Güncel Fenerbahçe Haberleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

    Fener'in kozları Alex ve Tuncay17 Kasım 2006 11:36


    Pazar günü yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli takımda gol yollarında gözler Alex De Souza ile Tuncay'ın üzerinde olacak.
    Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maçta sarı-lacivertli takımda gol yollarında gözler Alex ile Tuncay'ın üzerinde olacak.

    Brezilyalı Alex de Souza ile Tuncay Şanlı, daha önce Beşiktaş filelerini
    3'er kez havalandırırken, pazar günkü derbi öncesinde de sarı-lacivertli takımın gol yollarında en güvendiği isimlerin başında geliyorlar.

    Alex, bu sezon geride kalan 13 lig maçında da forma giyerken, bu süre içinde attığı 10 gol ve verdiği 9 gol pasıyla, her iki kategoride de ligin en başarılı futbolcusu olarak dikkat çekiyor.

    Bu sezon toplam 3 sarı kart gören Alex, derbide de kart görmesi durumunda gelecek haftaki Trabzonspor maçında cezalı duruma düşecek.

    Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe formasıyla ligde 2, geçen sezonki Fortis
    Türkiye Kupası finalinde de 1 kez Beşiktaş filelerini havalandırdı.

    Tuncay ise, bu sezonki 13 lig maçında forma giyerken, 3 gol attı, 1 golün de
    asistini yaptı.

    Milli futbolcu, Beşiktaş'a lig maçlarında 3 gol kaydetti.

    Yorum

    • eerol
      Banned
      • 06-11-2004
      • 8682

      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

      Kartal, Fener'e karşı Kasım'da üstün17 Kasım 2006 10:55


      F.Bahçe ile Beşiktaş arasında Pazar günü yapılacak derbi maçın oynanacağı kasım ayındaki ezeli rekabette Beşiktaş'ın sayısal üstünlüğü bulunuyor.
      Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi maçın oynanacağı kasım ayındaki ezeli rekabette Beşiktaş'ın sayısal üstünlüğü bulunuyor.

      Ezeli rakipler bugünü dek kasım aylarında toplam 34 karşılaşmaya çıkarken
      bunlardan 11'ini Beşiktaş, 9'unu Fenerbahçe kazandı, 14 maç da berabere
      sonuçlandı.

      Kasım ayında Beşiktaş'ın toplam 40 golüne, Fenerbahçe 37 golle yanıt verdi.

      Bu arada iki takım arasında kasım ayında yapılan son 9 maçtan 6'sı berabere tamamlandı.

      Yorum

      • eerol
        Banned
        • 06-11-2004
        • 8682

        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Martinez'in peşinde!17 Kasım 2006 00:03


        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Rıdvan Duran'a yaptığı sürpriz ziyaretin nedeni ortaya çıktı
        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Sakaryaspor Kulübü Başkan Vekili Rıdvan Duran'a yaptığı sürpriz ziyaretin nedeninin, son haftalardaki performansıyla dikkat çeken Kolombiyalı file bekçisi Martinez'i almak olduğu iddia edildi.

        Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nde ziyaret ettiği Rıdvan Duran ile 45 dakikalık bir görüşme yapan Aziz Yıldırım, çıkışta basın mensuplarından görüntü almamalarını isteyerek, yeniden içeri girdi. Bir süre sonra tekrar dışarı çıkan Yıldırım, ziyaret nedeniyle ilgili soruları yanıtlamadan hızlı bir biçimde aracına binerek kendi kullandığı otomobille belediye binasından ayrıldı.

        Rıdvan Duran ise ziyaretle ilgili olarak konuşmaktan kaçınarak, "Ziyaretin sebebini misafir açıklamazsa bizim açıklamamız doğru olmaz" dedi.

        Duran, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin istediği iddia edilen kaleci Martinez konusunda, "Öyle bir şey yok. Martinez konusunu biz kapattık" dedi

        Ancak Yıldırım'ın lig bitiminde Kolombiyalı Martinez'i almak için teklifte bulunduğu iddia edildi.

        Yorum

        • eerol
          Banned
          • 06-11-2004
          • 8682

          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

          Zico, derbi için 11. adamı arıyor17 Kasım 2006 07:50


          Fenerbahçe, 24 Şubat 2001 tarihinden bu yana Saracoğlu’nda yenemediği Beşiktaş karşısında bu kez mutlak 3 puan istiyor... Zico ise 11. adamı netleştirmeye çalışıyor.
          Derbide Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Appiah, Alex, Tuncay, Tümer ile Kezman’ın yeri garanti gibi. Son isim, sisteme göre Deivid, Aurelio, Deniz, Yozgatlı’dan biri olacak.

          Fenerbahçe, 24 Şubat 2001 tarihinden bu yana Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yenemediği Beşiktaş karşısında bu kez mutlak 3 puan istiyor. Rakibinin zaaflarını en ince detayına kadar belirleyen Zico, bu bilgiler ışığında sistemini ve 11’ini belirlemeye başladı.

          Rüştü’nün milli maçta sakatlanması nedeniyle kalede Volkan’ın oynaması kesin. Savunmada Önder, Lugano, Edu, Uğur Boral’ı sahaya sürecek olan Brezilyalı, eleştirilere karşın Ümit Özat’ı yine yanında oturtmayı planlıyor.

          Ortada Appiah, Alex, Tuncay ve Tümer formaya çok yakın. Forvette Kezman oynayacak gibi. Çift forvette karar kılınırsa, Deivid’le birlikte 11 netleşecek. Tek forvet olursa, o takdirde Aurelio, Deniz ve Yozgatlı’dan biri devreye girecek. Beşiktaş’ın savunma ve kaleci zaafiyeti, Fenerbahçe’nin en büyük artısı. Kanat akınları, duran toplar ve savunmanın arkasına atılacak paslarla, bu önemli maçın kazanılması planlanıyor.

          Kaynak: Fanatik

          Yorum

          • eerol
            Banned
            • 06-11-2004
            • 8682

            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

            Saraçoğlu'nda gol sesi çıkmadı19 Kasım 2006 21:00


            Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren derbide gol çıkmadı. Sonuç G.Saray'a yaradı..
            Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın kadroları şöyle:

            Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
            Hakemler: Vedat Yüksel, Bahattin Duran, Alper Ulusoy

            Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Deniz, Appiah, Tümer, Tuncay, Alex, Deivid

            Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Koray, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Serdar Kurtuluş, Delgado, İbrahim Akın, Nobre

            MAÇ BAŞLADI

            Zorlu mücadele Fenebahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı. Her iki takıma da başarılar...

            İlk dakika içindeyiz. Beşiktaş'ta Koray pas arası yapıp topu rakip yarı sahaya gönderdi. Nobre uzak önüne düşen topa uzak mesafeden şut denedi. Savunma ayak koydu. Meşin yuvarlak kornere çıktı. Köşe atışı kullanıldı. Fenerbahçe savunmasının karşıladığı top, ceza sahasında Kleberson'nun önünde kaldı. Bu futbolcu kötü bir vuruşla topu kalenin farklı şekilde üzerinden auta vurdu.

            3. dakika. Fenerbahçe bu anda rakip yarı sahaya güzel paslarla indi. Sağ kanattan Tümer ve Appiah'ın sürüklediği atakta meşin yuvarlak sol kanattan ileri çıkan Ümit Özat'ın önüne geldi. Bu futbolcunun sert şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

            6. dakika. Mücadele henüz gol yok. Fenerbahçe, Beşiktaş'a oranla sahada daha iyi bir görüntü sergiliyor. Fakat henüz oyunda iki takımda birbirine üstünlüğünü kabul ettirebilmiş değil.

            7. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip yarı sahaya geçti. Alex, çizgiden ileri çıkan Ümit Özat'a pasını attı. Özat'ın ortasına Beşiktaş savunması ayak koyarak kornere çeldi. Alex'in kullandığı köşe atışından sonuç gelmedi.

            10. dakika. Fenerbahçe bu dakika topu Deivid ile Beşiktaş ağlarına gönderdi. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını çekti. Ağlara giden meşin yuvarlak gol değeri kazanmadı. Tartışılacak bir karar.

            Sağ kanattan kullanılan köşe atışında kafalardan seken meşin yuvarlağı arka kalede Deivid kafa ile ağlara bıraktı. Bu pozisyonda yan hakem çok kritik bir bayrakla ofsayt kararı verdi.

            18. dakikada soldan ceza alanına giren İbrahim Üzülmez'in çizgiye kadar
            inerek, kale içine gönderdiği topa ön direkte ayak koyan Edu, meşin yuvarlığı kornere attı.



            20. dakika. Mücadele çok tempo kazandı. Top iki kale arasında sürekli olarak gidip geliyor. Beşiktaş bu dakikada rakip yarı sahada Delgado ile kazanılan serbest vuruşu çabuk oyuna soktu. Fenerbahçe savunmasının arkasına hareketlenen Kleberson ceza sahasının önünden yerden sert bir şut çıkarttı. Ağlara giden topu kaleci Volkan uzanarak çeldi. Boşta kalan topu Nobre takip etti. Bu futbolunun vuruşana Fenerbahçe savunması ayak koyarak kornere çeldi.

            22. dakika. Beşiktaş bu dakikalarda Fenerbahçe kalesinde çok etkili ataklar geliştiriyor. Üst üste yaşanılan pozisyonlar Sarı-Lacivertli savunma zor anlar yaşıyor. Delgado'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

            23. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Alex ile çok yaklaştı. Rakip ceza sahasının önünde topla hareketlenen Tuncay sağından bindiren Alex'e pasını bıraktı. Alex topla buluştuğu anda yerden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinden auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız an.



            26. dakika. Mücadelede 0-0 eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe bu dakikada sağ kanattan yine tehlikeli bir atak geliştirdi. Deivid topla buluştuğu anda çarprazdan şutunu attı. Beşiktaş savunmasında Gökhan Zan son anda topa ayak koyarak kornere çeldi. Atış kullanıldı. Önder ceza sahasının önünden şut denedi. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

            27. dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde
            Önder'in kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

            31. dakika. Fenerbahçe Önder Turacı ile gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan Appiah çizgi üzerinden şık bir ara pasıyla Önder'i ceza sahasında topla buluşturdu. Çarprazdan bomboş pozisyonda ceza sahasına giren Önder kaleye şutunu attı. Meşin yuvarlak gol çizgisine pralel giderek ters taraftan auta çıktı.



            34. dakika. Beşiktaş atağında Burak sağ korner direğinin dibinden Tümer'in sert bir hareketiyle yerde kaldı. Hakem serbest atışı Beşiktaş'a verdi. Tümer'de bu pozisyonda hakemden sarı kart gördü. Rakibinin ayağındaki topa çift giren Tümer sarı kartla pozisyonu kurtardı.

            35. dakikada ceza yayı üzerinde Serdar'ın vuruşunda savunmaya çarpan topu Volkan kontrol etti.

            37. dakikada İbrahim Toraman'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Önder'in es geçtiği topu, arka direkte İbrahim Akın iyi kontrol edemeyince meşin yuvarlak auta gitti.

            38. dakikada sağdan ceza alanına giren Tümer'in çizgiden ortasında top
            kaleci Runje'nin kucağında kaldı.

            39 dakika. Mücadele artık ilk yarı için son dakikalara girildi. 0-0 beraberlik bozulmuş değil.

            40. dakikada ceza alanı dışından Appiah'ın sert şutunda, top üstten auta
            çıktı.

            45 dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Burak, rakip ceza sahası önünde uzunca bir süre yerde kaldı. Hakem uzatma süresi olarak ilginç bir kararla 1 dakikayı işaret etti.

            Karşılaşmanın uzatma dakikasında da skor değişmedi. Kadıköy'deki dev derbide ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

            MAÇIN İKİNCİ YARISI

            Maçın ikinci yarısı başladı.

            49. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Beşiktaş kalesine tehlikeli indi. Appiah, soldan bindiren Ümit Özat'ı rakip savunmanın arkasına kaçırdı. Sıfıra inen Özat yerden ortasını yaptı. Runje etkisiz gelen topu elleriyle kontrol etti. Etkili bir orta gelse tehlikeli bir pozisyon yaşanacaktı.

            54. dakika. Karşılaşmanın ikinci yarısında sık sık yaşanılan sakatlıklar oyunun temposunu çok düşürmüş durumda.

            55. dakika. Ümit Özat sakatlanarak oyunu terk etti. Uğur Boral sahaya giren isim.

            57. dakika. Orta saha mücadelesinde Serdar Kurtuluş'a faul yapan Appiah hakemden sarı kartı gördü.



            60. dakika. Derbide yarım saatlik bölüm geride kaldı. Tempo çok düştü. 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu anda rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe atağında savunmadan dönen topa Deniz Barış uzaktan vurdu. Top farklı şekilde auta çıktı.

            66. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Tuncay Şanlı ile çok yaklaştı. Sol kanattan Uğur Boral atağı sürükledi. Tuncay, ceza sahasının önünde Boral'dan aldığı pasla sert bir şut çıkarttı. Ağlara giden meşin yuvarlağı Runje parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.




            70. dakika. Fenerbahçe'den Önder faul ile yerde kaldıktan sonra hakemden sarı kart istedi. Bu hareketi Sarı-Lacivertli futbolcunun kendisine sarı kart olarak döndü.

            72. dakika. Fenerbahçe'de Deivid kenara alındı. Oyuna giren isim Kezman oldu.

            74. dakika. Beşiktaş bu dakikada İbrahim Akın ile gole yaklaştı. Sol kanada atılan derin pasta Fenerbahçe savunması büyük açık verdi. Topla buluşan İbrahim Akın sağ tarafta boş pozisyonda pas bekleyen Nobre'yi düşünmeyerek kendisi uzaktan şansını denedi. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı. Nobre'de bu şuttan sonra takım arkadaşına niye pas atmadın diyerek sert tepki gösterdi.

            76. dakika. Fenerbahçe sol kanattan gelişen atakta önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Tuncay'ın ceza sahasına yaptığı ortaya altıpas üzerinde Alex kafayı vuramadı. Arkada Appiah'ın olduğu anda kaleci Runje yere çarpan topu sektirmeden kontrol etti.

            77. dakika. Fenerbahçe'de Alex meşin yuvarlakla elle oynadığı için hakemden sarı kart gördü. Bu kartla birlikte Fenerbahçeli yıldız Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

            77. dakika. Aynı dakika içinde hakeme itirazda bulunan Nobre'de hakemden sarı kartı gördü.

            78. dakika. Beşiktaş atağında Ricardinho inanılmaz bir gol fırsatından yararlanamadı. Daha doğru ifade ile Volkan inanılmaz bir kurtarışa imza attı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topta Ricardinho altıpas üzerinde bir anda bomboş kaldı. Bu futbolcunun topun gelişine yaptığı sert vuruşu kaleci Volkan harika bir refleks ile kapanarak çizgi üzerinde kontrol etti.



            84. dakika. Beşiktaş bu kez Nobre ile Fenerbahçe kalesinde tehlikeli bir pozisyondan sonuç alamadı. İbrahim Üzülmez'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Nobre topla buluştu. Bu futbolcunun altıpas üzerinden dönüp yaptığı vuruşta Deniz Barış son anda ayağını koyarak meşin yuvarlağın kaleye yönelmesine mani oldu.

            85. dakika. Serbest atışı geç kullanan İbrahim Üzülmez hakemden sarı kartı gördü.




            86. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin yerini Aurelio'ya bıraktı. Karşılaşmada artık son bölümlere girildi. Fenerbahçe gol için rakip kaleye yüklenirken kendi yarı sahasından derin açıklar vermeye başladı. Zico son bölümler oynanırken Aurelio'yu oyuna alarak en azından kalesine gol görme riskini aza indirmek istedi.

            88. dakika. Karşılaşmada artık son dakikalar oynanıyor. Mücadelede 0-0 beraberlik devam ediyor.

            89. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile serbest atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topa Beşiktaş savunması ileri çıkarak rakiplerini ofsayta bıraktı. Edu bir adım ilerde kaldı. Son dakikalar oynanırken tehlikeli bir deneme oldu.

            90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem duraklamaları 5 dakika olarak işaret etti.

            90+4. dakika. Fenerbahçe uzatma anlarında Beşiktaş kalesinde gol arıyor. Üst üste kullanılan serbesta atışlardan ve köşe atışından sonuç gelmedi.

            Mücadelenin ikinci yarısında tempo çoğu zaman düşüktü. Artık uzatmalarda da son saniyeler oynanıyor. Gol yok...

            90+5 Maçta son düdük geldi. Kadıköy'deki dev derbide gol çıkmadı. Mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

            MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 0-0 :BEŞİKTAŞ

            Yorum

            • eerol
              Banned
              • 06-11-2004
              • 8682

              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

              Fenerbahçe'nin golü güme gitti!19 Kasım 2006 19:30


              Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin 10. dakikasında Deivid'in kafa ile attığı kafa golü yan hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı ile birlikte güme gitti... İşte o anın fotografı...
              Fenerbahçe bu dakika topu Deivid ile Beşiktaş ağlarına gönderdi. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını çekti. Ağlara giden meşin yuvarlak gol değeri kazanmadı.

              Sağ kanattan kullanılan köşe atışında kafalardan seken meşin yuvarlağı arka kalede Deivid kafa ile ağlara bıraktı. Bu pozisyonda yan hakem çok kritik bir bayrakla ofsayt kararı verdi.

              Top Ümit Özat'ın kafasından çıktığı anda Tuncay Şanlı ön direkt pasif ofsayttaydı. Fakat meşin yuvarlak arka tarafta hareketlenen Deivid De Souza'ya yöneldi. Topun kafalardan sektiği anda 41 numaralı Beşiktaşlı savunma oyuncusuyla Deivid aynı çizgide bulunuyordu.

              Deivid şık bir kafa ile topu ters taraftan direğin dibine bıraktı.

              Brezilyalı yıldız golün sevincini yaşarken yan hakem ofsayt bayrağını kaldırarak çok tartışılacak bir karar imza attı..

              İŞTE O ANIN FOTOGRAFI





              Yorum

              • eerol
                Banned
                • 06-11-2004
                • 8682

                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                Alex Trabzonspor maçında yok!19 Kasım 2006 20:13


                Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde Alex'i kaybetti. Maçın 71. dakikasında hakem Vedat Yüksel'e itiraz eden Brezilyalı yıldız sarı kart görerek cezalı duruma düştü
                Alex, bu sezon gördüğü dördünce sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşünce takımının en zor deplasmanlarından birisi olan Trabzon'da takım arkadaşlarını yalnız bırakacak..

                Yorum

                • eerol
                  Banned
                  • 06-11-2004
                  • 8682

                  Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                  Fenerbahçe Palermo'yu dağıttı!23 Kasım 2006 21:57


                  UEFA’da ilk maçında Newcastle’a yenilen Fenerbahçe, Kadıköy’de Palermo’yu darmadağın etti. Sarı-Lacivertliler İtalyan takımı karşısında adeta gol olup yağdı
                  Sarı-Lacivertli ekip, gruptan çıkma şansını devam ettirebilmek için mutlak kazanmak zorunda. Fenerbahçe sahaya klasik çizgili forması ile çıktı

                  Stat: FB Şükrü Saracoğlu
                  Hakemler: Lucilio Cardoso Cortes Batista, Bertino Cunha Miranda, Sergio David Gouveia Serrao (Portekiz)

                  Fenerbahçe: Volkan, Appiah, Mehmet Yozgatlı, Kezman, Tuncay, Önder, Alex, Deniz, Uğur, Lugano, Edu

                  Palermo: Sirigu, Tedesco, Caracciolo, Dellafiore, Parravicini, Munari,
                  Simplicio, Barzagli, Ficano, Cossentino, Brienza

                  2. dakikada Alex harika bir çalımla rakibini ekarte etti, ancak yerde kaldı, orta sahanın ortasında kazanılan serbest atışta Lugano'nun vuruşu yandan auat çıktı

                  4. dakikada ilk Palermo atağında Simplicio'nun uzaktan zayıf vuruşu Volkan'ın ellerinde eridi

                  5. dakikada Kezman sol ayağıyla köşeyi yokladı kaleci parmaklarının ucuyla kornere attı

                  9. dakikada Palermo atağında Brienza, defansın arkasında topla buluştu ancak hakem pozisyona ofsaytı verdi

                  10. dakikada Alex çok uzak mesafeden şutunu çekti top az farkla auta çıktı

                  14. dakikada Alex'in kullandığı korner atışında Palermo cezalanı karıştı ancak Edu topu içeri vuramayarak takımını mutlak bir golden etti

                  18 dakikada Palermo tehlikeli bir atak geliştirdi, Lugona, Simplicio'dan önce topu kornere attı

                  Kezman rakibini geçti ortaya çıkarttı Appiah sağ ayağının içiyle topu kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktı: 1-0


                  23 dakikada Alex harika hareketlerle rakiplerini birer birer geçti cezaalanı çizgisi üzerinde vurmak üzereyken Palermo defansı son anda dokunarak şut şansı vermedi

                  26. dakikada Uğur'un pasıyla buluşan Appiah sert vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı


                  34. dakikada Palermo'nun kazandığı serbest atışta Simplicio'nun cezaalanına doldurduğu topa Barzagli kafayı vurdu top direğe çarpıp auta çıktı

                  36. dakikada Fenerbahçe tehlikeli bir atak geliştirdi, Kezman cezaalanı içinde topla buluştu ancak vuruşu üstten auta çıktı

                  Mehmet Yozgatlı'nın önünde topa eliyle müdahale eden Dellafiore sarı kartla cezalandırıldı

                  42. dakikada Tuncay'a arkadan sert müdahalede bulunan Munari sarı kart gördü.

                  44. dakikada Kezman dönerek sert vurdu, Palermo kalecisi güçlükle önledi Lugano yetişip vurmak isterken kaleciye faul yaptı

                  45. dakika hakem maça 1 dakika ilave etti.
                  Uzatma dakikası Fenerbahçe'nin kontrolünde sona erince ilk yarı 1-0 sona erdi

                  İkinci Yarıda ilk tehlikeli atak Palermo'dan geldi Barzaghi'nin vuruşu Volkan'da kaldı

                  47. dakikada Alex harika bir pasla Kezman'ı topla buluşturmak istedi, Sırp futbolcu topa dokunamayınca Fenerbahçe bir ikinci golden oldu

                  50 dakikada rakip sahada faul yapan Deniz, düdükten sonra topa vurunca sarı kart gördü

                  53 dakikada Appiah'ı düşüren Simplicio sarı kart gördü.. Kazanılan serbest atışı Alex üstten auta yolladı

                  59 Dakikada Lugano farkı ikiye çıkartı. Bu dakikada Kezman topu defansın arkasına sarkıttı Lugano topla buluştu ilk vuruşu direkten döndü, ikincisinde kafayla topu ağlara yolladı

                  64 dakikada Kezman Alex'i kaçırdı Brezilyalı, golü attı ancak yan hakem bayrağını kaldırarak oyunun durmasını sağladı

                  67 dakikada Tuncay defanstan aldığı topla ilerledi Uğur'u kaçırdı Fenerbahçe forvetlerinin cezaalanında çoğaldığı anda, genç futbolcunun ortası defanstan kornere gitti

                  69 dakikada kullanılan korner atışında Kezman topu geriye çıkarttı Appiah sert vurdu ancak top üstten auta çıktı
                  73 dakikada Mehmet yozgatlı yerini Mehmet Aurelio'ya bıraktı

                  75. dakikada Mehmet Aurelio'nun pasıyla Kezman cezaalanına girdi iki rakibini geçip ortaya yöneldiği anda topu ayağından açtı

                  78 dakikada Fenerbahçe süratli bir atak daha geliştirdi, Alex soldan Aurelio'yu kaçırdı, Aurelio sıfıra inip tekrar Alex'e pasını verdi önü kapanan Brezilyalı yıldız topu Uğur'un önüne indirdi, bu oyuncun ortasına Appiah arrka direkte sert ama kötü vurdu

                  81. dakikada Kezman rakibinden söktüğü topu Alex'u uzattı, Brezilyalı topukla Tuncay'a aktardı Tuncay'da sert vurdu top üst direğe çarpıp ağlara gitti: 3-0

                  88. dakika Zico, Kezman ve Alex'i oyundan alarak taraftara alkışlattı yerlerine Deivid ve Semih'i oyuna sürdü

                  90. dakika hakem maça üç dakika ilave etti

                  Karşılaşma 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi..

                  Yorum

                  • eerol
                    Banned
                    • 06-11-2004
                    • 8682

                    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                    Fener, Trabzon'u devirmeyi bildi.26 Kasım 2006 21:00


                    Trabzon ile Fenerbahçe kozlarını Avni Aker'de paylaştı. Kıran kırana geçen maçta 2. yarısı nefesleri kesti... Sarı-Lacivertliler, G.Saray maçı öncesi büyük moral buldu...
                    Turkcell Süper Lig'deki Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

                    Stat: Hüseyin Avni Aker
                    Hakemler: Bülent Demirlek, Cemal Gemici, Nihat Mızrak

                    Trabzonspor: Jefferson, Ferhat, Stepanov, Murat, Mustafa, Hüseyin,
                    Szymkowiak, Ufukhan, Marcelinho, Umut, Gökdeniz

                    Fenerbahçe: Volkan, Önder, Uğur, Deniz, Appiah, Mehmet Yozgatlı, Lugano, Edu, Deivid, Tuncay, Kezman

                    MAÇ BAŞLADI

                    Karşılaşma Bordo-Mavili futbolcuların vuruşu ile start aldı... İki ekibede başarılar...

                    1. dakika. Trabzon maçtaki ilk pozisyonu ilk dakika içinde Gökdeniz ile buldu. Sağ kanattan kullanılan taç atışında Umut, topu ceza sahasında hareketlenen Gökdeniz'e aktardı. Bu futbolcunun yerden sert şutunda kaleci Volkan köşede kapanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.



                    3. dakika. Trabzon orta sahadan hızlı çıktı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Gökdeniz'in önünden son anda kademeye giren Önder Turacı meşin yuvarlağı kaleci Volkan'a kazandırdı.

                    5. dakika. Karşılaşma tempolu başladı. Her iki ekipte açık bir futbolu tercih ediyor. İki ekipte orta sahada üstünlüğü ele geçirebilmek için büyük bir mücadele veriyor.

                    Avni Aker'de meşaleler yandı. Karşılaşma müthiş bir atmosferde devam ediyor. Seyircinin bu dakika da Trabzonspor'a büyük desteği var.

                    8. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Deivid ile yaklaştı. Sağ kanattan Trabzonspor ceza sahasına yapılan ortayı iyi takip eden Brezilyalı golcü arka direkte kafa vuruşun yaptı. Bu şutta meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.



                    9. dakika. Bu dakikada gole yaklaşan taraf Umut Bulut ile Trabzonspor oldu. Szmykowiak'ın sağ taraftan yaptığı ortaya yükselip kafayı vuran genç isim kaleyi bulamadı. Yerde seken top Volkan'ın bakışları arasında direğin dibinden auta çıktı.

                    10. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan Uğur Boral atağı sürükledi. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği topun gelişen vuran Tuncay Şanlı kaleyi bulamadı. Top üst direği sıyırıp auta çıktı.

                    13. dakika. Tempolu geçen mücadelede gol pozisyonları üst üste yaşanıyor. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Her an iki ekipte golü bulabilir.

                    18. dakika. Fenerbahçe golü bulan taraf oldu. Sol kanattan Deniz Barış'ın geliştirdiği atakta golü bulan isim Appiah oldu. Bu futbolcunun sıfırdan ceza sahasına yaptığı ortada Tuncay topun üzerinden atladı. Arkadan gelen Appiah, ceza sahasının önünden sert bir şut çıkarttı. Kaleci Jefferson'un müdalesine rağmen top Trabzon ağlarına takıldı.



                    Appiah'ın bu golüyle Fenerbahçe, Trabzon karşısında 1-0 öne geçti.

                    24. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanatta Uğur Boral'ı indiren Gökdeniz Karadeniz hakemden maçın ilk sarı kartını gördü.

                    30. dakika. Fenerbahçe bu anda 2. gole çok yaklaştı. Sol kanattan Uğur Boral, Tuncay'dan aldığı pasla sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Altıpas üzerinde Kezman, boş pozisyonda topa iyi yükselemedi. Atağın devamında Kezman ceza sahasının önünde Deivid'in pasında kaleyi gördüğü anda şutunu attı. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

                    33. dakika. Fenerbahçe Trabzonspor karşısında bu dakikalarda çok etkili. Sağ kanattan Mehmet Yozğatlı atağı rakip ceza sahasının içine kadar sürükledi. Bu futbolcunun ortasında topu Appiah iyi kontrol edemedi. Trabzon savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

                    37. dakika. Trabzon beraberlik golüne Umut Bulut ile yaklaştı. Golcü isim Fenerbahçe ceza sahasının hemen önünde topla buluştuğu anda dönüp vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak doksan tabir edilen yeri sıyırıp auta çıktı.

                    42. dakika. Fenerbahçe atağında Mehmet Yozğatlı şık hareketlerle Trabzonspor ceza sahasına girdiği anda şutun attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                    Karşılaşmada ilk yarı için son dakikalara girildi. Fenerbahçe'nin 18. dakikada Appiah'ın ayağından kazandığı golle 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

                    44. dakika. Fenerbahçe 2. gole bir kez daha yaklaştı. Sağ kanattan topu rakibinden söken Mehmet Yozğatlı süratle rakip kaleye sokuldu. Ceza sahasının önünden sert bir şut çıkartan Yozğatlı'nın vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin az farkla yanından auta çıktı.

                    45. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Bülent Demirlek normal süreye 1 dakika ilave etti.

                    Uzatma dakikasında gol olmadı. Fenerbahçe, Trabzon deplasmanında ilk yarıyı Appiah'ın golüyle 1-0 önde kapattı.

                    MAÇIN İKİNCİ YARISI

                    Karşılaşmada ikinci yarıya Fenerbahçe başladı.

                    47. dakika. Trabzonspor, sağ kanattan Fenerbahçe yarı sahasının ilk metrelerinden Szymkowiak ile serbest atış kullandı. Altıpas üzerine gelen topa kaleci Volkan çıkmadı. Umut Bulut, savunmanın arasından yükselip vurmak istedi. Fakat top genç golcünün başının üzerinden geçip auta çıktı. Umut topa dokunsa gol olma olasılığı büyük olasılıktı.

                    50. dakika. Trabzon atağında, Fenerbahçe ceza sahası önünde Önder, Marcelinho'ya faul yaptı. Bordo-Mavili ekip tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Szymkowiak topun gerisindeki isim. Polonyalı yıldızı vuruşunda meşin yuvarlak baraja takıldı.

                    53. dakika. Trabzonspor ikinci yarının ilk anlarından itibaren beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sarı-Lacivertli ekip bu anlarda kendi yarı sahasında daha fazla kalıyor. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Gökdeniz ceza sahasına orta-şut karışımı bir top gönderdi. Kaleye yönelen top üst ağlara takıldı.

                    54. dakika. Fenerbahçe atağında, Mehmet Yozğatlı'yı indiren Murat Ocak sarı kart gördü.

                    56. dakika. Trabzonspor beraberlik golü için bastırıyor. Sağ kanattan Umut'un pasıyla ceza sahasına hareketlenen Gökdeniz'in önündeki topa son anda Uğur Boral ayak koydu. Top bir an geçse mutlak gol şansı doğacak.

                    58. dakika. Bordo-Mavili ekip ikinci yarıda beraberlik golü için baskısını artırdı. Fenerbahçe, oyunu kendi yarı sahasında kabul ediyor. Trabzonspor'un ileri çıktığı anlarda özellikle süratli adamları Kezman, Mehmet Yozğatlı ve Tuncay ile rakip savunmanın arkasına attıkları uzun toplarla 2. golü bulmaya çalışıyorlar.

                    Mücadele Fenerbahçe'nin Trabzonspor karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

                    65. dakika. Trabzonspor'da Ferhat yerini Musampa'ya bıraktı.

                    67. dakika. Oyun bu bölümlerde tamamen Fenerbahçe yarı sahasına yığılmış durumda. Sarı-Lacivertliler kendi yarı sahasına haps olmuş durumda.
                    Bu dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Umut Bulut iyi takip etti. Szymkowiak'ın pasında kaleci Volkan büyük hata yaptı. Önder'in kontrolündeki Umut kafayı vurdu. Kalesini terk eden Volkan topa müdahele etmedi. Umut'un kafasında meşin yuvarlak direğin dibinden Fenerbahçe ağlarına takıldı.

                    Umut Bulut'un kafa golüyle şimdi karşılaşmaya 1-1 eşitlik geldi.

                    69. dakika. Fenerbahçe'de Mehmet Yozğatlı yerini Aurelio'ya bıraktı.

                    73. dakika. Fenerbahçe atağında Uğur Boral sol kanattan Ufukhan'ı geçtiği anda yerde kaldı. Hakem Ufukhan'a sarı kartını gösterdi.

                    74. dakika. Sol kanattan Uğur Boral'ın kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe üstünlük sayısını Aurelio'yla buldu. Ön direğe gelen topa Brezilyalı yıldız şık bir kafa vuruşu yaptı.Direğin dibine giden topa kaleci Jefferson müdahale edemedi.

                    Aurelio'nun bu golüyle Fenerbahçe şimdi Trabzonspor karşısında 2-1 üstün duruma geçti.

                    76. dakika. Fenerbahçe'de Deivid yerini Tümer Metin'e bıraktı.

                    80. dakika. Trabzonspor atağında Musampa Fenerbahçe ceza sahası önünde indirildi. Bordo-Mavili ekip tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

                    Topun gerisinde Marcelinho var. Brezilyalı futbolcunun şutunda top üst direği sıyırıp auta çıktı. Trabzon beraberlik golüne çok yaklaştı.

                    81. dakika. Fenerbahçe atağında rakip ceza sahasında kendisini yere bırakan Uğur Boral hakemden sarı kart gördü.



                    83. dakika. Fenerbahçe bu dakikada 3. gole çok yaklaştı. Trabzon ceza sahasında çoğalan Sarı-Lacivertileler güzel paslaşmalardan sonra topu Tuncay'ın önüne bıraktılar. Tuncay ceza sahasının dışından yerden sert bir şut çıkarttı. Jefferson'u geçen topu çizgi üzerinden Ufukhan çıkarttı. Fenerbahçe adına şansız bir an.

                    84. dakika. Fenerbahçe üst üste Trabzonspor kalesinde gol pozisyonları buldu. Bu dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Kezman çarprazdan sert bir şut çıkarttı. Jefferson ön direkte topu karşılayarak kornere çeldi.

                    86. dakika. Trabzonspor'da rakibine sert giren Hüseyin sarı kart gördü.

                    Fenerbahçe'de Tuncay aynı dakikada yerin Kemal'e bıraktı.

                    90. dakika. Avni Aker'de maçın normal süresi sona erdi. Hakem maça 3 dakika ilave etti.

                    90+1. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Szymkowiak ile serbest atış kullandı. Penaltı noktası üzerinde Hüseyin iyi yükselip top kafayı vurdu. Kaleci Volkan'nın bakışları arasında top direğin aldına vurarak gol çizgisinin bir karış kadar dışına düştü. İkin pozisyonda Sarı-Lacivertliler tehlikeyi uzaklaştırdı.



                    90+3. dakika. Maçın son saniyeleri büyük heyecana sahne oluyor. Bu arada tribünlerden sahaya atlayan Bordo-Mavili bir taraftar şimdi futbolcuların arasından koşarak karşı çimlerin üzerinde tur atıyor. Güvenlik elemanları bu şahsı kovalıyor.

                    Tribünlerde Trabzonspor taraftarları yönetimlerini istifaya davet eden sloganlar atıyor.

                    Maçın uzatma süresinde başka gol olmadı. Fenerbahçe son saniyeleri nefesleri kesen karşılaşmada Trabzonspor'u 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

                    MAÇ SONUCU: TRABZONSPOR: 1-2 :FENERBAHÇE

                    Yorum

                    • eerol
                      Banned
                      • 06-11-2004
                      • 8682

                      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                      Fenerbahçe oynadı Celta golü attı
                      30 Kasım 2006 20:20



                      İspanyol ekipleriyle oynadığı 6 maçı da kaybeden Fenerbahçe, Celta Vigo karşısında penaltı kaçırıp direkleri geçemediği maçta duran top hastalığından golü yedi



                      UEFA Kupası (H) Grubu'nda oynanacak olan Celta De Vigo-Fenerbahçe maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

                      Stat: Balaidos

                      Hakemler: Paul Allaerts, Rombout Hennissen, Danny Vanderhoven (Belçika)

                      Celta De Vigo: Esteban, Angel, Contreras, Tamas, Placente, Iriney, Oubina, Jonathan Aspas, Calvalho,Canobbio, Baiano

                      Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Aurelio, Edu, Uğur, Appiah, Deniz, Tuncay, Alex, Kezman

                      2. dakika Fenerbahçe Celta Vigo yarıalanına yerleşti, Appiah Tuncay'ı kaçırmak istedi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı

                      4. dakikada korner köşesinin olduğu yerden kullanılan Celta Vigo serbest vuruşu Fenerbahçe kalesinde büyük tehlikeye yol açtı, Tamas boş topa kötü vurarak auta attı.

                      5. dakikada Aurelio, Cannabio'yu düşürdü, verilen serbest atışı aynı futbolcu kullandı, köşeye giden topa Volkan iyi uzanarak tehlikeyi önledi

                      7. dakikada Appiah sağdan Önder'i kaçırdı, genç futbolcu'nun ortası defanstan kornere çıktı, korner atışından Appiah topu kaptırdı Celta Viga atağında Calvalho topu yan ağlara nişanladı

                      11. dakikada Tuncay cezaalanında yerde kaldı hakem penaltıyı verdi

                      12. dakikada penaltı atışını kullan Alex'in vuruşunu kaleci Estaban kurtardı. Gelişen atakta Celta Vigo'lu Aspas'ın vuruşunu Volkan aynı güzellikte kurtardı

                      15. dakikada Appiah Alex'in önüne topu yuvarladı, sambacının cezaalanı dışından sert vuruşu direğin bir karış üstünden auta çıktı

                      21. dakikada Alex'in kaçırdığı Kezman, cezaalanının sağ köşesinden topa sert vurdu, ancak top direği sıyırıp yan ağlarda kaldı

                      22. dakikada Angel yerini Gustavo Lopez'e bıraktı

                      26. dakikada Tuncay aut çizgisine kadar indi ortasının yapmak istedi defans araya girdi, Kezman topu kaptı ancak topu yeniden Tuncay'a aktarmak istearken Celta Vigo savunması tehlikeyi savuşturdu

                      31. dakikada Alex, uçurtma pasla Tuncay'ı topla buluşturmak istedi, yerden seken top hız kazanınca Fenerbahçe kaptanı topa yetişemedi

                      34. dakikada Celta Vigo ceazalanının hemen önünde serbest vuruş kazandı. Topun arkasına geçen Lopez düdğü beklemeden atışı kullanınca sarı kart gördü.. Tekrarlanan atışı Nene kullandı top üstten auta çıktı

                      37. dakikada hakeme itiraz eden Kezman sarı kart gördü.

                      40. dakikada Kezman cezaalanının dışından şansını denedi yavaş giden top direğin dibinden auta çıktı

                      42. dakikada Alex'in kullandığı korner atışı defanstan sekti, cezaalanı dışında topu önünde bulan Appiah'ın vuruşu yandan auta çıktı

                      44. Dakikada Lopez'in kullandığı serbest vuruş Volkan'ın ellerinde kaldı, Gelişen atakta Tuncay kaleciyi geçti çaprazda kaldı, Kezman'a vermek yerine kaleye vurdu Tamas son anda ayağını uzatarak topun kaleye girmesini önledi

                      İlk yarı 0-0 sona erdi

                      47 dakikada Fenerbahçe yine gole çok yaklaştı, Uğur-Tuncay paslaşmasında son olarak topla buluşan Tuncay, Kezman'a topu aktaramayınca mutlak gol pozisyonu heba oldu

                      48 dakikada Baiano'nun zayfı vuruşu Volkan'da kaldı

                      51. dakikada Tamas'ın ters vuruşu kale direğini sıyırarak kornere çıktı, Alex'in kullandığı üstüste iki korner atışında önce aurelio sonra Önder kaleyi bulamadı

                      56. Dakikada Kezman Aureilo'yu kaçırdı, bu futbolcunun ortasında Alex kafayı vurdu top çataldan döndü, defans uzakylaştırmak istedi, top Appiah'ın önünde kaldı Ganalı'nun vuruşu direkten auta çıktı

                      61. dakikada Tuncay bomboş pozisyonda Alex'i kaçırdı ancak yan hakem tartışmalı bir kararla pozisyonu ofsaytla kesti

                      63. dakikada İriney'in 35 metreden vurduğu şut Volkan'da kaldı

                      66. dakikada Alex Appiah'ı kaçırdı, Ganalı ilk anda vurmadı topu düzeltip plasesini yaptı top kalecide kaldı, Esteban'ın kısa vuruşunu Deniz tekrar cezaalanına doldurdu Alex net pozisyonda topu yine kaleciye kaptırdı..

                      68. dakikada Celta Vigo atağında Lopez bir anda cezaalanına girdi, Volkan zor pozisyonda rakibinin ayaklarından adeta topu çekip alarak mutlak bir golü önledi

                      71. dakikada Kezman yerini Deivid'e bıraktı

                      72. dakikada Celta Vigo'da İriney oyundan çıkarak yerini Perera'ya bıraktı

                      75. dakikada Tuncay Deivid'e topu aktardı, Brezilyalı'nın pasında Esteban bomboş durumda olan Alex'ten önce topa sahip oldu.

                      76. dakikada Uğur rakibini cezaalanına girmeden düşürdü, İspanyol futbolcular penaltı beklerken hakem serbest atışa hükmetti. Topun başına gelen Cannabio takımın öne geçiren golü attı: 1-0

                      79. dakikada Deivid kaleciyle karş ıkarşıya kalacağı anda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem kırmızı yerine sarı kart verdi: Topun başına gelen Alex vurdu; barajdaki Aspas topu elle kesti ancak hakem ikinci kez penaltıyı vermedi

                      85. dakikada Lugano'nun elle müdahalese sonrası kazanılan serbest atış barajdan döndü

                      90. dakikada Aurelio'nun cezaalanına doldurduğu topa Lopez vurdu Deivid'e çarpan top kaleciyi geçti ama yandan auta çıktı

                      Hakem maça 3 dakika ilave etti..

                      90+2 dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı kornerde Lugano kaleciyle topa yükseldi top sekti Deivid'in vuruşunda top Tamas'ın elinden döndü ancak hakeim daha önce faulu Celta lehine verdi

                      Maç Celta Vigo'nun 1-0 üstünlüğüyle sona erince Fenerbahçe İspanyol fobisini yenememiş oldu..

                      Yorum

                      • zextron
                        Junior Member
                        • 08-11-2005
                        • 275

                        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                        afiyet olsun

                        Yorum

                        • eerol
                          Banned
                          • 06-11-2004
                          • 8682

                          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                          F.Bahçe, Kadıköy'de G.Saray'ı devirdi03 Aralık 2006 20:55


                          Tüm Türkiye’nin nefesini tutarak beklediği F.Bahçe-G..Saray derbisi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanıyor... Her iki ekipte mutlak 3 puan istiyor... G.Saray golü buldu..
                          Turkcell Süper Lig'de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan derbi maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

                          Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
                          Hakemler: Selçuk Dereli, Adil Sinem, Mustafa Emre Eyisoy

                          Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Uğur, Deniz, Appiah, Aurelio,
                          Tuncay, Alex, Kezman

                          Galatasaray: Mondragon, Cihan, Tomas, Emre, Ergün, Arda, Ayhan, Inamoto,
                          Hasan Şaş, Iliç, Ümit

                          Maçın başlamasına sayılı dakikalar kaldı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda müthiş bir atmosfer var...

                          MAÇ BAŞLADI

                          Büyük maça Fenerbahçeli futbolcular başladı.

                          1. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahasının sol kanadından Alex ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gönderilen topa Tuncay ve Kezman yükseldi. Mondragon zamanında çıkarak iki Fenerbahçeli futbolcu arasında topu kontrol etti.

                          3. dakika. Karşılaşmaya her iki ekipte kontrollü başladı. Orta sahada üstünlük kurmak için büyük bir mücadele yaşanıyor.

                          7. dakika. Derbide ilk dakikalar golsüz beraberlikle geçildi. Orta saha mücadelesi şeklinde devam eden karşılaşmada Fenerbahçe yavaş yavaş ağırlığını hissetirmeye başladı.

                          8. dakika. Fenerbahçe'nin sol kanattan Uğur Boral ile geliştirdiği atakta Cihan rakibini indirdi. Serbest atışı Alex kullandı. Ön direğe gelen topa Emre Aşık ters bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden kornere çıktı. Az daha Emre kendi kalesine golü atacaktı.

                          Köşe atışından sonuç gelmedi. Ümit Karan ve Aurelio ceza sahası içinde çarpıştı. İki oyuncu da tedavileri için oyun kenarına alındı.

                          12. dakika. Galatasaray atağında Arda Fenerbahçe ceza sahası önünde şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldı. Genç ismin sol taraftan ceza sahasına sokulan Ümit Karan'a ara pasında bir anda tehlikeli bir pozisyon oluştu. Bu anda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Hakemin bu bayrağı tartışılır.

                          15. dakika. Galatasaray, bu dakikalarda orta sahada üstünlüğü ele almış bir görüntü sergiliyor. İyi paslaşan Sarı-Kırmızıl ekip etkili atak geliştiremesede rakip yarı sahada daha fazla görünüyor.

                          16. dakika. Fenerbahçe, atağında Kezman bir anda gol pozisyonuna girecek iken topu yakayamadı. Alex, rakip yarı sahanın ortalarında meşin yuvarlak ile buluştuğu anda rakip defansın arkasına sarkan Kezman'a şık bir pas çıkarttı. Kezman ilk anda topu yakalayamadı. Yere çarpıp süratlenen topu kalesinden çıkan Mondragon kontrol etmeyi başardı.

                          20. dakika. Galatasaray bu dakikada üst üste tehlikeli pozisoylar buldu. Hasan Şaş sağ kanattan atağı geliştiren isim oldu. Bu futbolcu pasın Cihan'a bıraktı. Cihan'ın ortasıda savunmanın ayak koyduğu meşin yuvarlak ceza sahasını önündeki Ayhan''nın önünde kaldı. Ayhan'ın uzak mesafeden sert şutu savunmadan sekerek sol kanattaki Arda'nın önüne açıldı. Bu futbolcunun şık çalımlarla ceza sahasına girerek yerden İliç'e çıkarttığı topa Fenerbahçe savunması son anda ayak koyarak taça attı.

                          Aynı dakika içinde yine sol kanattan Arda ile gelişen atakta Galatasaray maçtaki en tehlikeli gol pozisyonuna Ümit Karan ile girdi. Arda'nın ön direğe kestiği topa Ümit Karan ayak koydu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta gitti.



                          24. dakika. Sol kanattan Uğur Boral Fenerbahçe atağını sürükleyen isim oldu. Bu futbolcunun yerden ortasına ön direkte Kezman ayak koyamadı. Arka direğe seken topu bomboş pozisyonda Alex ağlara bıraktı.



                          Alex golüyle Fenerbahçe, Galatasaray, Karşısında 1-0 öne geçti.

                          26. dakika.
                          Fenerbahçe 2. golü Kezman ile buldu. Orta sahada Appiah topu kaptı. Bu futbolcu sağ kanattan ileri fırlayan Kezman'a pasını bıraktı. Sırp golcünün ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruş Ergun'un ayaklarından sekerek Mondragon'u yanılttı. Ters taraftan ağlara giden top Galatasaray ağlarına takıldı.



                          Kezman'nın bu golüyle F.Bahçe, G.Saray karşısında 2-0 öne geçti.

                          30. dakika Galatasaray Teknik Direktörü Gerets'in alnında çizikler ve kan var. Gerets'in yüzüne yabancı bir maddenin çarptığı tahmin ediliyor.




                          34. dakika. Galatasaray'da Ümit Karan sarı kart gördü.

                          36. dakika. Galatasaray atağında Ümit Karan'la Sarı-Kırmızılı ekip gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan golcü isim sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.



                          42. dakika. Kezman'a sert giren İnamoto hakemden sarı kart gördü.

                          45. dakika. Bu anda sahada tansiyon yüksek. Futbolcular arasında gerilim var. Selçuk Dereli olayları izledikten sonra Hasan Şaş'a sarı kartını gösterdi.



                          Maçın normal süresi sona erdi. Hakem 1 dakika ek süre işaret etti.

                          Karşılaşmanın uzatma anlarında gol olmadı. İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

                          Devre arasında futbolcular soyunma odasına giderken Hakem Selçuk Dereli'ye itirazlarını sürdüren Lugano sarı kart gördü.

                          MAÇIN İKİNCİ YARISI

                          Maçın ikinci yarısında Galatasaray 2 değişiklikle girdi. Hasan Şaş ve İliç oyunda yok. Sabri ve Necati ikinci yarıda oyunda olan isimler.

                          İkinci yarı başlamak üzere iken Mondragon tribünlerden atılan yabancı bir maddenin başına isabet etmesi sonucu bir süre yerde hareketsiz kaldı. Oyun bu futbolcunun tedavisi nedeniyle geçikmeli başladı.



                          47. dakika. Galatasaray ikinci yarıya baskılı başladı. Sağ kanattan Necati ceza sahasına girdiği anda Fener savunması topa ayak koyarak kornere çeldi.

                          48. dakika. Galatasaray'da köşe atışını Sabri kullanmak için topun başına gitti. Tribünlerde özellikle bu futbolcuya karşı büyük tepki oluyor. Tuncay taraftarını yatıştırmak için köşeye kadar gitti. Sabri yoğun protestolar arasında atışını kullandı.

                          Arak direğe inen topa Arda uçarak kafa vurmak istedi. Top Fenerbahçeli futbolcuların temasıyla sol kanattan bir kez daha kornere çıktı.

                          49. dakika. İkinci yarını hemen başında Galatasaray gol bulabilmek için bastırıyor. Fenerbahçe daha kontrollü bir futbolu tercih ediyor. Köşe atışı kullanıldı. Ceza sahası önünde Sabri topla buluştuğu anda vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak farklı şekilde yandan auta çıktı.

                          53. dakika. Fenerabahçe'nin Galatasaray karşısında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Galatasaray, ikinci yarıda daha baskılı oynuyor. Sağlı sollu ataklarla bir gol bulabilmek için bastırıyor.

                          54. dakika. Galatasaray ikinci yarının başında aradığı golü Ümit Karan ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Sabri yerden şutun attı. Volkan ağlara giden topa son anda müdahele etti. Arka direkte boşta kalan topa Ümit Karan uçarak kafayı vurup takımının golünü Fenerbahçe ağlarına bıraktı.



                          Karan'nın bu golüyle şimdi Galatasaray, skoru Fenerbahçe karşısında 2-1'e getirdi.

                          60. dakika. Fenerbahçe ikinci yarıya çok kötü başladı. Orta sahada üstünlüğü ele geçiren Galatasaray, skoru 2-1'e getirdikten sonra şimdi beraberlik golü için bastırıyor.

                          Fenerbahçe orta sahada çok top kaybı yapıyor. Galatasaray atakları tehlikeli oluyor. Mücadelede her an beraberlik golü gelebilir.

                          62. dakika. Galatasaray baskısın sürdüyor. Tuncay bu yarıda oyundan çok düştü. Sürekli olarak top kaybı yapıyor. Sabri oyuna dahil olduğu andan itibaren sağ kanadı çok etkili kullanıyor. Bu futbolcunun bindirmeleri Fenerbahçe savunmasını çok zorluyor.

                          Sağ kanattan Galatasaray serbest vuruş kullandı. Ümit Karan ceza sahası içinde yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

                          63. dakika. Fenerbahçe bu dakika 3. gole çok yaklaştı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahasının önünde topu önünde bulan Tuncay yerden vuruşunu yaptı. Direğin dibine vuran top yandan auta çıktı.

                          66. dakika. Fenerbahçe'de Edu sarı kart gördü.

                          67. dakika. Uğur Boral'a sert giren Cihan Haspolat hakemden sarı kart gördü.

                          Bu pozisyonda serbest vuruşu sol kanattan Alex kullandı. Ön direkte iyi yüklene Aurelio'nun kafa şutunda meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

                          70. dakika. Kıran kıran geçen mücadelede Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor. Artık mücadelede son bölümlere girildi. Sarı-Kırmızılı ekibin beraberlik için baskısı sürüyor.

                          71. dakika. Galatasaray beraberlik golüne Ümit Karan ile çok yaklaştı. Sabri'nin ara pasıyla ceza sahasında rakiplerinden sıyrılan Ümit Karan, penaltı noktası üzerinden şutunu çıkarttı. Yerden sert giden topu Volkan son anda ayak koyarak çıkartmayı başardı.

                          73. dakika. Galatasaray gol için bastırıyor. Oyun Fenerbahçe yarı sahasına yığılmış durumda. Sağ kanadın etkili ismi Sabri topla buluştuğu anda arka direğe ortasını kesti. Necati yükselip kafayı vurdu. Direğin dibinden ağlara giden topa Volkan harika uzanarak parmaklarının uçuyla dokundu. Meşin yuvarlak bu temasla yükseklik kazanıp üstten kornere çıktı.



                          75. dakika. Fenerbahçe ikinci yarıda ender ataklarından birisini Kezman ile gerçekleştirdi. Hızlı gelişen atakta Kezman ceza sahasının dışından kaleyi yokladı. Savunmaya çarpan top kornene çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

                          77. dakika. Galatasaray yine Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Ceza sahasının önünde savunmanın uzaklaştıramadığı top Sabri'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda Volkan iki hamlede topu güçlükle kontrol etti.

                          80. dakika. Maçta artık son bölümlere girildi. Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor. Fenerbahçe bu anda Alex ile Galatasaray kalesini yokladı. Ceza sahasının dışından Brezilyalı yıldızın sert şutunda meşin yuvarlak üst direğin az farkla yanından auta çıktı.

                          81. dakika. Fenerbahçe bir kez daha uzaktan bir şutla Galatasaray kalesini yokladı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Appaih, şutunu attı. Yerden sert giden top direği sıyırıp auta çıktı.

                          84. dakika. Fenerbahçe'de Alex yerini Tümer'e bıraktı.

                          85. dakika. Galatasaray'da Hasan Kabze oyuna girerken Arda Turan saha kenarına alındı.

                          86. dakika. Fenerbahçe bu dakikada 3. gole çok yaklaştı. Kezman sol kanattan ceza sahasına girdi. Sıfırdan topu rakibinden kurtanan Golcü isim Mondragon ile karşı karşıya kaldı. Şut atışı olmayan Sırp yıldız topu ortaya çevirdi. Bu pasa hiçbir Fenerbahçeli futbolcu ayak koyamadı.

                          Aynı dakika içinde Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Ümit Karan topla buluştuğu anda arka direğe ortasını yaptı. Volkan topa müdahele edemedi. Hasan Kabze yükselip topu Necati'nin önüne indirmek istedi. Lugano zamanında araya girerek topu uzaklaştırdı.

                          87. dakika. Hakemin düdüğünden sonra topa vuran Tümer Metin hakemden sarı kartı gördü.

                          90. dakika. Mücadele artık son dakikalar oynanıyor. Selçuk Dereli 4. hakemine 4 dakika işaret etti.

                          Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne oluyor. Tribünlerdeki taraftarlar büyük bir heyecanla maçın son düdüğünü bekliyor.

                          Galatasaray son anlarda beraberlik golü için arayışlarını sürdürüyor. Fenerbahçe ise oyunun temposunu düşürmek için topu dolaştırıyor.

                          90+3. dakika. Galatasaray son bölümlerde oyundan düştü. Fenerbahçe, bu dakikada Tuncay ile 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Tuncay dar açıdan şutunu attı. Mondragon ilk anda topu çıkarttı. Dönen topa bir kez daha vuran Tuncay meşin yuvarlağı yan ağlara taktı.

                          Maçın uzatma dakikalarında gol olmadı. Dev randevuda Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

                          MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 2-1 :GALATASARAY

                          Yorum

                          • eerol
                            Banned
                            • 06-11-2004
                            • 8682

                            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                            F.Bahçe 10 kişi ile 3 puanı söküp aldı08 Aralık 2006 21:55


                            İlk yarıyı zirvede bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe, kıran kırana geçen maçta 10 kişi ile Ankaragücü karşısında 3 puanı söküp almasını bildi..
                            Hakemler: Halis Özkahya, Bahattin Duran, Özgür Çetiner

                            Ankaragücü: Serkan, Abdurrahman, Emre, Sedat, Murat, Petkov, Da Silva, Tita, Mustafa Özkan, Ceyhun, Bebbe

                            Fenerbahçe: Volkan, Önder, Can, Lugano, Uğur, Deniz, Aurelio, Appiah,
                            Tuncay, Alex, Kezman

                            MAÇ BAŞLADI

                            Mücadele hızlı başladı. Her iki ekipte ilk dakikalarda açık bir futbolu tercih ediyor.

                            3. dakika. Ankaragücü, orta sahada ve Fenerbahçe yarı sahasının ilk metrelerinde rakibine etkili basıyor. Sarı-Lacivertliler ilk daikakalarda sahasından çıkışlarda zorluk çekiyor.

                            4. dakika. Ankaragücü sağ kanattan serbest atış kullandı. Ceza sahasına gelen top, Fenerbahçe savunmasından sekti. Arka direkte bir anda boşta kalan meşin yuvarlağa Önder ayak koyup uzaklaştırdı.

                            6. dakika. Fenerbahçe maçtaki ilk ciddi pozisyonunu Kezman ile yakaladı. Appiah, orta sahada Tuncay'dan aldığı pasla rakiplerin sıyrılıp süratle Ankaragücü kalesine indi. Kezman, ceza sahasına girdiği anda Appiah'ın pasıyla topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya golcü ismin vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı. Fener adına şansız bir an geride kaldı.



                            10. dakika. Karşılaşmada tempo ilk saniyeden beri yüksek. İki takımında karşılıklı ataklarından henüz gol çıkmadı. Ankaragücü atağı bu anda sağ kanattan gelişti. Can topa ayak koyarak kornere çeldi. Köşe atışını Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.

                            12. dakika. Fenerbahçe yine gole yaklaşan taraf oldu. Uğur Boral, Tuncay'dan aldığı pasla sol kanattan sıfıra kadar indi. Bu futbolcunun yerden pasına Kezman istediği gibi ayak koyamadı. Yükseklik kazanan top kaleye pralelel geçerek ters tarafa açıldı. Appiah pozisyonunu takip ederek dar açıdan şutunu attı. Bu vuruşta meşin yuvarlak yan ağlara takıldı.



                            16. dakika. Mücadelede ilk dakikalar geride kaldıkça oyundaki üstünlük Fenerbahçe lehine gelişmeye başladı. İki sarı-lacivertli ekibin karşılaşmasında golsüz eşitlik bozulmuş değil. 0-0 beraberlik devam ediyor.

                            21. dakika. Ankaragücü sağ kanattan Abdurrahman ile atak geliştirdi. Bu futbolcuyu Tuncay ceza sahasının çarprazında indirdi. Hakem faul atışını verdi. Ceyhun atışı kullandı. Ceza sahasında Fenerbahçe savunması ilk anda topu uzaklaştıramadı. Bir anda yaşanan kısa süreli karambolde Önder meşin yuvarlağı yerinde bir müdahele ile uzaklaştırdı.

                            . 23. dakika. Ankaragücü atağını sol kanattan sürükleyen Murat, Lugano'nun sert hareketiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz sarı kartını gösterdi. Atışı Ceyhun kullandı. Tehlikeli olabilecek pozisyonda Fener savunması yerinde bir müdahele ile topu uzaklaştırdı.



                            26. dakika. Fenerbahçe bu dakikada sol kanadı yine Uğur Boral ile etkili kullandı. Tuncay'ın ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Boral, sıfırdan topu arka direkteki Kezman'a doğru kaldırdı. Ön direkte kaleci Serkan topu yükselerek kontrol etmeyi başardı. Meşin yuvarlak arka tarafa geçse Fenerbahçe için mutlak gol şansı olacaktı.



                            27. dakikada Alex'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, kale önünde
                            topa iyi yükselen Can'ın vuruşunda top kaleci Serkan'da kaldı.

                            32. dakika. Fenerbahçe bu bölümlerde üst üste köşe atışları kullandı. Ankaragücü savunması zamanında müdahalelerle tehlikeleri savuşturdu.

                            35. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için artık son bölümlere girildi. Tempolu geçen mücadelede gol çıkmadı. Fenerbahçe baskısını bu anlarda iyice hissetirmeye başladı. Sol kanattan gelişen atakta Aurelio ceza sahasının önündeki Tuncay'a pasını bıraktı. Tuncay Şanlı önünü boşalttığı anda yerden şutunu çıkarttı. Kaleci Serkan yerden sert gelen topu kapanarak topu kontrol etti.

                            36. dakika. Fenerbahçe'de hakeme itiraz eden Kezman sarı kartı gördü.

                            37. dakika. Fenerbahçe bu dakikada golü Appiah ile buldu. Tuncay ceza sahasına sağdan giren Appiah'a ortasını yaptı. Appiah, havadan gelen topu güzel bir şekilde kontrol ettikten sonra iki rakibinin oyundan düşürdü. Önünü boşaltan Ganalı yıldız yerden şutunu attı. Kaleci Serkan direğin dibine çarpan topu çıkartamadı.



                            Appiah'ın harıka golüyle Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında 1-0 öne geçti.

                            39. dakika. Fenerbahçe golünden hemen sonra Ankaragücü Ceyhun ile beraberlik sayısına yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Ankaragücülü yıldız yerden sert bir şut çıkarttı. Ağlara giden topu Volkan harika uzanarak son anda kornere çeldi.

                            43. dakika. İlk yarıda son dakikalar oynanıyor. Kıran kırana geçen karşılaşmada Fenerbahçe'nin oyunda ve skorda üstünlüğü sürüyor.

                            45. dakika. İlk yarıda normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika gösterdi. Bu dakika içinde Ceyhun, Tuncay tarafından sert bir faule maruz kaldı. Hakemde sarı kartını Tuncay'a gösterdi.

                            Uzatma süresinde başka gol olmadı. Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında ilk yarıyı Appiah'ın şık golüyle 1-0 önde kapattı.

                            MAÇTA İKİNCİ YARI

                            Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

                            İkinci yarıda Ceyhun'un sakatlığı nedeniyle oyun uzun bir süre durakladı.

                            50. dakika. Bu dakikada Fenerbahçe rakip ceza sahası önünde Tuncay'ın baskısıyla topu kazandı. Tuncay, ceza sahasına sokulan Alex'e harika bir ara pası çıkarttı. Alex ceza sahasında kaleci Serkan'dan sıyrıldığı anda net bir çelme ile yerde kaldı. Hakem inanılmaz bir karara imza atarak, Fenerbahçe'ye penaltı vermesi gerekirken Alex'e sarı kartıını çıkarttı.



                            Bu pozisyonda Ankaragücü'nün kalecisi Serkan oyundan kırmızı kart ile atılıp Fenerbahçe'ye penaltı çalınmalıydı. Bu hakem hatası maçtaki kırılma noktası olabilir.

                            53. dakika. Ankaragücü atağında topla elle oynayan Tita hakemden sarı kart gördü.

                            55. dakika. Alex'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Kezman, plase bir vuruş yaptı. Top direğin dibinden auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız bir an.



                            57. dakika. Appiah'a sert giren Sedat sarı kart gördü.

                            58.dakika. Fenerbahçe'de Kezman 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. Hakemin bu üst üste verdiği hatalı kararlar çok tartışılacağa benziyor. Maçta sertlik arttı. Oyun sakatlıklar nedeniyle bu anlardü sürekli duruyor.



                            60. dakika. Ankaragücü'nde Da Silva yerini Agali'ye bıraktı.

                            63. dakika. Sakatlanan Mustafa Özkan yerini Ali'ye bıraktı.

                            69. dakika. Fenerbahçe'de Alex De Souza yerini Deivid'e bıraktı.

                            Fenerbahçe, Kezman'ın oyundan atılmasından sonra yarı sahasına çekildi. Sarı-Lacivertiler ani ataklarda 2. golü ararken Ankaragücü beraberlik golü için daha çok rakip yarı sahada görünüyor.

                            Fenerbahçe bu dakika Tuncay'ın sürüklediği atakta Deivid ile topu Ankaragücü filelerine gönderdi. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırarak ağlara giden topa gol kararı vermedi.

                            70. dakika. Ankaragücü maçın başından bu yana en ciddi gol pozisyonunu Agali ile yakaladı. Ceza sahasında boşta kalan topa penaltı noktası üzerinde vuran golcü isim meşin yuvarlağı kalenin üzerinden tribünlere vurdu.

                            71. dakika. Fenerbahçe atağında Uğur Boral'ı yere indiren Ali sarı kart gördü.

                            72. dakika. Fenerbahçe bu anlarda ani ataklarla Ankaragücü kalesinde gol pozisyonları üretiyor.

                            73. dakika. Ankaragücü'nde Emre sarı kart gördü.

                            75. dakika. Ankaragücü'nde Petkov yerini Ayhan'a bıraktı.

                            78. dakika. Ankaragücü'nün 10 kişi oynayan Fenerbahçe karşısında beraberlik golü arayışları sürüyor. Sarı-Lacivertiler son bölümlerine girililen maçta artık tamamen kendi yarı sahasına çekilmiş durumda.

                            79. dakika. Fenerbahçe yine ani atakta tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Tuncay'ın süratle taşıdığı top, ceza sahası önündeki Appiah'a geldi. Appiah'ın yerden sert şutunu kaleci Serkan son anda kapanarak güçlükle çıkarttı.

                            80. dakika. Fenerbahçe savunmasında Can rakibini indirdi. Hakem sarı kartını bu oyuncuya gösterdi. Tehlikeli bir nokta sayılabilecek yerden serbest atışı Ceyhun kullandı. Penaltı noktası üzerine ortalanan topu kaleci Volkan
                            çıkarak çift yumrukla uzaklaştırdı.

                            83. dakika. Ankaragücü beraberlik golüne Tita ile çok yaklaştı. Sol kanattan Ceyhun ceza sahasına ortasını yaptı. Ön direğe yakın bir noktadan iyi yükselen Tita kafa vuruşunu yaptı. Üst direğin dibinden ağlara giden meşin yuvarlağı kaleci Volkan harika uzanarak parmaklarının ucuyla kornere çeldi.



                            88. dakika. Fenerbahçe, maçtaki 2. golüne Aurelio ile çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta, sağ kanattan ceza sahasına sokulduğu anda bomboş pozisyonda şut şansı yakalayan Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

                            89. dakika. Fenerbahçe'de Tuncay, yerini Kemal'e bıraktı.

                            90. dakika. Ankaragücü, ceza sahasının sağ çarprazından serbest atış kullanıyor. Çok tehlikeli bir nokta. Ceyhun topun gerisinde. Ceza sahasına sert bir şut geldi. Karambol yaşandı. Ankaragücülü futbolcular pozisyonu değerlendiremedi.

                            Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

                            90+3 dakika. Ankaragücü son anlarda beraberlik golü için tüm hatlarıya Fenerbahçe kalesine yükleniyor.

                            90+4. dakika. Ankaragücü, Fenerbahçe yarı sahasında serbest vuruş kullandı. Sarı-Lacivertliler'in ceza sahasında 20 futbolcu var. Top ceza sahasına geldi. Fenerbahçe savunmasıda Can kafa ile tehlikeyi uzaklaştırdı.

                            Uzatma anlarında gol olmadı. Fenerbahçe, ikinci yarısında çok zorlandığı karşılaşmada, Ankargücü'nü Appiah'ın ilk yarıda attığı harika golle 1-0 maglup etmeyi başardı.

                            MAÇ SONUCU: ANKARAGÜCÜ: 0-1 :FENERBAHÇE

                            Yorum

                            • eerol
                              Banned
                              • 06-11-2004
                              • 8682

                              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                              PFDK Fenerbahçe'nin cezasını kesti!12 Aralık 2006 15:50


                              Süper Ligi'nin 16. haftasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan F.Bahçe-G.Saray maçından sonra PFDK'ya sevk edilen Sarı-Lacivertliler'in cezası belli oldu...
                              Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Kadıköy'de oynanan F.Bahçe-Galatasaray derbisinde çıkan olaylar yüzünden sarı-lacıvertli kulübe üç maç seyircisiz oynama cezası verdi.

                              PFDK, taraftarların çirkin tezahüratları nedeniyle bir maç, çıkan saha olayları nedeniyle iki maç olmak üzere Fenerbahçe'ye toplam üç maç seyircisiz oynama cezası verdi.

                              Kurul, taraftarlarının Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maddi hasar meydana getirmesi yüzünden Galatasaray'ı da 60 bin YTL ile cezalandırdı.

                              Karar kesinlik kazanırsa, F.Bahçe ligin ikinci yarısının 2. haftasında G.Birliği, 4. haftasında Sakaryaspor ve 6. haftasındaki Sivasspor maçlarında sahaya taraftarından yoksun çıkacak.

                              Turkcell Süper Lig'in 16'ncı haftasında yapılan ve Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona eren derbide Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets tribünlerden atılan bir maddeyle alnından yaralanmıştı.



                              Sarı-kırmızılı takımın Kolombiyalı kalecisi Farid Mondragon da ikinci yarı başlamadan hemen önce birkaç metre uzağına atılan ses bombasıyla yerde kalmıştı.


                              Yorum

                              • eerol
                                Banned
                                • 06-11-2004
                                • 8682

                                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                                Nefesleri kesen maçta Fener güldü13 Aralık 2006 23:30


                                UEFA Kupası grup son maçında Eintracht Frankfurt’u ağırlayan Fenerbahçe, ölüp ölüp dirildiği mücadelede geriden gelip tur şansını yakaladı... İşte tüm ayrıntılar...
                                MAÇ BAŞLADI

                                Mücadelenin ilk dakikaları oynanıyor... Frankfurk ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesinde pozisyon aradaı. Sol kanattan kullanılan taç atışında meşin yuvarlak sağ kanada açıldı. Burdan Rehmer ceza sahasının dışından şut denedi. Top Volkan'ın koruduğu kalenin yanından auta çıktı.

                                5. dakika. Fenerbahçe bu dakikada ilk kez rakip ceza sahasına sağ kanattan sokuldu. Appiah'ın pasıyla çizgi üzerinde buluşan Önder'in ortasında savunma meşin yuvarağa ayak koyarak kornere çeldi. Köşe atışın Alex kullandı. Ceza sahasına gelen topa Aurelio kafayı vurdu. Top direğin dibinden auta çıktı.

                                6. dakika. Fenerbahçe bu dakikada Frankfurt kalesine Tuncay ile yokldı. Ceza sahasının dışından atılan sert şuttan meşin yuvarlak bir kez daha direği syırıp auta çıktı.

                                7. dakika. Tuncay'ın pasıyla ceza sahasına giren Kezman, bir anda kalece Pröll ile karşı karşıya kaldı. Golcü ismin şutunda kaleciyi geçen topu Frankfurt savunması çizgi üzerinden çıkarttı.

                                8. dakika. Sağ kanattan ani gelişen Frankfurt atağında topu ağlarımızda gördük. Ceza sahasına ortalanan topu Japon golcü Takahara ön direkte iyi takip edip kafayı vurdu. Yere çarpan top ters taraftan Fenerbahçe ağlarına gitti.



                                Bu golle Frankfurt, Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

                                14. dakika. Fenerbahçe, bu dakikada beraberlik golü için bir şans yakaladı. Rakip ceza sahasının önünde serbest atış kazandık. Alex'in pasında ceza sahasının içinde önce Kezman sonra Appiah ile şut şansları bulduk. Frankfurt savunması zamanında müdahalelerle tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

                                17. dakika. Fenerbahçe ilk dakikalardan itibaren tutuk bir görüntü sergiliyor. Frankfurt sahaya iyi yayılıyor. Hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oluyor.

                                20. dakika. Fenerbahçe, beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Aurelio sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Ön direkte Alex kafayı vuramadı. Arka direkte bekleyen Kezman'dan önce savunma topu kornere çeldi.

                                Köşe atışını Alex kullandı. Ceza sahasının önünde Tuncay topla buluştuğu anda müthiş bir şut çıkarttı. Füze gibi giden meşin yuvarlak üst direkte patlayarak auta çıktı.



                                25. dakika. Fenerbahçe, beraberlik golü için Frankfurt kalesine yükleniyor. Bu dakikada sağ kanattan gelişen atak yine rakip ceza sahası içinde etkili oldu. Yerden gelen ortaya Kezman hareketledi. Kimsenin uzaklaştıramadığı top bir anda boşta kaldı. Tuncay altıpas üzerinde topu önünde bulduğu anda şutunu attı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

                                27. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasının önünde Aurelio kaleyi gördüğü anda şutunu attı. Sert giden topu kaleci Pröll yumruklayarak çıkarttı. Atak sağ kanattan devam etti. Tekrar ceza sahasına yapılan ortaya Appiah yatarak vurdu. Savunma topun kaleye yönelmesine müsade etmedi.

                                30. dakika. Mücadelede yarım saatlik dilim geride kaldı. Fenerbahçe kalesinde gördüğü gol sonrası üzerindeki şoku atmaya çalışıyor. Sarı-Lacivertliler'e tur için beraberlik dahi yetiyor. Frankfurt ilk dakikalarda kurduğu baskıyla golü bulduktan sonra kendi yarı sahasına kapanmış durumda. Fenerbahçe oyunun hakimiyetini eline geçirmiş durumda. İyi pozisyonlarda bulan ekibimiz gol atmayı başabilmiş değil.

                                31. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe atışı kullandı. İleri çıkan Lugano uygun durumda kafayı vurdu. Yerden seken top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                                33. dakika. Fenerbahçe, yine beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan Appiah, ceza sahasının önündeki Alex'e yerden pasını attı. Brezilyalı yıldız, önündeki rakibinden şık bir çalımla sıyrıldığı anda ceza sahasının önünden harika bir şut çıkarttı. Üst direği yalıyan meşin yuvarlak auta çıktı. Şans bu dakikaya kadar Fenerbahçe'nin yanında değil. Sarı-Lacivertliler, oyunda tamamen hakimiyeti eline almış durumda.

                                37. dakika. Frankfurt'un Fenerbahçe karşısında Japon golcü Takahara'nın attığı golle 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı-Lacivertliler, topla oynamada %64'e % 36'lık bir üstünlük kurdu. Frankfurt tüm hatlarıyla kapanıyor.

                                39. dakika. Fenerbahçe, yine sağ kanadı etkili kullandı. Tuncay'ın ara pasıyla Aurelio rakip ceza sahasına sokuldu. Sıfırda ortasını yapmaya hazırlanan Brezilyalı futbolcudan önce son anda savunma ayak koyarak tehlikeyi kornerle savuşturdu.

                                41. dakika. Mücadelenin ilk yarısı için artık son bölümlere girildi. Fenerbahçe'nin baskısı bu anlarda biraz azaldı. Alman ekibi kontrollü futbolunu devam ettiriyor.

                                42. dakika. Fenerbahçe, Alex ile etkili bir pozisyondan daha yararlanamadı. Sol kanattan Uğur Boral'ın ceza sahasına ortasını iyi takip eden Alex altıpas üzerinde yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlağı kaleci Pröll kolaylıkla kontrol etmeyi başardı.

                                45. dakika. Fenerbahçe maçın son dakikalarında yine rakip kaleye etkili geldi. Önder'in sağ kanattan yaptığı ortayı kaleci Pröll arka direkte Kezman'ın başının üzerinden son anda tokatlayarak kornere attı.

                                45+1. dakika. Fenerbahçe son anlarda gol için bastırıyor. Sağ kanattan Önder ceza sahasına ortasını yaptı. Kezman iyi yükselip savunmanın arasından kafayı vurdu. Yerden sekip direğin dibene yönelen topu kaleci Pröll harika uzanarak çeldi. Sağ kanada açılan topu takip eden Önder uygun durumda kale yerine topu tribünlere vurdu.



                                İlk yarıda tek gol Frankfurt'tan geldi. Kadıköy'de Fenerbahçe ilk yarıyı Alman ekibi karşısında 1-0 mağlup kapattı.

                                MAÇTA İKİNCİ YARI

                                Mücadelede ikinci yarı oynanıyor. Fenerbahçe, ikinci yarıya hızlı başladı. Beraberlik golü için sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenmeye çalışıyor. Frankfurt tempoyu düşürmek için ağırdan alıyor.

                                49. dakika. Frankfurt, Fenerbahçe yarı sahasının ortasıda serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına gelen top kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

                                51. dakika. Fenerbahçe orta sahasada Aurelio ile top kaybı yaptı... Ani gelişen atakta, sağ kanada atılan topa Edu ayak koydu. Sol kanatta Fink'in önünde kalan topu Alman futbolcu ceza sahasına ortasını yaptı. Japon futbolcu Takahara şık bir kafa vuruşu yaptı. Yerden seken topu kaleci Volkan çıkartamadı. Meşin yuvarlak 2. kez Fenerbahçe ağlarıyla buluştu.



                                Japon futbolcunun 2 golüyle Frankfurt, Fenerbahçe karşısında 2-0'lık üstünlük yakaladı.

                                52. dakika. Fenerbahçe'de Zico, Deniz Barış'ı kenara çekti. Oyuna giren isim Mehmet Yozğatlı oldu.

                                Maçın başından beri Alman ekibi Fenerbahçe kalesine 2 kez etkili gelebildi. İki kafa vuruşunda da kaleci Volkan topları çıkartmayı başaramadı.

                                59. dakika. Fenerbahçe, 2. yarının hemen başında yediği golün şokunu üzerinden atmak istiyor. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topa Lugano kafayı vurdu. Aurilo meşin yuvarlağı iyi takip edip topu Frankfurt ağlarına bıraktı. Yan hakem bu pozisyonda Alman ekibinden 6 numaranın ofsaytı bozduğunu görerek bayrağını çekmedi. Maçın Hollandalı orta hakemi anlamsız bir şekilde Fenerbahçe'nin bariz golünü geçerli saymadı. Yan hakemin bayrak kaldırmamasına rağmen ofsayt kararı verdi.



                                Bu gol güme gitti...

                                60. dakika. Pozisyonun gol olduğu yönünde itiraz eden Kezman hakemden sarı kart gördü.

                                63. dakika. Fenerbahçe golü Tuncay'ın enfes kafa vuruş ile buldu. Sol kanattan kullanılan köşe atışında ceza sahasında kendisini unutturan Tuncay Şanlı harika bir kafa vuruşu el topu Frankfurt kalesine bıraktı. Bu golle maçta skor şimdi 2-1 oldu. Fenerbahçe tur için umutlandı.



                                70. dakika. Fenerbahçe, gol için yükleniyor. Alex, sol kanattan serbest atış kullandı. Frankfurt savunması topu karşıladı. Ani atak Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Önder son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.

                                72. dakika. Frankfurt'ta Weissenberger yerini Meier'e bıraktı.

                                72. dakika. Fenerbahçe'de Kezman oyundan alındı. Deivid sahaya giren isim oldu.

                                75. dakika. Fenerbahçe'de Aurelio yerini Semih Şentürk'e bıraktı. Zico, tüm kozlarını sahaya sürdü. Artık son bölümlere girildi. Sarı-Lacivertliler'e tur için gol lazım.

                                79. dakika. Mücadelede artık son bölümler oynanıyor. Fenerbahçe'nin Frankfurt karşısında 2-1'lik mağlubiyeti devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip rakip kaleye bu dakikalarda etkili gidemiyor.

                                80. dakika. Frankfurt'ta Kyrgiakos, Fenerbahçe'de Semih, hakemden sarı kart gördü.

                                83. dakika. Fenerbahçe bu dakikada golü Semih ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta, ceza sahasına yapılan ortaya Deivid hareketlenip vurdu. Kaleci Pröll topu çeldi fakat uzaklaştıramdı. Semih altıpas içinde boşta kalan topa şık bir rovöşata vuruş yaptı. Direğin dibenden Fink topu elle çıkartmak istedi. Alman futbolcunun müdahelesine rağmen meşin yuvarlak Frankfurt ağlarına gitti.



                                Semih'in bu şık golüyle şimdi skora 2-2'lik eşitlik geldi.

                                90.
                                dakika. Maçta normal süre sona erdi. Artık nefesler kesildi.

                                Hollandalı hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

                                90+1 dakika. Frankfurt gol için tüm hatlarıyla Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına gelen topa Takahara hareketlendi. Altıpas üzerinde kalemizdeki büyük tehlikeyi son anda araya giren Lugano kornerle uzaklaştırdı.

                                90+3. dakika. Mücadele Semih Şentürk 2. sarı kartını görüp kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bu anda Hollandalı hakem Wegereef 2. sarı kartını gösterdiğinin farkına varmadı. Semih, maçın devam ettiği anda hakemin yanına giderek bir kural hatasına fırsat vermeden kırmızı kartı isteyip kendisini oyundan attırdı. Gerçekten ilginç bir an yaşandı.

                                Uzatma anlarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, 2-0 mağlup duruma düştüğü maçta, Tuncay ve Semih'in golleriyle 2-2'lik beraberliği yakalayıp UEFA'da tur kapısını araladı.

                                MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 2-2- E.FRANKFURT

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X