Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Efsaneler İstanbul'a geliyor

    TED-Turkcell işbirliğiyle bu yıl ilk kez 17-20 Temmuz tarihleri arasında TED Merkez Kort'ta gerçekleştirilecek olan Legens Cup, tenis dünyasının efsane isimlerini İstanbul'da bir araya getirecek. Karşılaşmalar NTV Spor'dan yayınlanacak.

    Goran Ivanisevic, kariyeri boyunca teklerde 22, çiftlerde 9 şampiyonluk elde etmişti.



    Tenisseverler İstanbul'da efsane isimleri izleme şansını yakalayacak. Grand Slam turnuvalarının şampiyonlarını buluşturan ''Blackrock Tour of Champions''ın bir ayağı olan Turkcell Legends Cup, 17-20 Temmuz tarihleri arasında TED Merkez KOrta'ta yapılacak. Turnuvada mücadele edecek isimler arasında milli tenisçi Alaaddin Karagöz’ün yanı sıra eski Wimbledon şampiyonları, Goran Ivanisevic ve Pat Cash gibi tenisin unutulmaz isimleride yer alıyor.

    Turnuvayla ilgili düzenlenen basın toplantısında, TED Genel Müdürü Bekir Emre, Turkcell Legends Cup'ın tenisseverlere efsane şampiyonların katılımıyla muhteşem bir tenis ziyafeti yaşatacağını söyledi. Bekir Emre, turnuva için dünya çapında 18 kentin başvuruda bulunduğunu, sadece 2 kentin seçildiğini bunların da İstanbul ve Budapeşte olduğunu ifade etti.

    Turnuvada mücadele edecek olan milli tenisçi Alaaddin Karagöz ise böylesine efsane tenisçilerle korta çıkacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını belirterek, ''Dünya tenisinin devlerinin katıldığı bir turnuvada mücadele etmek heyecan verici. Bu şansı en iyi şekilde kullanmaya çalışacağım'' dedi. Tenisseverlerin, turnuva için biletleri Biletix'ten satın alabilecekleri bildirildi.

    Blackrock Tour of Champions'a ATP dünya sıralamasında 1 numara olan veya Wimbledon, Roland Garros, Amerika Açık, Avustralya Açık Grand Slam turnuvalarından birinde şampiyon ya da ikinci olan veya Davis Kupası'nı kazanan ülke takımında yer almış tenisçiler katılıyor.

    İstanbul'da mücadele edecek tenisçiler ve kariyerleri şöyle:

    Goran Ivanisevic: 1971 yılında doğdu. Teklerde 22, çiftlerde 9 şampiyonluğu var. Oynadığı turnuvalarda toplam 20 milyon dolar ödül kazanan Ivanisevic, 2001'de Wimbledon'da şampiyon oldu, 1992, 1994 ve 1998 yıllarında ise final oynadı.

    Pat Cash: 1965 doğumlu. Teklerde 7, çiftlerde 12 kez şampiyon oldu. Toplam 2 milyon dolar para ödülü kazanan Cash, 1987'de Wimbledon'da şampiyon, 1987 ve 1988'de de Avustralya Açık'da 2. oldu.

    Thomas Muster: 1967 doğumlu. Teklerde 44 şampiyonluğu bulunan Muster, 1996 yılında dünyanın 1 numarası oldu. Toplam 12 milyon dolar para ödülü kazanan Muster, 1995'de Roland Garros'da şampiyonluğa ulaştı.

    Marcelo Rios: 1975 doğumlu. Teklerde 18 kez kupa kazandı. Toplam 10 milyon dolar para ödülü kazanan Rios, 1998 yılında dünya sıralamasında ilk sıraya kadar yükseldi. 1998'de Avustralya Açık'da finalist oldu.

    Micnael Stich: 1968 doğumlu. Teklerde 18, çiftlerde 10 şampiyonluğu var. 1993'de dünya ikincisi olan Stich, 12 milyon dolar para ödülü kazanırken, 1991'de Wimbledon'da şampiyon, 1994 Amerika Açık ve 1996 Roland Garros'da ikinci sırayı elde etti.

    Sergi Bruguera: 1971 doğumlu. Teklerde 14, çiftlerde 3 şampiyonluğu var. 1994 yılında dünya üçüncülüğüne yükselen Bruguera, toplam 11 milyon dolar para ödülü kazandı. 1993-1994 Roland Garros şampiyonu olan İspanyol tenisçi, 1997 Roland Garros ve 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları'nda ise final oynadı.

    Cedric Pioline: 1969 doğumlu. 1993 ABD Açık ve 1997 Wimbledon finalisti olan Pioline, toplam 7 milyon dolar para ödülü kazandı.

    Alaaddin Karagöz: 1965 doğumlu. Türkiye şampiyonlarından olan Karagöz, 1984-1987 yılları Ulusal Takım Davis Kupası oyuncusu ve 1998-2000 yılları arası Ulusal Takım Davis Kupası kaptanı olarak yer aldı.

    MAÇ PROGRAMI
    17 Temmuz Perşembe
    14.00: Ivanisevic - Cash
    18.30: Muster - Stich

    18 Temmuz Cuma
    17.30: Ivanisevic - Stich

    19 Temmuz Cumartesi
    15.00: Stich - Cash
    16.30: Ivanisevic - Muster

    20 Temmuz Pazar
    16.00 - 3.lük maçı
    18.00 - Final ve ödül töreni

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      Pemra Özgen çeyrek finalde

      Milli tenisçilerimizden Pemra Özgen, İngiltere'de 25 bin dolar ödüllü turnuvada çiftlerde çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.





      Milli tenisçi Pemra Özgen, İngiltere'nin Felixstowe kentinde katıldığı 25 bin dolar ödüllü turnuvada, teklerde elenirken, çiftlerde çeyrek finale çıktı.

      Teklerde İngiliz rakibi Tara Moore'e 6-2, 6-4'lük setlerle 2-0 yenilerek elenen Pemra Özgen, çiftlerde Portekizli partneri Neuza Silva ile Avustralyalı Patterson-Wishink çiftini 0-6, 6-4 ve 10-7'lik setlerde 2-1 yenerek çeyrek finale çıktı.


      Milli tenisçi ile partneri Silva, çeyrek finalde Avustralyalı Tyra Calderwood ve Rus Elena Chernyakova çifti ile karşılaşacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Marsel İlhan İsrail'de şampiyon

        Milli tenisçi Marsel İlhan, İsrail'de katıldığı Ramat Hasharon Challenger Turnuvası'nı finalde Slovak Ivo Klec'i 6-4'lük iki setle 2-0 yenerek şampiyon olarak tamamladı.






        Milli tenisçi Marsel İlhan, İsrail'de katıldığı turnuvada şampiyon oldu.

        Taçsporlu tenisçi, 6 numaralı seri başı olarak katıldığı 50 bin Dolar ödüllü Ramat Hasharon Challenger Turnuvası'nın finalinde Slovak rakibi Ivo Klec'i 6-4 ve 6-4 sona eren setlerin ardından 2-0 yendi ve şampiyon oldu. İlhan, challenger serisi tenis turnuvalarında şampiyon olan ilk Türk tenisçi unvanını da kazandı.

        Marsel İlhan, turnuvanın 1 numaralı seri başı İsralli Harel Levy'i çeyrek finalde, 3 numaralı seri başı Rus sporcu Michail Elgin'i ise yarı finalde yenmeyi başarmıştı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Wimbledon sıralamayı değiştirmedi

          Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ardından tek erkekler ve tek bayanlarda dünya klasmanında ilk üç sırası değişmedi. Tek Erkeklerde Roger Federer, tek bayanlarda ise Ana Ivanovic ilk sırada yer alıyor.





          Teniste tek erkekler ve tek bayanlar dünya klasmanında ilk 3 sıra değişmedi.

          ATP Tour'dan yapılan açıklamaya göre, sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan sonra açıklanan ikinci sıralamada da tek erkekler ve tek bayanlar dünya klasmanındaki ilk 3 sıra değişmedi.

          Tek erkeklerde İsviçreli tenisçi Roger Federer birinci, İspanyol Rafael Nadal ikinci, Sırp Novak Djokovic de üçüncü sırayı korudu.

          Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan sonra da tek erkeklerdeki ilk 3 sıra değişmemiş, ancak Federer ve Nadal'ın puanları arasındaki fark azalmıştı.

          Tek bayanlarda Sırp Ana Ivanovic, Sırp Jelena Jankovic ve Rus Maria Sharapova, bu hafta da ilk 3 sıradaki yerini korudu.

          Şampiyonadan sonra açıklanan ilk sıralamada, Wimbledon şampiyonu Venus Williams 7. sıradaki yerini korumuş, 6. sırada bulunan kardeşi Serena ise final oynama başarısı gösterince 5. sıraya yükselmişti.

          Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın (Roland Garros) şampiyonu Ivanovic de İngiltere'de 3. turda elenmesine karşın birincilik kürsüsünü kimseye kaptırmamıştı.

          İkinci turda elenen Sharapova ise bir sıra gerileyerek, 3. sıraya inmişti. Jankovic 2. sıraya yükselmiş, Kuznetsova da 4. sıradaki yerini korumayı bilmişti.

          Öte yandan, hafta sonu İsrail'de katıldığı Ramat Hasharon Challenger Turnuvası'nda şampiyon olan milli tenisçi Marsel İlhan, tek erkeklerde 54 sıra yükselerek, 177. sıraya çıktı.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Efsanelerin gösterisi başladı

            Tenisin efsane isimlerinin katıldığı Turkcell Legends Cup'ta, ilk güne Muster-Chesnokov mücadelesi damgasını vurdu. Muster'in 2-1 kazandığı maçta tüm setler tie-break'a gitti.





            4 Grand Slam şampiyonununda aralarında bulunduğu tenisin efsane raketlerinin katılımıyla yapılan Turkcell Legends Cup'ta ilk gün maçları nefesleri kesti.

            NTV Spor’dan canlı yayınlarla ekranlara gelen turnuvada günün ilk maçında karşı karşıya gelen iki Roland Garros şampiyonluğu sahibi Sergi Bruguera ile Wimbledon ve Amerika Açık finalisti Cedric Pioline arasındaki maçta ilk seti Bruguera alırken, ikinci set Pioline'in oldu. 3. set yerine oynanan süper tie-break'te ise gülen taraf Pioline oldu.

            Günün en çekişmeli mücadelesi ise Tomas Muster ile Alexandrei Chesnokov arasında oynandı. İlk iki set tie-break'e giderken, eşitlik bozulmayınca oynanan super tie-break'i 12-10 Muster kazandı.

            İki Wimbledon şampiyonu Pat Cash ve Goran Ivanisevic'i karşı karşıya getiren maçta ise zafer Hırvat oyuncunun oldu. Ivanisevic maçı 6-4 ve 6-2'lik setlerle kazandı. Türk tenisçi Alaaddin Karagöz ise Fernando Meligeni ile oynadığı maçı 6-1 ve 6-2'lik setlerle kaybetti

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Turkcell Legend Cup'da Ivanisevic esti

              Turkcell Legens Cup Turnuvası'nın ikinci gününde Goran Ivanisevic, Andrei Chesnokov'u 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.






              Turkcell Legends Cup Tenis Turnuvası'na ikinci gün maçlarıyla devam edildi.

              Grand Slam turnuvalarının efsane şampiyonlarını İstanbul'da buluşturan ve TED Kulübü merkez kortta gerçekleştirilen organizasyonda bugün 4 karşılaşma oynandı.

              Günün karşılaşmalarında Fernando Meligeni, Cedric Pioline'yi 6-2'lik setlerle, Thomas Muster, Pat Cash'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle, Sergi Bruguera, Alaaddin Karagöz'ü 6-2'lik setlerle ve Goran Ivanisevic de Andrei Chesnokov'u 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenmeyi başardı.

              Organizasyonda 19 Temmuz Cumartesi günü yapılacak maçlar ise, Alaaddin Karagöz - Cedric Pioline, Sergi Bruguera - Fernando Meligeni, Goran Ivanisevic - Thomas Muster, Andrei Chesnokov - Pat Cash karşılaşmaları oynanacak

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Legends Cup Ivanisevic'in

                Turkcell Legends Cup muhteşem bir final maçıyla sona erdi. 2001 Wimbledon şampiyonu Goran Ivanisevic'le Brezilyalı Fernando Meliceni'yi karşı karşıya getiren şampiyonluk maçını 2 sette kazanan Ivanisevic, turnuvanın ilk şampiyonu oldu.





                İstanbul TED Spor Kulübü Tesisleri’nde 4 gündür devam eden Turkcell Legends Cup oynanan final maçıyla son buldu.

                Gruplarda oynadıkları tüm maçları kazanarak finale gelen Goran Ivanisevic ve Fernando Meligeni sporseverlere müthiş bir tenis ziyafeti yaşattı.

                İlk setin 9. oyununda Brezilyalı rakibinin servisini kıran 2001 Wimbledon şampiyonu Ivanisevic, seti 6-4 kazandı.

                İkinci setin başında Meligeni servis oyunlarında son derece rahattı. Bu setteki ilk 2 servis oyununda rakibine puan dahi vermeyen Brezilyalı tenisçi, bu istikrarını daha fazla sürdüremedi ve 5. oyunda bir kez daha servisini kırdırdı. 8.oyunda skora dengeyi getirme şansı yakalayan, ancak ele geçirdiği servis kırma şansını değerlendiremeyen Brezilyalı oyuncu, yaptığı sempatik hareketlerle seyircilerin gönlünü kazansa da, 2. seti 6-4 kaybetti ve maçtan 2 sette galibiyetle ayrılan Goran Ivanisevic Turkcell Legends Cup'ın ilk şampiyonu oldu.

                Günün diğer maçındaysa Cedric Pioline, 1995 Roland Garros şampiyonu Thomas Muster'ı super tie-break sonunda mağlup ederek turnuvayı 3.'lükle noktaladı

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Federer düşüşte

                  Rogers Masters'ta, ikinci tur maçları sona erdi. Son 2 Grand Slam'i kaybeden dünyanın 1 numarası Roger Federer, Fransız Jil Simon'a yenilerek Rogers Master'a da erken veda etti.





                  Teniste dünya klasmanının zirvesinde yer alan Roger Federer kaybetmeye devam ediyor.

                  Fransa Açık ve Wimbledon’da istediği şampiyonluğu Rafael Nadal’a kaptıran İsviçreli raket aradığı morali Kanada’da da bulamadı.

                  Federer, tenis sezonunun altıncı masters serisi olan Rogers Masters’a erken veda etti. İsviçreli raket, ikinci turda karşılaştığı Fransız Jil Simon karşısında ilk seti rahat kazandı. Ancak bu setten sonra başlayan yağmur nedeniyle maça 6 saat ara verildi. Aranın ardından, Simon üstünlüğü ele geçirdi. Son iki seti 7-5 ve 6-4'lük sonuçla kazanan genç Fransız, 1 nymaralı seri başını turnuvanın dışına itti.


                  Günün bir diğer önemli maçı ise son Wimbledon şampiyonu Rafael Nadal ile Jesse Levine arasında oynandı. İlk sette 4-1 öne geçen amerikalı Levine, Nadal'a zor anlar yaşattı. Ancak Nadal üstünlüğü ele geçirmeyi bildi ve kalan 12 oyundan 10'unu alarak,, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3. tura yükseldi.

                  Tommy Haas'ı 6-3 ve 7-6 ile eleyen Rus Nikolay Davydenko ve Robby Ginepri'yi set vermeden yenen David Ferrer de tur atlayan isimler arasındaydı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Nadal tutulmuyor

                    Teniste son ayların formda ismi Rafael Nadal, Kanada'da da mutlu sona ulaştı. Rogers Cup finalinde Nicolas Kiefer'i set vermeden yenen İspanyol raket, bu yılki 7. şampiyonluğunu kazandı.





                    Önce Roland Garros, ardından Wimbledon'u kazanan Rafael Nadal, üstün formunu sürdürüyor. Sezonun altıncı Masters serisi olan Rogers Cup'ta finalde Nicolas Kiefer ile karşılaşan dünyanın 2 numarası İspanyol raket, rakibini 2-0 mağlup etti.

                    Alman rakibini 90 dakika süren mücadelede 6-3 ve 6-2'lik setlerle geçen 22 yaşındaki tenisçi, mayıs ayından bu yana oynadığı 5. finali de kazanarak, sezonun 7. şampiyonluğuna ulaştı.

                    Toprak korttaki üstünlüğünü son zamanlarda çim korta da yansıtan Nadal, galibiyet serisini de 29 maça çıkardı. Maç sonrası yaptığı açıklamada, "En iyi oyunumu yansıtırsam her yerde kazanabilirim" diyen İspanyol raket, "Çim kort tabiki benim için biraz daha zor, ancak ben her zaman oyunumu geliştirmeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

                    7 Mayıs'ta Roma Masters'ın ikinci turunda sürpriz bir şekilde Juan Carlos Ferrero'ya yenilmesinin ardından çıktığı 5 turnuvayı da kazanan Rafael Nadal, kariyerinin 30. turnuva zaferini elde ederek, Bjorn Borg ve Jimmy Conors'tan sonra bu başarıyı yakalayan en genç tenisçi oldu.

                    Kanada'da 2005'ten sonra ikinci kez mutlu sona ulaşan 2 numaralı raket, dünya klasmanında 1 numaraya yükselme yolunda da önemli bir adım da attı. Rogers Cup'a henüz ikinci turda veda eden 1 muralı seri başı Roger Federer'e 2004'ten bu yana ilk kez bu kadar yaklaşan Nadal, Federer'in bu hafta Cincinati Masters'ta yarı finalden önce elenmesi ve kendisinin de mutlu sona ulaşması halinde, önümüzdeki hafta ATP sıralamasında ilk sırada olacak.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Kortta yıldızlar geçidi

                      Pekin Oimpiyat Oyunları'nda teniste erkeklerde Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic, bayanlarda ise Ana İvanovic ve Venus ile Serena Williams kardeşler gibi ünlü isimler mücadele edecek.





                      Yaz Olimpiyat Oyunlarında teniste, erkekler ve bayanlarda tekler ve çiftlerde maçlar 10-17 Ağustos'ta oynanacak.

                      Oyunlarda erkeklerde İsviçreli Roger Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic, bayanlarda da Sırp Ana İvanovic, Amerikalı Venus ve Serena Williams kardeşlerin de aralarında bulunduğu ünlü tenisçiler mücadele edecek. Oyunlara katılmayacağı açıklanan Rus tenisçi Maria Sharapova'nın yerine Vera Zvonareva katılacak.

                      Erkeklerde dünya klasmanında 1 numarada bulunan İsviçreli Federer, kendisi için en önemli hedeflerden birinin olimpiyatlarda altın madalya almak olduğunu belirterek, ''Bu özel bir turnuva çünkü dört yılda bir düzenleniyor'' demişti.

                      TARİHİ
                      Geçmişi 12. ve 13. yüzyıla kadar inen tenis sporunun kökeni Fransızların ''jeu de paume'' (avuç içi oyunu) dedikleri eltopudur. Ama bugünkü açık alan tenisinin türediği ''Sphairistike'' adlı oyun Kuzey Galler'de 1873'te geliştirildi.

                      Oyun kısa sürede Büyük Britanya'ya ardından İngiliz sömürgelerine yayıldı. Wimbledon'daki İngiltere Kroket Kulübü, adına ''Çim Tenisi'' terimini ekleyerek 1877'de ilk Dünya Tenis Şampiyonası'nı düzenledi.

                      Tenisin ABD'de de yaygınlaşmasının ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) 1968'de amatör oyuncuların profesyonellerle aynı turnuvada karşılaşmalarına izin veren açık tenis uygulamasını onayladı

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Tenisin zirvesi değişiyor

                        İspanyol tenisçi Rafael Nadal, dünyanın yeni bir numarası olmak için gün sayıyor. Nadal, 18 Ağustos'ta genel klasman liderliğini İsviçreli Roger Federer'den devralacak. Kadınların yeni bir numarası ise 11 Ağustos'tan itibaren Sırp Jelena Jankovic olacak.





                        Teniste erkekler ve bayanlar klasmanında liderler değişiyor.

                        Önce Roland Garros, ardından da Wimbledon'u kazanan İspanyol Rafael Nadal, 236 haftadır aralıksız dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Roger Federer'in koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

                        Federer'in son dönemdeki formsuzluğunu çok iyi değerlendiren Nadal, son iki Masters serisinin birini kazanıp, diğerinde de yarı finale yükselerek kendisine bir numaralı raket ünvanını getirecek puanları toplamayı başardı.

                        18 Ağustos'ta yapılacak yeni sıralamada, Nadal'ın bir numarada gösterilmesi bekleniyor.


                        Kadınlarda da sıralama değişecek. 11 Ağustos'ta açıklanacak yeni klasmanın zirvesinde Sırp Jelena Jankovic yer alacak.

                        Bu yıl Roland Garros'u kazandıktan sonra büyük bir düşüşe geçen bir başka Sırp Ana Ivanovic ise ikinci sıraya düşecek.

                        Kadınlarda 1 numaraya yükselen 18. tenisçi olacak Jankovic kariyerinde hiç Grand Slam finaline yükselemedi. Sırp raket buna karşın, katıldığı turnuvalarda sürekli çeyrek final ve yarı finale kadar ilerleme başarısı gösteriyor.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Nadal çok rahat

                          ABD Açık Tenis Turnuvası'nın 6. gününde tek erkeklerde Rafael Nadal, Victor Troicki'yi 3-0 mağlup ederken, tek bayanlarda Williams kardeşler 6-2 ve 6-1'lik skorlarla rakiplerini kolay geçip 4. tura yükselen isimler olmayı başardı.





                          Teniste yılın 4. ve son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'a, tek erkekler ve tek bayanlarda 3. tur maçlarıyla devam edildi.

                          ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu yıl 128'incisi düzenlenen turnuvada toplam 20 milyon 657 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Turnuvanın 6. gününde tek erkekler ve tek bayanlarda toplam 10 seribaşı isim turnuvaya veda etti.

                          Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, Sırp Viktor Troicki'yi 6-4, 6-3 ve 6-0'lık setlerle zorlanmadan 3-0 geçerek yoluna devam etti.

                          6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray, Avusturyalı Juergen Melzer'i 6-7, 4-6, 7-6, 6-1 ve 6-3, 10 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka da, İtalyan Flavio Cipolla'yı 5-7, 6-7, 6-4, 6-0 ve 6-4'lük setlerle 3-2 yenerek tur atladılar.

                          TEK ERKEKLERDE ELENEN SERİBAŞLARI
                          Tek erkeklerde bugün 5 seribaşı isim elendi. 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer, Japon Kei Nishikori'ye 6-4, 6-4, 3-6, 2-6 ve 7-5'lik setlerle 3-2 yenildi.

                          7 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian, 32 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils'e 6-3, 6-4 ve 6-2, 9 numaralı seribaşı ABD'li James Blake, vatandaşı Mardy Fish'e 6-3 6-3 ve 7-6, 14 numaralı seribaşı Hırvat Ivo Karlovic ise ABD'li Sam Querrey'ye 7-6, 7-6 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenilerek turnuvadan elendiler.

                          16 numaralı seribaşı Fransız Gilles Simon da 17 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro'ya 6-4, 6-7, 6-1, 3-6 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenilerek turnuvaya veda etti.

                          TEK BAYANLAR
                          Tek bayanlarda bugün 3. tur maçları tamamlandı. 6 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina, İsviçreli Timea Bacsinszky'yi 3-6, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek yoluna devam etti.

                          32 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo, Fransız Julie Coin'i 6-4'erlik 2 setle 2-0 yenerek tur atladı.

                          Tek bayanlarda da bugün 5 seribaşı isim elendi. ABD'li Williams kardeşlerden 4 numaralı seribaşı Serena, 30 numaralı seribaşı Japon Ai Sugiyama'yı 6-2 ve 6-1, 7 numaralı seribaşı Venus ise 27 numaralı seribaşı Ukraynalı Alona Bondarenko'yu 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 elediler.

                          9 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, 18 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı 6-0 ve 6-3'lük setlerle 2-0, 16 numaralı seribaşı İtalyan Flavia Pennetta, 19 numaralı seribaşı Rus Nadia Petrova'yı 4-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-1, Alman Anna-Lena Groenefeld ise 17 numaralı seribaşı Fransız Alize Cornet'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek bir üst tura yükseldiler.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Finalin adı Jankovic-Serena Williams

                            ABD Açık Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda finali turnuvanın 2 numaralı seri başı Jelena Jankovic, ile 4 numaralı seri başı Serena Williams oynayacak.





                            Teniste sezonun dördüncü ve son grand slam turnuvası olan Amerika Açık'ta tek bayanlarda finale Elena Dementieva'yı mağlup eden 2 numaralı seri başı Jelena Jankovic ile Darina Safina'yı 6-3, 6-2'lik iki setle 2-0 geçen 4 numaralı seri başı Serena Williams yükseldi.

                            New York'ta düzenlenen ve toplam 20 milyon dolar para ödüllü turnuvada tek bayanlarda ilk finale yükselen raketler belli oldu.

                            Yarı fialde turnuvanın 5 numralı seri başı Rus raket Elena Dementieva ile karşılaşan Jelena Jankovic, rakibinin yaptığı toplam 42 basit hatayı iyi değerlendirdi ve 1 saat 34 dakika süren maçı 6-4'lük iki setle 2-0 kazandı.

                            Turnuvanın 6 numaralı sei başı Darina Safina karşılaşmaya hızlı başlayan taraf olurken, 1999 ve 2002 yıllarında bu turnuvayı kazanmayı başaran Serena Williams kısa sürede oyuna ağırlığını koydu ve 49 dakika süren ilk seti 6-3 kazanmayı bildi. Seyircisi önünde ikinci sette çok daha rahat bir oyun sergileyen Williams, seti 6-2 maçı da 2-0 kazanarak finalde Jelena jankovic'in rakibi oldu.

                            Tek bayanlarada final maçı, Pazar günü TSİ saat 02:00'de oynanacak

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Erkeklerde sürpriz yok

                              Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerde de yarı finalistler belli oldu. Rafael Nadal ve Andy Murray'in ardından, rakiplerini yenen Roger Federer ile Novak Djokovic de, yarı final vizesi aldı.

                              Geçtiğimiz yılın iki finalisti Novak Djokovic ve Roger Federer bu kez yarı finalde karşı karşıya gelecek.



                              Teniste sezonun dördüncü ve son grand slam turnuvası olan Amerika Açık'a 11. gün maçlarıyla devam edildi.

                              New York'ta düzenlenen ve toplam 20 milyon dolar para ödüllü turnuvada tek bayanların ardından, tek erkeklerde tüm yarı finalistler belli oldu.

                              Amerika Açık'ta üst üste 5. şampiyonluğunu yaşamak isteyen Roger Federer, elemelerden gelen Lüksemburglu Gilles Muller ile karşılaştı.

                              Turnuva boyunca çok iyi servis atan Muller, ilk sette Federer'i zorladı. 2 numaralı seri başı seti tie-break sonucu kazandı. Federer ikinci seti de 6-4 kazanmayı bildi. Dünya sıralamasında 130. durumda bulunan Muller, 3. sette yine sert servisleriyle oyuna tutundu. Ancak bir kez daha rakibine tie-break sonucu boyun eğerek, kariyerinin en başarılı turnuvasına veda etti.

                              Çeyrek finalin diğer maçında, 3 numaralı seri başı Novak Djokovic ile 8 numaralı seri başı Andy Roddick karşı karşıya geldi.

                              Bir önceki turda 5 setlik çok zorlu bir maçtan çıkan Djokovic, ilk seti 6-2 kazandı. 21 yaşındaki Sırp raket, kötü servis atan Roddick karşısında ikinci seti de 6-3 kazandı. Ancak Roddick 3. sette toparlandı ve 6-3'le maçı 4. sete taşımayı başardı. Büyük çekişmeye sahne olan 4. seti 7-6'lık tie-break ile kazanan Djokovic, yarı finalde Federer'in rakibi oldu.

                              Amerika Açık'ta ilk kupa ise karışık çiftlerde verildi. Cara Black-Leander Paes çifti, Liezel Huber-Jamie Murray çiftini 2-0 yenerek şampiyon oldu

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Federer finalde

                                ABD Açık tek erkekler yarı final mücadelesinde İsviçreli tenisçi Roger Federer, Sırp Novak Djokovic'i 3-1 yenerek finale yükseldi.





                                Sezonun son Grand Slam mücadelesi olan ABD Açık'ta tek erkekler yarı final mücadelesinde iki numaralı seri başı Roger Federer, 3 numaralı seri başı Sırp Novak Djokovic'i 6-3, 5-7, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek finale yükseldi.

                                Federer ilk seti 6-3 kazanırken, ikinci set 7-5 Djokovic'in oldu. Üçüncü sette toparlanan Federer 7-5'le durumu 2-1'e getirirken, dördüncü seti de 6-2 almayı başardı ve maçı 3-1 kazanarak finale adını yazdırdı.

                                HANNA KASIRGASI TURNUVAYI DA VURDU
                                Haiti ve ABD kıyılarını hafta başından bu yana etkisi altına alan Hanna kasırgası, yılın 4. ve son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ı da vurdu.

                                Turnuvada bu sabaha karşı yapılması gereken tek bayanlar final maçı ile Nadal-Murray arasındaki tek erkekler yarı final maçı kasırga nedeniyle ertelendi.

                                ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu sabaha karşı 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ile 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams arasında yapılacak tek bayanlar finali, yarın sabaha karşı yapılacak.

                                Öte yandan 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray arasında yapılan tek erkekler yarı final maçı, Murray'nin üstünlüğü devam ederken yarıda kesildi.

                                6-2, 7-6 ve 2-3'lük setlerle Murray'nin üstünlüğünde kapanan maç, hava şartları izin verdiği takdirde devam edecek

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X