'dan aldığı 10 puanla sürücüler klasmanında ikinciliğe yükseldi.

                                Dördüncü kez koşulan Türkiye yarışında BMW'den Robert Kubica dördüncü ve takım arkadaşı Nick Heidfeld beşinci sırayı aldı.

                                Renault'dan Fernando Alonso, Red Bull'dan Mark Webber ve Williams'tan Nico Rosberg İstanbul'dan puanla ayrılan diğer pilotlardı.

                                Formula 1 2008 sezonunda geride kalan beş yarış sonunda Raikkonen 35 puanla zirvedeki yerini koruyor, 28'er puanla pilotlardan Massa ikinci, Hamilton üçüncü sırada.

                                Markalar klasmanında lider Ferrari 63 puanda, ikinci BMW Sauber 44 ve üçüncü Vodafone McLaren Mercedes 42 puana sahip.

                                58 turluk yarışın startında Massa ilk sırayı korumayı başardı, Raikkonen iki sıra gerileyerek altıncılığa düştü, Lewis Hamilton bir ve Robert Kubica iki sıra çıkarak Massa'nın ardından sıralandı.

                                Henüz ilk turda start düzlüğünün sonunda Giancarlo Fisichella'nın Kazuki Nakajima'ya çarpması sonucu iki pilot da yarış dışı kaldı. Heikki Kovalainen ikinci sırada başladığı mücadelede sol arka lastiği patlayınca çok erken bir pit stop yapmak zorunda kaldı ve gerilere düştü.

                                İlk pit stopunu Hamilton'dan üç tur sonra yapan Massa piste Hamilton'ın önünde çıkmayı başardı. Vodafone McLaren Mercedes pilotu 24. turda atak yaparak Massa'yı 12. virajda geçti ve liderliğe yükseldi.

                                Hamilton ikinci pitini 33. turda yaptı ve pite girmeden önce elde ettiği sekiz saniyelik fark doğal olarak kendisine yetmeyince piste iki Ferrari'nin arkasında döndü.

                                Massa ve Raikkonen'in ikinci kez pite girmesinden sonra Hamilton'ın üçüncü ve son kez pit stop yaptı, yakaladığı fark Massa'nın önünde çıkmasına yetmese de Raikkonen'in önünde çıkarak ikinciliğe yerleşti.

                                Raikkonen, kalan 12 turda Hamilton ile arasındaki zaman farkını yarım saniyeye kadar indirmesine rağmen rakibini geçemedi ve Massa ile Hamilton'ın ardından üçüncülüğe razı oldu.

                                Honda'nın Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello, kariyerindeki 257. grand prix yarışına çıkarak Formula 1 tarihine geçtiği Türkiye Grand Prix'sini 14. sırada tamamladı.

                                Seyirci sayısı her yıl azalan Türkiye Grand Prix'sinde bu yarışta da tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, ilk yıllarda verilen resmi seyirci sayısı, geçen yıl olduğu gibi açıklanmadı.

                                cnntürk

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X