Güncel Fenerbahçe Haberleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    #91
    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

    ALMANLARI SARACOĞLU KORKUSU SARDI!


    UEFA'da F.Bahçe'yle aynı grupta mücadele eden E.Frankfurt'u Şükrü Saracoğlu korkusu sardı! Alman ekibinin teknik direktörü Funkel ve kalecisi Pröll "Orada işimiz çok zor" dedi.İşte Detaylar...


    UEFA Kupası'nda Danimarka'nın Randers takımını eleyerek gruplara kalan Fenerbahçe'nin rakiplerinden biri de Eintracht Frankfurt... SABAH, Alman ekibinin kampına girdi ve teknik direktör Friedhelm Funkel, kaleci Markus Pröll ve Türk asıllı oyuncu Daniyel Çimen'le görüştü. Frankfurtlular'ın ortak kanısı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çok zor bir maçın kendilerini beklediği... Herkesin eşit şansa sahip olduğu bir grupta yer aldıklarını belirten 53 yaşındaki Funkel, "Zorlu bir grupta mücadele vereceğiz. Avrupa'nın kaliteli liglerinden kaliteli takımlarla karşılaşacağız. Fenerbahçe'nin son yıllarda yaptığı ciddi yatırımların farkındayız. Kadrolarında üst düzeyde futbolcular var. Fenerbahçe ile son maçı İstanbul'da oynayacağız. Bu bir dezavantaj. Çünkü gruptan kopma olacağını sanmıyorum. Düğüm, son maçta çözülebilir. Bu da, Saracoğlu'nda kader maçı oynayacağımız anlamına geliyor. Fenerbahçe'nin bu statta ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tabii ki özel tedbirlerimiz olacak" şeklinde
    konuştu.

    'SEYİRCİDEN ETKİLENMEMELİYİZ'
    Eintracht Frankfurt'un 27 yaşındaki kalecisi Markus Pröll ise Fenerbahçe'nin çok sayıda tehlikeli gol silahına sahip olduğunu belirterek dikkatli oynamaları gerektiğinin altını çizdi. Pröll, "Zevkli bir maç olacak. Yapmamız gereken en önemli şey, Fenerbahçe'nin en büyük silahı olan seyircisinden etkilenmemek. Alex, Kezman gibi önemli oyuncuların da bilincindeyiz. Fenerbahçe hücuma geçtiğinde çok etkili oluyor. Teknik direktörümüzün bununla ilgili özel bir oyun düzeni planlayacağına eminim. Ancak biz de güçlü bir takımız. Her takımın iddialı olduğu grupta Saracoğlu'ndan beraberlik kopartabileceğimize inanıyorum. Umarım İstanbul'a kazanmak zorunda olarak gelmeyiz. Bu durumda işimiz gerçekten çok zor olur " ifadelerini kullandı.

    SABAH


    Yorum

    • eerol
      Banned
      • 06-11-2004
      • 8682

      #92
      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

      Bayanlarımızdan 42 Sayı Fark
      12 Ekim 2006 Perşembe


      Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’nda Fenerbahçe Bayan Basketbol takımımız Mersin Büyükşehir Belediyespor’u 101-59 yendi. Takımımız bu karşılaşma ile tam kadro olarak taraftarımız ile buluştu.
      Turnuvadaki diğer karşılaşmada İsrail temsilcisi Ramat Hasharon, ilk yarısını 42-24 önde tamamladığı mücadelede, Bulgar ekibi Lukoil’e 63-48 üstünlük sağladı.
      13 Ekim Cuma günü Ramat Hasharon-Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe-Lukoil karşılaşmalarıyla sürecek. Takımımızın karşılaşması saat 15.30’da başlayacak.
      FENERBAHÇE : Şaziye 11, Burcu 2, Birsel 8, Nilay 4, Begüm 11, Nalan 11, Cappie Pondexter 8, Nevriye 8, Melike 6, Linda Frohlich 11, Megan Moddy, Tammy Sutton Brow 11
      MERSİN BŞ BLD : Özlem 5, Müjde 13, Şebnem 10, Gülşah 16, Aslı 5, Petrıca Holmes 2, Krısten Mann 4, Melek 2, Shantta Owens 2,
      1 PERİYOT : 32-21
      2.PERİYOT 27-6
      DEVRE 59-27
      3. PERİYOT : 26-14
      4- PERİYOT 16-18

      Yorum

      • eerol
        Banned
        • 06-11-2004
        • 8682

        #93
        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

        Önce Caferağa’ya Sonra Abdi İpekçi’ye
        13 Ekim 2006 Cuma


        Beko Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız bugün Beşiktaş Cola Turca ile karşı karşıya gelecek. Abdi ipekçi Spor Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşma ile Fenerbahçe Ülker takımımız bu sezon ilk kez taraftarımız ile buluşmuş olacak. Karşılaşma NTV’den naklen yayınlanacak. Kulüpler arası anlaşma gereği Beşiktaş’ın seyircisi karşılaşmayı izleyemeyecek.
        Fenerbahçe Ülker takımımızın şube direktörü Nedim Karakaş karşılaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Önemli bir karşılaşmaya çıkıyoruz. Hiçbir karşılaşmanın kolay olmadığını biliyoruz ve bu bilinç ile sahaya çıkıyoruz. Karşılaşmada elimizden gelenin en iyisini yaparak galip ayrılmayı hedefliyoruz. Bu nedenle de taraftarımızın bize destek vermesine ihtiyaç duyuyoruz. Abdi İpekçi’yi doldurarak hem takımımıza destek olacaklar hem de rakibimizin üzerinde önemli bir psikolojik baskı yaratmış olacaklar.”
        Bayanlarımız Lukoil Önünde
        3. Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’nda Fenerbahçemiz bugün Lukoil takımı ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Caferağa Spor Salonu’nda saat 15.30’da başlayacak karşılaşma FBTV’den naklen yayınlanacak. Takımımız turnuvada ilk maçını Mersin B.Ş.Bld. ile yapmış ve karşılaşmadan 101-59 galip ayrıldı.

        Yorum

        • eerol
          Banned
          • 06-11-2004
          • 8682

          #94
          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

          Fenerbahçe, Ankara deplasmanında15 Ekim 2006 10:00


          Son maçlarda istediği sonuçları alamayan ve milli hafta öncesinde evinde Bursa’ya mağlup olan Fenerbahçe, Başkent’te moral arıyor. İşte muhtemel 11'ler...
          Bu sezon ilk kez gündüz maçına çıkacak olan Kanarya, bir bakıma perşembe günü UEFA Kupası’nda Newcastle ile oynayacağı maçın provasını da yapacak.

          Şartlar ne olursa olsun kazanmaları gereken bir karşılaşma oynayacaklarını ifade eden teknik direktör Zico’nun, Bursaspor maçı kadrosunu aynen sahaya süreceği belirtildi.

          Bu arada sakatlığı bulunan Selçuk’un yanı sıra, Ankaragücü ile oynanan hazırlık müsabakasında şans verdiği Serkan, Uğur Boral ve Kemal’i kadroya almayan Brezilyalı hoca, Deniz’i ise 18 kişilik kadroya dahil etti.

          Ankaraspor
          Hakan, Murat Akyüz, Kürşat, Batak, Wederson, Devran, Volkan, Adem,
          Bilal, Jaba, Murat H.

          Fenerbahçe
          Rüştü, Kerim, Edu, Lugano, Ümit, Appiah, Aurelio, Alex, Tuncay, Deivid,
          Kezman

          Stat: 19 Mayıs
          Saat: 14:30
          Yayın: Lig Tv
          Hakem: Vedat Yüksel

          Yorum

          • eerol
            Banned
            • 06-11-2004
            • 8682

            #95
            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

            Temizlik iddiası!

            Fenerbahçe'de Brezilyalılar'a karşı geniş çaplı bir temizlik harekatının yapılacağı iddia edildi. Brezilya'da yayınlanan El Globosporte Gazetesi'nin haberine göre, sarı-lacivertli kulüpten gönderileceklerin başında teknik direktör Zico geliyor. Deivid ve Edu ile Uruguaylı Lugano'nun da bileti kesilecekler arasında olduğu öne sürüldü.

            YERLERİ BİLE HAZIR
            Gazete gönderileceklere yeni yer bile buldu. Buna göre Zico'nun Flamengo'nun başına geçmesi gündemde. Lugano ile Edu'ya ise Sao Paulo'nun kapısı açık. El Globosport, bir tek Deivid'e adres bulamamış! Gazete, övgüler yağdırdığı Alex'in yıllarca F.Bahçe'de oynayabileceğini, Aurelio'nun ise Türk vatandaşı olması sayesinde takımda kalacağını da yazdı.

            Yorum

            • eerol
              Banned
              • 06-11-2004
              • 8682

              #96
              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

              Fenerbahçe ikinci yarıda kayıp15 Ekim 2006 16:30


              Son maçlarda istediği sonuçları alamayan ve milli hafta öncesinde Bursa’ya mağlup olan Fener Başkent'te tek devrelik bir futbol ortaya koyuncu beraberliği zor kurtardı
              Turkcell Süper Lig'de, Ankaraspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta takımların kadroları şöyle:

              Stat: 19 Mayıs
              Hakemler: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Mustafa Emre Eyisoy

              Ankaraspor: Hakan, Petrous, Muhammed Hanifi, Wederson, Jaba, Bilal, Kürşat, Hürriyet, Murat Hacıoğlu, Volkan, Adem

              Fenerbahçe: Rüştü, Appiah, Ümit, Kezman, Tuncay, Mehmet Aurelio, Kerim,
              Alex, Lugano, Edu, Deivid.

              Maçın başlamasına sayılı dakikalar var. Her iki takımda son hazırlıklarını yapıyor...

              MAÇ BAŞLADI

              Mücadele Ankaralı futbolcuların vuruşu ile başladı. Başkent'te yağışlı bir havada oynanıyor karşılaşma.

              4. dakika. 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın temposu ilk dakikalarda düşük. Tuncay'ın basında Kezman Ankaraspor ceza yayı üzerinde buluştuğu topu yanında hareketlenen Deivid'e bıraktı. Deivid ceza yayı üzerinden yerden şutunu çıkarttı. Kaleci Hakan üzerine gelen topu kolaylılka kontrol etti. Maçtaki ilk şut Fenerbahçe'den geldi.

              8. dakika. Ankaraspor-Fenerbahçe maçı orta saha mücadelesi şeklinde devam ediyor. İki tarafta ilk dakikalarda kontrollü futbolcu tercih ediyor. Bu dakikaya kadar iki ekip içinde etkili bir atak izleyemedik.

              10. dakika. Ankara atağı sol kanattan gelişti. Java ceza sahasına sokulduğu anda ilk anda Edu'ya takıldı. Kademeye giren Lugano'da topu kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.

              11. dakika. Fenerbahçe atağı Kezman ile gelişti. Ankara ceza sahasına çalımlarla giren Sırp yıldızın önünden son anda Petrous topu kornere çeldi. Köşe atışını Alex kullandı. Ceza sahasına gelen topu yükselen Edu ile Kürşat kafa kafaya çarpıştı. Hakem faulu Ankaraspor'a verdi. Kürşat'ın başından akan kanları durdurmak için sağlık ekipleri pansuman yapıyor.

              14. dakika. Fenerbahçe Tuncay ile gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Kezman köşe direği yakınında topu ceza sahasındaki Deivid'e gönderdi. Topu gögsüyle kontrol eden Brezilyalı golcü süratle kale doğru hareketlenen Tuncay'a şık bir gol asisti yaptı. Tuncay, Deivid'in pasıyla bir anda kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Yakın mesafeden sağ ayağının dışıyla vuran Tuncay, meşin yuvarlağı kalecinin üzerine nişanlayınca takımını mutlak bir golden etti.

              18. dakika. Mücadelede golsüz beraberlik devam ediyor. Fenerbahçe maçta dakikalar ilerledikçe daha etkili bir futbol sergiliyor. Az önce Tuncay ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamayan Sarı-Lacivertliler oyunun kontrolünü tam olarak eline alabilmiş değil.

              20. dakika. Fenerbahçe aradığı gole Alex ile buldu. Kezman, Ankara ceza sahası önünde buluştuğu topu rakiplerinden iyi sakladı. Alex sol taraftan ceza sahasına topsuz koşu yaptı. Kezman, şık bir pasla Alex'i kaleci Hakan ile karşı karşıya bıraktı. Alex savunmanın müdahelesine rağmen köşe plase bir vuruşla takımını Başkent'te öne geçiren golü buldu.

              Alex'in golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti



              24. dakika arka direkte topla buluşan Murat Hacoğlu'nun ortasında, ceza
              alanı içindeki Volkan topa gelişine vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Rüştü'de kaldı.

              25. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında kaelci Hakan'nın da yaptığ büyük hata sonucu Lugano'nun kafa vuruşuyla bir anda 2. golü buldu. Brezilyalı yıldız Alex'in ceza sahasına gönderdiği topa kaelci Hakan çıkıp çıkmamakta büyük tereddüt yaşadı. Geriden gelip iyi yükselen Lugano savunmanın üzerinden sert bir kafa vuruşuyla topu Ankara ağlarına takımının 2. golü olarak bıraktı.

              Fenerbahçe 5 dakika arayla bulduğu 2 golle, zor geçeceği düşünülen Ankaraspor deplasmanında bir anda 2-0 öne geçti.



              32. dakika.
              Fenerbahçe Ankara deplasmanında rahat bir futbol ortaya koyuyor. Ankara bir türlü sahaya istediği oyunu yansıtabilmiş değil.

              35. dakika. Ankaraspor, bu anda Fenerbahçe kalesinde gole yaklaşan taraf oldu. Ceza sahasına yerden gönderilen topu Wederson bacaklarının arasından bıraktı. Murat Hacıoğlu, savunmanın müdahele edemediği topu direğin dibinden ağlara göndermek istedi. Vuruş etkili olmayınca kaleci çizgisine pralel giden top direğin az farkla yanından auta çıktı.

              42. dakika. Ankaraspor'da rakibine sert giren Hürriyet hakemden sarı kart gördü.

              Artık mücadelenin ilk yarısı için son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğünü koruyor.

              45. dakika. Maçın son anlarında Ankaraspor beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sol kanattan üst üste kullanılan köşe atışlarından sonuç gelmedi.

              Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

              Uzatma süresinde başka gol olmadı. Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Ankaraspor deplasmanında mücadelinin ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

              MAÇIN İKİNCİ YARISI OYNANIYOR

              Aykut Kocaman ikinci yarıya iki oyuncu değişikli birden yaparak başladı. Hürriyet ve Murat Hacıoğlu yerlerini, Mehmet Yılmaz ve Devran'a bıraktı.

              Maçın ikinci yarısına Ankaraspor baskılı başladı. Fenerbahçe ilk anlarda savunmasında dikkatli oynuyor.

              48. dakika. Ankara atağı etkili gelişti. Volkan ile gelişen atakta top sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Wederson'nun önüne oynandı. Brezilyalı futbolcu ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

              51. dakika. Sağ kanattan gelişen Ankaraspor atağında Devran meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Mehmet Yılmaz topu ayağının altından kaçırdı. Savunmanın müdahele edemediği top Jaba'nın önünde kaldı. Ceza sahası çizgisi üzerinde Brezilyalı yıldız adeta Rüştü'nün koruduğu kaleye bir füze gönderdi. Direğin içine çarpan top Fenerbahçe ağlarına Ankaraspor golü olarak gitti.

              Jaba'nın bu golüyle mücadelede skor şimdi 2-1 oldu.



              59. dakika. Ankaraspor, Fenerbahçe karşısında bir anda skoru 2-2'ye getirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Jaba topu sol kanatta bekleyen Wederson'a oynadı. Brezilyalı futbolcu bekletmeden ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Yılmaz, Lugano ve Edu'nun arasından kafa vuruşunu yaptı. Top Rüştü'nün altından Fenerbahçe ağlarına gitti.

              Bu golle Başkent'te maç 2-2 oldu.



              63. dakika.
              Zico oyuna müdahele etti. Sahadan Kerim Zengin ve Tuncay Şanlı alındı. Oyuna dahil olan isimler Önder Turacı ve Tümer Metin.

              65. dakika.
              Maçın ikinci yarısına 2 değişiklik ile başlayan Ankaraspor oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yığmayı başardı. Özellikle sol kanattan gelişen etkili ataklarda golleride bulan Başkent ekibi 2-0 geriden gelerek beraberliği yakaladı.

              Fenerbahçe ise ikinci yarıda sanki maç bitmiş gibi oynamaya başlayınca oyundaki hakimiyetini rakibine kaptırdı.

              Zico, Tümer ve Önder'i oyuna sürerek şimdi yeniden sahadak insiyatifi eline almaya çalışıyor. Ankaraspor ikinci yarıda bambaşka bir kimlikle mücadele ediyor.

              70. dakika. Deivid, yerini Semih Şentürk'e bıraktı.

              80. dakika. Fenerbahçe atağı Tümer ile gelişti. Tümer Metin, ceza sahası üzerinde bekleyen Kezman'ı ara pasıyla savunmanın arkasına kaçırdı. Kezman topla buluştuğu anda şutunu attı. Kaleci Hakan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

              81. dakika. Ankaraspor'da Bilal, yerini Özer'e bıraktı.

              Artık maçta son bölümlere girildi. Mücadelede 2-2'lik eşitlik devam ediyor.

              Fenerbahçe üstünlük sayısı için rakip kaleye oyunu yıkmaya çalışıyor. Ankaraspor bu dakikaya kadar savunmasında başarılı.

              82. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe atışı kullandı. Önder ceza sahası içinde yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

              87. dakika. Mücadelede eşitlik devam ediyor. Oyun bu anlarda Kezman'nın geçirdiği sakatlık sonrası bir süre durdu. Tempo bir türlü yükselmedi. Fenerbahçe istediği baskıyı kurabilmiş değil. Ankaraspor özelllikle orta sahada Volkan'nın etkili bindirmeleriyle savunmasında zor anlar yaşıyor.

              89. dakika. Maçın artık son dakikalar oynanıyor. Ankaraspor savunmasında kapanmadığı gibi üstünlük sayısını da bulmaya çalışıyor. Fenerbahçe tutuk futbolunu sürdürüyor.

              90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave edildiğini işaret etti.

              90+1 dakika. Faul ile yerde kalan Appiah, hakeme itiraz edince sarı kart gördü.

              90+2. dakika. Uzatma bölümlerinde de son anlar oynanıyor. Fenerbahçe ikinci yarıda adeta sahada yoktu. Ankaraspor rakibine karşı üstün bir futbol sergiledi.

              90+4. dakika. Fenerbahçe maçın son anlarında Edu ile üstünlük golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Ümit Özat'ın ceza sahasına gönderdiği top arka direkte Edu'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Hakan kapanarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

              Maçın uzatma dakikalarında başka gol olmayınca hakem maçı bitiren düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, 2-0'lık üstünlüğünü koruyamadığı maçta Ankara deplasmanında 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

              MAÇ SONUCU: ANKARASPOR :2-2 :FENERBAHÇE

              Yorum

              • eerol
                Banned
                • 06-11-2004
                • 8682

                #97
                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                Fenerli çıldırdı, Zico 'normal' dedi15 Ekim 2006 17:15


                Ligde şampiyonluk kovalayan F.Bahçe, Ankara önünde üstünlüğünü koruyamayıp berabere kaldı. Sarı-Lacivertliler bu sonuca çıldırdı. Zico işe şunları söyledi:
                Ankaraspor'la 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'de maçın ardından sarı-lacivertli taraftarlar teknik direktör Zico'ya tepki gösterdi. Zico ise "Taraftar haklı. Maça gelip parasını veriyor ve galibiyet izlemek istiyor. Çok normal" ifadesini kullandı.

                Fenerbahçe teknik direktörü Zico, Ankaraspor maçından sonra yaptığı açıklamada "Sonuç olarak baktığımızda beraberlik futbolun içerisinde olan doğal bir sonuç. İlk yarıda 2-0 öne eçip güzel bir avantaj yakaladık. Fakat takımımız kendisinden beklenmeyecek şekilde kişilik değiştirdi ve kalemizde 2 gol gördük" dedi.

                Zico taraftarın kendisine tepkisine ise "Taraftar haklı. Maça gelip parasını veriyor ve galibiyet izlemek istiyor. Çok normal" ifadesini kullandı.

                Yorum

                • eerol
                  Banned
                  • 06-11-2004
                  • 8682

                  #98
                  Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                  Aziz Yıldırım soyunma odasını bastı17 Ekim 2006 09:10


                  F.Bahçe'de üst üste alınan kötü sonuçlar en çok Yıldırım'ı kızdırdı. Ankara karşısında 2-0 üstünlüğü koruyamayan futbolcular, Başkan'nın hışmına uğradı...
                  Soyunma odasına inip futbolcuları uyardı: Yeter artık!
                  Fenerbahçe, 9 haftada 10 puan kaybederek taraftarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Kadıköy'de Bursaspor'a yenildikten sonra önceki gün Ankaraspor'la 2-2 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, başarısızlığın sebeplerini tartışıyor.

                  Sonuçlar en çok Başkan Aziz Yıldırım'ı kızdırdı. Ankaraspor karşısında 2-0 üstünlüğü koruyamayan futbolcular, Aziz Yıldırım'ın hışmına uğradı. Alınan bilgilere göre maçtan sonra soyunma odasına inen Yıldırım, futbolcularını şu sözlerle uyardı: "Yeter artık, üzerinizde taşıdığınız formaya layık olun. Bu yılın önemini kavrayamamışsınız. Size gösterilen imtiyazı kötüye kullanıyorsunuz. Artık krediniz kalmadı." Rüştü ve Ümit Özat'la da özel olarak konuşan Başkan, perşembe günkü UEFA maçını hatırlattı ve, "O zamana dek takımı düzeltecek ne ise onu yapın." dedi.

                  Ankaraspor karşısında 2-0'lık üstünlüğünü koruyamayarak beraberliğe razı olan Fenerbahçe'nin 90 dakika sonunda Başkan Aziz Yıldırım'ın hışmına uğradığı ifade edildi. Sarı-Lacivertli takıma kötü futbol oynattığı gerekçesiyle eleştirilen Teknik Direktör Zico'nun geçtiğimiz günlerde, '8 haftalık görevim süresince Başkan Aziz Yıldırım, bir kez soyunma odasına inip, futbolculara yönelik olarak uyarılarda bulundu.' itirafından sonra Yıldırım'ın Ankaraspor maçından sonra yeniden 'soyunma odasına indiği' belirtildi.

                  Yıldırım'ın bir dönem eski başkanlardan Ali Şen'in de sık sık başvurduğu bu yöntemi daha önce Randers maçında da kullandığı bildirildi. Fenerbahçe'nin Ankaraspor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen bir puana razı olması Başkan Aziz Yıldırım'ın tepkisini çekti. Başkan Yıldırım'ın Sarı-Lacivertli takımın başkent deplasmanından, altın değerinde 2 puan kaybetmesi üzerine soyunma odasına inerek oyuncuları azarladığı öğrenildi. Yıldırım'ın gün geçtikçe daha da kötü oynayan futbolculara yönelik olarak şu ifadeleri kullandığı anlatıldı: "Sahada sizleri tanıyamadım. Yeter artık, F.Bahçe'ye ve üzerinizde taşıdığınız formaya layık bir mücadele sergileyin. Bu yılın önemini henüz kavrayamamışsınız. Size gösterilen imtiyazı kötüye kullanıyorsunuz. Taraftarın da sabrını taşırdınız. Artık krediniz kalmadı." Yıldırım'ın Rüştü ve Ümit Özat'la da özel olarak konuştuğu, ikiliye "Siz bu takımın büyüklerisiniz. Arkadaşlarınızı motive etmek, yüreklendirmek size düşer. Perşembe günü UEFA Kupası maçı oynayacağız. O zamana dek takımı düzeltecek ne ise onu yapın." dediği vurgulandı. Bu arada Yıldırım'ın maç sonu sinirli bir halde stattan ayrılarak takım uçağı yerine karayoluyla İstanbul'a dönmeyi tercih ettiğine dikkat çekildi.

                  Öte yandan Zico'nun, 'Başkan, benim dönemimde bir kere soyunma odasına indi.' dediği maçın ise Randers mücadelesi olduğu tahmin ediliyor. Kadıköy'de Randers'i güçlükle 2-1 yenebilen Sarı-Lacivertlilerin performansından memnun kalmayan Yıldırım'ın, o gece soyunma odasında oyunculara çıkıştığı; Zico'yla bir görüşme yaptığı öne sürülmüştü. Yıldırım bu iddiayı yaptığı açıklama ile adeta doğrulamış ve Zico'yla rutin görüşmelerden birini yaptığını itiraf etmişti. Brezilyalı çalıştırıcı konuşmanın ayrıntısını açıklamazken 'Gerek görürse, başkan anlatır.' demişti.

                  Kaynak: Zaman
                  Haber: Vahap Söztutan

                  Yorum

                  • eerol
                    Banned
                    • 06-11-2004
                    • 8682

                    #99
                    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                    Alex De Souza ikinci kez şok yaşıyor17 Ekim 2006 09:15


                    Takımda gizli kaptanlık rolünü üstlenen Alex'in tavsiyesi ile transfer edilen Sambacı oyuncunun devre arasında biletinin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor...
                    Süper Lig'de aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe'de, Brezilyalı futbolcu Deivid de Souza kredisini tüketmek üzere.

                    Sarı-Lacivertli takımda bu sezon adeta gizli kaptanlık rolünü üstlenen Alex'in tavsiyesi ile transfer edilen Sambacı oyuncunun devre arasında biletinin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Böylece Alex, 2004-2005 sezonunda alınmasına 'okey' verdiği; ancak sezon ortasında ülkesine gönderilen vatandaşı Fabiano Lima'dan sonra Deivid'de de yanılgıya düştü.

                    Nobre'nin sürpriz bir şekilde Beşiktaş'a gitmesinin ardından Alex'in tavsiyesi üzerine Sporting Lizbon'dan transfer edilen Deivid, F.Bahçe'de sayılı günler yaşıyor. Alex'le birlikte attığı gollerle 2003-04 sezonunda Brezilya'nın Cruzeiro takımını şampiyonluğa taşıyan Sambacı futbolcu, eski takım arkadaşının yüzünü kara çıkardı. Daha önce sol kanat oyuncusu Fabiano Lima'ya 'geçer not' vererek Sarı-Lacivertli renklere bağlanmasında büyük rol oynayan; fakat devre arasında sözleşmesi feshedilen bu vatandaşından ağzı yanan Alex, şimdi de Deivid'le ikinci bir şok yaşıyor.

                    Alex'in referansıyla büyük umutlarla Fener formasını sırtına geçiren Deivid, ligde oynadığı 5 maçta da rakip fileleri havalandıramadı. Halbuki Alex sezon başında "Deivid ile birlikte Cruzeiro'yu şampiyon yapmıştık. Ben asist kralı, o da gol kralı oldu. Şimdi yeniden bir aradayız ve bu kez F.Bahçe'yi şampiyon yapacağız. Sadece ligde değil UEFA'da da başarılı olacağız." diye konuşarak Sarı-Lacivertli camiaya umut saçmıştı. Buna karşılık otoriteler geride kalan 9 hafta boyunca Deivid'in ortaya koyduğu futbolla sezon sonunu zor göreceği görüşünde birleşiyor.

                    Bu arada Brezilyalı futbolcu Alex, berabere kaldıkları Ankaraspor maçında takım olarak üzerlerine düşeni yapamadıklarını söyledi. Alex, "Hata aranacaksa bizde aransın, hocamızda değil. Bundan böyle hocamızın tüm direktiflerini sahaya yansıtacağız. Newcastle United maçı bizim için başlangıç olacak." dedi. Ayrıca Fenerbahçe Gazetesi, kulübün eski sporcularına dün akşam iftar yemeği verdi.

                    PSV, Ümit Özat'ı yakın takibe aldı

                    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Hollandalı rakibi PSV Eindhoven'ın Antrenörü Tony Braslox'un, Ankaraspor maçında F.Bahçe'nin kaptanı Ümit Özat'ı izlediği öğrenildi. Christoph Daum'un F.Bahçesi'nde sağ ayaklı olmasına karşın sol kanatta görev vermesine rağmen büyük bir özveriyle mücadele eden Ümit'i PSV Teknik Direktörü Ronald Koeman'ın yakın takibe aldırttığı öğrenildi. Hollanda temsilcisinin kurmaylarının, tecrübeli futbolcunun yanı sıra Tuncay Şanlı'yı da Ankaraspor maçında büyüteç altına aldığı ifade edildi.

                    Kaynak: Zaman
                    Haber: Ahmet Uykan

                    Yorum

                    • eerol
                      Banned
                      • 06-11-2004
                      • 8682

                      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                      Anelka, F.Bahçe için şu tahmini yaptı17 Ekim 2006 09:45


                      Fransa’nın yetiştirdiği ender yıldızlar arasına adını yazdırdı Nicolas Anelka. Eski takımı F.Bahçe'nin Newcastle'la oynayacağı maç için skor tahmininde bulundu...
                      Bolton’un Fransız yıldızı, "Newcatle’nin defansında çok boşluklar gördüm. Fenerbahçe bildiğim futbolunu burada oynarsa mutlaka yener. Benim tahminim St.James Park’ta maç 1-1 berabere biter" diye konuştu.

                      Fransa’nın yetiştirdiği ender yıldızlar arasına adını yazdırdı Nicolas Anelka. Hep sorunlu gösterildi, önemli kulüpleri bir bir dolaştı. F.Bahçe formasını da giydi. Büyük ümitler beklenen yıldız oyuncu hayal kırıklığı yaşattı.

                      Takıma bir türlü uyum sağlayamadı. Sürekli İngiltere’ye gitmekten bahsetti. Ağustos ayında da muradına erdi. Bolton’a transfer olan Anelka burada eski günlerini ararken, takımının Newcatle’ı önceki gün 2-1 yendiği maçtan sonra sarı lacivertlileri sevindirici mesaj gönderdi.

                      Bolton’a 8 milyon Sterlin’e gitti
                      8 milyon Sterlin’e Ada’ya geri dönen Anelka, "Fenerbahçe gerçek futbolunu oynarsa Newcastle’ı yener" dedi. Tecrübeli futbolcu, St.James Park’ta Perşembe günü oynanacak UEFA Kupası grup maçında her iki takımı tanıdığı için iyi bir değerlendirme yaptığını ifade etti ve şöyle konuştu:

                      "İki ay öncesine kadar orada oynadığım için Fenerbahçe’yi iyi tanıyorum. Bugün karşılaştığımız Newcastle’ı sahada yakından tanıma fırsatını buldum. Defansında çok boşluklar gördüm. Fenerbahçe bildiğim futbolunu burada oynarsa Newcastle’ı yener. Benim tahminim St.James Park’ta maç 1-1 berabere biter."

                      Fenerbahçe’den bahsedildiği zaman heyecanlanan ve yüzünde gülücükler açan Anelka, sözlerini şöyle sürdürdü:

                      Geri çağrılmam morali arttırdı
                      "Fransa Milli Takımı’na çağrıldığım için hem mutluyum, hem de gururluyum. Bu olay bana moral verdi. Fenerbahçeli taraftarlar gibi burada da bana büyük ilgi gösteriliyor. Bu da beni sevindiriyor, güç veriyor. Burada Anelka’nın ölmediğini göstereceğim. Newcastle karşısında bunu gösterdiğime inanıyorum."

                      Yorum

                      • eerol
                        Banned
                        • 06-11-2004
                        • 8682

                        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                        Zico'dan bombo gibi açıklamalar17 Ekim 2006 10:20


                        Star'da yayınlanan Telegol'e katılan Fener'in hocası Zico Anelka'nın gidişinden takımdaki geleceği hakkına kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...
                        F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, daha kariyerinin başında olduğunu ve gidip gitmeyeceği konusunda Başkan Aziz Yıldırım’ın karar vereceğini söyledi. Star TV’de yayınlanan Telegol programına konuşan Arthur Zico A’dan Z’ye şunları söyledi:

                        * “Kariyerimin daha başındayım. F.Bahçe’ye başarılı olmak için geldim. Büyük camialarda baskı her zaman vardır. Ben Brezilya’nın en büyük kulübü Flamengo’da, Udinese’de oynadım. Hiçbir şeyden korkum yok.

                        ‘KRİSTAL KÜREM YOK’
                        * Gidip gitmeyeceğim, istifa edip etmeyeceğim başkanın bileceği iştir. Takıma geç katıldım. 1 ay sonra lig başladı. Yeni oyunculardan kurulu, yeni bir kadro var. İhtiyacımız olan zaman. Elimde kristal küre yok ve ben sihirli değilim.

                        * Anelka kalmak istemedi. Biz onunla kalmak istedik. O sözleri etmişse, yalan söylemiş. Futbolcu olarak saygı duyabilirim ama kişisel olarak saygı duyamıyorum. Alex’le problemi varsa, onu bilemem. D.Kiev maçlarında oynamak için bana söz vermişti. Ama idmana çıkmlayan, yemeklere gelmeyen o, sözünde durmadı. Yüzünüze başka, ardından başka konuşan insanları sevmem. Alex çok zeki bir insan. Öyle kadro falan işlerine girmez. Takımda ise asla bir disiplin sorunum yok. Bunu bir tek Anelka yaptı, o da gitti.

                        ‘HAKAN’I UNUTAMAM’
                        * Hakan Şükür çok kaliteli ve yetenekli bir golcü. ‘Hakan’ denince aklıma Türkiye-G.Kore maçından sonra güzel bir tablo sergileyip, iki takımı tribünlere götürmesi geliyor.

                        * Takıma 3 gün izin verdim, programım belliydi. Maçlar belli. Kazansak da, kaybetsek de program değişmez. Ben kaybedince programı değiştiren hoca değilim.

                        * Yönetimle konuşup, fikir alış verişinde bulunduk. Gelenlerin hepsi benim istediğim oyuncular. Ama onlarla kontratı yapan ben değilim. Görevim saha içinde.

                        ‘KARARI BEN VERİRİM’
                        * Hedefimiz bu kadroyla iyi oynamak, lig ve UEFA’da sonuna dek gitmek. Kadro buna yeterli. Önemli olan mücadele etmek.

                        * UEFA Kupası grubunda ise dengeler çok açık, her şey olabilir.

                        * Başkan şu ana dek sadece 1 kez soyunma odasına geldi. O da kazandığımız bir maçtan sonra. Normal, her başkanın yapabileceği gibi istediği zaman girer, konuşur. Çünkü kulübün sahibi. Bir kez geldi, fikirlerini söyledi, ben de söyledim. Esktra birşey olmadı. Kesinlikle ‘Şunu oynat’ diye birşey söylemedi. Başkanın futbol bilgisi yüksek. Ama kimin oynayacağı kararını ben veririm.

                        * Daum’dan sonra gelmek handikap değil. O da geldiğinde şanssız sonuçlar aldı. 100. yıl da ben varım. Elimden gelen herşeyi yapacağım. İnşallah Allah yardım eder.

                        ‘KİMSEYİ AYIRMAM’
                        * Herkesten önce Tuncay’ın bilmesini istedim ve çağırıp ‘Bilmende yarar var, bu maçta Tümer’i oynatacağım’ dedim. Tuncay’a kesinlikle ‘Yabancılar geldi ama onların yerine seni oynatacağım’ demedim.

                        * Yabancı-Türk ayrımı yapmam. Takımı kurarken kim yararlı olacaksa, onu koyarım. Kimseyi oynatmak zorundayım diye hissetmem. Eldeki yabancılar kaliteli ve belirli seviyenin üstünde oyuncular. Arsenal’da, M.:United’ta R.Madrid’te Barça’da yabancılar çoğunlukta. Kaliteleri iyiyse onları oynatmak kadar normal bir şey olamaz. Yabancılar daha 5 maçtır F.Bahçe’de. Adaptasyon dönemindeler. Öyle bir hava yaratıldı ki, sanki 1 yıldır bu takımla çalışıyoruz hala başarılı olamıyormuşuz gibi.

                        * Ofansif yapıyı seven bir görüşüm var. Bunu da takıma aktarmaya çalışıyorum. Defansif olarak düzelmemiz gereken şeyler var.

                        * Tümer ile Tuncay Randers’a karşı birlikte oynadı. Bu benim kişisel tercihim. Tümer, Alex karakterinde biri. Tümer-Tuncay aynı mevkide oynuyorlar. Biri oynuyor. Herkes bir oyuncuyu ister. Benim tercihim böyle.

                        ‘SERVET’E ‘GİT’ DEMEDİM’
                        * Takımda hazır olan oyuncuları oynatıyorum. Belli bir kadrom var. Oynamayan oyuncu daha çok çalışmak zorunda. Beni istemeyen varsa hemen gidebilir. Gelen teklifleri değerlendirebilir. Kimse benimle çalışmak zorunda değil.

                        * Servet için ben ‘Gitsin’ demedim. Yönetime iyi bir teklif gelmiş, onlar da gönderdi. Gitmese belki oynamayacaktı. Şimdi oynadığı için milil takımda.”

                        Yorum

                        • eerol
                          Banned
                          • 06-11-2004
                          • 8682

                          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri


                          Appiah'a ne oldu?

                          F.Bahçe’de geçen sezon fırtına gibi esen Stephan Appiah, bu sezon adeta yerlerde sürünüyor. Sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi olan Ganalı yıldız, oynadığı maçlarda geçen sezonu mumla aratıyor. İngiltere’ye transfer olmak istediği iddiaları ortaya atılan Appiah, yaptığı açıklamada 100. yılda F.Bahçe formasını giymek istediğini söyledi. Her zaman maçlarda çalışkanlığıyla ön plana çıkan siyahi yıldız, Teknik Direktör Zico’nun gelişiyle birlikte değişen oyun sistemine bir türlü adapte olamadı.
                          İstatistikleri çok kötü
                          Geçtiğimiz sezon toplam 32 maç oynayan Appiah, 8 gol atıp 5’te asist yapmıştı. 32 maç boyunca sadece 4 sarı kart gören Ganalı futbolcu, bütün sezonu 79 top kaybıyla tamamlamıştı. Bu sezon ise Kayseri Erciyes maçında gördüğü kırmızı kart dolayısıyla sadece 5 maçta forma giyen Appiah’ın kötü futbolu, istatistiklere de yansımış durumda. 5 maçta 12 top kaybı yapan ve attığı 12 şutun sadece 1’i kaleyi bulan Appiah’ın golü bulunmuyor. Bu arada F.Bahçe Yönetimi kötü futbolu nedeniyle Appiah’ı uyararak bir an önce toparlanmasını istedi.

                          Kaynak: Türkiye

                          Yorum

                          • eerol
                            Banned
                            • 06-11-2004
                            • 8682

                            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                            Fener'in de Riva Projesi olacak19 Ekim 2006 07:55


                            F.Bahçe, G.Saray'a komşu oluyor. Başkanı Yıldırım 12 yıldır almaya çalıştığı Riva'daki arazi için girişimlerini hızlandırdı. Beşiktaş'a da bir arazi verilmesi gündemde...
                            Seyrantepe Projesi'nde G.Saray Kulübü ile TOKİ'nin işbirliği yapması, 12 yıldır Riva'da Milli Emlak'a ait bir arazinin peşinde olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın elini güçlendirdi. Yıldırım, Riva Deresi ile G.Saray'a ait 1 milyon 175 bin metrekarelik arazinin yakınında olan 140 dönümlük araziyi kulübüne kazandırmak için girişimlerini hızlandırdı. 31 parselde toplam 140 dönüm genişliğindeki arazi, hem villa yapımına çok uygun hem de spor tesisi olarak kullanılabilecek nitelikte. Yıldırım'ın bu araziye 1994'te Ali Şen'in başkanlığı döneminde kulüp adına talip olduğu ancak yazılı bir başvurunun bulunmadığı bildirildi.

                            BAŞBAKAN'DAN DESTEK

                            Arazilerin büyük kulüplere devri konusu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir talimatıyla kolaylaştırıldı. Erdoğan "Hiçbir kulübün taraftarını küstürmeyelim. Riva ve Sarıyer'de bulunan 100 bin metrekarenin üzerindeki arazileri tespit edin" talimatını verdi. Bunun üzerine diğer kulüplere de çok





                            uygun fiyatlarla arazi satılması ya da 49 yıllığına kiralanmasının yolu açıldı. Bu uygulamadan Beşiktaş da yararlanacak. Sarıyer ve Riva'da tespit edilecek araziler kulüplerin seçimine bırakılacak. Böylece devlet, kulüplere karşı adaletsizlik yapmamış olacak.

                            BELEDİYEYE GİTTİLER
                            F.Bahçe Kulübü, yaklaşık iki ay önce Beykoz Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne giderek sözkonusu arazi ile ilgili tahsis talebinde bulundu. Belediye yetkilileri ise bu başvuruya "Arazi Hazine'ye ait. Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerekiyor" yanıtını verdiler. Beykoz Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, bölgenin 1/5000'ik planları yapılıyor. Bu bittikten sonra ilçe belediyesi 1/1000'lik planları hazırlayacak. Daha sonra Hazine, yapılanma şartlarını isteyip, proje verecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan intikal eden arazilerde planlara göre yapılanma olacak. Bölgenin planlarının yapılmasının 'tahsis'le ilgili olabileceği de belirtildi

                            Kaynak: Sabah

                            Yorum

                            • eerol
                              Banned
                              • 06-11-2004
                              • 8682

                              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                              F.Bahçe, Newcastle karşısına çıkıyor19 Ekim 2006 07:35


                              Ligde kötü günler yaşayan Fenerbahçe, derdine UEFA’da çare arıyor. Ya iyi bir skorla huzur geri gelecek, ya da herşey iyice karışacak... İşte muhtemel 11'ler...
                              100. yılında lig ve kupada şampiyonluk, Avrupa’da başarı hedeflemesine karşın, şu ana dek beklentileri yerine getiremeyen Fenerbahçe, zorlu virajda.

                              Ligde üst üste kötü sonuçlara imza atarken, futboluyla da umut vermeyen Kanarya, UEFA Kupası grup ilk maçında Newcastle deplasmanında. Hedef, iyi bir skorla kötü gidişi tersine çevirmek ve moral bulmak. St.James Park’ta saat 22:00’de başlayacak karşılaşma, Show TV tarafından naklen ekranlara getirilecek.

                              Zico’nun durumu sallantıda
                              İngiltere’de ortaya konacak iyi bir futbol ve alınacak başarılı bir sonuç, camiaya yeniden bahar havası yaşatacak, futbolcuların huzuru geri gelecek. Aksi durumda ise en başta teknik direktör Zico’nun tahtı iyice sallanacak, futbolcular eleştiri bombardımanı altında kalacak. Bu durumun farkında olan Brezilyalı teknik adamın, geldiğinden bu yana ısrarla uyguladığı sisteminden taviz vererek, orta sahayı kalabalık tutması ve tek forvete dönmesi bekleniyor.

                              Newcastle United
                              Harper, Carr, Moore, Bramble, Ramage, Solano, Parker, Emre, Duff, Ameobi, Martins

                              Fenerbahçe
                              Rüştü, Önder, Edu, Lugano, Ümit, Serkan, Appiah, Aurelio, Alex, Tuncay,
                              Kezman

                              Stat: St. James Park
                              Saat: 22.00
                              Yayın: Show Tv
                              Hakem: Grzegorz Gilewski (Polonya)

                              Edu ve Lugano
                              Fenerbahçe’nin bugünkü maçtan, kağıt üzerinde bırakın kazanmayı, puan çıkarması bile zor gözüküyor. Sarı-Lacivertliler bu kritik karşılaşmaya birçok dezavantajla çıkıyor. Moraller alt-üst, futbol takımının en yetkili ismi Zico’nun geleceği tartışılıyor. Oyuncular da sahada ‘ruh’ gibi dolaşıyor.

                              Ada’nın belki de seyirci baskısının en çok hissedildiği futbol arenalarından biri kabul edilen St.James Park’ta bu psikoloji altında Fenerbahçe epey yıpranacaktır. Ama bunlar hep maç öncesi öngörüler. Gerçeği yansıtmaz ama bize bir fikir verebilir. Rakibin orta alanı Emre ile Parker gibi koşan ve teknik kapasitesi üst düzey oyunculardan kurulu. Fener, Newcastle’ı bu noktada bozarsa avantaj yakalayabilir. Zico inadından vazgeçip, orta alanı kalabalık tutmalı ve tek santrfora -ki bu Kezman olmalı- dönmeli. İki kanat oyuncusu Solano ve Duff’un önü kesinlikle tıkanmalı. Ama bunları yapmak bile Fener’e yetmeyebilir. Çünkü savunmanın göbeğindeki iki isim Edu ile Lugano; Ameobi-Martins ikilisini durdurmak için şu anki kapasitelerinin çok çok üzerine çıkmak zorundalar. Aksi ihtimali düşünmek bile istemiyorum.

                              Kaynak: Fanatik

                              Yorum

                              • eerol
                                Banned
                                • 06-11-2004
                                • 8682

                                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                                Zico'dan bir ilginç çıkış daha geldi19 Ekim 2006 07:15


                                UEFA Kupası'nda Newcastle ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Zico, son günlerde yaptığı ilginç açıklamalarına bir yenisini daha ekledi...
                                İstanbul'da oyuncularına "ya değişirsiniz, ya da ben değişirim" çıkışını yapan Brezilyalı hoca, dün de kadroyu soran gazetecilere, "Bana değil, Alex'e sorun. Çünkü takımı o yapıyor" diyerek göndermede bulundu

                                Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, son günlerde yaptığı ilginç açıklamalarına dün de İngiltere'de devam etti.

                                İstanbul'daki son çalışmada futbolcularına, "ya değişirsiniz, ya da ben değişirim" çıkışını yapan ve bu konuşmaları internet sitesine koyulan Brezilyalı hoca, Newcastle United maçı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında da gergin tavırları ve sözleriyle dikkat çekti.

                                Zico, "Bu maçın en zor maç olduğuna inanmıyorum. Ve bu maçın sonucu herhangi bir şeye karar vermeyecek" dedi.

                                Takımda değişiklik olup olmayacağı konusunda ise "Onu Alex'e sormak lazım. Çünkü takımı Alex yapıyor" yanıtını vererek basına göndermede bulunan Brezilyalı çalıştırıcı, "Eleştiriler her zaman olacaktır. Ben futbol hayatım boyunca da eleştiri aldım. Ayrıca eleştiriler beni olumlu etkiler. Bizim UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçlarında daha fazla konsantre olduğumuzu gördüm. Ligde böyle değiliz. Bazı dönemler motivasyonumuz yerlerde oluyor" ifadelerini kullandı.

                                Özeleştiri yaptı
                                Konuşmasında özeleştiri de yapan Zico, "Fenerbahçe'nin başarısı için çalışıyorsak, yaptıklarımızın ne kadar yeterli olduğunu, taraftarı ne kadar tatmin ettiğimizi düşünmemiz gerek. Ben kendi adıma düşündüm ve başarılı olamadığımızı gördüm. Bunu futbolcularımıza aktarma gereği hissettim. Kötü gidişe son vermek için bazı şeyleri, kafamızı değiştirmemiz gerekiyor. Buna ben de dahilim. Sorumluluktan, zorluklardan kaçma benim kitabımda hiç yazmadı. Sonuna kadar savaşacağım" diye konuştu.

                                Zico ile birlikte basın toplantısına katılan Alex de Souza ise "Ben bu takımın futbolcusuyum. Hocamız Zico, başkanımız da Aziz Yıldırım'dır. Benim amacım Fenerbahçe'nin hedefleri için mücadele etmek. Spekülasyonlar yapılıyor ve bizim haberimiz olmadan yapılıyor. Senaryoyu yazmış oluyorlar. Hiçbir şekilde takım içinde oynayacak kişilere karar vermeye benim yetkim yoktur. Ben takımın lideriyim fikrine katılmıyorum" dedi.

                                Kaynak: Milliyet
                                Haber: Yusuf Kobal

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X