Güncel Fenerbahçe Haberleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

    Başkanımıza 1 yıl hak mahrumiyeti
    14 Aralık 2006 Perşembe


    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili şike iddiaları nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu hakkında yaptığı konuşmalarıyla ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım’a 1 yıl süreyle hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK, Başkanımız Aziz Yıldırım’a ayrıca 20 bin YTL’de para cezası verdi. Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, PFDK’nın verdiği kararın emsal eylemlerdeki kararlarla uyuşmadığını belirterek "Gerekçeli kararı bekliyoruz, ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

    Yorum

    • eerol
      Banned
      • 06-11-2004
      • 8682

      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

      Zico artık taraftarın gözüne giriyor14 Aralık 2006 15:24


      Sezon başında takımın başına getirillen teknik direktör Arthur Zico konusunda tereddütleri olan Fenerbahçeli taraftarların, Brezilyalı çalıştırıcıya güveni arttı.
      İnternetteki taraftar sitesi antu'da yapılan ankette, Zico konusunda sezon başında umutsuz olduğunu belirten büyük bir çoğunluk, şu anda ilerisi için umutlu olduğu fikrini yansıttı.

      ''Sezon başına kıyasla Zico hakkındaki düşüncelerinizde değişiklik oldu mu''
      sorusunun yer aldığı ankette, 1956 taraftar ''Umutsuzdum, ancak şu anda ilerisi için umutluyum'' şıkkına oy verirken, ''Zico'ya güveniyordum. Güvenmeye de devam ediyorum'' seçeneğine 1103, ''Zico'ya güvenmiyordum. Hala da güvenmiyorum'' seçeneğine de 863 kez oy verildi.

      Yorum

      • eerol
        Banned
        • 06-11-2004
        • 8682

        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe'de erken tatil başladı14 Aralık 2006 15:57


        Lig'de ilk yarıyı lider bitirip UEFA Kupası'nda da tur atlayan Fenerbahçe'de, devre arası tatiline erken çıkan futbolcular, birer birer ülkelerine gidiyor.
        Teknik direktör Zico'nun izin verdiği oyunculardan Edu, bu sabah erken saatlerde Brezilya'ya gitmek için yola çıkarken, bir diğer Brezilyalı futbolcu
        Alex de bu akşam saatlerinde İstanbul'dan ayrılacak.

        Fortis Türkiye Kupası'nda 19 Aralık Salı günü İnegölspor ile yapılacak maçta
        kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek Kezman ve Türk oyunculardan izin verilen Deniz için de devre arası tatili yarın başlayacak.

        Gana Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele ettiği için geçen sezon sonu daha az tatil yapan Appiah da Zico'nun erken izin verdiği oyuncular arasında bulunuyor.

        Eintracht Frankfurt maçının ardından, günü izin yaparak geçiren Fenerbahçe, İnegölspor maçının hazırlıklarına yarın akşam yapacağı antrenmanla başlayacak.

        Yorum

        • eerol
          Banned
          • 06-11-2004
          • 8682

          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

          Fenerbahçe'yi ipten alan genç isim!14 Aralık 2006 10:00


          F.Bahçe'de uzun yıllardır kulübenin gediklisi olan ve 23 yaşında olmasına rağmen ısrarla isminin önünde 'genç' lakabı kullanılan Semih, gecenin kahramanı oldu...
          Fenerbahçe'de Rüçtü Reçber'den sonra takımın en eskisi olan Semih Şentürk, UEFA Kupası'nda takımını tura taşıyan isim oldu.

          Spor kamuoyuna Fenerbahçe'nin genç yeteneği olarak taktim edilen ve yedeklikten bir türlü kurtulamayan Semih Şentürk, yine kulübeden gelerek maçın kaderini değiştiren isim oldu.

          E.Frankfurt karşısında 15 dakika görev yaptığı maçta Semih Şentürk, turu getiren golü ve kural hatasını önleyen uyarısıyla damgasını vurdu, gecenin kahramanı oldu.

          Zico'nun 75. dakikada Aurelio'nun yerine gol umudu olarak sahaya sürdüğü genç forvet, 82'de topu ağlara göndererek tur kapısını sonuna kadar açarken, 90. dakikada faul düdüğünden sonra topa vurduğu için ikinci kez sarı kart gördü.

          Ancak Hollandalı hakem Wegereef, Semih'e kırmızı kartını çıkarmayarak kural hatası yaptı. Oyun yeniden başlarken, Semih, Hollandalı hakemin yanına giderek ikinci sarı kartı gördüğünü belirtip, oyun dışı kalması gerektiğini söyledi. Maçın 4. hakemi tarafından da uyarılan hakem Wegereef bunun üzerine Semih'e kırmızı kartını çıkarınca, kural hatası yüzünden maçın tekrarlanması tehlikesi ortadan kalktı.

          Golcü oyuncu karşılaşmadan sonra, "Üç sezon önce oynadığımız Rize maçında Ali Aydın'ın yaptığı kural hatası aklıma geldi ve hemen hakemi uyardım" dedi.

          FENER'İN GENÇ SEMİH'İ

          29 Nisan 1983 İzmir doğumlu Semih Şentürk 1.83 boyunda ve 78 kilo. 17 Eylül 1999’da profesyonelliğe geçti. 1999-2000 sezonunda İzmir Özçamdibispor amatör takımından Fenerbahçe PAF takımına transfer edildi.

          14 Haziran 2001’de Fenerbahçe’de 2 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 2001-2002 sezonu itibariyle de Fenerbahçe’de hem PAF hem de A takım kadrosunda yer aldı. Fenerbahçe’de ilk resmi maçı, 3 Aralık 2002 tarihinde oynanan Konyaspor-Fenerbahçe, Türkiye Kupası 2.Tur maçıdır. Bu maçta son 9 dakikada oynadı.

          BİR MAÇTA 4 GOL ATTI
          17 Aralık 2005'de oynanan ve 6-2 kazanılan Süper Ligi"nin 17.haftasındaki Fenerbahçe-Denizlispor maçında 4 gol birden attı. Böylece Fenerbahçe lig tarihinde bir maçta 4 veya daha fazla gol atan 13.futbolcusu oldu.



          Ekşi Sözlük Semih Şentürk yorumları...

          Genç diyip geçmemek lazım.takımda rüştü'den sonra en uzun süredir fenerbahçe forması giyen futbolcudur.

          Yetenekli ve bahtsız topçu. yıllar sonra "süper yedek genç semih 32. yaşgününü antremanda yumurtaya bulanarak kutladı." şeklinde haberlere konu olacak gibi görünüyor.

          Fenerbahçede kalarak kendine yazık eden forvet.bu saatten sonra yıldız olamaz belki ama en azından gol kralı olabilir iyi bir anadolu klübünde,sonra fener yine transfer eder semihi,yine yedek kalır.

          Yillardir genc semih diye izledigimiz artik yasini basini almis yedekte yazik edilen fenerli futbolcu. onun yerine oynayan nobreden ne eksigi oldugunu anlayamadigim fenerin "nobetci golcu"su.

          Fenerbahçenin şu anki tüm forvetleri içinde en kalitelisi olduğuna inandığım oyuncu.

          Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme yenileyen, daha çok oynarsa daha faydalı olabilecek yetenekli topçu. 23 yaşında olmasına rağmen neden spor basını tarafından ısrarla "genç futbolcu" diye anılır, bilinmez.

          Arif erdem'den sonra turk futbolunun hem ''joker'' hem de ''genc'' diyerek lanse ettigi ikinci oyuncu.

          Gerci arif 34 yaşında hala joker, kıvır kıvır saclarıyla hala genc. semih ne olur zaman göstericek.

          Müzmin gençtir hep genç kalacaktır.

          Hazırlık maçında son 10 dakikada girip 3 gol atmışlığı vardır. acaba geleceğin solskjaer'i olabilecek miydi ? hepsi gelecek haftaya.

          Fenerbahçenin paf takımının beşiktaşın paf takımı ile yaptığı son maçta, en çok göze batan fenerli forvet.. fenerbahçe paf takımındaki geleceğin yıldız adaylarından birisi..

          Şans verildiği takdirde çok işler yapacağını düşündüğüm, bi anadolu takımına kiralanıp neler yapabilceğini gösterme fırsatı verilmesi gereken fenerbahçe altyapısından yetişmiş yetenekli golcü.
          .
          Kendisinde gelecek görülerek kontratı 5 seneye uzatılmış fenerbahçeli genç yetenek.

          Fransa'daki 20 yaş altı turnuvasındaki performansıyla "gelecek yıllarda hakan şükür'ü size unutturacağım korkunuz olmasın" diyen oyuncu.nihat kahvceci ile ikisi tadından yenmiyecek gibi milli takımda ya hadi hayırlısı...

          Finishing, positioning vs gibi yetenek ve zeka isteyen bitirici özellikleri çok iyi olan ama pace i feci düşük olan, serhattaki sürat bu adam da olsa yeni bi raul doğardı dedirten genç topçu

          Bart simpson'ı andıran futbolcu.

          Namı diğer genç semih, ercan taner'den duymaya alıştığımız, "az sonra genç semih'i oyuna alacak christoph daum" cümlesinin kahramanı. hayır serkan da genç, tuncay da genç ama sadece genç semih denir nedendir anlamam. evli barklı bir futbolcu bildiğim. daum inat etmese de kiralık almak için sıraya giren takımlardan birine verilse, oynasa maç tecrübesi kazansa yoksa kulübede oturup saçlarını dökmeye devam edecek.

          Müzmin yedek futbolcudur.daumun bu forvet yokluğunda bile 2 hafta sans vermediği ancak rize macında sans bulabilen forvet.

          Özçamdibi altyapısından çıkmış oyuncudur, enteresandır özçamdibinden altaya çanakkeleye fenere falan transfer olan diğer gençlerin adı da semih'tir.

          10 yil sonra kafasinda tek tel sac kalmayacak futbolcu.*

          Efsanevi chicago bulls kadrosunda yer alan pivot bill wenington'a benzettigim futbolcu. sampiyon takimlarin muzmin yedekleri.
          Son düzenleme eerol; 14-12-2006, 19:51.

          Yorum

          • eerol
            Banned
            • 06-11-2004
            • 8682

            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

            Fenerbahçe, İnegöl'e gol olup yağdı19 Aralık 2006 22:00


            F.Bahçe, Fortis Türkiye Kupası C Grubu’ndaki 3. maçında İnegöl’ü konuk etti... Sarı-Lacivertli ekip yedek ağırlıklı kadrosuyla zayıf rakibini adeta gole boğdu...
            MAÇ BAŞLADI

            3. dakikada
            Semih'in pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Olcan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta, meşin yuvarlağı filelere göndererek Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

            14. dakikada Uğur'un hatalı geri pasında topa sahip olan Alaattin'in sol
            çaprazdan vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serdar'da kaldı.

            18. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Mehmet Yozğatlı ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta, yerde gelen topu Deivid topu Mehmet Yozğatlı'ya bıraktı. Yerden sert giden topu İnegöl kalecisi sağına yatarak güçlükle çeldi.

            21. dakika. Fenerbahçe bu dakikada Olcan'la penaltı kazandı. Ceza sahasına atılan ara pasına hareketlenen Olcan, meşin yuvarlağı kaleci Ercüment'ten kurtardığı anda formasından kaleci tarafından çekilerek yere indirildi. Hakem İnegöl kalecisi Ercüment'e sarı kartını gösterrirken penaltı kararı verdi.



            Tümer'in penaltı atışını Ercüment kornere çeldi.

            22. dakika. Az önce penaltı atışını kullanamayan Fenerbahçe, Deivid'in kafa vuruşuyla 2. golünü buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe atışında Mehmet Yozğatlı ceza sahasının çarprazından meşin yuvarlakla buluştuğu anda ön direğe ortasını yaptı.

            Savunmanın arasından iyi yükselen Deivid şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı İnegölspor ağlarına bıraktı.



            Deivid'in şık golüyle Fenerbahçe, İnegölspor karşısında 2-0 öne geçti.

            24. dakikada ceza sahasında rakibinden sıyrılan Tümer'in sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa, kale önünde müsait durumdaki Semih vurdu. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

            28. dakika. Fenerbahçe Semih ile farkı 3'e çıkartı. Sağ kanattan Serkan Balcı süratle İnegölspor ceza sahasına girdi. Sıfırdan ortasını altıpasa çıkartan Serkan'ın ortasına Semih ayak koydu.

            Meşin yuvarlak Semih'in dokunuşla bir kez daha İnegölspor ağlarına gitti.



            Fenerbahçe, Semih'in golüyle, İnegölspor karşısında 3-0 öne geçti.

            38. dakika. Fenerbahçe, zayıf rakibi önünde yedek ağırlıklı kadrosuyla rahat bir futbol sergiliyor. Mücadelenin ilk yarısı için son bölümler oynanıyor. İlk dakikalarda oldukça tutuk oynayan İnegölspor, bu dakikalarda biraz daha iyi bir görüntü sergiliyor.

            39. dakika. Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun topa hareketlenen Caner bir anda kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Topu ilk anda önüne alamayan Caner'in önündeki meşin yuvarlağa savunmasına süratle dönen Önder ayak koydu.

            41. dakika. Fenerbahçe atağında Deivid, İnegölspor ceza sahası önünde topla buluştuğu anda şut pozisyonu yakaladı. Brezilyalı futbolcunun plase vuruşu savunmaya çarparak kalenin az farkla yanından kornere çıktı.

            42. dakika. Köşe atışında ceza sahasına düşen topu İnegöl savunması uzaklaştıramadı. Semih ve Lugano altıpas içinde topu kaleye gönderemedi. Hakem karambol yaşanırken pozisyonu faul düdüğüyle kesti. Lugano yerdeki kalecinin üzerine düştü. Hakem bu pozisyona düdük çaldı.

            43. dakika. Maçın şu ana kadar hiç tartışmasız en büyük yıldızı, İnegölspor'un 21 yaşındaki kalecisi Ercüment. Sezon başında Gençlerbirliği'nden İnegölspor'a transfer olan genç kaleci, 3 gol yemesine rağmen 1 penaltı atışı olmak üzere birçok net gol pozisyonunda Fenerbahçe'nin ileri uç elemanlarına gol şansı vermedi.

            44. dakika. Bu dakika Fenerbahçe 4. gole Semih ile çok yaklaştı. Ceza sahasına atılan uzun pası kontrol eden golcü isim, rakibinden şık bir çalımla sıyrıldı. Yakın mesafede kaleci Ercüment'le karşı karşıya kalan Semih plase bir vuruş denedi.

            İlk yarının yıldızı Ercümen harika uzanarak bir net gol pozisyonunu daha kurtarmayı başardı.

            45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem ilk yarıya uzatma süresi ilave etmedi.

            Fenerbahçe, rahat bir mücadelenin ardırndan ilk yarıyı İnegölspor karşısında 3-0 önde kapatti.


            MAÇTA İKİNCİ YARI

            46. dakika.
            İnegölspor'da Mesut Özkalkan ikinci yarıda kenara alındı. Barış oyuna dahil olan isim.

            48. dakika. İnegölspor maçın başından beri ilk kez Fenerbahçe kalesine bu kadar etkili gelebildi. Sağ kanattan gelişen atakta etkili paslarla İnegölspor rakip ceza sahasına kadar sokuldu. Sol kanada açılan pasla Caner ceza sahasına girdi. Sert vurun golcü ismin şutunu iyi yer tutan Serdar güçlükle önledi.

            50. dakika. Fenerbahçe 4. gole Semih ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Deivid, güzel bir pasla Semih'i rakip ceza sahasında topla buluşturdu. Savunmanın arkasına sarkan yıldız futbolcu topun kontrolünü iyi yapamayınca İnegölspor savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

            55. dakika. Fenerbahçe farkı Semih Şentürk ile 4'e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta, Deivid ara pasıyla Semih'i kaleci Ercüment ile karşı karşıya bıraktı. Semih ceza sahasına girdiği anda kalecinin üzerinden plase bir vuruşla maçtaki 2. golünü attı.

            Semih'in golüyle Fenerbahçe, İnegölspor karşısında 4-0 öne geçti.

            60. dakika. Fenerbahçe 5. golüne Tümer ile yaklaştı. Ceza sahası önünde şut pozisyonu bulan Tümer köşeye sert bir vuruş çıkarttı. İlk yarıda Tümer Metin'in penaltı atışını çıkartan genç kaleci, köşeye iyi uzanarak parmaklarının uçuyla topu kornere çelmeyi başardı.

            63. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Deivid sıfırdan ortasını yaptı. Semih yükselerek kafa vuruşunu yaptı. Yerden sekip kaleye yönelen topu Ercüment köşeden almayı başardı.

            66. dakika. Fenerbahçe, Deivid ile İnegölspor kalesinde pozisyon buldu. Golcü ismin uygun durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla kalenin yanından auta çıktı.

            67. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole Deivid ile yaklaştı. Ceza sahası önünde şut pozisyonu yakalayan Brezilyalı yıldız çok sert vurdu. Kaleci Ercüment'in sadece izlediği pozisyonda top yan direği sıyırıp auta çıktı.

            68. dakika. Mücadelenin bu dakikalarda İnegölspor'un gardı iyice düştü. Sarı-Lacivertliler nerdeyse her atakta gole yaklaşıyor.

            69.dakika İnegölspor'da Onur oyundan alındı. Yerine giren isim Arif oldu.

            72. dakika. Maçta son bölümlere girildi. Fenerbahçe'nin İnegölspor karşısında 4-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

            73. dakika. İnegölspor, Caner ile gole yaklaştı. Fenerbahçe ceza sahası önünde topla buluştuğu anda bir anda dönerek kaleye yönelen Caner, yakaladığı şut pozisyonunda kötü bir vuruş çıkartarak meşin yuvarlağı yandan auta vurdu.

            74. dakika. Fenerbahçe, sağ kanattan kullanılan köşe atışında yine İnegöl kalesinde pozisyon buldu. Altıpas içinde Semih yükselip kafayı vurdu. Kaleci Ercüment'i geçen topu gol çizgisinden Barış çıkarttı.

            75. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini genç Kürşat'a bıraktı.

            80. dakika. Fenerbahçe sol kanattan etkili bir atak geliştirdi. Tümer'in pasıyla savunmanın arkasına sarkan Semih ceza sahasına girdiği anda ortasını yapmak istedi. Uygun durumda ağır davranan Semih'in önündeki topu savunma kornere çeldi.

            81. dakika. Fenerbahçe, 5. golüne Mehmet Yozğatlı ile buldu. Orta sahada Deivid şık bir ara pasıyla Mehmet Yozğatlı'yı İnegöl savunmasının arkasına kaçırdı.

            Süratle ceza sahasına sokulan Mehmet Yozğatlı, kaleci Ercüment'i de geçtikten sonra boş kaleye meşin yuvarlağı bıraktı.



            Fenerbahçe, Yozğatlı'nın golüyle İnegölspor karşısında 5-0 öne geçti.

            82. dakika. Fenerbahçe'de Semih Şentürk yerini Umut'a bıraktı.

            84. dakika. Lugano bu dakikada oyundan alındı. Fenerbahçe'de bir diğer genç isim Kutay maça dahil oldu.

            86. dakika. İnegölspor'da Muhammed oyundan alındı. Cemal son dakikalarda maça giren isim oldu.

            88. dakika. Fenerbahçe maçtaki 6. golünü Tümer Metin ile buldu. Orta sahadan İnegölspor savunmasının arkasına atılan derin pasa hareketlenen Tümer kaleci Ercüment ile karşı karşıya kaldı.

            Ceza sahasına girdiği anda Ercüment'in yanından plase bir vuruş yapan Tümer meşin yuvarlağı İnegölspor ağlarına bıraktı.



            Tümer'in bu golüyle Fenerbahçe, İnegölspor karşısında skoru 6-0 yaptı.

            90. dakika.
            Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi oynatmadı. Fenerbahçe, baştan sona çok üstün oynadığı maçta zayıf rakibi İnegölspor'u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

            Türkiye Kupası'nda 3. maçınıda kazanan Fenerbahçe, grupta puanını 9 yaparak son maç öncesi üst tura çıkmayı garantiledi.

            MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 6-0 :İNEGÖLSPOR

            Yorum

            • eerol
              Banned
              • 06-11-2004
              • 8682

              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

              Başkanımızın cezası 5 aya indi
              27 Aralık 2006 Çarşamba


              Tahkim Kurulu bugün yaptığı toplantıda Fenerbahçemiz ile ilgili kararını verdi.
              Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Fenerbahçemize verdiği toplam 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını görüşen Tahkim Kurulu, 2 maçlık seyircisiz oynama cezasını onarken, 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını saha kapatmaya çevirdi (Tarafsız sahada seyircili oynanacak).
              Tahkim Kurulu Başkanımız Aziz Yıldırım hakkındaki, 1 yıl hak mahrumiyeti cezasını ise 5 aya düşürdü...

              Yorum

              • eerol
                Banned
                • 06-11-2004
                • 8682

                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                Fener altın değerinde fırsat tepti15 Nisan 2007 20:36


                Fenerbahçe şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın altın tepside kendisine sunduğu puan farkını açma fırsatını Vestel Manisaspor karşısında heba etti
                Turkcell Süper Lig lideri Fenerbahçe takipçisi Beşiktaş'ın 2 puan kaybettiği haftada Vestel Manisaspor ile 50 bin seyircisinin önünde golsüz berabere kalarak puan farkını açma şansını yitirdi.

                Vestel Manisaspor, lider Fenerbahçe önünde kora kor mücadale ederek neredeyse pozisyon vermeden bir puan kazandı ve kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

                MAÇ BAŞLADI

                2. dakika. Karşılaşmanın ilk atağı Vestel Manisa'dan geldi. Sol kanattan Fenerbahçe ceza sahasına sokulan Zelanka yerden şutunu attı. Etkisiz giden meşin yuvarlak kaleci Serdar'ın kontrolünde kalenin yanından auta çıktı.

                4. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Aurelio ile sıfıra kadar inip etkili bir orta yapma fırsatı yakaladı. Brezilyalı futbolcunun ön direğe kestiği topu savunma kafa ile taça gönderdi.

                Kadıköy'de tribünler tıklım tıklım dolu. Sarı-Lacivertli ekip maçın başlama vuruşu ile birlikte Vestel Manisaspor kalesine gol için yüklenmeye başladı.
                Karşılaşmada 6. dakika oynanırken 0-0 eşitlik sürüyor.

                7. dakika. Vestel Manisa atağı sağ kanattan gelişti. Ceza sahasının sağ çarprazında meşin yuvarlağı önüne alan Zelenka kaleyi karşısına aldığı anda şutunu attı. Fenerbahçe savunmasında son anda topa Lugano ayak koydu.

                8. dakika. Fenerbahçe maçın başından beri en etkili gol pozisyonunu Appiah ile yakaladı. Sağ kanattan atılan uzun pasa hareketlenen Tuncay yere indirildi. Topun başına geçen Alex atışı pas olarak kullandı. Appiah, Brezilyalı futbolcunun önüne açtığı topa çok sert vurdu. Ceza sahası içinde Vestel savunmasından seken meşin yuvarlak kaleci Fevzi için zor bir top oldu. Ters tarafa yönelen topu Fevzi harika bir refleks ile uzanarak kornere çelmeyi başardı.

                Köşe atışında Tuncay topa yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak sol kanattan direğin yanından auta çıktı. Fenerbahçe üst üste pozisyonlardan sonuç alamadı.

                11. dakika. Vestel Manisaspor sağ kanattan Zelenka ve Holosko'nun şık paslarıyla Fenerbahçe ceza sahasına sokuldu. Yerden ceza sahasının önüne Holosko'nun çıkardığı pasın gelişine bomboş pozisyonda Selçuk vurdu. Yerden kaleye yönelen topu Serdar kapanarak kontrol etmeyi başardı.

                Selçuk İnan uygun durumda topu bitirici noktaya bırakamadı. Vestel adına net bir fırsat kaçtı.

                16. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Kezman bu kanatta atılan derin pasta topu kontrol edip ceza sahasına ortasını yaptı. Vestel savunması topa müdahele edemeyince meşin yuvarlak arka kalede Tuncay'ın önünde kaldı. Tuncay uygun durumda vurmak yerine önünü boşaltmak isteyince topu kaptırdı.

                23. dakika. Saraçoğlu'nda kıran kırana bir mücadele oluyor. Her iki ekibinde kale önü pozisyonu geliştirmekte zorlandığı maçta orta sahada müthiş bir üstünlük kurma çabası yaşanıyor. Fenerbahçe, Vestel Manisa karşısında topa daha çok sahip olan taraf görüntüsü çizsede konuk ekip oyunda kontrolü bırakmış değil.

                25. dakika. Vestel Manisa sol kanattan serbest vuruş kullanıyor. Ceza sahasının tam köşesinden atışı Zelenka kullandı. Ceza sahasına yapılan ortaya Kalabane hareketlendi. Altıpas içine düşen meşin yuvarlağı Serkan Uzaklaştırdı.

                31. dakika. Karşılaşmada 3'te 1'lik bölüm 0-0 eşitlikle geçildi. Fenerbahçe ileri uçta etkili pozisyonlar üretmekte yetersiz kalıyor. Vestel Manisa'da kendi yarı sahasında çok adamla kapanıp hızlı çıkışlarda gol bulma düşüncesinde.

                34. dakika. Fenerbahçe atağında Mehmet Yozgatlı sağ kanattan ceza sahasına girip sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Fevzi ön direkte yükselip topu kontrol etti. Meşin yuvarlak geçse altıpas içinde Kezman bomboş pozisyonda bekliyordu.

                35. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Mehmet Yozgatlı'nın ortasında penaltı noktası üzerinde Tuncay Şanlı bomboş pozisyonda topu önünde buldu. Sarı-Lacivertli futbolcu şutunu atacağı sırada arkadan Uğur müdahele ederek bu futbolcunun pozisyonunu bozdu.

                Bu pozisyonda Fenerbahçeliler penaltı kararır bekledi hakem devam dedi.

                39. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Mehmet Yozgatlı ile köşe atışı kullandı. Ön direğe gelen topa Alex ayak koydu. Top kalenin yanından auta çıktı.

                40. dakika. Fenerbahçe bir kez daha sağ kanattan Mehmet Yozgatlı ile atak geliştirdi. Bu futbolcunun ceza sahasına kavisli kestiği topa arka direkte Alex ayak koyamadı. Top falso alarak direğin dibinden taça çıktı. Fenerbahçe adına kaçan bir pozisyon oldu.

                42. dakika. Vestel Manisa'de Okan Koç, Serkan'a yaptığı hareket sonrası hakemden sarı kart gördü.

                45. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile köşe atığı kullandı. Savunmanın arasından yükselip kafayı vuran Tuncay Şanlı oldu. Top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

                Bu ataktan sonra hakem İsmet Arzuman uzatma oynatmadan ilk yarının son düdüğünü çaldı.

                Saraçoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

                46. dakikada Mehmet yozgatlı topla cezaalanına girdi şutunu çekti top Kalabane'den döndü.

                49. dakikada Aurelio'nun pasıyla cezaalanına giren Lugano sol çapraza girerek sert bir şut çekti top oldukça farklı şekilde auta çıktı.

                53. dakikada Tuncay ortasahadan aldığı tohla korner bayrağına yakın yere kadar gitti Şener'i geçip ortasını yaptı arka direkteki Mehmet kafayla içeri doldurdu, ofsayt bayrağının kaldırıldığı anda Kezman topu auta attı

                55. dakikada ani gelişen Manisa atağında Zelenka ortaladı, top herkesi geçti, Okan Koç gol yapmak üzereyken, Önder son anda araya girip tehlikeyi uzaklaştırdı

                58. dakikada Okan Koç oyundan çıktı yerine Metin girdi

                60. dakikada Vestel Manisa atağında Selçuk cezaalanı dışından sert vurdu Serdar yatarak topa hakim oldu.

                61. dakikada Zelenka cezaalanı dışından sol ayağıyla aşırtma denedi top serdar'da kaldı:

                64. dakikada Mehmet Yozgatlı oyundan çıktı yerine Deivid girdi

                66. dakikada Alex'in kullandığı korner atışında top sekti, arka direkte Önder topu durdurup oldukça kötü vurdu

                69. dakikada Serkan'a sert giren Selçuk sarı kart gördü.

                70. dakikada Appiah oyundan çıktı Tümer girdi

                72. dakikada Zelenka'nın yerine Borbiconi oyuna girdi
                73. dakikada Kezman çıktı Semih girdi

                76. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı korner atışı öncesinde Tuncay'ı cezaalanı içinde formasından çeken Uğur sarı kart gördü

                79. dakikada rakibine sert giren Tuncay sarı kart gördü

                80. dakikada Selçuk oyundan çıktı yerine Sezer girdi

                85. dakikada Semih aşırtam bir pasla Deivid'i bir anda kaleciyle karşı karşıya bıraktı, Brezilyalı futbolcu müsait durumda topu auta attı

                86. dakikada Tümer soldan sıfıra kadan indi ortasını yaptı, müsait pozisyonda Deivid'in kafa vuruşu taca çıktı.

                Karşılaşma 0-0 berabere bitti.

                Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
                Hakemler: İsmet Arzuman xx, Selçuk Kaya xx, Ali Saygın Ögel xx

                Fenerbahçe: Serdar xx, Serkan xx, Önder xx, Lugano xxx, Ümit xx, Mehmet Yozgatlı xx, (Deivid x), Aurelio xxx, Appiah xx (Tümer xx), Tuncay xx, Alex xx , Kezman xx (Semih xx)

                Vestel Manisaspor: Fevzi xx, Burak xx, Ümit xxx, Kalabane xxx, Şener xxx, Uğur xx, Hakan xxx, Selçuk xx, Okan xx, Zelenka xx , Holosko xx

                Yorum

                • eerol
                  Banned
                  • 06-11-2004
                  • 8682

                  Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                  Fener Gaziantep'ten şen dönüyor20 Nisan 2007 21:50


                  Turkcell Süper Ligi lideri Fenerbahçe, ligde kalma mücadelesi yapan Gaziantepspor karşısında sahadan 2 farklı galip gelerek puan farkını maç fazlasıyla 7'ye çıkarttı
                  Fenerbahçe zorlu Gaziantepspor deplasmanında bu sezon ilk kez penaltıyla tanıştığı maçta Alex ve Tuncay'ın golleriyle galip gelmeyi başardı ve puanını 59'a çıkarttı.

                  Gaziantepspor, sahasında aldığı bu yenilgiyle ligde kalan son 5 haftaya sıkıntılı giriyor.

                  Hakemler: Kamil Habitoğlu, Cemal Gemici, Serkan Akarca

                  Gaziantepspor: Oğuz, Afanou, Tamer, Bekir, Krita, Mehmet Çoğum, Erdal, Faruk, Zurita, Özgür, Veysel

                  Fenerbahçe: Serdar, Deniz, Lugano, Önder, Ümit, Aurelio, Tümer, Kezman, Tuncay, Edu, Alex

                  MAÇ BAŞLADI

                  1. dakikada ilk atak Gazianetpspor'dan geldi Mehmet'in ortasında Veysel'den önce Edu topu kafayla uzaklaştırdı..

                  4. dakikada Aurelio ile gelişen atakta Kezman topla buluştu soldan gelen Ümit'i kaçırmak istedi ancak top auta çıktı..

                  8. dakikada Krita'nın pasında Veysel hareketlendi ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı..

                  11. dakikada Faruk'un kullandığı serbest atışta Veysel'den önce Lugano topu uzaklaştırdı.

                  14. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında Tuncay sağdan cezaalanına girdi, sert vurdu Oğuz, uçarak topu tokatladı.

                  18. dakikada Veysel'in pasında Erdal dönerek sert vurdu top farklı şekilde auta çıktı.

                  24. dakikada Fenerbahçe atağında Ümit Tümer paslaşmasında en son Ümit topla buluştu ortasını yaptı Bekir'in ayak koyduğu top kaleci Oğuz'un ellerinde kaldı

                  26. dakikada ortasahada Alex'in bileğine basan Özgür sarı kart gördü

                  28. dakikada Veysel'i ortasahada düşüren Ümit Özat sarı kart gördü

                  29. dakikada Oğuz'un cezaalanı içinde Kezman'ı duşürmesi ile hakem Mustafa Kamil Abitoğlu penaltı noktasını göstererek bu sezon Fenerbahçe'nin ilk penaltıyı kazanmasını sağladı. Penaltıya neden Oğuz sarı kart gördü



                  30. dakikada Fenerbahçe'nin bu sezon kazandığı ilk penaltıyı kullanan Alex, köşeyi iyi tahmin eden Oğuz'a rağmen topu direğe çarptırarak filelere gönderdi vu bu sezon kendisi adına 17. gole imza koydu.


                  32. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı, ancak Gaziantep defansı topu uzaklaştırdı.

                  37. dakikada Alex'in pasında Tümer toplacezaalanı çizgisi üzerinde başladı, yerden sert vurdu top direğin yanından auta çıktı.

                  42. dakikada Krita kendi sürüklediği topla cezaalanına girdi, top Önder'den döndü Veysel topu kaptı Önder'i geçip ortaladı Edu kafayla topu taca attı.

                  45. dakikada Alex'in pasında Kezman bomboş durumda cezaalanına girdi ancak topa basınca takımını bir golden etti.

                  Devre, konuk takım Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

                  46. dakika Gaziantepspor ikinci yarıya Tamer ve Veysel'in yerlerine De Nigris ve Diawara ile başladı..

                  49. dakikada Diawara özgür'ü derin bir pasla buluşturmak istedi top kaleci Serdar'da kaldı.

                  51. dakikada Erdal'ın kullandığı serbest atışta top farklı şekilde auta çıktı

                  53.dakikada Fenerbahçe büyük bir fırsattan yararlanamadı Tümer topla sıfıra kadar indi boşta bekleyen Alex ve Kezman'a pas vermek yerine sıfırdan kaleye vurdu top Oğuz'da kaldı

                  57. dakikada Tümer soldan ortaladı Bekir kafayla sektirdi Tuncay arkası dönükken topa sahip oldu sol ayağıyla topu havalandırdı dönerek vurdu top Oğuz'un solundan ağlarla buluştu.


                  60. dakikada Fenerbahçe yüzde yüz bir gol daha kaçırdı, Aurelio sağdan hızla ilerledi sıfıra kadar inip ortaladı kaleci Oğuz'u geçen topa Alex bomboş durumda kafayı vurdu top üst direkten döndü gelen topu Kezman ayaklarının altında ezdi.

                  67. dakikada Fenerbahçe yine gole yaklaştı Aurelio uzun bir pasla Tuncay'ı kaçırdı, yıldız futbolcu boş durumda topu ıskaladı.

                  73. dakikada Alex'in kullandığı serbest atışta Tuncay topla buluştu ortasını yaptı Oğuz iki hamlede topa hakim oldu.

                  78. dakikada Alex yerini Deivid'e bıraktı.

                  81. dakikada Gaziantepspor kornerinde top kafalardan sekti Bekir topu önünde buldu sert vurdu Serdar topu önledi

                  82. dakikada Deniz çıktı, Selçuk girdi. Bu dakikada Gaziantepspor kornerinde Bekir topla buluştu ilk vuruşunda Tümer çizgiden çıkarttı dönen topu bir kez daha Bekir tamamladı Serdar mükemmel bir refleksle topu yeniden kornere attı.

                  88. dakikada Fenerbahçe hızlı bir atak geliştirdi Ümit'in uzun pasında Kezman topla buluştu, ortasını yaptı Deivid müsait pozisyonda topu auta attı.

                  90 Hakem Kamil Abitoğlu maça 4 dakika ilave etti

                  90+1. dakikada Tümer sarı kart gördü.

                  92+2. dakikada Diawara kaleciyle karşı karşıya kaldı çok sert vurdu Serdar sakatlanmak pahasına bu golü de önledi.

                  Karşılaşma 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

                  Yorum

                  • eerol
                    Banned
                    • 06-11-2004
                    • 8682

                    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                    Kadıköy'de ikinci Denizli şoku30 Nisan 2007 00:01


                    Olaylı maçta Beşiktaş ile berabere kalarak kupaya veda eden Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl kendisini şampiyonluktan eden Denizli ile evinde berabere kaldı
                    İstanbul’da oynadığı maçlarda rakibine büyük üstünlük kuran ve 13 kez kazanırken, sadece 1 beraberlik alan lider Kanarya, geçtiğimiz sezon son haftasında şampiyonluğu kaybettiği maçtaki rakibi Denizlispor, karşısında iki farklı üstünlüğü koruyamadı ve 2-2 berabere kaldı.

                    Fenerbahçe bu beraberlikle Beşiktaş ile arasında bulunan 4 puanlık farkı koruyamadı.

                    1. dakikada Tuncay'ın pası taca çıktı. Denizlisporlu oyuncular taç atışını geriye kullandılar top direk kornere çıktı. Fenerbahçe kornerden sonuç alamadı.

                    2. dakikada Deniz'in pasında Kezman cezaalanı dışından sert vurdu top Souleymanou'da kaldı.

                    3. dakikada Deniz 30 metreden çok sert vurdu, Souleymanou parmaklarının ucuyla kornere tokatladı. Alex'in kullandığı korner atışında Edu'nun kafa vuruşu auta çıktı.

                    6. dakikada Alex'in pasında Edu cezaalanı dışından sert vurdu top kalecide kaldı.

                    9. dakikada Tuncay cezaalanı dışından sol ayağıyla vurdu top çok çok farklı şekilde auta çıktı.

                    11. dakikada Tümer çaprazdan Tuncay'a çok şık bir pas verdi, golcü futbolcu dönerek vurdu Souleymanou iki hamlede topa sahip oldu.

                    13. dakikada Erman rahat bir pozisyonda topu Alex'e kaptırdı yıldız futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda çok sert vurdu top yan direğin dibinden oyun alanına döndü.

                    15. dakikada Alex'in kullandığı korner atışında Önder boş durumda topa kafayla vurmak isterken göğsüne çarpan top kalecinin kucağında kaldı.

                    17. dakikada Denizlispor'un kazandığı serbest atışı Fatih Egedik kullandı top barajdan döndü

                    19. dakikada Serkan'ın yaptığı ortada Kezman yükseldi vuramadı arkadan gelen Alex ayağının içiyle topu ağlara bıraktı.

                    23. dakikada Tuncay Ahmet'ten şık hareketlerle sıyrıldı, boş durumda olan Kezman'a pas vermek yerine kaleye şutladı, top kalecide kaldı. bu pozisyonda pas alamayan Kezman önce Tuncay'a sinirli el kol hareketleri yaptı daha sonra kulübeye dönerek "beni çıkartın" işaretinde bulundu.

                    29. dakikada Kezman'ın pasını alan Tümer bir rakibini geçti sert vurdu top kaleciden kornere çıktı.

                    32. dakikada Alex cezaalanı içinde topla buluştu soluyla sert vurdu, top Abraham'ın sırtından döndü.

                    35. dakikada Denizlispor'un kazandığı korner ataşında top herkesin şaşkın bakışları arasında öbür köşe gönderine doğru açıldı, Yusuf topu kontrol edip orta yapmak isterken Serkan topu uzaklaştırdı.

                    38. dakikada Tümer'in kaptırdığı pozisyonda Adriano cezaalanına girdi Serkan'la karşı karşıya kaldığı anda Edu ayağını uzatarak topu kornere atıp takımını bir gol yemekten kurtardı.

                    40. dakikada Kezman cezaalanında topla buluştu Souleymanou son anda ayak koyarak topu uzaklaştırdı, Fenerbahçeliler bu pozisyonda penaltı beklediler..


                    44. dakikada Alex, cezaalanı dışında Kezman'ı topla buluşturdu golcü futbolcu sert vurdu, kaleci son anda parmaklarının ucuyla topu kornere attı.

                    İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

                    46. dakikada Denizlispor ikinci yarıya çok hızlı başladı soldan kazanılan iki korner atışında bir kez Serkan bir kez de Tuncay topu uzaklaştıran isim oldular.

                    48. dakikada Edu rahat pozisyonda topu Adriano'ya kaptırdı, Brezilyalı oyuncu geriye pasını çıkarttı, Selahattin'den önce Aurelio araya girip topu Serkan'a kazandırdı.

                    51. dakikada Tümer'in ortasında Deniz yükseldi kafayı oldukça kötü vurdu.

                    53. dakikada Denizlispor'da Ahmet yerini Murat Karakoç'a bıraktı.

                    54. dakikada Tomas'ın kullandığı uzun taç atışı kafalardan sekti en arkada bulunan Selahattin topu tribünlere yolladı.

                    58. dakikada Fenerbahçe takımında uzun paslaşmadan sonra Tümer Kezman'ı gördü golcü futbolcu dönerek sert vurdu top kaleciden döndü.

                    61. dakikada Selahattin çıktı yerine Fatih girdi.

                    64. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Kezman soldan cezaalanına girdi sert vurdu kaleci Souleymanou topu kornere tokatladı.

                    65. dakikada Yusuf'a sert giren Uğur Boral sarı kart gördü.

                    69. dakikada Murat Karakoç'un sert şutunu Serdar son anda kornere tokatladı.

                    70. dakikada Uğur Kezman'ı kaçırdı, Fatih golcü futbolcuyu yere indirdi, hakem penaltıya hükmetti.Pozisyona itiraz eden Yusuf sarı kart gördü.

                    71. dakikada penaltıyı kullanan Alex, kendisinin ve takımının ikinci golünü ağlara yolladı.


                    73. dakikada Yusuf ortaladı Adriano bomboş durumda kafayı vurdu ve farkı yeniden bire indirdi.

                    76. dakikada Kezman'ı düşüren Fatih Egedik sarı kart gördü

                    81. dakikada Tomas Abraham ortaladı arka direkte topla buluşan Fatih Yiğen hayatının en rahat gollerinden birini attı

                    84. dakikada Adriano sarı kart gördü

                    90. dakika hakem maça üç dakika ilave etti.

                    90+3. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı..

                    Karşılaşma 2-2 sona erdi.

                    FENERBAHÇE: 2 - DENİZLİSPOR: 2

                    Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
                    Hakemler: Hüseyin Göçek xx, Serkan Gençerler xx, Aleks Taşçıoğlu xx

                    Fenerbahçe: Serdar xx, Serkan x, Önder xx, Edu xx, Uğur x (Dk. 83 Deivid x), Tuncay xx, Aurelio xx, Deniz xx, Tümer xx, Alex xx, Kezman x

                    Denizlispor: Süleymanou xx, Bülent xx (Dk. 73 Muhittin xx), Kratochvil xx, Erman xx, Ahmet x (Dk. 53 Murat xx), Abraham xx, Selahattin xx (Dk. 62 Fatih Yiğen xxx), Fatih Egedik xxx, Yusuf xxx, Julio Cesar xx, Adriano xxx

                    Goller: Dk. 19 ve 71 (Penaltıdan) Alex (Fenerbahçe), Dk. 73 Adriano, Dk. 81 Fatih Yiğen (Denizlispor)
                    Sarı kartlar: Dk. 66 Uğur (Fenerbahçe), Dk. 71 Yusuf, Dk. 76 Fatih Egedik, Dk. 83 Adriano (Denizlispor)

                    Yorum

                    • eerol
                      Banned
                      • 06-11-2004
                      • 8682

                      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                      Fenerbahçe İnönü'de yolu yarıladı06 Mayıs 2007 00:01


                      2006-2007 sezonunun şampiyonunu büyük ölçüde belirleyecek dev derbide Fenerbahçe Beşiktaş'ı Kezman'ın golüyle yıkarak puan farkını 5'e çıkarttı..
                      2006-2007 sezonunun şampiyonunu büyük ölçüde belirleyecek dev derbide Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı Kezman'ın golüyle yıkarak puan farkını 5'e çıkarttı ve şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj yakaladı.

                      Beşiktaş son 8 maçın yedisini 1-0 kazanarak iddialı duruma geldiği 31. haftada aynı skorla umutlarını oldukça uzağa attı..

                      DEV MAÇ BAŞLADI

                      2. dakikada Alex'in pasında cezaalanına giren Tümer sert vurdu Runje'yi geçen topu Gökhan Zan çizgiden çıkarttı.

                      4. dakikada İbrahim Üzülmez'in uzaktan vurduğu şut Önder'den döndü

                      7. dakikada Kezman sağdan defansın arkasına sarktı Baki geçti yerden Tuncay'a pasını aktarmak istedi, Gökhan son anda araya girdi.

                      9. dakikada İbrahim Üzülmez'in şutu farklı şekilde auta çıktı.

                      12. dakikada Tuncay Kezman'ı defansın arkasında topla buluşturdu, golcü futbolcu Runje'nin üzerinden aşırttı ve takımını öne geçirdi.

                      15. dakikada Burak'a sert giren Ümit Özat sarı kart gördü

                      18. dakikada Burak sağdan cezaalanına girdi sert vurdu.

                      21. dakikada Delgado sağ taraftan Burak'a harika bir pas attı genç futbolcu çaprazdan sert vurdu top yan ağlarda kaldı.

                      25. dakikada Fenerbahçe ani bir kontratağa çıktı Tümer ortasahada Mustafa Doğan'ı geçtiği anda yerde kaldı Fırat Aydınus bariz gol şansı olmadığı gerekçesiyle Beşiktaşlı oyuncuya sarı kart gösterdi.

                      27. dakikada İbrahim Toraman ile Tuncay arasında meydana gelen ikili mücadelede Tuncay yerde kaldı. Genç futbolcu omuzundan sakatlandı.

                      32. dakikada Delgado 35 metreden sert vurdu top direğin bir metre kadar yanından auta çıktı

                      37. dakikada Mustafa Doğan Kezman mücadelesinde Sırp futbolcu yerde kaldı hakem devam dedi.

                      42. dakikada Tümer'e sert giren Burak sarı kart gördü

                      45. dakikada Ricardinho'nun kulandığı serbest atışta İbrahim Toraman yerden vurdu top Serdar'dan döndü

                      Hakem Fırat Aydınus ilk yarının sonuna 3 dakika ilave etti

                      İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

                      Beşiktaş ikinci yarıya Delgado'nun yerine Bobo ile başladı.

                      Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başladı ve Fenerbahçe yarı alanına yerleşti.
                      üst üste iki korner kazanan Beşiktaş bu fırsatları kullanamadı

                      49. dakikada Ricardinho'nun ortasında Deniz Bobo'dan önce araya girerek topu kornere attı.

                      52. dakikada İbrahim Üzülmez cezaalanı dışından şutunu çekti top farklı şekilde auta çıktı.

                      54. dakikada İbrahim Toraman'a sert giren Kezman sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

                      56. dakikada Bobo sıfıra yakın birr yerden orta şut karışımı bir vuruş yaptı Serdar son anda uzanarak topu kornere attı.

                      58. dakikada Bobo'nun pasında Lugano ters bir vuruş yaptı topa son hamle Nobre'den geldi ve golcü futbolcunun havalandırdığı top üstten auta çıktı.

                      60. dakikada Tuncay çıktı Selçuk oyuna girdi.
                      61. dakikada sakatlanan Mustafa Doğan yerini Ali Tandoğan'a bıraktı.

                      62. dakikada faul düdüğünden sonra topa vuran selçuk sarı kart gördü.

                      66. dakikada Ricardinho'nun kullandığı korner atışında Burak kafayı vurdu top uzak kale direği dibinden auta çıktı

                      67. dakikada Baki çıktı İbrahim Akın oyuna girdi.

                      70. dakikada Edu hakem Fırat Aydınus, itiraz ettiği için sarı kart gördü.

                      71. dakikada Kezman'ın pasında Alex Runje ile karşı karşıya kalacağı anda Ali Tandoğan topa ayak koyarak takımını önemli bir tehlikeden kurtardı

                      72. dakikada Burak'ın sağdan ortasına İbrahim Akın kafayı vurdu top Serdar 'da kaldı.

                      75. dakikada sakatlanan Deniz yerini Serkan'a bıraktı

                      78. dakikada Ricardinho'nun kullandığı korner atışında Bobo bomboş durumda topu auta attı. Bu pozisyonda arkadşlarına bağıran kaleci Serkan sarı kart gördü.

                      79. dakikada Alex'in kullandığı korner atışında ön direkte Selçuk kafayı vurdu top auta çıktı. Aynı dakika içinde Tümer'e sert giren Ali Tandoğan sarı kart gördü.

                      81. dakikada Serkan'a dirsek atan İbrahim Toraman, 4. hakem Çetin Sarıgül'ün uyarısıyla kırmızı kart gördü

                      86. dakikada Appiah yerini Mehmet Yozgatlı'ya bıraktı.

                      87. dakikada Ricardinho'nun orta sahadan kullandığı serbest atışta savunmadan seken topu ceza alanı içinde sağ çaprazda meşin yuvarlakla kullanan Gökhan Zan'ın şutunda, top savunmaya çarparak kornere çıktı.

                      90. dakikada Hakem Fırat Aydınus maça 4 dakika ilave etti

                      90+1. dakikada İbrahim Üzülmez cezaalanına doldurdu Nobre indirdi Bobo topu tribünlere attı.

                      90+2. dakikada Alex Runje ile karşı karşıya kaldı yerden vurdu top kalecinin ayağına çarpıp kornere gitti.

                      Maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

                      Stat: BJK İnönü
                      Hakemler: Fırat Aydınus xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Serkan Ok xx

                      Beşiktaş: Runje xx, Mustafa xx (Dk. 62 Ali Tandoğan xx), Gökhan Zan xx, İbrahim Toraman xx, Baki xx (Dk. 67 İbrahim Akın x), Burak xx, Delgado x (Dk. 46 Bobo xx), Serdar xx, İbrahim Üzülmez xx, Ricardinho xx, Nobre x

                      Fenerbahçe: Serdar xxx, Önder xxx, Lugano xxx, Edu xxx, Ümit xxxx, Tuncay xx (Dk. 60 Selçuk xx), Appiah xx (Dk. 88 Mehmet ?), Deniz xx (Dk. 75 Serkan xx), Tümer xxx, Alex xx, Kezman xxx

                      Kırmızı kart: Dk. 82 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

                      Sarı kartlar: Dk. 16 Ümit, Dk. 54 Kezman, Dk. 62 Selçuk, Dk. 69 Edu, Dk. 77 Serdar, Dk. 87 Serkan (Fenerbahçe), Dk. 25 Mustafa, Dk. 43 Burak, Dk. 79 Ali Tandoğan (Beşiktaş)

                      Yorum

                      • eerol
                        Banned
                        • 06-11-2004
                        • 8682

                        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                        Fenerbahçe, G.Saray'ı evinde yıktı20 Mayıs 2007 00:01


                        Bu sezonun son derbisinde Ali Sami Yen'de G.Saray ve F.Bahçe kozlarını paylaştı... Büyük olayların çıktığı karşılaşmada şampiyon 3 puanı 2 golle almasını bildi...
                        Sezonun son derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertli ekip tribünlerden sahaya yabancı madde yağan karşılaşmada sonuca ilk yarıda Lugano ve Edu'yla bulduğu gollerle gitti.

                        Galatasaray'da Arda'nın son dakikalarda bulduğu gol sonucu değiştirmeye yetmedi.

                        GALATASARAY: 1-2 : FENERBAHÇE

                        Hakemler: Bülent Demirlek, Baki Tuncay Akkın, Cemal Gemici

                        Galatasaray: Mondragon, Song, Tomas, Cihan, Orhan, Mehmet Topal, İnamoto, Ayhan, Sabri, Necati, Ümit

                        Fenerbahçe: Serdar, Ümit, Kezman, Tuncay, Tümer, Aurelio, Önder, Deniz, Serkan, Lugano, Edu

                        MAÇ BAŞLADI.

                        Ali Sami Yen'deki derbi maç Galatasaraylı futbolcuların vuruşu ile start aldı. Her iki ekibede başarılar diliyoruz.

                        1. dakika. Fenerbahçe orta sahadan Tümer Metin ile hızlı çıktı. Tümer'in ara pasıyla Galatasaray ceza sahasına sokulan Serkan Balcı, Ayhan Akman'dan topu kurtarıp ceza sahasına girdiği anda rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Demirlek pozisyonda devam kararı verdi.

                        3. dakika. Karşılaşma tempolu başladı. Galatasaray sol kanattan Fenerbahçe ceza Necati ile girdi. Golcü futbolcu topu sağına alıp şutunu attı. Top savunmanın ayağından sekip Ayhan'ın önünde düştü. Sıfırdan ortasını yapmak isteyen Ayhan'ın pasına Fener savunması ayak koyarak topu kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.

                        5. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Ümit Özat'la rakip yarı sahaya geçti. Bu futbolcunun çizgiden sürüklediği atakta meşin yuvarlak ceza sahasının önündeki Tümer'e oynandı. Tümer, ceza sahasına hareketlenen Kezman'a ara pasını attı. Sırp golcü topla buluşacağı sırada araya son anda Song girip tehlikeyi uzaklaştırdı.

                        11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Maçta her iki ekipte birbirine karşı üstünlük sağlayabilmiş değil. Karşılıklı ataklarla mücadele sürüyor.

                        17. dakika. Galatasaray, oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkma çabasında. Sarı-Kırmızılı ekip sol kanattan Necati ile rakip kaleyi yokladı. Ceza sahasının dışından atılan sert şuta Ümit Karan ayak koymak istedi. Karan'ın bir adım önünde Serdar çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

                        19. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanata atılan topa Tuncay Şanlı hareketlendi. Topu korner direğinin yanında kontrol edemeyip taça kaçıran Tuncay'a tribünlerden adeta şu şişesi ve yabancı madde yağdı. Fenerli futbolcu kafasını koruyarak sahasının ortasına doğru kendisini güçlükle attı. Hakem Demirlek kısa bir süre için oyunu durdurup 4. hakemiyle görüştü.

                        Oyun şu anda her hangi bir uyarı yapılmadan devam ediyor.

                        24. dakika Fenerbahçe golü Lugano ile buldu. Sağ kanattan serbest atışı Tümer kullandı. Ceza sahasına inen topa Kezman ayak koydu. Mondragon ağlara giden topa uzanarak son anda ayak koydu. Altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağı takip eden Lugano yakın mesafeden boş kaleye topu bıraktı.

                        Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de Lugano'nun golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

                        29. dakika. Fenerbahçe'de Lugano, Ümit Karan'a yaptığı faul sonrası maçın ilk sarı kartını hakemden gördü.

                        32. dakika. Galatasaray atağında Ümit Karan gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Necati ceza sahası önündeki Karan'a pasını attı. Karan, Ümit Özat'ın önünü kapatmasına rağmen sağ ayağının dışıyla ters taraftaki kalenin dibine doğru yerden şık bir vuruş çıkarttı. Falso alarak kaleye yönelen topu Serdar harika uzanarak parmaklarının uçuyla kornere çelmeyi başardı.

                        36. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan gelişti. Tümer'in pasıyla topla buluşan Tuncay, Cihan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Taç çizgisi yanında yere düşen Tuncay'a yine tribünlerden şu şişesi yağdı. Tuncay yanına düşen bir şu şişesi alıp suyu içti.

                        38. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanatta Tuncay'ı indiren Cihan sarı kartı gördü.

                        39. dakika. Fenerbahçe 2. golü Edu ile buldu. Tuncay'a yapılan faul atışını Ümit Özat kullandı. Altıpas içine inen topa Galatasaray savunması ayak koyamadı. Arka direkte Edu pozisyonu iyi takip ederek yakın mesafeden topu kafa ile ağlara bıraktı.

                        Fenerbahçe, Galatasaray karşısında Edu'nun kafa golüyle 2-0 öne geçti.

                        45. dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'nin rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

                        Maçın uzatma süresi olarak hakem 2 dakika gösterdi.

                        45+1. dakika. Galatasaray yarı sahasında Ümit Karan ile çıkarken Edu'nun faulüyle yerde kaldı. Karan yerdeyken Edu'nun kasıklarına basmasıyla büyük acı yaşadı. Hakem bu pozisyonda kartını çıkartmadı.

                        Oldukça gergin bir ortamda oynanan derbinin ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe Lugano ve Edu'nun yan toplardan buldukları gollerle soyunma odasına Galatasaray karşısında 2-0 önde gitti.

                        MAÇIN İKİNCİ YARISI

                        Derbide 2.Yarı Fenerbahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı.

                        46. dakika. Galatasaray atağı sağ kanattan Sabri ile hızlı gelişti. Bu futbolcunun ön direğe hareketlenen Ümit Karan'a yerden kestiği topa Serkan ayak koydu. Fenerli futbolcunun ters vuruşunda top üst direği sıyırarak kornere çıktı.

                        Galatasaray üst üste kazandığı 3 köşe vuruşundan sonuç çıkartamadı.

                        Ali Sami Yen'de 2. yarıda da yabancı madde yağmuru devam ediyor. Tribünlerin her noktasında sahaya maddeler yağıyor. Sahada futboldan başka herşey var. Hakem Bülent Demirlek daha fazla dayanamarak düdüğünü çalarak yan hakemlerini ve 4. hakemini sahasının ortasına çağırdı.

                        Derbi maç şu an durmuş durumda.

                        Maç yaklaşık 5 dakikalık bir duraklamadan sonra tekrar başladı.

                        53. dakika. Galatasaray'da Mehmet Topal'ın yerine Arda Turan dahil oldu.

                        56. dakika. Az önce maçı durdurup bir süre bekleyen Demirlek, tekrar oyunu başlattıktan sonra korner direği dibinde yaşanan pozisyonda yeniden sahaya yabancı madde yağında maça ara verdi.

                        Bülent Demirlek yan hakemleri de yanına alıp soyunma odasına gitti. Derbi maç şu anda durmuş durumda. Ali Sami Yen'de tribünlerde tansiyon çok yüksek.

                        62. dakika. Derdi maç 6 dakikadır durmuş durumda. Ali Sami Yen'de son gelen bilgilere göre hakem Bülent Demirlek tansiyonun düşmesi için ve tribündeki güvenlik zafiyetinin giderilmesi için 10-15 dakikalık bir süre bekledikten sonra durum değerlendirmesi yapacak.

                        Hakem Demirlek'in, olayların aynı şekilde devam etmesi durumunda maçı tehir edeceği bildiriliyor

                        72. dakika. Hakem Bülent Demirlek sahaya geri döndü. Derbi maç yaklaşık 16 dakikalık bir aranın ardından yeniden başladı.

                        75. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Önder Turacı ile başladı. Önder'in pasıyla Galatasaray savunmasının arkasında topla buluşan Kezman, sıfırdan ortasını ceza sahasına hareketlenen Tümer'e çıkarttı. Meşin yuvarlak bu pozisyonda Tümer'in arkasında kaldı.

                        76. dakika. Galatasaray'da Cihan yerini Hasan Kabze'ye bıraktı.

                        78. dakika. Tribünde tansiyon verilen aranın ardından düşmüş durumda. Taraftarlar daha soğukkanlı bir şekilde karşılaşmayı takip ediyor. Bu dakikadan sonra oyunun sahaya atılan yabancı maddelerden sonra kesilmesi durumunda maç büyük olasılıklı tehir edilecek.

                        79. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ceza sahasına topla giren Kezman yerden vuruşun yaptı. Mondagon sağına kapanarak ağlara gitmekte olan topu kontrol etmeyi başardı.

                        80. dakika. Galatasaray kendi sahasında 2-0 mağlup durumda. Sarı-Kırmızılı ekip bu bölümlerde oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yıkmış durumda. Sağ kanattan gelişen atakta Sabri ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Serdar topu çizgi üzerinde son anda kontrol etti.

                        82. dakika. Galatasaray'da Necati Ateş, yerini Hakan Şükür'e bıraktı.

                        83. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin oyundan alındı. Kemal sahaya giren isim oldu.

                        85. dakika. Fenerbahçe'de topu oyuna geç sokan kaleci Serdar hakemden sarı kart gördü.

                        87. dakika. Ali Sami Yen'de mücadelede normal süre için son dakikalara girildi. Fakat karşılaşma tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle yaklaşık 20 dakika durakladı.

                        Sürekli duraklayan maçta tempo bu bölümlerde çok düştü.

                        89. dakika. Galatasaray atağında Ayhan Akman Fenerbahçe ceza sahasının önünde yerde kaldı. Hakem kaleyi tam karşıdan gören noktadan frikik atışını Galatasaray'a verdi. Atışı kullanan Hasan Kabze topu üstten tribünlere vurdu.

                        90+1. dakika. Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına ortalanan meşin yuvarlak arka direkte Arda'nın önünde kaldı. Topun gelişine Arda'nın sert şutu kalenin üstünden auta çıktı. Galatasaray bu pozisyonda gole çok yaklaştı.

                        90+3. dakika. Galatasaray'da rakibine sert giren Arda Turan sarı kart gördü.

                        90+6. dakika. Galatasaray'da Orhan Ak, Serkan'a yaptığı faul sonrası sarık kart gördü.

                        90+7. dakika. Sabri, Galatasaray'da sarı kart görenler arasına katıldı.

                        Duran maçta normal süre sona erdi. Maç kronometresine göre 81. dakika oynanıyor.

                        Galatasaray'da futbolcuların motivasyonu tamamen kaybolmuş durumda. Ali Sami Yen'deki derbiye bu gece futboldan çok taraftarların taşkınlığı damgasını vurdu.

                        Sahada Fenerbahçe'nin attığı 2 golün dışında futbol adına konuşulacak fazla bir görüntü oluşmadı.

                        90+10. dakika. Fenerbahçe'de Serkan Balcı yerini Mehmet Yozgatlı'ya bıraktı.

                        90+14. dakika. Galataraya golü Arda ile buldu. Sağ kanatta kullanılan köşe atışında altıpas içinde topu ağlara Arda bıraktı. Sarı-Kırmızılı ekip bu golle skoru 2-1 yaptı.

                        Maçta normal süre 89. dakika oynanıyor.

                        90+17. dakika. Hakem duraklama süresi sonrası uzatma olarak 5 dakika gösterdi. Ali Sami Yen'de gerçekten son yılların en ilginç maçı oynanıyor.

                        90+18. dakika. Fenerbahçe'de Tuncay Şanlı'nın yerine Deivid oyuna dahil oldu.

                        90+10. dakika. Fenerbahçe uzatmalarda son anlar oynanırken Kezman ile mutlak bir gol şansını değerlendiremedi. Rakip yarı sahanın ortasında topu rakibinden söken Aurelio, Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Kezman'a alda at dercesine güzel bir pas verdi. Kezman, kaleci Mondragon ile karşı karşıya pozisyonda topu üstten dışarı vurdu.

                        Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı. Zorlu geçen maçta Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

                        Yorum

                        • eerol
                          Banned
                          • 06-11-2004
                          • 8682

                          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                          Fenerbahçe'den muhteşem kapanış


                          Ligde 2 hafta şampiyonluğunu ilan eden F.Bahçe, Saraçoğlu'nda A.Gücü önünde ilk yarısını mağlup bitirdiği karşılaşmada 2. yarıda çoşarak galip gelmesini bildi...


                          Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Ankaragücü maçının takım kadroları şöyle:

                          Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Ok, Serkan Akarca

                          Fenerbahçe: Serdar, Önder, Edu, Can, Ümit, Tuncay, Deniz, Aurelio, Alex, Tümer, Kezman

                          Ankaragücü: Serkan, Emre Güngör, Sedat Bayrak, Hakan, Petkov, Abdurrahman, Sedat Yeşilkaya, Yasin, Murat, Mustafa, Bebbe
                          MAÇ BAŞLADI.
                          3. dakika. Fenerbahçe ilk köşe atışını sağ kanattan Alex ile kullandı. Ceza sahasına inen topu Ankaragücü savunması karşıladı. Tribünlerde Sarı-Lacivertli taraftarların inanılmaz desteiği var.
                          6. dakika. Tuncay sağ kanattan atılan derin pasla Ankaragücü ceza sahasına daldı. Fenerbahçeli futbolcu sıfıra inip ortasını yapacağı sırada araya giren savunma araya girerek topu kornere çeldi.
                          8. dakika. Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Orta sahadan Ankaragücü savunmasının arkasına atılan derin pasa Kezman hareketlendi. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde araya giren Emre son anda tehlikeyi kornerle
                          uzaklaştırdı.
                          15. dakika. Karşılaşmada 0-0'lik beraberlik sürüyor. Saraçoğlu'nda maçın kontrolü Fenerbahçe'nin elinde. Fakat iki takım adına da net gol pozisyonu henüz yok.
                          16. dakika. Fenerbahçe orta sahadan uzun pasla çıktı. A.Gücü savunmasının arkasına sarkarak topla buluşan Tümer Metin, ceza sahasının ilk metrelerinde topu kontrol ettiği anda şutunu çekti. Sert giden meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın üzerine gitti.
                          17. dakika. Fenerbahçe gole Tümer'le yaklaştı. Sol kanattan A.Gücü ceza sahasına giren Tümer rakibinden topu kurtardığı anda yerden şutunu attı. Top direğin dibinden sekerek ters taraftaki Kezman'ın önünde kaldı. Sırp golcü topu ağlara bıraktığı anda ofsayt bayrağı kalktı.
                          22. dakika. Fenerbahçe gol için baskısını artırdı. Oyun Ankaragücü yarı sahasına yıkılmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarda rakip
                          kaleyi zorluyor.
                          Fenerbahçe'den muhteşem kapanış
                          27 Mayıs 2007 00:01


                          Ligde 2 hafta şampiyonluğunu ilan eden F.Bahçe, Saraçoğlu'nda A.Gücü önünde ilk yarısını mağlup bitirdiği karşılaşmada 2. yarıda çoşarak galip gelmesini bildi...


                          Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Ankaragücü maçının takım kadroları şöyle:

                          Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Ok, Serkan Akarca

                          Fenerbahçe: Serdar, Önder, Edu, Can, Ümit, Tuncay, Deniz, Aurelio, Alex, Tümer, Kezman

                          Ankaragücü: Serkan, Emre Güngör, Sedat Bayrak, Hakan, Petkov, Abdurrahman, Sedat Yeşilkaya, Yasin, Murat, Mustafa, Bebbe
                          MAÇ BAŞLADI.
                          3. dakika. Fenerbahçe ilk köşe atışını sağ kanattan Alex ile kullandı. Ceza sahasına inen topu Ankaragücü savunması karşıladı. Tribünlerde Sarı-Lacivertli taraftarların inanılmaz desteiği var.
                          6. dakika. Tuncay sağ kanattan atılan derin pasla Ankaragücü ceza sahasına daldı. Fenerbahçeli futbolcu sıfıra inip ortasını yapacağı sırada araya giren savunma araya girerek topu kornere çeldi.
                          8. dakika. Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Orta sahadan Ankaragücü savunmasının arkasına atılan derin pasa Kezman hareketlendi. Ceza sahası ön çizgisi üzerinde araya giren Emre son anda tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.
                          15. dakika. Karşılaşmada 0-0'lik beraberlik sürüyor. Saraçoğlu'nda maçın kontrolü Fenerbahçe'nin elinde. Fakat iki takım adına da net gol pozisyonu henüz yok.
                          16. dakika. Fenerbahçe orta sahadan uzun pasla çıktı. A.Gücü savunmasının arkasına sarkarak topla buluşan Tümer Metin, ceza sahasının ilk metrelerinde topu kontrol ettiği anda şutunu çekti. Sert giden meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın üzerine gitti.
                          17. dakika. Fenerbahçe gole Tümer'le yaklaştı. Sol kanattan A.Gücü ceza sahasına giren Tümer rakibinden topu kurtardığı anda yerden şutunu attı. Top direğin dibinden sekerek ters taraftaki Kezman'ın önünde kaldı. Sırp golcü topu ağlara bıraktığı anda ofsayt bayrağı kalktı.
                          22. dakika. Fenerbahçe gol için baskısını artırdı. Oyun Ankaragücü yarı sahasına yıkılmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarda rakip
                          kaleyi zorluyor.

                          25. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan süratle ceza sahasına dalan Tuncay Şanlı topu rakiplerinden kurtardığı anda arka direğe ortasını çıkarttı. Kaleci Serkan'ın müdahele edemediği pozisyonda Kezman topa dokunup boş kaleye golünü atamadı.
                          32. dakika. Ankaragücü Fenerbahçe kalesini karşıdan gören bir noktadan serbest atış kazandı. Yaklaşık 25 metreden frikik atışını Mustafa kullandı. Barajı aşıp direğin dibinden ağlara yönelen topu köşeye harika uzanan kaleci Serdar çıkarttı. Konuk ekip bu anda gole yaklaşan taraf oldu.
                          35. dakika. Ankaragücü Bebbe ile Saraçoğlu'nde golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan top altıpasa indi. Kademenin kaybolduğu anda Bebbe bomboş kaldı. Golcü isim uçarak vurduğu kafayle meşin yuvarlağı Serdar'ın bakışları arasında ağlarla buluşturdu.
                          Ankaragücü Bebbe'nin golüyle Şampiyon karşısında 1-0 öne geçti.
                          39. dakika. Fenerbahçe'de maça devam edemeyen kaleci Serdar yerini Volkan'a bıraktı.
                          42. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin, yerini Deivid'e bıraktı.
                          45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Uzatmalar 2 dakika işaret edildi.
                          45+1. dakika. Kezman sol kanatta hareketlendiği anda Hakan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest atış Fenerbahçe'nin. Alex atışı kullandı. Ceza sahasına inen topa kimse müdahele edemedi. İkinci pozisyonda ortalanan topta ofsayt bayrağı kalktı.
                          Maçın uzatma anlarında gol olmadı. Kadıköy'deki maçta ilk yarıyı konuk Ankaragücü Şampiyon Fenerbahçe karşısında Mustafa Özkan'ın golüyle 1-0 önde kapattı.
                          MAÇIN İKİNCİ YARISI
                          46. dakika. Ankaragücü'nde ikinci yarıda Murat yerini Burak'a bıraktı.
                          Fenerbahçe ikinci yarıya başlayana taraf oldu.
                          49. dakika. Ankaragücü 2. gole Sedat
                          ile çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan serbest atışta ceza sahasına gelen gönderilen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştıramadı.
                          Ankaragücü'nde Sedat önünde kalan topa ceza sahası önünden sert ve düzgün bir vuruş çıkarttı. Volkan soluna kapanarak ağlara giden meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
                          53. dakika. Kadıköy'de Ankaragücü'nün Fenerbahçe karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Maçta tempo bu anlarda düşük.
                          55. dakika. Fenerbahçe sol kanattan kullanılan serbest atışta Ümit Özat ile golü buldu. Alex'in ön direğe kestiği topa Fener'de veda maçına çıkan Ümit Özat iyi yükselip kafayı vurdu. Top ters taraftan direğin dibinden ağlara takıldı.
                          Fenerbahçe Ümit'in kafa golüyle Ankaragücü karşısında 1-1'lik beraberliği yakaladı.
                          59. dakika. Fenerbahçe'de Ümit Özat yerini Uğur Boral'a bıraktı. Kaptan'ın son maçında takım arkadaşları omuzlarına alarak ona veda etti. Tribünler Özat çıkarken ayakta uzun süre alkışlarla tezahüratta bulundu. Ümit gözyaşları içerisinde sahadan çıktı.
                          60. dakika. Ankaragücü'nde Abdurrahman yerini Tita'ya bıraktı.
                          62. dakika. Fenerbahçe Kezman ile 2. golü buldu. Sağ kanatta Tuncay'ın derin pasına hareketlenen Kezman ceza sahasına girdiği anda kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Sırp golcünün ilk vuruşunda Serkan topu çelmeyi başardı. Mücadeleyi bırakmayan Kezman dar açıda kontrol ettiği topu adeta iğne deliğinden geçirerek Ankaragücü ağlarını sarstı.
                          Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle mağlup durumdan 2-1 üstünlüğü yakaladı.
                          Bu golden sonra formasını çıkartan Kezman sarı kart gördü.
                          63. dakika. Ankargücü'nde yan hakeme itirazda bulunan Sedat sarı kart gördü.
                          66. dakika. Ankaragücü Bebbe ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahası içinde bir anda Volkan ile karşı karşıya kalan Bebbe açısını kaybedince vuruşunu yapamadı. Volkan yerinde bir müdahele ile mutlak gol pozisyonunda kalesini korumasını bildi.
                          70. dakika. Fenerbahçe tempoyu yükseltti. Sağ kanattan etkili gelen Sarı-Lacivertli ekipte Kezman, Can Arat ile yaptığı ver-kaçtan sonra önünde bulduğu topu kaleye gönderdi. Sert giden meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.
                          71. dakika. Ankaragücü'nde Hakan yerini Da Silva'ya bıraktı.
                          75. dakika. Maçta artık son bölümlere doğru girildi. Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor.
                          80. dakika Fenerbahçe 3. golü Kezman ile buldu. Sol kanattan topla rakip kaleye yönelen Tuncay, ceza sahasına girdiği anda altıpas içinde hareketlenen Kezman'ın önüne pasını bıraktı. Sırp golcü, şık bir çalımla kaleci Serkan'ı oyundan düşürdükten sonra boş kaleye meşin yuvarlağı bıraktı.
                          Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle Ankaragücü karşısında 3-1'lik skoru yakaladı.
                          87. dakika. Ankaragücü maçın son bölümlerine girilirken üst üste 2 gollük pozisyonda Burak ile sonuç alamadı. İlk pozisyonda Volkan ile karşı karşıya kalan Burak, Volkan'ı geçemedi. Aynı dakika içinde ceza yayı üzerinde topla buluşan Burak bu kez sert vurdu. Volkan soluna kapanarak yine gole izin vermedi.
                          89. dakika. Fenerbahçe 4. gole Kezman ile yaklaştı. Alex'in şık pasıyla Ankaragücü savunmasının arkasında topla buluşunan Kezman, ceza sahasına girmeden şutunu attı. Meşin yuvarlak yerden direği yalıyarak auta çıktı.
                          90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısıda 3-1'lik üstünlüğü var. Uzatma süresi olarak 1 dakika gösterildi.
                          90+1. dakika. Uzatma bölümünde Ankaragücü'nde Mustafa Özkan uzaktan şansını denedi. Yerden direğin dibine giden topu Volkan harika uzanarak kornere çeldi.
                          Maçta başka gol olmadı. Süper Lig'de 2006-2007 yedi sezonu şampiyonu Fenerbahçe, Ankaragücü'nü son maçta 3-1 mağlup etti.

                          Yorum

                          • eerol
                            Banned
                            • 06-11-2004
                            • 8682

                            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                            Fener'i Olimpiyat'ta Belediye çarptı11 Ağustos 2007 00:10


                            Sezonun açılış maçında son şampiyon Fener ile Ligin yeni ekibi İstanbul B.Belediye ile Olipiyat'ta karşılaştı... 90 dakika sonrası tabelada sürpriz bir sonuç çıktı...
                            BELEDİYE: 2-0 :FENERBAHÇE

                            Sezonun açılış maçında Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe karşısında ummadığı bir Belediye takımı buldu.

                            Ligin yeni takımı Belediye, eski Fenerli futbolcu Kerim Zengin ve Murat Ocak ile golleri bulup güçlü rakiplerini evine puansız gönderdi.

                            Olimpiyat Stadı'na takımlarını desteklemeye gelen Sarı-Lacivertli taraftarlar tribünleri erken boşalttı. Kalan taraftarlarda kendi takımlarını ıslıklarken Belediye'yi alkılaşladılar.


                            Stat: Atatürk Olimpiyat
                            Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Süleyman Özay

                            İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Metin, Murat, Efe, Tjikuzu,
                            İlyas, Sertan, Ekrem, Adriano, Kerim, Rızvan,

                            Fenerbahçe: Serdar, Önder, Can, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Uğur, Tümer, Kezman

                            MAÇ BAŞLADI
                            2007-2008 Sezonu Fenerbahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı. Her iki ekibe de başarılar diliyoruz.

                            2. dakika. Maçın ilk dakikaları Fenerbahçe'nin kendi yarı sahasında yaptığı hazırlık paslarıyla geride kaldı.

                            4. dakika. Maçta ilk ciddi atak Belediye'den geldi. Topla Fenerbahçe yarı sahasına hareketlenen Adriano meşin yuvarlağı İlyas'ın önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu kaleci Serdar köşeden yumruklayarak çıkarttı. Boşta kalan topu Carlos tekrar Serdar'a oynadı. Bu tehlikeli atak taçla uzaklaştırıldı.

                            6. dakika. Maçta 0-0 eşitlik sürüyor. Fenerbahçe sağ kanattan Deivid ile atak geliştirdi. Bu futbolcunun ceza sahasında pozisyon alan Kezman'a doğru yaptığı ortayı Belediye savunmasında Metin uzaklaştırdı.

                            7. dakika. Belediye hızlı çıkışlarla Fenerbahçe kalesinde etkili oluyor. Sol kanattan Adriano süratle topu Sarı-Lacivertli ekibin kalesine taşıdı. Sıfırdan Adriano'nun yaptığı ortayı Carlos soğuk kanlı bir hareketle ile göğüs pası yapıp kalecisi Serdar'a kazandırdı.

                            11. dakika. Fenerbahçe sol kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahası içine inen topu ön direkte kaleci Hasagiç kapanarak kontrol etti.

                            12. dakika. Fenerbahçe atağında Aurelio kendi yarı sahasından Belediye defansının arkasına hareketlenen Kezman'a uzun bir pas çıkarttı. Tehlikeyi sezen kaleci Hasagiç zamanında çıkarak topu Sırp golcünün önünden taça gönderdi.

                            15. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Belediye kalesine Uğur Boral ile etkili indi. Bu futbolcunun ceza sahasının çarprazından yaptığı ortaya arka direkte Kezman ayak koyamadı.

                            17. dakika. Fenerbahçe bu dakikada yine gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Deivid ile başlayan atakta Önder, ceza sahasına topla sokuldu. Bu futbolcunun yerden sert topuna Kezman bir kez daha ayak koyamadı. Sol kanada açılan meşin yuvarlağı Carlos ceza sahasına doldurdu. Belediye savunmasında Tjikuzu araya girdi. Kezman son kez topa dokundu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

                            19. dakika. Golü bulan taraf Belediye oldu. Sağ kanattan gelişen Belediye atağında Efe ceza sahasına yerden ortasını yaptı.

                            Fenerbahçe savunmasında kademenin kaybolduğu anda meşin yuvarlağı önünde bulan isim eski bir Fenerbahçeli olan Kerim Zengin oldu.

                            Bu futbolcunun yakın mesafeden yaptığı yerden vuruş kaleci Serdar'ın sağından ağlara takıldı.

                            Belediye, Kerim Zengin'in attığı golle Fenerbahçe karşısında şimdi 1-0 öne geçti.

                            24. dakika. Fenerbahçe Tümer ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan Carlos'un Belediye ceza sahasına ortasını savunma karşılayamadı. Tümer savunmanın büyük hatasında bir anda topu altıpas üzerinde önünde buldu. Bu futbolcunun yakın mesafeden sert şutunu kaleci Hasagiç soluna yatarak müthiş bir refleks ile kornere çeldi.

                            27. dakika. Hızlı gelişen Belediye atağını Tümer sol kanatta Sertan'ı indirerek durdurdu. Hakem bu pozisyonda maçın ve sezonun ilk sarı kartını Tümer'e çıkarttı.

                            28. dakika. Belediye Fenerbahçe karşısında 2. golü Murat Ocak ile buldu.

                            Sol kanattan kullanılan serbest vuruştu. Altıpas içine inen topu iyi takip eden Murat Ocak yakın mesafeden kafayı vurarak Serdar'ı mağlup etti.

                            Top bir kez daha Fenerbahçe ağlarına takıldı.

                            Belediye, Murat Ocak'ın golüyle Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçti.

                            30. dakika. Fenerbahçe savunmasında inanılmaz kademe hataları yapıyor. Belediye hızlı ataklarda rakip kalede goller bulduğu gibi tehlikeli pozisyonlarda buluyor.

                            31. dakika. Fenerbahçe Belediye karşısında gol arıyor. Aureilo ceza sahasının dışından sert vurdu. Kaleci Hasagiç direğin dibinden uzanarak topu kornere çeldi.

                            Sağ kanattan kullanılan köşe atışında altıpas içinde Aurelio bir kez daha topla buluştu. Brezilaylı futbolcu topa istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak üstten auta gitti.

                            36. dakika. Belediye 3. gole Kerim Zengin ile çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Kerim, ceza sahasına soldan girdiği anda kaleyi karşısına aldı. Bu futbolcunun önündeki topa son anda Edu ayak koydu. Meşin yuvarlak yandan kornere çıktı.

                            38. dakika. Belediye'nin hızlı atağında İlyas'ı formasından çekerek indiren Edu hakemden sarı kartı gördü.

                            Maçın ilk yarısında son bölümlere girildi. Belediye'nin Fenerbahçe karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip ilk yarıda Süper Lig'in yeni takımı Belediye karşısında tüm hatlarıyla adeta dökülüyor. Savunmadan çıkmakta güçlük çeken Fenerbahçe, orta sahada ve hücumda da istediği atakları geliştiremiyor.

                            42. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Uğur Boral ile Belediye kalesine indi. Bu futbolcunun arka direğe kestiği topu Deivid penaltı noktası üzerine indirdi. Burda hiçbir arkadaşı olmayınca Belediye savunması topu kolaylıkla uzaklaştırdı.

                            44. dakika. Fenerbahçe birkez daha sol kanattan Uğur Boral ile etkili bir atak geliştirdi. Boral, şık çalımlarla sıfıra kadar inip arka direğe ortasını yaptı. Deivid'in hareketlendiği topa Belediye savunması son anda kafa ile müdahale ederek topu kornere gönderdi.

                            45. dakika. Maçın normal süresi tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakikayı işaret etti.

                            Maçın ilk yarısı sona erdi. Belediye. Kerim ve Murat Ocak ile bulduğu gollerle Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 2-0 önde gitti.

                            MAÇIN İKİNCİ YARISI

                            Karşılaşmada İkinci yarıya Belediye başladı.

                            50. dakika. Karşılaşmada tempo Belediye'nin istediği şekilde devam ediyor. Fenerbahçe durgunluğu üzerinden atmış değil. Top orta sahada iki takım arasında bu dakikaya kadar gidip geldi.

                            52. dakika. Fenerbahçe atağında Aurelio ceza sahasına yerden derin bir pas çıkarttı. Kezman topun üzerinden atladı. Topa Deniz Barış hareketlendi. Kaleci Hasagiç zamanında çıkarak topu kontrol etmeyi başardı.

                            54. dakika. Belediye yarı sahasından hızlı çıktı. İlyas'ın sol kanattan derin pasına Sertan hareketlendi. Belediyeli futbolcu ceza sahasına sokulduğu anda Can Arat yatarak gelip topu taça gönderdi.

                            55. dakika. Maçta tempo düşük. 2-0 mağlup durumdaki Fenerbahçe henüz etkili bir atak geliştirebilmiş değil.

                            56. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanatta Uğur Boral ile gelişti. Boral'ın ön direğe kestiği topa Aurelio kafayı vurdu. Top kalenin farklı şekilde auta gitti.

                            57. dakika. Fenerbahçe'de 2 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Deniz Barış ve Uğur Boral oyundan alındı. Saha giren isimler Ali Bilgin ve İlhan Parlak oldu.

                            58. dakika. Belediye 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan İlyas'ın pasıyla hareketlenen Sertan ceza sahasına etkili bir orta kesti. Kerim Zengin, uygun durumda topa istediği gibi vuramadı. Yerden seken top kalenin yanından auta çıktı.

                            61. dakika. Belediye'de ilk golü atan Kerim Zengin yerini İlhan Şahin'e bıraktı.

                            63. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Belediye kalesine etkili geldi. Carlos'un pasında ceza sahasının çarprazında topla buluşan Kezman oldu. Bu futbolcu pasının yanındaki Ali Bilgin'e bıraktı. Ali Bilgin, kaleyi karşısında gördüğü anda şutunu attı. Top kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

                            65. dakika. Maçta son yarım saat oynanıyor. Belediye, yarı sahasında çok adamla kapanıp hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesinde 3. golü arıyor. Karşılaşmada Belediye'nin 2-0'lık üstünlüğü sürüyor. Fenerbahçe bu ana kadar sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil.

                            66. dakika. Belediye'de Metin, Kezman'a yaptığı sert faul sonrası hakemden sarı kartı gördü. Sol kanattan Sarı-Lacivertli ekip Carlos ile serbest atışı kullandı. Belediye savunması topu taçla uzaklaştırdı.

                            67. dakika. Belediye hızlı atakta Fenerbahçe kalesinde 3. gole Sertan ile yaklaştı. Savunmanın arkasın atılan topa hareketlenen Sertan, ceza sahasına girdiği anda şutunu atmak için boşluk aradı. Aurelio kademeye iyi girerek rakibine şut şansı vermedi. Belediye golü kaçıran taraf oldu.

                            70. dakika. Fenerbahçe Tümer ile Belediye kalesine yokladı. Sağ kanattan topla ceza sahasına sokulan Tümer Metin, kaleyi karşısına aldığı anda sert bur şut çıkarttı. Kaleci Hasagiç üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

                            72. dakika. Fenerbahçe'de Deivid kenara alındı. Colin Kazım oyuna dahil olan isim.

                            73. dakika. Aynı dakika içinde 2 kalede de gol tehlikesi yaşandı. Önce Fenerbahçe sol kanattan Ali Bilgin ile köşe atışı kullandı. Ceza sahası içinde yaşanılan karambolde Fenerbahçeliler topa ayak koyamadı.

                            Bu topu uzaklaştıran Belediye ani atakta İlhan Şahin ile Fenerbahçe kalesinde 3 gole çok yaklaştı. Sertan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına sokulan İlhan Şahin yerden ters köşeye vurdu. Top direği yalıyarak auta gitti.

                            75. dakika. Belediye bir kez daha Fenerbahçe kaleside gole yaklaştı. Sağ kanattan İlyas'ın kullandığı serbest vuruşta arka direkte savunmadan çıkıp gelen Metin bomboş kaldı. Bu futbolcunun kafa şutunda kaleci Serdar topu gol çizgisinde son anda tokatlayarak çıkarttı.

                            77. dakika. Maçta son bölümlere doğru girildi. Maçta tempo tamamen Belediye'nin istediği şekilde devam ediyor. Fenerbahçe maçın başından beri bir türlü sahaya istediği futbolu koyabilmiş değil. Belediye savunmasında kontrolllü, orta sahada topu ayağa oynayarak Sarı-Lacivertli ekibin üzerinde baskı kurmasına izin vermiyor.

                            80. dakika. Belediye'de Sertan yerini Ermal Kılıç'a bıraktı.

                            81. dakika. Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçeli taraftarlar Belediye'nin ortaya koyduğu futbolu alkışlıyor. Tribünlerde taraftarlar takımlarından umudu kestikleri için stadı boşaltmaya başladı.

                            Belediye bu dakikada sol kanattan oyuna yeni giren Erman Kılıç ile atak geliştirdi. Bu futbolcunun ceza sahasına bekletmeden yaptığı ortayı Adriano'nun önünden son anda yatarak Can karşıladı. Kaleci Serdar seken topu kontrol etti.

                            83. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Belediye'nin Fenerbahçe karşısında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar kendi futbolcularını ıslıklamaya başladı.




                            85. dakika. Fenerbahçe'de Önder Turacı, Belediye'den İlyas'a yaptığı sert faul sonrası hakemden sarı kartı gördü.

                            86. dakika. Beledeyi'ye oyundan Adriano çıktı. Gökhan Kaba sahaya giren isim.

                            88. dakika. Maçta 2-0 geride bulunan Fenerbahçe oyundan tamamen düşmüş durumda. Belediye sol kanattan üst üste köşe atışları kullandı. Atışlardan sonuç gelmedi.

                            90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Belediye'de topu oyuna geç sokan kaleci Hasagiç hakemden sarı kart gördü.

                            Maçın uzatma süresi olarak 4 dakika işaret edildi. Son bölümlerde hiç değilse bir gol bulmak isteyen Fenerbahçe Belediye karşısında bir varlık gösteremedi.

                            90+3. dakika. Fenerbahçe'de rakibine sert giren Kezman sarı kart gördü.

                            Maçın uzatma bölümlerinde başka gol olmadı. Sezonun açılış maçında geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe, Süper Lig'e bu sezon çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye'ye ilk yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup olarak bir sürprize imza attı.

                            Yorum

                            • eerol
                              Banned
                              • 06-11-2004
                              • 8682

                              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                              Alex, Anderlecht'i yıkan isim oldu15 Ağustos 2007 22:50


                              F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Anderlecht'i konuk etti. Kıran kırana geçen karşılaşmada Alex'in golü rövanş maçı için Sarı-Lacivertli ekibe avantajı getirdi.
                              FENERBAHÇE : 1-0 :ANDERLECHT

                              Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Belçika'nın Anderlecht takımı 1-0 mağlup etti

                              Taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Erken gol bulup rahatlamak isteyen sarı-lacivertliler, özellikle kanatları kullanarak, skoru lehine çevirmeye çalıştı.

                              Kalabalık Belçika savunması karşısında ilk dakikalarda aradığı golü
                              bulamayan Fenerbahçe, 32. dakikada Alex'in attığı golle skor üstünlüğünü eline geçirdi. Sarı-lacivertliler, devreyi de bu golle 1-0 önde tamamladı.

                              Anderlecht ise ilk yarıda savunma güvenliğini ön planda tuttu. Oyunu
                              sahasında kabul eden Belçika ekibi, ani ataklarda Tchite ile gol bulmaya çalıştı.

                              32. dakikada Alex'in golüne engel olamayan Anderlecht, bu dakikadan sonra daha atak bir oyun ortaya koysa da ilk yarı sonunda soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

                              Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
                              Hakemler: Howard Melton Webb, Darren Cann, Peter Kirkup (İngiltere)

                              Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz,
                              Aurelio, Tümer, Alex, Kezman

                              Anderlecht: Zitka, Wasiliewski, De Man, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Goor, Boussoufa, Tchite.

                              MAÇ BAŞLADI

                              Fenerbahçe karşılaşmay başladı. Sarı-Lacivertli ekibe başarılar diliyoruz.

                              3. dakika. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde devam ediyor. Sol kanattan gelişen Anderlecht atağında Ahmed Hassan yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu konuk ekibe verdi. Anderlecht'in kullandığı atışda ceza sahasının dışından Ahmed Hassan'ın yaptığı sert vuruş kalenin yanından auta çıktı.

                              4. dakika. Fenerbahçe atağında savunmanın arkasına sarkan Kezman, ceza sahası içinde topla buluştu., Golcü futbolcu kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda meşin yuvarlağın kontrolünü iyi yapamayacında top auta çıktı.

                              6. dakika. Fenerbahçe gole Tümer Metin ile çok yaklaştı. Sol kanattan kaleyi karşısına alan Tümer harika bir şut çıkarttı. Kaleci Zitka soluna uzanarak topu son anda kornere çeldi.

                              7. dakika. Fenerbahçe köşe atışını sol kanattan paslarak kullandı. Roberto Carlos, Önder'den aldığı topla kaleye baktı. Brezilyalı yıldızın yerden sert şutunu Anderlecht savunması ayak koyarak karşıladı.

                              9. dakika. Maçta tempo yüksek. Anderlecht sağ kanattan Ahmed Hassan'ın taşıdığı topla Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Mısırlı futbolcunun pasında ceza sahasının önünde topla buluşan Tchite sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                              11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe, bu dakikaya kadar Anderlecht karşısında etkili bir futbol ortaya koyuyor.

                              12. dakikada Kezman'ın pasında topla ceza alanı dışında buluşan Roberto
                              Carlos'un şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

                              15. dakika. Fenerbahçe atağında Tümer Metin topla rakip yarı sahasına hareketlendi. Bu futbolcu sol kanattan bindiren Kezman'ı savunmanın arkasına kaçırmak istedi. Kezman topla buluştuğu anda arkasından bindirme yapan Carlos'u gördü. Sambacı'nın yerden şutu direğin yanından auta çıktı.

                              17. dakikada Kezman'ın ceza yayı içinden şutunda savunmaya çarpan top
                              kornere çıktı.

                              19. dakika. Fenerbahçe, topla daha fazla oynayan taraf. Kontrollü oyunu tercih eden Anderlecht, hızlı adamlarla kontra atak peşinde. Roberto Carlos'un soldan ortasında ceza alanı içinde topa iyi yükselen Kezman'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

                              20. dakika. Fenerbahçe golü çok yaklaşıt.. Roberto Carlos'un sol kanattan yaptığı ortaya Kezman ön direkte ayak koydu.. Top direğin tam dibinden auta gitti..

                              24. dakika. Fenerbahçe kapanan Anderlecht karşısında oyunun hakimi. Sarı-Lacivertli ekip Alex ve Aurelio paslaşmasında rakip kalede etkili oldu. Aurelio, Alex'ten aldığı topla kaleyi karşısına aldığı anda sert vurdu. Top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

                              31. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe'nin gol için atakları sonuç vermiş değil. Tümer, Anderlecht ceza sahasının dışından pozisyonu bulduğu anda çok sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                              32. dakika. Fenerbahçe golü Alex De Souza ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Aurelo ceza sahasına etkili bir orta kesti. Savunmanın arasından pozisyonu iyi takip eden Alex yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Zitka'nın uzanamayacağı noktadan Anderlecht ağlarına takıldı.

                              Fenerbahçe, Alex ile Anderlecht karşısında 1-0 öne geçti.

                              40. dakika. Fenerbahçe bu anda 2. gole çok yaklaştı. Rakiplerinden topu kapan Aurelio, ceza sahası içindeki Alex'e pasını attı. Arka direkte uygun durumdaki Alex hareketlenmekte ağır davranınca Anderlecht savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. Fenerbahçe adına bir gol fırsatı kaçtı.

                              44. dakika. Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'nin Anderlecht karşısında 1-0 üstünlüğü devam ediyor. Artık ilk yarıda son anlar oynanıyor.

                              45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika işaret etti. Artık uzatmalar oynanıyor.

                              Maçın ilk yarısı sona erdi. Fenerbahçe 32. dakikada Alex'in golüyle Anderlecht önünde ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

                              MAÇIN İKİNCİ YARISI

                              Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

                              48. dakika. Fenerbahçe atağa kalkarken orta sahada top kaybetti. Savunmanın arkasına atılan topaTchite hareketlendi..Önder son anda araya girerek büyük bir tehlikeyi başlamadan önledi.

                              51. dakika. Anderlecht atakları bu dakikalarda Fenerbahçe savunmasını adeta bunalttı. Ceza sahası dışında Polak'ın müthiş vuruşunu Serdar aynı güzellikle uzanarak kornere çeldi.

                              Sol kanattan kullanılan köşe atışında topa Anderlechtliler kafayı vurdu. Ağlara doğru giden etkili kafa şutunda Serdar bir kez daha harika uzanarak gole izin vermedi.

                              54. dakika. Maçın ikinci yarısına Anderlecht hızlı başladı. Fenerbahçe oyunda kontrolü rakibine kaptırmış görünüyor. Belçika ekibi hızlı ataklarla üst üste kalemizde tehlikeli ataklar geliştirdi.

                              56. dakika. Maçta Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

                              58. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanattan bindiren Önder, Alex'ten aldığı pasta topu ceza sahasına ortaladı. Aurelio pozisyonu takip ederek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Zitka'nın ellerinde kaldı.

                              63. dakika. Fenerbahçe kalesi bu dakikada büyük bir tehlikeyi kazasız atlattı. Sağ kanattan kullanılan köşe atışında kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak arka direkte Polak'ın önünde kaldı. Anderlechtli futbolcu boş pozisyonda topu yandan auta vurdu. Fener adına şanlı dakika.

                              64. dakika. Fenerbahçe'de Mehmet Aurelio sarı kart gördü.

                              65. dakika. Anderlecht beraberlik golüne yine yaklaştı. Sağ kanattan Deschact yaptığı ortada altıpas üzerinde bomboş kalan Boussoufa kafayı vuramadı. Fenerbahçe adına şanslı bir anda daha geride kaldı.

                              68. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin kenara alındı. Oyuna dahil olan isim Uğur Boral oldu.

                              72. dakika. Fenerbahçe'de Deniz Barış yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.

                              72. dakika. Anderlecht'te Wasiliewski, Roberto Carlos'a yaptığı faul sonrası sarı kart gören isim oldu.

                              77. dakika. Fenerbahçe, maçın ikinci yarısında atak geliştirmekte zorluk çekiyor. Artık karşılaşmada son dakikalara giriliyor. Sarı-Lacivertli ekibin, Anderlecht karşısında 1-0 üstünlüğü devam ediyor.

                              78. dakika. Anderlecht'te Tchite kenara alındı. Sahaya giren isim Mpenza oldu..

                              80. dakika. Fenerbahçe atağında savunmanın arkasına sarkan Kezman, topu kontrol edip vurdu. Meşin yuvarlak şut etkisiz olunca kaleci Zitka'nın ellerinde kaldı.

                              82. dakika. Anderlecht'de Ahmed Hassan sarı kart gören isim oldu.

                              84. dakika. Fenerbahçe'de Alex yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

                              85. dakika. Anderlecht'te Legaar oyuna girdi. Çıkan isim Boussoufa oldu.

                              87. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe'nin Anderlecht karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

                              Karşılaşmada tempo düşük.

                              89. dakika. Fenerbahçe son anlarda kalesine büyük bir tehlike atlattı. Anderlecht atağında Mpenza, topu Lugano'nun sağından atıp solundan geçti. Mpenza ceza sahası içine tehlike bir orta kesti. Fener savunmasının dengesini kaybettiği anda rakip takımdan kimse bu topa dokunamadı.

                              90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Son anlarda Anderlecht gol için Fenerbahçe kalesinde büyük baskı kurdu.

                              Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı.

                              Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda konuk ettiği Anderlecht'i Alex'in golüyle 1-0 yenip rövanş maçı için avantajı sağladı.

                              Yorum

                              • hakan0202
                                Junior Member
                                • 03-08-2004
                                • 325

                                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                                takım galip ama sonumuz ne olucak allah bilir bu kafayla bu futbolla devam edersek bu sen e çok başımız yerde gezeriz takım hala top oynamamakta ısrar ediyo allah yardmcımız olsun... bu arada beşiktaşı hakeme rağmen tebrik ederim deplasmanda olmasına rağmen maçı aldı sayılır...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X