Güncel Fenerbahçe Haberleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

    Fener'in yedekleri Antep'i devirdi...18 Ağustos 2007 23:45


    Fenerbahçe, Süper Lig'in İkinci haftasında yedeklerden kurulu bir takımla çıktığı Gaziantepspor karşılaşmasında ilk yarıda attığı gollerle sonuca gitti...
    FENERBAHÇE:2-1 :GAZİANTEPSPOR

    Fenerbahçe, Süper Lig'de ilk 3 puanını Antep'ten aldı. Zico'nun bu karşılaşmada sahaya sürdüğü yedek futbolcular ortaya koydukları istekli ve arzulu futbol ile hocalarının yüzünü kara çıkartmazken, aslara da gözdağı verdiler.

    Stat: FB Şükrü Saracoğlu
    Hakemler: İsmet Arzuman, Baki Tuncay Akkın, Serkan Akarca

    Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yasin, Can, Vederson, Ali, Selçuk, Kemal, Uğur, Kazım, Semih

    Gaziantepspor: Ömer, Mehmet, Uğur, De Nigris, Metin, Tchani, Ali, Ekrem, Özgür Bayer, Özgür Yıldırım, Volkan

    MAÇ BAŞLADI
    Her iki ekibi de başarılar...

    Antepli futbolcuların vuruşu ile zorlu maç başladı.

    2. dakika. Antep atağında Uğur Boral, topu uzaklaştırmak isterken De Nigris'in faulüyle yerde kaldı. Hakem ceza sahası önündeki pozisyondan serbest atışı Fener'e verdi.

    3. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Uğur Boral ile Antep yarı sahasnı geçerken Uğur Yıldırım, formasında çekti. Antepli futbolcu arkadan yaptığı bu faul ile maçta sarı kartı erken gördü.

    4. dakika. Fenerbahçe sol kanattan serbest atışı Vederson ile kullandı. Ceza sahası önüne inen top Kemal'in önünde kaldı. Fenerli futbolcunun sert şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

    7. dakika. Fenerbahçe golü Kemal ile buldu. Sağ kanattan hızlı başlayan atakta Semih, Antep savunmasının arkasına Selçuk'un attığı derin pasa hareketlendi. Bu futbolcu ceza sahasına sokulduğu anda 18 yayı üzerinden ceza sahasına giren Kemal'e yerden pasını çıkarttı.

    Kemal, ne plase bir vuruş ile Antep meşin yuvarlağı ters taraftan direğin dibine bıraktı.

    Fenerbahçe, Kemal'in şık golüyle Antep karşısında şimdi 1-0 öne geçti.

    12. dakika. Fenerbahçe, Antep karşısında tamamen yedek ağırlık bir kadro ile çıktı. Şu an sahada mücadele eden takımda bir Uğur Boral zaman zaman 11'de yer bulan isim olarak göze çarpıyor.

    Sarı-Lacivertli ekip, şu dakikaya kadar yedeklerden kurulu kadrosuyla Antep'e karşı oyunda ve skorda üstünlük sağlamış durumda.

    14. dakika. Fenerbahçe, Antep ceza sahasını sol çarprazından serbest vuruş kazandı. Atışı Uğur Boral kullandı. Bu futbolcunun ortasını ilk seferinde Antep savunması ayakla karşıladı. Dönen top tekrar Boral'da kaldı.

    Topu kontrol eden Boral, çarprazdan kaleyi düşündü. Boral'ın sert şutunda top yan ağlara takıldı.

    15. dakika. Fenerbahçe 2. golü Semih Şentürk ile buldu. Sağ kanattan Kemal'in kullandığı köşe vuruşunda meşin yuvarlak ön direğe indi.

    Can burda topa ayak koydu. Antep savunmasının müdahele edemediği pozisyonda arka direğe seken meşin yuvarlağı Semih, ayağının içiyle boş kaleye bıraktı.

    Fenerbahçe, Semih'in golüyle maçın hemen başında Antep karşısında skoru 2-0 yaptı.

    18. dakika. Antep'te Semih'e sert giren Volkan Arslan sarı kart gördü.

    19. dakika. Fenerbahçe, sol kanattan Semih'e yapılan faul sonrası serbest vuruşu Vederson ile kullandı. Vederson'un ceza sahası içine yaptığı ortayı iyi takip eden Semih savunmanın arasından sıyrılıp kafayı vurdu. İyi yer tutan Ömer Çatkıc topun ağlara gitmesine izin vermedi.

    20. dakika. Fenerbahçe oyunun mutlak hakimi. Sarı-Lacivertli ekip bu kez Kemal ile Antep kalesine yüklendi. Ceza sahası önünde topla buluşan Kemal yerden sert vurdu. Kaleci Ömer köşeden topu uzanarak kontrol etti.

    26. dakika. Antep atağında De Nigris, Fenerbahçe ceza sahasının sol çarprazında Yasin'in hareketiyle yerde kaldı. Hakem frikik atışını Antep'e verdi.

    27. dakika. Topun başına bir frikik ustası olan Uğur Yıldırım geçti. Tam ceza sahası çizgisi üzeri olan pozisyonda Yıldırım'ın vuruşu Fenerbahçe barajına takıldı.

    29. dakika. Antep savunmasında hızlı çıktı. Sol kanada atılan topa De Nigris hareketleni. Bu futbolcu topu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Ali'ye pasını attı. Fenerbahçe'de Yasin topla rakibinin arasına girerek meşin yuvarlağın auta çıkmasını sağladı.

    30. dakika. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürüyor.

    31. dakika. Antep oyuncu değişikliğe erken gitti. Mesut Bakkal, Ali Bayraktar'ı kenara alırken, Zurita'yı onun yerine sahaya sürdü.

    32. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Vederson ile Antep kalesine etkili indi. Brezilyalı futbolcunun sıfırdan yaptığı ortaya ön direkte Semih hareketlendi. Kaleci Ömer bu tehlikeli pozisyonda zamanında çıkarat topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

    34. dakika. Fenerbahçe-Antep maçına hakem İsmet Arzuman su molası verdi. Her iki ekibin futbolcularıda sahanın kenarındaki sulara hücum etti.

    35. dakika. Antep sol kanattan etkili bir atak geliştirdi. Zurita, çizgi üzerinde taşıdı topu sıfırdan ceza sahası içinde top bekleyen De Nigris'e çıkarttı. Ön direkte Yasin, yerden gelen topa ayak koyarak uzaklaştırdı.

    36. dakika. Antep, Fenerbahçe ceza sahasının sol çarprazından serbest atış kazandı. Atışı Uğur Yıldırım kullandı. Ceza sahasına sert gelen topu Fenerbahçe savunması kafa ile uzaklaştırdı.

    41. dakika. Antep, Uğur Yıldırım ile gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topu rakiplerinden kurtaran Zurita, ceza sahasına hareketlen Uğur Yıldırım'ı ara pasıyla topla buluşturdu. Antepli futbolcu bomboş pozisyonda şutunu attı. Meşin yuvarlak ters taraftan kale direğini sıyırıp auta çıktı.

    45. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Fenerbahçe, Antep karşısında skoru 2-0 yaptıktan sonra oyunda tempo düştü. Karşılaşma orta saha mücadelesi şekline dönüştü.

    Antep bu dakika sol kanattan köşe atışı kazandı. Ceza sahası içine gelen topu Fener savunması kafa ile taça uzaklaştırdı.

    Karşılaşmaya 2 dakika ek süre ilave edildi.

    46+1 dakika. Fenerbahçe, Kemal ile Antep kalesini yokladı. Kemal ceza sahası dışından şutunu attı. Yerden gelen topu Ömer kapanarak kontrol etti.

    . 45+2. dakika. Antep uzatmaların son anlarında golü De Nigris ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Ekrem ceza sahasına ortasını yaptı.Ön direğe gelen topa Vederson'nun yanında uçarak kafayı vuran De Nigris, Volkan'ın bakışları arasında topu Fenerbahçe ağlarına bıraktı.

    Antep, De Nigris'in golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 2-1 yaptı.

    Gol sonrası kafasına ilginç bir maske takıp gol sevincini yaşıyan De Nigris, hakemden sarı kartı gördü.

    Hakem maçın son düdüğünü çaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin Antep karşısında 2-1'lik üstünlüğü ile sonra erdi

    MAÇIN İKİNCİ YARISI

    İkinci yarıya Fenerbahçe başladı.

    48. dakika.
    Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan topla hareketlenen Colin Kazım, sol kanattan ortasını yaptı. Ceza sahası içinde boş pozisyonda top bekleyen Semih ve Uğur Boral'dan önce kalesini terk eden Ömer, son anda uzanarak Semih'in ayaklarının önünden meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

    49. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. Ali Bilgin'in kaptığı top, ceza sahasındaki Semih'in önünde kaldı. Semih, 18 yayı üzeriden dönerek şutunu attı. Yerden köşeye giden topa uzanan kaleci Ömer topu kontrol etmeyi başardı.

    55. dakika. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor. Gaziantep beraberlik golü için Fener kalesine yükleniyor. Sarı-Lacivertli ekip hızlı ataklarla 3. golü arıyor. Bu dakika Fenerbahçe orta sahada Colin Kazım ile topu kaptı.

    Bu futbol sağ kanattan süratli bir şekilde Antep ceza sahasına sokuldu. Antep savunmasının dengesinin bozulduğu pozisyonda Colin Kazım, ceza sahası içindeki Semih ile topu buluşturamadı. Antep savunması son anda topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

    57. dakika. Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Uğur Boral, Özgür'ün faulüyle yerde kaldı. Hakem serbest atışı Fener'e verirken, Antep'ten de Özgür Yıldırım sarı kartı gördü.

    Ceza sahasının sol çarprazında kazanılan serbest atışı Vederson kullandı. Breziyalı futbolcunun sert vuruşunda top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

    59. dakika. Antep beraberlik golüne De Nigris ile yaklaştı. Sağ kanattan Fenerbahçe ceza sahasına gönderilen ortayı iyi takip eden Meksikalı futbolcu, penaltı noktası üzerinde yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın bakışları arasında direğin dibine vurarak auta çıktı. Fener adına şanslı bir an geride kaldı.

    61. dakika. Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Colin Kazım'ı indiren Ekrem sarı kartı gördü.

    62. dakika. Fenerbahçe, sağ kanattan aut çizgisinin 1-2 metre yakınından serbest vuruşu Kemal ile kullandı. Ön direğe kesilen topa Selçuk kafayı vurdu. Kaleci Ömer'in boşa çıktığı pozisyonda top ters taraftan kale direğine pralel giderek auta çıktı.

    62. dakika. Fener'de aynı dakika içinde Uğur Boral yerini Mehmet Aurelio'ya bıraktı.

    65. dakika. Karşılaşmada Antep beraberlik golünü arıyor. Fenerbahçe oyuna kontrolü eline alabilmiş değil. Karşılıklı ataklar var. İki ekipte gole yakın oyun ortaya koyuyor.

    68. dakika. Fenerbahçe sağdan geliştirdiği atakta etkili oldu. Colin Kazım orta sahada kaptığı topu Aurelio'ya bıraktı. Aurelio topla Antep ceza sahasına sokuldu. Sağdan bindiren Colin Kazım, Aurelio'dan gelen topu bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Yerden gelen topu Antep savunması yerinde bir müdahele ile uzaklaştırdı. Top geçse arkada Fenerli futbolcu bomboş pozisyonda top bekliyordu.

    70. dakika. Karşılaşmanın son bölümlerine Fenerbahçe'nin Antep karşısında 2-1'lik üstünlüğü ile girildi.

    71. dakika. Gaziantep'te Özgür Bayer, yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

    72. dakika. Fenerbahçe'de az önce oyuna giren Aurelio sakatlanıp oyuna devam edemedi. Brezilyalı futbolcunun yerine Gürhan sahaya dahil oldu.

    73. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan Vederson'un ortasına yükselip vuran Semih topu kalenin yanından auta attı. Bu pozisyonda Ömer kalesini boşaltmıştı. Fenerbahçe adına iyi bir gol fırsat kaçtı.

    75. dakika. Maçta son 15 dakikaya girildi. Fenerbahçe, Antep önünde daha çok yarı sahasında kalmayı tercih ediyor. Sarı-Lacivertli ekip, yarı sahasındı Antep ataklarını karşıladıktan sonra hızlı ataklarla golü düşünüyor. Oyunda golü arayan taraf Antep.

    77. dakika. Fenerbahçe hızlı gelişen atakta gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortayı Antep savunması kafa ile uzaklaştırdı. Ceza sahası önünde topu gögsüyle yumuşatan Gürhan, uzaktan harika bir şut çıkarttı. Köşeye giden meşin yuvarlağı aynı güzellikle bir hareket ile kaleci Ömer parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

    80. dakika. Fenerbahçe, Antep ataklarında orta sahada rakibine basmaya başladı. Antep bu dakikalarda oyun kurmakta güçlük çekiyor. Sağdan topla hareketlenen Ali Yaman, Volkan Arslan'ın faulüyle yerde kaldı. Hakem serbest atışı Fener'e verdi. Kemal'in ceza sahasına yaptığı ortayı Antep savunması kafa ile ters taraftan taça atarak uzaklaştırdı

    81. dakika. Fenerbahçe'de hakemin kararına itiraz eden Semih Şentürk hakemden sarı kartı gördü.

    82.dakika. Antep'de golü atan De Nigris yerini Erdal'a bıraktı.

    83. dakika. Fenerbahçe bu dakikalarda Antep kalesinde tehlikeli ataklar geliştiriyor. Sağdan Colin Kazım ile atak gelişti. Bu ismin ön direğe kestiği topu Semih takip etti. Ömer'in ellerindeki topa dokunan Semih, meşin yuvarlağı alıp dar açıdan direğe nişanladı. Hakem İsmet Arzuman, Semih'in topu alırken Ömer'e faul yaptığını işaret etti.

    85. dakika. Fenerbahçe'de Semih Şentürk yerini Deivid'e bıraktı.

    86. dakika. Fenerbahçe bir kez daha sağ kanattan Colin Kazım ile Antep kalesine tehlikeli indi. Colin Kazım, sağdan ceza sahasına sokulduğu anda penaltı noktası üzerinde bekleyen Deivid'e yerden pasını çıkarttı. Antep savunması zamanında araya girerek topu taça attı. Colin Kazım bu pozisyonda kaleyi düşünde daha tehlikeli bir atak olabilirdi.

    87. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe, Antep karşısında 2-1'lik üstünlüğünü koruyor.

    89. dakika. Fenerbahçe bir kez daha sağ kanattan Colin Kazım ile etkili oldu. Antep ceza sahasına süratle giren Kazım, yerden sert bir şut çıkarttı. Ömer, yakın direğe yerden gelen topu iki hamlede güçlükle kontrol etti.

    90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Antep gol için tüm hatlarıyla Fenerbahçe kalesine yükleniyor.

    Karşılaşmanın uzatma süresi olarak 5 dakika işaret edildi.

    90+2. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından uzun topla çıktı. Orta sahada topu kontrol eden Deivid, Antep savunmasının arkasına sarkan Ali Bilgin'e yerden pasını attı. Ali Bilgin, önündeki bomboş alanı kullanıp kaleye sokulmak yerine topu geri çekince Antep savunması bu oyuncuyu faul ile düşürdü.

    Ceza sahasının dışından kazanılan serbest vuruşu Vederson kullandı. Bu futbolcunun şutunda barajdan seken top kornere çıktı.

    90+5. dakika. Antep uzatmanın son dakikasında Fenerbahçe yarı sahasının ortasında serbest vuruş kazandı. Atışta Fener savunması topu uzaklaştırdı. Dönen bu top Fenerbahçe hızlı atağına dönüştü. Sol kanattan topla Antep ceza sahasına sokulan Vederson, arka direkte bekleyen Colin Kazım'a ortasını yaptı. Ömer bu pozisyonda uzanarak topu geçmesine müsade etmedi.

    Bu ataktan sonra hakem maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe yedeklerden kurulu bir takımla çıktığı karşılaşmada Gaziantepspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

    Yorum

    • eerol
      Banned
      • 06-11-2004
      • 8682

      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

      Fenerbahçe, Belçika'da tarih yazdı



      F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı... Sarı-Lacivertliler ilk maçta yendiği Anderlecht'i deplasmanda mağlup ederek taraftarını sevince boğdu...



      ANDERLECHT: 0-2 :FENERBAHÇE
      Fenerbahçe, Belçika'da tarih yazdı... Sarı-Lacivertli ekip, ilk maçta mağlup ettiği Anderlecht'i kendi evinde de yendi. Temsilcimiz, Anderlecht'i Avrupa'a ilk eleyen Türk ekibi olurken, adını da Devler Ligi'ne yazdırmayı bildi.
      Stat:
      Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane CuhatI (İsviçre)

      Anderlecht: Zitka, Wasiliewski, Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed
      Hassan, Polak, Vandame, Boussoufa, Tchite

      Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Tümer, Alex, Kezman

      Gol: Dk. 5 Kezman (Fenerbahçe)
      Sarı kartlar: Dk. 43 Biglia (Anderlecht), Dk. 31 Deniz (Fenerbahçe)
      Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımı ile Fenerbahçe arasında yapılan rövanş maçının ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
      MAÇTAN DAKİKALAR...
      Karşılaşmada 2 dakika. oynanıyor. İlk dakikalarda iki ekipte temkinli bir
      futbol sergiliyor...
      4. dakika. Fenerbahçe sol kanattan atak geliştirdi. Ceza sahasına Kezman'ın ortasını Anderlecht savunması köşe vuruşuna çeldi. Köşe atışını Alex kullandı.
      Kale sahasına inen topu Anderlecht savunması uzaklaştıramadı. Altıpas üzerinde boşta kalan topa Aurelio vurmak istedi. Sağ köşede bir Anderlechtli futbolcu ofsaytı net bir şekilde bozdu. Kezman altıpas üzerinden sert vuruş ile topu Anderlecht ağlarına bıraktı.

      Fenerbahçe, Kezman'ın attığı golle Anderlecht deplasmanıdan 1-0 öne geçti.
      7. dakika oynanıyor. Anderlecht sol kanattan etkili geldi. Boussafa çok sert vurdu sol çaprazdan ama top yan ağlarda kaldı.
      10. dakika. Fenerbahçe yine Anderlecht kalesine etkili gitti. Ceza sahasında Kezman rakibiyle ikili mücadeye girdi. Top bir anda Alex'in önünde kaldı. Bu futbolcunun şutu yerden sekip ağlara gitti. Maçın İsviçreli hakemi hiçbir şey olmayan pozisyonda Kezman'ın rakibine faul yaptığını işaret etti. Fener'in 2. golü güme gitti.
      14. dakika. Fenerbahçe'nin Anderlecht deplasmanında Kezman'ın attığı golle 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.
      18. dakika. Fener'in golü Anderlecht'i şaşkına çevirmiş durumda. Sarı-Lacivertli ekip oyunun kontrolünü ilk dakikalarda kontrol etme gayretinde.
      20. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid ile çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan taç atışında topu alan Tümer ceza sahasının önüne doğru ortasını kesti. 18 yayının ilk metrelerinde Deivid füze gibi bir kafa şutu çıkarttı. Meşin yuvarlak 90 tabir edilen yere çarparak oyunun alanına geri döndü.
      23. dakika. Anderlecht beraberlik golü için Fener kalesine yükleniyor. Sol kanattan gelişen etkili atakta Boussafa kale alanına ortasını yaptı. Volkan zamanında kalesinden çıkarak topu kontrol etmeyi başardı.
      24. dakika. Fenerbahçe'nin çok etkili olabilecek bir atağı hakemin hatalı ofsayt bayrağı ile kesildi. Soldan Alex, savunmanın arkasına Kezman'ı kaçırdı. Sırp golcü ceza sahasında pozisyon alan Deivid'e pasını çıkarttı. Bu anda yan hakem ofsayt bayrağını çekerek atağı bitirdi
      26. dakika. Anderlecht gole çok yaklaştı. Soldan kullanılan taç açışında ceza sahasına inen topu Fener savunması kafa ile karşıladı. Ceza sahasının önünde Tümer topu uzaklaştırmak isterken rakibine faul yaptı.
      Anderlecht 18 yayının hemen üzerinden serbest vuruşu Boussafa ile kullandı. Bu futbolcunun sert şutu üst direkte patladı. Altıpasta boşta kalan topu Sarı-Lacivertli futbolcular zamanında bir müdahele ile uzaklaştırdı.
      30. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile çok yaklaştı. Sağdan gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahasına kesilen topa kaleci Zitka hatalı çıktı. Ceza sahası önünde kalenin boş olduğu pozisyonda top Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı kale yerine rakibine nişanladı. Dönne top tekrar Alex'te kaldı. Bu gollük pozisyonda da Alex topu boş kale yerine kaleci Zitka'ya teslim etti. Fenerbahçe atına inanılmaz bir gol pozisyonu kaçtı.
      31. dakika. Fenerbahçe'de Deniz, rakibine yaptığı faul sonrası maçın ilk sarı kartını gördü.
      33. dakika. Anderlecht beraberlik golüne yine çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe atışıda Van Damme yükselip kafayı vurdu. Sert giden top üst direkten döndü. Ceza sahasına inen topu Boussafa kafa ile kale alanındaki Ahmed Hassan'ın önüne indirmek istedi. Kaleci Volkan harika bir şekilde uzanarak topu kontrol etti.
      35. dakika. Anderlecht beraberlik golü için son dakikalarda Fenerbahçe kalesine etkili ataklarla geliyor. Anderlecht sağ kanattan köşe atışı kullandı. Kale alanına inen topu Volkan çıkarak yumrukladı.
      37. dakika. İlk yarıda son dakikalara girildi. Fenerbahçe, Anderlecht'in baskısını kırmak için pas yapma çabasında. Şu anda herşey Sarı-Lacivertli ekibin istediği gibi gidiyor. Maçta Fener'in 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.
      40. dakika. Fenerbahçe ani gelişen atakta Kezman ile Anderlecht kalesini zorladı. Orta sahada Alex'in derin pasına hareketlenen Sırp golcü ceza sahasına sokuldu. Kezman ilk pozisyonda şutunu atmak yerine topu geri çekip sol ayağıyla vurdu. Top kalenin yanından auta çıktı.
      43. dakika. Anderlecht'te Biglia hakemin faul düdüğüne itiraz edince sarı kartı gördü.
      45. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Anderlecht kalesini uzaktan yokladı. Ceza sahasının dışında topu önünde bulan Tümer, şutunu attı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı. Köşe atışında önce Lugano sonra Deniz topa istediği gibi vuramadı.
      Karşılaşmanın ilk yarısında hakem uzatma oynatmadı. Fenerbahçe, ilk 45 dakikayı Kezman'ın 4. dakika attığı gole Anderlecht karşısında 1-0 önde kapattı.
      MAÇIN İKİNCİ YARISI
      Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı..
      48. dakika. Anderlecht sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına yapılan ortada Roberto Carlos rakibinin hareketiyle yerde kaldı. Hakem devam dedi. Devam eden atakta Fener savunması topu kornerle uzaklaştırdı.
      49. dakika. Anderlecht 2. yarıya baskılı başladı. Fenerbahçe bu dakikalarda yarı sahasında çok adamla kapanıyor.
      50. dakika. Fenerbahçe hızlı gelişen atakta 2. gole Kezman ile çok yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Alex, Kezman'ı ara pasıyla savunmanın arkasına kaçırdı. Sırp golcü kalesinden ileri çıkan Zitka'yı aşırtma bir vuruşla avlamak istedi. Kezman'ın şık vuruşu yetirince yüksek olmayınca kaleci ağlara giden topu yükselerek son anda kontrol etmeyi başardı. Fener adına iyi bir fırsat daha kaçtı.
      52. dakika. Anderlecht, Fener kalesine hızlı geldi. Ceza sahasının önünde topla buluşan Polat yerden sert vurdu. Volkan soluna kapanarak topu kontrol etmeyi başardı.
      55. dakika. Fenerbahçe 2. gole yine çok yaklaştı. Orta sahada topla buluşan Alex şık çalımlarla rakiplerinden sıyrıldıktan sonra soldan bindiren Carlos'u topla buluşturdu. Arka direkte Kezman bomboş pozisyonda top beklerken Carlos yanlış tercihte bulunarak Alex'i düşündü. Alex'in vuruşunda savunmaya çarpan kornere çıktı.
      57. dakika. Anderlecht'te Boussafa yerini Thereau'ya bıraktı.
      61. dakika. Fenerbahçe'de Deivid serbest atış kullanmak üzere olan rakibinin topu gereksiz yere uzaklaştırınca kartı gördü.
      63. dakika. Anderlecht sağdan atak geliştirdi. Ceza sahasına gönderilen topa Volkan çıkıp yumruğu vurdu. Top kısa düştü. Tekrar ceza sahasına doldurulan top Carlos'un kontrolünde auta çıktı.
      65. dakika. Fenerbahçe yarı sahasına kapanmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip çok adamla savunma yapıp hızlı ataklarla 2. golü düşünüyor. Topun kontrolü Anderlecht'te.
      66. dakika. Anderlecht gol için sağlı sollu ataklarla Fenerbahçe kalesini zorluyor. Anderlecht ceza sahasın dışından serbest atış kullandı. Kale sahasına gelen top bir anda boşta kaldı. Son anda Önder topu kornere çeldi.
      67. dakika. Fenerbahçe'de Tümer kenara alındı. Colin Kazım oyuna dahil olan isim.
      68. dakika. Anderlecht atağında ceza sahasının sağında topla buluşan Tchite
      sert vurdu. Kaleci Volkan üzerine gelen topu kapanarak kontrol etmeyi bildi.
      69. dakika. Maçta artık son bölümlere doğru girildi. Fenerbahçe adım adım Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma yolunda ilerliyor.
      70. dakika. Fenerbahçe 2. gole Alex ile yaklaştı. Ani gelişen atakta Colin Kazım soldan atılan ters topla sağ kanattan Anderlecht yarı sahasına geçti. Topu ceza sahasında sıfıra kadar taşıyıp arka direğe harika bir top kesti. Brezilyalı futbolcu topun gelişine vurdu. Kaleci Zitka yerden seken topu iki hamlede kontrol etti.
      72. dakika. Fenerbahçe maçın son bölümlerine doğru hızla girilirken Anderlecht karşısında 1-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor.
      75. dakika. Fenerbahçe 2. golü Alex ile buldu. Sağ kanatta topu alan Deniz, savunmanın arkasına sarkan Alex'i harika bir pasla topla buluşturdu. Alex, topu kontrol edip ceza sahasına sokulduğu anda plase bir vuruşla köşeyi gördü. Meşin yuvarlak kaleci Zitka'nın solundan 2. kez Anderlecht ağlarına takıldı
      Fenerbahçe, Alex'in attığı harika golle Anderlecht karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
      76. dakika. Fenerbahçe'de golü atan Alex yerine Selçuk'a bıraktı
      77. dakika. Anderlecht 2 değişikliğe birden giddi Goor, Van Damme'ın yerine girdi. Legear 'da Wasiliewski'nin yerine oyuna dahil oldu.
      82. dakika. Anderlecht tribünlerinden olaylar var. Yan hakem orta hakemin yanına kadar geldi. Maç bir süre durdu.
      83. dakika. Anderlecht gole Tchite ile yaklaştı. Sol kanatta ceza sahasının önünde topla bulaşan Tchite yerden sert vurdu. Direğin dibine giden topu Volkan harika uzanarak parmaklarının ucuyla kornere çelmeyi başardı.
      86. dakika. Fenerbahçe'de Önder Turacı sarı kart gören isim oldu.
      87. dakika. Maçta artık son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe artık çok rahat. Anderlecht oyundan tamamen düşmüş durumda. Sarı-Lacivertli ekip artık Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı diyebiliriz.
      90. dakika. Maçın normal süresi bitti. Fenerbahçe'nin Anderlecht deplasmanında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor.
      Maçın uzatma anlarına başka gol olmadı. Sarı-Lacivertlli ekip, ilk maçta Kadıköy'de 1-0 mağlup ettiği Anderlecht'i deplasmanda Kezman ve Alex'in attığı gollerle 2-0 mağlup ederek adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.

      Yorum

      • eerol
        Banned
        • 06-11-2004
        • 8682

        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

        Fener Başkent'te 1 puanı zor kurtardı03 Eylül 2007 00:02


        Ligde ve Avrupa'da son 4 maçını kazanan Fener, Oftaş deplasmanında Alex'in golü dışında futbol adına ortaya birşey, Başkent ekibi son dakikalarda dünyaları kaçırdı.
        G.OFTAŞ: 1-1 :FENERBAHÇE

        Fenerbahçe, Oftaş deplasmanında 1 puanı zor kurtardı. 90 dakika boyunca sahaya istediği futbolu koyaman Sarı-Lacivertli ekip, ilk dakikanın uzatma anlarında Alex ile üstünlük sayısını buldu.

        Oftaş'ın İkinci yarıdaki atak futboluna hızlı ataklarla karşılık vermeye çalışan Fenerbahçe kalesinde beraberlik golünü gördükten sonra ileri çıkmayı hatırladı. Kalan sürede Oftaş'ın 2. gole yakın atakları oldu. Fener'in son çabası da sonuç vermeyince, kıran kırana geçen karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

        Stat: 19 Mayıs
        Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Kısal

        Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Ferhat, Orhan, Giray, İlhan, Murat Kalkan,
        Serkan, Tozo, Kadir, Kemal Yıldırım, Sandro, İbrahim

        Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu (Dk. 19 Yasin ), Roberto Carlos, Colin Kazım, Selçuk, Kemal, Uğur, Alex, Kezman

        Gol: Dk. 45 Alex (Fenerbahçe)
        Sarı kartlar: Dk. 21 Colin Kazım, Dk. 22 Uğur (Fenerbahçe), Dk. 25 İbrahim (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor)


        MAÇTAN DAKİKALAR...
        Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı...Her iki ekibe de başarılar...

        3. dakika. Karşılaşmada ilk bölümlerde orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

        6. dakika. Maçta ilk ciddi pozisyon Oftaş'tan geldi. Fenerbahçe savunmasından çıkarkan Colin Kazım ile top kaybı yaptı. Topu alan Kemal Yıldırım süratle Fener ceza sahasına sokularak yerden sert vurdu. Kaleci Volkan'ı geçen meşin yuvarlak direğin içine çarparak gol çizgisine paralel giderek oyun alanına geri döndü. Oftaş mutlak bir gol pozisyonundan sonuç alamadı.

        9. dakika. Oftaş bu dakikalarda Fenerbahçe kalesine etkili geliyor. Sağdan gelişen atakta Tozo ceza sahasına yerden ortasını yaptı. Ön direkte Sandro topa vuramadı.

        11. dakika. Maçta Edu'nun sakatlığı var. Karşılaşma bu futbolcunun tedavisi nedeniyle bir süre durdu. 0-0 eşitlik devam ediyor.

        19. dakika. Fenerbahçe'de zorunlu bir değişiklik. Edu sakatlanıp oyun alanını terk etti. Genç futbolcu Yasin sahaya giren isim oldu.

        21. dakika. Fenerbahçe'de yan hakeme bir pozisyon sonrası (Ellerini gözlerine götürüp gözlük işareti) yapan Colin Kazım hakemden sarı kart gördü.

        22. dakika. Fenerbahçe'de 2. sarı kartı gören isim rakibine sert bir faul yapan Uğur Boral oldu.

        25. dakika. G.Oftaş'ta sarı kartı gören isim İbrahim oldu.

        26. dakika. Karşılaşmada tempo çok düşük.

        28. dakika. Sahada tansiyon yükseldi. Fenerbahçe'de Alex ve Oftaş'ta İlhan arasında yaşanan gerilime diğer futbolcularda müdahil oldu.

        Bir süre devam eden itiş kakış sonrası hakem Barış Şimşek, tartışmaları sözlü uyarıyla geçiştirdi.

        32. dakika. Maçta 0-0 eşitlik devam ediyor. Karşılaşmada oyun kalitesi vasatın altında. Bu dakikaya kadar tek önemli pozisyon Oftaş'ın Kemal Yıldırım ile direğe takıldığı atak oldu.

        36. dakika. Fenerbahçe en etkili atağını bu dakikada Kezman ile geliştirdi. Orta sahada topla buluşan Alex, sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Kezman'ı ara pasıyla topla buluşturdu. Ceza sahasına sokulan Sırp golcü, topu düzeltip köşeyi görmek istedi. Kezman'ın ceza sahasının içinden yaptığı vuruşu kaleci Ferhat soluna yatarak kontrol etmeyi başardı.

        38. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Kemal ile serbest vuruş kullandı. Kale sahasına gelen topa kaleci Ferhat yükselip sahip oldu. Colin Kazım bu pozisyonda kaleciye çarparak yere düşürdü. Kaleci Ferhat, kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

        40. dakika. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta ilk yarı için son dakikalara girildi. 0-0 eşitlik devam ediyor.

        43. dakika. Oftaş atağı sağ kanattan Sandro ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahası önündeki Kadir'e doğru kestiği topu bu futbolcu kontrol edip şutunu attı. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

        44. dakikada Kemal Yıldırım'ın sağ taraftan kullandığı köşe atışında arka
        direkte iyi yükselen Giray'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

        45. dakika. Fenerbahçe pozisyonu olmadığı maçta ilk yarının uzatma anlarında golü Alex ile buldu. Orta sahadan Selçuk sağ kanattan hareketlenen Colin Kazım'a uzun bir pas çıkarttı. Colin Kazım, topu tam aut çizgisi üzerinden güçlükle kale sahasına doğru çeldi. Altıpas üzerinden Kezman topa kafayı dokunamadı. Arka direkte pozisyonu iyi takip eden Alex, sol ayağının dışıyla meşin yuvarlağı Oftaş ağlarına bıraktı.

        Fenerbahçe, Alex'in attığı golle Oftaş karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

        45+2. dakika. Maçın normal süresine 3 dakika ilave edildi. Fenerbahçe ilk yarını uzatma anlarında 2. gole Uğur Boral ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Alex yerde kaldı. Fenerli futbolcular atışı çabuk kullandı. Ceza sahasına atılan ara pasına Uğur Boral bir anda gol pozisyonuna girdi. Bu futbolcunun yerden sert şutu yan ağlara takıldı.

        Maçın ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Alex'in golüyle Oftaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü ile kapattı.

        MAÇIN İKİNCİ YARISI

        Karşılaşmada 2. yarıya Oftaşlı futbolcular başladı...

        48. dakika. Fenerbahçe orta sahada baskıyla top kazandı. Colin Kazım'ın pasıyla topla buluşan Kezman, soldan savunmanın arkasına sarkan Uğur Boral'ı pozisyona sokmak istedi. Sırp golcünün pası hızlı olunca meşin yuvarlak kaleci Ferhat'ın ellerine kadar gitti.

        52. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kezman, çarprazdan şutunu attı. Kaleye doğru giden topu kaleci soluna yatarak karşıladı.

        54. dakika. Fenerbahçe'de Alex, Oftaş'tan Sandro'yu arkadan yaptığı faul sonrası indirince hakemden sarı kartı gördü.

        55. dakika. Oftaş atağı etkili gelişti. Fenerbahçe ceza sahası önünde topla buluşan Sandro üst üste yaptığı şık hareketlerle önünü boşalttı. Bu futbolcunun sert şutu isabetli olmayınca kalenin üzerinden auta çıktı.

        57. dakika. Karşılaşmada tempo hiç yükselmedi. Orta sahada iki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. Vasatı aşmayan maçta Sarı-Lacivertli ekibin 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

        59. dakika. Fenerbahçe atağı Carlos ile hızlı gelişti. Brezilyalı fubolcu, Oftaş ceza sahası önünde Kezman'ı topla buluşturdu. Kezman, soldan bomboş pozisyonda bindiren Colin Kazım'ı ceza sahasına ara pasıyla hareketlendirdi. Colin Kazım'ın kale sahasına yerden kestiği sert topu Oftaş savunması son anda ayak koyarak çıkarttı.

        60. dakika. Oftaş atağı sağ kanattan gelişti. Tozo'nun ceza sahasının önüne doğru kestiği ortada Carlos meşin yuvarlağı sektirdi. Oftaş'tan Murat, önünde bulduğu topa istediği vuruşu yapamadı. Şut etkisiz olunca meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

        62. dakika. Fenerbahçe atağı Alex ile hızlı gelişti. Brezilyalı futbolcu, Oftaş savunmasının arkasına sarkan Kezman'ı şık bir pasla topla buluşturdu. Sırp yıldız, ceza sahasına girdiğinde ağır kaldı. Kezman'ın arka direğe inen Alex'e pasında Oftaş savunması araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

        63. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Aurelio'ya bıraktı

        63. dakika. Oftaş'ta Kemal Yıldırım yerini Bülent'e bıraktı.

        65. dakika. Karşılaşmada Oftaş'ın beraberlik golü için cılız atakları var. Sarı-Lacivertli ekip, hızlı ataklarla 2. golü düşünüyor.

        66. dakika. Fenerbahçe'de hakeme itiraz eden Roberto Carlos sarı kart gördü.

        69. dakika. Oftaş atağı sol kanattan Bülent ile gelişti. Topla ceza sahasına sokulmaya çalışan Oftaşlı futbolcu son anda topu rakiplerine kaptırdı.

        70. dakika. Oftaş atağında Bülent ceza sahasının dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

        73. dakika. Oftaş't Serkan oyundan alındı. Sahaya dahil olan isim Sterjovksi oldu.

        74. dakika. Fenerbahçe'de Ali Bilgin oyuna girerken Colin Kazım kenara alınan isim oldu.

        75. dakika. Başkent'te son çeyrek saatlik dilime girildi. Fenerbahçe, ilk yarının uzatma anlarına Alex'in bulduğu golle 1-0'lık üstünlüğünü devam ettiriyor.

        76. dakika. Fenerbahçe orta sahadan uzun topla çıktı. Oftaş ceza sahasında topa Kemal hareketlendi. Bu futbolcunun önündeki topa Oftaş savunmasında son anda Giray ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Köşe atışında Selçuk kale sahasında kafayı vurdu. Top farklı şekilde üstten auta çıktı.

        77. dakika. Oftaş atağında Fenerbahçe savunmasının sol kanadında derin bir boşluk oluştu. Sandro topla süratle ceza sahasına girdi. Bu futbolcu kaleci Volkan ile karşı karşıya pozisyonda yerden sert vurdu. Volkan, ağlara gitmekte olan topu yatarak ayaklarıyla çıkartmayı başardı.

        Ceza sahasının dışına seken top Tozo'nun önünde kaldı. Sarı-Lacivertliler'in savunmasında dengenin bozulduğu anda kaleyi karşısına alan Oftaşlı futbolcu yerden vurdu. Fenerli futbolcular kendilerini topun önüne atarak mutlak bir gol pozisyonunda topu kornerle uzaklaştırdı.

        81. dakika. Oftaş beraberlik golünü Sterjovksi ile buldu. Sağdan gelişen atakta Sandro topla Fener ceza sahasına daldı. Savunmadan seken top sol kanada açıldı. Ali Bilgin, önüne düşen topa müdahale edemeyerek büyük bir hataya imza attı. Arkasında bekleyen Sterjovksi yerden sert vurdu. Volkan'ın çıkartamadığı top köşeden ağlara takıldı.

        Oftaş, Fenerbahçe karşısında Sterjovksi ile skoru 1-1 yaptı.

        83. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gören isim oldu.

        85. dakika. Oftaş 2. gole İbrahim ile çok yaklaştı. Maçın adamı Sandro topla Fenerbahçe yarı sahasına geçti. Bu futbolcunun pasında sol kanatta topla buluşan İbrahim, ceza sahasının önünden şutunu attı. Yerden seken meşin yuvarlak direğin dibine vurarak auta çıktı. Fener adına şanslı an.

        86. dakika. Oftaş'ta Sandro yerini Volkan'a bıraktı.

        87. dakika. Oftaş 2. gole yine çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta sol kanattan İbrahim süratle ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun sert şutunu köşeden Volkan güçlükle çeldi. Boşta kalan topu Tozo ağlara bıraktı. Bu pozisyonda hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Fenerbahçe kalesi üst üste tehlikeli ataklar yaşadı.

        89. dakika. Fenerbahçe, Oftaş ceza sahası önünde serbest atış kazandı. Carlos topun gerisine geçti. Brezilyalı futbolcu çok sert vurdu. Füze gibi giden meşin yuvarlak kaleci Ferhat'ın üzerine geldi. Kaleci bu topu kapanarak kontrol etmeyi başardı.

        90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

        Fenerbahçe gol için bastırıyor. Roberto Carlos sol kanattan gelişen atakta çok sert bir şut çıkattı. Köşeden ağlara doğru giden meşin yuvarlağı kaleci Ferhat son anda uzanarak kornere çelmeyi başardı.

        90+1. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasına gönderilen ortayı Yasin kafa ile Aurelio'nun önüne indirdi. Aurelio meşin yuvarlağı yakın mesafeden ağlara bıraktı. Bu pozisyonda yan hakemin ofsayt bayrağı bu kez Fener'in ağlara giden topu için kalktı.

        90+4. dakika. Fenerbahçe'nin son dakikalarda gol için baskısı sonuç vermedi.

        Başkent'teki zorlu maç karşılıklı atılan 1'er golle 1-1 sona erdi.

        Yorum

        • eerol
          Banned
          • 06-11-2004
          • 8682

          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

          Yeni sistemde Fener'i kurtaramadı16 Eylül 2007 00:30


          İnter maçının son provasını bugün evinde Rize karşısında yapan F.Bahçe, uzun bir aradan sonra 3-5-2'li sisteme geçti... Sarı-Lacivertli ekip yine istediğini alamadı...
          FENERBAHÇE: 1-1 :Ç. RİZESPOR

          Fenerbahçe ligde puan saçmaya Rizespor karşısında da devam etti. Eleştirilen tek forvetli sistemden bu karşılaşmada 3-5-2'lik çift forvetli sisteme geçen Sarı-Lacivertli ekip Rize karşısında istediği futbolu ortaya koyamadı.

          Kadıköy'de 1-0 yenik duruma düşen Sarı-Lacivertli ekip Kezman ile beraberliği yakaladı. Maçın 2. yarısında golü bulamayan Fenerbahçe sahasında 2 puan kaybetti. Maçın bitiş düdüğüyle birlekte tribünlerden 'Zico istifa' sesleri yükseldi,

          Stat:
          FB Şükrü Saracoğlu
          Hakemler: Bünyamin Gezer, Nihat Mızrak, Alper Ulusoy

          Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Önder xx, Lugano xx, Edu xx, Ali x (Dk. 73 Kazım xx), Selçuk x (Dk. 73 Gürhan x), Aurelio xx, Roberto Carlos xx, Alex xx, Deivid xx (Dk. 83 Semih ?), Kezman xx

          Çaykur Rizespor: Gonzalez xx, Suat xx, Serhat xx, Kürşat xx, Ergün xx, Emrah xx, Emre xx (Dk. 90 Victoria ?), Fahri xx, Rodriguez xx (Dk. 84 Can Cumhur ?), Dos Santos xx (Dk. 69 Gökhan x), Zafer xx

          Goller: Dk. 14 Rodriguez (Çaykur Rizespor), Dk. 37 Kezman (Fenerbahçe)

          Sarı Kartlar: Dk. 32 Fahri, Dk. 43 Emre, Dk. 78 Kürşat, Dk. 89 Gonzalez (Çaykur Rizespor), Dk. 40 Kezman (Fenerbahçe)

          MAÇTAN DAKİKALAR
          2. dakikada Edu'nun uzun pasında ceza yayı üzerinde topu kontrol eden
          Kezman'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

          6. dakikada ceza alanı dışından sol çaprazdan serbest vuruş kullanan Roberto Carlos'un sert vuruşunda, ceza alanı içinde Lugano ve Aurelio topa dokunamayınca, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

          13. dakikada ceza alanı dışından Fahri'nin sert şutunda, top kaleci Volkan
          Demirel'de kaldı.

          14. dakikada Zafer'in pasıyla sol kanatta hareketlenen Emrah'ın ortasında,
          ceza alanında uygun durumda topla buluşan Rodriguez, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

          17. dakikada ceza alanı içinde Deivid'in vuruşunda, savunmaya çarpan top sol çaprazda Roberto Carlos'un önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda, kaleci Gonzalez'in müdahalesiyle top kornere çıktı.

          26. dakikada Deivid'in pasında ceza alanı sağ çaprazda topla buluşan Alex'in vuruşunda, top üstten auta gitti.

          32. dakikada Aurelio'nun ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

          30. dakika. Rizespor'da Fahri sarı kart gören isim oldu.

          32. dakika. Fenerbahçe beraberlik golü için bastırıyor. Aurelio ceza sahasının dışındansert vurdu. Savunmaya çarpan top direği sıyırıp kornere çıktı.

          33. dakika. Fenerbahçe bu kez gole Kezman ile yaklaştı. Sol kanattan köşe atışını Alex kullandı. Kale sahasında Aurelio kafayı vuramadı. Arka direkte bomboş pozisyonda Kezman topla buluştu. Sırp golcü meşin yuvarlağı kontrol edip şutunu attı. Vuruş kötü olunca topta kalenin yanından auta çıktı. Fenerbahçe adına net bir gol fırsatı daha kaçtı.

          37. dakika. Fenerbahçe Kezman ile beraberlik golünü buldu. Sağdan gelişen atakta Deivid ceza sahasının çarprazından arka direğe güzel bir orta kesti.

          Savunmanın arasından iyi yükselen Kezman kafayı yere doğru vurdu. Kaleci Gonzales'in müdahale edemediği meşin yuvarlak Rizespor ağlarıyla buluştu.

          Fenerbahçe, Kezman'ın şık kafa golüyle Rizespor önünde 1-1'lik eşitliği yakaladı.

          40. dakika. Fenerbahçe atağında Kezman ikili mücadelede Rizespor savunmasında Kürşat'a dirsek atınca hakemden sarı kartı gören isim oldu.

          43. dakika. Rize'de Roberto Carlos'u indiren Emre Toraman sarı kartı gördü.

          44. dakika. Fenerbahçe 2. gole Kezman ile çok yaklaştı. Organize gelişen atakta kale sahası önünde topu kontrol eden Alex, arkadan bomboş pozisyonda gelen Kezman'a topuk pasıyla topu bıraktı. Sırp golcü yakın mesafeden sert vurdu. Ağlara giden topu kaleci Gonzales soluna harika bir refleks ile uzanarak çıkarttı. Fener adına mutlak bir gol şansı kaçtı

          45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika işaret etti.

          Uzatma dakikalarında başka gol olmadı. İlk 45 dakika atılan karşılıklık gollerle 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

          MAÇIN İKİNCİ YARISI

          Zorlu maçın 2. yarısı başladı.

          48. dakika. Fenerbahçe gol için baskı kurmaya çalışıyor. Rizespor ayağa iyi paslar yaparak rakibinin oyuna ağırlığını koymasına izin vermiyor.

          50. dakika. Sol kanattan Roberto Carlos rakip yarı sahaya geçti. Brezilyalı yıldız ceza sahası dışındaki Alex yerden pasını çıkarttı. Bu futbolcunun şutu kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

          52. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile köşe atışı kullandı. Bu futbolcunun ceza yayı dışındaki Carlos'a kestiği topa Sambacı sert vurdu. Rizespor savunmasından seken meşin yuvarlak bir anda boşta kaldı. Topa yakın hiçbir Fenerbahçeli isim olmayınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

          54. dakika. Rizespor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ön direkteki Zafer Biryol'a kesilen topa son anda ayak koyan Önder Turacı tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

          56. dakika. Fenerbahçe 2. gole Roberto Carlos ile yaklaştı. Ceza sahası önünde Alex'ten seken top Carlos'un önünde kaldı. Brezilyalı isim uzaktan sert vurdu. Ağlara giden topu kaleci Gonzales iyi uzanarak çıkartmayı başardı.

          59. dakika. Fenerbahçe'nin gol için atakları var. Rizespor hızlı ataklarla rakip kalede gol arıyor. Karşılaşmada 1-1 eşitlik devam ediyor.

          62. dakika. Fenerbahçe üst üste sağ kanattan köşe atışları kullandı. Bu ataklardan sonuç çıkmadı. Sarı-Lacivertli ekip dakikalar tükendikçe baskısını artırıyor. Rizespor bu bölümlerde daha çok yarı sahasında kalmayı ve savunma yapmayı tercih ediyor. Oyunda kontrol Fenerbahçe'de.

          63. dakika. Rizespor sol kanattan hızlı bir atak geliştirdi. Ceza sahasının dışında Fahri kaleyi düşündü. Şut etkisiz olunca top kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı.

          64. dakika. Fenerbahçe 2. gole bir kez daha çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Deivid şık çalımlar sonrası Aurelio'yu ara pasıyla pozisyona soktu. Ceza sahasına girdiği anda kaleciile karşı karşıya kalan Aureilo topu Gonzales'ten kurtaramadı. Bu akşam net toplar çıkartan Rize'nin file bekçisi bu anda da gole izin vermedi.

          67. dakika. Rizespor bu bölümde Fenerbahçe kalesinde sağlı sollu ataklarla gol aradı. Fener savunması bu anda hata yapmadı. Karşılaşmada 1-1'lik eşitlik devam ediyor.

          69. dakika. Rizespor'da Anderson yerini Gökhan Kök'e bıraktı.

          72. dakika. Fenerbahçe, Rize karşısında eşitliği bozma çabasında. Sarı-Lacivertli ekibin atakları bu anlarda etkili değil. Rize savunmasında çok dikkatli.

          73. dakika. Fenerbahçe'de 2 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Ali Bilgin ve Selçuk oyundan çıktı. Gürhan Gürsoy ve Colin Kazım sahaya dahil olan futbolcular oldu.

          74. dakika. Fenerbahçe'de Volkan'ın büyük hatası az daha pahalıya mal oluyordu. Kaleci Volkan'ın kısa düşen vuruşu Emrah'ın önünde kaldı. Kalenin boş olduğu pozisyonda Rizeli futbolcunun önünü Lugano kapattı. Topu sağına çeken Emrah şutunu atmaya hazırlanırken araya son anda Önder girip topa dokundu. Rize önemli bir ataktan sonuç alamadı.

          75. dakika. Fenerbahçe kalesinde yaşadığı tehlikenin hemen ardından Colin Kazım ile gole çok yaklaştı. Orta alandan atılan uzun pasta savunmanın arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kazım'dan önce ceza alanının dışına dek çıkan kaleci Gonzalez topu kafayla uzaklaştırmak istedi, ancak top ceza alanının içine düştü. Ceza alanında sağ çaprazda topu kontrol eden Kazım'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

          76. dakika. Kıran kırana geçen maçta dakikalar bir bir tükeniyor. Fener gol için Rize kalesine yükleniyor. Bu dakikada Rize ceza sahası dışından Deivid pozisyonu bulduğu anda yerden sert vurdu. Top direğin yanından auta çıktı.

          77. dakika. ColinKazım'ın sağdan ortasında ceza alanında Mateja Kezman dokunamayınca, Fener önemli bir gol pozisyonunu daha değerlendiremedi

          78. dakika. Rizespor'da Kezman'a sert giren Kürşat hakemden sarı kartı gören isim oldu.

          80. dakika. Maçta son 10 dakikaya 1-1'lik eşitlikle girildi. Fenerbahçe'nin gol için atakları sürüyor.

          81. dakika. Fenerbahçe sol kanadı Roberto Carlos ile etkili kullandı. Alex, soldan bindiren Carlos'u topla buluşturdu. Sambacı sıfırdan kale sahasında hareketlenen Kezman'a ortasını yaptı. Kaleci Gonzales, Sırp golcünün önünde kapanarak topa sahip olmayı bildi. Bir Fenerbahçe atağı daha Gonzales'in ellerinde eridi.

          83. dakika. Fenerbahçe'de Deivid yerini Semih Şentürk'e bıraktı.

          84. dakika. Rize'de Leandro yerini Cumhur'a bıraktı.

          86. dakika. Karşılaşmada artık son dakikalara girildi. 1-1'lik beraberlik sürüyor.

          87. dakika. Rizespor atağı sağ kanattan Emrah ile tehlikeli gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasındaki Zafer Biryol'e kestiği topu golcü ismin önünde son anda uzanan Volkan kontrol etti. Rize Fenerbahçe kalesinde gole yaklaşan taraf oldu.

          89. dakika. Rizespor'da topu oyuna geç sokan kaleci Gonzales hakemden sarı kart gördü.

          90. dakika. Kadıköy'de maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

          90+1. dakika. Fenerbahçe uzatma anlarının ilk dakikasında gole çok yaklaştı. Sol kanattan Roberto Carlos ceza sahasına yerden ortasını yaptı. Semih'in önünde Kürşat son anda araya girerek topa ayak koydu. Alex'in önünden geçen meşin yuvarlak direğin dibinden kornere çıktı.

          90+3. dakika. Rize'de Emre Toraman'ın yerine Victoria oyuna girdi.

          Maçın uzatma anlarında gol olmadı. Fenerbahçe Rizespor maçı 1-1 sona erdi. Fenerbahçe Lig'de puan saçmaya bu karşılaşmada devam etti.

          Yorum

          • cemal344
            Senior Member
            • 03-11-2005
            • 3977

            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

            teşekkürler

            Yorum

            • eerol
              Banned
              • 06-11-2004
              • 8682

              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

              Fener, İnter'i Kadıköy'e gömdü Video20 Eylül 2007 00:15


              F.Bahçe Devler Ligi'ne müthiş bir giriş yaptı. Sarı-Lacivertller İnter önünde inanılmaz gollük fırsatları harcıyarak tarihi bir farkı kaçırdı. Tek golle hanesine 3 puanı yazdırdı
              FENERBAHÇE: 1-0 :İNTER

              Fenerbahçe Devler Ligi'ne fırtına gibi girdi. Sarı-Lacivertli ekip, Seri A'da son 2 sezonun şampiyonu yıldızlar topluluğu İnter'i ilk yarıda Deivid De Souza'nın attığı müthiş golle 1-0 mağlup etti.

              Fenerbahçe, bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başlarken, Kadıköy'de tribünleri dolduran taraftarını ve tüm Türkiye'yi büyük bir sevince boğdu.

              İşte Deivid'in İnter'i yıkan jeneriklere girecek golü...




              Stat: FB Şükrü Saracoğlu
              Hakemler: Luis Medina Cantalejo, Juan Carlos Yuste Jimenez, Antonio Artero Gallardo (İspanya)

              Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Vederson, Alex, Kezman

              FC Inter: Julio Cesar, Zanetti, Stankoviç, Maxwell, İbrahimoviç, Dacourt,
              Cambiasso, Solari, Rivas, Samuel, David

              MAÇ BAŞLADI
              Saraçoğlu'ndaki zorlu maç start aldı...

              Karşılaşmaya Fenerli futbolcular başladı... Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz...

              2. dakika. Maçta ilk dakikalar oynanıyor. Kadıköy'de Sarı-Lacivertli taraftarların tezahüratı var.. Tribünler tıklım tıklım dolu.

              4. dakika. İnter yarı sahasından hızlı çıktı. İbrahimoviç, kaleye uzak mesafeden kaleyi düşündü. Golcü futbolcunun yerden şutu kalenin yanından auta çıktı.

              5. dakika. İnter atağı sağ kanattan gelişti. Fenerbahçe savunmasından seken meşin yuvarlağın kornere çıkmasına Volkan engel olamadı. İtalyan ekibinin kullandığı köşe atışını Fener savunması uzaklaştırdı.

              7. dakika. Fenerbahçe maça iyi başladı. Ayağa iyi pas yapan Sarı-Lacivertli futbolcular İnter ceza sahasına sokulduğu anlarda kanatlardan iyi orta gelmiyor. Mücadalede 0-0 eşitlik sürüyor.

              9. dakika. İnter atağı sağ kanattan Dacourt ile gelişti. Bu futbolcunun ortası Roberto Carlos'tan sekip kornere çıktı. Köşe atışını Sarı-Lacivertli savunma karşıladı.

              10. dakika. Fenerbahçe bu anda gole Deivid ile çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Aurelio ceza sahasına ortasını yaptı. Ön direkte kafayı Deivid kafayı vurdu. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan meşin yuvarlağı kaleci Cesar son anda tokatlayarak kornere çeldi. Sol tarafta köşe atışını Alex kullandı. İnter savunmasının karşıladığı top Vederson'un önünde kaldı. Bu futbolcu topun gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.

              12. dakika. Maçta ilk sarı kartı Fenerbahçe'den Önder Turacı gördü. Karşılaşmanın İspanyol hakemi Luis Medina Cantalejo, kolay kart gösteren bir hakem olarak dikkat çekiyor. Sarı-Lacivertli futbolcuların dikkatli olması gerekiyor.

              14. dakika. Fenerbahçe, İnter kalesine etkili geliyor. Soldan bindiren Carlos, Alex'ten aldığı pasla ceza sahasına orta şut karışımı bir şut çıkarttı. Savunmadan seken top taça çıktı. Devam eden atakta top sağ kanatta Deivid'e geldi. Brezilyalı golcü ceza sahasının dışından kaleyi düşündü. Şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

              15. dakika. Maçın hemen başında İspanyol hakem 2. sarı kartını çıkarttı. Bu kez kart gören isim İnter'den İbrahimoviç oldu. İki ekipte bu maçı 11 kişi tamamlarsa büyük başarı olacak.

              20. dakika. Fenerbahçe topla daha çok oynayan ekip. Sarı-Lacivertli ekip bu dakikada gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan Önder, Alex'ten aldığı pasla ceza sahasnıa etkili bir orta kesti. Ön direkte Kezman uygun durumda topa ayak koyamadı. Arka direğe seken topu Carlos takip etti. Bu ataktan sonuç gelmedi.

              21. dakika. İnter sağ kanattan Fenerbahçe kalesine etkili geldi. David topla ceza sahasına sokulup sıfırdan ortasını yaptı. Topa Önder kritik bir noktada ayak koyarak kornere çeldi.

              22. dakika. İnter sağ kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topta Volkan boşa çıktı. İnterli futbolcular bu topa vuramadı. Fenerbahçe kalesi tehlikeli bir pozisyonu kazasız atlattı.

              23. dakika. Fenerbahçe sahaya iyi yayılıp iyi pas yapıyor. Sarı-Lacivertli ekip üst üste Vederson ile İnter kalesini yokladı. Bu sert vuruşlarda top kaleyi tutmadı.

              26. dakika. Fenerbahçe oyunu bu bölümlerde İnter yarı sahasına yıktı. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla İtalyan ekibinin kalesini zorluyor. Sol kanattan bindiren Carlos'un ortasını kaleci Cesar ön direkte yatarak karşıladı. Bu pozisyoonda Cesar topu elinden kaçırdı. İnter savunması topu gelişi güzel bir şekilde uzaklaştırdı.

              Fenerbahçe atağı sol kanattan devam etti. Carlos'un bir kez daha kale sahasına yerden ortasında top Cesar'ı geçti. Arka direkte mutlak gol pozisyonunda Kezman topa ayak koyamadı.

              Önder'in ceza sahasına çevirdiği topa Alex uygun durumda vurdu. Brezilyalı yıldızın şutu kötü olunca topu kalenin üstünden auta çıktı.

              30. dakika. Fenerbahçe'nin İnter karşısındaki etkili futbolu taraftarından alkış alıyor.

              31. dakika. Fenerbahçe'de Lugano, İnter atağında Dacourt'u indirdi. İspanyol hakem 3. sarı kartını Uruguaylı futbolcuya gösterdi.

              32. dakika. Fenerbahçe atağında Alex ceza sahasının önünde topla buluştuğu anda yerden sert vurdu. Top kaleci Cesar'ın ellerinde kaldı.

              32. dakika. İnter atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Ceza sahasına topla girip kale sahasındaki İbrahimoviç'e ortasını çıkartan David'in pasını Lugano yerinde bir müdahale ile uzaklaştırdı.

              34. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan gelişti. Vederson topu Dacourt'tan kurtaran Fenerli isim faul ile indirildi. Rakip ceza sahasının sol çarprazından kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı.

              Kale sahasına inen topa Aurelio savunmanın arasından iyi yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

              36. dakika. Maçta bu bölümlerde tempo yükseldi. Fenerbahçe iyi paslarla İnter kalesine indi. Sol kanatta Carlos'un ceza sahasına sert ortası İnter savunmasından sekip Aurelio'nun önünde kaldı. Gol pozisyonu doğacağı anda Zanetti son anda topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

              37. dakika. Fenerbahçe bu dakikaya kadar ortaya koyduğu güzel futbol ile taraftarını mutlu ederken İnterliler zor anlar yaşıyor. Sağ kanattan topu önüne alan Önder sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

              39. dakika. İnter bu dakikada Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Sol kanattan gelişen atakta İbrahimoviç, topu ceza sahasının önündeki David'e kazandırdı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu soluna kapanan Volkan kontrol etmeyi başardı.

              41. dakika. Maçın ilk yarısı için son dakikalar girildi. İnter sol kanattan bir kez daha Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Bu kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Önder ıska geçti. Arka direkte David'in önünde son anda Carlos araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

              44. dakika. Fenerbahçe Deivid De Souza'nın müthiş golüyle İnter karşısında 1-0 öne geçti. Ceza sahasının dışında topla buluşan Vederson sağ kanattan bindiren Alex şık bir ara pası attı. Ceza sahasına topla giren Sambacı, savunmadan harika bir çalımla sıyrılıp kale alanına ortasını yaptı. Deivid topu gelişine vole ile estetik bir vuruş yaptı.

              Topu Cesar çıkartamadı. Meşin yuvarlak İnter kalesinin üst ağlarına takıldı.

              Fenerbahçe, Deivid'in güzel golüyle İnter karşısında 1-0 öne geçti.

              45. dakika. İnter, Fenerbahçe ceza sahasının bir karış önünde frikik kazandı. Tehlikeli noktada barajda rakiple didişen Deivid hakemden sarı kartı gören isimdi oldu. İbrahimoviç'un şutu barajdan sekerek kornere çıktı.

              Köşe atışında topa çıkan Volkan sahip oldu. Hakem bu ataktan sonra ilk yarı için maçı son düdüğünü çaldı.

              Fenerbahçe, Deivid'in müthiş golüyle ilk 45 dakikayı İnter karşısında 1-0 önde kapattı.

              MAÇIN İKİNCİ YARISI
              Zorlu karşılaşmanın 2. yarısına İnter başladı... Fener'den goller bekliyoruz...

              47. dakika. Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasının önünde topla buluşan Alex, tek pasla İnter savunmasının arkasına Aurelio'yu kaçırdı. Aurelio ilk pozisyonda topu kontrol etse kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Fakat topu iyi kontrol edemeyinci Zanetti araya girerek topu kornere gönderdi.

              48. dakika. Fenerbahçe, İnter ceza sahasının önünde serbest vuruş kazandı. Alex kale sahasına kestiği etkili topa çıkan kaleci Cesar sahip oldu.

              49. dakika. İnter sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Kale sahasına tehlikeli gelen topu kalesini terk eden Volkan tek yumrukla ceza sahasının dışına uzaklaştırdı.

              50. dakika. İnter bu dakikalarda Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına topla giren Maxwell'in önündeki topa son anda Edu ayak koyarak büyük bir tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. İnter'in sol kanattan kullandığı köşe atışında top ceza sahasının içinde bir anda boşta kaldı. Fener savunması bu pozisyonda tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.

              52. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan hızlı gelişti. İnter savunmasının arkasına hareketlenen Kezman, Vederson'un pasında topla buluştu. Ceza sahasının çarprazında rakibini geçen Sırp yıldız Samuel'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Fener'e verirken Samuel'de sarı kartıı gören isim oldu.

              53. dakika. Fenerbahçe'de kazanılan frikik atışını Carlos kullandı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda ağlara gitmekte olan topu kaleci Cesar güçlükle çelebildi. Boşta kalan topu Deivid ayak koyarak üstten auta vurdu. Fenerbahçe 2. golü kaçırdı.

              55. dakika. Fenerbahçe sol kanattan İnter kalesine Alex ile sokuldu. Sambacı, Cambiasso'yu bacak arası çalımla geçtiği anda yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu Sarı-Lacivertli ekibe verdi. Atışı Alex kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortayı İtalyan ekibi karşıladı.

              57. dakika. Fenerbahçe 2. gole Carlos ile çok yaklaştı. Gecenin müthiş oyuncusu Alex soldan İnter ceza sahasına sokulan Kezman'a harika bir pas çıkarttı. Sırp yıldızın ayağından kaçırdığı topa Carlos sert vurdu. Füze gibi giden meşin yuvarlak yan direkte patladı.

              58. dakika. İnanılmaz bir pozisyon daha.. Carlos bu kez soldan ortaladı.. Aurelio defansın arkasında bomboş.. Topa ayak koydu ama top kaleye paralel bir şekilde auta gitti.

              59. dakika. İnter'de Figo, Solari'nin yerine oyuna dahil oldu.

              60. dakika. İnter bu dakikada Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topta Vederson ve Volkan topu birbirlerine bıraktı. Araya giren İbrahimoviç'in şutunda araya savunmamız girdi.

              62. dakika. Fenerbahçe, İnter karşısında iyi bir futbol ortaya koyuyor. Sarı-Lacivertli ekibin Deivid'in ayağından kazandığı golle İtalyan devi karşısında 1-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor.

              63. dakika. Fenerbahçe bir inanılmaz gol pozisyonundan daha sonuç alamadı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Kale sahasına inen topa Edu yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe dokunarak auta çıktı. Sarı-Lacivertli ekip çok net gollük pozisyonlardan sonuç alamadı. Şans bugün İnter'in yanında.

              66. dakika. Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan daha sonuç alamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Önder ceza sahasına güzel bir orta kesti. Arka direkte Alex bomboş pozisyonda altıpas üzerinde uçarak kafayı vurdu. Kaleci Cesar harika uzanarak ağlara giden topu tokatlayarak üstten kornere attı. Fenerbahçe adına büyük bir şansızlık.

              67. dakika. Fenerbahçe'de Kezman kenara geldi. Sahaya giren isim Semih Şentürk oldu.

              70. dakika. İnter'di Jimenez, Dacourt'un yerine oyuna dahil oldu.

              71. dakika. Fenerbahçe'nin üst üste gollük ataklarından sonra İnter şimdi beraberlik golü için Sarı-Lacivertli ekibin kalesine yükleniyor. Yıldızlar topluluğu İnter'de bugün bizim istediğim şekilde kötü bir futbol var.

              72. dakika. İnter'de Hernan Crespo oyuna dahil oldu. David Suazo kenara alındı.

              73. dakika. İnter bu dakikalarda tehlikeli ataklar geliştiriyor. Sol kanattan Jimenez topla ceza sahasına sokuldu. Şilili futbolcunun yerden pasında ceza sahasının önünde Stankoviç topla buluştu. Sırp futbolcunun yerden sert şutu farklı şekilde yandan auta çıktı.

              75. dakika. Karşılaşmada son çeyrek saat. Fenerbahçe'nin İnter karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip maçın son bölümlerine doğru girildikçe tempoyu kontrol etme gayretinde.

              79. dakika. İnter beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Maxwell, sol kanattan topla ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun kaleye baktığı anda Carlos topa son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

              80. dakika. İnter tüm hatlarıyla yükleniyor. Aynı dakikada 3 kere üst üste köşe atışı kazandı İtalyan ekibi. Fenerbahçe tamamen yarı sahasına kapanmış durumda.

              84. dakika. Fenerbahce sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Alex'in kale sahasına kestiği topa Edu kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

              85. dakika. Fenerbahçe yine inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol kanattan Carlos'un kale sahasına yaptığı ortaya Semih yükselip kafayı vurdu. Bu kafa şutunda top üst direği sıyırıp auta çıktı. İnter kalesinde bu kaçan kaçıncı net fırsat sayamadık. Fenerbahçe önde fakat tarihi bir farkı kaçırdı.

              88. dakika. Maçın artık son dakikaları. İnter tüm hatlarıyla gol arıyor. Sol kanattan Fenerbahçe kalesine sokulan Maxvell ortasını yaptı. Altıpas üzerinden topa Crespo vurdu. Savunmanın son anda ayak koyduğu top kalenin üzerinden kornere çıktı.

              90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Fenerbahçe son anlara İnter karşısında 1-0 üstün girdi. Tribünlerde herkes maçın bitmesi için sabırsızlanıyor. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

              90+1. dakika. İnter'de Carlos'a sert giren Jimenez hakemden sarı kartı gören isim oldu.

              90+3. dakika. Maçta uzatma süresinin son dakikası . İnter tüm hatlarıyla gol için yükleniyor. Fenerbahçe savunmasına çekilmiş durumda. Artık herkes maçın bitmesini istiyor.

              Veee İspanyol hakem maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Deivid'in müthiş golüyle İtalyan devi İnter'i Kadıköy'de 1-0 mağlup ederek Devler Ligi'ne 3 puanla başladı. Kadıköy'de büyük bir çoşku var... Tebrikler FENERBAHÇE

              Yorum

              • eerol
                Banned
                • 06-11-2004
                • 8682

                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                Fener, Bursa'da 2 puan bıraktı23 Eylül 2007 22:50


                Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i yenerek iyi bir hava yakalayan Fenerbahçe, Süper Lig'de puan saçmaya devam ediyor... Sarı-Lacivertli ekip Bursa'da 2 puan bıraktı...
                BURSA: 1-1 :FENERBAHÇE

                Turkcell Süper Lig'deki Bursaspor-Fenerbahçe maçı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

                Fenerbahçe Süper Lig'de puan saçmaya devam ediyor... Sarı-Lacivertli ekip, Bursa deplasmanında da 1-1'lik sonuçla dönerek zirvede bulanan Galatasaray'ın 7 puan gerisine düştü.

                Stat: Atatürk
                Hakemler: Hüseyin Göçek xx, Bülent Gökçü x, Kemal Yılmaz xx

                Bursaspor: Vega xxx, Egemen xx (Dk. 77 Jason x), Ömer xx, İsmail xxx,
                Mustafa xx, Sumulikoski xxx, Cihan xx, Sinan xxx, Veli xx (Dk. 66 Bekir Ozan x), Yenal xx (Dk. 80 Eren xx), Tum xxx

                Fenerbahçe: Volkan xx, Lugano xx, Roberto Carlos xx, Vederson xx (Dk. 86 Uğur ?), Aurelio xx, Önder x (Dk.61 Gökhan x), Alex, Semih xx, Deniz x (Dk. 61 Collin Kazım x), Edu xx, Deivid xxx

                Goller: Dk. 56 Tum (Bursaspor), Dk. 63 Semih (Fenerbahçe)
                Sarı Kartlar: Dk. 21 İsmail, Dk. 69 Mustafa, Dk. 86 Tum (Bursaspor), Dk. 51 Alex, Dk. 58 Deniz, Dk. 69 Lugano, Dk. 72 Aurelio (Fenerbahçe)

                MAÇTAN DAKİKALAR
                Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı... İki ekibe de başarılar diliyoruz...

                2. dakika. Bursaspor atağı sağ kanattan atak geliştirdi. Veli topu taşıyan isim oldu. Bu futbolcunun ceza sahasının önüne doğru kestiği topun gelişine Sumulikoski sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

                4. dakika. Maçın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. 0-0 beraberlik sürüyor.

                5. dakika. Bursa atağı sol kanattan etkili gelişti. Sinan topu ceza sahasına gönderdi. Carlos topa yükseklik kazandırdı. Veli topa rovöşata denedi. Vederson topa hareketledi. Hakem serbest vuruş kararı verdi. Atış Fener'in.

                6. dakika. Bursa atağıda top Fenerbahçe savunmasından sekti. Tum topa hareketlendi. Ceza sahasının içinde kalesinden çıkan Volkan meşin yuvarlağa rakibinin önünde sahip oldu.

                8. dakika. Bursa ileri uçta baskı yapıyor. Fenerbahçe sahasından çıkmakta güçlük çekiyor. Bu dakikada Yeşil-Beyazlı ekip Fener ceza sahasının önünden serbest vuruş kazandı. Atış kullanıldı.

                Bursalı futbolcular atışı paslaşarak kullandı. Ceza sahasının önünde seken meşin yuvarlak sol kanattan Sinan'ın önünde kaldı. Golcü isim çarprazdan sert vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

                11. dakika. Bursa'da orta sahada büyük bir mücadele yaşanıyor. İki ekipte oyunun kontrolünü ele alabilmek için çaba harçıyor. 0-0 eşitlik sürüyor.

                12. dakika. Bursa atağı sol kanattan hızlı gelişti. Yenal, sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Tum'un önünden topu Carlos uzaklaştırdı.

                13. dakika. Bursa'nın yarı sahadaki presi etkili bir şekilde sürüyor. Fenerbahçe savunmasından çıkarken çok top kaybı yapıyor. Bu dakikada Yeşil-Beyazlı ekip yine baskıyla topu kaptı. Sumulikoski, ceza sahasının dışından köşeye plase bir şut çıkarttı. Volkan uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.

                15. dakika. Fenerbahçe bu dakikada Semih ile Bursa kalesine etkili indi. Alex ile duvar pası yapan golcü isim ceza sahası önünde ağır kalınca topu İsmail Güldüren'e kaptırdı.

                17. dakika. Bursa'nın tam saha baskısı Fenerbahçe'nin yarı sahasından çıkmasına ve oyun kurmasına fırsat vermiyor.

                18. dakika. Bursa atağında sol kanattan ceza sahasına yapılan ortaya kaleci Volkan çıktı. Tum'da topa vurmak isterken iki futbolcu çarpıştı. Hakem kaleci Volkan'a faul kararı verdi.

                20. dakika. Bursa atağında Veli ceza sahasının dışından kaleyi yokladı. Yerden sert giden top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                21. dakika. Bursaspor'da İsmail Güldüren Alex'e yaptığı faul sonrası sarı kart gören isim oldu.

                23. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan Vederson ile etkili gelişti. Bu futbolcunun yerden kestiği topu ön direkte Egemen, Semih'in önünde keserek konrere attı. Köşe atışından sonuç çıkmadı.

                25. dakika. Maçta 0-0 eşitlik sürüyor. Fenerbahçe atağında Semih, defansın arkasına hareketlenen Alex'e ara pası çıkarttı. Egemen son anda araya girerek topa dokundu. Top geçse mutlak gol pozisyonu yaşanacaktı.

                27. dakika. Fenerbahçe savunmadan çıkarkan Aurelio ile top kaybı yaptı. Sağ kanattan ceza sahasına yönelen Veli atılan derin pasla pozisyona girdi. Kalesinden çıkan Volkan son anda yatarak topu rakibinin önünden konrere çelmeyi başardı.

                30. dakika. Maçın 3'te 1'lik bölümü tamamlandı. İki ekipte orta sahada kontrolü eline alabilmek için mücadale ediyor. Bursa'nın baskılı futbolu sürüyor. Oyunda denge var.

                37. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son bölümlere girildi. Golsüz eşitlik sürüyor. İki ekip adınada yaşanmış net gollük pozisyonlar yok. Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

                40. dakika. Fenerbahçe atağında Alex, rakip ceza sahası önünde topla buluştu. Brezilyalı futbolcu rakibinden sıyrıldıktan sonra savunmanın arkasına sarkan Semih'e ara pasını bıraktı. Semih'in kaleci ile karşı karşıya kalacağı anda araya giren Cihan topu kornere atıp tehlikeyi uzaklaştırdı.

                42. dakika. İlk yarı için son dakikalara girildi. Temponun yüksek olduğu mücadelede kale önü pozisyonu yok denecek kadar az.

                45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

                Maçın ilk yarısı için son düdük çaldı. Bursaspor-Fenerbahçe maçının ilk 45 dakikası 0-0 eşitlikle sona erdi.

                MAÇIN İKİNCİ YARISI

                İkinci yarıya Bursasporlu futbolcular başladı

                47.dakika. Fenerbahçe atağında sol kanattan toplu buluşan Semih, ters kanatta hareketlenen Alex güzel bir pas çıkarttı. Savunmanın arkasında topu göğsüyle yumuşatan Brezilyalı futbolcunun ayağındaki topu Egemen alarak tehlikenin büyümesine fırsat vermedi.

                49. dakika. Fenerbahçe ayağa iy paslarla rakip yarı sahaya geçti. Vederson'un pasında topla buluşan Deivid, uzaklardan kaleyi yokladı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunu kaleci Vega iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

                50. dakika. Bursaspor sol kanattan gelişen etkili atakta gole çok yaklaştı. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı topu Tum ceza yayı üzerinde kontrol edip soldan bindiren Sinan'ın önünde bıraktı. Bir anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kalan golcü isim topu sağına alıp şutunu atmak istedi. Volkan yatarak rakibinin pozisyonunu bozdu. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

                Bursasporlu futbolcular bu anda penaltı kararı bekledi.

                51. dakika. Fenerbahçe'de Alex hakeme itiraz edince sarı kartı gördü. Sambacı hakemin kartına da sert tepki gösterdi.

                55. dakika. Bursaspor golü Tum ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Sinan ceza sahasının çarprazından ortasını yaptı. Tum, Edu'nun arkasından yükselip kafayı vurdu. Volkan üzerinden geçen topa müdahale edemedi. Meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarına takıldı.

                Bursaspor, Fenrebahçe karşısında Tum'un attığı golle 1-0 üstünlüğü yakaladı.

                58. dakika. Fenerbahçe'de hakemin kararına tepki gösterip topu yere çarpan Deniz Barış sarı kart gördü.

                61. dakika. Fenerbahçe'de iki değişiklik birden yapıldı. Deniz Barış ve Önder Turacı oyundan çıktı. Colin Kazım ve Gürhan oyuna giren isim oldu.

                63. dakika. Fenerbahçe Semih Şentürk ile beraberlik golünü buldu. Savunmanın arkasına atılan topa Semih hareketlendi.

                Kaleci Vega bir an tereddüt ettikten sonra kalesinden çıktı. Semih topa ceza sahasının dışından dokunarak kalecinin yanından topu boş kaleye bıraktı.

                Fenerbahçe, Semih'in golüyle Bursa deplasmanda skoru 1-1'e getirdi.

                66. dakika. Bursa'da Bekir Ozan oyuna girdi. Veli kenara alınan isim oldu.

                68. dakika. Fenerbahçe atağında Deivid ceza sahasının dışından sert vurdu. Top üst direği yalıyarak auta çıktı. Fenerbahçe bu pozisyonda üstünlük golüne çok yaklaştı.

                68. dakika. Fenerbahçe'de Lugano hakeme itirazdan sarı kartı gördü

                69. dakika. Bursaspor'da Mustafa Sarp rakibine yaptığı sert faul sonrası kart gören isim oldu.

                72. dakika. Bursaspor atağında Sinan'ı indiren Aurelio sarı kartı gördü.

                76. dakika. Maç yaklaşık 3 dakikadır durmuş durumda. Bursaspor'da Egemen sakatlık yaşadı. Hakem Hüseyin Göçek yan hakemiyle konuştu. Oyun neden durdu şu anda çözülebilmiş değil. Egemen tedavisi için kenara alınmıştı.

                77. dakika. Bursaspor'da Egemen kenara alındı. Jason oyuna dahil oldu.

                79. dakika. Bursaspor savunmasında Cihan, Deivid'in baskısında topu kalecisine oynamak istedi. Geri pası hızlı oluncu Fenerbahçe köşe atışı kazandı.

                80. dakika. Bursaspor'da Eren oyuna girdi, Yenal kenara alındı.

                81. dakika. Fenerbahçe gol ararken hızlı gelişen Bursaspor atakları etkili oluyor. Özellikle Sinan ve Tum Sarı-Lacivertli ekibin savunmasını hayli zorluyor.

                82. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan Vederson ile gelişti. Bu futbolcunun ön direğe kestiği ortaya Semih kafayı vurdu. Kaleci üzerine gelen topu kontrol etmeyi başardı.

                83. dakika. Maçta son dakikalara girildi. İki ekipte golü düşünüyor. Sahada müthiş bir mücadele var. 1-1'lik beraberlik devam ediyor.

                85. dakika. Fenerbahçe, Bursa ceza sahasının 6-7 metre kadar dışından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Roberto Carlos geçti. Yaklaşık 30 metreden Carlos kaleye sert vurdu. Köşeye giden meşin yuvarlak yerden sekti. Kaleci Vega son anda uzanarak topu kornere çeldi. Fenerbahçe gole çok yaklaştı.

                86. dakika. Fenerbahçe'de Vederson kenara alındı. Uğur Boral oyuna giren isim.

                86. dakika. Fenerbahçe bir kez daha üstünlük golünü çok yaklaştı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Colin Kazım yerden sert vurdu. Ağlara gitmekte olan topu Vega uzanarak çelmeyi başardı.

                86. dakika. Aynı dakika içinde hakemi itiraz eden Bursa'nın golcüsü Tum sarı kartı gören isim oldu.

                89. dakika. Maçta son dakikaya girildi. 1-1'lik eşitlik sürüyor. Fenerbahçe'nin gol için baskısı var. Bursaspor'da hızlı ataklarda etkili olmaya çalışıyor.

                90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Uzatma süresi olarak 4 dakika işaret edildi.

                90+4. dakika. Fenerbahçe atağında Colin Kazım sağ kanattan ceza sahasına sokularak sert bir şut çıkarttı. Top kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

                Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı. Bursaspor ile Fenerbahçe 2. yarıda atılan karşılıklı gollerle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

                Yorum

                • eerol
                  Banned
                  • 06-11-2004
                  • 8682

                  Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                  Fener, A.Gücü karşısında dalya dedi28 Eylül 2007 22:30


                  F.Bahçe Süper Lig'de 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında aldı... Sarı-Lacivertli ekip, attığı gollerin yanı sıra birçok gollük pozisyondan da gol çıkartamadı...
                  FENERBAHÇE: 2-0 :ANKARAGÜCÜ

                  Fenerbahçe, Ligdeki 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında 2-0'lık sonuçla aldı. Sarı-Lacivertli ekip bu galibiyetle 3 haftalık 3 puan hasretine de son vermiş oldu.

                  Fenerbahçe, golleri yanı sıra kaçırdığı bir çok gol pozisyonundan da sonuç alamayarak daha farklı kazanabileceği bir maçı 2 farkla kapattı.

                  Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
                  Hakemler: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Serkan Gençerler

                  Fenerbahçe: Volkan Demirel, Lugano, Roberto Carlos, Wederson, Kezman, Aurelio, Önder, Alex, Deniz, Edu, Deivid

                  Ankaragücü: Serkan, Emre, Ahmet, Da Silva, Bebbe, Mustafa, Murat Duruer, İbrahim, İlkem, Cem, Yasin

                  MAÇ BAŞLADI

                  Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı. Her iki takıma da başarılar diliyoruz.

                  2. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Deivid, rakip yarı sahanın ilk metrelerinde buluştuğu topla savunmanın arkasına hareketlenen Kezman'a ara pası attı. Sırp golcü ceza sahasında meşin yuvarlakla buluşacağı anda Ankaragücü savunmasında Da Silva son anda araya girerek topu kalecisi Serkan'a kazandırdı.

                  3. dakika. Fenerbahçe bu kez sol kanattan geliştirdiği atakta Ankaragücü kalesine etkili indi. Sol kanattan derin pasa hareketlenen Kezman, topu korner çizgisi üzerinden ön direğe kesti. Altıpas içinde Carlos'un kafasını sıyıran top kaleci Serkan'ın kucağında kaldı.

                  6. dakika. Fenerbahçe maça baskılı başladı. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla ilk dakikalarda rakip kalede gol arıyor.

                  7. dakika. Fenerbahçe gole Alex ile çok yaklaştı. Orta sahadan iyi paslarla rakip yarı sahaya geçen Sarı-Lacivertli ekip sol kanattan Vederson'u savunmanın arkasına hareketlendirdi. Bu futbolcunun çarprazdan kale sahasına kestiği sert topa altıpas üzerinden Alex ayak koyamadı. Meşin yuvarlak direkt olarak auta çıktı. Fener adına önemli bir fırsat kaçtı.

                  9. dakika. Fenerbahçe'nin gol için baskısı sürüyor. Sağ kanattan Deivid topla hareketlendi. Bu futbolcunun ortasında savunmanın ayak koyduğu top kornere çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

                  10. dakika. Fenerbahçe atağında Ankaragücü ceza sahası dışında topla buluşan Roberto Carlos sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                  11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Fenerbahçe, sağ kanattan atak geliştirdi. Önder Turacı sıfırdan ceza sahasına ortasını kesti. Kale sahasına inen topu kaleci Serkan uçarak kontrol etmeyi başardı.

                  12. dakika. Ankaragücü maçın bu dakikasında ilk kez Fenerbahçe yarı sahasına geçebildi. Sol kanattan Bebbe kale sahasına topu kesti. Kale sahasına gelen topu Volkan kontrol edemedi. Sağ kanada açılan topu Vederson çıkmadan kontrol etti.

                  14. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla hareketlenen Vederson tüm sahayı geçip Ankaragücü ceza sahası önüne kadar geldi. Sarı-Lacivertli futbolcu kaleye sokulmak isterken rakip savunmada Yasin son anda yatarak müdahale edip topu kalecisi Serkan'a kazandırdı.

                  19. dakika. A.Gücü, Fenerbahçe'nin ilk dakikalardaki baskısını kırdı. Maç orta saha mücadelesine döndü. Golsüz eşitlik sürüyor.

                  20. dakika. Ankaragücü atağında sağ kanatta ceza sahasına sokulan Mustafa Özkan uzaktan sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

                  23. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos-Alex paslaşmasında Roberto Carlos ceza sahasına çarprazdan girdi. Sambacının ortasına Ankaragücü savunması topu kornere çeldi.

                  Fenerbahçe üst üste bu kanattan köşe atışları kullandı. Ankaragücü savunması hata yapmadı.

                  26. dakika. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Oyunun bu bölümlerinde denge var. İki ekipte birbirine üstünlük sağlayabilmiş değil. 0-0 eşitlik sürüyor.

                  28. dakika. Ankaragücü atağında sol kanatta topla buluşan Ahmet Dursun, Lugano'nun omuz darbesiyle yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu konuk ekibe verdi. Atışı Yasin kullandı. Ceza sahasına inen topu Sarı-Lacivertli ekibin savunması kafa ile karşıladı.

                  31. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Deivid, taç çizgisi üzerinde kontrol ettiği topu ceza sahasına hareketlenen Carlos'a çıkarttı. Brezilyalı yıldız rakibinden topu kurtardığı anda yerde kaldı.

                  Hakem serbest vuruşu Fenerbahçe'ye verdi.

                  Sarı-Lacivertli futbolcular pozisyonda penaltı itirazında bulundu. Faulün içerde mi dışarda mı olduğu tartışılır.

                  32. dakika. Fenerbahçe'de atışı Alex kullandı. Ceza sahası önünde yerden gelen topa Aurelio plase bir vuruş yaptı. Savunmadan dönen topun gelişine Carlos sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

                  36. dakika. Fenerbahçe golü Aurelio ile buldu.

                  Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında ön direkte topu iye takip eden Aurelio şık bir kafa vuruşu yaptı.

                  Meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın bakışları arasında Ankaragücü ağlarına takıldı.

                  Fenerbahçe, Aureilo'nun güzel kafa golüyle Ankaragücü karşısında 1-0 öne geçti.

                  38. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid ile çok yaklaştı. Ceza sahası önünde harika bir vole şutu çıkartan Deivid'in vuruşunu kaleci Serkan, üst direğin hemen altından son anda tokatlayarak kornere çeldi.

                  40. dakika. Fenerbahçe üst üste gollük pozisyonlardan sonuç alamadı. Bu dakikada gole yaklaşan isim Kezman oldu. Sol kanattan Ankaragücü ceza sahasına topla giren golcü futbolcu kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruş çıkarttı. Sarı-Lacivertli yıldız meşin yuvarlağı kalecinin üzerine vurdu. Fenerbahçe adına şansız bir an geride kaldı.

                  43. dakika. Fenerbahçe, golü bulduktan sonra oyunda üstünlüğü yeniden eline aldı. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla 2. golü arıyor. Sol kanattan gelişen atakta Carlos'un ortasına savunma kornerle kesti. Köşe atışında kale sahasına inen topu Serkan yumruklayarak uzaklaştırdı.

                  45. dakika. Fenerbahçe 2. golü Kezman ile kaçırdı. Sol kanattan gelişen atakta Carlos ceza sahasına ortasını yaptı. Serkan bu topu alamadı. Arka direkte Aurelio kafa ile topu Kezman'a indirdi. Sırp golcü, altıpas içinde bomboş pozisyonda topu üstten auta vurdu. Sarı-Lacivertli ekip inanılmaz bir gol fırsatından sonuç alamadı.

                  Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

                  45+1. dakika Fenerbahçe'de Kezman, ikili mücadelede topa kaleci gibi atlayınca hakemden sarı kartı gördü.

                  Maçın uzatma bölümlerinde sonuç değişmedi. Fenerbahçi ilk 45 dakikayı Aurelio'nun kafa ile attığı golle Ankaragücü karşısında 1-0 üstün kapattı.

                  MAÇIN İKİNCİ YARISI

                  2. Yarıya Ankaragücü başladı.

                  47. dakika. Fenerbahçe atağında sağ kanatta Alex topu arka direğe kesti. Ankaragücü savunmasının müdahale edemediği pozisyonda yerden seken topa auta çıktı. Kezman bu pozisyonda itildiğini işaret edereke hakem itirazda bulundu.

                  48. dakika. Fenerbahçe Alex ile inanılmaz bir gol fırsatından sonuç alamadı. Ceza sahasına inen topu sağ tarafta Deivid göğsüyle Aurelio indirdi.

                  Bu futbolcunun kale sahasına havalandırdığı topu Ankaragücü savunmasında Yasin kafa ile kalecisine bırakmak istedi.

                  Alex rakibinin pas vereceğini sezerek araya süzüldü. Brezilyalı yıldızın altıpas içinde içinde geri pasına ayak koydu. Meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın kuçağında kaldı.

                  51. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan bir kez daha Ankaragücü kalesine etkili indi. Ara pasına hareketlenen Deivid, kale sahasına sokulup şutunu attı. Yakın direkte açıyı iyi kapatan Serkan topu tokatlayarak kornere çeldi.

                  53. dakika. Ankaragücü'nde Ahmet Dursun yerini Jaba'ya bıraktı.

                  56. dakika. Fenerbahçe'nin karşılaşmadaki 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip bugün rakibi karşısında girdiği bir çok gol pozisyonundan da sonuç alamadı.

                  57. dakika. Ankaragücü'nde Da Silva, Kezman'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

                  58. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Roberto Carlos, ters taraftaki Deivid'e güzel bir orta kesti. Deivid meşin yuvarlağın gelişine şık bir vole vurdu. Bu vuruşta yerden seken top kaleci Serkan'ın ellerinde kaldı.

                  61. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan etkili gelişti. Kezman atılan ara pasına hareketlendi. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden Deivid'e topu kazandırmak istedi. Ankaragücü savunmasında Emre Toraman kritik bir müdahalede bulunarak topa ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

                  66. dakika. Ankaragücü, sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Yasin kullandı. Ceza sahasına inen topu Fenerbahçe savunmasının arasından kafayı Bebbe vurdu. Yerden giden topu Volkan kapanarak kontrol etti.

                  67. dakika. Fenerbahçe atağında Roberto Carlos sol kanattan süratle Ankaragücü savunmasının arkasına sarktı. Brezilyalı yıldız ceza sahasına girdiği anda arka direkteki Deivid'e yerden pasını çıkarttı. Ankaragücü savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

                  68. dakika. Fenerbahçe köşe atışı kullanırken ceza sahası içinde itişine Fener'den Lugano ve Ankaragücü'nden Emre hakemden sarı kart gördü.

                  70. dakika. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Konuk ekip bu dakikalarda beraberlik golü için Fener yarı sahasında daha sık görünmeye başladı.

                  71. dakika. Ankaragücü'nde Mustafa Özkan yerini Murat Erdoğan'a bıraktı.

                  74. dakika. Fenerbahçe 2. gole yine çok yaklaştı. Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında meşin yuvarlak arka direğe indi. Ankaragücü savunmasının müdahale edemediği pozisyonda bomboş pozisyonda Kezman topa ayak koyamadı. Top direğin dibinden sekerek auta çıktı.

                  76. dakika. Fenerbahçe'de Kezman ve Alex oyundan alınan isimler oldu. Sahay giren isimler Ali Bilgin ve Colin Kazım oldu.

                  80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü var. Ankaragücü beraberlik golü arıyor. Konuk ekip sağ kanattan Yasin ile köşe atışı kullandı. Ön direğe inen topu son anda Lugano kafa ile kornere çeldi. 2. kez kullanılan köşe atışında Volkan çıkarak topa sahip oldu.

                  83. dakika. Fenerbahçe 2. gole Deivid yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Aureilo ceza sahası önündeki Carlos'a doğru topu kaldırdı. Carlos'un kafa ile dokunduğu top Deivid'in önünde kaldı. Golcü futbolcunun şutunda meşin yuvarlak yan direğin dibinden auta çıktı.

                  86. dakika. Ankaragücü'nde Agustin oyuna girdi. İbrahim Eğe kenara alınan isim oldu.

                  88. dakika. Karşılaşmanın son dakikalarında tempo oldukça düştü. Fenerbahçe skordan memnun bir görüntü sergiliyor. Beraberlik golünü arayan Ankaragücü'de rakip kalede etkili olamıyor. Oyun 1-0'a kilitlenip kalmış durumda.

                  90. dakika. Fenerbahçe atağı sağ kanattan Deivid ile etkili gelişti. Ceza sahasına atılan derin pasta Deivid çarprazdan kaleyi düşündü. Kaleye pralele giden top korner direğnini dibinden taça çıktı

                  Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterid.

                  90+1. dakika. Fenerbahçe 2. golü Ali Bilgin ile buldu. Sol kanatta topla buluşan Vederson, ceza sahasına yönelen Ali Bilgin'e harika bir ara pası attı. Kaleci Serkan ile karşı karşıya kalan Bilgin, plase bir vuruş ile topu direğin dibinden Ankaragücü ağlarına bıraktı.

                  Fenerbahçe, Ali Bilgin ile Ankaragücü karşısında 2-0 öne geçti.

                  Karşılaşmanın uzatma dakikalarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, lig tarihinde 900. galibiyetini Ankaragücü karşısında 2-0'lık sonuçla alarak 900. galibiyetini imza attı. Sarı-Lacivertli ekip böylece Başkent ekibi maçında dalya demiş oldu.

                  Yorum

                  • eerol
                    Banned
                    • 06-11-2004
                    • 8682

                    Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                    Fenerbahçe CSKA'dan istediğini aldı02 Ekim 2007 21:15


                    Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde 2. karşılaşmasına CSKA Moskova deplasmanında çıkıyor... İlk maçında İnter'i ezen Sarı-Lacivertli ekipten herkes yine zafer bekliyor.
                    CSKA MOSKOVA: 2-2 :FENERBAHÇE

                    Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova deplasmanında galibiyeti kaçıran taraf oldu. Maçın başında Alex ile öne geçen Sarı-Lacivertli ekip, 2. yarının hemen başında Edu'nun inanılmaz hataları sonucu bir anda 2-1 geriye düştü.

                    Kalesinde gördüğü üst üste gollerle neye uğradığını şaşıran Fenerbahçe, üzerindeki şoku çabuk atlatıp maçın kalan süresinde sürekli olarak beraberlik golünü aradı. Sarı-Lacivertli ekip bulduğu fırsatları son dakikalara kadar çömertce harcarken, özellikle CSKA Kaleci Mandrykin güzel kurtarışlarıyla gole izin vermedi.

                    Maçı bırakmayan Sarı-Lacivertli takım 86. dakikada İnter maçının yıldızı Deivid'in yaklaşık 30 metreden attığı müthiş şutla kaleci Mandrykin'i avladı.

                    Kalan sürede skor değişmeyince Fenerbahçe zorlu maçtan 2-2'lik sonuçla 1 puanı kurtardı. Sarı-Lacivertli ekip bu beraberlikle grupta 2 sonrası puanını 4 yapıp iddiasını sürdürdü.

                    Stat: Lokomotiv
                    Hakemler: Knut Kircher, Kai Voss, Thorsten Schiffner (Almanya)

                    CSKA Moskova: Mandrykin, Semberas, Ignashevich, Aleksei Berezutkski, Vagner Love, Jo, Krasiç, Zhirkov, Dudu, Vasili Berezutski, Rahimiç.

                    Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Vederson, Alex, Kezman

                    MAÇ BAŞLADI

                    Karşılaşmaya CSKA'lı futbolcular başladı... Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz...

                    2. dakika. CSKA ilk dakikalarda Fenerbahçe yarı sahasında baskı yapıyor. Sarı-Lacivertli ekip sahasından çıkmakta zorluk yaşıyor. Sağ kanattan gelişen CSKA atağında Krasiç ceza sahasına ortasını yaptı. Volkan çıkarak topa sahip oldu.

                    3. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan etkili bir atak geliştirdi. Alex ceza sahasıdaki Deivid'e yerden gönderdiği top CSKA savunmasından sekerek 18 yayı üzerindeki Vederson'u önüne düştü. Bu futbolcunun bomboş pozisoyndaki şutu çok kötü olunca Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında iyi bir şut fırsatından sonuç alamadı.

                    5. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor. Maçta bu bölümler orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.

                    7. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından çıkarken top kaybı yaptı. CSKA atağı sol kanattan etkili gelişti. Krasiç, sıfıra kadar inip ortasını yaptı. Arka direkte Zhirkov'u önünde Önder son anda kafayı vurarak topu kornere gönderdi. Sol kanattan kullanılan köşe atışında yerden gelen topa kimse dokunamadı. Kaleye pralel geçen meşin yuvarlak sağ kanada açıldı. Fenerbahçe kalesi tehlikeli bir pozisyonu kazasız atlattı.

                    10. dakika. Fenerbahçe golü Alex ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Roberto Carlos kaptığı topu ceza sahası önündeki Aurelio'ya bıraktı. Aurelio'nun şutunda savunmanın ayak koyduğu meşin yuvarlak sağ kanada açıldı. Deivid'in hareketlendiği pozisyonda yükseklik kazanan topa altıpas üzerinde Alex kafayı vurdu. Kaleci Mandrykin'in ileri çıktığı pozisyonda meşin yuvarlak CSKA ağlarına takıldı.
























                    Fenerbahçe, Alex'in şık kafa golüyle CSKA deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

                    13. dakika. CSKA sol kanattan Fenerbahçe kalesine tehlikeli geldi. Zhirkov, ön direkte hareketlenen Vagner'e gönderdiği pasa son anda Edu ayak koyarak büyük bir tehlikeyi önledi.

                    17. dakika. Fenerbahçe bu dakikalarda sahaya iyi yayılıyor. İyi paslarla CSKA kalesine inen Sarı-Lacivertli ekip sol kanatta Vederson'u topla buluşturdu. Bu futbolcunun arka direkteki Deivid'e gönderdiği topu son anda savunma karşıladı.

                    18. dakika. CSKA bu dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Fenerbahçe ceza sahasına gönderilen topu Önder sektirdi. Topu kale sahasında kontrol eden Vagner köşeye sert vurdu. Kaleci Volkan'ın sadece baktığı pozisyonda top yan direği yalıyarak auta çıktı. Fenerbahçe adına şanslı bir an geride kaldı.

                    21. dakika. CSKA, sağ kanattan atak geliştirdi. Roberto Carlos topu aldığı anda hakem rakip lehine faul kararı verdi. Atış kullanılda kale sahasına gönderilen top kafalardan ters tarafa açıldı. Zhirkov, topu kontrol edip etkili bir orta kesti. Volkan harika uzanarak topa sahip olmayı başardı.

                    23. dakika. Fenerbahçe atağında CSKA ceza sahası önünde Deivid yerde kaldı. Sarı-Lacivertli ekip kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan frikik atışı kazandı. Sarı-Lacivertli takımda atışı Carlos kullandı. Brezilyalı futbolcunun yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak baraja takıldı.

                    24. dakika. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin Alex'le bulduğu golle 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. CSKA'nın beraberlik için geliştirdiği ataklar zaman zaman kalemizde etkili oluyor.

                    28. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahada serbest atış kazandı. Sol kanattan atışı Alex kullandı. Brezilyalı'nın ön direğe kestiği topa Lugano hareketlenip vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                    29. dakika. CSKA atağı sol kanattan hızlı gelişti. Zhirkov, ceza sahasına çarprazdan sokulduğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

                    30. dakika. CSKA atağı bu anda tehlikeli gelişti. Sol kanattan gelişen atakta Aurelio topu kesti. Savunmamızda herkesin birbirine bıraktığı topu rakip oyuncalar kaptı. Sağ kanatta Vagner topla ceza sahasına girdi. Sarı-Lacivertili ekipte savunmanın dengesinin bozulduğu pozisyonda Vagner yerden vurdu. Carlos tam zamanında rakibinin önüne yatarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

                    32. dakika. CSKA'nın beraberlik golü için bu dakikalarda baskısı var. Sağ kanatta Fenerbahçe ceza sahasına atılan derin topa Vagner hareketlendi. Carlos bir kez daha çok yerinde bir müdahele ile topu kornere atarak kalesini bir büyük tehlikeden daha korudu.

                    34. dakika. CSKA, üst üste etkili ataklar geliştirdi. Rus ekibi sol kanatta Krasiç ile Fenerbahçe kalesine sokuldu. Vederson'un ayak koyduğu top sol kanada açıldı. Jo bir anda ters tarafta bomboş kaldı. Bu futbolcunun uygun durumda yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yan direği sıyırarak auta çıktı.

                    37. dakika. Fenerbahçe sol kanattan atak geliştirdi. Alex, Aurelio ile ver-kaç yapıp rakip ceza sahasına hareketlendi. CSKA savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

                    38. dakika. CSKA'nın golden sonra oyunda üstünlüğü eline aldı. Topla oynama oranında % 62'ye % 38'lik bir üstünlüğü var. Bu dakika CSKA sahasında hızlı çıktı. Vagner kaleye hızlı sokulup uzaktan sert vurdu. Savunmadan seken top kornere çıktı.

                    40. dakika. Karşılaşmanın ilk yarısı için son 5 dakika oynanıyor. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Vederson'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Aureilo rakibinden sıyrılmak istedi. Kale sahasına sokulan Sambacı'nın önündeki topa kademeye giren Semberas tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Sol kanattan kullanılan köşe atışında Rus savunmasından seken top ceza yayı üzerindeki Deivid'in önünde kaldı. Bu futbolcu uygun durumda kötü bir şut çıkarttı.

                    44. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahada presle top kazandı. Deniz, sol kanatta boş pozisyondaki Kezman'a yerden pasını attı. Sırp golcünün ceza sahasının önündeki Deivid'e gönderdiği ortaya Sambacı kafayı vurdu. CSKA savunması kale sahasına inen topu uzaklaştırdı.

                    45. dakika. Hakem ilk yarıya uzatma eklemedi. Karşılaşmada ilk 45 dakika sona erdi. Fenerbahçe bu yarıyı Alex'le bulduğu golle 1-0 önde kapattı.

                    MAÇIN İKİNCİ YARISI

                    Maçta ikinci yarıya Fenerbahçe başladı

                    48. dakika. Sarı-Lacivertli ekip bu yarıya kontrollü başladı. CSKA, beraberlik golü için baskı kurmaya çalışıyor. Fenerbahçe yarı sahasında iyi kapanıyor.

                    49. dakika. CSKA sol kanattan etkili geldi. Jo'nun ceza sahasına sokulduğu pozisyoda Önder araya girip topu kornere çeldi. Rus ekibi maçtakı 8. köşe atışını sol kanattan kullandı










                    50. dakika. CSKA eşitlik golünü Krasiç ile buldu. Sağ kanattan atılan uzun pasta Edu, çok rahat pozisyonda geri pası yaptı. Bu kısa kalan topu takip eden Krasiç, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Volkan ilk pozisyonda topu çeldi. Auta çıkan topu takip eden Krasiç meşin yuvarlağı ağlara bıraktı.

                    CSKA, Krasiç ile Fenerbahçe karşısında skoru 1-1 yaptı.

                    52. dakika. Fenerbahçe savunmasında ilk golün gelmesinde büyük hata yapan Edu, bu dakikada yine bir kritik hataya imza attı. Ceza sahası içinde rakibini indiren Brezilyalı futbolcu penaltıya sebebiyet verdi. Hakem beyaz noktayı gösterirken Edu'da sarı kart gören isim oldu.

                    53. dakika. CSKA'da penaltı atışını Vagner kullandı. Brezilyalı golcü Volkan ile topu ayrı köşelere göndererek CSKA'yı öne geçirdi.

                    CSKA, Vagner'in golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 2-1 yaptı.

                    57. dakika. CSKA 3. gole Vagner ile yaklaştı. Brezilyalı golcü Fenerbahçe ceza sahasına sokulduğu anda sert vurdu. Üst direğin altından ağlara gitmekte olan topu Volkan harika uzanarak çelmeyi başardı.

                    58. dakika. Fenerbahçe, üst üste yediği gollerle adeta şok oldu. Sarı-Lacivertli ekip bu dakikalarda üst üste 4 köşe vuruşu kullandı. CSKA savunması bu anlarda iyi kapandı.

                    61. dakika. Fenerbahçe mağlup duruma düştükten sonra şimdi beraberlik golü için CSKA kalesine yükleniyor. Sarı-Lacivertli ekip üzerindeki şoku atlatmaya çalışıyor. CSKA öne geçtikten sonra daha kontrollü bir oyunu tercih ediyor.

                    64. dakika. Fenerbahçe'nin beraberlik golü için sağlı sollu atakları var. CSKA savunması iyi kapanıyor. Sol kanattan Roberto Carlos ceza sahasına yerden sert bir top kesti. Bu etkili ortayı da Rus ekibi karşıladı.

                    65. dakika. CSKA atağında ceza sahasının hemen önünde Lugano rakibini indirdi. Hakem Uruguaylı futbolcuya kartını gösterdi. Rus ekibi kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan frikik atışı kazandı. Bu atışı Jo kullandı. Atışta top Fenerbahçe barajına takıldı.

                    66. dakika. Fenrebahçe sağ kanattan Vederson ile hızlı çıkarken bu futbolcuyu Krasiç arkadan çekip indirdi. Hakem CSKA'lı futbolcuya sarı kartını gösterdi.

                    68. dakika. Fenerbahçe beraberlik golüne Deniz ile çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası önünde topu kontrol eden Deivid, savunmanın arkasına sarkan Deniz'e pasını bıraktı. Fenerli futbolcu hafif çarprazdan sert vurdu. Kaleci Mandrykin topu yakın direğin dibinden son anda tokatlayarak kornere çeldi.

                    70. dakika. CSKA, Fenerbahçe kalesini uzaktan yokladı. Sol kanatta topu önünde bulan Zhirkov, uzaktan sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp üst ağlara takıldı.

                    71. dakika. Fenerbahçe'de Edu ve Deniz oyundan alındı. Sahaya dahil olan isimler Yasin ve Colin Kazım dahil oldu.

                    72. dakika. CSKA, sol kanatan serbest atış kazadı. Rus ekibi, organize bir atış kullandı. Sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Jo topla buluşup kale sahasına etkili bir top kesti. Bu topa hiçkimse dokunamadı.

                    74. dakika. Fenerbahçe bu anda beraberlik golüne çok yaklaştı. Vederson sol kanatta önünde kalan topun gelişine vurdu. Çok sert giden meşin yuvarlak büyük bir şansızlık eseri kaleci Mandrykin'in üzerine gitti. Rus file bekçisi topu iki hamlede güçlükle kontrol etti.

                    75. dakika. Fenerbahçe beraberlik golü için ataklarını sıklaştırdı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Colin Cazım dönüp vuruşun yaptı. Genç futbolcu uygun durumda meşin yuvarlağı kalenin üzerinden auta vurdu.

                    76. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan Roberto Carlos, ceza sahasında hareketlenen Alex'e pasını attı. Brezilyalı futbolcu boş pozisyonda kafayı üstten auta vurdu.

                    77. dakika. Fenerbahçe'de Lugano yerini Gökhan'a bıraktı. Zico tüm kozlarını sahaya sürdü.

                    78. dakika. CSKA'da Zhirkov Fenerbahçeli futbolcuya arkadan yaptığı sert faul sonrası sarı kart gören isim oldu.

                    80. dakika. Fenerbahçe beraberlik golü için yükleniyor. Ceza sahası önünde Vederson indirildi. Sarı-Lacivertli ekip kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan frikik atşı kullandı. Alex, harika vurdu. Barajı geçen plase şutta kaleci Mandrykin'in köşe giden topu harika uzanarak kornere çelmeyi başardı.

                    83. dakika. CSKA'nın Fenerbahçe karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü devam ediyor. Fenerbahçe'nin eşitlik golü için atakları sürüyor. Oyuna az önce dahil olan Gökhan, sağ kanatta topu önünde bulduğu anda yerden vurdu. Savunmadan seken topu kaleci Mandrykin kapanarak kontrol etmeyi başardı.

                    84. dakika. Fenerbahçe gole Kezman ile yaklaştı. Sağ kanatta topu alan Colin Kazım, 18 yayı üzerindeki Kezman'a yerden pasını attı. Sırp golcü kaleye yüzünü döndüğü anda sert vurdu. Kaleci Mandrykin kapattığı köşeden meşin yuvarlağı kornere çeldi.

                    86. dakika. Fenerbahçe beraberlik golünü Deivid ile buldu. Sol kanatta ceza sahasına sokulan Deivid, uzak mesafeden müthiş bir şut çıkartı. Füze gibi topu bu kez günün başarılı ismi Mandrykin çıkartamadı. Top CSKA ağlarıyla buluştu.

                    Fenerbahçe, Deivid'in harika golüyle CSKA karşısında skoru şimdi 2-2 yaptı.

                    90. dakika. KarşılaşmadA normal süre sona erdi. Fenerbahçe 2. yarının hemen başında yediği şok gollerden sonra harika bir futbol ortaya koydu. Maçta uzatmalara 2-2'lik eşitlikle girildi.

                    90. dakika. CSKA'da Dudu yerini Aldonin'e bıraktı.

                    Karşılaşmalarda uzatma süresi olarak 2 dakika işaret edildi.

                    Karşılaşmanın uzatma anlarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, zorlu CSKA Moskova deplasmanında 2-2 beraberlikle 1 puan çıkartıp grupta iddiasını sürdürdü.

                    Yorum

                    • eerol
                      Banned
                      • 06-11-2004
                      • 8682

                      Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                      Fenerbahçe 1 puanı zor kurtardı




                      Son 5 lig maçını da kazanan Kanarya, sezonun ilk haftasında yenildiği İstanbul Büyükşehir Belediye'yi yenip rövanşı almak ve seriyi sürdürmek amacında...


                      F.BAHÇE: 2-2 :BELEDİYE


                      Turkcell Süper Lig karşılaşmasında Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2-2 berabere kaldı.

                      Stat: FB Şükrü Saracoğlu
                      Hakemler: Cüneyt Çakır xxx, Bülent Gökçü xxx, Tarık Ongun xxx

                      Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan xxx, Lugano xx, Edu xxx, Robeto Carlos xx, Deivid xxx, Aurelio xx, Kemal x (Dk. 60 Kazım x), Uğur x (Dk. 60 Vederson xx), Ali x (Dk. 73 İlhan x), Semih x

                      İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hasagiç xx, Kerim xx, Cesario xxx, Volkan xx, Murat xx, Erman xx (Dk. 57 İbrahim xx), Efe xx (Dk. 86 Mahmut ?), Tjikuzu xxx, Sertan xxx (Dk. 78 Aydın x), İlyas xxx, Gökhan xxx

                      Goller: Dk. 74 İlyas, Dk. 81 Gökhan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 84 Edu, Dk. 88 Deivid (Fenerbahçe)

                      Sarı Kartlar: Dk. 10 Efe, Dk. 50 Volkan, Dk. 68 Gökhan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 68 Aurelio (Fenerbahçe)

                      MAÇTAN DAKİKALAR
                      Karşılaşmaya İstanbul Büyükşehir Belediyeli futbolcular başladı. İki takıma da başarılar...

                      4. dakika. Belediye atağı hızlı gelişti. Volkan ceza sahasına sokulduğu anda Aurelio'nun hareketiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli noktadan frikik atışını Belediye'ye verdi. Topun gerisine geçen İlyas sert vurdu. Top baraja takıldı.

                      5. dakika. Belediye Fenerbahçe yarı sahasına yerleşti. Bu kez daha kaleye uzak bir noktada Edu rakibini indirdi. Belediye serbest atışı Erman ile kullandı. Fenerbahçe barajından seken meşin yuvarlak kornere çıktı.

                      7. dakika. Fenerbahçe bu dakikaya kadar Belediye kalesine gidemedi.

                      8. dakika. Belediye atağı sol kanattan etkili geldi. Sertan ceza sahasına ortasını yaptı. Arda direkte Aurelio Volkan'nın önünden kafa ile son anda topu uzaklaştırdı.

                      10. dakika. Belediye'de Efe sarı kart gören isim oldu.

                      11. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Carlos ile serbest vuruş kullandı. Brezilyalı futbolcunun ceza sahasına kestiği topa savunmanın arasından iyi sıyrılan Ali kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

                      16. dakika. Fenerbahçe gole Semih ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Belediye savunması topu sektirdi. Semih araya girerek kaleci Hasagiç'ten önce meşin yuvarlağa ayak koydu. Kale sahasında boşta kalan topu kademeye iyi giren Erman uzaklaştırdı. Sarı-Lacivertli ekip adına iyi bir fırsat kaçtı.

                      20. dakika. Belediye gole Gökhan ile çok yaklaştı. Sol kanattan Murat Ocak ceza sahası önüne etkili bir top kesti. Volkan çıktığı topu alamadı. Lugano ve Edu'nun da müdahale edemediği pozisyonda Gökhan araya iyi girerek kafayı vurdu. Kaleye yönelen meşin yuvarlak yan direğin dibine düşerek auta çıktı. Belediye adına şansız bir an geride kaldı.

                      22. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Belediye kalesine etkili indi. Ceza sahasında Belediyeli futbolcularda kalan topu uzaklaştırmak isteyen Efe topu Carlos'a çarptırdı. Kale sahasına havalanan topa Hasagiç ile birlikte Semih'te yükseldi. Kaleciden seken meşin yuvarlak altıpas içinde boşta kaldı. Savunma son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

                      32. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe rakibi üzerinde istediği baskıyı kurabilmiş değil. Başabaş bir mücadele oluyor.

                      34. dakika. Fenerbahçe gole Semih Şentük ile yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta kale sahasına inen topa Semih yükselip kafayı vurdu. Rakibin sırtına çaran meşin yuvarlak altıpas üzeriden Semih'in önünde kaldı. Golcü futbolcunun uygun durumdaki şutunda savunmada Volkan araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

                      40. dakika. Maçta ilk yarı için 5 dakikaya girildi. Golsüz eşitlik devam ediyor. Belediye, Fenerbahçe karşısında kontrollü bir futbol ortaya koyuyor. Özellikle Sarı-Lacivertli ekibin hücuma çıkarken konuk ekip baskı yapıyor.

                      41. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip kaleye etkili indi. Carlos sıfıra inmeden ortasını yaptı. Belediye savunmasının ayak koyduğu meşin yuvarlak yükseklik kazandı. Semih, altıpas üzerinde kafayı vurdu. Top kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

                      45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 1 dakika ilave edildi.

                      Uzatmalarda da gol olmadı. Kadıköy'deki karşılaşmada ekipler soyunma odasına ilk 45 dakikada 0-0 eşitlikle gittiler.

                      MAÇIN İKİNCİ YARISI

                      Karşılaşmanın 2. yarısına Fenerbahçeli futbolcular başladı.

                      49. dakika. Belediye'de Volkan sarı kart gördü.

                      51. dakika. Fenerbahçe gole Ali Bilgin ile çok yaklaştı. Belediye savunmasından çıkarken Tjikuzu ile top kaybı yaptı. Topu alan Semih sağdan bindiren Deivid ceza sahasına hareketlendirdi. Brezilyalı futbolcu sıfırdan arka direğe ortasını kesti. Hasagiç'i geçen meşin yuvarlağa yükselen Ali Bilgin kafayı vurarak boş kale yerine üstten auta attı.

                      54. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Fenerbahçe bu yarıda da İBB karşısında baskı kurabilmiş değil. Ortada bir maç oluyor.

                      57. dakika. Belediye'de Erman yerini İbrahim Akın'a bıraktı.

                      60. dakika. Belediye sağ kanattan gelişen atakta Fenerbahçe kalesine etkili indi. İbrahim Akın'ın pasına Gökhan Gönül ayak koydu. Seken meşin yuvarlak Belediye'den Gökhan'a pas oldu. Bu futbolcunun çarprazdan sert şutu ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

                      60. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral ve Kemal kenara alındı. Vederson ile Kazım Kazım oyuna dahil olan isimler.

                      67. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahada serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Roberto Carlos geçti. Bu futbolcunun sert şutu barajdaki kendi arkadaşına çarptı. Deivid kasıklarına çarpan meşin yuvarlak sonrası kısa süreli sakatlık yaşadı.

                      68. dakika. Deivid yerde kıvranırken topsuz alanda tansiyon yükseldi. İki ekip futbolcuların itiş-kakışı sonrası Fenerbahçe'den Aurelio ve Belediye'den Gökhan sarı kart gören isimler oldu.

                      70. dakika. Belediye atağında Ali Bilgin'den topu alan Gökhan Kaba uzaktan kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

                      73. dakika. Zico artık son kozunu da sahaya sürdü. Ali Bilgin kenara gelirken genç golcü İlhan Parlak sahaya dahil oldu.

                      73. dakika. Fenerbahçe atağında Deivid uzaktan kaleyi yokladı. Brezilyalı yıldızın ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                      75. dakika. Belediye golü İlyas ile buldu. Sağ kanattan köşe atışını İbrahim Akın kullandı. Ön direğe inen ortada pozisyonu iyi takip eden İlyas Lugano'dan önce topa kafayı vurarak Fenerbahçe ağlarını sarstı.

                      Belediye İlyas'ın golüyle Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

                      78. dakika. Belediye'de Sertan yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.

                      79. dakika. Fenerbahçe şimdi beraberlik golü için Belediye kalesine yükleniyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Vederson kullandı. Kale sahasına inen topa Aurelio yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

                      80. dakika. Fenerbahçe tüm hatlarıyla beraberlik golünü arıyor. Ceza sahası önünde Semih topla şut pozisyonu yakaladı. Bu futbolcunun şutunda Belediye savunması yatarak topu karşıladı. Yükseklik kazanarak kaleye yönelen meşin yuvarlağı Hasagiç yumruklayarak dışarı attı. Hakem bu pozisyonda Lugano'nun kaleciye faul yaptığını işaret ederek serbest atış kararı verdi.

                      82. dakika. Belediye 2. golü Gökhan ile buldu. Orta sahadan hızlı çıkan konuk ekip sol kanattan savunmanın arkasına Gökhan'ı kaçırdı. Bu futbolcu ceza sahasına sokulup Volkan'ı da geçtikten sora meşin yuvarlağı boş kaleye bıraktı.

                      Belediye, Gökhan'nın golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 2-0 yaptı.

                      84. dakika. Fenerbahçe bir gol bulup maça ortak olma çabasında. Sol kanattan gelişen atakta Roberto Carlos ortasını yaptı. Belediye savunmasında topa ayak koyan Gökhan'nın ters vuruşu yan direkten sekerek kornere çıktı.

                      85. dakika. Fenerbahçe golü Edu ile buldu. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda kale sahasında kafayı vuran Edu topu Belediye ağlarına bıraktı.

                      Fenerbahçe Edu'nun attığı golle Belediye karşısında skoru 2-1 yaptı.

                      86. dakika. Belediye'de Efe yerini Mahmut'a bıraktı.

                      88. dakika. Fenerbahçe 2. golü Deivid ile buldu. Sağ kanattan derin pasa Gökhan Gönül hareketlendi.

                      Bu futbolcunun arka direğe kestiği topu Hasagiç alamadı. Boş pozisyonda kafayı vuran Deivid Belediye ağlarını 2. kez sarstı.

                      Fenerbahçe, Deivid'in kafa golüyle Belediye karşısında skoru 2-2'ye getirdi.

                      90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Hakem uzatmaları 4. dakika olarak gösterdi, Artık nefesler tutuldu. Fenerbahçe 2-0 geriye düştüğü maçta şimdi galibiyet golü için Belediye kalesine yükleniyor.

                      90+2. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Vederson ile sahasından uzun topla çıktı. Semih'in savunmanın arkasına sarktığı pozisyonda kalesinden çıkan Hasagiç son anda topa ayak koyarak taça gönderdi.

                      90+3. dakika. Fenerbahçe 3. gole Semih ile çok yaklaştı. Sol kanattan Deivid kale sahasına ortasını yaptı. Altıpas üzerinde Tjikuzu son anda Semih ile topun arasına girerek gole izin vermedi. Devam eden atakta Deivid önüne gelen topla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun kale sahasına pralel ortasını Belediye savunması bir kez daha ayak koyarak uzaklaştırdı.

                      Uzatmalarda tempo inanılmaz yükseldi. Fenerbahçe üstünlük golü için tüm hatlarıyla yüklendi. Belediye savunması kalesini bu bölümlerde iyi savundu.

                      Maçta başka gol olmayınca özellikle son dakikaları nefes kesen karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, bu skorla 2. yarıya istediği gibi bir başlangıç yapamayarak Belediye önünde 2 puanı bıraktı.

                      Yorum

                      • eerol
                        Banned
                        • 06-11-2004
                        • 8682

                        Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                        Fener, Urfa'nın elinden zor kurtuldu


                        Türkiye Kupası’nda evinde G.Antep, deplasmanda Kayseri ile golsüz berabere kalan F.Bahçe, 3. sınavında Şanlıurfa'yı güç bela yenerek ilk galibiyetini almayı bildi..
                        F.BAHÇE : 3-2: Ş.URFA

                        Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Fenerbahçe, 3. maçında Ş.Urfaspor'u 3-2 yenerek ilk galibiyetini aldı

                        Stat: FB Şükrü Saracoğlu
                        Hakemler: Hakan Sivriservi xx, İsmail Şencan xx, Muharrem Yılmaz xx

                        Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Önder xx, Yasin xx, Edu xx, Roberto Carlos xx (Dk. 78 Uğur x), Kazım x (Dk. 90 Kemal x), Selçuk xx, Aurelio xx, Vederson xx, Kezman xx (Dk. 68 Deivid x), İlhan xx

                        Şanlıurfaspor: Habip xx, Sabri xx, Gökhan Kül xx (Dk. 58 Ali Kafadar x),
                        Gökhan Günay x, Doğan x, Abdullah xx, Hayrullah xx, Burhan x (Dk. 86 Ercan ?), Ali Keleşoğlu x (Dk. 70 Sacit Serkan x), Kamil xx, Şenol xx

                        Goller: Dk. 16 Selçuk, Dk. 36 Kezman, Dk. 77 Vederson (Fenerbahçe), Dk. 15 Hayrullah, Dk. 84 Şenol (Şanlıurfaspor)

                        Sarı Kartlar: Dk. 5 Abdullah, Dk. 7 Gökhan Günay, Dk. 34 Sabri
                        (Şanlıurfaspor)

                        MAÇTAN DAKİKALAR
                        Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz.

                        2. dakika. Fenerbahçe maça baskılı başladı. İlhan Parlak yerde kaldı. Sol kanattan serbest vuruşu Sarı-Lacivertli ekip kazandı. Topun gerisine geçen Roberto Carlos 30 metreden kaleyi denedi. Sert giden meşin yuvarlak kalenin üzeriden auta çıktı.

                        5. dakika. Fenerbahçe atağında Roberto Carlos yerde kaldı. Şanlıurfa'da Abdullah sarı kart gören isim oldu.

                        7. dakika. Ş.Urfa'da kart gören isim Gökhan oldu. Sol kanattan Kezman ceza sahasına girerken yerde kaldı. Fenerbahçe fririk atışı kazandı.

                        8. dakika. Topun gerisine geçen isim Vederson oldu. Bu futbolcu sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

                        11. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Ş.Urfaspor yarı sahasında çok adamla kapanıyor. Fenerbahçe iyi kapanan rakibine karşı etkili bir atak geliştirebilmiş değil.

                        15. dakika. Şanlıurfa Hayrullah ile Kadıköy'de öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Selçuk topu istediği gibi uzaklaştıramadı.

                        Ceza sahasının çarprazından topu kontrol eden Hayrullah, harika bir aşırtma vuruş ile topu köşeye taktı.

                        Şanlıurfa Hayrullah'ın güzel golüyle Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

                        17. dakika. Fenerbahçe beraberlik golünü Selçuk ile buldu. Kalesinde gördüğü golden sonra rakip kaleye yüklenen Sarı-Lacivertli ekip ilk atağında topu ağlarla buluşturdu.

                        Ceza sahası önünde Urfa savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda Selçuk sert bir şut çıkarttı. Kaleci Habip üzerine gelen topu çıkartamadı. Meşin yuvarlak Urfa ağlarıyla buluştu.

                        Fenerbahçe, Selçuk ile Şanlıurfa karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

                        24. dakika. Kadıköy'de maç konuk ekip Şanlıurfa'nın yarı sahasında oynanıyor. Fenerbahçe, oyunu kontrol ederken yapılan top kayıplarında Urfa'nın hızlı atakları etkili oluyor.

                        29. dakika. Fenerbahçe 2. gole İlhan Parlak ile çok yaklaştı. Soldan Aurelio topla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Şanlıurfa savunmasından seken top penaltı noktası üzerinde İlhan'nın önünde kaldı. Bu futbolcu dönüp şutunu attı. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

                        32. dakika. Fenerbahçe bu kez Kezman ile gole yaklaştı. Soldan bindiren Vederson ceza sahasına etkili bir orta kesti. Altıpas üzerinde boş kalan Kezman uygun durumda topu kafa ile üstten auta vurdu.

                        34. dakika. Şanlıurfa'da rakibini formasından çeken Sabri sarı kart gören isim oldu.

                        36. dakika. Fenerbahçe Kezman ile üstünlük sayısını buldu. Sağdan gelişen atakta Kezman, topla ceza sahasına girdi.

                        Savunmanın ayak koyduğu top 18 yayı üzerindeki Aurelio'da kaldı. Bu futbolcu soldan bindiren Roberto Carlos'un önünde pasını bıraktı. Sambacı çok sert bir şut çıkarttı. Kaleci Habip yatarak şutu karşıladı. Boşta kalan meşin yuvarlağı Kezman boş kaleye bıraktı.

                        Fenerbahçe Kezman'nın golüyle Şanlıurfa karşısında geriden gelip 2-1 öne geçti.

                        38. dakika. Fenerbahçe Kezman ile 3. gole çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Vederson topu ceza sahasına çevirdi. Kezman topuk ile topa vurdu. Kaleci Habip yakın direkte son anda kapanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

                        40. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası önünde İlhan Parlak yerde kaldı. Topun gerisine geçen Roberto Carlos sert vurdu. Yerden giden meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

                        41. dakika. Fenerbahçe üst üste gollük ataklardan sonuç alamadı. Bu kez atak sağ kanattan gelişti. Rakibinden sıyrılan Kazım Kazım, sıfırdan topu kale sahasındaki Kezman'a çevirdi. Sırp golcünün ayak koyduğu meşin yuvarlak Kaleci Habip'in müdahalesiyle yön değiştirip ters taraftan direğin yanından auta kornere çıktı.

                        44. dakika. Fenerbahçe İlhan Parlak ile mutlak bir gol fırsatından sonuç alamadı. Soldan Urfa ceza sahasına giren Roberto Carlos yerden ortasını yaptı. Altıpas üzerinde İlhan Parlak boş pozisyonda topa ayak koyamadı.

                        45. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

                        Uzatmalarda gol olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Şanlıurfaspor karşısında ilk ilk 45 dakikayı 2-1 önde kapattı.

                        MAÇIN İKİNCİ YARISI

                        Kadıköy'de 2. yarıya Şanlıurfa başladı.

                        46. dakika. Fenerbahçe Kazım Kazım ile 3. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Yasin ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Savunmadan seken meşin yuvarlağı Habip Kezman'nın önünden son anda yumruklayarak karşıladı. Kısa düşen meşin yuvarlak Kazım'ın önünde kaldı. Bu futbolcu hafif sağ çarprazdan boş kale yerine meşin yuvarlağı üstten auta vurdu.

                        50. dakika. Fenerbahçe bu kez Aurelio ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan Roberto Carlos ceza sahasına uzun bir taç atışı gönderdi. Urfa savunmasının karşılayamadığı top Aurelio'nun önünde kaldı. Sambacı'nın vuruşunda Kaleci Habip direğin dibinden harika bir refleks ile topu kornere çelmeyi başardı.

                        55. dakika. Fenerbahçe 3. gol için Urfa kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topa Kezman yatarak vurdu. Yükseklik kazanarak arka direğe inen topu İlhan Parlak kafa ile tekrar kale sahasına doldurdu. Kaleci Habip bu pozisyona topu rakibinin önünde kapanarak almayı bildi.

                        57. dakika. Fenerbahçe bir kez daha net bir fırsattan sonuç alamadı. Soldan ileri çıkan Roberto Carlos ortasını yaptı. Sarı-Lacivertli ekibin 2 golcüsü Kezman ön direkte, İlhan'da arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyarak boş kaleye bırakamadı.

                        59. dakika. Şanlıurfa'da Gökhan Kül yerini Ali Kafadar'a bıraktı.

                        60. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası önünde kaleyi gören İlhan Parlak şutunu attı. Habip üzerine gelen topu kolaylıkla kontrol etti.

                        61. dakika. Şanlıurfa beraberlik golüne Ali ile çok yaklaştı. Sağdan ceza sahasına sokulan Ali yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkte patladı. Altıpas içine düşen topu Yasin rakibinin önünde son anda ayak koyarak kornere çeldi. Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı.

                        66. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Roberto Carlos'un yerden ortasını Şanlıurfa savunması uzaklaştıramadı. Kaleci Habip bu pozisyonda İlhan'ın önünden yatarak topu çeldi. Ceza sahası içinde boşta kalan topu Kezman aldı. Sırp golcü gol açısı kapandığı için pasını Önder'e verdi. Önder tekrar Kezman'ı gördü. Kaleci Habip bu paslaşmada tekrar kalesine döndü. Fenerli futbolcular topu bir türlü boş kaleye gönderemedi.

                        68. dakika. Fenerbahçe'de Kezman yerini Deivid'e bıraktı.

                        70. dakika. Şanlıurfaspor'da Ali Keleşoğlu yerini Serkan'a bıraktı.

                        71. dakika. Şanlıurfa sağ kanattan gelişen atakta beraberlik golüne çok yaklaştı. Abdullah topla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Altıpas içinde Yasin son anda Hayrullah'ın önünden ayak koyarak golü önledi.

                        75. dakika. Maçta son 15 dakikaya girildi. Fenerbahçe'nin Şanlıurfa karşısındaki 2-1'lik üstünlüğü sürüyor. Sarı-Lacivertli ekip 3. golü ararken konuk ekibin hızlı çıkışları etkili oluyor. İki takımda gole yakın ataklar geliştiriyor.

                        77. dakika. Fenerbahçe Vederson ile 3. golü buldu. Ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk sert vurdu. Kaleci Habip üzerine gelen meşin yuvarlağı sektirdi. Pozisyonu takip eden Vederson topu Urfa ağlarına bıraktı.

                        Fenerbahçe Vederson ile Urfa karşısında skoru 3-1 yaptı.

                        78.dakika. Fenerbahçe'de Roberto Carlos yerini Uğur Boral'a bıraktı.

                        82. dakika. Şanlıurfaspor hızlı atakta 2. golüne yaklaştı. Fenerbahçe rakip ceza sahası önünde top kaybı yaptı. Hayrullah kendi sahasından süratle Sarı-Lacivertli ekibin yarı sahasına geçti. Bu futbolcu soldaki Şenol'a pasını bıraktı. Şenol yerden sert vurdu. Volken direğin dibinden topu güçlükle kontrol edebildi.

                        85. dakika. Şanlıurfaspor Şenol ile 2. golünü buldu. Sağdan gelişen atakta Ali ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında bomboş kalan Şenol yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarıyla buluştu.

                        Şanlıurfa, Şenol'un kafa golüyle Fenerbahçe karşısında farkı bire indirdi. 3-2

                        87. dakika.
                        Fenerbahçe atağı sağ kanattan gelişti. Önder ceza sahası içinde ortasını yaptı. İlhan yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Habip'in ellerinde kaldı.

                        89. dakika. Fenerbahçe atağında Deivid ceza sahası önünde boş olan Uğur Boral'a pasını bıraktı. Bu futbolcunun sert şutu üst direği yalıyarak auta çıktı.

                        90. dakika. Fenerbahçe'de Kazım Kazım yerini Kemal'e bıraktı.

                        Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatmaları 3 dakika olarak gösterdi.

                        90+2. dakika. Fenerbahçe atağında sol kanattan Uğur Boral ceza sahasına ortasını yaptı. Urfa savunması topu karşıladı. Ceza sahası önünde topu kontrol eden Selçuk yerden sert vurdu. Top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

                        90+3. dakika. Ceza alanına gönderilen uzun topu kaleci Volkan Demirel elinden kaçırmasına karşın Şanlıurfasporlu oyunculardan önce Yasin topu uzaklaştırarak önemli bir tehlikeyi önledi.

                        Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe, Kadıköy'de ağırladığı Şanlıurfaspor'u çok zorlandığı bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Bu skorla Sarı-Lacivertli ekip gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını 5'e yükselti.

                        Yorum

                        • eerol
                          Banned
                          • 06-11-2004
                          • 8682

                          Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                          Fener'den Alanya'ya tarihi fark


                          Türkiye Kupası C Grubu'nda tur için kazanması gereken karşılaşmada Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe karşılaşmadan tarihi bir fark ile galip ayrıldı...
                          ALANYA: 3-10 :F.BAHÇE

                          Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda, Fenerbahçe Alanyaspor'u deplasmanda 10-3 yendi.

                          Fenerbahçe, karşılaşmanın ikinci yarısında adeta rakibine gol oldu, yağdı.
                          Karşılaşmada Kezman biri penaltıdan olmak üzere 4 gol kaydetti.

                          İkinci yarının başlarında ev sahibi Alanyaspor, Okan'ın ayağından kazandığı
                          golle farkı, bire indirip, az da olsa umutlanmasına rağmen, ilerleyen dakikalarda sarı-lacivertli futbolcular klaslarını ortaya koydular ve art arda gollerle Alanyaspor karşısında 7 farklı bir galibiyet elde ettiler.


                          Stat: Milli Egemenlik
                          Hakemler: Hakan Özkan xxx, Baki Tuncat Akkın xxx, Ekrem Kan xxx

                          Alanyaspor: Hamit x, Taner x, Kenan İmirhan x (Dk 46 Metin Telle x), Sercan x, Kenan Köse xx (Dk. 73 Umut x), Can Gümrükçü xx), Emre x (Dk. 46 Okan x), Serkan x, Nedim xxx, Metin Kurt xx, İlyas x

                          Fenerbahçe: Volkan Babacan x, Yasin xxx, Vederson xx, Kemal xx (Dk. 70 Gürhan x), Kazım x, Kezman xxx, Mehmet Aurello xxx, Önder Turacı xxx, Uğur xx (Dk. 65 Ali Bilgin x), İlhan Parlak xx, Gökhan Gönül xx (Dk. 46 Can Arat xx)

                          Goller: Dk. 32 Taner, Dk. 49 Okan, Dk. 86 Metin Telle (Alanyaspor), Dk. 30, Dk. 65 Aurelio, Dk. 36 Kemal, Dk 44, 75, 77 (penaltıdan) ve 80 Kezman, Dk. 52 ve 56 İlhan, Dk. 89 Kazım (Fenerbahçe)

                          Sarı kartlar: Dk. 17 Kenan İmirhan, Dk. 43 Taner, Dk 75 Hamit (Alanyaspor), Dk. 42 Vederson (Fenerbahçe)

                          MAÇTAN DAKİKALAR
                          Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcular başladı... İki ekibe de başarılar...

                          4. dakika. Maçta ilk dakikalar geride kaldı. Alanya güçlü rakibi önünde baskılı oynama çabasında. İki takımda henüz etkili bir atak geliştirebilmiş değil.

                          Fenerbahçe rakip yarı sahasının sol kanadından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Kemal'in kestiği meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden geçip üst ağlara takıldı.

                          7. dakika. Alanyaspor atağı sol kanattan hızlı gelişti. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen ara pasına Nedim hareketlendi. Kaleci Volkan Babacan zamanında çıkarak rakibinin bir adım önünde kapanıp topu kontrol etmeyi başardı.

                          8. dakika. Fenerbahçe ilk ciddi atağını bu dakikada İlhan ile geliştirdi. Sağ kanattan ceza sahasına giren İlhan rakibinden kurtulduğu anda çarprazdan sert vurdu. Kaleci Hamit iyi yer tutarak topu konrol etmeyi bildi.

                          16. dakika. Alanyaspor gole Serkan ile çok yaklaştı. Ceza sahası dışında kaleyi karşısına alan Serkan sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direği yalıyarak auta çıktı.

                          18. dakika. Alanyaspor bu kez Nedim ile gole çok yaklaştı. Sağdan ceza sahasına gönderilen topu kontrol eden golcü futbolcu sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

                          20. dakika. Alanyaspor'da Kenan Köse, Kezman'a yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

                          24. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Fenerbahçe atağında Kezman ceza sahası önünden şut denedi. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak sağ kanatta Gökhan Gönül'ün önünde kaldı. Bu futbolcunun şutu kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

                          31. dakika. Fenerbahçe Aurelio ile golü buldu. Alanyaspor savunması topu uzaklaştırmak isterken hata yaptı. Sağdan topu alan Kemal ceza sahası önündeki Aurelio'ya pasını çıkarttı. Sambacı savunmanın durakladığı anda kaleye yönelerek köşeye vuruşunu yaptı. Top Hamit'in yanından ağlarla buluştu.

                          Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında Aurelio ile 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

                          32. dakika. Alanyaspor beraberlik golünü Taner ile buldu. Ev sahibi ekip yenik duruma düştükten sonra sağdan Fenerbahçe kalesine yüklendi. Taner, ceza sahasının çarprazından topla buluşup ortasını yaptı. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kaleye yöneldi. Volkan Babacan büyük bir hataya imza atarak topu altından ağlara kaçırdı.

                          Alanyaspor, Taner'in ayağından kazandığı golle Fenerbahçe karşısında 1-1'lik eşitlik yakaladı.

                          37. dakika. Fenerbahçe Kemal ile öne geçti. Sarı-Lacivertli ekip sol kanattan rakip kaleye hızlı indi. İlhan, topla buluştuğu anda ceza sahası önünde boş kalan Kemal'e pasını çıkarttı. Kemal meşin yuvarlağın gelişine sert vurdu. Top yerden köşeye takıldı.

                          Fenerbahçe, Kemal'in şık golüyle Alanya karşısında bir kez daha öne geçti. 2-1

                          43. dakika. Fenerbahçe'de Vederson sarı kart gören isim oldu.

                          44. dakika. Alanyaspor'da Taner hızlı gelişen Fenerbahçe atağını kesmek için Kezman'ı indirince sarı kartı gördü.

                          45. dakika. Fenerbahçe Kezman ile 3. golü buldu. Sarı-Lacivertli ekibin atağı sağ kanattan gelişti. Ceza sahası önüne ortalanan topa İlhan yükseldi. Boşta kalan topu Kenan kafa ile kalecisine kazandırmak istedi. Kısa düşen geri pası iyi takip eden Kezman araya girerek meşin yuvarlağı Hamit'i üzerinden ağlara bıraktı.

                          Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle Alanyaspor deplasmanında skoru 3-1 yaptı

                          MAÇIN İKİNCİ YARISI

                          Fenerbahçe'de Gökhan Gönül bu yarıda yok. Can Arat oyuna dahil oldu..

                          Alanya'da Kenan İmirhan ve Emre kenara alındı. Okan ve Metin oyuna dahil oldu.

                          47. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topa ön direkte Aurelio ayak koydu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                          49. dakika. Alanyaspor Okan ile 2. golünü buldu. Fenerbahçe savunmasındaki büyük hata sonrası kale sahasında topla buluşan Okan topu ağlara bıraktı.

                          Alanyaspor, Okan ile Fenerbahçe karşısında skoru 3-2'ye getirdi.

                          52. dakika. Fenerbahçe İlhan ile 4. golü buldu. Sağdan gelişen atakta Önder'in ceza sahasına yaptığı ortaya savunmanın arasından iyi yükselen İlhan kafayı vurdu. Meşin yuvarlak köşeden Alanya ağlarıyla buluştu.

                          Fenerbahçe, Alanya karşısında İlhan ile skoru 4-2 yaptı.

                          55. dakika. Fenerbahçe İlhan Parlak ile 5. golünü buldu. Sarı-Lacivertli ekibin atağında ceza sahası önünde Kemal şutunu attı. Savunmadan seken topu iyi takip eden İlhan altıpas üzerinde topu kaleci Hamit'in altından ağlara bıraktı.

                          Fenerbahçe, İlhan Parlak'ın golüyle Alanya karşısında skoru bir anda 5-2 yaptı.

                          59. dakika. Fenerbahçe 6. gole çok yaklaştı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda topu kontrol eden Aurelio yerden sert vurdu. Kaleci Hamit soluna yatarak topu çıkarttı. Seken topa Yasin sert vurdu. Alanya savunması bu şutta da meşin yuvarlağı gol çizgisinden çıkartarak kornere gönderdi.

                          65. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

                          66. dakika. Fenerbahçe 6. golünü Aurelio ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Kezman sert vurdu. Üst direkten oyun alanına dönen topu Aurelio iyi takip ederek kafa ile Alanyaspor ağlarına bıraktı.

                          Fenerbahçe, Aurelio'nun kafa golüyle Alanyaspor karşısında 6-2 öne geçti.

                          70. dakika. Fenerbahçe'de Kemal yerini Gürhan'a bıraktı.

                          72. dakika. Fenerbahçe 7. gole Gürhan ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Gürhan çarprazdan sert vurdu. Kaleci Hamit iyi kapanarak topu çıkartmayı başardı. Dönen topa Ali Bilgin vurdu. Savunma bu şutu karşıladı.

                          74. dakika. Alanyaspor'da Kenan Köse kenara alındı. Umut oyuna dahil oldu.

                          76. dakika. Fenerbahçe atağında Kazım Kazım ceza sahası içinde topu kontrol ettiği anda Hamit rakibini formasından çekti. Hakem kaleci Hamit'e sarı kartını çıkartırken Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi.

                          77. dakika. Fenerbahçe'de penaltı atışı için topu gerisine geçen Kezman kaleci ile meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi.

                          Fenerbahçe Kezman ile Alanya karşısında skoru 7-2 yaptı.

                          78. dakika. Fenerbahçe Alanya karşısında gole doymuyor. Sarı-Lacivertli ekibin atağında ceza sahası içinde topu önünde bulan Kezman şık bir vuruş ile topu bir kez daha Alanya ağlarına bıraktı.

                          Fenerbahçe Kezman'ın golüyle Alanya karşısında farkı iyice açtı.
                          8-2

                          80. dakika. Fenerbahçe 9. golü Kezman ile buldu. Soldan ceza sahasına gelen topu Alanya savunması karşılayamadı. Kezman yakın pozisyonda topa ayak koyarak maçtaki 4. golüne imza attı.

                          Fenerbahçe Kezman'ın golüyle Alanya karşısında 9-2'lik üstünlüğü yakaladı.

                          85. dakika. Alanyaspor Metin ile 3. golü buldu. Serkan'ın şutunda kaleci Volkan topu sekterdi. Metin boşta kalan topu yakın mesafeden dokunarak Fenerbahçe ağlarına bıraktı.

                          Alanyaspor, Metin'in golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 9-3 yaptı.

                          88. dakika. Fenerbahçe 10. golü Kazım Kazım ile buldu. Ceza sahası dışında kaleyi karşısına alan genç futbolcu sert vurdu. Meşin yuvarlak 90'dan Alanyaspor ağlarına takıldı.

                          Fenerbahçe, Kazım'ın harika golüyle Alanyaspor karşısında skoru 10-3 yaptı.

                          90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatmaları 3. dakika olarak gösterdi.

                          Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe ilk yarısında zaman zaman zorlandığı Alanyaspor karşısında 2. yarıda coştu. Sarı-Lacivertli ekip yedek ağırlıklı kadrosuyla Alanya'da10-3'lük gibi tarihi bir skora imza attı.

                          Fenerbahçe, Alanyaspor'u mağlup ederek puanını 8 yaparak Türkiye Kupası'nda tur atlamayı başardı. Alanyaspor ise bu grupta ilk gollerini Fenerbahçe'ye atmasına rağmen puan almayı başaramadı.

                          Yorum

                          • eerol
                            Banned
                            • 06-11-2004
                            • 8682

                            Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                            Sivas'ı deviren Fener liderliği kaptı


                            Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Fenerbahçe, lider durumdaki Sivasspor'u üstün bir futbol sonrası farklı yenerek zirveyi devraldı...
                            SİVAS: 1-4 :F.BAHÇE

                            Turkcell Süper Lig'de Sivasspor, kendi sahasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildi


                            Stat: 4 Eylül
                            Hakemler: Yunus Yıldırım xx, Alper Ulusoy xx, Erdinç Sezer Tam xx

                            Sivasspor: Akın Vardar xx, Abdurrahman Dereli xx, Hayrettin Yerlikaya x,
                            Karim Saidi xx, Murat Sözgelmez xx, Sezer Badur xx, Musa Aydın xx (Dk. 89 Onur ?), Devran Ayhan xx (Dk. 60 İlhan xx), Petkov Chetkov xx, Muhammed Ali Kurtuluş xx, Mehmet Yıldız xx

                            Fenerbahçe: Volkan Demirel xxx, Lugano xxx, Roberto Carlos xxx, Mehmet Aurelio xxx, Alexsandro De Souza xxxx, Selçuk Şahin xxx, Semih Şentürk xxx (Dk. 74 Kezman xxxx), Uğur Boral xxx (Dk. 65 Vederson xxx), Edu xxx, Gökhan Gönül xxx, Deivid xxx

                            Sarı kartlar: Dk. 48 Hayrettin Yerlikaya, Dk. 66 Karim Saidi (Sivasspor),
                            Dk. 77 Roberto Carlos, Dk. 82 Selçuk (Fenerbahçe)

                            Goller: Dk. 28 Alex, Dk. 39 Semih, Dk. 78 ve 86 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 58 Musa Aydın (Sivasspor)

                            MAÇTAN DAKİKALAR
                            Karşılaşmaya Sivassporlu futbolcular başladı... İki takıma da başarılar diliyoruz...

                            2. dakika. Sivas atağında Mehmet Yıldız ceza sahası önünde yerde kaldı. Hakem serbest atışı Kırmızı-Beyazlı ekibe verdi. Topun gerisine geçen isim Mohammed Ali oldu. Bu futbolcunun yerden vuruşunda meşin yuvarlak baraja takıldı.

                            4. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex ile köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Uğur Boral, Alex'ten aldığı topu kale sahasına kesti. Ön direkte Selçuk Şahin yükselip kafayı vurdu. Üst direğin altından ağlara yönelen topu Akın son anda tokatlayarak kornere çeldi. Fenerbahçe gole bu pozisyonda çok yaklaştı.

                            5. dakika. Sivasspor rakip kaleye hızlı indi. Ceza sahası dışında kaleyi karşısına alan Mohammed Ali yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak direği yalıyarak auta çıktı.

                            7. dakika. Maçta ilk bölümler oldukça tempolu geçiyor. Fenerbahçe sağ kanattan Gökhan Gönül ile Sivas kalesine yüklendi. Bu futbolcunun ortasına Deivid kafayı vurdu. Akın bir kez daha topu üst direğin altından parmaklarının uçuyla kornere çeldi.

                            Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top kale sahasına indi. Semih bu pozisyonda Abdurrahman ile birlikte gol çizgisi üzerinde topa yükseldi. Abdurrahman'ın kafayı dokunduğu meşin yuvarlak Semih'in sırtına çarparak üst direğin üzerinden auta çıktı. Sivas adına şans anı.

                            10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik devam ediyor. İki takımda golü düşünüyor. Fenerbahçe ilk bölümlerde üst üste gollük pozisyonlardan sonuç çıkartamadı. Sivasspor rakibi karşısında istediği baskıyı kurabilmiş değil. Sarı-Lacivertli ekip daha etkili olan taraf.

                            11. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Deivid'in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Gökhan Gönül çarprazdan sert vurdu. Yerden gelen meşin yuvarlağı Kaleci Akın direğin dibinden kapanarak kontrol etti.

                            14. dakika. Sivasspor orta sahadan uzun topla çıktı. Mohammed Ali, sağ kanattan savunmanın arkasına hareketlenen Chetkov'a ara pasını bıraktı. Fenerbahçe savunmasında Edu son anda rakibinin önündeki topa ayak koyarak tehlikeli olabilecek bir atağı taçla kesti.

                            16. dakika. Sivasspor sol kanattan gelişen atakta Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Ceza sahasına yönelen Mehmet Yıldız, Chetkov ile ver-kaç yaptıktan sonra sağ tarafta boş kalan Devran'ı gördü. Bu futbolcu ceza sahası önünde boş pozisyonda şutunu attı. Volkan yerden gelen topu kapanarak kontrol etmesini bildi.

                            22. dakika. Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından Edu ile sonuç alamadı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Brezilyalı futbolcunun kale sahasına kestiği etkili ortaya savunmanın arasından iyi yükselen Edu kafayı vurdu. Kaleci Akın'ın sadece izlemekle yetindiği pozisyonda top direğin dibine vurarak auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız bir an geride kaldı.

                            29. dakika. Fenerbahçe Alex ile golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan Gönül Deivid'i ara pasıyla savunmanın arkasına kaçırdı. Bu futbolcu sıfırdan topu çıkmadan ortaladı. Kale sahasında savunmanın arasından iyi yükselen Alex kafa ile topu Akın'in uzanamayacağı noktadan Sivas ağlarına bıraktı.

                            Fenerbahçe, Alex'nin şık kafa golüyle Sivasspor deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

                            37. dakika. Fenerbahçe'nin golünden sonra maçın temposu düştü. Sarı-Lacivertli ekip sağ kanattan Sivas kalesine yüklendi. Ceza sahası dışında topla buluşan Roberto Carlos uzaktan kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

                            40. dakika. Fenerbahçe Semih ile 2. golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan Gönül kale sahasına ortasını yaptı. Arka direkte Semih boş kaldı. Bu futbolcu ilk kafa vuruşunda Kaleci Akın'dan dönen topu sağ ayağının topuğuyla yakın mesafeden Sivas ağlarına bıraktı.

                            Fenerbahçe, Semih'in ayağından bulduğu golle Sivasspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

                            45. dakika. Karşılaşmadanın ilk yarısında hakem uzatma oynatmadı. Fenerbahçe ilk 45 dakikayı Lider Sivasspor karşısında 2-0 önde kapattı.

                            MAÇIN İKİNCİ YARISI

                            Karşılaşmada 2. yarıya Fenerbahçe başladı.

                            48. dakika. Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla hareketlendiği anda yerde kaldı. Sivasspor savunmasında rakibine faul yapan Hayrettin sarı kartı gören isim oldu.

                            54. dakika. Fenerbahçe 3. gole Alex ile çok yaklaştı. Sol kanattan etkili gelişen atakta Alex, Semih ile ver-kaç yaparak Sivas savunmanın arkasına sarktı. Brezilyalı yıldız ceza sahasına girdiği anda Kaleci Akın ile karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunu yaptı. Akın iyi kapanarak gole izin vermedi. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

                            55. dakika. Fenerbahçe gole bu kez Deivid ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren golcü futbolcu Kaleci Akın ile karşı karşıya kaldığı anda aşırtma bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

                            56. dakika. Sivasspor savunması bu bölümlerde çok açık veriyor. Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahasına sağ kanattan sokulan Alex boş pozisyonda yerden sert vurdu. Akın soluna yatarak topu kontrol etti.

                            58. dakika. Sivasspor golü Musa ile buldu. Sağdan Fenerbahçe ceza sahasına giren Mehmet Yıldız sıfırdan topu kale sahasına çevirdi. Musa Aydın, arka direkte meşin yuvarlağa ayak koyarak Volkan'ın yanından ağları sarstı.

                            Sivasspor, Musa'nın golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 2-1 yaptı.

                            60. dakika. Sivasspor'da Devran yerini İlhan'a bıraktı.

                            65. dakika. Fenerbahçe'de Vederson oyuna dahil oldu. Çıkan isim Uğur Boral.

                            66. dakika.
                            Fenerbahçe atağında Alex'i indiren Sivasspor savunmasındaki Saidi sarı kart gördü.

                            70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakikaya Fenerbahçe'nin Sivasspor önünde 2-1'lik üstünlüğü ile girildi. Kırmızı-Beyazlı ekip bulduğu golden sonra beraberlik golü için rakip kaleye yüklenme çabasında.

                            74. dakika. Fenerbahçe'de Semih yerini Kezman'a bıraktı.

                            77. dakika. Fenerbahçe'de Roberto Carlos hakeme yaptığı itirazlar sonrası sarı kart gördü.

                            79. dakika. Fenerbahçe 3. golü Kezman ile buldu. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Vederson sıfıra kadar inip ön direğe ortasını kesti. Kezman savunmadan önce topa ayak koyarak Kaleci Akın'ın yanından Sivas ağlarını havalandırdı.

                            Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle Sivasspor karşısında skoru 3-1 yaptı.

                            82. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk Şahin rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

                            86. dakika. Fenerbahçe 4. golü Kezman ile buldu. Sarı-Lacivertile ekibin atağı sol kanattan gelişti. Alex, ceza sahası içinde boş kalan Kezman'ı iyi gördü. Sırp golcü kontrol ettiği meşin yuvarlağı sert bir şutla Akın'ın uzanamayacağı köşeden ağlara bıraktı.

                            Fenerbahçe, Kezman'ın şık golüyle Sivasspor karşısında skoru 4-1 yaptı.

                            87. dakika. Sivasspor'da moralle bozuk. Yiğidolar kendi sahalarında farklı geriye düştü. Sağ kanattan gelişen atakta Mohammed Ali ceza sahası önünde boşta kalan topu kaleye vurdu. Volkan sert gelen topu kapanarak kontrol etti.

                            90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma ekledi.

                            Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe, Lider Sivasspor'u 4-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

                            Yorum

                            • ahmet gölük
                              Junior Member
                              • 16-10-2007
                              • 50

                              Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                              FUTBOL FEDERASYONUNUN 6 + 2 YABANCI FUTBOLCUYA OK DEMESINDEN SONRA MALDONAYA FENERBAHÇE YOLU GÖZÜKDÜ
                              HAYIRLI OLSUN

                              Yorum

                              • eerol
                                Banned
                                • 06-11-2004
                                • 8682

                                Konu: Güncel Fenerbahçe Haberleri

                                Fenerbahçe Rize'den lider döndü






                                Süper Lig'in 22. haftasının açılış maçında Ç.Rizespor ile F.Bahçe kozlarını paylaştı. Zorlu mücadelede ilk yarıda golleri bulan Sarı-Lacivertli ekip 3 puanın sahibi oldu..

                                Ç.RİZE: 2-4 :F.BAHÇE

                                Stat: Atatürk
                                Hakemler: Zafer Önder İpek, Erhan Sönmez, Muharrem Yılmaz

                                Çaykur Rizespor: Özden, Gökhan, Fahri, Altan, Riberio, Victoria, İgor,
                                Mustafa, Kürşat, Cumhur, Leandro

                                Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Aurelio, Selçuk, Deivid, Uğur, Alex, Kezman

                                MAÇTAN DAKİKALAR
                                Karşılaşmaya Rizesporlu futbolcular başladı... İki takıma da başarılar diliyoruz...

                                1. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip kaleye Uğur Boral ile etkili indi. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği ortaya Kezman'dan önce araya giren Rize savunması tehli***i uzaklaştırdı.

                                3. dakika. Karşılaşma tempolu başladı. Fenerbahçe ilk dakikalardan itibaren rakibine sahanın her alanında pres uyguluyor. Rizespor'da gole dönük açık bir futbol oynama çabasında.

                                5. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan ayağa paslarla Rize kalesine indi. Alex çizgiden aldığı topla ceza sahasına sokuldu. Brezilyalı yıldız, Deivid ile duvar pası yaptıktan sonra 18 yayı üzerinden sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                                7. dakika. Maçta iki kalede de etkili bir pozisyon yaşanmış değil. Fenerbahçe ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline alma çabasında.

                                9. dakika. Rizespor sağ kanattan etkili bir atak geliştirdi. Riberio ceza sahasının sağ çarprazından ortasını yaptı. Kale sahasında iyi yüklenen Altan kafayı köşeye vurdu. Volkan uzanarak topu kontrol etmeyi başardı. Maçta şu ana kadar kaleyi bulan ilk şut bu oldu.

                                10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik var. İki takımda golü düşünüyor.

                                11. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahasının ortalarından serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Roberto Carlos uzaktan kaleyi denedi. Bu sert vuruş Rizespor savunmasından döndü.

                                15. dakika. Maçta topun hakimi Fenerbahçe, Rizespor meşin yuvarlak rakibindeyken kendi yarı sahasında alan daraltarak savunmasında açık vermemeye çalışıyor. Sarı-Lacivertli ekip bu ana kadar rakip kalede etkili bir atak pozisyon yakalayabilmiş değil.

                                17. dakika. Rizespor golü Altan ile buldu. Sol kanattan ileri çıkan Fahri, ters kanattan savunmanın arkasına sarkan Altan'ı harika bir pasla topla buluşturdu. Volkan'ın çıktığı pozisyonda deneyimli futbolcu topu rakibinden kurtardıktan sonra Fenerbahçe savunmasında Edu ve Lugano'nun kapatmaya çalıştığı kaleye yerden bir vuruşla golünü yaptı.

                                Rizespor, Altan'ın golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

                                21. dakika. Fenerbahçe beraberlik golüne Roberto Carlos ile çok yaklaştı. Sol kanattan ileri çıkan Carlos kimsenin beklemediği bir anda uzaktan sert vurdu. Dışarı gidecek gibi giden meşin yuvarlak harika bir şekilde kavis alaraka kaleye yöneldi. Kaleci Özden'in uzandığı top doktan dönerek kaleciye çarpıp kornere çıktı. Fenerbahçe bu ilginç pozisyondan golü çıkartamadı.

                                22. dakika. Fenerbahçe beraberlik golü için ataklarını sıklaştı. Sarı-Lacivertli ekip bu dakikada üst üste kullandığı köşe vuruşlarından sonuç alamadı.

                                25. dakika. Fenerbahçe bir kez daha beraberlik golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Alex köşe vuruşu kullandı. Rize savunmasının kafa ile karşıladığı topu ceza sahası önünde kontrol eden Deivid sert vurdu. Kaleci Özden direğin dibinden topu güçlükle çıkarttı. Boşta kalan meşin yuvarlağı Kezman tamamlamak istedi. Özden bir kez daha gole izin vermedi. Kale sahasında boşta kalan topu Rize savunması güçlükle uzaklaştırdı.

                                27. dakika. Rizespor'da Cumhur rakibine arkadan yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

                                29. dakika. Fenerbahçe oyunu Rizespor yarı sahasına yıkmış durumda. Sarı-Lacivertli ekip sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol arıyor. Rize, golü bulduktan sonra kendi yarısa sahasına çekilerek kontra ataktan 2. golü düşünmeye başladı.

                                30. dakika. Fenerbahçe beraberlik golünü Deivid ile buldu. Sarı-Lacivertli ekip sağ kanattan gelişen atakta Aurelio'ya yapılan faul sonrası serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Alex kale sahasına etkili bir top kesti. Savunmanın arasından iyi yükselen Deivid kafa ile topu ters köşeye bıraktı. Özden'in çıkartamadığı top Rize ağlarıyla buluştu.

                                Fenerbahçe, Deivid'in kafa golüyle Rize deplasmanında 1-1'lik eşitliği yakaladı.

                                32. dakika. Fenerbahçe Kezman'ın golüyle öne geçti. Sarı-Lacivertli ekibin atağında ceza sahasına atılan uzun topa Kezman hareketlendi. Victoria'nın müdahale edemediği topla savunmanın arkasında buluşan Sırp golcü bekletmeden sert bir şut çıkarttı. Özden'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu.

                                Fenerbahçe Kezman'ın ayağından bulduğu golle Rize karşısında 2 dakika içinde 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

                                35. dakika. Fenerbahçe orta sahadan uzun topla çıktı. Rize savunmasının arkasına atılan topa Kezman hareketlendi. Kalesini zamanında terk eden Özden ceza sahası önünde rakibinden önce topu kontrol edere arkadaşlarına kazandırdı.

                                38. dakika. Karşılaşmada tempo başlama düdüğünden bu yana yüksek. Fenerbahçe, ilk yarıda son bölümler oynanırken geriden gelip 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

                                42. dakika. Maçta ilk yarı için son 3 dakika. Bu bölümlerde oyun sık sık taç atışlarıyla kesildi. Fenerbahçe, topun ve oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor.

                                44. dakika. Fenerbahçe 3. golü Kezman ile buldu. Sarı-Lacivertli ekip sağ kanattan ayağa paslarla rakip ceza sahasına sokuldu. Deivid, sağdan savunmanın arkasına sarkan Gökhan Gönül'ü topla buluşturdu. Bu futbolcu kale sahasına yerden ortasını yaptı. Kezman, herkesi geçen meşin yuvarlağı arka direkte ayak koyarak Riza ağlarına bıraktı.

                                Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle Rize karşısında skoru 3-1 yaptı.

                                45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süresi tamamlandı Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

                                45+1. dakika. Fenerbahçe 4. golünü Selçuk ile buldu. Sarı-Lacivertli ekip uzatma bölümünde sağ kanattan Alex ile serbest vuruş kullandı. Sambacı'nın kale sahasına kestiği ortaya Selçuk kafayı dokundu. Yerden seken meşin yuvarlak Özden'in bakışları arasından ters köşeden ağlarla buluştu.

                                Fenerbahçe, Selçuk'un kafa ile attığı golle Rize karşısında bir anda skoru 4-1'e getirdi

                                Uzatma anlarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, yenik duruma düştüğü maçta üst üste bulduğu gollerle Rizespor karşısında soyunma odasına 4-1 üstün gitmeyi bildi.

                                MAÇIN İKİNCİ YARISI

                                2. yarıya Fenerbahçeli futbolcular başladı.

                                47. dakika. Sarı-Lacivertli ekibin atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos'un ara pasıyla Aurelio hareketlendi. Rize savunmasına kademeye zamanında giren Kürşta topu kalecisine oynadı. Özden topu taça gönderdi.

                                49. dakika. Rize'de Leandro yerini Serhat'a bıraktı.

                                50. dakika. Rizespor sağ kanattan gelişen atakta Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Altan'ın ceza sahasına havalandırdığı topa Serhat hareketlendi. Volkan bu pozisyonda meşin yuvarlağı rakibinin başının üzerinden son anda dokunarak çeldi. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

                                51. dakika. Maçın oynandığı anda sahaya dalan genç bir taraftarı sahasının ortasında güvenlik görevlileri son anda yakalayarak dışarı aldı. Maç kısa bir süre durakladı.

                                54. dakika. Rizespor 2. golü Altan ile buldu. Sol kanattan topla Fenerbahçe ceza sahasına giren Altan, önündeki Uğur Boral'dan sıyrıldığı anda dar açıdan yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yakın direğin dibinden Volkan'ın uzanmasına rağmen ağlarla buluştu.

                                Rizespor, Altan'ın şık golüyle Fenerbahçe karşasında skoru 4-2'ye getirdi.

                                57. dakika. Fenerbahçe bu yarıya maç bitmiş gibi başladı. Tempoyu yükseltmeye ve oyuna ortak olmaya çalışan taraf bu dakikalarda Rizespor.

                                Rizespor 3. gole Fahri ile çok yaklaştı. Kezman'ın ofsaytta pozisyonu sonrası Rize oyunu çabuk başladı. Sol kanattan rakip ceza sahasına hızla sokulan Fahri ceza sahasının dışından sert vurdu. Volkan köşeye giden meşin yuvarlağı son anda uçarak kornere çeldi.

                                57. dakika. Fenerbahçe'de Lugano hakeme itirazdan sarı kartı gördü.

                                59. dakika. Rizespor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Altan yerden şutunu attı. Savunmaya çarpan top boşta kaldı. Kale sahasındaki pozisyonda Volkan son anda çıkarak Serhat'ın dokunmak istediği topu kontrol etti. Rizespor 3. golüne çok yaklaştı.

                                61. dakika. Rizespor üst üste gollük pozisyonlardan sonuç alamadı. Sağ kanattan Altan ceza sahasına girip sıfırdan ön direğe ortasını yaptı. Riberio uygun durumda topa ayak koydu. Meşin yuvarlak direği yalıyarak auta çıktı. Fenerbahçe kalesinde çok açık veriyor.

                                64. dakika. Fenerbahçe'nin Rizespor karşısında 4-2'lik üstünlüğü sürüyor. Bu yarıda Rizespor rakibine oranla daha istekli ve etkili bir futbol ortaya koyuyor. Sarı-Lacivertli ekibin ilk yarıdaki oyunundan bu ana kadar eser yok.

                                65. dakika. Fenerbahçe 5. gole Deivid ile çok yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Roberto Carlos ceza sahasına yerden pasını attı. Alex'i geçen top sağ tarafta Deivid'in önünde kaldı. Golcü futbolcu uygun durumda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin kanından auta çıktı.

                                66. dakika. Fenerbahçe gole bu kez Uğur Boral ile yaklaştı. Sol kanattan topla ceza sahasına giren Boral çarprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

                                70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakikaya Fenerbahçe'nin 4-2'lik üstünlüğü ile girildi. Rizespor'nun gol için baskısı sürüyor. Sarı-Lacivertli ekipte orta saha bu yarıda tamamen oyundan düştü. Rize çok adamla rakibinin üzerine gidiyor.

                                72. dakika. Rizespor'da Cumhur yerini Suat Usta'ya bıraktı.

                                74. dakika. Rizespor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Serhat'ın önündeki topa son anda Edu ayak koyarak kornere çeldi.

                                74. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral oyundan cıktı. Sahaya giren isim Vederson oldu.

                                80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakikaya Fenerbahçe'nin Rize karşısında 4-2'lik üstünlüğü ile girildi. Rize'nin hızı bu bölümlerde kesildi. Sarı-Lacirvetli ekip oyunda tempoyu düşürdü.

                                81. dakika. Rizespor sağ kanattan gelişen atakta 3. gole çok yaklaştı. Altan'ın ara pasına hareketlenen Serhat'ın dokunduğu topa Volkan iyi kapandı. Kale sahasında boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.

                                82. dakika. Rize'de Riberio yerine Mehmet Şen'e bıraktı.

                                85. dakika. Fenerbahçe'de Kezman yerini Kemal'e bıraktı.

                                90. dakika. Maçın normal süresi tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

                                90+2. dakika. Fenerbahçe'de Alex yerini Kazım Kazım'a bıraktı.

                                Karşılaşmanın uzatma anlarında başka gol olmadı. Fenerbahçe ilk yarıda bulduğu gollerle zorlu Rizespor deplasmanından 4-2'lik galibiyetle dönerek maç fazlasıyla G.Saray'ın üstüne çıkarak zirveye kondu.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X