f1 Güncel Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #61
    Konu: f1 Güncel Haberler

    Hamilton kaza yaptı


    Formula 1 Grand Prix'inin Almanya ayağında yapılan sıralama turları sırasında McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un aracının lastiği patlayarak bariyerlere çarptı.










    McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Almanya'da koşulacak Avrupa Grand Prix'sinin sıralama turlarında kaza yaptı.



    Yetkililer, sıralama turlarının bitimine 5 dakika kala kaza yapan ve ambulansla hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki İngiliz pilotun bilincinin yerinde olduğunu ve konuşabildiğini bildirdi.



    Hamilton yüzünde oksijen maskesi ve koluna serum bağlı halde sedyeyle ambulansa götürülürken seyircilere başparmağıyla iyi olduğunun işaretini yaptı ve elini salladı.



    McLaren'in sıralama turu sırasında aracının sağ ön tekerinin patlaması sonucu çakıl havuzuna girerek hızla bariyere çarpmasıyla pist güvenliği kırmızı bayrak çekti ve tur durduruldu.



    Hamilton'un aracından çıkmadan önce bacaklarını salladığı görüldü. Ünlü pilot araçtan çıkmayı başardıktan sonra ayakta kalmaya çalıştıysa da yere düştü.



    Başarılı pilot Hamilton kaza olduğu sırada sıralama turlarında beşinci sırada yer alıyordu

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #62
      Konu: f1 Güncel Haberler

      Olaylı yarış Alonso'nun


      Yağmur nedeniyle 3. turda 5 pilotun kaza yaparak yarış dışı kaldığı Avrupa Grand Prix'sini McLaren pilotu Fernando Alonso kazandı.


      Almanya'nın Nurburgring Pisti'nde koşulan Formula 1 sezonunun 10. yarışı Avrupa Grand Prix'si startın ardından yağmur ve dolu yağışı nedeniyle olaylı bir şekilde tamamlandı.
      Kimi Raikkonen'in ilk sırada başladığı yarışın ilk turunda BMW Sauber pilotları Heidfeld ve Kubica çarpıştı. Yoğun yağış nedeniyle su gülüne dönen yarışın 3. turunda 6 pilot kayarak pist dışına çıktı. Güvenlik aracının piste girmesiyle yarışa 15 dakika ara verildi.
      Kaza yapan 6 pilottan Button, Sutil, Rosberg, Speed ve Liuzzi yarış dışı kalırken İngiliz pilot Lewis Hamilton, motoru durmadığı için yarışa arka sıralardan başladı.
      RAIKKONEN'NİN ARACI ARIZALANDI
      Yağışın durmasıyla yeniden başlayan yarışta ilk 3 sıra Massa, Alonso ve Raikkonen şeklinde oluştu. 34. turda aracı arızalanan Kimi Raikkonen yarıştan çekilmek zorunda kalırken lider Massa, Alonso ile arasındaki farkı 10 saniye kadar çıkardı.
      Yarışın 52. turunda yağmurun yeniden başlamasıyla iki pilot ıslak zemin lastiklerini taktı.
      Yağmurda hızını artıran ve farkı kapatan Fernando Alonso, 55. turda Felipe Massa'yı geçerek liderliğe yükseldi. Kalan turlarda farkı açan Fernando Alonso, Monaco Grand Prix'sinden 4 yarış sonra Almanya'dan kariyerinin 18. galibiyetle ayrıldı.
      Felipe Massa'nın ikinciliği aldığı Nurburgring'de, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber üçüncü olarak bu sezon ilk kez podyuma çıktı.
      Dördüncü sırayı Williams pilotu Alexander Wurz alırken, bir diğer Red Bull pilotu Coulthard yarışı beşinci bitirdi. BMW Sauber pilotları Heidfeld ve Kubica, sırasıyla 6. ve 7. oldu.

      HAMİLTON İLK KEZ PODYUMA ÇIKAMADI
      Avrupa Grand Prix'sine kadar bütün yarışlarda podyuma çıkmayı başaran McLaren pilotu Lewis Hamilton, çakıla girdiği 3. turdan sonra yarışa geriden başladı. Kalan turlarda önündeki pilotlarla arasındaki farkı kapatan Hamilton iyi bir performans göstermesine rağmen ancak 9. olabildi.

      İlk kez podyuma çıkamayan çaylak pilot, 70 puanla liderliğini sürdürürken, ikinci sıradaki son iki yılın şampiyonu Alonso, 68 puana ulaşarak aradaki farkı iyice azalttı.

      Almanya'dan 8 puanla ayrılan Felipe Massa, Kimi Raikkonen'i geride bırakarak 59 puala 3. sıraya yerleşti. Raikkonen ise 52 puanla dördücü sırada bulunuyor.

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #63
        Konu: f1 Güncel Haberler

        Markalar genel klasmanı;
        1 McLaren Mercedes 138
        2 Ferrari 111
        3 BMW Sauber 61


        Sürücüler genel klasmanı;
        1 Lewis Hamilton (İNG) McLaren 70
        2 Fernando Alonso (İSP) McLaren 68
        3 Felipe Massa (BRE) Ferrari 59
        4 Kimi Raikkonen (FİN) Ferrari 52
        5 Nick Heidfeld (ALM) BMW Sauber 35
        6 Robert Kubica (POL) BMW Sauber 25

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #64
          Konu: f1 Güncel Haberler

          Bahreyn 2008'de açılış yarışı



          Bahreyn'in Sakhir pisti 2008 Formula 1 takviminde ilk yarışı düzenleyecek

          2008 Formula 1 sezonunda açılış yarışı Avustralya yerine Bahreyn'de koşulacak.

          Avustralya Grand Prix organizatörleri, gelecek sezonun ilk yarışının Albert Park yerine Bahreyn'de yapılacağını duyurdu.

          Australian Grand Prix organizasyonu (AGPC), Melbourne'un 16 Mart'ta sezonun ikinci yarışına evsahipliği yapacağını ve mücadelenin Avrupalı televizyon izleyicileri için yerel saatle 15:30'da (GMT 05:30) başlayacağını açıkladı.

          AGPC'nin başkanı Ron Walker, "tüm faktörleri dikkate alarak organizasyonumuz ve ona destek verenler için en iyi seçeneğin bu olduğuna karar verdik" dedi.

          Walker, AGPC'nin, bir süredir gündemde olan gece yarışı düzenleme fikrinden tamamen vazgeçtiğini de belirtti.

          Albert Park pisti, Commonwealth Oyunları yüzünden üçüncü sıraya kaydırıldığı 2006 yılı hariç, 1996'dan bu yana Formula 1 takviminde ilk sırada yer alıyordu.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #65
            Konu: f1 Güncel Haberler

            Ecclestone çark etti


            Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, Magny-Cours'un gelecek yıl takvime gireceğini söyleyerek, daha önceki kararından U dönüşü yaptı.
            Bugün Fransa Başbakanı François Fillon ile Paris'te bir araya gelen Ecclestone, gelecek yıl Fransa Grand Prix'nin Magny-Cours'da geçileceğini ifade etti. Ecclestone, pistin 2009'da da takvime girmesinin muhtemel olduğunu belirtti.
            Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Ecclestone prensipte, Fransa Grand Prix'nin Magny-Cours pistinde koşulmasına karar verdi" denildi.
            Ecclestone ise, 2009'a kadar "alternatif çözüm bulunmaması halinde" bu sezon da Magny-Cours'un takvimdeki yerini koruyacağını ifade etti. Ecclestone, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, Magny-Cours'un son kez Fransa GP'ye ev sahipliği yaptığını açıklamış ve gelecek yıl takvimde yer almayacağını açık bir şekilde dile getirmişti. Formula 1 patronu bu açıklamasında ayrıca, Magny-Cours'un geleceğinin olmadığını belirterek, "2007, bu pist için son yarış olacak" demişti.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #66
              Konu: f1 Güncel Haberler

              Todt: "F2007'nin sorunu çözülecek"


              Ferrari takım patronu Jean Todt, F2007'nin güvenirliği konusundaki problemler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
              Haftasonunda yapılan Avrupa Grand Prix'sinde yarış dışı kalan Fin pilot Kimi Raikkonen'in aracında ne tür bir problem olduğunu araştırdıklarını ancak bunun tüm yarışları etkileyecek bir durum olmadığını ve Kimi'nin şampiyonluk şansının yüksek olduğunu söyledi.
              Raikkonen, Avrupa Grand Prix'sine pole pozisyonunda başlamış ancak şanssızlıklar henüz ilk turda yakasına yapışmıştı. İlk tur atılırken başlayan yağmur yüzünden, tur sonunda pite girmek isteyen Kimi'nin pite girişte kuru zemin lastikleri kaydı ve o lastiklerle fazladan bir tur daha atmak zorunda kaldı. Daha sonra durdurulan yarış sebebiyle ve kaybettiği 26 saniye yüzünden gerilere düşen Fin pilot 35. turda teknik bir arıza sebebiyle yarış dışı kalarak, Almanya'dan puansız ayrılmak zorunda kaldı.
              Jean Todt konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Kesinlikle bir problem olduğu açık. Daha önce de söylediğim gibi ne olduğunu incelemeliyiz ancak kesin olan şey hidrolik sistemde bir arıza olduğu. Bu şanssızlık ama tamamen bizim sorumluluğumuzda" diye konuştu.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #67
                Konu: f1 Güncel Haberler

                Avustralya'da gece yarışına ret!


                Avustralya Grand Prix'sini düzenleyen organizatörler, Avustralya'da yapılması gündeme gelen gece yarışlarına şimdilik olumsuz yanıt verdi. Gece yarışına 'hayır' diyen organizatörler, Avrupa ile olan saat farkı yüzünden yeteri kadar ilgi çekmeyen Avustralya Grand Prix'si için önümüzdeki sezon yapılacak yarışı daha geç bir saatte başlatabileceklerini belirttiler. Avustralya Grand Prix'si yönetim kurulu başkanı Ronald Walker yaptığı açıklamada; "Araştırmacılarımız yaptıkları araştırmada gece yarışının dezavantajlarının, avantajlarından çok olduğu görüşünde hemfikir oldular. Ancak önümüzdeki sezon yapılacak yarışı saat 14.00'ten, 15:30'a çekmeyi düşündük. Şimdi tüm çabamız bu yönde olacak" diye konuştu.
                Ayrıca Mart ayının 13'ünde, Albert Park'ta yapılacak olan yarışın 3 gün ileriye yani 16 Mart'a alınması da gündemde

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #68
                  Konu: f1 Güncel Haberler

                  McLaren'e şimdilik ceza yok


                  FIA, Ferrari'den bilgi sızdırdığı için suçlanan McLaren'e, yeterli delil olmadığı için ceza vermedi. Ayrıca FIA, yeterli delilin bulunması halinde McLaren'in, 2007 ve 2008 sezonlarından ihraç edileceğini açıkladı.McLaren patronu Ron Dennis.



                  Uluslararası Motor Sporları Konseyi (FIA), McLaren takımının Ferrari'ye ait değerli bilgileri ele geçirerek spor kurallarını ihlal ettiğine karar verirken, bu bilgilerin kullanılıp kullanılmadığı konusunda yeterli delilin bulunmadığı gerekçesiyle McLaren'i cezaya çarptırmadı.

                  Fransa'nın başkenti Paris'te toplanan konsey, Ferrari'ye ait araçların dizayn, mühendislik, servis gibi birçok teknik detayını da içeren bilgilerin McLaren takımı tarafından ele geçirildiğini belirtti.

                  Toplantının ardından FIA'dan yapılan açıklamada, ele geçirilen bilgilerin kötü kullanılıp kullanılmadığı konusunda yeterli bilginin olmadığı kaydedilerek İngiliz takımına ceza verilmeyeceği bildirildi.

                  Çalınan belgelerin dünya şampiyonasını etkilediği yönünde bilgiye ulaşılması halinde FIA'nın McLaren'e ceza verme hakkının saklı tutulduğu belirtilen açıklamada, ''McLaren'i Dünya Motor Sporları Konseyi'ne çağırma hakkını saklı tutuyoruz. Yeterli delil bulunması halinde McLaren sadece 2007 dünya şampiyonasından değil, 2008'den de ihraç edilecektir'' ifadeleri kullanıldı.

                  Bu sezon F1'e damgasını vuran casusluk iddialarının ortaya atılmasının ardından İtalyan polisi tarafından McLaren'in baş mühendisi Mike Coughlan'ın evine yapılan baskında, Ferrari'nin bu yılki yarış aracına ait bir çok detayı da içinde bulunduran yüzlerce belge ele geçirilmişti. McLaren takımı ise Mike Coughlan'ın takımdaki görevine son verirken, konuyla ilgili Ferrari'ye gereken desteği vereceğini açıklamıştı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #69
                    Konu: f1 Güncel Haberler

                    F1'de takvim belli oldu


                    Dünyanın en çok ilgi çeken otomobil sporlarından Formula 1'de gelecek yılın yarış takvimi açıklandı. Uluslararası Otomobil Federasyonu ve Formula 1 yönetimi tarafından belirlenen ve bugün açıklanan listede Türkiye, sezonun 5. yarışı olarak yer aldı. Avustralya, Malezya,Bahreyn ve İspanya Grand Prix'lerinin ardından sezonun 5. ayağı olan Türkiye Grand Prix'si 11 Mayıs 2008 tarihinde koşulacak.
                    Formula 1'e gelecek yıl 16 Mart tarihinde yapılacak Avustralya Grand Prix'siyle başlanacak, 2 Kasım 2008 tarihinde düzenlenecek Brezilya Grand Prix'siyle sezon tamamlanmış olacak. Bu yıl F1'in 12. yarışı olarak takvime giren ve 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Park Pisti'nde koşulacak Türkiye Grand Prix'si, 2008 yılında öne çekilerek 11 Mayıs'a alındı ve ilk kez ağustos ayı dışında bir ayda düzenlenmesine karar verildi.
                    Öte yandan uzun tartışmaların yaşandığı Fransa Grand Prix'sine gelecek 2 sezon da devam kararı alınırken, Indianapolis'te düzenlenen ABD Grand Prix'si 2008 takviminde yer almadı. Gece yarışları düzenlenmesi için yoğun çaba sarf edilen Singapur Grand Prix'si ile Valencia Grand Prix'si F1 takvimine ilk kez dahil edilirken, bu yarışların pistlerin onaylanmasından sonra tarihinin kesinlik kazanacağı ifade edildi. Gelecek sezon takvimine 2 yarışın daha dahil edilmesiyle birlikte 17 olan Formula 1 yarışı 18'e yükseldi.
                    Formula 1'de 2008 yılı yarış takvimi şöyle:
                    Yarış Tarih
                    ----------------------------------
                    Avustralya Grand Prix'si: 16 Mart
                    Malezya : 23 Mart
                    Bahreyn : 6 Nisan
                    İspanya : 27 Nisan
                    TÜRKİYE : 11 Mayıs
                    Monaco : 25 Mayıs
                    Kanada : 8 Haziran
                    Fransa : 22 Haziran
                    İngiltere : 6 Temmuz
                    Almanya : 20 Temmuz
                    Macaristan : 3 Ağustos
                    Valencia (Avrupa) : 24 Ağustos
                    İtalya : 7 Eylül
                    Belçika : 14 Eylül
                    Singapur : 28 Eylül
                    Çin : 12 Ekim
                    Japonya : 19 Ekim
                    Brezilya : 2 Kasım

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #70
                      Konu: f1 Güncel Haberler

                      "Bu hikaye burada bitmez"

                      Ferrari, ortaya çıkan casusluk olayında McLaren'e ceza vermeyen FIA'ya ateş püskürdü. İtalyan takımının verilen bu karara itiraz edeceği ve sonuna kadar bu işin arkasında olacağı bildirildi.
                      Ferrari takımının patronu Jean Todt yaptığı açıklamada; "Bu kabul edilemez karar üzerine neler yapabileceğimizi kararlaştırıyoruz" diye konuştu. Todt ayrıca, FIA'nın kararında yer alan 'McLaren takımının elindeki bilgiler yarışı etkilememiştir' sözlerine de yanıt verdi. Todt, verilen kararı ilginç bir benzetmeyle dile getirdi; "Bu karar, elinizde hangi kağıtlar olduğunu bilen bir rakibe karşı poker oynamaya benziyor" dedi.
                      Jean Todt'un bu sözlerine Ferrari başkanı Luca Montezemolo'dan da destek geldi. Montezemolo şunları söyledi; "Ferrari'ye gönül vermiş dünya üzerindeki tüm taraftarlarımıza rahat olmalarını çünkü bu hikayenin burada bitmeyeceğini söylemek istiyorum."
                      Montezemolo şöyle devam etti; "Suçlular ya da değiller. McLaren, F1 kurallarına aykırı davranışta bulundu ancak hiç bir ceza almadı."
                      FIA, Perşembe günü açıkladığı kararda, çalınan 780 sayfalık dosyanın yarışı etkilemediği belirtmiş ve McLaren takımına ceza vermemişti. McLaren'den yapılan açıklama da bunu destekler nitelikteydi. Takım yetkilileri, bu bilgileri kesinlikle kullanmadıklarını konusunda ısrar etmişlerdi.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #71
                        Konu: f1 Güncel Haberler

                        Vettel Toro Rosso'da


                        Toro Rosso'da, Avrupa Grand Prix'sinin ardından takımın patronuyla anlaşmazlığa düşen ABD'li sürücü Scott Speed'in yerine Formula 1'in gelecek vadeden genç pilotlarından Sebastien Vettel getirildi.



                        Formula 1 takımlarından Ferrari destekli Toro Rosso'da pilot koltuğuna ABD'li sürücü Scott Speed'in yerine Alman Sebastian Vettel oturacak.

                        Almanya'nın Nuerburgring kentinde yapılan Avrupa Grand Prix'sinin ardından takımın patronuyla anlaşmazlığa düşen Speed'in yerine Formula 1'in gelecek vadeden genç pilotlarından Vettel getirildi.

                        Bu hafta sonu yapılacak Macaristan Grand Prix'sinden itibaren pilot koltuğunu Vettel ile dolduran Toro Rosso, sezonun kalan tüm yarışlarında genç pilota emanet.

                        Haziran ayında koşulan ABD Grand Prix'sinde BMW Sauber adına kariyerinin ilk yarışına çıkan Vettel, bu yarışı 8. sırada tamamlayarak, F1 tarihinde puan alan en genç pilot unvanını ele geçirmişti.

                        Öte yandan, Toro Rosso takımından Scott Speed'in ayrılışıyla ilgili bilgi verilmezken, ABD'li pilot kendi internet sitesinde takımın patronlarından Franz Tost ve Gerhard Berger ile ilgili ağır suçlamalarda bulunmuş ve ''Bana dünyanın servetini teklif etseniz bile bu 2 kişiyle bir daha çalışmamı sağlayamazsınız'' demişti

                        Yorum

                        • fuga
                          Senior Member
                          • 27-08-2004
                          • 6397

                          #72
                          Konu: f1 Güncel Haberler

                          Dennis: "Ferrari kuralları çiğnedi"

                          2 Ağustos, 2007 10:43:00 (TSİ)

                          Ron Dennis, Ferrari'nin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını iddia etti
                          Vodafone McLaren, Ferrari'yi sezonun ilk yarışında kurallara uygun olmayan araçla yarışmak ve kamuoyunu yanıtmakla suçladı.

                          Casusluk skandalında suçlu bulunmasına rağmen ceza almayan Vodafone McLaren, Ferrari'yi kurallara uygun olmayan araç kullanmakla suçladı.

                          İngiliz takımı, kendisine ait web sitesinde (www.mclaren.com) Ron Dennis'in İtalya Otomobil Federasyonu'na yazdığı uzun ve detaylı mektuba yer verdi.

                          Dennis, mektubunda, Ferrari'nin Avustralya Grand Prix'sinde hareketli taban kullanarak kuralları ihlal ettiğini belirtti ve bu yarışı İtalyan takımının kazandığını vurguladı.

                          Takım şefi Dennis, Ferrari'deki işine son verilen Nigel Stepney'in, kendi şef tasarımcıları Mike Coughlan'ı bu ihlal konusunda uyardığını ifade etti.

                          FIA'nın, Avustralya yarışından sonra taban mekanizmasını yasakladığını, yine Ferrari aracında bulunan arka kanat ayırıcısını ise yasal saydığını belirten Dennis, "McLaren, Ferrari'nin haksız bir avantaj sağladığı açık olduğu halde sporun iyiliği için Avustralya Grand Prix'sinin sonucuna itiraz etmedi" dedi.

                          Ron Dennis, Coughlan'ı uyaran Stepney'in, "dürüst ve sporun yararları doğrultusunda davrandığını" dile getirdi. McLaren'in şefi, Coughlan'ı Stepney ile bir daha temas kurmaması konusunda dikkatini çektiklerini de belirtti.

                          Dennis, rakiplerini, casusluk skandalında kamuoyunu tamamen yanıltıcı bir tutum içinde olmakla da suçladı.

                          Vodafone McLaren'in, Ferrari'nin gizli bilgilerini ele geçirdiği için suçlu bulunduğu ancak bu bilgileri kullandığına dair kanıt olmadığı gerekçesiyle ceza almadığı davayla ilgili karar Temyiz Mahkemesi'nde görüşülecek.

                          Ferrari, 780 sayfalık gizli bilgisini ele geçiren ve McLaren tarafından açığa alınan Mike Coughlan ile bu bilgileri sızdırdığını iddia ettiği eski çalışanı Stepney hakkında İtalya ve İngiltere'de dava açmıştı.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #73
                            Konu: f1 Güncel Haberler

                            'Türkiye GP'sinin tarihi yanlış'


                            Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, İstanbul'daki Formula 1 yarışlarının mayıs ayına çekilmesi yanlıştır. Çünkü İstanbul'da, otellerin en dolu olduğu aylar, nisan-mayıs ile eylül-ekim aylarıdır'' dedi.



                            Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Formula 1 takviminde gelecek yılki Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin mayıs ayına alınmasının hata olacağını iddia etti.

                            Timur Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılı yarış takviminde değişiklik yapılarak organizasyonun 9, 10, 11 Mayıs tarihlerinde düzenleneceğinin açıklanmasını eleştirdi.

                            Bayındır, ''Formula 1 yarışlarının mayıs ayına çekilmesi yanlıştır. Çünkü İstanbul'da otellerin en dolu olduğu aylar, nisan-mayıs ile eylül-ekim aylarıdır. Yarışların gelecek yıl mayıs ayında yapılmasının planlanması, hem Formula 1 için gelen yaklaşık 150 bin kişinin yer bulmasında sorun yaratacak hem de ağustos ayında otellerimizin boş kalmasına neden olacaktır'' diye konuştu.

                            Başkan Timur Bayındır, ''Mayıs ayı İstanbul'un en dolu 4 ayından bir tanesidir'' derken, ağustos ayının İstanbul'daki Formula 1 yarışları için geleneksel hale gelmesi gerektiğini savundu.

                            Timur Bayındır, 2008 yılında turizmde İstanbul'da çok iyi bir yıl beklediklerini anlatırken, özellikle nisan ve mayıs aylarında otel doluluklarının yüzde 100'lere ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

                            Bu arada, İstanbul'un, bu yılın ilk 6 ayında yüzde 25 artış ile 2.8 milyon turisti misafir ettiğini kaydeden TUROB Başkanı Timur Bayındır, yıl sonunda 6.5 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #74
                              Konu: f1 Güncel Haberler

                              Macaristan'da Kubica hızlı başladı





                              Macaristan Grand Prix'si Cuma antrenmanları sabah seansında en iyi zamanı BMW Sauber'den Robert Kubica elde etti... Kubica 22.390 saniyelik derece yaptı
                              Kubica, bir yıl önce kariyerinin ilk F1 yarışına çıktığı Hungaroring pistinde bir dakika 22.390 saniye ile sabah seansının en hızlısı oldu.

                              Bu sezon Cuma antrenmanlarında BMW Sauber'e ilk birinciliği getiren Kubica, geçtiğimiz yıl Macaristan'da mücadeleyi yedinci sırada bitirmiş ama aracı izin verilen ağırlıktan hafif olduğu için diskalifiye edilmişti.

                              22 yaşındaki Polonyalı pilot, en yakın rakibi Felipe Massa'yı 0.129 saniye farkla geride bıraktı.

                              Macaristan yarışını 2005'te kazanan Ferrari sürücüsü Kimi Raikkonen, Vodafone McLaren pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'ın önünde üçüncü oldu.

                              Kariyerinin ilk ve tek zaferine geçtiğimiz yıl Hungaroring'de ulaşan Honda pilotu Jenson Button, açık ve sıcak bir havada yapılan ilk seansta sekizinci iyi zamana imza attı.

                              Toro Rosso'da ilk yarışına hazırlanan Alman Sebastian Vettel 16'ncı sırayı alırken, takım arkadaşı Vitantonio Liuzzi ve Renault'dan Giancarlo Fisichella'yı geride bıraktı.

                              Spyker'ın yeni pilotu Sakon Yamamoto, Kubica'nın yaklaşık altı saniye yavaş kaldı ve sonuncu oldu.

                              Cuma antrenmanları, birinci seans

                              1. Robert Kubica, BMW Sauber, bir dak. 22.390 sn.
                              2. Felipe Massa, Ferrari, 1:22.519
                              3. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1:22.540
                              4. Fernando Alonso, McLaren, 1:22.585
                              5. Lewis Hamilton, McLaren, 1:22.654
                              6. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 1:22.891
                              7. Nico Rosberg, Williams-Toyota, 1:22.983
                              8. Jenson Button, Honda, 1:23.294
                              9. Rubens Barrichello, Honda, 1:23.601
                              10. Ralf Schumacher, Toyota, 1:23.802
                              11. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, 1:24.102
                              12. Jarno Trulli, Toyota, 1:24.318
                              13. Alexander Wurz, Williams-Toyota, 1:24.321
                              14. David Coulthard, RedBull-Renault, 1:24.474
                              15. Heikki Kovalainen, Renault, 1:24.733
                              16. Sebastian Vettel, Toro Rosso-Ferrari, 1:24.905
                              17. Giancarlo Fisichella, Renault, 1:24.920
                              18. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, 1:24.976
                              19. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, 1:25.307
                              20. Mark Webber, RedBull-Renault, 1:25.584
                              21. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, 1:26.332
                              22. Sakon Yamamoto, Spyker-Ferrari, 1:28.118

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #75
                                Konu: f1 Güncel Haberler

                                Macaristan GP sıralama turları dereceleri

                                1 F. Alonso McLaren 1:19.674 sn
                                2 L. Hamilton McLaren 1:19.781 sn
                                3 N. Heidfeld BMW 1:20.259 sn
                                4 K. Räikkönen Ferrari 1:20.410 sn
                                5 N. Rosberg Williams 1:20.632 sn
                                6 R. Schumacher Toyota 1:20.714 sn
                                7 R. Kubica BMW 1:20.876 sn
                                8 G. Fisichella Renault 1:21.079 sn
                                9 J. Trulli Toyota 1:21.206 sn
                                10 M. Webber Red Bull 1:21.256 sn
                                11 D. Coulthard Red Bull 1:20.718 sn
                                12 H. Kovalainen Renault 1:20.779 sn
                                13 A. Wurz Williams 1:20.865 sn
                                14 F. Massa Ferrari 1:21.021 sn
                                15 A. Davidson Super Aguri 1:21.127 sn
                                16 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:21.993 sn
                                17 J. Button Honda 1:21.737 sn
                                18 R. Barrichello Honda 1:21.877 sn
                                19 T. Sato Super Aguri 1:22.143 sn
                                20 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:22.177 sn
                                21 A. Sutil Spyker F1 1:22.737 sn
                                22 S. Yamamoto Spyker F1 1:23.774 sn

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X